d1736947t15520796(web).mp3
2.55M
🎙📖
تلاوت آیات ۲۶ تا ۲۸ سوره حج ، مرحوم عبدالباسط محمد عبدالصمد
💐 @jqk_ir 💐
مباحث #قصه_های_قرآنی
✨اصحاب فیل چه کسانی بودند✨
🐘
اصحاب از مادهی "صحب" در لغت به معنای ملازم و همراه (انسان، حیوان، مکان یا زمان) و جمع صاحب میباشد. اصحاب فیل به سپاهى گفته مىشود كه به فرماندهى اَبرَهه، قصد ویران كردن كعبه را داشتند. ابرهه فرزند صَبّاح، اهل حبشه و از فرمانروایان یمن بود و بر اثر زخمى كه در یكى از جنگها در صورت وى پدید آمد به اَشرَم ملقب شد. كنیه وى را اَبویَكْسوم دانستهاند. او با حیلهاى، فرمانرواى پیشین یمن، یعنى «اَرباط» را كشت و خود بر جاى او نشست.
⛪️ تأسیس کلیسای قُلَّیْس به دست ابرهه
ابرهه از این كه كعبه مورد توجه ویژه مردم بود و زیارت آن، قدرت و شوكت مكه را در پى داشت ناخشنود بود و تصمیم گرفت مردم را به جاى مكه، متوجه یمن كند تا سلطه و نفوذ حبشه و امپراتورى روم و تسلط آنها بر همه سرزمینهاى عربى مانند مكه بیشتر شود. وى در پى این تصمیم، كلیسایى باشكوه به نام «قُلَّیْس» در صَنعا بنا كرد و از مردم خواست تا به جاى كعبه، به زیارت آن بروند.
💐 @jqk_ir 💐
ای آنکه قبرت بی چراغ و سایبان است !!!
روضه نمی خواهی !! مزارت روضه خوان است
گلدسته ات سنگی ست ، روی تربت تو
گنبد نداری ... گنبد تو آسمان است
اصلا نیازی به بیانش نیست دیگر
اوج غریبی تو از قبرت عیان است
تو یادگار داغ های کربلایی
از هرم ماتم در دلت آتشفشان است
شهادت امام محمد باقر علیه السلام تسلیت باد
▪️ @jqk_ir ▪️
#تفسیر_نور
🍃 اعوذ بالله من الشیطان الرجیم🍃
بسْمِ اللَّه الْرَّحْمَنِ الْرَّحِيمِ
📖 آيه 📖
فقَالَ الْمَلَؤُاْ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِن قَوْمِهِ مَا هَذَآ إِلَّا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ يُرِيدُ أَن يَتَفَضَّلَ عَلَيْكُمْ وَلَوْ شَآءَ اللَّهُ لَأَنزَلَ مَلَئِكَةً مَّا سَمِعْنَا بِهَذَا فِى ءَابَآئِنَا الْأَوَّلِينَ (24)
🍰جزء 18 سوره مؤمنون 🍰
ترجمه
🏡پس اشراف قوم او كه كافر شدند، گفتند: این نوح جز انسانى همانند شما نیست، او مىخواهد بر شما برترى جوید، اگر خداوند مىخواست (براى ما پیامبرى بفرستد) قطعاً فرشتگانى مىفرستاد. ما این (دعوت نوح) را در میان (تاریخ) پدران قبلى خود نشنیدهایم.
📡پيام ها 📡
1️⃣ اشراف، در خط مقدّم مخالفان انبیا بودند. «مَلَأ»
2️⃣ حبّ ذات، غریزهاى عمیق در انسانهاست. (انسان از این كه كسى بر او برترى یابد نگران است) «یتفضّل علیكم»
3️⃣ تهمت برترىجویى، وسیلهى تبلیغات كفّار است. «یرید اَن یَتفضّل علیكم»
4️⃣ انسان متكبّر، براى خدا هم تكلیف معیّن مىكند. «لو شاءاللّه لانزل ملائكةً»
5️⃣ كافران كمال را نقص مىپندارند. «ماهذا الاّ بشر... لانزلملائكةً» (انسان بودن انبیا براى راهنمایى بشر كمال است، امّا كفّار مىگفتند: او نباید بشر باشد)
6️⃣ در برابر منطق صحیح، به تاریخ و تقلید نیاكان و فرهنگ ملّى خود تكیه نكنید و مدافع وضع موجود نباشید. «ما سَمِعنا بهذا»
▪️ @jqk_ir ▪️
مقصود از «مصیبت در دین» که در برخی دعاها آمده، چیست؟ نظیر: «لَا تَجْعَلْ مُصیبَتَنا فِی دِینِنا؛ خدایا مصیبت ما را در دینمان قرار مده»
آیتالله بهجت قدسسره: همین مصیبتی که به آن مبتلا هستیم، یعنی فقدان امام(عج). چه مصیبتی از این بزرگتر؟! خدا میداند که بهواسطۀ آن، چه محرومیتها داریم؟!
📚 در محضر بهجت، ج٢، ص٢١٧
▪️ @jqk_ir ▪️
#حکایت
♦️قصاب شهید؟
این جوانمرد شهید:
۱. همیشه با وضو بود.
۲. می گفتند : عبدالحسین، چه خبر از وضع کسب و کار؟
می گفت : الحمدلله. ما از خدا راضی هستیم، او از ما راضی باشه.
۳. هیچ کس دو کفه ترازوی عبدالحسین را مساوی ندیده بود. سمت گوشت، همیشه سنگین تر بود.
۴. اگر مشتری مبلغ کمی گوشت
می خواست عبدالحسین دریغ
نمی کرد. می گفت:
«برای هر مقدار پول، سنگ ترازو هست».
۵. وقتی می شناخت که مشتری فقیر است، نمی گذاشت بجز سلام و احوالپرسی چیزی بگوید. مقداری گوشت می پیچد توی کاغذ ومی داد دستش.
۶. کسی که وضع مادی خوبی نداشت یا حدس می زد که نیازمند باشد یا عائله زیاد داشت را دو برابر پولش گوشت می داد.
۷. گاهی برای این که بقیه مشتری ها متوجه نشوند، وانمود می کرد که پول گرفته است. گاهی هم پول را می گرفت و کنار گوشت، توی روزنامه، دوباره برمی گرداند به مشتری. گاهی هم پول را می گرفت و دستش را می برد سمت دخل و دوباره همان پول را می داد دست مشتری و می گفت:
«بفرما. ما بقی پولت ».
۸. عزت نفس مشتری نیازمند را نمی شکست.
این جوانمرد، چهل و سه بهار از عمرش را گذراند و سرانجام این شهید والامقام با ۱۲ گلوله به شهادت رسید ، شهیدعبدالحسین کیانی ؛ جوانمرد قصاب.
▪️ @jqk_ir ▪️
motie-sh-imam-bagher-05.mp3
1.75M
تنهــــاتـــرین غـریب دیار مدینــــه بود
او مرد علم و زهد و وقار و سکینه بود
صـدباب علــم از کلماتش گشــوده شد
در بین عالمــــان، به خدا بی قرینه بود
این خــــانواده نسل نجــــات و هدایتنـد
او ناخــدای پنجمی از این سفینــــه بود
▪️ @jqk_ir ▪️
مباحث #قصه_های_قرآنی
✨تصمیم به تخریب کعبه✨
این اقدامات خشم ابرهه را برانگیخت و فهمید كه با بودن كعبه، نمىتواند مردم را از مكه متوجه یمن كند و به اهداف خود برسد، از اینرو تصمیم گرفت كعبه را ویران كند. براى این كار سپاهى مجهز فراهم آورد و با فیلهاى جنگى به سوى مكه حركت كرد. شمار سپاهیان را 60000، و تعداد فیلها را یك، 8، 12، 13 و 1000 رأس نوشتهاند. در بین راه، هر قبیلهاى را كه با آنها به مقابله برمىخاست درهم شكسته و سران آنها را اسیر مىكردند تا در نزدیكى مكه در محلى به نام «مُغَمَّس»یا «حبّ المُحَصَّب» فرود آمدند. ابرهه گروهى از سواران خود را به فرماندهى اَسود بن مقصود براى تاراج اموال مردم به مكه فرستاد كه در این میان 200 شتر را از عبدالمطلب به غارت بردند و به وسیله حُناطه حِمْیَرى به بزرگ مكیان یعنى عبدالمطلب پیامى به این مضمون فرستاد كه من قصد جنگ با شما را ندارم و هدفم ویران كردن این خانه است.
✨ملاقات عبدالمطلب و ابرهه✨
عبدالمطلب پس از شنیدن پیام ابرهه گفت: ما نیز توان جنگ نداریم؛ اما كعبه خانه خدا و خانه خلیل وى حضرت ابراهیم علیهالسلام است و او خود حرم خویش را حفظ خواهد كرد.سپس عبدالمطلب به ملاقات ابرهه رفت. ابرهه با دیدن سیماى زیبا و ابهت او از تخت به زیر آمد و كنار وى روى زمین نشسته، گفت: خواستهات چیست؟ عبدالمطلب گفت: سپاهیانت 200 شتر از من ربودهاند بگو تا بازگردانند. ابرهه با آنچه از مقام بزرگ قریش شنیده بود، از این درخواست شگفتزده شد و گفت: تصور مىكردم از من بخواهى خانهاى را كه آیین تو و پدران توست، ویران نكنم. عبدالمطلب گفت: من صاحب شتران خویشم و خانه، خود صاحبى دارد كه تو را از تعرض به آن باز خواهد داشت. عبدالمطلب پس از بازگشت از نزد ابرهه به مردم مكه فرمان داد شهر را ترك كرده به كوهها و درههاى اطراف پناه برند و خود با تنى چند در مكه ماند. وى حلقه در كعبه را گرفت و با سرودن اشعارى از خداى خانه یارى خواست. پس از آن حلقه خانه را رها كرده به سوى درههاى مكه رفت. گویند زمانى كه ابرهه فرمان حمله داد عبدالمطلب یا شخصى به نام نفیل بن حبیب، خود را به فیل جنگى رساند و در گوشش گفت: از حرکت بایست و از جایى كه آمدهاى بازگرد. اینجا سرزمین امن الهى است. ناگهان فیل پیش او زانو زد و هیچ فشارى نتوانست او را به سوى كعبه به حركت درآورد؛ ولى به هر سوى دیگر كه او را باز مىگرداندند، شتابان مىرفت.
▪️ @jqk_ir ▪️
#معارفی_از_جزء_19_قرآن_کریم
📛بتی که پرستش آن بین ما رواج دارد
أَ رَءَیْتَ مَنِ اتخََّذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ (فرقان- 43)
🌹
آیا دیدی کسی را که معبود خود را هوای نفس خویش برگزیده؟
✍️
«هوی» به معنای میل نفس به سوی خواستههای خودش است؛ بدون اینکه آن تمایلات را با عقل خود سنجیده و هماهنگ کرده باشد و مراد از «معبود گرفتن هوای نفس»؛ اطاعت و پیروی کردن آن است؛ بدون اینکه توجهی به دستورات خداوند متعال داشته باشد.
آیه شریفه درباره کسانی سخن میگوید که در کنار آن خدای یکتا، خدای دیگری هم دارند که برخی اوقات و یا همیشه از دستورات او پیروی میکنند. آن خدای دیگر یا بت نتراشیدهای که پیروان زیادی هم دارد همان بت نفس ماست.
هر جا که فرمان یا همان خواست دل با حکمی از احکام الهی در ستیز شد همان جا میتوان فهمید که ما خداپرستیم یا مطیع بت نفسیم. اگر دستور دین را بی محلی کردیم و در پی برآوردن خواهش دل برآمدیم شک نکنیم که بت پرستیدهایم؛ نشان به آن نشان که در دل یا به زبان میگوییم: «چون دلم میخواهد» نه «چون خدا میخواهد»
💐 @jqk_ir 💐
#احکام_بزبان_ساده
بعضی از متدینین در حلال و حرام بودن چیزی وسواس دارند، حتی وقتی به میهمانی دعوت و یا هدیه ای برایشان می آورند. ولی بر طبق قانون حلیت هر گاه تردید بر حلال و حرام بودن داشتید آن چیز حلال است.
مگر آن که دلیل حرام بودن آن مشخص باشد❗️
👈پس هر گاه بر حلال و حرام بودن چیزی شک داشتی از قانون حلیت بهره ببر و آن را حلال بدان.
💐 @jqk_ir 💐
d1736947t15791466(web).mp3
1.89M
🎙📖
🌹🍃 تلاوت آیاتی از سوره نجم با صدای محمود رمضان
💐 @jqk_ir 💐
ذی الحجه سال ۶۰ ه. ق؛ یوم الترویه؛ حرکت امام حسین (ع) از مکه به سوی کوفه
به یوم الترویه محمل ببستند
خواتین جمله در محمل نشستند
حرم را از حرم کردند بیرون
همه سرگشته اندر دشت و هامون
کسانی را که برعالم پناهند
برون کردند از بیت خداوند
💐 @jqk_ir 💐
مباحث #قصه_های_قرآنی
✨نابودی سپاه ابرهه✨
☄️
در قرآن یک سوره به آن اختصاص داده و هدف از بیان این واقعه را عبرت گرفتن مردم تصریح نموده و پیامبر خویش را مورد خطاب قرار داده و فرموده: «أَلَمْ تَرَ کَیْفَ فَعَلَ رَبُّکَ بِأَصحَابِ الْفِیل»؛آیا ندیدی پروردگارت با فیل سواران [لشکر ابرهه که برای نابودی کعبه آمده بودند] چه کرد؟! این معجزهای مشهود و محسوس، جهت تنبه و عبرت گیری است؛ تا مردم به طاعت و عبادت خدا روی آورند.قرآن كریم چگونگى عذاب آنان را اینگونه بیان مىكند كه خداوند دستههایى از پرندگان را با سنگهایى از گِل، به سوى آنان فرستاد تا با آنها اصحاب فیل را هدف قرار داده و نابود كنند.درباره جزئیات این عذاب، میان مورخان و مفسران، اختلافات فراوانى وجود دارد؛ نقل شده كه در منقار و پاهاى هر یك از مرغان ابابیل، سه سنگریزه بود و هر سنگریزه بر سر و پیكر یك نفر فرود مىآمد وى را نابود مىكرد.گفتهاند: وقتى ابرهه چنین دید پا به فرار گذاشت؛ اما یكى از سنگها به او اصابت كرد و بر اثر آن به تدریج گوشت بدنش ریخت و از آن چرك و خون خارج شد. به نقلى، دست و پایش جدا شدتا به یمن رسید و در حالى نابود شد كه سینه و قلبش شكافته و شكمش پاره شده بود و به قولى، در بین راه در میان قبیله خَثْعَمْ هلاك شد.بیشتر نویسندگان مسلمان، عذاب اصحاب فیل را 40 سال پیش از بعثت و در سال ولادت رسول اكرم صلى الله علیه و آله دانسته و این تقارن را از بركات ولادت آن بزرگوار (ارهاص) برشمردهاند.داستان اصحاب فیل در میان مردم حجاز چنان مشهور بود كه سال وقوع این رخداد، «عامالفیل» را مبدئى براى تاریخ قرار داده و در اشعارشان از آن یاد كردهاند و زمانى كه پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله سوره فیل را براى مشركان خواند با وجود مخالفت شدیدى كه با او داشتند هیچ كس آن را انكار نكرد، از این رو خداوند، عذاب اصحاب فیل و خنثی شدن مكر آنها براى ویرانى كعبه را از نشانههاى روشن الهى و از نعمتهاى خداوند براى قریش مىداند: «أَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِأَصْحَابِ الْفِيلِ × أَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ فِي تَضْلِيلٍ». در مورد تاریخ این واقعه نیز برخی آن را 40 سال قبل از تولد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و برخی 23 سال قبل میدانند؛ ولی اکثر علماء برآنند که عام الفیل همان سالی بود که رسول اکرم صلی الله علیه و آله در آن سال متولد شد.
💐 @jqk_ir 💐