eitaa logo
پیشرفت و جمهوریت | مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ره
1.9هزار دنبال‌کننده
1هزار عکس
97 ویدیو
84 فایل
*┄┄┄┅═✧﷽✧═┅┄┄┄* 🔳مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام(ره) 🔰متمرکز بر مطالعات پیشرفت و جمهوریت 🔗وابسته به ◼️معاونت راهبردی مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی ◼️پژوهشکده باقرالعلوم(ع) ✉️نظرات و پیشنهادات: @ali_abedi273 ⚠️نشر بدون ذکر منبع جایز نیست⚠️
مشاهده در ایتا
دانلود
بسم الله الرحمن الرحیم 0⃣4⃣ چهلم 🔰تأملی در چیستی اهمیت و الگوهای 🔴 سوم 4⃣ زبان و هویت زبانی 👈 زبان خود یک پدیده‌ی اجتماعی است، زبان در عین سَیالیت نسبی از نوعی ثبات برخوردار است؛ 👈 اندیشه‌ها و تمایلات فرد در سر زبان و در افق بیان منعکس می‌شوند، با انعکاس هر اندیشه و خواستی بر سر زبان آن دو یعنی اندیشه و خواست از هویت نوین برخوردار می‌شوند؛ 👈 این تعیین زبانی که به آن، گفته، می‌گویند، به گوینده اختصاص دارد، در صورت نوعی تکرار و ثبات به‌نوعی زبان خاص تبدیل می‌شود؛ 👈 همچنین هویت بیانی یافتن آن پدیده‌های انسانی آثار نوینی دارد؛ 👈 اما بیش از این بیان کاملاً فردی با خویش یا برای خویش سخن گفتن هم از این اثر تبعیت می‌کند. https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
🌹مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام ولادت پر نور و سرور حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام را محضر حضرت ولیعصر عج و تمام موحدان و مستضعفان جهان تبریک عرض میکند.🌹 💠امام خمینی ره 🔰تمسك به مقام ولايت معنايش اين است كه،- يكى از معانىاش اين است كه- ما باشيم. كه و است، اين است كه چنانچه حكومت تشكيل شد، حكومت تمسكش به ولايت امير المؤمنين و اين است كه آن كه اميرالمؤمنين اجرا مىكرد، اين هم به اندازه قدرت خودش اجرا كند. به مجرد اينكه ما بگوييم ما متمسك هستيم به امير المؤمنين، اين كافى نيست، اين تمسك نيست اصلش. وقتى كه حكومت قرار داد امير المؤمنين- سلام اللَّه عليه- را در اجراء حكومتش، در اجراء چيزهايى كه بايد اجرا بكند، اگر او را الگو قرار داد، اين تمسك كرده است به ولايت امير المؤمنين. 💠رهبرانقلاب 🔰اساس کار تمسک به ولایت امیرالمومنین و ائمه طاهرین است، ما در دوران طاغوت میگفتیم الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة أميرالمومنين اما این تمسک فقط عاطفی بود و در عمل ولایت طاغوت بود اما امروز ولایت اسلامی با تدبیر امام راحل که عملا به ولایت امیرالمومنین تمسک کرد و نظام اسلامی حاکم شده، ما باید این تمسک قلبی و عمل بیشتر کنیم! ۷۳/۳/۸ https://eitaa.com/kalam_Enghelabi .
به همت کارگروه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت موسسه فرهنگ و تمدن توحیدی سلسله جستارهای در بیانات رهبری تقدیم می شود. 🌐لینک گروه کارگروه: http://eitaa.com/joinchat/2591686672C6d35b487a0 https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
💠سلسله جستارهای 3⃣3⃣این واقعیت ثابت شد که شخصیت‌هایی که و و و را با هم‌ داشته باشند و نخواهند این‌ها را در خدمت قرار دهند؛ بلکه در راه و قرار دهند، می‌توانند مثل ، اقیانوسی را به درآورند. ص_۱۵۵ https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
بسم الله الرحمن الرحیم 1⃣4⃣ چهل و یکم 🔰تأملی در چیستی اهمیت و الگوهای 🔴 چهارم 🔴نگاه کلی به بحث 🔵 ✅ انقلاب اسلامی ✅ 1⃣ شناخت انقلاب ⏹ نظریه حاکمیت نوین 👈 امام یک طرحی ارائه می‌کند برای حاکمیت ارزش‌ها، ارزش‌های اسلامی ارزش‌های فطری این طرح، طرح اسلامی است طرح حضرت امام است، طرح شیعی است باید عناصرش را پیدا کرد؛ 👈 آن چیزی که ما در قانون اساسی داریم یک جسد است برای این روح؛ 2⃣ چند دریاقت لازم 👈 ما یک[مواردی] را باید بفهمیم برای این‌که در مدار انقلاب قرار بگیریم: ⏹ تقریر از اسلام ⏹ تصویر از انقلاب ⏹ منویات رهبری 3⃣ درباره‌ی انقلاب ⏹ حقیقت انقلاب 👈 انقلاب را عزیزان اگر من و شما در افق سیاسی داریم قرائت می‌کنیم اول کسی که دارد این انقلاب را منحرف می‌کند من و شما هستیم حقیقت انقلاب قطعاً نزد حضرت امام این نیست؛ 👈 یک مقدار سوابق امام لازم است تا آدم متوجه بشود امام خیلی بزرگ‌تر از این حرف‌ها است، این‌قدر طوفان پشت این جسد امام ذخیره کرده است که خدا بگوید بس، این‌قدر حرف برای این بشریت داشت حضرت امام که خدا بگوید بس، آن‌قدر هم امیر هست بر دل و بیان خودش بود که خیلی از این‌ها را نفرمود؛ ⏹ روند انقلاب تا کنون ⏹ ویژگی‌های انقلاب 👈 انقلاب ما واقعاً نادر است، چنین انقلابی نه بوده است و نه ممکن است! https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
بسم الله الرحمن الرحیم 2⃣4⃣ چهل و دوم 🔰تأملی در چیستی اهمیت و الگوهای 🔴 پنجم 🔴نگاه کلی به بحث 🔵 ✅ مکتب امام خمینی (ره) ✅ ⏹ مقصود از مکتب امام خمینی (ره) ⏹ موقف مکتب امام خمینی (ره) ⏹ محتوای مکتب امام خمینی (ره) 👈 در محتوا ورود نکردیم ولی یک تصویر داده‌شده است که مکتب امام از 5 رویکرد مادر تغذیه می‌کند، بسیار بحث مهمی است ⏹ فهم مکتب امام خمینی (ره) ⏹ خطر تحریف ✅ گفتمان مکتب امام خمینی (ره) ✅ ⏹ اندیشه ی گفتمان 👈 گفتمان یعنی چه؟ 👈 کارکردهای گفتمان چیست؟ 👈 الگوهای گفتمان سازی چیست؟ ⏹ آشفتگی گفتمانی ما 👈ما الآن گرفتار آشفتگی گفتمانی هستیم با این‌که واقعاً حرف‌های نو داریم حرف‌های توفنده و تهاجمی داریم ولی وضع ما الآن این‌طوری است، دچار آشفتگی گفتمانی هستیم، بعد از حضرت امام تقریباً دولت که سرکار آمد به این آشفتگی دامن زد، دولت بعدی هم همین‌طور، دولت سوم که به قول حضرت آقا انقلاب را به ریل خودش برگرداند، اواخر دومرتبه دچار آشفتگی گفتمانی شد و الآن‌هم که کلاً در این داستان هستیم 👈این‌یک بلیه‌ی بزرگ و باید تبیین بشود که این آشفتگی پدر یک انقلاب را می‌تواند دربیاورد، به‌خصوص انقلاب ما که تقریباً در 360 درجه دشمن دارد https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
🌹مرکز مطالعات و گفتمان سازی مکتب امام وفات شهادت گونه حضرت زینب سلام الله علیها را محضر حضرت ولیعصر عج و تمام موحدان و مستضعفان جهان تسلیت عرض میکند.🌹 🔰امام خمینی ره 💠چيزهايى است كه حضرت سيد الشهدا به ملت آموخته است و اهل بيت بزرگوار او و فرزند عالى مقدار او هم فهماند كه بعد از اينكه آن مصيبت واقع شد، بايد چه كرد. بايد تسليم شد؟ بايد تخفيف در مجاهده قائل شد؟ يا بايد همان طورى كه زينب- سلام اللَّه عليها- در دنباله آن مصيبت بزرگى كه تُصَغَّرُ عِنْدَهُ الْمَصائِبُ، ايستاد و در مقابل كفر و در مقابل زندقه صحبت كرد و هر جا موقع شد، مطلب را بيان كرد و حضرت على بن الحسين- سلام اللَّه عليه- با آن حال نقاهت، آن طورى كه شايسته است تبليغ كرد. 🔰امام خامنه ای 💠زینب کبری یک نمونه‌ی برجسته‌ی تاریخ است که عظمت حضور یک زن را در یکی از مهمترین مسائل تاریخ نشان میدهد. اینکه گفته میشود در عاشورا، در حادثه‌ی کربلا، خون بر شمشیر پیروز شد - که واقعاً پیروز شد - عامل این پیروزی، حضرت زینب بود؛ والّا خون در کربلا تمام شد. حادثه‌ی نظامی با شکست ظاهری نیروهای حق در عرصه‌ی عاشورا به پایان رسید؛ اما آن چیزی که موجب شد این شکست نظامىِ ظاهری، تبدیل به یک پیروزی قطعىِ دائمی شود، عبارت بود از منش زینب کبری؛ نقشی که حضرت زینب بر عهده گرفت؛ این خیلی چیز مهمی است. این حادثه نشان داد که زن در حاشیه‌ی تاریخ نیست؛ زن در متن حوادث مهم تاریخی قرار دارد. ۱۳۸۹/۰۲/۰۱ https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
💠سلسله جستارهای 5️⃣3️⃣ در دل زنده بود. امام . از جمله کارهای امام، با قرآن بود. خیلی اوقات وقتی ما خدمت ایشان می‌رفتیم، قرآن دم‌دستشان بود و مشغول خواندن بودند. ص ۱۶۱ https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
بسم الله الرحمن الرحیم 3️⃣4️⃣ چهل و سوم 🔰تأملی در چیستی اهمیت و الگوهای 🔴 ششم 🔴نگاه کلی به بحث 🔵 ✅ ✅ 1️⃣ ضرورت ⏹ انقلاب اسلامی 👈 شما فکر نکنید که از پشت مانیتور انقلاب بلند شوید بروید یکجا شعور مترقی می‌توانید پیدا بکنید، اگر مثلاً بزرگ‌ترین حرف‌ها را محی‌الدین زده است، در کار انقلاب است، اگر بزرگ‌ترین حرف‌ها را شیخ انصاری زده است، در کار انقلاب است، هیچ جای دیگر نیست، کل شعور شیعی پشت انقلاب است؛ 👈 فضاهای آکادمیک ما عزیزان سطحشان از شعور نه مکتب امام آن‌که هیچ، از شعور منتهی در این پدیده‌ی خارجی به نام انقلاب اسلامی فضاهای آکادمیک ما سطحش پایین‌تر است، به خاطر همین موقعی که می‌آیند کمک کنند به انقلاب اسلامی، آویزان می‌شوند! 👈 من این نقد را به خودم وارد می‌کنم، به شما دارم وارد می‌کنم، ما به انقلاب وصل نیستیم چون تصور نداریم، از این هم تصور نداریم، متوجه نیستیم که ما به انقلاب وصل نیستیم، این جمله را از من بشنوید، بسیار سخت است اثبات کردن این‌که ما به انقلاب وصل نیستیم، بسیار پروژه‌ی فکری سختی است اثبات کردن این‌که من و شما که هیچ، خیلی از بزرگان به انقلاب وصل نیستند، پروژه‌ی فکری سختی است. ⏹ انقلاب اسلامی، اصلی‌ترین سرمایه‌ی بشر امروز برای 2️⃣ قرار گرفتن در ⏹ نیازمند: https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
🔰پرونده ویژه 1⃣ 💠چالش اصلی انقلابها ▫️رهبر انقلاب در مقام برشمردن چالشهای انقلاب اسلامی جملۀ عزیزی فرمودند: «چالش اصلى همۀ تحولات بزرگ اجتماعى ـ از جمله انقلابها ـ صیانت از جهتگیرى هاى اصلى این انقلاب یا این تحول است. این مهمترین چالش هر تحول عظیم اجتماعى است كه هدفهائى دارد و به سمت آن هدفها حركت و دعوت مى كند. این جهتگیرى باید حفظ شود. اگر جهتگیرى به سمت هدفها در یک انقلاب، در یك حركت اجتماعى صیانت نشود و محفوظ نماند، آن انقلاب به ضد خود تبدیل خواهد شد؛ در جهت عكس اهداف خود عمل خواهد كرد.» (14/3/89) https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
🔰پرونده ویژه 2⃣ 💠چالش اصلی انقلابها شهید مطهری نیز عین همین بیان را دارند و پس از این که می‌فرمایند، «نهضتها مانند همه پدیده هاى دیگر ممكن است دچار آفت زدگى شوند. وظیفه رهبرى نهضت است كه پیشگیرى كند و اگر احیاناً آفت نفوذ كرد، با وسایلى كه در اختیار دارد و یا باید در اختیار بگیرد، آفت زدایى نماید. اگر رهبرى یك نهضت به آفتها توجه نداشته باشد یا در آفت زدایى سهل انگارى نماید قطعاً آن نهضت، عقیم یا تبدیل به ضد خود خواهد شد و اثر معكوس خواهد بخشید.» به شش آفت اشاره می‌کنند که در صدر آن «نفوذ اندیشه‌های بیگانه» است: «اندیشه هاى بیگانه از دو طریق نفوذ مى كنند. یكى از طریق دشمنان. ... نمونه اش را در قرون اولیه اسلام دیده ایم. ... دیگر از طریق دوستان و پیروان. گاهى پیروان خود مكتب به علت ناآشنایى درست با مكتب، مجذوب یك سلسله نظریات و اندیشه هاى بیگانه مى گردند و آگاهانه یا ناآگاهانه آن نظریات را رنگ مكتب مى دهند و عرضه مى نمایند.» (مجموعه آثاراستادشهیدمطهرى، ج24، ص85) https://eitaa.com/Kalam_Enghelabi .
🔶 تحلیل 🔸استاد فلاح شیروانی / اول 🔰 🔰 💠اگر برای یک تیم دو سه نفرۀ پارتیزانی برنامه می‌ریزی اهدافت در دیدرس، انتخاب‌ها تیز و عملیاتی، اقدام‌ها تند و چالاک خواهد بود. در این تیم هماهنگی یعنی یک پچ و پچ ساده، غذا یعنی جیره و چیزهایی که در راه پیدا کردیم، استتار یعنی هرجا و ... . اما اگر برای یک لشگر برنامه‌بریزی «همه‌چیز» تغییر می‌کند. هماهنگی ستادی خودش داستانی می‌شود، ارزیابی فرماندهان و شناسایی توانمندیهای رهبری آنها خودش حسابی ذهن را مشغول می‌کند و ... جابجایی لشگر آنقدر ساده نیست که بتوانی سریع تصمیم بگیری، درک وضعیّت روانی لشگر کار ساده‌ای نیست و ... حال اگر برای جبهه و برای یک جنگ برنامه‌ریزی بکنی به ناچار در استراتژیها غوطه‌ور می‌شوی. در اینجا مرد جنگ بودن و اهل‌جنگ ماندن و ... گویا عالم متفاوتی دارد. 💠این مهم است که ما در کدام سطح می‌اندیشیم. اگر سطح منتخب ما همان جبهه است باید عواطفمان را از سطح کارآمدی یک نانوایی بالاتر ببریم. این سطح، جهانی خاص خود، دلیرانی ویژۀ این کار و دلیریهای مخصوص به خود دارد. 💠واقعاً به این معتقدم. برخی ذوق تربیتی دارند و در عالم تربیت پر از حدس و الهامند، تحلیلهایشان با بقیه متفاوت است، تدبیرهایشان متفاوت است، حوصله کردن‌هایشان متفاوت است. با نگاه غیر تربیتی و با ادبیات غیر تربیتی راحت می‌توان این فرد را سفیه خواند، راحت. خیلی راحت. حتی ذوق راهبردی در عالم تربیت معنای خاص خود را دارد. برخی در حد تربیت یک فردند، برخی یک مدرسه و برخی وسیع‌تر. 💠برخی ذوق راهبردی در حد رهبری یک کشور را دارند. درک این آدمها و طرح‌هایی که می‌ریزند خیلی ساده نیست. 💠بیانیه گام دوم را مهم می دانم به خاطر «ظرف صدور»ش و ضرورتهای محیطی امروز و هدفی که دنبال می کند و ادبیاتی که انتخاب کرده و زاویۀ نگاهش و روش بیانش و ... . 💠وجود افقی به نام «رهبری انقلاب اسلامی ایران» بسیار مایۀ رشد است. از این موضوع به فضل الهی غفلت نخواهیم کرد و دیری نیست که دارائیهای این موقف شکوهمند شیعی دوران ما در مباحثاتمان خود را نشان خواهد داد. 💠آنچه برای حقیر جذاب و باشکوه است متانت و درایت و سلامتی است که دستگاه تربیتی شیعی و حوزه های علمیه می تواند رقم بزند. آثار تربیت حوزوی را در کار امام و رهبری به وضوح می توان دید. حوزه ذوق حکمی ـ حکمت به معنای قرآنی ـ به انسان می دهد و این ذوق خیلی جاها که چشمها نمی بیند چیزهای زیادی می فهمد و باور می کند و در پیش می گیرد. این بررسی بخش مهمی از طلبگی امروز ماست. بخشی جذاب و دانش زا و شورانگیز. 💠به لطف الهی رهبری شیعی و فقیهانه و حکیمانۀ کشور ما شگفتیهای بسیاری تا کنون پدید آورده و اسباب جدیدی برای تفسیر بسیاری از آموزه های دینی. https://eitaa.com/kalam_Enghelabi/1587 .
🔶 تحلیل 🔸استاد فلاح شیروانی / دوم 🔰 🔰 💠 به یاد می‌آورم که در انتهای دور دوم آقای هاشمی تلقی ما این بود که این کشور به طور قاطع از مکتب امام فاصله گرفته است و دیگر امیدی به آن نیست. گذشته از سوگیریهای پرخطای بنیانی دولت هاشمی، شکل‌گیری یک مافیای قدرت و ثروت از همه بیشتر ما را مأیوس می‌کرد. ظهور دولت هوچیگر و هرهری مذهب اصلاحات مهر تأییدی بر این تحلیل زد. اما در همان دور نخست دولت اصلاحات بود که با تجمیع همۀ شواهد اجتماعی با شگفتی تمام به این جمع بندی می‌رسیدیم که «خیر، انقلاب دارد چیزی را قی می‌کند.» انقلاب حال خوشی نداشت ولی مثل یک پیکر نیرومند و شگفتی‌آفرین مشغول سوخت‌وساز حیات بود. آینده واقعاً روشن بود. عده‌ای داشتند از مدار اصلی انقلاب که طالب آن و حافظ آن خود مردمند ـو حالا داشتیم آن را می‌دیدیم ـ خارج می‌شدند(کنار گذاشته می‌شدند). 💠 پس از اصلاحات شعارهای آقای احمدی‌نژاد گرفت. ایشان البته گویا به تدریج به ریش گرفت و همۀ اینها را به پای خود نوشت(و توصیۀ واضح رهبری در اولین جلسۀ هیأت دولت با ایشان در سال 84 را که «ارزیابی درستی از اندازۀ خود داشته باشید» نتوانست جدی بگیرد)، ولی برای ما که تمام این سالها زجر کشیده بودیم برای یک لحظه هم خاموش نبود که کسی یا چیزی این زمینۀ آماده را رقم زده بود. ایشان تنها شعارهای درست داد، «مثل رهبر انقلاب». 💠 ما متأسفانه اهمیّت این موضوع را درک نمی‌کنیم، حتی وقتی شعار می‌دهیم «انقلاب آرمانهای خود را فراموش کرده است» متوجه نیستیم که به‌خوبی اشراف بر موضوع نداریم و یک تلقی سریع را داریم فریاد می‌زنیم و گمان نمی‌کنیم که این طور بازی کردن با این موضوع مهم ـ چه بی‌خیالی چه این طور باخیالی ـ چقدر خطرناک است و چقدر تأسف‌آور است. https://eitaa.com/kalam_Enghelabi/1587 .
🔶 تحلیل 🔸استاد فلاح شیروانی / سوم 🔰 🔰 ▫️چالش اصلی انقلابها 💠رهبر انقلاب در مقام برشمردن چالشهای انقلاب اسلامی جملۀ عزیزی فرمودند: «چالش اصلى همۀ تحولات بزرگ اجتماعى ـ از جمله انقلابها ـ صیانت از جهتگیرى هاى اصلى این انقلاب یا این تحول است. این مهمترین چالش هر تحول عظیم اجتماعى است كه هدفهائى دارد و به سمت آن هدفها حركت و دعوت مى كند. این جهتگیرى باید حفظ شود. اگر جهتگیرى به سمت هدفها در یک انقلاب، در یك حركت اجتماعى صیانت نشود و محفوظ نماند، آن انقلاب به ضد خود تبدیل خواهد شد؛ در جهت عكس اهداف خود عمل خواهد كرد.» (14/3/89) 💠شهید مطهری نیز عین همین بیان را دارند و پس از این که می‌فرمایند، «نهضتها مانند همه پدیده هاى دیگر ممكن است دچار آفت زدگى شوند. وظیفه رهبرى نهضت است كه پیشگیرى كند و اگر احیاناً آفت نفوذ كرد، با وسایلى كه در اختیار دارد و یا باید در اختیار بگیرد، آفت زدایى نماید. اگر رهبرى یك نهضت به آفتها توجه نداشته باشد یا در آفت زدایى سهل انگارى نماید قطعاً آن نهضت، عقیم یا تبدیل به ضد خود خواهد شد و اثر معكوس خواهد بخشید.» 💠به شش آفت اشاره می‌کنند که در صدر آن «نفوذ اندیشه‌های بیگانه» است: «اندیشه هاى بیگانه از دو طریق نفوذ مى كنند. یكى از طریق دشمنان. ... نمونه اش را در قرون اولیه اسلام دیده ایم. ... دیگر از طریق دوستان و پیروان. گاهى پیروان خود مكتب به علت ناآشنایى درست با مكتب، مجذوب یك سلسله نظریات و اندیشه هاى بیگانه مى گردند و آگاهانه یا ناآگاهانه آن نظریات را رنگ مكتب مى دهند و عرضه مى نمایند.» (مجموعه آثاراستادشهیدمطهرى، ج24، ص85) https://eitaa.com/kalam_Enghelabi/1587 .
🔶 تحلیل 🔸استاد فلاح شیروانی / چهارم 🔰 🔰 ▫️وظیفۀ اصلی رهبری 💠 یکی از بحثهای شیرین مقام معظم رهبری تأملات و تبیین‌های ایشان در باب ولایت فقیه است. ولایت فقیه را در یک بحث محدود فقهی محصور کردن باعث شده به عظمت این «ایدۀ مترقی» ـ به قول حضرت امام ـ پی نبریم. 💠 باید این رکود خسارتبار شکسته شود. باید جامعۀ انقلابی از حاشیه‌پیمایی و تبدیل شدن به ملعبۀ دست این و آن یا خودیهای سطحی و هیجانی دست بردارد و به صورتی تاریخی به این اندیشه و رهیافت رشدآفرین بپردازد. بحث ولایت فقیه به شدت بحث روز است، بحث فرداست، بحث سرنوشت است. جامعۀ انقلابی هم نشان داده که از این ناحیه ـ با صد افسوس ـ رخنه‌پذیر است و قابلیّت سطحی‌نگری و حتی «سفاهت» دارد. درک نکردن ولایت فقیه ـ به حمل اولی و حمل شایع ـ انسان پرشور را در این مقطع زیبای انقلاب اسلامی به صورت زجرآوری سرگردان می‌کند. 💠 البته وظیفۀ ما این است که به جای بحثهای سرد و تکراری در این باب، مهمترین بحث مربوط به حوزۀ «ادارۀ انقلاب» را از همۀ زوایای ممکن به بحث بگذاریم و متوجه شویم که زیر چتر این ابرتئوری راهنما باید چگونه عمل کرد. بخش قابل توجهی از بحثهای مربوط به «ولایت فقیه» و «مردمسالاری دینی» یکسان است. روح ماجرا یکی است و شأنها تفاوت می‌کند، البته تفاوت هم جدی است. 💠 «ولایت فقیه، جایگاه مهندسی نظام و حفظ خط و جهت نظام و جلوگیری از انحراف به چپ و راست است؛ این اساسیترین و محوریترین مفهوم و معنای ولایت فقیه است. بنابراین ولایت فقیه نه یک امر نمادین و تشریفاتیِ محض و احیاناً نصیحت کننده است ـ آن طوری که بعضی از اول انقلاب این را می خواستند و ترویج می کردند ـ نه نقش حاکمیت اجرایی در ارکان حکومت دارد؛ چون کشور مسئولان اجرایی، قضائی و تقنینی دارد و همه باید بر اساس مسئولیتِ خود کارهایشان را انجام دهند و پاسخگوی مسئولیتهای خود باشند. نقش ولایت فقیه این است که در این مجموعۀ پیچیده و درهم تنیدۀ تلاشهای گوناگون نباید حرکت نظام، انحراف از هدفها و ارزشها باشد؛ نباید به چپ و راست انحراف پیدا شود. پاسداری و دیده بانیِ حرکت کلی نظام به سمت هدفهای آرمانی و عالی اش، مهمترین و اساسی ترین نقش ولایت فقیه است. 💠 دینی بودن این تئوری امام بزرگوار این نقش را از متن فقه سیاسی اسلام و از متن دین فهمید و استنباط کرد؛ همچنان که در طول تاریخ شیعه و تاریخ فقه شیعی در تمام ادوار، فقهای ما این را از دین فهمیدند و شناختند و به آن اذعان کردند. البته فقها برای تحقق آن فرصت پیدا نکردند، اما این را جزو مسلّمات فقه اسلام شناختند و دانستند؛ و همینطور هم هست. 💠 دشمنی با امام بدیهی است که دشمنان امام خمینی و دشمنان مکتب سیاسی او از این نقش خوششان نمی آید؛ لذا او را آماج حملات قرار می دهند. در رأس اینها کسانی هستند که به برکت امام بزرگوار ما و مکتب سیاسی او، دستشان از غارت منابع مادی و معنوی این کشور کوتاه شده است. آنها جلودارند، یک عده هم دنبالشان حرکت می کنند. بعضی می فهمند چه کار میکنند، بعضی هم نمی فهمند چه کار می کنند.» (14/3/83) https://eitaa.com/kalam_Enghelabi/1587 .