✡️ اسناد آزادشده وزارت خارجه اسرائیل و روابط پنهان با ایران (۱۹۵۳- ۱۹۷۹)
🔸 اخیراً بیش از ده هزار برگ سند دولت #اسرائیل درباره روابط با #ایران طی سالهای پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ در دسترس محققین قرار گرفته است.
🔸 این اسناد متعلق به وزارت خارجه اسرائیل، یعنی اسناد دیپلماتیک، است و طبعاً شامل بخش «سِرّیتر» روابط ایران و اسرائيل در زمان #حکومت_پهلوی، یعنی روابط اطلاعاتی و نظامی، نمیشود.
🔸 گزارش #ایتای_ماک، حقوقدان اسرائیلی، درباره اسناد فوق مؤید این امر است. برای مثال، بهنظر نمیرسد درباره نقش بسیار بااهمیت و حساس سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی متعدد اسرائیل (موساد، شاباک و آمان) در ایران، روابط آنان با اداره دوم (اطلاعات) ارتش و #ساواک یا فعالیت مستقل آنان در ایران، در اسناد فوق مطلب مهمی باشد.
📚 از مطالعه مقاله ایتای ماک به نتایج زیر میرسیم:
1️⃣ «رابطه با ایران» برای اسرائیل بسیار بااهمیت و به این دلیل بسیار گسترده بود.
2️⃣ بهدلیل سِرّی و حساس بودن این رابطه، اقدامات مربوطه نه از مجاری عادی رسمی بلکه از طریق شخص #شاه یا وزیر دربار انجام میشد. (در بخش مهمی از این دوران #امیر_اسدالله_علم وزیر دربار بود.)
3️⃣ با شروع امواج انقلاب، اسرائیل به دقت تحولات ایران را زیر نظر داشت و سقوط شاه را حسّ و پیشبینی میکرد.
4️⃣ بهدلیل شروع انقلاب، اسرائیل از ایران قطع امید نکرد و در پی حفظ پایگاه خود در ایران بود.
5️⃣ گزینه کودتای نظامی و استقرار دولت مقتدر نظامی برای سرکوب انقلاب برای اسرائیل مطرح بود. (از این منظر محتمل است کودتای نوژه طرح اسرائیل باشد.)
📝 Eitay Mack
The Unwritten History Of Israel’s Alliance With The Shah’s Dictatorship
LobeLog
June 30, 2019
👉 https://lobelog.com/the-unwritten-history-of-israels-alliance-with-the-shahs-dictatorship/
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🎯 تذکر: شناخت شخصیت «فریتیوف شوان» بهعنوان بنیانگذار «فرقه مریمیه» بسیار مهم است. بدیهی است كه بنیانگذار یک مکتب الهی، "محال" است که شخصی منحرف و فاسد باشد.
.
✡️ فریتیوف شوان؛ مریدی که زود مراد شد! (1)
📚 مریمیه: از شوان تا سیدحسین نصر (6)
🌐 فریتیوف شوان: سالهای آغازین
1️⃣ #فریتیوف_شوان متولد 1907 است یعنی در زمان فوت رنه گنون 44 ساله بود. از او سند مهمی بر جای مانده که برخی جزئیات زندگی او را روشن میکند. این سند زندگینامه خودنوشت شوان است که در سال 1974 بهطور خصوصی چاپ شد.
2️⃣ «خاطرات شوان» منتشر نشده ولی به وسعت در داخل و خارج فرقه #مریمیه توزیع شده است. مقاله #برهنگی_قدسی شوان، ترجمه بخشی از کتاب فوق است که بعداً جمعآوری شد و تنها در اختیار اعضایِ گزینششده فرقه قرار میگرفت!
3️⃣ شوان در کتاب فوق مطالبی را با صراحت بیان میکند که بعضاً شگفتانگیز است. مثلاً، مدعی است زمانی که به دنیا آمد نوری در بیمارستان درخشید و همه ساعتها از کار ایستادند!
4️⃣ شوان در 13 سالگی پدر را از دست داد و بههمراه مادر به شهری کوچک در فرانسه مهاجرت کرد. در سال 1929 شوان 22 ساله به پاریس رفت و بهعنوان طرّاح پارچه به کار پرداخت.
5️⃣ 16ساله بود که کتاب «شرق و غرب» گنون را خواند و مجذوب #آئینهای_هندو شد. در 1931 برای گنون نامه نوشت و گنون او را به #تصوف دعوت کرد. حیران شد که چگونه تعلّق به مسیحیت و هندوئیسم را رها کند و «از راه مکه» به خدا برسد؟!
6️⃣ روزی، در سال 1932، در پاریس دعا کرد و از خدا خواست در پیش از ظهر یک روز معین علامتی نشانش دهد. در روز موعود علامت را دید: در ساعت 11:54 آپارتمانش را ترک کرد و به سمت خیابان اصلی رفت. در ساعت 11:55 ناگهان گروهی کامل از سربازان آفریقای شمالی را دید که سوار بر اسب و با پوشش کامل اسلامی در خیابان ظاهر شده و رژه رفتند. شوان تصمیم گرفت به عهدی که با خدا بسته عمل کند و اسلام آورد. این دوّمین #دست_غیبی است که در زندگی شوان میبینیم!
✍️ عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ فریتیوف شوان؛ مریدی که زود مراد شد! (2)
📚 مریمیه: از شوان تا سیدحسین نصر (6)
🌐 دیدار با ملای جوان ایرانی!
1️⃣ فریتیوف_شوان در سال 1932، یعنی همان زمان که اسلام آورد، کارش را در پاریس از دست داد و به سوئیس رفت؛ و در سوئیس «یک ملای جوان ایرانی» به او سوره فاتحه را آموخت!
2️⃣ #سیدحسین_نصر از این «ملای جوان ایرانی» نام برده است: «خودش [شوان] میگوید که سوره فاتحه را در سوئیس و از سیدحسن امامی، که بعدها امام جمعه تهران شد، فراگرفت»! بهتدریج هویت این #دستهای_غیبی آشکار میشود:
3️⃣ #سیدحسن_امامی پسر سیدابوالقاسم، امام جمعه تهران، است. سیدابوالقاسم و برادرش سیدمحمد (امامزاده) پسران میرزا زینالعابدین ظهیرالاسلام هستند. اعضای این خانواده طی چند نسل از سوی پادشاهان قاجار به امامت جمعه منصوب میشدند. سیدمحمد عضو محکمهای بود که شیخ فضلالله نوری را به مرگ محکوم کرد! اعضای این محکمه عموماً ماسونهای عضو #لژ_بیداری_ایران بودند و برخی از آنان اندکی بعد بهعنوان بهائیانی بدنام شهره شدند!
4️⃣ سیدحسن امامی از سال 1928 تا 1933 در سوئیس به تحصیل در رشته حقوق پرداخت. زمانی که شوان به فیض دیدار این «ملای ایرانی جوان» و البته بسیار متموّل، نائل آمد، سه چهار سال از اقامت سیدحسن در لوزان میگذشت. با توجه به اقامت شوان در لوزان (از 1932) و کوچکی شهر، ارتباط میان این دو باید بیش از این باشد. سیدحسن در سال 1324 با فوت عمویش امام جمعه تهران شد. با وقوع انقلاب اسلامی، وی به اروپا رفت و در سال 1358 در خانهاش در لوزان درگذشت و در همان شهر دفن شد.
5️⃣ سیدحسن امامی در #فراماسونری به درجات عالی رسید و تا پایان #حکومت_پهلوی از گردانندگان اصلی #لژهای_ماسونی ایران بود. با توجه به این جایگاه، بهنظر میرسد پیوند سیدحسن امامی با فراماسونری باید از دوران جوانی و تحصیل در سوئیس آغاز شده باشد.
✍️ عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ فریتیوف شوان؛ مریدی که زود مراد شد! (3)
📚 مریمیه: از شوان تا سیدحسین نصر (6)
🌐 شوان، «عشق کیهانی» و «دین خالده»
1️⃣ #فریتیوف_شوان مدتی در شهر بال اقامت داشت و حلقهای را اداره میکرد که کار اعضای آن خواندن کتابهای #رنه_گنون بود. سپس در لوزان سوئیس، اتاقی ارزان کرایه کرد.
2️⃣ در این زمان یک دوست قدیمی دوران مدرسه به او کمک مالی میکرد. این دوست خواهری هفده ساله داشت بهنام #مادلین که برای شوان غذا میآورد. شوان از همان آغاز مجذوب زیبایی مادلین شد و #رابطه_عاشقانه را با او آغاز کرد.
3️⃣ شوان درباره این عشق زمینی نوشت:
📝 «زیبایی، در واقع آن چه ما به آن عشق می ورزیم، به بهشت تعلق دارد. هر چه خوب است از خداست و به خدا بازمیگردد. زیبایی زمینی خوب است اگر کلیدی برای عشق به خدا باشد؛ اگر چارچوبی برای عبادت یا ذکر ما باشد.»
4️⃣ این تأویل شوان از رابطه «زمینی»اش با مادلین را باید سرآغاز نظریهپردازیهای او در زمینه #مسائل_جنسی دانست که سرانجام به پیدایش فرقه ای بهنام #مریمیه انجامید.
5️⃣ شوان آشکارا احساس میکرد مادلین به او کلیدی برای عشق به خدا داده است! و آرزو داشت پیروانش را در این عشق شریک کند! این نکته مهمی است زیرا زیبایی و عشق، و عشق به زنان زیبا، بعدها در تاریخ #فرقه_شوان تکرار میشود. شوان مکرر میگفت: «هر کس مادلین را دوست ندارد به طریقت تعلق ندارد.»
✍️ عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ فریتیوف شوان؛ مریدی که زود مراد شد! (4)
📚 مریمیه: از شوان تا سیدحسین نصر (6)
🌐 شوان، «عشق کیهانی» و «دین خالده»
1️⃣ در سال 1940، با ورود ارتش آلمان به خاک فرانسه، #فریتیوف_شوان بهطور کامل در لوزان اقامت گزید؛ شهری که محبوبش مادلین در آنجا میزیست! اینک مادلین ازدواج کرده و متأهل بود. شوان کودک مادلین را دید و احساس خود را اینگونه بیان کرد: «احساس کردم وارد جسم کیهانی معشوق شدم و همانند او عشق مادرانه را تجربه کردم»!
2️⃣ کمی قبل شوان برای تهیه وسائل آپارتمان جدیدش به خرید رفته بود. مجسمه ای از مریم مقدس در ویترین مغازه ای یافت و شیفته جمال آن شد. بهرغم قیمت گران و فقر نسبی شوان، مجسمه را خرید و به آپارتمانش برد و در مکانی شایسته جای داد. سجویک مینویسد: مجسمه در شریعت اسلام منع شده و مجسمه #مریم_باکره مختص کلیسای کاتولیک است.
3️⃣ شوان در کتاب «خاطرات و تألمات»، کردار خود را اینگونه توجیه کرده است:
📝 «من هماره در مسائل مربوط به قوانین مقدس دقت میکردم، ولی از سوی دیگر دین خالده را فراتر از همه اینها میدیدم و به خود اجازه نمیدادم خویشتن را در قالبهایی محصور کنم که برایم اعتبار نداشت؛ هر چند به دیگران اجازه نمیدادم این قانونها را نقض کنند»!!
👆 اندیشکده: این روشِ مشترکِ تمام صوفیانِ منحرف برای توجیه ولنگاریهایِ اخلاقی خود است!!
4️⃣ تجربه عشق مادرانه در #جسم_کیهانی مادلین و خریدن مجسمه مریم مقدس و مهمتر از همه توجیه نقض شریعت اسلام با تمسک به #دین_خالده، در عین غیرمجاز شمردن این نقض از سوی پیروان، بهروشنی سازوکاری را نشان میدهد که شوان در فرقه خویش دنبال میکرد.
5️⃣ در فرقه شوان، همچون فرقه های مشابه، نقض قواعد مقدس از سوی رهبران مجاز است زیرا کردار آنان را باید با ایستارهایی فراتر از عرف مردم عادی سنجید!!
✍️ عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ پشتپرده شورش آفریقاییتبارهای اسرائیل
1️⃣ در روزهایی که تعامل جامعه جهانی با واژه #حقوق_بشر با دوگانگی شدیدی مواجه شده است و در سایه تحولات پرشتاب منطقه، اتفاقاتی در سرزمینهای اشغالی رخ میدهد که این روزها در سایه سکوت مطلق خبری دنبال میشود.
2️⃣ اقلیتهای اتیوپیایی #تلآویو سهشنبه در واکنش به اقدامات نژادپرستانه رژیم صهیونیستی ضد #یهودیان_فلاشا اعتراضات گستردهای را به پا کردند که با سرکوب شدید نیروهای امنیتی مواجه شد.
3️⃣ در نتیجهی درگیریهایی که در این رابطه به وقوع پیوست، بر اساس آمارهای رسمی ۸۳ نفر زخمی شدند که ۴۷ نفر از آنها نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی هستند. ۲۶ نفر از مجروحان نیز از تظاهرات کنندگان هستند و ۹ نفر دیگر افراد عادی و نیروهای امدادی هستند.
4️⃣ جرقهی اولیه این اعتراض اقلیتهای آفریقایی در سرزمینهای اشغالی در نتیجهی حمله نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی به یک جوان سیاهپوست بود که در نتیجهی این تیراندازی فرد مذکور جان خود را از دست داد. آفریقاییتبارها اسرائیل معتقدند که #سلمون_تیکا (۱۹ ساله) هیچ گناهی نداشته و تنها بهعلت رنگ پوست خود کشته شده است.
5️⃣ #یهودیان_فالاشه (فلاشا) همواره در سرزمینهای اشغالی قربانی #نژادپرستی و تحقیر و توهین میشوند. جامعه صهیونیستی عادت کرده بنا به دلایل مختلف نژادی و مذهبی مرزبندیهایی را میان #یهودیان_سفیدپوست و دیگر مردم منطقه و حتی داخل سرزمینهای اشغالی ایجاد کند.
📚در راستای اطلاعرسانی پیرامون «نژادپرستی یهودی» قبلاً دو مقاله منتشر کرده بودیم که برای مطالعهی دوستانی که جدیداً با ما همراه شدهاند، لینک آنها را در ادامه قرار دادهایم.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter