#کتابخانه_های_جهان
کتابخانه لی یوان📖
در سال 2011 دولت چین به فکر ساخت یک مکان مطالعه ی بسیار آرام می افتد و از سوی دیگر می خواهد موجب پیشرفت فرهنگی و علمی نواحی روستایی را نیز فراهم آورد، از این رو تصمیم به ساخت یک کتابخانه می گیرد.
کتابخانه لی یوان در روستای «هوآیرو» در فاصله ی دو ساعتی از شهر پکن واقع شده است و ساختمان آن از دور شبیه به یک کلبه ی چوبی روستایی است که با محیط روستایی و کوهستانی اطرافش کاملا سازگاراست.
ماده ی اصلی بکار رفته در ساخت این کتابخانه ، چوبیست که مردم محلی در طی سال برای سوزاندن استفاده می کنند و از آنجاییکه که چوب قابلیت اشتعال بالایی دارد، یک سیستم خنک کننده بسیار پیشرفته برای کتابخانه طراحی شده که با هوای سرد حاصل از دریاچه مجاور کار می کند. طراحی داخلی کتابخانه نیز بسیار ساده است و در هنگام ورود به این کتابخانه مانند تمام خانه های شرقی باید کفش های خود را در بیاورد و همچنین به جای صندلی و میز، کوسن های کوچکی برای نشستن در مکان های مختلف وجود دارد و از آنجاییکه کتابخانه فاقد برق و هرگونه لامپ و پریزی است در نتیجه قبل از غروب خورشید کتابخانه تعطیل میشود.
متن از #لیلا_دلارستاقی
@kafe_adabiat🌟
#کتاب_صوتی🎧
این رمان مجموعهای از نامههای دختری جوان به نام جودی آبوت است که برای یک مرد ثروتمند و نیکوکار مینویسد.
جروشا آبوت دختر یتیمی است که برخلاف روال عادی پرورشگاه تا 18 سالگی در آنجا مانده، اما یکی از خیّرین پرورشگاه او را به دانشگاه میفرستد و داستان بابا لنگ دراز در واقع نامههای جروشا به این خیّر است.
📚بابا لنگ دراز
👤#جین_وبستر
🎙#زهره_شکوفنده
🎼 قسمت 01/10
@kafe_adabiat🌟
#دانستنیهای_ادبی 📚
جان اشتاین بک اثر معروفش یعنی #خوشه_های_خشم را در طی پنج ماه نگاشت و در حین نگارش این کتاب در شرایط روحی بسیار بدی قرار داشت به طوری که می ترسید هر لحظه دچار حمله عصبی شود و نوشتن کتاب نیمه کاره باقی بماند، پس از پایان نگارش کتاب، اشتاین بک به موفقیت آن چندان امید نداشت ، ولی همین اثر بک را برنده جایزه پولیتزر و بعد ها جایزه نوبل ادبیات کرد، در حال حاضر این کتاب جزء چهل اثر کلاسیک قرن بیستم قرار دارد.
تصویر 📸فیلم خوشه های خشم محصول 1940 به کارگردانی #جان_فورد
@kafe_adabiat🌟
#معرفی_کتاب📚
"هملت" اثر "ویلیام شکسپیر" با ترجمه م.ا.به آذین است؛ داستان این نمایش نامه از آنجا آغاز میشود که هملت شاهزاده دانمارک از سفر آلمان به قصر خود در هلسینبورگ دانمارک بازمیگردد تا در مراسم خاک سپاری پدرش شرکت کند. پدرش به گونه مرموزی به قتل رسیدهاست.
کسی از چندوچون قتل شاه آگاه نیست. در همان حین هملت درمییابد که مادر و عمویش باهم پیمان زناشویی بسته و هم بستر شدهاند. وسوسهها و تردیدهای هملت هنگامی آغاز میشود که روح شاه مقتول بر او نمودار میگردد.
روح بازگو میکند که چگونه به دست برادر خود به قتل رسیدهاست و از هملت میخواهد انتقام این قتل مخوف و ناجوانمردانه را بازستاند. هملت در این اثنا اشتباهاً پدر معشوقهاش اوفلیا را به قتل میرساند، که پشت پرده مشغول جاسوسی بود و هملت اشتباهاً او را کلادیوس پنداشته بود. اوفلیا از مرگ پدرش مجنون میگردد و ...
🔹️هملت را میتوان از برترین نمایشنامههای جهان دانست. فلسفه، جادو، شاعرانگی و شخصیت پردازی چون دیگر آثار شکسپیر، نمود زیادی در فراهم آوردن بستری برای پرداخت موشکافانه به مسائلی چون انتقام، قدرت، عشق و مرگ دارند و خواننده را به شگفتی وامیدارند.
🔸️هَملِت (Hamlet) نمایشنامهای تراژیک اثر ویلیام شکسپیر است که در سال ۱۶۰۲ نوشته شده است.
📕#هملت
✍#ویلیام_شکسپیر
@kafe_adabiat🌟
#کتاب_صوتی🎧
کتاب " ماجرای جوانی یک استاد" اثری از "اشتفن تسوایک"، که نخستین بار در سال ۱۹۲۷ منتشر شده است، داستانی تلخ و تاریک و از زبان یک استاد عالیرتبه را روایت میکند که از گذشته تباه خود به حالت فکری عجیبی فرو میرود.
داستان اصلی کتاب به نوعی داستان ماجراجویی است که از زبان استادی موهوم، که در عهد جوانی فوق العاده عیاش و خوشگذران بوده است، روایت میشود. پس از برخورد با حادثهای، او ناچار میشود تحصیلات عالی خود را در دانشگاه برلین ناتمام بگذارد و به یکی از دانشگاههای ایالتی آلمان برود. در آنجا با استادی دانشمند آشنا میشود که قدرت کلام و نفوذ فاضلانهاش، روحیه جوان عیاش را پاک منقلب میسازد و از دانشجوی گریزپای دیروز، شخصیتی جدید به وجود میآورد که اکنون برای خود نویسندهای عالی مقام و استاد دانشگاه شده است. غم و اندوه، افکار خیانت و تنهایی همراه با عدم قطعیت در مسائل زندگی، تمامیت هیجاناتی هستند که در این کتاب به خوبی به تصویر کشیده شدهاند.
📚ماجرای جوانی یک استاد
👤#اشتفن_تسوایک
🎙#بهروز_رضوی
@kage_adabiat🌟
#حکایت✏️
مردی به دربار کریم خان زند می رود و با ناله و فریاد می خواهد تا کریم خان را ملاقات کند. سربازان مانع ورودش می شوند.خان زند در حال کشیدن قلیان ناله و فریاد مرد را می شنود و می پرسد ماجرا چیست؟ پس از گزارش سربازان به خان، وی دستور می دهد که مرد را به حضورش ببرند. مرد به حضور خان زند می رسد و کریم خان از وی می پرسد: «چه شده است چنین ناله و فریاد می کنی؟»
مرد با درشتی می گوید: «دزد همه اموالم را برده و الان هیچ چیزی در بساط ندارم!»
خان می پرسد: «وقتی اموالت به سرقت می رفت تو کجا بودی؟»
مرد می گوید: «من خوابیده بودم!»
خان می گوید: «خوب چرا خوابیدی که مالت را ببرند؟»
مرد می گوید: «من خوابیده بودم، چون فکر می کردم تو بیداری!»خان بزرگ زند لحظه ای سکوت می کند و سپس دستور می دهد خسارتش از خزانه جبران کنند و در آخر می گوید: «این مرد راست می گوید ما باید بیدار باشیم.»
@kafe_adabiat🌟
#شاهنامه 📚
داستان چهاردهم
#خونخواهی_نریمان (پدرسام)
چندین دایه به رستم شیر می دادند اما کودک هرگز سیری نداشت. به ناچار از شیرش باز گرفتند و غذایش نان و گوشت شد. در هشت سالگی کودکی بمانند خود سام شده بود.
روزی زال رستم را بخواست و گفت بهتر است دوستانی از مردم گردن فراز برگزینی و آماده باشی که در آینده حکومت را به تو واگذارم. این بگفت و زال به شبستان خود رفت و رستم هم به خوابگاه خود. پاسی از شب گذشته بود که پیل سفیدی از بند رها شده بود و همه از جلوی راه پیل فرار می کردند . رستم گرز سام را در دست گرفت ولی بزرگان ایوان راه را بر او بستند چه او هنوز کودکی بیش نبود. ولی رستم با یک ضربه نگهبان را بیهوش کرده و بر سر راه پیل سپید ایستاد. چون پیل رسید خرطومش را بلند کرد ولی رستم آنچنان بر سرش کوفت که پیل نقش زمین شد. روز بعد زال گفت : دریغ از آن پیل که در جنگهای زیادی مرا یار بود.
زال رستم را نصیحت کرد که بر خود غره مشو و پیش از آنکه آوازه پهلوانی تو به جایی برسد سپاهی بردار و به کوه سپند برو و تازیان را به خونخواهی نریمان پدر سام تنبیه کن. رستم با لباس بازرگان و با یک کاروان بار نپک به آن دژ وارد شد و بعد از فروش نمک ها روانه ایوان فرمانده دژ گردید و هر کس سر راه بود ار میان برداشت. رستم دژ را جستجو کرد ودید در میان آن دژ خانه ای از سنگ خارا ساخته اند که دری آهنی دارد. در را با گرز سام در هم کوبید و وارد خانه شد و درکمال شگفتی گنجینه ای از طلا دید. نامه ای به زال نوشت و به فرمان او گنجینه را از دژ خارج کرده و دژ را آتش زد که بعدا به دست دشمن نیفتد.
زال فرمان داد نامه ای به سام سوار نوشته وبنگارند که کشتدگان نریمان را رستم به خون خواهی از میان برد و هدایای فراوانی برای سام فرستادند. سام خوشحال و رستم را مورد لطف قرار داد.
📚 منبع: گفتار شورانگیز فردوسی
به کوشش : سهراب چمن آرا
@kafe_adabiat🌟
یکی از بهترین سلامهایی که خوندم رو بذارین براتون بگم. میگه :
«سلاما علی الذین أذأ ما رأوك منطفئا لم يرحلوا عنك الأ بعد أن يعيدوا لك نورك»،
سلام بر آنها، که وقتی تو را خاموش [از نور زندگی] یافتند،
رهایت نکردند مگر بعد از آنکه نور و روشنایی [زندگی] را به تو بازگرداندند.
💕صبحتون بخیر و شادی💕
@kafe_adabiat ☕
#کتاب_صوتی🎧
این رمان مجموعهای از نامههای دختری جوان به نام جودی آبوت است که برای یک مرد ثروتمند و نیکوکار مینویسد.
جروشا آبوت دختر یتیمی است که برخلاف روال عادی پرورشگاه تا 18 سالگی در آنجا مانده، اما یکی از خیّرین پرورشگاه او را به دانشگاه میفرستد و داستان بابا لنگ دراز در واقع نامههای جروشا به این خیّر است.
📚بابا لنگ دراز
👤#جین_وبستر
🎙#زهره_شکوفنده
🎼 قسمت 02/10
@kafe_adabiat🌟
#کتابخانه_های_جهان
کتابخانه گلادستون 📖
اگر همیشه در آرزوی این بودید که شبی را در یک کتابخانه بگذرانید، کتابخانه گلادستون در شمال #ولز این امکان را به شما می دهد، در واقع گلادستون تنها کتابخانه مسکونی جهان است که با 26 اتاق آماده برای پذيرايی از بازدیدکنندگان کتابخوان خود است.
سنگ بنای این کتابخانه خاص در واقع توسط #ویلیام_گلادستون نخست وزیر ملکه ویکتوریا گذاشته شده است. گلادستون در طول زندگی اش مشتاقانه به جمع آوری کتاب پرداخت و هدفش آن بود که کتاب های را که جمع آوری کرده است، در اختیار مردم قرار دهد. گلادستون سرانجام در اواخر عمر خود کتابخانه عمومی خود را با 32000 هزار جلد در اتاق های کوچکی برای مطالعه ایجاد کرد، بعد از مرگ گلادستون برای گرامی داشت یاد او ، از طرف دولت بودجه ای برای ساخت یک بنای کاملا مجهز اختصاص داده شد ، ساخت این کتابخانه مسکونی در نهایت در سال 1907 پایان یافت .
بد نیست بدانید که هزینه اقامت در اتاق های #گلادستون با توجه به نوع اتاق از 73 تا 135 پوند است که هر اتاق تمام امکانات رفاهی یک هتل معمولی را دارا می باشد.
متن از #لیلا_دلارستاقی
@kafe_adabiat🌟