✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (1)
🎯 چکیده
1️⃣ جنبش مذهبی #خباد یک جنبش #حسیدی یهودی است که از عمر آن بیش از دو قرن میگذرد. این جنبش در اقصی نقاط دنیا فعالیت دارد و درصدد ترغیب یهودیانِ بیتوجه به آموزههای دینی یهود به مراعات احکام و دستورات تورات و تلمود است.
2️⃣ عمدهی فعالیت جنبش مذهبی خباد را میتوان در فعالیتهای فرهنگی و آموزشی خلاصه کرد؛ فعالیتهایی که با ارائه خدمات رفاهی و آموزشی از تأثیرگذاری دوچندانی بر روی یهودیان دنیا برخوردار بوده است.
3️⃣ مرکز فعالیتها و رهبری #جنبش_خباد بعد از جنگ جهانی دوم از اروپای شرقی به آمریکا منتقل شد؛ در آنجا، دامنه فعالیتها و ساختار سازمانی این جنبش رشد چشمگیری یافت و از حالت یک جنبش صرفاً عرفانی خارج شد و ماهیتی اجتماعی به خود گرفت و فعالیتهای آن سمت و سویی بینالمللی پیدا کرد.
4️⃣ این جنبش مذهبی، با نفوذی که در ارکان قدرت در ایالات متحده آمریکا دارد بهعنوان بازوی فرهنگی #یهود_بینالملل فعالیت دارد و مراکز متعدد آن در اقصی نقاط دنیا بهعنوان مکانهای امنی برای فعالیتهای #جاسوسی سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی بهشمار میروند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (2)
🎯 تاریخچه
1️⃣ جنبش مذهبی خباد که به #خباد_لوباویچ مشهور است، یک جنبش #یهودی ارتدوکسی و حسیدی است.
2️⃣ این جنبش در شهر لیوزنا در بلاروس امروزی در سال ۱۷۷۵ توسط حاخام شِنِر زالمان (شنئور زلمان) تأسیس شد.
3️⃣ مرکز فعالیت این جنبش مذهبی بیش از یک قرن در خاک روسیه بود؛ در دهه ۱۹۳۰، مرکز فعالیت این جنبش مذهبی به لهستان و در دهه ۱۹۴۰ میلادی با شروع جنگ جهانی دوم در اروپای شرقی به ایالات متحده آمریکا منتقل شد؛ از آن سال تاکنون فعالیتهای این جنبش در آمریکا فعال بوده و هست.
4️⃣ این جنبش مذهبی امروزه یکی از بزرگترین جنبشهای #حسیدی بهشمار میرود و عمده شهرت آن در فعالیتهای تبلیغی، آموزشی و امور خیریه نهفته است.
5️⃣ امروزه این جنبش به لحاظ ساختار سازمانی بزرگترین سازمان دینی #یهود در سطح جهان بهشمار میرود. شبکه گسترده مؤسسات وابسته به #خباد، این جنبش مذهبی را امروزه به طلایهدار زندگی اشتراکی یهودی بدل کرده است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (3)
🎯 رهبران و شخصیتهای برجسته خباد
🔸 #جنبش_خباد تا به امروز توسط هفت حاخام حسیدی رهبری و هدایت شده است:
1️⃣ حاخام #شنر_زالمان (۱۷۴۵-۱۸۱۲)
👈 زالمان این جنبش مذهبی را در شهر «لیوزنا» در بلاروس تأسیس کرد. او مرکز این جنبش مذهبی را بعدها به شهر «لیادی» منتقل کرد. وی جوانترین شاگرد حاخام داوبر بن آوراهام، شاگرد اصلی و جانشین حاخام اسرائیل بعل شم طوف، مؤسس فرقه مذهبی #حسیدی بود. #تانیا مهمترین اثر شنر زالمان است. این کتاب اصلیترین اثر مربوط به اندیشه #خباد است که هر روز توسط پیروان این جنبش مذهبی مورد مطالعه قرار میگیرد.
2️⃣ حاخام #داوبر_شنری (۱۷۷۳-۱۸۲۷)
👈 فرزند حاخام زالمان كه بعد از وی هدایت جنبش را در شهر «لوباویچ» برعهده گرفت.
3️⃣ حاخام #مناخم_مندل_شنرسان (۱۷۸۹-۱۸۶۶)
👈 نوه حاخام زالمان و داماد حاخام داوبر كه رهبری جنبش را در شهر «لوباویچ» برعهده گرفت.
4️⃣ حاخام #شموئل_شنرسان (۱۸۳۴-۱۸۸۲)
👈 هفتمین و کوچکترین پسر حاخام مناخم مندل كه این سِمت را در شهر «لوباویچ» برعهده گرفت.
5️⃣ حاخام #شالوم_داوبر_شنرسان (۱۸۶۰-۱۹۲۰)
👈 وی پسر دوم حاخام شموئل بود. او در سال ۱۸۹۷ در شهر لوباویچ، مدرسهای دینی برای مطالعه #تورات و #تلمود تأسیس نمود. این مدرسه هماکنون بهعنوان یک شبکه جهانی در زمینه مطالعات پیشرفته تورات شناخته میشود.
6️⃣ حاخام #یوسف_یتسخاک_شنرسان (۱۸۸۰-۱۹۵۰)
👈 وی تنها پسر حاخام شالوم داوبر بود و بهدنبال تلاش دولت بلشویک برای تبعید وی، از روسیه خارج شد. از آن به بعد تا شروع جنگ جهانی دوم، در ورشو لهستان هدایت جنبش را برعهده داشت. او بعد از فرار از دست نازیها تا زمان مرگ در نیویورک زندگی کرد. نقش عمده وی در این جنبش را میتوان در تأسیس ساختار سازمانی کنونی جنبش خباد خلاصه کرد؛ چندین نهاد اصلی این جنبش و همچنین سایر مؤسسات خباد در سطح محلی و بینالمللی در دوره او شکل گرفت. او برای گسترش آموزههای یهودی، اقدام به تأسیس مدارس روزانه یهودی برای دختران و پسران نمود.
7️⃣ حاخام #مناخم_مندل_شنرسان (۱۹۰۲-۱۹۹۴)
👈 وی داماد حاخام یوسف یتسخاک بود و در سال ۱۹۵۱م رهبری جنبش حسیدی خباد را برعهده گرفت. مناخم مندل شنرسان (اشنیرسون) بهعنوان آخرین رهبر خباد، این جنبش را از حالت یک جنبش مذهبی کوچک خارج کرد و آن را به #بزرگترین_جنبش_یهودی حال حاضر دنیا تبدیل کرد. مناخم مندل شبکهای از ۳۶۰۰ مؤسسه را که تأمینکننده نیازهای اجتماعی، مذهبی یهودیان بود تأسیس کرد، این مؤسسات در بیش از ۱۰۰۰ شهر در ۸۰ کشور دنیا فعال بوده و هستند. حضور وی در آمریکا و رهبری وی در دوران تأسیس رژیم صهیونیستی او را به مهمترین رهبر این جنبش در طول عمر این جنبش تبدیل کرد. در دوران وی جنبش رشد چشمگیری پیدا کرد و فعالیتهای آن شکل بینالمللی به خود گرفت. اهمیت مناخم مندل شنرسان به حدی بود که رهبران رژیم صهیونیستی و رؤسای جمهور آمریکا به خود به خاطر دیدار با وی مباهات میکردند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (4)
🎯 حاخام یهودا کرینسکی
1️⃣ فعالیتهای #جنبش_خباد با فوت مناخم مندل شنرسان پایان نیافت بلکه امروزه ساختار و تشکیلات عظیم #خباد تحت رهبری حاخام یهودا کرینسکی است. هرچند وی را نمیتوان همردیف ۷ رهبر قبلی برشمرد اما در حال حاضر عملاً مدیریت جنبش و نهادهای آن با وی است.
2️⃣ #یهودا_کرینسکی در شهر بوستون ایالت ماساچوست آمریکا و در سال ۱۹۳۳ متولد شد. کرینسکی به مدت ۴۰ سال بهعنوان یکی از اعضای دفتر مدیریت این جنبش و بهعنوان دستیار آخرین رهبر این جنبش، مناخم مندل شنرسان، فعالیت کرده است.
3️⃣ در سال ۱۹۹۴ و بعد از فوت شنرسان، کرینسکی بهعنوان تنها رهبر جنبش و مدیر اجرایی چندین سازمان مرکزی جنبش مذهبی خباد منصوب شد. کرینسکی در حال حاضر از مهمترین و تأثیرگذارترین چهرههای جنبش خباد در سطح جهان بهشمار میرود.
4️⃣ نشریه نیوزویک لیستی از ۵۰ نفر از شخصیتهای #یهودی تأثیرگذار در ایالات متحده آمریکا را بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳ منتشر کرد؛ در این میان نام یهودا کرینسکی هر سال جزء ۵ نفر اول این لیست بوده است که این خود حاکی از جایگاه و تأثیرگذاری بالای این #حاخام مشهور آمریکایی است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (5)
🎯 مبانی فکری و اعتقادی
1️⃣ فلسفه و مبانی فکری جنبش حسیدیِ #خباد بر مفاهیم دینی و مذهبی نظیر خدا، روح و در نهایت معنا و مفهوم احکام #دین_یهود نهفته است. آموزههای این جنبش عمدتاً برگرفته از آموزههای کلاسیک دین یهود و #عرفان_یهودی است.
2️⃣ نوشتههای کلاسیک عرفان یهودی و بهطور خاص آثار حاخام #اسحاق_لوریا همچون #کتاب_زوهر و #کابالا بهطور مکرّر در آثار نوشته شده توسط پیروان این جنبش به چشم میخورند.
3️⃣ طبق آنچه زالمان در کتاب تانیا عنوان کرده است، خِرَد آدمی متشکل از ۳ فرآیند مرتبط با هم است. این سه فرآیند عبارتند از: #حکمت، #ادراک و #دانش؛ واژه خباد نیز متشکل از حروف اول عبری این سه واژه است.
4️⃣ در اندیشهی خباد، حکمت، تولد ایدهای در ذهن انسان، ادراک، همان تفکر و دانش، آغاز واقعیت دادن به ایده است.
5️⃣ چنین برداشتی، نوعی ساختار روانی را ایجاد کرده و به یهودیان فرقهی حسیدی کمک میکند تا تفکرات عرفانی خود را مجسّم و عینی کنند. این به خودیِ خود پیشرفت مهمی بود، چرا که پلی میان درون معنوی و روحانی انسان و رفتار روزمره وی ایجاد میکرد؛ مسألهای که همواره برای #تصوف_یهودی یک مشکل بوده است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (6)
🎯 اعتقاد به ظهور منجی یهود
1️⃣ اعتقاد به #ظهور_منجی در بین طرفداران جنبش حسیدی #خباد، اعتقادی رایج و در خور توجه است و آنها یکی از اهداف خود را افزایش آگاهی #یهودیان به قریبالوقوع بودن ظهور منجیشان میدانند.
2️⃣ کلیه فعالیتها و خدمات فرهنگی، تبلیغاتی و امدادی #جنبش_خباد نهایتاً یک هدف را دنبال میکند و آن هم نزدیک کردن ظهور منجی یهودیان است؛ باوری انحرافی که در کتب تحریف شده یهودیان آمده و علمای یهود و از آن جمله رهبران جنبش خباد بر طبل آن میکوبند.
3️⃣ این باور در میان طرفداران خباد به حدّی قوی بود که عدهای از پیروان این جنبش، آخرین رهبر جنبش، حاخام #مناخم_مندل_شنرسان را #منجی وعده داده شده، میدانستند؛ البته مناخم مندل شنرسان این ادعا را رد میکرد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
اندیشکده مطالعات یهود
✡️ اعضای خباد در مقبره حاخام مناخم مندل شنرسان! عدهای از پیروان این جنبش، او را منجی وعده داده شده
👌 دوستان دقت داشته باشند كه آنچه در وسط تصویر به رنگ سفید میبینید سنگ نيست بلكه ظاهراً نامه یا عریضههایی است كه ریخته شده!!
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (7)
🎯 نفوذ در ایالات متحده آمریکا
1️⃣ با نگاهی به تاریخ بعد از جنگ جهانی دوم و سیاستهای آمریکا، به آسانی میتوان ردپای #لابی_یهودی را در تصمیمات این کشور در حوزه سیاست خارجی و عرصه بینالمللی شناسایی کرد.
2️⃣ در حمایتهای بیدریغ این دولت از رژیم صهیونیستی، وتوی قطعنامههای مختلف علیه این رژیم در شورای امنیت سازمان ملل متحد، جنگهای مختلفی که به بهانه مبارزه با تروریسم در خاورمیانه به راه انداخت، به خوبی میتوان شاهد نفوذ #کانونهای_یهودی در عرصه تصمیمسازی آمریکا بود.
3️⃣ از طرفی با نگاهی به تاریخچه #جنبش_خباد بهوضوح مشخص است که این جنبش مذهبی با شروع رهبری آخرین رهبر این جنبش، حاخام مناخم مندل شنرسان (که تقریباً مقارن با تشکیل رژیم صهیونیستی بود) از حالت یک جنبش کوچک مذهبی خارج و ماهیّتی جهانی به خود میگیرد و فعالیتهای آن صبغه بینالمللی پیدا میکند.
4️⃣ این همه خود حاکی از #نفوذ بالای رهبران این جنبش #یهودی و نزدیکی اعضای آن به دولتمردان آمریکایی است.
5️⃣ این #نفوذ تا حدی بوده است که رهبر این جنبش با رؤسای جمهور آمریکا نشست و برخاست داشته و حتی دولتمردان آمریکایی از دیدگاهها و نقطهنظرات وی استفاده میکردند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (8)
🎯 نفوذ در ایالات متحده آمریکا
1️⃣ رفتارها و صحبتهای #مناخم_مندل_شنرسان بهخوبی گواه این است که ثبات آمریکای قدرتمند بهعنوان یک ضرورت برای یهودیان دنیا تلقی میشده است. در واقع برای بررسی نفوذ #خباد در آمریکا باید سراغ فعالیتها و اقدامات رهبر آن مناخم مندل رفت.
2️⃣ بهعنوان مثال وی از دولتمردان آمریکایی میخواست تا وابستگی در حوزه #انرژی را خاتمه دهند؛ از نگاه وی نیازمندی آمریکا به انرژی، وابستگی این کشور را به رژیمهایی که منافع ملی آنها با ایالات متحده آمریکا در تعارض بود، به همراه داشت.
3️⃣ منظور حاخام مناخم مندل از این رژیمها، حکومتهای عربی منطقه خاورمیانه بود که در ۴ دهه ابتدایی تأسیس رژیم صهیونیستی با آن وارد جنگ شده بودند و تهدید این رژیم نیز به منزله تهدید منافع ملی آمریکا بوده است.
4️⃣ علاوه بر این شنرسان از دولت آمریکا میخواست تا از #نفوذ خود در کشورهایی که از حمایتهای خارجی آمریکا برخوردار بودند، استفاده کند تا مبلّغان جنبش بتوانند فعالیتهای بیشتری برای تأمین نیازهای یهودیان آن کشورها انجام دهند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (9)
🎯 نفوذ در ایالات متحده آمریکا
1️⃣ #نفوذ رهبر جنبش #خباد در آمریکا به حدی بود که وی را میتوان یکی از عوامل تأثیرگذار، در ایجاد «وزارت آموزش و پرورش» آمریکا دانست؛ وزارتخانهای که از دل «وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و رفاه» بیرون آمد.
2️⃣ تأکید بیش از حد این جنبش #یهودی بر فعالیتهای آموزشی و فرهنگی، و تأسیس یک وزارتخانه مجزا در همین زمینه در آمریکا را که با اصرار رهبر این جنبش صورت پذیرفت، میتوان حاکی از دغدغههای #فرهنگی رهبران این جنبش دانست.
3️⃣ تأکید وی بر تأسیس این وزارتخانه تا جایی بود که وی سال ۱۹۷۷ میلادی را بهعنوان «سال آموزش و پرورش» اعلام کرد و از کنگره آمریکا نیز خواست تا همین کار را کند.
4️⃣ همین عامل سبب شد تا کنگره و دولت آمریکا قانون مشترکی را به تصویب برسانند و سال ۱۹۷۸ را بهعنوان سال آموزش و پرورش اعلام نمایند. از آن پس ۱۸ آوریل ۱۹۷۸ بهعنوان روز آموزش و پرورش ایالات متحده آمریکا نام گرفت.
5️⃣ حاخام مناخم مندل #نفوذ بالایی بر رهبران سیاسی جناحهای مختلف آمریکا داشت تا جاییکه بسیاری از سناتورها، افراد کنگره و رؤسای جمهور آمریکا با وی دیدار میکردند؛ از میان آنها میتوان به شخصیتهایی نظیر جان اف کندی، فرانکلین روزولت، رونالد ریگان، جیمی کارتر و… اشاره نمود.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (10)
🎯 نتیجهگیری
1️⃣ در حال حاضر #جنبش_خباد را میتوان #بازوی_فرهنگی_یهود و رژیم صیهونیستی و بهعبارت دقیقتر، سیستم مشروعیتبخش رژیم، برای یهودیان غیرساکن در فلسطین دانست.
2️⃣ نکته قابل ملاحظه در رابطه با فعالیتهای این جنبش، ارائه خدمات رفاهی و اجتماعی در خلال فعالیتهای فرهنگی به یهودیان است. این کار ضمن تأمین اهداف تبلیغاتی، پایبندی یهودیانی که توجه چندانی به مراعات آداب و رسوم مذهبی ندارند را بیشتر خواهد ساخت.
3️⃣ مراکز متعدد خباد در اقصی نقاط دنیا، در کنار ارائه خدمات رفاهی، بهصورت غیررسمی و غیرمستقیم به گردآوری اطلاعات برای رژیم صهیونیستی میپردازند و به سرویسهای جاسوسی این رژیم منحوس خدماترسانی میکنند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ آنچه خواندید تنها خلاصهای از یک مقالهی مفصّل بود. دوستانِ اهل تحقیق، متن کامل را در سایت اندیشکده مطالعه کنند:
👉 yon.ir/Schneerson
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ اطلاعات حیاتی نفت ایران در اختیار صهیونیستها (1)
1️⃣ بنابر گزارشهای موجود جدیدترین و بهروزترین اطلاعات مختلف بخشهای پالایشگاهی، تولید برق و انتقال آن، واحدهای پتروشیمی، بخش حمل و نقل و صنعت ایران در اختیار یک شرکت آلمانی مشکوک قرار گرفته است.
2️⃣ #آندریاس_کولمن (Andreas Kuhlmann) مدیرعامل موسسه آلمانی DENA نه یک استراتژیست انرژی بلکه یک سیاستمدار امنیتی طرفدار امنیت انرژی است که با حمایت تمام قد از برنامه های آمریکا در حوزه انرژی به خط دهی به کشورهای مختلف مشغول است.
3️⃣ بنابر آخرین اطلاعات بزرگترین دیتابیس آنلاین مشخصات متخصصان و فعالان تجاری در کشورهای آلمانی زبان (Xing)، آندریاس کولمن رئیس اجرایی کنونی آژانس انرژی آلمان یا DENA از سال 2003 همکار و عضو «برنامه تبادل رهبران جوان اسرائیلی-آلمانی» بوده است.
4️⃣ این نهاد در سال 2000 ایجاد شد که یکی از اهداف آن، مقابله با تهدیدات مشترک دو کشور (آلمان و اسرائیل) در حوزه های امنیت داخلی و خارجی از طریق ملاقات با تصمیمگیران سیاسی، اقتصادی، تجاری، رسانه، دانشگاه ها و جامعه مدنی دو کشور است.
5️⃣ به بیان ساده تر، این برنامه برای لابیگری با تصمیمگیران آلمانی حتی در حوزه غیرامنیتی نظیر ورزش نیز در چارچوب منافع #اسرائیل عمل خواهد کرد چه رسد به آن که کشور آلمان با ایران در شرایط بازگشت تحریمی وارد همکاری شود.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter