بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
روز دوشنبه متعلق به امام حسن مجتبی علیه السلام و حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام
امام حسن (علیه السلام)- با کثرت ذکر، مواظب [ایمانتان به] خدا باشید [که از دستش ندهید] و با تقوی از خدا بترسید و بهوسیلهی اطاعت و بندگی، به خدا نزدیک شوید که [به بندگان خود] نزدیک، و اجابتکنندهی [خواستههای آنها] است!
منبع: الکافی، ج۸، ص۳۸۹
@kalamatazjensnoor
#امام_حسن_مجتبی #روزدوشنبه
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
وَ إِذا جاءَكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِآياتِنا فَقُلْ سَلامٌ عَلَيْكُمْ كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلى نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ أَنَّهُ مَنْ عَمِلَ مِنْكُمْ سُوءاً بِجَهالَةٍ ثُمَّ تابَ مِنْ بَعْدِهِ وَ أَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ
هرگاه کسانی که به آیات ما ایمان دارند نزد تو آیند، به آنها بگو: «سلام بر شما پروردگارتان، رحمت را بر خود فرض کرده؛ هر کس از شما کار بدی از روی نادانی کند، سپس توبه و اصلاح (و جبران) نماید، (مشمول رحمت خدا میشود چرا که) او آمرزنده مهربان است.»
قرآن کریم سوره أنعام آیه ۵۴
تفسیر روایی این آیه
امام صادق (علیه السلام)- خدا رحمت کند بندهای را که قبل از مرگ توبه کند، زیرا که توبه، پلیدی معصیت را پاک میکند و از بدبختی و شقاوت هلاکت نجات میدهد و خدا آن را برای بندگان شایستهاش واجب ساخته است و فرمود: کَتَبَ رَبُّکُمْ عَلَی نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ أَنَّهُ مَن عَمِلَ مِنکُمْ سُوءًا بِجَهَالَةٍ ثُمَّ تَابَ مِن بَعْدِهِ وَ أَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَّحِیمٌ. کسی که کار بدی انجام دهد یا به خود ستم کند، سپس از خداوند طلب آمرزش نماید، خدا را آمرزنده و مهربان خواهد یافت. (نساء/۱۱۰). [تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۴، ص۴۰۰ - مستدرک الوسایل، ج۱۲، ص۱۲۵/ بحارالأنوار، ج۶، ص۳۳
#Quran_Hadi
www.hadiapp.net/quran-farsi/
@kalamatazjensnoor
#قرآن #کلام_نور
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
روز سهشنبه متعلق به امام علی بن الحسین زین العابدین و امام محمد بن علی باقر و امام جعفر بن محمد صادق علیهمالسلام
امام باقر (علیه السلام)- زراره نقل میکند: امام باقر (علیه السلام) فرمود: هنگامیکه روح به اینجا برسد دراینهنگام دستش را روی گلویش گذاشت دیگر توبهی عالم پذیرفته نمیشود، ولی توبهی انسان جاهل قبول میشود.
منبع: الکافی، ج۲، ص۴۴۰
@kalamatazjensnoor
#امام_باقر #روزسه_شنبه
هدایت شده از کلمات از جنس نور 💌
خطبه شعبانیه یکی از زیباترین و با ارزش منشورهای اخلاقی و اعتقادی است که حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) در عظمت ماه مبارک رمضان آن را برای یاران انصار خود ایراد فرموده است.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه واله و سلم) در این خطبه ارزشمند نکات زیبایی از شاخص های سبک زندگی اسلامی را متذکر شده اند مولفه های زیبا و ارزشمندی که اگر در زندگی فردی و اجتماعی کسی نمایان نباشد، نمی توان ادعا نماید که زندگی اش بر اساس آموزه های قرآنی و اسلامی پایه ریزی شده است.
عَنِ الرِّضَا عَنْ آبَائِهِ عَنْ عَلِیٍّ علیه السلام قَالَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه وآله خَطَبَنَا ذَاتَ یَوْمٍ فَقَالَ: أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُورِ وَ أَیَّامُهُ أَفْضَلُ الْأَیَّامِ وَ لَیَالِیهِ أَفْضَلُ اللَّیَالِی وَ سَاعَاتُهُ أَفْضَلُ السَّاعَاتِ.
ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما رو کرده است. ماهی که نزد خدا، بهترین ماههاست و روزهایش بهترین روزها و شبهایش بهترین شبها و ساعتهایش بهترین ساعتهاست.
هُوَ شَهْرٌ دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَی ضِیَافَةِ اللَّهِ وَ جُعِلْتُمْ فِیهِ مِنْ أَهْلِ کَرَامَةِ اللَّهِ أَنْفَاسُکُمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ وَ نَوْمُکُمْ فِیهِ عِبَادَةٌ وَ عَمَلُکُمْ فِیهِ مَقْبُولٌ وَ دُعَاؤُکُمْ فِیهِ مُسْتَجَابٌ فَاسْأَلُوا اللَّهَ رَبَّکُمْ بِنِیَّاتٍ صَادِقَةٍ وَ قُلُوبٍ طَاهِرَةٍ أَنْ یُوَفِّقَکُمْ لِصِیَامِهِ وَ تِلَاوَةِ کِتَابِهِ.
ماهی که در آن شما را به مهمانی خدا دعوت کرده اند و شما در آن از اهل کرامت خدا شده اید. نفس های شما در آن ثواب تسبیح و ذکر خدا دارد و خواب شما ثواب عبادت. اعمال شما در آن پذیرفته است و دعاهای شما مستجاب، پس، از پروردگار خویش با نیت های راستین و دلهای پاک، بخواهید که توفیق روزه این ماه و تلاوت قرآن در آن را به شما عنایت فرماید.
فَإِنَّ الشَّقِیَّ مَنْ حُرِمَ غُفْرَانَ اللَّهِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْعَظِیمِ وَ اذْکُرُوا بِجُوعِکُمْ وَ عَطَشِکُمْ فِیهِ جُوعَ یَوْمِ الْقِیَامَةِ وَ عَطَشَهُ وَ تَصَدَّقُوا عَلَی فُقَرَائِکُمْ وَ مَسَاکِینِکُمْ وَ وَقِّرُوا کِبَارَکُمْ وَارْحَمُواصِغَارَکُمْ وَ صِلُوا أَرْحَامَکُمْ.
پس شقی و بدبخت، آن کسی است که در این ماه بزرگ، از آمرزش خدا بی بهره شود. در این ماه با گرسنگی و تشنگی خود، گرسنگی و تشنگی روز قیامت را بیاد آورید. به فقیران و درماندگان کمک ویاری کنید. به پیران و کهنسالان احترام و به کودکانتان ملاطفت و مهربانی نموده و با خویشاوندان رفت و آمد داشته باشید...
ادامه خطبه در پیام های بعدی
👇💌
@kalamatazjensnoor
#ماه_رمضان #رمضان
هدایت شده از کلمات از جنس نور 💌
ادامه ی خطبه یدشعبانیه پیامبر برای ماه رمضان 👇
وَ احْفَظُوا أَلْسِنَتَکُمْ وَ غُضُّوا عَمَّا لَا یَحِلُّ النَّظَرُ إِلَیْهِ أَبْصَارَکُمْ وَ عَمَّا لَا یَحِلُّ الِاسْتِمَاعُ إِلَیْهِ أَسْمَاعَکُمْ وَ تَحَنَّنُوا عَلَی أَیْتَامِ النَّاسِ یُتَحَنَّنْ عَلَی أَیْتَامِکُمْ وَ تُوبُوا إِلَی اللَّهِ مِنْ ذُنُوبِکُمْ.
زبان خود را از گفتار ناشایست نگاه دارید. دیدگان خود را از دیدن ناروا و حرام بپوشانید و گوشهای خود را از شنیدن آنچه نادرست است، باز دارید. با یتیمان مردم مهربانی کنید تا بعد از شما با یتیمان شما مهربانی کنند. از گناهان خود به سوی خدا توبه و بازگشت کنید.
وَ ارْفَعُوا إِلَیْهِ أَیْدِیَکُمْ بِالدُّعَاءِ فِی أَوْقَاتِ صَلَاتِکُمْ فَإِنَّهَا أَفْضَلُ السَّاعَاتِ یَنْظُرُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِیهَا بِالرَّحْمَةِ إِلَی عِبَادِهِ یُجِیبُهُمْ إِذَا نَاجَوْهُ وَ یُلَبِّیهِمْ إِذَا نَادَوْهُ وَ یُعْطِیهِمْ إِذَا سَأَلُوهُ وَ یَسْتَجِیبُ لَهُمْ إِذَا دَعَوْهُ.
در اوقات نماز، دستهای خود را به دعا بردارید، زیرا که وقت نماز بهترین ساعتهاست و در این اوقات، حق تعالی با رحمت، به بندگانش می نگرد و اگر با او مناجات کنند، پاسخشان دهد و چنانچه او را ندا کنند لبیکشان گوید و اگر از او بخواهند عطا کند و چون او را بخوانند مستجابشان گرداند.
أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَنْفُسَکُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِکُمْ فَفُکُّوهَا بِاسْتِغْفَارِکُمْ وَ ظُهُورَکُمْ ثَقِیلَةٌ مِنْ أَوْزَارِکُمْ فَخَفِّفُوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِکُمْ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ أَقْسَمَ بِعِزَّتِهِ أَنْ لَا یُعَذِّبَ الْمُصَلِّینَ وَ السَّاجِدِینَ وَ أَنْ لَا یُرَوِّعَهُمْ بِالنَّارِ یَوْمَ یَقُومُ النَّاسُ لِرَبِّ الْعَالَمِینَ.
ای مردم! جانهایتان در گرو اعمال شماست. پس با طلب آمرزش از خدا، آنها را از گرو، خارج کنید. پشت شما از بار گناهان سنگین است، پس با طولانی کردن سجدهها، آن را سبک گردانید و بدانید که حق تعالی به عزت خود سوگند یاد کرده است که نمازگزاران و سجده کنندگان در این ماه را عذاب نکند و در روز قیامت آنها را از آتش دوزخ در امان دارد.
أَیُّهَا النَّاسُ مَنْ فَطَّرَ مِنْکُمْ صَائِماً مُؤْمِناً فِی هَذَا الشَّهْرِ کَانَ لَهُ بِذَلِکَ عِنْدَ اللَّهِ عِتْقُ نَسَمَةٍ وَ مَغْفِرَةٌ لِمَا مَضَی مِنْ ذُنُوبِهِ، قِیلَ یَا رَسُولَ اللَّهِ فَلَیْسَ کُلُّنَا یَقْدِرُ عَلَی ذَلِکَ فَقَالَ ص اتَّقُوا النَّارَ وَ لَوْ بِشِقِّ تَمْرَةٍ اتَّقُوا النَّارَ وَ لَوْ بِشَرْبَةٍ مِنْ مَاء.ٍ
ای مردم! هرکه از شما روزه دار مؤمنی را در این ماه افطار دهد، نزد خدا پاداش بنده آزاد کردن و آمرزش گناهان گذشتهاش را خواهد داشت. برخی از اصحاب گفتند: یا رسول الله! همه ما قادر به انجام آن نیستیم. حضرت فرمود: با افطار دادن روزه داران، از آتش جهنم به پرهیزید اگرچه به نصف دانه خرما و یا به یک جرعه آب باشد.
ادامه خطبه در پیام بعدی قرار داده خواهد شد
👇💌
@kalamatazjensnoor
#ماه_رمضان #رمضان
هدایت شده از کلمات از جنس نور 💌
ادامهی خطبه ی شعبانیه پیامبر اکرم درمورد ماه مبارک رمضان
أَیُّهَا النَّاسُ مَنْ حَسَّنَ مِنْکُمْ فِی هَذَا الشَّهْرِ خُلُقَهُ کَانَ لَهُ جَوَازاً عَلَی الصِّرَاطِ یَوْمَ تَزِلُّ فِیهِ الْأَقْدَامُ وَ مَنْ خَفَّفَ فِی هَذَا الشَّهْرِ عَمَّا مَلَکَتْ یَمِینُهُ خَفَّفَ اللَّهُ عَلَیْهِ حِسَابَهُ وَ مَنْ کَفَّ فِیهِ شَرَّهُ کَفَّ اللَّهُ عَنْهُ غَضَبَهُ یَوْمَ یَلْقَاهُ وَ مَنْ أَکْرَمَ فِیهِ یَتِیماً أَکْرَمَهُ اللَّهُ یَوْمَ یَلْقَاهُ.
ای مردم! هرکس اخلاق خود را در این ماه نیکو کند، از صراط، آسان بگذرد، آن روز که قدمها، بر آن بلغزد. هرکس در این ماه کارهای غلامان و مستخدمان خود را سبک گرداند، خدا در قیامت حساب او را آسان کند. هرکس در این ماه از آزار رساندن به مردم خودداری کند، حق تعالی، روز قیامت، خشم خود را از او بازدارد. هرکس در این ماه یتیم بی پدری را گرامی دارد، خدا او را در قیامت عزیز گرداند.
وَ مَنْ وَصَلَ فِیهِ رَحِمَهُ وَصَلَهُ اللَّهُ بِرَحْمَتِهِ یَوْمَ یَلْقَاهُ وَ مَنْ قَطَعَ فِیهِ رَحِمَهُ قَطَعَ اللَّهُ عَنْهُ رَحْمَتَهُ یَوْمَ یَلْقَاهُ وَ مَنْ تَطَوَّعَ فِیهِ بِصَلَاةٍ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بَرَاءَةً مِنَ النَّارِ وَ مَنْ أَدَّی فِیهِ فَرْضاً کَانَ لَهُ ثَوَابُ مَنْ أَدَّی سَبْعِینَ فَرِیضَةً فِیمَا سِوَاهُ مِنَ الشُّهُورِ.
هر کس در این ماه صله رحم کند و با خویشان بپیوندد، خدا او را در قیامت به رحمت خود واصل گرداند و هرکس در این ماه رابطه اش را با خویشان خود قطع کند، خداوند در قیامت رحمت خود را از او دریغ نماید. هرکس در این ماه نماز مستحبی بپا دارد، خداوند او را از آتش جهنم برهاند و کسی که نماز واجبی بجا آورد، خداوند ثواب هفتاد نماز واجب در ماههای دیگر را به او عطا کند.
وَ مَنْ أَکْثَرَ فِیهِ مِنَ الصَّلَاةِ عَلَیَّ ثَقَّلَ اللَّهُ مِیزَانَهُ یَوْمَ تَخِفُّ الْمَوَازِینُ وَ مَنْ تَلَا فِیهِ آیَةً مِنَ الْقُرْآنِ کَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ خَتَمَ الْقُرْآنَ فِی غَیْرِهِ مِنَ الشُّهُورِ.
هر کس در این ماه بسیار بر من صلوات فرستد، خداوند کفه سبک اعمال او را سنگین گرداند. و هر کس که در این ماه یک آیه از قرآن تلاوت کند، ثواب کسی را دارد که در ماههای دیگر قرآن را ختم کرده باشد.
أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَبْوَابَ الْجِنَانِ فِی هَذَا الشَّهْرِ مُفَتَّحَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّکُمْ أَنْ لَا یُغَلِّقَهَا عَنْکُمْ وَ أَبْوَابَ النِّیرَانِ مُغَلَّقَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّکُمْ أَنْ لَا یُفَتِّحَهَا عَلَیْکُمْ وَالشَّیَاطِینَ مَغْلُولَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّکُمْ أَنْ لَا یُسَلِّطَهَا عَلَیْکُمْ.
ای مردم! درهای بهشت در این ماه گشوده است، از پروردگار خود بخواهید که آنها را بر روی شما نبندد. و درهای جهنم در این ماه بسته است، از خدا بخواهید که آنها را بر روی شما نگشاید. شیاطین در این ماه در غل و زنجیرند. از خدا بخواهید که آنها را بر شما مسلط نگرداند.
قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام فَقُمْتُ فَقُلْتُ یَا رَسُولَ اللَّهِ مَا أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ؟ فَقَالَ یَا أَبَا الْحَسَنِ أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ.
علی علیه السلام می فرماید: در این حال از جا برخاسته و عرض کردم، ای پیامبر خدا! برترین اعمال در این ماه چیست؟ حضرت فرمود: ای ابا الحسن! برترین اعمال در این ماه پرهیز از محرمات است.
👇💌
@kalamatazjensnoor
#ماه_رمضان
هدایت شده از کلمات از جنس نور 💌
✅زمان مطالعه حدود یک دقیقه
روایت تکان دهنده درمورد ماه مبارک رمضان💌
مولاي ما حضرت صادق (عليه السّلام) وصيت فرموده كه:
هرگاه روزه هستي بايد گوش و چشم و مو و پوست و همه اعضاي تو روزه باشند، يعني از انجام محرّمات بلكه مكروهات دوري كنند و نيز فرمود: گاه روزه تو نبايد همانند روز افطار تو باشد،
و همچنين فرمود: روزه نه همين خودداري از خوردن و آشاميدن تنهاست، بلكه بايد در هنگام روزه، زبان خود را از دروغ نگاه داريد، و ديده هاي خود را از حرام بپوشانيد و با يكديگر نزاع نكنيد، و بر هم حسد نورزيد، و غيبت و گفتگوي بي منطق ننماييد، و سوگند دروغ بلكه حتي سوگند راست به زبان نياوريد، و دشنام و ناسزا ندهيد، و بي خردي نورزيد، و دلتنگ نشويد، و از ياد خدا و نماز غفلت نكنيد، و از آنچه نبايد گفت خاموش باشيد، شكيبا باشيد، و سخن به راستي گوييد، از اهل شرّ دوري كنيد، و از گفتار بد و دروغ و افترا و خصومت با مردم و گمان بد بردن و غيبت و سخن چيني اجتناب كنيد، و خود را در آستانه آخرت بدانيد، و در انتظار فرج و ظهور قائم آل محمّد عليهم السّلام باشيد، و ثوابهاي آخرت را آرزو نماييد، و براي سفر آخرت، اعمال شايسته راتوشه برگيريد، و بر شما باد به آرامش دل و آرامي تن و خضوع و خشوع و شكستگي و فروتني، مانند برده اي كه از مولاي خويش بترسد، و از عذاب خدا هراسان باشيد، و به رحمتش اميدوار، و اي روزه دار بايد كه دلت از عيبها و باطنت از حيله ها و مكرها پاك باشد، و تنت پاكيزه از آلودگيها و از آنچه غير خداست به سوي خدا بيزاري جو، و ولايت و دوستي خويش را به گاه روزه براي خدا خالص گردان، و از بيان آنچه حق تعالي تو را از آن در آشكار و نهان نهي كرده خاموش باش، و در ايام روزه روح و بدن خويش را به خداي (عزّ و جلّ) ببخش، و دل خويش را براي محبت و ياد او فارغ گردان، و بدن خود را در آنچه خدا تو را به آن امر كرده و فرا خوانده بكارگير، اگر چنين كني، آنچه شايسته روزه است انجام داده اي، و فرمان خدا را اطاعت كرده اي، و از آنچه بيان شد آنچه را كم بگذاري، به اندازه آن از فضل و ثواب روزه تو كم مي شود،
به درستي كه پدرم گفت: رسول خدا (صلّي الله عليه و آله)
شنيد زني هنگام روزه، كنيز خويش را دشنام داد، حضرت طعامي خواست و به آن زن گفت: ميل كن، عرضه داشت: روزه هستم، فرمود: چگونه روزه اي كه كنيز خود را دشنام دادي! روزه تنها ترك خوردن و آشاميدن نيست، همانا حقتعالي روزه را حجابي از انجام كارهاي ناشايست، و كردارهاي بد، و گفتارهاي ناپسند قرارداده، چه بسيارند روزه داران، و چه بسيارند آنان كه تحمّل گرسنگي مي كنند.
حضرت اميرالمؤمنين (عليه السّلام) فرمود:
چه بسيار روزه داري كه او را از روزه جز تشنگي و گرسنگي بهره اي نيست، و چه بسيار عبادت كننده اي كه او را از عبادت سودي جز رنج و زحمت نيست!! اي خوشا خواب زيركان كه بهتر از بيداري و عبادت احمقان مي باشد، و خوشا افطار زيركان كه بهتر از روزه داشتن بي خردان است!!
از جابر بن يزيد از امام باقر (عليه السّلام) روايت شده كه حضرت رسول (صلّي الله عليه و آله) به جابر بن عبد الله فرمود:
اي جابر اين ماه ماه رمضان است، هركه روزه بدارد روزش را، و به عبادت بايستد بخشي از شبش را، و شكم و شهوت خويش را از حرام باز دارد، و زبانش را حفظ كند، از گناهانش همچون بيرون رفتن از ماه رمضان بيرون رود . . . جابر گويد: گفتم: يا رسول الله ، چه نيكوست اين حديثي كه فرمودي؟ حضرت فرمود: اي جابر چه دشوار است اين شرطهايي كه گفتم؟!
👇💌
@kalamatazjensnoor
#ماه_رمضان
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدىً لِلنَّاسِ وَ بَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَ مَنْ كانَ مَرِيضاً أَوْ عَلى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَ لا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَ لِتُكْمِلُوا الْعِدَّةَ وَ لِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلى ما هَداكُمْ وَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
(روزه، در چند روز معدودِ) ماهِ رمضان است؛ ماهی که قرآن، برای راهنمایی مردم، و نشانههای هدایت، و فرق میان حق و باطل، در آن نازل شده است. پس آن کس از شما که در ماه رمضان در حضر باشد، روزه بدارد! و آن کس که بیمار یا در سفر است، روزهای دیگری را به جای آن، روزه بگیرد! خداوند، راحتی شما را میخواهد، نه زحمت شما را! هدف این است که این روزها را تکمیل کنید؛ و خدا را بر اینکه شما را هدایت کرده، بزرگ بشمرید؛ باشد که شکرگزاری کنید!
قرآن کریم سوره بقره آیه ۱۸۵
تفسیر روایی این آیه
امام صادق (علیه السلام)- از احمدبنخالدبرقی دربارهی آیه: وَ لِتُکَبِّرُوا اللهَ عَلی ما هَداکُمْ وَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ روایت شده است که امام صادق (علیه السلام) فرمود: «شکر، معرفت است و در آیه: اگر ناسپاسی کنید، خدا از شما بینیاز است. و ناسپاسی را برای بندگانش نمیپسندد. میپسندد که سپاسگزار باشید. (زمر/۷) کفر در این آیه [خلاف ائمّه (علیهم السلام) رفتارکردن است] و شکر، ولایت و معرفت امام است».
منبع:بحارالأنوار، ج۲۴، ص۶۰
#Quran_Hadi
www.hadiapp.net/quran-farsi/
@kalamatazjensnoor
#قرآن #کلام_نور #ماه_رمضان
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
روز چهارشنبه متعلق به امام موسی بن جعفر کاظم و امام علی بن موسی رضا و امام محمد بن علی جواد و امام علی بن محمد هادی علیهمالسلام
امام رضا (علیه السلام)- اگر سؤال شود: «چرا روزه در ماه رمضان واجب شده نه ماههای دیگر»؟ در جواب گفتهمیشود: «زیرا قرآن در ماه رمضان نازل شده است: در این ماه حقتعالی بین حقّ و باطل فاصله ایجاد کرد. چنانچه خود در قرآن فرموده: شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ، هُدیً لِلنَّاسِ وَ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدی وَ الْفُرْقانِ؛ در این ماه حضرت محمّد به نبوّت برانگیخته شد. شب قدر، در این ماه است که از هزار ماه بهتر است و در آن فرامین الهی قسمت و توزیع میشود. آن ابتدای سال بوده و همه چیز از خیر و شرّ، ضرر و منفعت و روزی و مرگ افراد در آن [شب] برای انسان مقرّر میشود. بهخاطر همین است که به آن لیلةالقدر میگویند».
منبع: بحارالأنوار، ج۶، ص۸۰
@kalamatazjensnoor
#امام_رضا #روزچهارشنبه #ماه_رمضان
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
لَوْ أَنْزَلْنا هذَا الْقُرْآنَ عَلى جَبَلٍ لَرَأَيْتَهُ خاشِعاً مُتَصَدِّعاً مِنْ خَشْيَةِ اللَّـهِ وَ تِلْكَ الْأَمْثالُ نَضْرِبُها لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ
اگر این قرآن را بر کوهی نازل میکردیم، میدیدی که در برابر آن خاشع میشود و از خوف خدا میشکافد! اینها مثالهایی است که برای مردم میزنیم، شاید در آن بیندیشید!
قرآن کریم سوره حشر آیه ۲۱
تفسیر روایی این آیه
امام صادق (علیه السلام)- عبداللهبنسنان از امام صادق (علیه السلام) روایت میکند و میگوید: از امام صادق (علیه السلام) «از رُقْیهی عقرب و مار، افسون و درمان غیرطبیعی رُقْیهی دیوانه و جادوشدهای که عذاب میکشد، سؤال کردم». فرمود: «ای ابنسنان اشکالی بر رقیه و عوذه و نُشْره نیست اگر از قرآن باشد. و هرکس را قرآن شفا ندهد چه چیزی او را شفا میدهد؟! و آیا چیزی در این موارد، رساتر از قرآن وجود دارد»؟ آیا خدای تعالی نمیفرماید: و از قرآن، آنچه شفا و رحمت است برای مؤمنان، نازل میکنیم. (اسراء/۸۲) آیا خدای تعالی نمیفرماید: لَوْ أَنْزَلْنا هذَا الْقُرْآنَ عَلی جَبَلٍ لَرَأَیْتَهُ خاشِعاً مُتَصَدِّعاً مِنْ خَشْیَةِ الله. از ما بپرسید به شما یاد میدهیم، و شما را به قوارع قرآن برای هر مرضی واقف سازیم.
منبع:بحارالأنوار، ج۸۹، ص۲۰۳
#Quran_Hadi
www.hadiapp.net/quran-farsi/
@kalamatazjensnoor
#قرآن #کلام_نور
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
روز پنجشنبه متعلق به امام حسن عسکری علیه السلام
امام عسکری (علیه السلام)- خداوند متعال میفرماید: و پارهای از خوف خدا [از فراز کوه] به زیر میافتد [اما دلهای شما، نه از خوف خدا میتپد، و نه سرچشمه علم و دانش و عواطف انسانی است]!. (بقره/۷۴) بعضی از این سنگها از خشیّت خدا فرود میآید وقتی آنها را قسم به خدا و به اسماء اولیاء خدا محمّد و علی و فاطمه و حسن و حسین و اولاد پاکش (علیهم السلام) بدهند ولی در دلهای شما چنین اثری وجود ندارد؛ خداوند از اعمال شما غافل نیست. (بقره/۷۴) خداوند کاملا مطّلع از وضع شماست طبق استحقاق به شما جزا و کیفر میدهد او هرگز ظلم به شما نخواهد نمود حسابی سخت میگیرد و عقابی سخت مینماید آنچه در این آیه خداوند دربارهی دلهای آنها میگوید شبیه مطلبی است که میفرماید: آیا آنها [یهود] سهمی در حکومت دارند [که بخواهند چنین داوری کنند]؟ درحالیکه اگر چنین بود، [همه چیز را در انحصار خود میگرفتند]، و کمترین حق را به مردم نمیدادند. (نساء/۵۳) اگر قدرت در دست آنها بود به مردم بهاندازهی ذرهّّای هم نمیدادند و توضیحی که در مورد سنگها داده شبیه توصیفی است که در این آیه میفرماید: لَوْ أَنْزَلْنا هذَا الْقُرْآنَ عَلی جَبَلٍ لَرَأَیْتَهُ خاشِعاً مُتَصَدِّعاً مِنْ خَشْیَةِ الله این سرزنش در ارتباط با یهودیان و ناصبیها است یهودیان جامع هر دو کار و فاعل هر دو خطا بودند به همین جهت بر آنها سخت گرفته شد بهصورتی که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) ایشان را مورد سرزنش قرار داد.
منبع: بحارالأنوار، ج۹، ص۳۱۴
@kalamatazjensnoor
#امام_حسن_عسکری #روزپنجشنبه
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
فَمَنْ تابَ مِنْ بَعْدِ ظُلْمِهِ وَ أَصْلَحَ فَإِنَّ اللَّهَ يَتُوبُ عَلَيْهِ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ
اما آن کس که پس از ستم کردن، توبه و جبران نماید، خداوند توبه او را میپذیرد؛ (و از این مجازات؛ معاف میشود، زیرا) خداوند، آمرزنده و مهربان است.
قرآن کریم سوره مائده آیه ۳۹
تفسیر روایی این آیه
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- زنی زیورآلاتی را سرقت کرد. او را نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) آوردند. او گفت: «ای رسول خدا (صلی الله علیه و آله)، آیا برای من توبهای هست»؟ پس از آن خداوند فرو فرستاد: فَمَنْ تابَ مِنْ بَعْدِ ظُلْمِهِ وَ أَصْلَحَ فَإِنَّ الله یَتُوبُ عَلَیْه.
منبع:مستدرک الوسایل، ج۱۸، ص۱۴۷
#Quran_Hadi
www.hadiapp.net/quran-farsi/
@kalamatazjensnoor
#قرآن #کلام_نور