eitaa logo
پیشرفت و جمهوریت | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره
1.9هزار دنبال‌کننده
1هزار عکس
97 ویدیو
84 فایل
*┄┄┄┅═✧﷽✧═┅┄┄┄* 🔳مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام(ره) 🔰متمرکز بر مطالعات پیشرفت و جمهوریت 🔗وابسته به ◼️معاونت راهبردی مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی ◼️پژوهشکده باقرالعلوم(ع) ✉️نظرات و پیشنهادات: @ali_abedi273 ⚠️نشر بدون ذکر منبع جایز نیست⚠️
مشاهده در ایتا
دانلود
💠سلسله جستارهای 3⃣1⃣ فهمید که می‌تواند زمین و زمان را کند و قدرت دارد که تاریخ را . انسان آن هنر را دارد که وضع را دگرگون کند و این کار نه با بلکه با حل می‌شود، چون شناخت حوادث جزئی با همراه است؛ نه با اجتهاد کلّی. ص۳۶۵ https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
🏴 حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیامی رحلت فقیه پارسا و عالِم ربانی آیت الله حاج شیخ محمد مؤمن را تسلیت گفتند. 📝 متن پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است: ◾️ بسم الله الرحمن الرحیم انالله و اناالیه راجعون ◾️ با تأسف فراوان خبر رحلت عالِم ربانی و فقیه پارسا و پرهیزگار آیة الله آقای حاج شیخ محمد مؤمن قمی اعلی‌الله مقامه را دریافت کردم. این ضایعه‌ئی برای حوزه‌ی علمیه است. ◾️ مقام علمی و پرورش شاگردان برجسته در کنار تقوا و اخلاص این عالم بزرگوار، و نیز وفاداری و تعهد انقلابی و اجتماعی، شخصیت جامعی از ایشان ساخته بود. سابقه‌ی مبارزاتی ایشان به پیش از انقلاب برمیگردد و خدمات انقلابی ایشان در تمام دوران چهل ساله مستمراً ادامه داشته است و در دوره‌های متعدد و متوالی یکی از ارکان مهمّ شورای محترم نگهبان بوده‌اند. اینجانب درگذشت ایشان را به خاندان گرامی و فرزندان مکرّم و دیگر بازماندگان و نیز به حضرات علمای اعلام حوزه‌ی مقدس قم و بخصوص شاگردان و دوستان ایشان و به عموم مردم عزیز شهر قم تسلیت عرض میکنم و مغفرت و رحمت الهی و علو درجات ایشان را از خداوند متعال مسألت مینمایم. سید علی خامنه‌ای ۳ اسفند ۱۳۹۷ .
🔸مشروح کرسی نظریه‌پردازی " یا معنویت انقلابی " 1⃣1⃣ یازدهم حجت الاسلام و المسلمین : 🔰جمود مسائل دانش کلام، مهمترین دلیل انفعال آن مسأله‌های ما عوض شده است، باید بدانیم که چه‌کار کنیم، ما مسلمانیم و در حال زندگی بوده و مسأله‌های متفاوتی داریم، اما هنوز هم در حال حل کردن مسأله‌های چندصد سال گذشته در کلام هستیم، از این رو قطعا کلام انقلابی یکی از چهره‌های کلام جدید[به تعبیر شهید مطهری] است. کلام جدید تعاریف متعددی دارد و یک تعریف آن، کلامی است که مسأله‌های آن جدید باشد، خب کلامی که مسأله آن حیات انقلابی و حیات شکوفایی فردا است، کلام جدید است و این حیاتی که اشاره شد، اسم آن زندگی انقلابی است. بنابراین کلام باید در افق زبان عمومی باقی بماند و به پویشی فراتر از محیط‌های علمی تبدیل شود، کلام به معنای گفت وگوی دینی اساسا یک زندگی و نوعی زیستن است، اساسا خود آزاد اندیشی نوعی زیستن است و همان‌طور که گفته شد، کلام با آزاد اندیشی پیوند وسیعی دارد، آزاداندیشی افق گشای حیات مردم سالارانه دینی است. https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
💠سلسله جستارهای 4⃣1⃣حضرت قدّس‌سرّه دریافت که است. بسیاری از بزرگان قائل به بودنده‌اند؛ اما معتقدان به بسیار کم هستند... حضرت قدّس‌سرّه نه‌تنها قائل به بود، بلکه به گسترش آن نیز اعتقاد داشت و أصولاً فقه او بود؛ یعنی او فقه را درک می‌کرد و آن را به‌عنوان می‌شناخت و خود را فقه می‌دانست. ص۲۹۰ https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
بسم الله الرحمن الرحیم 5⃣2⃣ بیست و پنجم 🔰تأملی در مختصات ()/ هشتم ✅ ✅ 💠 انقلاب اسلامی 5⃣ از پر نشدن این خلأ توسط جامعۀ علمی 👈 ما را داشتیم بعد از فتنه‌ی 88 آقای حجاریان؛ حالا نمی‌دانم روی حساب زرنگی بود یا متحول شده بود، آمد گفت که این فتنه زیر سر بود. ما واقعاً نفهمیدیم این به خاطر زرنگی بود یا چیز دیگری؛ البته بعد این مصاحبه آزادش کردند، نفهمیدیم زرنگی کرد بالاخره هیچ‌چیز را گردن نگرفت ولی یک حرف خیلی اساسی زد. 👈 بعدش حضرت آقا این سخنرانی را کرد، یعنی به‌سرعت حضرت آقا استقبال کردند انگار یک‌چیزی گلویش گیرکرده بود تا این را گفت حضرت آقا یک سخنرانی کرد علیه علوم انسانی؛ ⚠️ حضرت آقا: «آن حقيقت اول كه گفتيم نظام مستظهر به است، به خاطر اين است كه سياسى و نظريه‌پردازى در همه‌ى جريانهاى اداره‌ى يك ملت و يك كشور در به عهده‌ى علماى دين است.آن كسانى مي‌توانند در باب نظام اقتصادى، در باب مديريت، در باب مسائل جنگ و صلح، در باب مسائل تربيتى و مسائل فراوان ديگر نظر اسلام را ارائه بدهند كه متخصص دينى باشند و دين را بشناسند. اگر جاى اين نظريه‌پردازى پر نشد، اگر علماى دين اين كار را نكردند، نظريه‌هاى غربى، نظريه‌هاى غيردينى، نظريه‌هاى مادى جاى آنها را پر خواهد كرد. هيچ نظامى، هيچ مجموعه‌اى در خلأ نمي‌تواند مديريت كند؛ يك نظام مديريتى ديگرى، يك نظام اقتصادى ديگرى، يك نظام سياسى ديگرى كه ساخته و پرداخته‌ى اذهان مادى است، مى‌آيد جايگزين مي‌شود؛ همچنان كه در آن مواردى كه اين خلأها محسوس شد و وجود داشت، اين اتفاق افتاد.» ⚠️ ادامه بیان حضرت آقا: «اينكه بنده درباره‌ى علوم انسانى در دانشگاه‌ها و خطر اين دانش‌هاى ذاتاً مسموم هشدار دادم - هم به دانشگاه‌ها، هم به مسئولان - به خاطر همين است. اين علوم انسانى‌اى كه امروز رائج است، محتواهائى دارد كه ماهيتاً معارض و مخالف با حركت اسلامى و نظام اسلامى است؛ متكى بر جهان‌بينى ديگرى است؛ حرف ديگرى دارد، هدف ديگرى دارد. وقتى اين‌ها رائج شد، مديران بر اساس آن‌ها تربيت مي‌شوند؛ همين مديران مى‌آيند در رأس دانشگاه، در رأس اقتصاد كشور، در رأس مسائل سياسى داخلى، خارجى، امنيت، غيره و غيره قرار مي‌گيرند. حوزه‌هاى علميه و علماى دين پشتوانه‌هائى هستند كه موظفند نظريات اسلامى را در اين زمينه از متون الهى بيرون بكشند، مشخص كنند، آنها را در اختيار بگذارند، براى برنامه‌ريزى، براى زمينه‌سازى‌هاى گوناگون. پس نظام اسلامى پشتوانه‌اش علماى دين و علماى صاحب‌نظر و نظريات اسلامى است؛ لذا نظام موظف به حمايت از حوزه‌هاى علميه است، چون تكيه‌گاه اوست.» (29/ 07/ 1389) بيانات در ديدار طلاب، فضلا و اساتيد حوزه علميه قم https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
🔸مشروح کرسی نظریه‌پردازی " یا معنویت انقلابی " 2⃣1⃣ دوازدهم حجت الاسلام و المسلمین : 🔰افق کلام، افق منتخب قرآن است افق کلام، افقی است که قرآن برای خود انتخاب کرده است، ببینید قرآن با این که بسیار حرف دارد، اما زبان عرفی و عمومی را انتخاب کرده است و این بسیار مسأله مهمی است، روش بیانی هم که انتخاب کرده است، روش پاشانی است، یکبار درباره طلاق می‌گوید و بعد دستور به خواندن نماز کرده و همین‌طور پی در پی مطالب مختلف آورده شده است، یک‌جا منافقان را لعن می کند، جای دیگر انذار می‌دهد. در حالی که معلوم است دغدغه قرآن خلق یک تفکر و اندیشه است، اگر هوشمند باشیم، می‌دانیم که برای خلق یک تفکر به صورت سریع از چپ و راست نظام فکری بگو، طرف مقابل خود شهود می‌کند، یعنی بقیه آن را خود می‌گوید، بهترین روش را قرآن انتخاب کرده است. در این زمینه هم کار شده است که چرا روش قرآن این گونه است و آقای بهاء الدین خرم‌شاهی مطرح می‌کند که اگر بخواهی زیاد صحبت کنی، باید به این روش سخن بگویی و دلیل سخن گفتن قرآن به سبک پاشانی هم زیاد حرف داشتن قرآن است، یعنی در عبارت‌های کم، محتوای زیادی را برسانی. https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
💠سلسله جستارهای 5⃣1⃣او با و که مؤمنان را در حیطه‌ی قرار می‌دهد، مصداق «إن الذین آمنوا و هاجروا و جاهدوا بأموالهم و أنفسهم فی سبیل الله» شد. ۷۲ - ۲۳ تیر ۶۸ https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
| قرارگاه مهندسی آمریکا ⚪️ نقشه راه آمریکا برای تصرف جهان و استعمارگری بدون لشکرکشی با استفاده از جذب نخبگان و مهندسان سایر کشورها 5 اسفند ماه، روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس https://t.me/khattmedia https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
بسم الله الرحمن الرحیم 6⃣2⃣ بیست و ششم 🔰تأملی در مختصات ()/ نهم ✅ ✅ 💠چگونگی پیروزی انقلاب با وجود ؟ ✅ پاسخ: پر شدن انقلاب با نیرومند امام (ره) در مقطع پیروزی انقلاب 👈 ولی نکته‌ی خیلی مهم و اینجاست، که با وجود این خلأ تئوریک انقلاب باانضباط کامل به‌پیش رفت؛ انضباط را در یک حرکت گستره و طولانی از یک ، می‌شود گرفت. دانش‌ها آمدند تمام شدند امام رفت جلو در یک منطقه بسیار جلوتر از تیررس و دسترس دانش‌های اسلامی عملیات تعریف کرد و عملیات او پیروز هم بود. 👈این انقلاب باانضباط کامل به‌پیش رفت و هرماه و هرسال بامتانت و استواری مثال‌زدنی فاصله خود را تا مقاصد اعلام‌شده کم کرد تا نهایتاً پیروز شد و واقعاً اسلامی بود و اسلامی باقی ماند. 👈 برای آشنایان با طبع و منطق تحولات اجتماعی روشن است که این مایه انضباط در یک حرکت بزرگ اجتماعی تنها می‌تواند ریشه در ⏮یک اندیشه‌ی استوار و ثابت⏭ داشته باشد، هم‌چنین این مایه پاسخ‌گویی، مرز شکنی و روحیه‌ی تهاجمی در این حرکت تنها می‌تواند ریشه در قوّت آن اندیشه داشته باشد، یعنی کسی که با طبع تحولات اجتماعی آشنا باشد متوجه می‌شود که این به اینکه این آدم، آدم قُدی است تمام نمی‌شود، خیلی بیشتر از این‌ها طول می‌کشد. ⚠️ نتیجه‌ی همه‌ی این سخنان اینکه انقلاب اسلامی ایران با وجود خلأ تئوریک یعنی خلأ دانشی به اندیشه‌ای نیرومند نیاز داشت تا جامعه مستعد ایران اسلامی را از دل سال‌ها سرخوردگی و تأثر از فرهنگ و تمدن غرب و از زیر چکمه نظام سلطه و استکبار جهانی درآورد و در دل ناباوری‌ها و حتی مخالفت های فرزندان اسلام به‌پیش ببرد و در برابر بُهت و حجاب جهانیان به پیروزی قطعی برساند. ✅ باقی بودن نیاز به این اندیشه‌ی نیرومند در ادامه انقلاب 👈 این نیاز هنوز هم باقی است و در هر حرکت رو به‌پیش و بلندی ابتدا به نقش فعال اندیشه نیازمندیم هرچند دانش‌ها به‌صورت بالفعل و همه‌جانبه توان پشتیبانی از آن را نداشته باشند. https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
🔸مشروح کرسی نظریه‌پردازی " یا معنویت انقلابی " 3⃣1⃣ سیزدهم حجت الاسلام و المسلمین : 🔰کلام انقلابی امتداد دهنده سیاست و استراتژی محتوایی قرآن یکی از ویژگی‌های قرآن کریم این است که سراغ مسائل محسوس رفته و نسبت به افکار مادی پرستی برخورد می‌کند که این چه وضع فکر کردن است، خداوند این همه به تو نعمت داده است و کاملا ملموس و زنده، یعنی کاربردی ترین کتابی که جامعه اسلامی به خود دیده، قرآن است، 23 سال از ابتدای کلید خوردن نزول قرآن، این کتاب الهی پشت نهضت پیامبر اکرم(ص) بوده و [به قول امام راحل، اسلام از ابتدا یک انقلاب است و از اول هم انقلاب بوده است]، با زبان عمومی سخن می گوید، حرف‌ها عرشی است، حال کاری نداریم که قرآن کتاب تربیت است، اما اگر از منظر معرفتی نگاه کنیم، قرآن می‌خواهد تفکر ایجاد کند. کلام هم دقیقا باید این خط را ادامه دهد و اگر زندگی ما زندگی اسلامی انقلابی است، که با مسائل جدید مواجه می‌شود،[آدم‌های منفعت طلب که با این مسأله‌ها مواجه نیستند و مسائل آنها صرفا به گرانی مواد خوراکی محدود می‌شود] اما شخصیت انقلابی که این گونه نیست، بلکه شرق و غرب عالم و سطح و عمق مسائل بشری برای او مسأله است، به همین جهت، کلام باید پشت او قرار بگیرد. https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
💠سلسله جستارهای 6⃣1⃣او با استقبال از و جان‌بر‌کف گرفتن در راه خدا، در زمره‌ی کسانی درآمد که ستایش الهی «و من الناس من یشری نفسه إبتغاء مرضات الله» در وصف آنان سروده شده است. ۲۰۷ - ۲۳ تیر ۶۸ https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .