✡ حبیب لوی و کتاب تاریخ یهود ایران (4)
✍ #حبیب_لوی، این #صهیونیست دو آتشه از سال ۱۹۳۳ به بعد بارها به فلسطین سفر نموده و اقدام به خرید زمین و احداث خانه برای خانوادهی خود نمود. همچنین با تشویق #بنزوی که بعدها رئیس جمهور رژیم صهیونیستی گردید و با همکاری دکتر گلدبرگ فعالیت جدی در خصوص راه اندازی #آژانس_یهود_ایران نمود.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ حبیب لوی و کتاب تاریخ یهود ایران (5)
✍ #حبیب_لوی همچنین به درخواست #بن_گوریون اولین نخستوزیر صهیونیستها مبادرت به ساخت یک هتل در #بیتالمقدس نمود که در سال ۱۹۸۱ افتتاح شد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ حبیب لوی و کتاب تاریخ یهود ایران (7)
✍ #حبیب_لوی اولین جلد کتاب «تاریخ یهود ایران» را در سال ۱۹۵۶ در تهران منتشر نمود و دو جلد دیگر را در سال ۱۹۶۰ به چاپ رسانید. این کتب ضمن اینکه مبادرت به معرفی تاریخ قوم #بنیاسرائیل مینماید و در خصوص #یهودیان_ایران نیز تاریخنگاری میکند، مملو از «تحریفاتی» است که لوی با تردستی خاص و هنرمندانه آن را در کتاب خود آورده تا برای خوانندهی غیرمسلمان نیز قابل پذیرش باشد.
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 http://yon.ir/Halevi
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز سهشنبه
🌞 9 مهر 1398 هجری شمسی
☪ 2 صفر 1441 هجری قمری
✝ 1 اکتبر 2019 میلادی
🕎 2 تیشری 5780 عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ مرگ تیمورتاش وزیر مستبد دربار رضاخان
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ روز جهانی سالمندان
2⃣ پایان دادگاه نورنبرگ
3⃣ آغاز نبرد «گوگمل» بین ایران و یونان و انقراض سلسله هخامنشیان
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ دوم روش هشانا
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕎 هر ساله در آستانهی سال جدید عبری #روش_هشانا، دلنوشتههایی از آرزوها و تقاضاها از درگاه ادونای [خداوند/یهوه] که طی ماهها توسط مردم در لابهلای شکافهای #دیوار_کوتل یا همان #دیوار_ندبه قرار داده شده جمعآوری میشود. این تکههای کاغذ با نظارت مستقیم ربّیِ مخصوصِ دیوار جمعآوری میشود. ربّی شموئل ربينويچ (שמואל רבינוביץ) متولی فعلی امور دیوار غربی و بناهای تاریخی #اورشلیم است که در روند این پاکسازی حضور دارد. این کاغذها حتماً باید توسط میلهی چوبی از لای شکاف دیوار خارج شوند و جنس آن نباید فلزی باشد. این تکه کاغذها بههمراه کاغذهای بلا استفاده که روی آن متون مقدس نوشته شده طی مراسمی مذهبی در بالای #تپه_زیتون در اورشلیم به خاک سپرده میشوند.
✡ رسانههای تحت کنترل همین یهودیان چه جنجالها که بر سر چاه جمکران برپا نکرده و نمیکنند!!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ پردهای از نمایش مضحک «دادگاه نورنبرگ»
1⃣ قاضی «ادوارد فان رودن» یکی از اعضای کمیسیون ارتش بود که در مورد روشهای بهکار گرفته شده در #اردوگاه_داخائو تحقیق و تفحص نمود. او در واشنگتن دیلی نیوز در تاریخ 9 ژانویه 1949 و در ساندی پیکتوریال چاپ لندن در تاریخ 23 ژانویه همان سال چند نمونه از بهکارگیری شکنجه را ذکر نمود. او گفت:
👈 «بازجویان کلاه سیاهی روی سر متهم میگذاشتند و سپس با پنجهبوکسهای برنجی به صورت او مشت میزدند، با شلنگ لاستیکی او را مورد ضرب و شتم قرار میدادند…. از میان 139 پروندهای که ما مورد تحقیق قرار دادیم همه آلمانیها به استثنای دو نفر در ناحیه بیضه مورد ضربه و آسیب بهبودناپذیر قرار گرفته بودند»!
2⃣ بسیاری از اسناد #هولوکاست که امروزه توسط مورّخین مطرح میشود، اعترافاتی است که در محاکمات جنایات جنگی گرفته شده است. با خود گفتم: آیا اعترافات کسانی که بیضههایشان در حین بازجویی از بین رفته است قابل اعتماد است؟!!
3⃣ همچنین برای من بسیار عجیب بود وقتی متوجه شدم مسئولین کا. گ. ب روسیه که خود جنایات گستردهای بر ضد بشریت مرتکب شده بودند، نیز به عنوان قاضی حضور داشتند!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز چهارشنبه
🌞 10 مهر 1398 هجری شمسی
☪ 3 صفر 1441 هجری قمری
✝ 2 اکتبر 2019 میلادی
🕎 3 تیشری 5780 عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ کشتهشدن کلنل محمدتقیخان پسیان
🌍 مناسبتهای قمری
1⃣ ولادت امام محمد باقر علیهالسلام بهروایتی
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ آزادسازی بیتالمقدس توسط صلاحالدین ایوبی در جنگ صلیبی
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ تعنیت گِدَلیا (روزه گدلیا)، از روزههای واجب در یهودیت، بهمناسبت قتل «گِدَلیا بن احیقام» حاکم یهودیه توسط «ییشماعل بن نِتَنیا» در عصر ارمیاء نبی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز پنجشنبه
🌞 11 مهر 1398 هجری شمسی
☪ 4 صفر 1441 هجری قمری
✝ 3 اکتبر 2019 میلادی
🕎 4 تیشری 5780 عبری
🌍 مناسبتهای قمری
1⃣ تسخیر بغداد توسط هلاکو خان مغول و پایان خلافت 508 سالهی عباسی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ سقوط بغداد
1⃣ بهدنبال از بین رفتن اسماعیلیه، #هلاکو_خان از همدان فرستادگانی برای اعلام الزام فرمانبرداری نزد خلیفهٔ عباسی به بغداد فرستاد.
2⃣ خلیفه خواه ناخواه هدایایی برای او ارسال داشت و در عین حال سعی کرد او را از عواقب شوم درافتادن با عباسیان بترساند. اما نتوانست از حرکت هلاکو به بغداد جلوگیری کند و به زودی تختگاه #عباسیان به محاصره افتاد.
3⃣ محاصرهٔ بغداد از ۲۲ محرم ۶۵۶ ه ق شروع شد و تا آخر این ماه طول کشید. بههمین دلیل خلیفه #مستعصم ناچار در چهارم صفر ۶۵۶ ه ق به اردوگاه هلاکو آمد، این امر نیز مانع غارت و کشتار بغداد نشد.
4⃣ در نهم صفر هلاکو به #بغداد وارد شد و مستعصم به دست خویش کلید گنجینههای پانصد سالهٔ اجدادی را به او داد. در بیستوچهارم صفر خلیفه و پسر بزرگتر او با عده کثیری از رجال دولت به قتل رسیدند.
5⃣ تعداد کشتهشدگان بغداد در این زمان بهقولی بالغ بر ۸۰۰ هزار نفر بودهاست که به طور مشخص مبالغه است.
6⃣ سقوط #خلافت در افکار عامه و حتی شاعران عصر، همچون سعدی تأثیر دردآمیز نهاد، اما چون هلاکو حکومت بغداد و عراق را به #عطاملک_جوینی یک والی مسلمان داد، این تأثیر تا حدی تخفیف یافت.
7⃣ زمامداری ۵۰۸ ساله خلفای عباسی با غارت و تسخیر بغداد توسط مغولان به پایان رسید.
📚 منبع: زرینکوب، عبدالحسین (۱۳۹۰). روزگاران. تهران: انتشارات سخن.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ نفوذ یهود در دربار ایلخانان مغول
✍ شوربختانه کتابی را سراغ نداریم که مسألهی تأثیرگذاری و میزان #نفوذ_یهود بر #مغولان را بهخوبی بررسیده باشد. با این همه استاد #عبدالله_شهبازی در تحقیق سترگ خویش، «زرسالاران یهودی و پارسی»، فصل مشبعی از جلد دوم کتاب را به بررسی زاویهای از این موضوع اختصاص داده است. این تحقیق در ضمن شش مقاله در سایت «اندیشکده مطالعات یهود» منتشر شده است. همراهانی را که موفق به خواندن این مقالات نشدهاند، به مطالعهی این مقالات با استفاده از لینکهای ذیل دعوت میکنیم:
📖 سلسله مقالات «نفوذ یهود در دربار ایلخانان مغول»
1⃣ قسمت اول:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/2884/
2⃣ قسمت دوم:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/2886/
3⃣ قسمت سوم:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/2888/
4⃣ قسمت چهارم:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/2890/
5⃣ قسمت پنجم:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/2892/
6⃣ قسمت ششم:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/2894/
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز جمعه
🌞 12 مهر 1398 هجری شمسی
☪ 5 صفر 1441 هجری قمری
✝ 4 اکتبر 2019 میلادی
🕎 5 تیشری 5780 عبری
🌍 مناسبتهای قمری
1⃣ شهادت حضرت رقیه (س)
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ ولادت #نفتالی ششمین فرزند حضرت یعقوب
2⃣ کشتهشدن ربّی #عقیوا_بن_یوسف (مدرّس و مفسّر شهیر یهودی و از معماران #میشنا) توسط رومیها
👉 http://tahoor.com/FA/Article/View/114857#t1
3⃣ تولد #یهودا_هناسی، تدوینکننده کتاب میشنا (یکی از دو بخش اصلی کتاب #تلمود)
👉 http://tahoor.com/FA/Article/View/114857#t2
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕌 «اربعین حسینی» و طلوع «خاورمیانه نوین»
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕌 اربعین حسینی و طلوع «خاورمیانه نوین»
1⃣ تحولات اخیر جهان و منطقه طلوع #خاورمیانه_نوین را نوید میدهد؛ خاورمیانهای متفاوت با آنچه قدرتهای بزرگ غربی ساختند. اگر مبداء خاورمیانهی ساختهی قدرتهای غربی را کنفرانس ۱۹۲۱ قاهره بدانیم، دو سال دیگر (۲۰۲۱ میلادی) یک قرن از پیدایش آن میگذرد.
2⃣ هشت سال پیش، از مارس ۲۰۱۱ میلادی، جنگ داخلی #سوریه آغاز شد؛ جنگی که قرار بود بار دیگر جغرافیای سیاسی منطقه را دگرگون کند بر بنیاد طرحی که به #بالکانیزاسیون_خاورمیانه شهرت یافت. در سالهای نخست دهه ۱۹۹۰ میلادی، در پیامد فروپاشی اتحاد شوروی و «بلوک شرق» در اروپای شرقی، کشور بزرگ و قدرتمند یوگسلاوی در منطقه بالکان در کوران جنگی خونین و یازده ساله به چند دولت کوچک و ضعیف تجزیه شد چون با پایان یافتن دوران ۴۵ ساله #جنگ_سرد میتوانست از نظر اقتصادی به قدرتمندترین کشور اروپایی بدل شود. اینک مقرر بود سه دولت قدرتمند خاورمیانه (سوریه، عراق و ایران) سرنوشتی مشابه یابند.
3⃣ سپتامبر ۲۰۱۳ «نقطه عطف» در شکست طرح بالکانیزاسیون خاورمیانه بود؛ زمانی که قدرتهای بزرگ غربی نتوانستند طرح حمله نظامی مشترک به سوریه، و انجام عملیاتی همچون تهاجم به لیبی (۲۰۱۱)، را محقق کنند. در پیامد این شکست، هیولایی بنام #داعش ساخته شد که در ۱۰ ژوئن ۲۰۱۴ موصل، سومین شهر بزرگ عراق، را به اشغال درآورد. پروژه داعش نیز پس از سه سال به شکست انجامید. در ژوئن ۲۰۱۷ موصل آزاد شد.
4⃣ دومین «نقطه عطف» در تولد «خاورمیانه نوین» را باید حمله به تأسیسات نفتی سعودی (۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹) دانست؛ ماجرایی که چرخش توازن نیروها در منطقه را علیه جنگطلبان متجاوز سعودی- اماراتی و به سود مبارزان یمنی نشان داد.
5⃣ این تحولات بزرگ و تاریخساز، سرزمینی وسیع شامل سه کشور #ایران و #عراق و #سوریه را، به مساحت ۲ میلیون و ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع و با جمعیتی قریب به ۱۴۰ میلیون نفر، به منطقهای «مشترک المنافع» بدل کرده است. در درون این منطقهی مشترک المنافع، با ویزایی شبیه به ویزای شینگن اتحادیه اروپا، میتوان در مسیری ۲۲- ۲۵ ساعته با اتومبیل و دو سه ساعته با هواپیما از تهران به بیروت و لاذقیه و سایر بنادر مدیترانه رفت و برعکس. این حوزهی مشترکی است که تعامل در آن دستاوردهای بزرگ تجاری- اقتصادی، فرهنگی و سیاسی برای ایران و ایرانیان دارد.
6⃣ برخی تحرکات ناچیز ضد ایرانی که در آشوبهای داخلی روزهای اخیر در عراق رخ نمود، از واپسین تلاشها برای خرابکاری در راه بزرگی است که منطقه در آن گام نهاده است. راهپیمایی میلیونی زائرین در #اربعین_حسینی (۲۷ مهر ۱۳۹۸) طلیعهی پربرکت ظهور این «خاورمیانه نوین»، بهرغم انواع ستیزها و کارشکنیها، است.
✍ عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز یکشنبه
🌞 ۱۴ مهر ۱۳۹۸ هجری شمسی
☪ ۷ صفر ۱۴۴۱ هجری قمری
✝ ۶ اکتبر ۲۰۱۹ میلادی
🕎 ۷ تیشری ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای قمری
1⃣ شهادت امام حسن علیهالسلام بهروایتی
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ آغاز #جنگ_یوم_کیپور (جنگ اکتبر - جنگ رمضان)، چهارمین جنگ اعراب و اسرائیل از ۶ تا ۲۵ اکتبر ۱۹۷۳ میان سوریه و مصر با اسرائیل
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ ولادت #زبولون دهمین فرزند حضرت یعقوب
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter