✡ باز هم علیاکبر صالحی و قرةالعین (٢)
1⃣ دربارهٔ وابستگی #قرةالعین به #بابیه و نقش او در خشونتها و اقدامات تروریستی آن زمان، که سرانجام به اعدام وی انجامید، مستندات تاریخی فراوان است. در اینجا از اطاله کلام پرهیز میکنم.
2⃣ قضاوت نهایی من دربارهٔ شخصیت قرةالعین همان است که آقای مجید تفرشی در برنامهٔ پرگار بیبیسی فارسی، مورخ ۲۶ خرداد ۱۳۹۷/ ۱۶ ژوئن ۲۰۱۸، بیان کرد و قرةالعین را پیشنمونهٔ تاریخی #زنان_داعشی امروز خواند.
3⃣ آن زمان یادداشتی در کانالم منتشر کردم و نوشتم:
👈 «برنامه [پرگار بیبیسی فارسی] بهگونهای ترتیب یافته بود که تصویر اسطورهای #پیشگام_حقوق_زنان_ایرانی از قرةالعین به مخاطب بیاطلاع القا شود ولی صراحت لهجهٔ آقای تفرشی برنامه را، از منظر اهداف تهیهکنندگان آن، بهکلی نابود کرد.
4⃣ آقای تفرشی بهدرستی تصریح کرد که قرةالعین را نه به دلیل #عقایدش بلکه به دلیل مشارکت در #شورشهای_مسلحانه بابیان و #ترور نافرجام ناصرالدین شاه اعدام کردند و نمونهٔ امروزینِ او، زنی که به خانواده و حتی به سه یا چهار فرزند خردسالش پشت میکند و به فرقهٔ #تروریستی خشن و بیرحم و متعصب میپیوندد، زنان داعشی است.»
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز یکشنبه
🌞 ٢٠ بهمن ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ١۴ جمادیالثانی ۱۴۴۱ قمری
✝ ٩ فوریه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ١۴ شواط ۵۷۸۰ عبری
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ هر عقیدهای ناشی از تفکر نیست. آدمی که سنگ یا چوب و ساختهی دست خودش را میپرستد، آیا علمی و منطقی فکر کرده و علم و منطق او را رسانده به اینکه بت بپرستد؟!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ آزادی عقیده به سبک کوروش (١)
🌐 فرق آزادی عقیده و آزادی تفکر
1⃣ فرق است میان #آزادی_عقیده و #آزادی_تفکر. تفکر یعنی همان استعداد انسانی که میتواند در مسائل، علمی و منطقی بیندیشد. این استعداد حتماً باید آزاد باشد. پیشرفت و تکامل بشر در گرو این آزادی است. اما عقیده چطور؟
2⃣ هر عقیدهای ناشی از تفکر نیست. بسیاری از عقاید بشر ناشی از یک سلسله عادتها، تقلیدها و تعصبهاست، نه اینکه چون فکر کرده این عقیده را گرفته است، بلکه چون عادت کرده، به این عقیده چسبیده است. این عقیده نوعی انعقاد است یعنی فکر و اندیشهاش بهجای اینکه باز باشد بسته و منعقد شده و برعکس، آن قوهی مقدس تفکر بهدلیل این انعقاد و بستگی در درونش اسیر شده.
3⃣ آدمی که یک سنگ یا چوب و ساختهی دست خودش را میپرستد، آیا علمی و منطقی فکر کرده و علم و منطق او را رسانده به اینکه بت بپرستد؟! تفکر آزاد است، حالا که تفکر آزاد است پس این آقای بتپرست باید آزاد باشد برای اینکه بت را بپرستد؛ یا نه؟ عقل و فکر این شخص اسیر است، باید کاری کنیم که عقل و فکر او را از اسارت این عقیده آزاد کنیم، کاری که ابراهیم خلیل الله و بتشکن کرد.
4⃣ تبر را برداشت و بتها را خرد کرد الا بت بزرگ و تبر را به گردن بت بزرگ انداخت تا اگر کسی به آنجا رفت، با خودش فکر کند که این خداها با یکدیگر جنگیدهاند و این بت بزرگ بقیه را خرد کرده و تنها خودش مانده است! اگر این فکر برای مردم پیدا شود، بعد طبعاً به حکم فطرت میگویند اینها که نمیتوانند از جایشان بجنبند! همین امر فکر اینها را عوض میکند.
5⃣ این کار را کرد. وقتی که مردم برگشتند و وضع را آنچنان دیدند، رفتند سراغ ابراهیم. ابراهیم در پاسخ به آنها گفت: مجرم آن کسی است که تبر به گردن اوست! اینها گفتند: از او که این کار ساخته نیست. گفت: چطور کار زد و خورد از او ساخته نیست، ولی روا کردن حاجتهایی که انسانها در آن درماندهاند ساخته است؟! قرآن میگوید: فَرَجَعُوا إلی أنْفُسِهِمْ این سبب شد که به خود باز گردند.
6⃣ تعبیر عجیبی است! اینها از خودشان جدا و دور شده بودند (خودِ واقعیِ انسان، عقل و فکر و منطق انسان است)، قرآن میگوید این سبب شد که به سوی خودشان بازگشتند و خودشان را دریافتند، گفتند که او راست میگوید.
7⃣ حال درباره این کار ابراهیم (ع) چه باید بگوییم؟ آیا ابراهیم کاری کرد برخلاف آزادی عقیده؟ یا کاری کرد در خدمت آزادی عقیده؟ کاری کرد در خدمت آزادی عقیده به معنی واقعی، یعنی #آزادی_اندیشه. یعنی ابراهیم با این عمل، از خودبیگانگی آنها را از آنان گرفت، آنها را به خود بازگرداند و #آزادی آنان را به آنها بازگرداند.
8⃣ ابراهیم (ع) میتوانست مطابق همین فلسفهای که اغلب فرنگیها میگویند که: «انسان هر عقیدهای را اتخاذ کند آن عقیده محترم است»! بگوید: «چون این بتها مورد احترام میلیونها انسان هستند پس من هم به آنها احترام میگزارم». از نظر #اسلام این کار «اغراء به جهل» است نه خدمت به آزادی.
✍ استاد شهید آیةالله مطهری
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
#⃣ هشتگ اصلی : #کوروششناسی
✡ میگویند کوروش چقدر مرد بزرگواری بوده که وقتی به بابل رفت و آنجا را فتح کرد تمام بتخانهها را محترم شمرد! این خیانت بود نه خدمت!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ آزادی عقیده به سبک کوروش (٢)
🌐 مقایسه میان کار «حضرت ابراهیم و رسول اکرم» با کار «ملکه انگلستان و کوروش»!
1⃣ شما مقایسهای کنید میان کار ابراهیم و همچنین کار رسول اکرم از یک طرف و کار ملکه انگلستان و کوروش از طرف دیگر.
2⃣ پیغمبر اکرم (ص) پس از فتح مکه، بهعنوان #آزادی_عقیده بتها را باقی نگذاشت، زیرا این بتها سمبل #اسارت_فکری مردماند.
3⃣ صدها سال بود که فکر این مردم اسیر این بتهای چوبی و فلزی بود که به خانه کعبه آویخته بودند. تمام اینها را در هم ریخت و واقعاً مردم را آزاد کرد.
4⃣ حال شما اینرا مقایسه کنید با این که #ملکه_انگلستان چند سال پیش در سفری که به هندوستان رفته بود وقتی که میخواست به تماشای یک #بتخانه برود، مردم وقتی میخواستند داخل صحن آن بتخانه شوند کفشهایشان را میکندند، او هنوز به صحن نرسیده کفشهایش را به احترام کند و بعد، از همهی آن بتپرستها مؤدبتر در مقابل بتها ایستاد!
5⃣ یک عده هم گفتند: ببینید! ملت #روشنفکر چقدر به عقاید مردم احترام میگزارد! نمیدانند که این نیرنگ #استعمار است. استعمار میبیند که همین بتخانه است که هند را به زنجیر کشیده و رام استعمارگران کرده. این احترام به #آزادی نیست، خدمت به استعمار است. ملت هند اگر از زیر بار این خرافات بیرون بیاید، باج به انگلیسها نمیدهد.
6⃣ یا در گذشته میگفتند ببینید #کوروش چقدر مرد بزرگِ بزرگواری بوده! که وقتی به #بابل رفت و آنجا را فتح کرد تمام بتخانهها را محترم شمرد!
7⃣ این کار از نظر یک فاتح که سیاست استعمارگری دارد و میخواهد مردم را بفریبد توجیه میشود ولی از نظر بشریت چطور؟ آیا خود جناب کوروش به آن بتها اعتقاد داشت؟ نه! کوروش چه فکر میکرد؟ میگفت این اعتقاد، این مردم را بدبخت کرده یا نه؟ بله! ولی در عین حال دست به ترکیب آنها نزد، چرا؟ چون میخواست که آنها در زنجیر بمانند. این #خیانت بود نه خدمت!
📚 استاد شهید آیةالله مطهری، مجموعه آثار، ج٢۴، ص١٢٠-١٢٣
📖 متن همین مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/cyrus/7364
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
#⃣ هشتگ اصلی : #کوروششناسی
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز دوشنبه
🌞 ٢١ بهمن ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ١۵ جمادیالثانی ۱۴۴۱ قمری
✝ ١٠ فوریه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ١۵ شواط ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ مرگ #عباس_اقبال_آشتیانی از عوامل انحراف تاریخنگاری جدید ایران (١٣٣۴ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ #سقوط_بغداد بهدست #ایلخانان_مغول و پایان خلافت #عباسیان در بغداد (١٢٨۵م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 نفوذ یهود در دربار ایلخانان مغول:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/2884
2⃣ مرگ #مونتسکیو نویسندهٔ #روحالقوانین (١٧۵۵م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 بنیانگذاران فراماسونری:
👉 http://jscenter.ir/jewish-and-sects/freemasonry/7290
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ جشن #ایلانوت (جشن نوروز درختان - روز درختکاری)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ دربارهٔ نقش «عباس اقبال آشتیانی» در شهرتِ «خواجه رشیدالدین فضلالله» یهودی و فراموشیِ نامِ «عبدالله کاشانی» مورّخ شیعی، بنگرید به:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/2894
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ تمدن عظیم بابل، تمام سابقهی تاریخی خود را متعاقب حملهی کوروش هخامنشی برای همیشه از دست داد و هیچگاه نتوانست مجدداً آنرا احیا کند!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ اسناد بابلی از عصر سلطه هخامنشیان (١)
1⃣ در قرن ششم قبل از میلاد، #امپراتوری_هخامنشی سراسر آسیای غربی و برخی نواحی مجاور را تحت انقیاد خود در آورد. این فرمانروایی تا حدود ٢٠٠ سال دوام آورد و آنگاه پس از چندین قیام استقلالطلبانه که همگی سرکوب شدند، در نهایت تضعیف و تجزیه گردیده و متلاشی شد.
2⃣ در آن هنگام، #بابل کشور و شهری پرجمعیت بهشمار میرفت که به مفهوم امروزی خود یک مگاپلیس بزرگ و تمامعیار بود. کشوری که ناگهان تمامی سابقهی تاریخی و استقلال سیاسی خود را متعاقب حملهی #کوروش هخامنشی برای همیشه از دست داد و هیچگاه نتوانست مجدداً آنرا احیا کند.
3⃣ بابل و عموم تمدنهای #بینالنهرین را میتوان مهد پیدایش و رونق نگارش و کتابت بهشمار آورد. از آنجا بیش از صدها #کتیبه سلطنتی و هزاران لوح گلی حقوقی و اداری به دست آمده است.
4⃣ اوج این اکتشافات به نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی باز میگردد كه گروههای اکتشافی متعددی از بریتانیا، فرانسه و آمریکا در آن منطقه و بخصوص در محل شهرهای باستانی #بابل و #نیپور مشغول تفحص بودهاند و الواح کشف شده را به موزههای مختلفی جهان از جمله موزه بریتانیا، موزه لوور و انستیتوی مطالعات شرقی دانشگاه شیکاگو منتقل کردند.
5⃣ هرچند کتیبههای سلطنتی عمدتاً در بردارندهی محتوای شعارگونه و تبلیغاتی به نفع فرمانروای غالب هستند، اما اسناد و الواح حقوقی و اداری که تعدادشان بسی بیشتر است، بهعنوان اسناد دست اول، آگاهیهای ارزشمند، بکر و دستنخوردهای را از چگونگی زندگی عامهی مردم و جزئیات اجتماعی و اقتصادی در اختیار محققان قرار میدهد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
#⃣ هشتگ اصلی : #کوروششناسی
✡ پس از تصرف بابل بهدست کوروش هخامنشی، اصلاحات اقتصادی نبونئید برای کنترل و محدودیت اموال معابد [بتپرستی] ملغی شد!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ اسناد بابلی از عصر سلطه هخامنشیان (٢)
1⃣ به گفته م. ا. داندامایف (دانشمند متخصص و صاحبنظر عصر هخامنشی) الواح موجود حکایت از آن دارد که پس از تصرف #بابل به دست #کوروش هخامنشی، اصلاحات اقتصادی #نبونئید برای کنترل و محدودیت #اموال_معابد [بتپرستی] ملغی شد و در مقابل، بابلیان مجبور شدند تا خراج قابل ملاحظهای برای تأمین مخارج پادشاه و حکومت پرداخت کنند. [دقت كنید.]
2⃣ این خراج شامل کالاها و محصولات متنوعی میشد: گوسفند، گاو، جو، کنجد، خرما، #شراب، #آبجو، روغن، ادویه، ترشی، پشم و کالاهای دیگر. بجز این آنان وظیفه داشتند تا انبوهی از #بردگان را برای کار بر روی زمینها و املاک سلطنتی #هخامنشیان اعزام کنند. [به هشتگها توجه داشته باشید.]
3⃣ اسناد حقوقی، اداری و اقتصادی بابل عصر هخامنشی که بالغ بر ششهزار لوح گلی هستند، در اغلب مواقع از میان آوارهای بایگانی معابد و نیز از بایگانی دو بنگاه مالی یا #رباخانه بابلی یعنی «اِگیبی» (Egibi) و «موراشو» (Murashu) پیدا شدهاند.
4⃣ علاوه بر اسناد بابلی، اسناد دیگری نیز از #مصر عصر هخامنشی به دست آمده است که با خط #هیروگلیف مصری بر روی #پاپیروس نوشته شدهاند. یکی از این اسناد، مجموعه پاپیروسهای ریلَند است که شامل تعدادی سند از ادوار مختلف است.
5⃣ یکی از آنها به نام «عرضحال پِتِسی» به تملک غیرقانونی اموال توسط #روحانیون_هخامنشی اختصاص دارد. اسناد دیگر شامل اجارهنامه زمین و ستور (حیوان اهلی)، خرید و فروش #برده، استخدام کارگر، ثبت #خودفروشی (خود را به بردگی فروختن) و موارد مشابه میشوند.
📚 بخشی از مقدمهی یک کتاب در دست تدوین از: رضا مرادی غیاثآبادی
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/cyrus/7356
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
#⃣ هشتگ اصلی : #کوروششناسی