11.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑مهم این هست که در هنگام خطر کجا موضع بگیری تا دشمن نتواند بر تو مسلط شود ...
🔺عجب صحنه ی هیجان انگیز و دیدنی است در عالم تنازع بقای طبیعت و قابل شبیه سازی در دوران معاصر ما‼️
🌍پایگاه جهاد تبیین🔻
https://eitaa.com/jtabiin
✅ دشت بی فرهنگی ما!
🔹یادداشت روز ۷
🔸وقتی کتاب "جامعه شناسی خودمانی اثر حسن نراقی" را می خوانید به این جمع بندی می رسید که ما ملتی، پنهان کار، ریاکار، ظاهرساز، بی برنامه، متجاوز، همه چیز دان و مسوولیت ناپذیر هستیم. فکر نکنید این صفت ها را من به صورت غیرمستقیم از این کتاب استنتاج کرده ام، بلکه این موارد عینا در فهرست فصول کتاب نیز آمده است؛ به فهرست فصول دقت کنید!
🔸پنهان کاری ایرانیان، ظاهرسازی ما، قهرمان پروری و استبداد زدگی ما، خودمحوری و برتری جویی ما، بی برنامگی ما، ریاکاری و فرصت طلبی ایرانیان، شعارزدگی ما، میل به تجاوز!، نارضایتی دائمی ما، همه چیز دانی ما و ...
🔹این کتاب را که می خوانم یاد این شعر می افتم:
دشت بیفرهنگی ما، هرزه تموم علفاش
خوب اگه خوب، بد اگه بد، مرده دلای آدماش
🔸احتمالا این شعر را همه ما شنیده ایم. این شعر، داستان جالبی دارد. یار دبستانی من، برای فیلم از فریاد تا ترور با صدای فریدون فروغی ساخته شد. پس از بازبینی وزارت ارشاد آن زمان، صدای فروغی از فیلم حذف شد و جمشید جم آن را بازخوانی کرد. منصور تهرانی نیز آن را بازخوانی کرد. یار دبستانی در جریان جنبش دانشجویی ایران به عنوان اصلیترین سرود دانشجویان معترض شناخته میشود و نمادی است از اتحاد و اعتراض. خود من بارها این شعر را در سفرهای دوران دانشجویی به صورت دسته جمعی خواندم.
🔸ظاهرا این شعر در عمق جان ما نشسته است و باور کرده ایم که دشت بی فرهنگی ما سخت سرسبز و انبوه است!
🔸این روزها بد گفتن از خودمان و خودتحقیری، تبدیل به عادت جمعی ما شده است. اگر این خود تحقیری منجر به تخریب بنای کهنه و ساختن بنای جدیدی می شد ایرادی نداشت. اما بیشتر باعث می شود که پیران احساس خسران کنند و جوانان احساس بی آیندگی. برای هر نقدی باید طرحی نو داد. برای هر اتاق بسته ای، باید پنجره ای را باز کرد.
🔸همین کتاب جامعه شناسی خودمانی، کتاب را به پایان می برد اما دریغ از یک پنجره (راه حل شفاف) برای حل این مساله. خواننده را حیران، ناامید، متنفر از خود و دیگران می گذارد و درها را می بندد و می رود.
🔸من منکر ويژگی های منفی خودمان نیستم، کما اینکه در نوشته های دیگرم بارها و بارها خودمان را نقد کرده ام.🔻
🔺اما یک سوال دارم اگر واقعا این همه نکات منفی در مورد ایرانیان هست پس خیریه محک به عنوان نماد افتخار نهادهای نیکوکاری کشور را حتما فرانسوی ها ایجاد و اداره می کنند. برج میلاد را در کابل طراحی و ساخته اند. موفقیت های پژوهشکده رویان نیز حاصل دستاورد پژوهشگران کلمبیایی است. حتما کارگردان جدایی نادر از سیمین که جوایز جهانی را درو کرد هم یک ایتالیایی بوده است. نه! همه این ها در ایران و توسط ما، همین مایی که کتاب جامعه شناسی خودمانی می گوید پنهان کار، ریاکار، ظاهرساز، بی برنامه، متجاوز، همه چیز دان هستیم، ایجاد شده است.
🔸بزرگ ترین سرشماری اینترنتی جهان، بزرگ ترین پروژه کارت الکترونیکی (کارت سوخت)، پیشی گرفتن در برداشت از میادین مشترک نفتی و ... در ایران اتفاق افتاده است.
⁉️چه باید کرد؟ 🔻
1- وزارت فرهنگ به عنوان متولی سنجش ارزش ها، کنش ها و نگرش های ایرانیان، یک بار دیگر یک پژوهش جامع انجام دهد در مورد باورها و رفتارهای جمعی ما و نترسیم از نتایج آن. آن را شجاعانه به اشتراک بگذاریم.
2- شکاف های جدی بین وضعیت موجود و مطلوب شناسایی شود و سپس اولویت بندی شود. مثلا از نظر من دروغ یکی از بدترین و مهم ترین شکاف هایی است که باید حل و فصل شود.
3- متناسب با نوع شکاف، وزارت آموزش و پرورش یا وزارت علوم یا وزارت اقتصاد یا صدا و سیما، یا نیروی انتظامی یا هر نهادی که موثرترین نهاد بر پر کردن آن شکاف است با همکاری جدی و موثر سازمان های مردم نهاد مرتبط در آن حوزه متولی بهبود شکاف ها شود. (دقت کنید که نمی گویم رفع شکاف می گویم بهبود شکاف)
🔸پشت هر تخریبی باید ساختن باشد جامعه شناسی خودمانی باید جلد دومی داشته باشد به نام جامعه سازی همگانی!
📙دکتر مجتبی لشکربلوکی
✍این نقد به خیلی از کتاب ها از این سبک؛ در پنجاه سال اخیر از کتاب خلقیات ما ایرانیان جمال زاده در دهه ۴۰ تا ما ایرانیان فراستخواه در دهه ۹۰ وارد است که جو غالب آن ها سیاه نشان دادن مردم و جامعه ایران است که به نمونه هایی از آن در یادداشت فوق اشاره شد؛ که این موجب نا امیدی داخلی و سیاه نمایی خارجی خواهد شد؛ این ایراد البته به برخی از کارگردان های هنری هم وارد است که تمرکز اصلی در فیلم هایی که بخصوص در خارج از ایران اکران می شود بر عقب افتادگی مردم ایران است؛ و این فضای صفر و صدی؛ خوش رویه ای نیست؛ حتی اگر به به و چه چهی را در آن سوی در پی داشته باشد.‼️
🌍پایگاه جهاد تبیین🔻
https://eitaa.com/jtabiin
13.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#من_یک_مسلمانم
❤️ آخر خط عاشقی و دلدادگی
❇️یک کلکسیونر و تریلیاردر کنیایی؛
سال ۱۳۵۷ زن و بچه اش را رها میکنه وعزم سفر به ایران را میکنه تا امام خمینی را از نزدیک ببینه، اما موفق نمیشه؛
❇️تنها راه دیدن امام را رفتن به جبهه میبینه وبا لشکر محمد رسول الله(ص) عازم جبهه ها میشه و سه سال و نیم
در کنار بچه های جبهه وجنگ بوده
با رزمندگان رفیق میشه ودر چندین عملیات شرکت میکنه
تا اینکه یکی از دوستان رزمنده اش میشه محافظ امام و از این طریق موفق میشه امام را ببینه.
❇️جالب اینجاست موقعی که به آرزوی خودش میرسه فردای همان روز از ایران برمیگردد کنیا
و نکاتی عاشقانه و شنیدنی دیگر....
☄اگر مشتاق دیدن هستید دانلود کنید و ببینید چگونه یک عاشق واقعی امام خمینی ...‼️
🌍پایگاه جهاد تبیین🔻
https://eitaa.com/jtabiin
🔵لیلا اوتادی بازگیر سینما و تلوزیون: با دیدن سقوط اوکراین دستبوس رشادتهای چهل سال پیش تک به تکتون هستم.
🔺درود بر شما خانم وطن دوست و قدر شناس☘
🌍پایگاه جهاد تبیین🔻
https://eitaa.com/jtabiin
✅اخلاق اجتماعی پیامبر ص با دشمنانش و اینک ما پیروانش؟!
🔹یادداشت روز ۸
♦️امروز مبعث حضرت محمد مصطفی ص؛ آن اسوه اخلاق است که قران او را خلق عظیم نامید و خود اکمال مکارم اخلاقی را به عنوان هدف نهایی نبوت خود برشمرد.
🔸چرا که اخلاق او دومین معجزه اش در جذب قلوب دوست و دشمن بود؛ سنتی که در این بازار ناجوانمردانه اتهام زنی و زیراب زنی دوران ما می تواند چراغ راه باشد.
💥یکی از مهمترین نمود های بخشش و مدارای پیامبر با مردم، داستان فتح مکه است، جايي كه ساليان پيش، شبانه و ظالمانه اخراج شده بود و اكنون با تمام قدرت و شوکت وارد این شهر ميشد که اگر ميخواست ميتوانست همه را به تيغ انتقام و قصاص بسپارد. اما او بی مروتی های دشمنان را بامهر و مدارا پاسخ گفت، که نمونه های زیر جلوه های زببایی از این داستان است:🔻
1⃣ ابوسفيان مثل اسيري در دست پیامبر ص بود، اما پیامبر(ص) با مهرباني از او در گذشت و نه تنها به او تعرض نکرد بلکه خانه او را مکان امن اعلام کرد؛ رفتاری که به شدت تعجب برانگیز بود که یک انسان چگونه می تواند با دشمن خونی خود این همه مدارا کند؛ حیرتی که امروز نیز کم نشده؟!
2⃣هبار بن اسود نيزكسي بود كه زينب، دختر پيامبر را هنگام هجرت به مدينه تعقيب كرد. و بر اثر ضربهاي كه بر او وارد كرد جنينش سقط شد و خودش هم چند سال بعد بر اثر همان ضربه در گذشت. هبار روز فتح مكه پنهان شد و پس از مدتي به مدينه رفت و از پیامبر(ص) طلب عفو كرد و پیامبر(ص) نيز او را بخشيد.
3⃣هند همسر ابوسفيان يكي از كساني بودكه هم مشركان را براي حمله به پیامبر(ص) تحريك كرده بود و هم بدن حمزه عموي پیامبر(ص) را مثله نمود و جگر او را به دندان گرفت. اما همو هنگام فتح مكه بصورت ناشناس با پیامبر(ص) بيعت كرد. چون بيعت تمام شد، روبند از چهره برداشت و گفت: من هند دختر عتبهام پيامبر او را در جمع مسلمانان پذيرفت وبا مهرباني او را عفو كرد.
4⃣حتي پيامبر(ص) از وحشي، قاتل حمزه نيز گذشت. وحشي از ترس به طائف گريخته بود، چون نمايندگان طائف نزد پيامبر آمدند، او هم همراه ايشان آمد و اسلام آورد و پيامبر(ص) هم او را عفو نمود.
یادمان باشد پیامبر ص به حمزه عشق می ورزید چرا که حمزه با غیرت و مردانگی خود غم را در اوج غربت از چهره پیامبر زدوده بود.
5⃣و موارد متعدد دیگر...
📌اینک ما با دشمنان که سهل با همکیشان و هموطنانمان چگونه ایم؟! تا چه اندازه به بهانه اختلاف فکری و سیاسی به ریختن ابروی همدیگر اقدام می کنیم؟!
🔶البته انچه گفته شد بدان معنا نیست که پیامبر رحمت هیچ گاه از تندی و خشونت بهره نمی گرفت؛ چرا که جاذبه و دافعه و رحمت و خشونت دو روی یک سکه اند؛ اما نکته مهم این است که کدام اصل و دیگری فرع باشد؟
🔺جواب: چیزی که در زندگی پیامبر اسلام به جرات تمام می توان گفت: اولویت در سیره و سنت او محبت و رافت بوده و تندی و خشونت جز در موارد خاص و شاید اضطرار به چشم نمیخورد!
💥باشد که ما پیروان و دوستان او هم بر اساس اصل اسوه پذیری؛ اندکی با بندگان خدا خوش قلب و نرمخو باشیم.
📌یک سوال و نتیجه اخلاقی:🔻
چرا امروز مسلمانان و جوامع اسلامی با آن فضا و نگاه رحیمانه فاصله زیادی دارند؟!
🌍پایگاه جهاد تبیین🔻
https://eitaa.com/jtabiin
12.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥چرا ایران حمله به اکراین را محکوم نکرد؟!
🔺یک جواب ساده اما بی تعارف و جدی به سوال فوق
🌍پایگاه جهاد تبیین🔻
https://eitaa.com/jtabiin
⭕️شورای امنیت ارتش اکراین مظلوم را تحریم تسلیحاتی کرد؟!
🔻نه اشتباه شنیدی🔻
🚫شورای امنیت سازمان ملل متحد ارتش یمن و کمیتههای مردمی را دوشنبه هفته جاری تحریم تسلیحاتی کرد.
🔺تا دیگه به عربستان حمله نکنند.😒
❌این هم ار بازی های خنده دار این روزهای جهان ما نیست؟!
🌍پایگاه جهاد تبیین🔻
https://eitaa.com/jtabiin
9.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️واکنش عجیب و باحال مردم وقتی ماشین عروسی که خراب شده رو می بینند.
♥️عروس مضطرب از نرسیدن به تالار؛ و واکنش جالب رهگذران.
📌این را با خودتحقیری ها مقایسه کنید.
🌍پایگاه جهاد تبیین🔻
https://eitaa.com/jtabiin