✡ آیا دین کونتز چهل سال پیش بیماری کروناویروس را پیشبینی کرده است؟
1⃣ در چند روز اخیر مطالب فراوانی درباره رُمان #چشمان_تاریکی نوشته #دین_کونتز، داستاننویس آمریکایی، پخش میشود دال بر اینکه گویا وی ۴٠سال پیش شیوع بیماری #کروناویروس را با نام «ووهان ۴۰۰» پیشبینی کرده است. [۱]
2⃣ کتاب دین کونتز رُمان تخیلی است. ژانر #ویروس_آخرالزمان The Armageddon virus، که سبب مرگومیر بسیاری از مردم جهان میشود، سوژهٔ جذابی است و از دهههای پیشین داستان و فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی فراوانی با این موضوع ساخته شده است. [۲] بنابراین، سوژهای که دین کونتز برگزیده بدیع نیست و سابقهٔ مفصل دارد.
3⃣ آنچه سبب شده در روزهای اخیر کتاب دین کونتز شهرت یابد به دو دلیل است: اول، اعلام سال ۲۰۲۰ بهعنوان زمان شیوع بیماری؛ دوم، انتخاب نام «ووهان ۴۰۰» برای ویروس خود و شیوع آن از آزمایشگاهی در شهر #ووهان چین.
4⃣ انتخاب سال ۲۰۲۰ بهعنوان زمان شیوع «ویروس آخرالزمان» نیز بدیع نیست. پیش از دین کونتز کسانی بودند که سالهای مختلفی را بهعنوان زمان #آخرالزمان اعلام میکردند از جمله خانم #جین_دیکسون، پیشگو و منجّم خودخوانده آمریکایی (متوفی ۱۹۹۷) که سال ۲۰۲۰ را زمان آخرالزمان میدانست. [۳]
5⃣ دربارهٔ نام «ویروس ووهان ۴۰۰» نیز #پیشگویی در کار نیست. کتاب دین کونتز ابتدا در سال ۱۹۸۱ منتشر شد. آن زمان شروع دوران ریاستجمهوری #رونالد_ریگان و اوج دوران #جنگ_سرد دو بلوک آمریکا و شوروی بود و در آمریکا انتساب «شرّ» به جهانِ #کمونیسم جاذبهٔ داستانی و سینمایی فراوان داشت. دین کونتز در کتابش، که با نام مستعار «لی نیکولز» منتشر کرد، این ویروس آخرالزمان را به اتحاد #شوروی منتسب کرد، نام آن را «گورکی ۴۰۰» گذاشت و خاستگاهش را شهر #گورکی (نیژنی نووگورود کنونی) معرفی کرد که در آن زمان از مراکز مهم تحقیقاتی و آزمایشگاهی شوروی سابق بود.
6⃣ چاپ دوم کتاب در سال ۱۹۸۹ منتشر شد و این بار دین کونتز از نام واقعی خود استفاده کرد. در این زمان اوج فروپاشی اتحاد شوروی بود که کمی بعد (۲۶ دسامبر ۱۹۹۱/ ۵ دی ۱۳۷۰) به انحلال رسمی این دولت انجامید. در این زمان «هراس از شوروی» جاذبه داستانی نداشت. بنابراین، دین کونتز در این چاپ نام ویروس را به «ووهان ۴۰۰» تغییر داد و منشاء آن را شهر ووهان چین خواند که از دهه ۱۹۶۰ از مراکز مهم علمی و آزمایشگاهی چین بود زیرا هنوز چین سیاست جدید همپیوندی با غرب را آغاز نکرده و از منظر ژانر تخیّلی آخرالزمانی نامش بهعنوان قدرت کمونیستی هراسناک بود.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📖 بالا: تصویر چاپ سال ١٩٨١ کتاب «چشمان تاریکی» با اشاره به اسامی «گورکی ۴٠٠» و «روسیه».
📖 پایین: تصویر نسخهٔ بعد از سال ١٩٨٩ کتاب که نام «گورکی ۴٠٠» با «ووهان ۴٠٠» جایگزین شده!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🌐 پینوشتها:
۱- درباره ادعای پیشبینی کروناویروس در کتاب دین کونتز مطالب متعددی منتشر شده. برای آشنایی بیشتر مقاله زیر مفید است:
👉 Kate Whitehead
China wasn’t original villain in book ‘predicting’ coronavirus outbreak – it was Russia
The South China Morning Post
Published: 20 Feb, 2020
👉 https://www.scmp.com/lifestyle/arts-culture/article/3051619/china-wasnt-original-villain-book-predicting-coronavirus
👈 برای آشنایی با شهرت کتاب دین کونتز در روزهای اخیر و عدم انطباق آن با بیماری کروناویروس بنگرید به گزارش ۲۸ فوریه ۲۰۲۰ خبرگزاری رویترز:
👉 Partly false claim: a 1981 book predicted the coronavirus 2019 outbreak
👉 https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-coronavirus-koontz-book/partly-false-claima-1981-book-predicted-the-coronavirus-2019-outbreak-idUSKCN20M19I
۲- بنگرید به مقاله زیر در ویکیپدیای انگلیسی:
👉 Apocalyptic and post-apocalyptic fiction
👉 https://en.wikipedia.org/wiki/Apocalyptic_and_post-apocalyptic_fiction#Pandemic
۳- بنگرید به زندگینامه جین دیکسون در ویکیپدیای انگلیسی:
👉 https://en.wikipedia.org/wiki/Jeane_Dixon
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز دوشنبه
🌞 ١٢ اسفند ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٧ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری
✝ ٢ مارس ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ۶ آدار ۵۷۸۰ عبری
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✅ قبل از مطالعهی مطالب امشب لازم است قسمت قبلی مقاله و خصوصاً خاطرات اردشیر ریپورتر را مطالعه کرده باشید.
✡ رضاخان و محمدرضا پهلوی در تخت جمشید
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ مکتب اردشیرجی در تاریخنگاری معاصر (١)
💥 ریپورترها، اینتلیجنس سرویس و ایران – قسمت سوم
1⃣ خاطرات #اردشیر_ریپورتر طرح یک «مانیفست» اعتقادی را منعکس میسازد که براساس آن ایدئولوژی #ناسیونالیسم_شاهنشاهی پی ریخته شد و طی قریب به ۶ دهه به شدت ترویج شد.
2⃣ ژرفکاوی در تاریخ معاصر ایران نشان میدهد که این ایدئولوژی در واقع در سه کانون ریشه داشت:
👈 #استعمار_بریتانیا که در جستوجوی مناسبترین کارافزار سیاسی و ایدئولوژیک سلطه بر ایران بود،
👈 طرحهای بلندپروازانه مالی و آرمانی محافل قدرتمند #یهودی اروپا و در رأس آنها #خانواده_روچیلد،
👈 کینهها و رویاهای فروخفته ١٣٠٠ ساله اشرافیت و #موبدان ساسانی که در عملکرد برخی محافل #الیگارشی_پارسی هند تبلور مییافت که به تبع نقش درجه اول خود در اقتصاد هند، #نفوذ جدی در حکومت انگلیسی هندوستان داشتند.
3⃣ اردشیر ریپورتر بهعنوان یک پدیدهٔ تاریخی، ثمرهٔ اشتراک منافع و درآمیزی این سه کانون قدرت بود.
4⃣ این رساله، که محکمترین و قابل دفاعترین استدلالات ممکن را در تبین و توجیه «ضرورت تاریخی» #سلطنت_پهلوی در خود متبلور ساخته، در دهههای بعد در شالودهٔ مکتبی تمامعیار در #تاریخنگاری_معاصر ایران قرار گرفت و باید افزود که تاکنون هیچ نکته جدیدی بر تحلیل #اردشیرجی افزوده نشده است.
5⃣ تشابه، و گاه انطباق کامل آثاری که در دهههای بعد، تا امروز، با نیّت توجیه جایگاه ضروری و اجتنابناپذیر #دیکتاتوری_رضاخان در تاریخ ایران نگاشته شده، با خاطرات اردشیرجی حیرتانگیز است و لذا ما محقّیم که این نحلهی تاریخی را #مکتب_اردشیرجی نامگذاری کنیم.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ رضاخان و محمدرضا پهلوی در تخت جمشید
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ مکتب اردشیرجی در تاریخنگاری معاصر (٢)
💥 ریپورترها، اینتلیجنس سرویس و ایران – قسمت سوم
📚 پیروان «مکتب اردشیرجی» بهمنظور اثبات چارچوب نظری فوق، اوضاع سیاسی و اجتماعی ایران در آستانهٔ صعود #رضاخان را به شیوهای خاص تحلیل میکنند و با #برجستهکردن برخی عوامل و #نادیدهگرفتن عوامل دیگر و گاه #تحریف صریح واقعیتها نتایج دلبخواه خود را از متن تاریخ استخراج مینمایند. این شیوهٔ خاص بازبینی تاریخ ایران در دو دهه نخستین قرن بیستم میلادی به شرح زیر است:
1⃣ در زمینهٔ نقش قدرتهای بیگانه در حوادث ایران، بهشدت نقش #روسیه و #آلمان و #عثمانی برجسته میشود، تا بدینوسیله در قبال نقش #بریتانیا توازن ایجاد شود.
2⃣ جایگاه #قرارداد١٩١٩ بهعنوان آخرین راهحل بریتانیا برای سیطره بر ایران، بهشدت بزرگ میشود! [تا از انحلال آن، پایان سیطرهٔ بریتانیا بر ایران را نتیجه بگیرند!] و نام و نقش لُرد کرزن، وزیرخارجه وقت، بیش از حد مطرح میگردد تا فراموش شود که چهرهای تعیینکنندهتر از او در کابینه بریتانیا وجود داشت و او #وینستون_چرچیل، وزیر جنگ و مقتدرترین چهره تاریخ معاصر انگلیس، بود که در همان زمان با کمک #لورنس_عربستان به کار تأسیس دولتهای جدید در خاورمیانه اشتغال داشت.
3⃣ با بزرگنمایی نقش قدرتهای رقیبِ بریتانیا، #نهضتهای_مردمی را به وابستگی متهم میکنند. از دیدگاه آنان نهضت میرزا کوچکخان در شمال، نهضت شیخ محمد خیابانی در آذربایجان و نهضت مجتهد لاری در جنوب، آشوبهای تجزیهطلبانه وابسته به بلشویسم و یا آلمان بود و نهضت کلنل محمدتقیخان پسیان در خراسان، یاغیگری!!
4⃣ مکتب فوق برای اثبات مشروعیت تاریخی سلطنت رضاخان، سهم قابل توجهی را به تشویه چهره #روحانیت و #اسلام اختصاص میدهد و این سنّت پس از اردشیرجی نیز، توسط شاگردان و پیروان او پی گرفته شد. در خاطرات اردشیر فاش شد که چگونه قریب به دو سال و نیم رضاخان قزاق را با جنون ضداسلامی و ضدروحانیت آموزش میداد و تا پاسی از شب قصههایی از «فساد طبقه علماء» به گوش او میخواند.
5⃣ بهمنظور توجیه تاریخی #سلطنت_پهلوی، بخش ویژهای به تخریب چهره ایلات و عشایر اختصاص یافته تا نقش رضاخان بهعنوان سرکوبگر قسیّ این بخش از جامعه ایرانی تبرئه شود.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✍ مقالهی فوق، مقالهای بسیار مهم و مفصل است که چکیدهای از آن را مطالعه کردید. متن کامل مقاله را در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/pahlavi/10485
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز سهشنبه
🌞 ١٣ اسفند ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٨ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری
✝ ٣ مارس ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٧ آدار ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ انعقاد #معاهده_پاریس بین ایران و انگلستان و جدا شدن افغانستان از ایران (١٢٣۵ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ درگذشت #آرتور_کستلر، داستاننویس، وقایعنگار و روزنامهنگار یهودی، نویسندهٔ کتاب #خزران (١٩٨٣م)
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ میلاد و رحلت #حضرت_موسی کلیمالله. این نبیّ اولوالعزم در ٧ آدار ٢٣۶٨ عبری متولد، و ١٢٠ سال بعد، در ٧ آدار ٢۴٨٨ عبری رحلت نمود.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 مهاجرت بزرگ تاریخ (١)
✡ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت چهارم
1⃣ بهگفتهٔ #تورات، فرعون، سرانجام تسلیم شد و حضرت موسی و هارون (ع) را شبانه طلبید و به آنان گفت با #بنیاسرائیل به هرجا که میخواهید بروید. پس آنان به سوی «دریای سرخ» و شرق «مصر» کوچ کردند و آنجا اردو زدند.
2⃣ پس از چندی، #فرعون پشیمان شد و با لشکر خود، به تعقیب آنان شتافت. قوم موسی (ع) از دور، آمدن فرعونیان را مشاهده کردند.
3⃣ در آن هنگام حضرت موسی (ع) دست خود را به طرف دریا دراز کرد و دریا شکافته و خشک شد و بنیاسرائیل بهآسانی از آن عبور کردند. آنگاه لشکریان فرعون وارد شدند و حضرت موسی (ع) به امر خداوند، با اشارهٔ دست، آنان را غرق کرد.
4⃣ از #قرآن مجید و #احادیث اسلامی برمیآید که بنیاسرائیل به امر خدا، از مصر خارج شدند؛ نه به اذن فرعون:
👈 «ما به موسی وحی فرستادیم که بندگان مرا شبانه از مصر کوچ بده و آنها شما را تعقیب خواهند کرد.»
5⃣ به بیان قرآن کریم، هنگامی که دو گروه [بنیاسرائیل و فرعونیان] یکدیگر را دیدند، یاران موسی (ع) گفتند:
👈 بهطور قطع در چنگال فرعونیان اسیر شدیم و راه نجاتی وجود ندارد. در پیش روی ما دریا و امواج خروشان آب و در پشت سر ما دریایی از لشکر خونخوار است با تجهیزات کامل، جمعیتی که سخت از ما خشمگینند!
✍️ استاد اسماعیل شفیعی سروستانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 مهاجرت بزرگ تاریخ (٢)
✡️ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت چهارم
📖 #تورات این واقعه را چنین گزارش میدهد:
1️⃣ پَرعُوه (فرعون)، ارتش را نزدیک کرد. فرزندان ییسرائیل (اسرائیل) چشمان خود را بلند کرده (دیدند) که اینک مصریها دنبال آنها حرکت میکنند. فرزندان ییسرائیل (اسرائیل) هراسان شده، به درگاه خداوند فریاد برآوردند.
2️⃣ به مُشه (موسی) گفتند: آیا در «مصر» قبر نیست که ما را آوردی که در این بیابان بمیریم؟ این چه کاری است که با ما کردی که ما را از مصر بیرون کردی؟
3️⃣ مگر این همان سخنی نیست که در مصر با تو گفتیم. دست از ما بدار تا مصریها را بندگی کنیم؛ زیرا بندگی مصریها از مردن در بیابان، برای ما بهتر است.
4️⃣ مُشه (موسی) به آن قوم گفت: هراسان نباشید! ایستادگی کنید و نجات خداوند را که امروز برای شما فراهم می کند، ببینید؛ زیرا مصریهایی را که امروز دیدید، بار دیگر تا ابد نخواهید دید.
5️⃣ خداوند برای شما جنگ خواهد کرد؛ پس شما ساکت باشید.
6️⃣ خداوند به مُشه (موسی) گفت: چرا به درگاه من فریاد برمیآوری؟ به فرزندان ییسرائیل (اسرائیل) بگو، حرکت کنند.
7️⃣ و تو عصایت را کنار بگذار و دستت را بر دریا کن و آن را بشکاف تا فرزندان ییسرائیل (اسرائیل) از میان دریا روی زمین خشک وارد شوند.
✍️ استاد اسماعیل شفیعی سروستانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 مهاجرت بزرگ تاریخ (٣)
✡ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت چهارم
1⃣ در این موقعیّت، لحظات دردناکی بر #بنیاسرائیل گذشت، شاید جمعی از بنیاسرائیل در آن لحظات، در ایمان خود متزلزل شدند؛ اما موسی (ع) همچنان آرام و مطمئن بود و میدانست وعدههای خداوند دربارهٔ نجات بنیاسرائیل و نابودی قوم سرکش، تخلّفناپذیر است. بنابراین با یک دنیا اطمینان و اعتماد، رو به جمعیت وحشتزده بنیاسرائیل کرد و گفت:
👈 «چنین نیست (آنها هرگز بر ما مسلّط نخواهند شد)، چرا که پروردگار من با من است و بهزودی مرا هدایت خواهد کرد.»
2⃣ در این هنگام که شاید بعضی با ناباوری سخن موسی (ع) را شنیدند و همچنان در انتظار فرا رسیدن آخرین لحظات زندگی بودند، فرمان نهایی صادر شد. چنانکه قرآن میفرماید:
👈 «پس ما به موسی وحی کردیم که عصایت را به دریا بزن.»
3⃣ موسی (ع) چنین کرد و عصا را به دریا زد؛
👈 «پس ناگهان دریا شکافته شد و هر بخشی همچون کوهی عظیم روی هم انباشته شد و در میان آنها، جادهها نمایان گردید.»
✍️ استاد اسماعیل شفیعی سروستانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 مهاجرت بزرگ تاریخ (۴)
✡ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت چهارم
1⃣ #فرعون و فرعونیان که از دیدن این صحنه، مات و مبهوت شده بودند و چنین #معجزه روشن و آشکاری را میدیدند، باز هم از مَرکب غرور پیاده نشدند و به تعقیب موسی (ع) و #بنیاسرائیل پرداختند و به سوی سرنوشت نهایی خویش پیش رفتند.
2⃣ فرعون و فرعونیان وارد جادهٔ دریایی شدند. آیه میفرماید:
👈 «ما، موسی و تمام کسانی را که با او بودند، نجات دادیم و درست، هنگامیکه آخرین نفر از بنیاسرائیل از دریا بیرون آمد و آخرین نفر از فرعونیان داخل دریا شد، فرمان دادیم آبها به حال اول خود بازگردند. امواج خروشان یکمرتبه فرو ریختند و سر بر هم نهادند؛ فرعون و لشکرش را همچون پرهای کاه با خود به هر جا بردند؛ در هم کوبیده و نابود کردند.»
3⃣ به این ترتیب بنیاسرائیل از دست فرعون و فرعونیان خلاصی یافتند و در جادهای بلند، به سوی تقدیر خویش بهراه افتادند.
✍️ استاد اسماعیل شفیعی سروستانی
📚 منبع: کتاب «تاریخ فرهنگی قبیله لعنت»، جلد۳، بنیاسرائیل و پیامبری، نوشته: اسماعیل شفیعی سروستانی، صفحات ۵۳-۵۸
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/israelites/10494
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز چهارشنبه
🌞 ١۴ اسفند ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٩ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری
✝ ۴ مارس ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٨ آدار ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ درگذشت #محمد_مصدق ۶٠مین و ۶٢مین نخستوزیر ایران و از رهبران نهضت ملی شدن صنعت نفت (١٣۴۵ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ درگذشت #صلاحالدین_ایوبی مؤسس دولت #ایوبیان در مصر و شام (١١٩٣م)
2⃣ #چارلی_چاپلین بهدست ملکه الیزابت دوم به دریافت نشان #شوالیهگری انگلستان نائل شد (١٩٧۵م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز پنجشنبه
🌞 ١۵ اسفند ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ١٠ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری
✝ ۵ مارس ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٩ آدار ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای قمری
1⃣🌺 ولادت امام جواد علیهالسلام (١٩۵ق)
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ مرگ #ژوزف_استالین، دیکتاتور کمونیست شوروی (١٩۵٣م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ شاپور ریپورتر و شبکه بدامن (١)
💥 ریپورترها، اینتلیجنس سرویس و ایران – قسمت چهارم
1⃣ #شاپورجی که پس از پدر در رأس #اشرافیت_اطلاعاتی ایران قرار گرفت و میراث پدر را غنا بخشید، در ٢۶ فوریه ١٩٢١ (٨ اسفند ١٢٩٩) بهدنیا آمد. شاپور ١٢ساله بود که پدر را از دست داد. قرائن و شواهد نشان میدهد که تربیت و آموزش شاپور نوجوان را «دوستان» انگلیسی پدر به دست گرفتند و بهویژه لرد #ویکتور_روچیلد در تکفّل و پرورش شاپور سهمی عمده داشت.
2⃣ در پرتو توجهِ «خانواده اطلاعاتی بریتانیا» #شاپور_ریپورتر تحصیلات دانشگاهی را در کمبریج به پایان رسانید و علاوه بر آن، در سرویس اطلاعاتی بریتانیا در عالیترین سطوح آموزش دید. شاپور ریپورتر در اواخر جنگ دوم جهانی بهعنوان «کارشناس جنگ روانی» سرویس اطلاعاتی بریتانیا به هندوستان اعزام شد و در بحبوحهٔ قیام استقلالطلبانه مردم هند در این سرزمین بود.
3⃣ او در این مأموریت توانایی و کارایی و استعداد فوقالعاده خود را نشان داد و پس از موفقیت در این آزمون شاپورجی ٢۶ساله در سال ١٩۴٧م. (١٣٢۵ش) راهیِ تهران شد تا میراث پدر را بهدست گیرد. بدینسان، نخستین دوران فعالیت شاپور ریپورتر در ایران آغاز شد.
4⃣ شاپور ریپورتر زمانی وارد ایران شد که #سرویس_اطلاعاتی_بریتانیا شبکههای بومی وسیع خود را بازسازی کرده و در همین دوران «ادارهٔ خاورمیانه» #سرویس_اطلاعاتی_آمریکا نیز نخستین شبکههای خود را تنیده بود، و هر دو سرویس جاسوسی، فعالیتهای توطئهگرانه پیچیده و مؤثری را، بهویژه در بحبوحهی حوادث سالهای ١٣٢۴-١٣٢۵، بهفرجام رسانیده بودند.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ شاپور ریپورتر و شبکه بدامن (٢)
💥 ریپورترها، اینتلیجنس سرویس و ایران – قسمت چهارم
1⃣ زمانیکه شاپورجی فعالیت خود را در ایران آغاز کرد، شبکههای جاسوسی متعدد #اینتلیجنس_سرویس و #سیا حضوری فعال داشتند که از میان آنها باید به #شبکه_رشیدیانها اشاره کرد که از اوایل سال ١٩۴٠ (اوایل جنگ جهانی دوم) از مهمترین عوامل بومی بریتانیا در ایران محسوب میشدند.
2⃣ شبکه مهم دیگر این دوران، #شبکه_اسدالله_علم بود که کارکرد اساسی آن در دو بُعد تبلیغی و سیاسی خلاصه میشد. شبکه عَلَم برخلاف شبکه رشیدیانها کارایی بالای اطلاعاتی خود را طی سالهای ١٣٢٠-١٣٢٧ بهثبوت رسانیده بود و برخلاف شبکهٔ نخست، که حضور آن در صحنهٔ علنی سیاست بازتاب مییافت و نفرت عمومی را به خود جلب میکرد، در #پنهانکاری کامل عمل مینمود.
3⃣ شبکه اسدالله عَلَم تداوم و تکامل یکی از شبکههای موروثی #اردشیر_ریپورتر بود که تحت کنترل #روچیلدها قرار داشت و بهعبارت دیگر میتوانیم این شبکه را بیش از هر چیز یک #شبکه_صهیونیستی ارزیابی کنیم.
4⃣ #شاپور_ریپورتر در ورود به ایران ارتباط خود را با اسدالله علم برقرار ساخت و این شبکه هدایت یک رشته عملیات را بهدست گرفت که در اسناد سرویس اطلاعاتی آمریکا با نام رمز «عملیات بِداَمن» (Bedamn) خوانده میشود و لذا ما «شبکه شاپورجی ـ علم» را #شبکه_بدامن مینامیم.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter