✡️ نقد فیلم تلماسه (۴)
💥 «منجی موعود» به روایت گوسالهپرستان نوین!
1️⃣ عطف به روایت رسولالله (ص) که ذکر شد، حتی در باب مَرکب عجیب و هولناک #دجال، که بین دو گوش آن یک میل فاصله است، در سکانس پایانی #تلماسه کُدی نهچندان پوشیده برای مطابقت وجود دارد.
2️⃣ پائول و مادرش که اکنون عضوی از جامعهٔ فرمنها هستند، وقتی وارد محدودهٔ زیستی فرمنها (سیچ تبر) میشوند، یکی از رزمندگان فرمن را میبینند که سوار بر کِرم غولآسا در حال تاختن است. این کرمها آن اندازه عظیم و مخوف هستند که در هنگام تاختن، در صحرا طوفان بهراه میافتد (طول آنها به ۴٠٠متر هم میرسد).
3️⃣ در واقع، زمانی پائول از دید فرمنها، جلوهی یک #ابرانسان را مییابد که یکی از این کرمها در برابر او آرام میگیرد و بعد از کمی مکث راه خود را میگیرد و میرود، چنانکه گویی تحت فرمان پائول قرار گرفته است.
4️⃣ بر اساس نوول #فرانک_هربرت میدانیم که در نهایت پائول رام کردن و سواری گرفتن از این #هیولاها را فرامیگیرد و در هنگام #فتح_آراکیس سوار بر همین مرکب هیولایی است.
5️⃣ حتی بر اساس منابع مسیحی، بهویژه #مکاشفات_یوحنا، میدانیم که دو هیولا برای یاری #ضدمسیح ظهور میکنند که یکی از دریا بیرون میآید و دیگری از دل زمین.
6️⃣ و میدانیم که در زمان خیزش پائول آتریدیس بهعنوان #منجی، #شای_هولود و سایر هیولاهای کرمشکل به خدمتش درخواهند آمد.
✍️ نویسنده: سهیل صفاری
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ نقد فیلم تلماسه (۵)
💥 «منجی موعود» به روایت گوسالهپرستان نوین!
1️⃣ #فرانک_هربرت در عمق فکر خود به شدت تحت تأثیر #یهودیت است و این را در جای جای داستان او میتوان ردیابی کرد و در نسخهٔ سینمایی #دنی_ویلنوو، این تأثیر برجستهتر هم شده است. قطعاً در این برجستگی و نمادپردازی #یهودی، نقش نویسندهٔ فیلمنامه، #اریک_راث، فیلمنامهنویس #یهودی و برندهٔ جایزهٔ #اسکار (بهخاطر فیلم فارست گامپ) پُررنگ است.
2️⃣ برای مثال، لقب اصلی #منجی و «انسان کامل» (طبق آموزههای بنیجزریت)، «Kwisatz Haderach» (کویساتز هادراخ) یا «کوتاهکنندهٔ راه» است که بهشدت شبیه اصطلاح عبری «kefitzat haderech» با همان معناست. خود «فِرِمِن»ها که در شرایط بهشدت سخت و توانفرسای زیست در بیابان هستند و بزرگترین دغدغهٔ آنها «بقا» است، باز یادآور #آباء_یهود طبق روایات عهد عتیق هستند.
3️⃣ بازی با مفاهیم شیعی چون #ولایت، #انسان_کامل و #منجی در مهمترین پروژهٔ دوران پساکرونایی #هالیوود که در گزارشهای رسانههای آمریکایی القابی چون #ناجی_سینما به آن دادهاند، بهشدت قابلتأمل است.
4️⃣ مرد سیاهپوست فرمن خطاب به پائول میگوید: «وقتی تفنگ «مولایت» را خواهی داشت که تلاش کنی آن را بهدست بیاوری» و دقیقاً واژهٔ عربی #مولا را استفاده میکند. در همان سکانس مبارزهٔ پائول، وقتی که او «جامیس» را میکشد، فرمنها که #برگزیده بودن او را پذیرفتهاند، با او #بیعت میکنند.
5️⃣ حتی شیوهٔ مبارزهٔ «دانکن آیداهو»، جایی که میخواهد برای فرار «منجی» و مادرش، زمان بخرد، و نحوهٔ کشتهشدن او شبیه صحنههای #شهادت یاران ائمه در آثار سینمایی ما (مثلاً «مختارنامه») تصویر شده است و او مرگی «شهادتگونه» دارد.
6️⃣ اما گویی از این همه کدهای آشکار و پنهان، دل دنی ویلنوو از القای تطبیق با #منجی_شیعه به ذهن مخاطب، آرام نگرفته و از زبان «چانی» دختر فرمن، خطاب به پائول میشنویم:
👈 «میگن تو #مهدی هستی. ولی شبیه پسربچهها هستی!»
✍️ نویسنده: سهیل صفاری
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ آنچه خواندید خلاصهای بود از «نقد فیلم تلماسه». متن کامل این مقالهٔ مصوّر را در آدرس زیر بخوانید:
👉 https://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/15286
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 استفاده از نام حضرت مهدی (عج) در فیلم «تلماسه»
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : جمعه
🌞 ۱۴ آبان ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٢٩ ربیعالاول ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ۵ نوامبر ۲۰٢١ میلادی
🕎 ١ کیسلِو ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای قمری
✍ قتل #سالم_مولی_ابیحذیفة لعنةاللهعلیه در جنگ یمامه علیه مسیلمه کذاب (١٢ق)
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ به هلاکت رسیدن #مئیر_کاهان مؤسس «اتحادیه دفاع یهودی» در آمریکا (١٩٩٠م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 مئیر کاهان آمیزهای از خشونت و نژادپرستی
👉 http://jscenter.ir/other-topics/jewish-celebrities/3706
✍ مرگ #آیزایا_برلین فیلسوف یهودی و پیامبر اصلاحطلبان سکولار!! (١٩٩٧م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 ترجمه ، سلاح تبلیغات استراتژیک
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/muslim-zionism/5933
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : دوشنبه
🌞 ۱۷ آبان ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٢ ربیعالثانی ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ۸ نوامبر ۲۰٢١ میلادی
🕎 ۴ کیسلِو ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
✍️ مرگ #ویتالی_لازاریویچ_گینزبرگ فیزیکدان #یهودی روسی و برندهی جایزه #نوبل فیزیک و یکی از پدران #بمب_هیدروژنی اتحاد جماهیر شوروی (۲۰۰۹م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 روچیلدها، انرژی هستهای و بمب اتم
👉 https://jscenter.ir/jewish-and-science/jewish-science/7171
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ مریم مقدس خواهر هارون نیست! (۱)
1️⃣ در تورات، موسی و هارون (ع) خواهری بهنام #میریام دارند که در متون عربی غالباً بهصورت #مریم ضبط شده است. از سوی دیگر، در قرآن از #مریم_مقدس (مادر حضرت عیسی) بهعنوان #خواهر_هارون یاد شده است! (با اینکه مریم مقدس غیر از میریام خواهر هارون است و قرنها بعد از او زندگی میکرده.) این مسئله چگونه قابل توجیه است؟!
2️⃣ بسیاری از پژوهشگران مسیحی و یهودی این همنامی را خطای آشکار قرآن، و حاصلِ آمیختگیِ داستان مریم مقدس و میریام میدانند. این #شبهه آنچنان مشهور است که برخی آن را نخستین شبهه علیه قرآن میدانند که در قدیمیترین نوشتار بر جا مانده از آباء کلیسا علیه اسلام و قرآن مطرح شده است.
3️⃣ یوحنّای دمشقی در کتاب «دربارهٔ مرتدین» در فصل مربوط به اسلام مینویسد:
👈 [پیامبر اسلام] میگوید که #مسیح کلمهٔ خدا و روح اوست، اما مخلوق و عبد است و بدون واسطه از #مریم_باکره که «خواهر موسی و هارون است»! متولد شده است.
4️⃣ با وجودی که این شبهه از اساس بیپایه است، اما از آن زمان تا کنون همچنان پابرجاست! لذا در ادامه به پاسخ این پرسش میپردازم که چرا در قرآن از مریم مقدس (س) بهعنوان «خواهر هارون» یاد کرده است.
✍️ نویسنده: دکتر روزبه توسرکانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ مریم مقدس خواهر هارون نیست! (٢)
1️⃣ در سورهٔ مريم آیات ۲۷ و ۲۸ پس از آنکه عیسی (ع) متولد میشود، مریم (س) فرزندش را نزد قومش میآورد. برخی از #یهودیان تبهکار و ناآگاه او را مورد اتهام قرار میدهند. اتهامی که در قرآن از آن به #بهتان_عظیم یاد شده است:
🕋 پس [مریم] در حالیکه او را در آغوش گرفته بود، به نزد قومش آورد. گفتند: «ای مریم! بهراستی کار بسیار ناپسندی مرتکب شدهای.» ای #خواهر_هارون! پدرت مرد بدی نبود و مادرت [نیز] بدکاره نبود!
2️⃣ پرسش این است که چرا در این آیات مریم (س) را «خواهر هارون» نامیدهاند؟! برای درک درست مطلب باید ابتدا به دو نکتهٔ ساده توجه کنید:
3️⃣ نکتهٔ اول اینکه برخلاف ادعای شبههافکنان، قرآن هرگز مریم (س) را «خواهر هارون» نخوانده است! آنچه در قرآن آمده این است که #یهودیان مریم را به این نام خواندهاند.
4️⃣ حتی نمیتوان نتیجه گرفت که خود این یهودیان نیز مریم را «واقعاً» خواهر هارون میپنداشتند، بلکه تنها این لقب را (به احتمال زیاد به قصد آزردنش) برای خطاب وی به کار بردهاند. پس پرسش درست این است که: چرا آن یهودیان مریم (س) را «خواهر هارون» خواندهاند؟!
✍️ نویسنده: دکتر روزبه توسرکانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ مریم مقدس خواهر هارون نیست! (٣)
1️⃣ نکتهٔ دوم دربارهی #میریام خواهرِ موسی و هارون (ع) است. او به احتمال زیاد همان شخصیت قرآنی است که هنگام به آب انداختن موسی (ع) از دور مراقب اوست و واسطهٔ بازگرداندن موسی (ع) به مادرش است.
2️⃣ ميريام بدون شک چهرهٔ سرشناس و محترمی در میان بنیاسرائیل بوده است و نام او در هفت قطعه از #کتاب_مقدس آمده است که به برخی از آنها اشاره میکنم. در «سِفر خروج» میخوانیم که پس از عبور از دریا:
👈 مريم نبيّه، خواهر هارون، دف به دست گرفت و به رقصیدن پرداخت و زنان دیگر نیز بهدنبال وی چنین کردند، و مریم این سرود را خطاب به ایشان خواند: خداوند را بسرایید که شکوهمندانه پیروز شده است، او اسبها و سوارانشان را به دریا افکنده است.
3️⃣ همچنان که در این قطعه دیده میشود از وی با وصف #نبیّه (Prophetess) که حاکی از معنویت اوست یاد شده است. شاید مهمتر از این آیات برای درک مقام میریام، آیهٔ زیر باشد:
👈 من شما را از مصر بیرون آوردم، از بندگی نجاتتان دادم و موسی و هارون و مریم را فرستادم تا شما را هدایت کنند. (میکاه؛ ۶:۴)
4️⃣ در این آیه، همراه شدن نام میریام با موسی و هارون (ع) نشاندهندهٔ این است که وی در خروج از مصر نقش رهبری و هدایت قوم را داشته است. او از احترام ویژهای نزد جامعهٔ یهود برخوردار بوده و هست. آنچه در ادامهٔ بحث ضرورت دارد، تثبیت همین احترام ویژه است.
✍️ نویسنده: دکتر روزبه توسرکانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ مریم مقدس خواهر هارون نیست! (۴)
1️⃣ اکنون کافیاست به متن قرآن رجوع کنیم و از خود بپرسیم: «چرا مادر #مریم_مقدس (س) او را مریم نامید؟» پاسخ در سورهٔ آلعمران است:
2️⃣ مادر مریم نذر کرد که فرزندش #خادم_معبد باشد. هنگامی که دانست فرزندش دختر است، بهطور طبیعی نگران عدم پذیرش دخترش در معبد شد، زیرا میدانست که سنّتگرایان #یهودی با توجه به مردسالاری حاکم بر جامعهٔ دینی یهود، با ادای این نذر مخالفت خواهند کرد!
3️⃣ حال، چه نامی بهتر از «مریم» که یادآور سنّتی کهن است؟ یادآور این حقیقت که در آغاز تشکیل جامعهٔ دینی یهودی، زنی همراه برادرانش مردم را رهبری میکرده است. همنام کردن دخترش با #میریام به این نیّت که این دختر نیز همچون او به معبد راه یابد و نذر برآورده گردد.
4️⃣ در آیات بعد میبینیم که مریم (س) علیرغم سنّت رایج، به معبد راه یافته است. نیز میبینیم که کراماتی از وی سرزده است. او اکنون نهتنها همنام، بلکه همارز میریام، #خواهر_هارون شده است.
5️⃣ حال کافیاست تصور کنیم که #سران_یهود که مخالف حضور مریم (س) در معبد بودند، چگونه مترصّد سرزدن خطایی کوچک از او هستند تا او و حامیانش را شماتت کنند و به باد انتقاد بگیرند.
6️⃣ در نهایت، آن لحظهٔ مورد انتظار ایشان فرارسید. مریم (س) که همنام میریام بود و بر جایگاه #کهانت او تکیه زده بود، بیآنکه شوهری داشته باشد، فرزندی بهدنیا آورد. اینجاست که زبان یهودیان بر او باز شد و برای آزار او گفتند:
👈 پدرت مرد بدی نبود! مادرت بدکاره نبود! و اینجاست که او را به استهزاء #خواهر_هارون نامیدند. ای خواهر هارون! یعنی: ای کسی که تو را با فریبکاری همچون خواهر هارون، «مريم» نامیدندت و به معبد راه یافتی، به دروغ کراماتی از تو نقل کردند و تو را همزاد میریام دانستند، اکنون حقیقت برملا شده است و تو شایستهٔ این مقام نیستی!
7️⃣ بنابراین اساساً خلط و خطایی در کار نیست. خطابِ «خواهر هارون» نهتنها خطاب قرانی نیست، بلکه حتی یهودیانی که مریم (س) را مورد اتهام قرار دادند نیز این خطاب را بهعنوان #طعنه به کار بردهاند و منظورشان این نبوده است که مریم (س) واقعاً خواهر موسی و هارون (ع) است! اگر خلطی هست در ذهنِ #شبههافکنان است که خطاب قرآنی را با خطاب شخصیتهای تبهکار قرآن خلط کردهاند و اگر خطایی هست این است که ایشان تفاوت طعنه و زخمزبان را با سخنِ راست درنیافتهاند!
✍️ نویسنده: دکتر روزبه توسرکانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ آنچه خواندید خلاصهای بود از مقالهٔ «مریم مقدس (س) خواهر هارون نیست!». متن کامل این مقاله را در آدرس زیر بخوانید:
👉 https://jscenter.ir/judaism-and-islam/israiliyyat/15413
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : سهشنبه
🌞 ۱۸ آبان ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٣ ربیعالثانی ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ۹ نوامبر ۲۰٢١ میلادی
🕎 ۵ کیسلِو ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
✍️ مرگ #حییم_وایزمن رئیس سازمان جهانی #صهیونیسم و اولین رئیسجمهور کشور جعلی #اسرائیل (١٩۵٢م)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : چهارشنبه
🌞 ۱۹ آبان ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ۴ ربیعالثانی ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ۱٠ نوامبر ۲۰٢١ میلادی
🕎 ۶ کیسلِو ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
✍️ مرگ مصطفی کمال پاشا معروف به #آتاتورک از یهودیان مخفی [دونمه] و بنیانگذار جمهوری لائیک ترکیه (١٩٣٨م)
✍️ محکومیت #صهیونیسم بهعنوان شکلی از #نژادپرستی در سازمان ملل متحد (١٩٧۵م)
👈 قطعنامه ۳۳۷۹ مجمع عمومی سازمان ملل متحد در محکومیت نژادپرستی صهیونیسم و آپارتاید با ۷۲ رأی موافق در برابر ۳۵ رأی مخالف (شامل آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمانغربی) و ۳۲ رأی ممتنع تصویب شد.
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ نقش یهودیان مخفی و آتاتورک در فروپاشی عثمانی (۱)
1️⃣ #مصطفی_کمال_پاشا در سال ١٨٨١م در شهر بندری #سالونیک، بهشت یهودیان ماسون و مسلماننما در یک خانوادهٔ #دونمه (یهودیان مخفی در عثمانی) بهدنیا آمد.
2️⃣ در سنّ ٧سالگی پدرش فوت کرد و در ١٢سالگی به مدرسهٔ نظام وارد شد و چون در «لیبی» از خود لیاقت نظامی نشان داد، شهرت به سراغ وی آمد. او که افسری جوان بود، در گوشه و کنار مرزهای عثمانی حضور نظامی داشت.
3️⃣ در سال ١٩٠۴م نیز بهعلت تمرّد و اختلال، مدتی به زندان سلطان عبدالحمید رفت. پس از آنکه در کودتاهای قبلی وابستگی خود را به #صهیونیسم و #فراماسونری دونمه ثابت کرد، در لیست انتظار قدرت قرار گرفت و حمایتهای فراوانی از او در سیستم حاکمیت عثمانی از طرف عناصر #نفوذی به عمل میآمد.
4️⃣ در حملهٔ نیروهای انگلیسی به #فلسطین وقتی ژنرال «اریش فون فالکنهاین»، فرمانده آلمانی او را مأمور حمله به انگلیسها در «فلسطین» کرد، آشکارا از انجام این دستور خودداری کرد و استعفا داد. لیکن هشت ماه بعد مجدداً به فرماندهی رسید و دو ماه بعد شغل فالکنهاین به او واگذار شد!
5️⃣ او پس از واگذاری قسمتهای مهمی از ایالت «حلب» و «فلسطین» به انگلیسها، به «دمشق» عقبنشینی صوری کرد و درواقع فلسطین را به ژنرال انگلیسی #ادموند_آلنبی تقدیم کرد.
6️⃣ #آتاتورک پس از شکستهای کاملی که بر «عثمانی» در جریان جنگ جهانی اول تحمیل شد، به بندر «سامسون» در ساحل «دریای سیاه» رفت و از آنجا بهعنوان #منجی دولت عثمانی با تبلیغات زیاد، به بازسازی نیروهای باقیمانده ارتش اقدام کرد. آتاتورک موفق شد در «آنکارا» دولتِ در سایه تشکیل دهد و مجلس ملی را افتتاح کند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ نقش یهودیان مخفی و آتاتورک در فروپاشی عثمانی (٢)
1️⃣ در جنگی که #خلیفه، علیه نیروهای ملیگرای #آتاتورک در سال ١٩٢٠م شروع کرد، بهدلیل «معاهده سور» و تبلیغات یونانیان برای حمله و تصرف عثمانی نتیجهای حاصل نشد.
2️⃣ حملهٔ یونانیان به حکومت عثمانی با چراغ سبز متّفقین انجام شد. ترکهای آناتولی به فرماندهی آتاتورک، شعار #دفاع_ملی را پیشهٔ خود ساختند.
3️⃣ پیروزی ظاهری آتاتورک در ٢۴ اوت ١٩٢١م در مقابل نظامیان یونانی که از قبل همهٔ مناطق مورد نظر را تخلیه کرده بودند، در رسانههای تبلیغاتی داخلی و خارجی وابسته به #صهیونیسم، انعکاس وسیعی یافت.
4️⃣ #مصطفی_کمال_پاشا بهعنوان #غازی (جنگجوی مسلمان) وارد اسلامبول شد و شبکههای صهیونی- ماسونی بهمناسبت ورود او، جشن ملی اعلام کردند و در همین زمان دولت او در آنکارا توسط قدرتهای خارجی مورد شناسایی واقع شد.
5️⃣ حتی اتحاد جماهیر #شوروی یک موافقتنامهٔ مرزی با نیروهای آتاتورک امضا کرد. در اوت ١٩٢٢م ارتش فروپاشیدهٔ عثمانی تحت فرماندهی آتاتورک به پیروزیهای مهمی که از قبل طراحی شده بود، دست یافت.
6️⃣ کنفرانس صلح در «لوزان» که از ٢٠ نوامبر ١٩٢٢م آغاز میشد، اختلافی عمیق را میان دولت آنکارا و دولت اسلامبول بهوجود آورد؛ زیرا متّفقین از هر دو دولت برای شرکت در این کنفرانس دعوت کردند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter