🌓🗒 آیت الله جوادی آملی: «فاطمیه» تنها عزاداری نیست بلکه برای ما مکتب است.
🔹 فاطمیه تنها عزاداری نیست، بلکه باید بدانیم که این فاطمیه و اربعین و اینها برای ما مکتب هستند، چرا که اهلبیت عصمت و طهارت، قرآن ناطق اند؛ «فاطمیه»، امامت شناسی، ولایت شناسی، نبوت شناسی، وحی شناسی و فرصتی برای بیان کلمات این بزرگواران است و آخر هم اشک و عزداری است.
🔹 فاطمیه، عزاداری تنها نیست، بلکه باید خطبه آن حضرت تدریس شود و کلمات آن حضرت بیان شود، چرا که این بانو، یک شخص عادی نیست که تنها بگوییم مقدس است و اهل بهشت و اینها، بلکه مرحوم کلینی در کتاب کافی نقل کرده است که مکرر جبرییل خدمت حضرت زهرا می آمد! «إِنَّ فَاطِمَةَ ع مَکَثَتْ بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ ص خَمْسَةً وَ سَبْعِینَ یَوْماً وَ کَانَ دَخَلَهَا حُزْنٌ شَدِیدٌ عَلَی أَبِیهَا وَ کَانَ یَأْتِیهَا جَبْرَئِیلُ ع فَیُحْسِنُ عَزَاءَهَا عَلَی أَبِیهَا وَ یُطَیِّبُ نَفْسَهَا وَ یُخْبِرُهَا عَنْ أَبِیهَا وَ مَکَانِهِ وَ یُخْبِرُهَا بِمَا یَکُونُ بَعْدَهَا فِی ذُرِّیَّتِهَا وَ کَانَ عَلِیٌّ ع یَکْتُبُ ذَلِکَ»، «کان» مفید استمرار است، مکرر جبرئیل می آمد! برای هر پیغمبری جبرییل نمی آید، ولی جبرئیل برای عرض تسلیت خدمت حضرت زهرا می آمد و همچنین خبر از حوادث آینده می داد، البته ما یک نبأ دارد، ولی نبی نیست، چون گاهی شریعت می آورد و گاهی طریقت می آورد، ولی مگر برای هر پیغمبری، جبرییل می آید؟! این می شود فاطمه سلام الله علیها!
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓انجمن کلام اسلامی حوزه؛ پژوهشگاه قرآن و حدیث و مرکز آموزش های کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار می کند.
🔵 چهارشنبه های اعتقادی🔵
🔺سلسله نشست های دین و چالش های روز
🌐با حضور و سخنرانی پژوهشگران و استادان برجسته حوزوی و دانشگاهی از ایران و خارج از کشور
🔸زمان: چهار شنبه ها هر هفته
🕘 ساعت ۲۱ الی ۲۲
❇️ با ارائه #گواهی_الکترونیکی
🔺پخش تمامی جلسات به صورت برخط و گزارش آن ها در رسانه های خبری مختلف
🟣 حضور برای عموم افراد از طریق لینک زیر👇
http://B2n.ir/12121212
🔹بارگذاری نشست های فوق در کانال های زیر👇
🆔@quran_hadith
🆔@Islamic_theology
🆔@jtabiin
🌓 سطح شعور اجتماعی افراد
👈در حل یک تعارض اخلاقی
🔸یادداشت روز
🔹تصور کنید، مردی که فرزندش به شدت بیمار است و چیزی به مرگش نمانده و تنها راه نجات او یک داروی بسیار گران قیمت است که در شهر فقط یک داروخانه هست که آن را می فروشد. مرد فقیر داستان ما، هیچ پولی ندارد، هیچ آشنایی هم برای قرض گرفتن ندارد. به سراغ داروخانه می رود و التماس می کند. به دست و پایش می افتد و عاجزانه خواهش می کند آن دارو را برای فرزند بیمارش به عنوان وام یا قرض به او بدهد. داروخانه به هیچ وجه راضی نمی شود. به هیچ وجه.
حالا مرد ما دو راه دارد. یا دارو را بدزدد و یا نظاره گر مرگ عزیزش باشد.
مرد دارو را شبانه می دزدد و فرزندش را از مرگ نجات می دهد. پلیس شهر او را دستگیر می کند.
🔹کلبرگ، روانشناس و نظریه پرداز بزرگ قرن بیستم، با طرح این داستان از مردم خواست به دو سوال جواب دهند:
1- آیا کار آن مرد درست بود؟
2- آیا برای این دزدی، مرد باید مجازات شود؟ چرا؟
🔹داستان معروف کلبرگ تمام بزرگان دنیا را به چالش کشید. وی پس از طرح آن گفت از روی جوابی که می توانید به این سوال بدهید من می توانم میزان هوش و شعور اجتماعی شما را تشخیص دهم و مهمترین قسمت این سنجش، پاسخ به سوال "چرا" در سوال دوم بود.
🔹 هر کس جواب متفاوتی می داد. حتی سیاستمداران بزرگ دنیا به این سوال پاسخ دادند:🔻
-آری، باید مجازات شود، دزدی به هر حال دزدی است.
- زیر پا گذاشتن مقررات، به هر حال گناه است. فارغ از بیماری فرزندش.
- کار آن مرد درست نبود اما مجازات هم نباید بشود. زیرا فقیر است و راه دیگری نداشته.
♨️اما هنگامی که از گاندی این سوال را پرسیدند، پاسخ عجیبی داد.
گاندی گفت کار آن مرد درست بوده است و آن مرد نباید مجازات شود. چرا؟ زیرا قانون از آسمان نیامده است. ما انسان ها قانون را وضع می کنیم تا راحت تر زندگی کنیم. تا بتوانیم در زندگی اجتماعی کنار هم تاب بیاوریم. اما هنگامی که قانون منافی جان یک انسان بی گناه باشد، دیگر قانون نیست. جان انسان ها در اولویت است. آن قانون باید عوض شود. گاندی گفت انسان بر قانون مقدم است.
📌کلبرگ پس از شنیدن سخنان گاندی گفت بالاترین نمره ای که می توان به یک مغز داد همین است.
گاندی: "مغز ششم" (بالاترین سطح شعور اجتماعی)
✍این نشان از این قصه دارد که در دوراهه ها و تعارض های اخلاقی باید مبتنی بر صحت و شفافیت اطلاعات اهم و مهم کرد؛ و آن چه سود بیشتر و ضرر کمتری دارد را برگزید. چنانچه علی ع می فرمایند: لیس العاقل من یعرف الخیر من الشر و لکن العاقل من یعرف خیر الشرین؛ یعنی عاقل آن نیست که کار خیر را از شر تمیز میدهد؛ بلکه عاقل آن است که خیر را از ميان دو شر ( بد و بدتر) برمی گزيند.
🔺حالا آیا واقعا اگر شما بودید چه حکمی صادر می کردید و آیا اصلا موافق نطر گاندی هستید؟
✍مسلم محمدی
@jtabiin
@jtabiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
15.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پایگاه نقد و تبیین
🌓انجمن کلام اسلامی حوزه؛ پژوهشگاه قرآن و حدیث و مرکز آموزش های کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار
دوستان عزیز با سلام و ارادت
در جریان باشید این سلسله نشست ها👆 با عنوان چهارشنبه های اعتقادی با رویکرد دین و چالش های روز با حضور استادان توانمند هر هفته چهارشنبه ها ساعت ۹ تا ۱۰ شب برگزار خواهد شد
لطفا هم شرکت کنید و هم اطلاع رسانی بفرمایید.
8.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
📣به کانال شناخت ادیان خوش آمدید
در این کانال چه چیزهایی می آموزید👨🎓
1⃣شناخت ادیان موجود در جهان
🔹ادیان ابراهیمی و الهی
(اسلام-مسیحیت-یهود و...)
🔹ادیان غیر ابراهیمی و بشری☯
(کنفوسیوس-تائو-شینتو-بودا و...)
2⃣ عرفان های نوظهور
(عرفان حلقه-یوگا-اوشو و...)❌
3⃣شناخت فِرَق و مذاهب اسلامی
4⃣افزایش اطلاعات از فرهنگ ها
و کشورهایی که ادیان بسیاری
در آنان رشد
و گسترش پیدا کرده است👨🏻🎓
5⃣بررسی و مقایسه ادیان✍
🔊برنامه روزانه گروه:
#شنبه_های_یهودی
#یکشنبه_های_مسیحی
#دوشنبه_های_فِرَق_اسلامی
#سه_شنبه_های_ادیان_شرقی
#چهارشنبه_های_ادیان_باستانی_و_ابتدایی
#پنجشنبه_های_عرفان_نوظهور
#جمعه_های_ادیانِ_تطبیقی
https://eitaa.com/adyan_zendeh
🌓 فوتبال و اخلاق انسانی
👈 ما قبل از اینکه فوتبالیست باشیم، انسانیم.
🔹یادداشت روز
🔸هر روز در رسانه ها می بینیم یا می خوانیم که یک بازیکن یا مربی فوتبال؛ بخصوص تیم های پرطرفدارتر مرتکب فلان رفتار ناهنجار شده و به طور طبیعی بر فرهنگ عمومی جامعه تاثیر خواهد گذاشت.
🔸داستان زیر می تواند نمونه قابل تاملی برای مربیان؛ بازیکنان و مدیران باشگاه ها و بلکه هر انسانی باشد.
🔺⭕روزنامه اطلاعات در یادداشتی نوشت: سال ۱۳۶۶ شمسی است؛ بازیهای فوتبال مقدماتی جام ملتهای آسیا؛ کاتماندو پایتخت کشور فقیر نپال.
تیم فوتبال ایران با تیم میزبان در حال بازی است.
در نیمه دوم، در حالی که بازیکنان ایران بازی را از حریف، تا اینجای کار، بردهاند، مرتضی کرمانی مقدم بازیکن ستاره مهاجم تیم ملی در زمین خوش میدرخشد و نیمکتنشینان بازی برجسته او را تشویق میکنند.
😌ناگهان مرحوم پرویز دهداری مدیر فنی تیم ملی به رضا وطنخواه سرمربی تیم میگوید مرتضی را از زمین بیرون بکش! وطنخواه به دهداری میگوید ،پرویزخان! ما هر سه تعویضمان را انجام دادهایم. نمیتوانیم دیگر تعویض کنیم. مرتضی هم که فوقالعاده ظاهر شده است.
پرویزخان اما میگوید میدانم که نمیتوانیم تعویض کنیم، گفتم از زمین بیرون بیار. ده نفره بازی میکنیم!
مرتضی در میان بهت خودش و ناباوری بازیکنان حریف و تماشاچیان، از زمین بیرون میآید بدون آنکه کسی بتواند جانشینش شود.
بعد از بازی، وطنخواه، مرتضی کرمانی مقدم را میخواهد و میگوید پرویزخان با شما کار دارد. به اتاقش برو. پرویز دهداری با او آرام آرام شروع به سخن میکند. از او و تواناییاش در فوتبال تعریف میکند و او را تشویق و تحسین میکند.
بعد از این تعریفها، مرتضی بیشتر تعجب میکند. از او میپرسد: خیلی عذر میخواهم پرویزخان. اگر این طور است که میفرمائید پس چرا وسط بازی مرا کشیدید بیرون؟ من که حتی کارت زرد هم نداشتم…😌
🔺دهداری نگاهی عمیق به مرتضی میکند. مرتضی احساس میکند نگاههای پرویزخان از او گذر کرد و تا دوردستها، آنسوی دیوار اتاق، امتداد یافت… پرویزخان نفس عمیقی میکشد و میگوید: تو آن بازیکن حریف را دریبل یکسره و دو سره زدی و بعد توپ را از میان پاهایش عبور دادی و دوباره توپ را گرفتی و منتظر ماندی تا دوباره تقلا کند و دوباره دریبلش کنی؟ فکر نکردی که آن بازیکن هم، مثل تو، بازیکن تیم ملی یک سرزمین است. ملتی منتظر دیدن درخشش و شایستگی او هستند. از آن گذشته، او پدر دارد، مادر دارد، احتمالاً زن دارد، بچه دارد، خویشاوند دارد، آنها دارند بازی را میبینند، منتظرند ببینند فرزندشان، همسرشان یا پدرشان در مصاف با حریف چه میکند. تو او را نزد خانوادهاش، بچهمحلهایش، دوستانش و ملتش تحقیر کردی، خوار و خفیف کردی.
مرتضی جان! ما قبل از اینکه فوتبالیست باشیم، انسانیم.‼
چه کسی به ما حق داده است انسان دیگری را کوچک کنیم، حقیر کنیم، خجالتزده کنیم. آن هم در برابر میلیونها جفت چشم…؟
پس انسانیت چه میشود؟
اخلاق چه میشود؟
جوانمردی چه میشود؟
فتوت چه میشود؟…
پرویز خانسخن میگفت و مرتضی اشک میریخت…😔
🤲 روحش شاد و راهش در این روزگار کم رهرو؛ پر رهرو باد.
♨️ نتیجه سخن آنکه چند نکته در این باره قابل تامل است:
۱. در این ایام که هر وز خبری از دنیای آسیب زده ورزش می رسد و دنیای شیرین فوتبال را بر همه تلخ می کند؛ داستان هایی از این دست؛ الگویی خوب و روزنه ای از امید را در دل ها می نشاند.
۲. وقتی یک جوان کم سن و سال بدون هیچ گونه آموزش و درک شرایط در بالاترین رده فوتبال با بالاترین درآمد مالی ممکن؛ قرار میگیره؛ طبیعی است؛ احتمال هر نوع انحرافی برای او ممکن هست؛ آیا فدراسیون فوتبال در آموزش اصول اخلاقی و انسانی نقشی را عهده دار نیست؟
۳. امید است همان گونه که مرحوم پرویز دهداری فوتبالیست اخلاق مدار کشورمان گفتند؛ حواسمان باشد؛ قبل از هر چیزی ما انسان هستیم و موظف به حفظ حرمت و کرامت انسانیم.
✍
مسلم محمدی@jtabiin @jtabiin
🌓 کیسینجر و یک عمر پیشبرد اهداف ایالات متحده
➖....در زمانی که کل بلوک غرب و کشورهای غربی زیر سلطه کامل آمریکا بودند، کیسینجر به عنوان سخنگوی بلوک غرب در کسوتِ وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا فعالیت می کرد و حتی جایگاهی بسیار بالاتر از برخی رؤسای جمهور و شخصیت ها داشت. او به عنوان یک دیپلمات برای بسیاری، یک الگو بود. یکی از ویژگی های آقای کیسینجر، ارتباط مستمر او با دانشگاه ها، اتاق فکرها و مجلات و نشریات برجسته زمان خودش بود و بنابراین، پشتوانه تئوریک مستحکمی داشت.
➖...کیسینجر در اثنای جنگ 1973 موسوم به جنگ رمضان میان مصر و اسرائیل با زیرکی توانست مصر را که برای سال ها در حلقه نفوذ شوروی قرار داشت، تحت نفوذ آمریکا قرار دهد و سازش میان اعراب و اسرائیل را با پادرمیانی انورسادات کلید بزند. کیسینجر توانست انور سادات را متقاعد کند که در پارلمان اسرائیل حضور یابد و سخنرانی کند.در واقع چرخش 180 درجه ای مصر به سمت غرب، حاصل تفکرات کیسینجر بود.
🌐 متن کامل مصاحبه با جعفر قنادباشی در لینک زیر🔻
https://saednews.com/.post/hnry-kysynjr-chrchyl-zman-khodsh-bod-kysynjr-bzrgtryn-khdmt-ra-bh-shyonyst-ha-krd-v2mu
✍ پی نوشت: هنری کیسینجر که آخرای عمرش به این نتیجه رسید که ایران میتونه یه امپراطوری بزرگ در منطقه بشه؛ امروز وفات کرد.
@jtabiin
@jtabiin