#سخن_نگاشت
📸 آیت الله #علی_اکبر_رشاد در واکنش به مفاسد اخیر در قوه قضائیه:
🔰 این مجرمان فاسد بهعنوان عناصر مسؤول مرتکب این جرم شدند که یکی از آنان بالباس روحانیت و بهعنوان یک فرد معمم که نماد دین و دینداری است و بهمثابه عالم دینی انگاشته میشود. عمل این فرد که سبب تضعیف ایمان مردم و باعث به باد رفتن اعتقاد جوانان از اصل دین میشود آیا جرم این شخص کوچک است؟ آیا تحت این عنوان نمیشود این فرد را محاکمه کرد؟
📌 بیست و هفت خردادماه نود و نه
🆔 @Rashad_ir
#خارج_فقه
#مفاسد_اقتصادی
🔶 آیت الله #علی_اکبر_رشاد در درس #خارج_فقه:
🔰 جرم تضعیف نظام، سوء استفاده از منصب، جرائمی سنگینتر از رشوه خواری است
⚜️ مشاهده مشروح سخنرانی:
🌐 rashad.ir/2020/06/15
🆔 @iictchannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌قاضی باید تحت تاثیر واقع نشود
🔹امام خمینی(ره): قاضی که نفسش جوری است که اگر- مثلًا- این مجرم یک قدری گریه کرد، یک قدری ناله کرد، یک قدر التماس کرد، تحت تاثیر واقع بشود، این نمیتواند قاضی واقع بشود
📥دریافت سایر کیفیت ها👇
http://emam.com/posts/view/22387
✅ @EMAM_COM
هدایت شده از کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دیده_بان_تحول 23
🎬 این قسمت: خطر مرگ حوزه
حجتالاسلام والمسلمین لاجوردی:
🔻بازوهای اجرایی رهبر به اندازه ایده های ایشان بزرگ نیستند.
👈 مدیران، مرید رهبری هستند ولی باید مؤاخذه شوند.
🔺 حضرت آقا، مرگ حوزه را پیش بینی کردند و باید پیشگیری کنیم.
🆔@tahavol_howze
🔘 رفرمیسم در فراماسونری
💠 رفرمیسم يا معتقد بودن به اصلاحات گام به گام، قائل بودن به اصلاحات تدریجی و عدم اعتقاد به اصلاحات ریشهای و بنیادی، از خصوصیات اشخاص و گروه هایی است که تنها درصدد نگاه داشتن موقعیت و حیثیت خود و یا طبقه خود میباشند و هر گونه دگرگونی بنیادی را به منزله نفی همه دستاوردهای زندگی خویش می شمرند.
💠 فراماسونها نیز از آنجا که مجموعه ای متشکل از سرمایه داران و تجار و روشنفکران تازه به دوران رسیده مقام
طلب بود، هرگز نمی توانست با از بیخ و بن برکندن نظامی موافقت کنند که آنها را در آن موقعیت پرورانیده بود.
💠 لذا اگر قرار بود اصلاحاتی عملی شود می بایست او در جهت منافع و مطامع آنان باشد و ثانیا چنانچه متضمن دادن امتیازاتی به سایر طبقات است
آنقدر طول بکشد و تدریجی شود تا برای بورژوازی امکان جبرانش همواره باقی بماند.
💠 بدین سان رفرمیسم با اعتقاد به اصلاحات گام به گام به عنوان تنها روش «معقول» و «واقع بینانه» و «متخصصانه» و «علمی» قلمداد می شد و هميشه در برابر «رادیکالیسم» که اعتقاد به اصلاحات ریشه ای بود به عنوان مبارزه با هرج و مرج طلبی و تندروی قرار می گرفت.
📚 « #سیر_تفکر_جدید_در_ایران_و_جهان »
📬 خرید از یاران شاپ b2n.ir/74172
#مطالعات_فرهنگی
@mouood_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۲۳ درصد جرایم سایبری دنیا در آمریکا اتفاق میافتد
۷۱ درصد آمریکاییها نگران دزدیده شدن اطلاعاتشان در فضای مجازی هستند!
🇺🇸 #آمریکا_منفی۲۰
🆔 @ofogh_tv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺حرفهایی که نظر اوباما را نسبت به کشیش سیاهپوست تغییر داد
بیست سال پیش، رون رایت کشیش محبوب اوباما رئیس جمهوری سابق ایالات متحده بود، اما بعد از دو دهه، حرفهایی زد که نظر اوباما تغییر کرد، سوال اینجاست که او چه گفته بود؟
رون رایت در مورد تبعیض نژادی در آمریکا صحبت میکند، او میگوید وقتی آمریکا با اقلیتهای نژادی برخورد میکند، در همه موارد مردود است. من نمیتوانم بگویم رحمت بر آمریکا، بر اساس متن انجیل، میگویم لعنت بر آمریکا
⏯ مستند #ملت_درد_اسکات درباره تبعیض نژادی سیستماتیک پلیس و نظام اجتماعی علیه سیاه پوستان در داخل ایالات متحده است
🆔 @ofogh_tv
علامه مصباح یزدی:
✅ فقه و اصول، على رغم آن كه بسيار ارزشمند است و نيازهاى گوناگون فرهنگ اسلامى را تأمين مى كند؛ با آنها نمى توان خدا را اثبات و شبهات الحادى را رد كرد.
👈 امروز در عالم مكتبهای الحادى متعددى وجود دارد، فقط منحصر به مكتب ماركسيسم يا ماترياليسم نيست. بسيارى از مكتبها و فلسفه ها الحاديند منكر دين هستند يا در مسائل اعتقادى شبهاتى دارند.
🔔 امروز اينگونه مكاتب در دنيا بسيار رواج پيدا كرده است و نمى توان بدانها با «اصالة البرائة»، «استصحاب قهقرايى» و «تمسّك به عام در شبهه مصداقيّه» و امثال آن پاسخ داد.
📚 مباحثی درباره حوزه، ص۹۷تا۱۰۰
🆔@tahavol_howze
شبهه شرور جلسه دوم .mp3
20.77M
#بشنوید
🔰 تدریس استاد عبدالحسین خسروپناه با موضوع شبهه شرور
🔻 در جمع استادان حوزه علمیه ترکیه
📆 #جلسه_دوم
🆔 @khosropanah_ir
🔻 طرح روی جلد «اشپیگل» درباره اعتراضات در آمریکا
🔹️ «رئیس جمهوری که کشورش را به آتش میکشد»
eitaa.com/joinchat/2884567040C4edcdaf490
🏴 به مناسبت شهادت امام جعفرصادق(ع)
🔹اسلام و مذهب مقدس جعفری سدی است در مقابل اجانب و عمال دست نشانده آنها و روحانیت که حافظ آن است، که با وجود آن، اجانب نمیتوانند به نحوی که دلخواه آنهاست، با کشورهای اسلامی و خصوصا با کشور ایران رفتار کنند.
📅 امام خمینی(ره) | 1 مرداد 1356
✅ @EMAM_COM
🔻آیتاللهالعظمی وحید خراسانی:
🏴 دستوپای عزاداران امام صادق(ع) را میبوسم
🏴 روز عزای امام ششم؛ مملکت باید عزادار باشد
🔻حضرت آیت الله وحید خراسانی در آیین رونمایی از پرچم جدید عزای شهادت حضرت امام صادق(علیه السلام):
مذهب ما از امام ششم است.
اگر از شما سوال بشود مذهبت چیست؟
جواب این است که مذهب ما جعفری است.
این روز چه روزی است؟
روز عزای امام ششم؛ مملکت باید عزادار باشد.
◼️ حق رئیس مذهب باید ادا گردد.
من دست و پای عزاداران امام صادق(ع) را که برای آن حضرت اقامۀ عزا میکنند و به سر و سینه میزنند میبوسم.
@HawzahNews | حوزهنیوز
💢 فقه شیعه مدیون علوم بیپایان امام صادق(ع) است
https://b2n.ir/640176
✔️ آیت الله صافی گلپایگانی:
🔹 فقه شیعه که متضمّن هزارها ماده قانونی و تعلیمی، و برنامهای عملی و اخلاقی اسلامی است در بیشتر و بلکه تقریباً در تمام موارد، مدیون علوم بیپایان امام صادق(ع) است.
🔹 در اوضاع و احوال سیاسی کشورهای اسلامی در آن زمان، حضرت صادق علیه السلام مجال و فرصتی مهم یافت تا بزرگترین نهضت علمی را رهبری فرماید و مدرسهای افتتاح کند که معروفترین علماء اسلام در آن تلمّذ و شاگردی کرده و اخذ حدیث و علم نمایند.
🔹 علوم امام جعفر صادق علیه السلام، بلاد و مجامع علمی اسلامی را فرا گرفت و علماء عراق و حجاز و خراسان و شام از ایشان اخذ علم نموده و در مشکلات علمی و معضلات مسائل اسلامی تنها آن حضرت حلال مشکلات و دفاع معضلات بود.
🔹 دنیای اسلام از دریای علوم امام صادق علیه السلام مستفیض است و به قول ابوحنیفه، همه عائله امام جعفر صادق اند، و حدیثی در صحیح مسلم از کتب اهل سنّت از آن حضرت روایت شده است که مأخذ حدود چهارصد مادّه راجع به احکام حجّ است که اهل سنّت از آن پیروی مینمایند.
🔹 اگر از زمان جابربن حیان تا حال دنبال نتایج استفادههای این مرد از امام ششم و فحصها و تحقیقات و بحثهای علمی او را گرفته بودیم و به علوم دیگر که مورد نیاز جوامع متمدّن و پیشرفته است اهمیت داده بودیم، امروز در میدان مدنیت مادی، به غرب و اروپا و آمریکا محتاج نمیشدیم.
🔹 باید قدر این مکتب و این گنج گرانبها و معارف ناب را دانست و همگان در این دانشگاه بزرگ، زانوی تلمّذ و شاگردی بزنند و در ایام شهادت آن امام همام علیه السلام، همانند سابق در مجالس عزای آن حضرت شرکت کنند و با شکوه هر چه بیشتر این ایام را تجلیل و احترام نمایند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
▪️رهبر انقلاب: امام صادق علیهالسلام را شهید کردند چون مبارز بود!
⚠ در برابر #تحریف بایستیم!
امام جعفر صادق -علیه السلام- اهل مبارزه و سیاست بودند یا نه؟
◀ پاسخ تفصیلی به این پرسش و توضیح علل و چگونگی رسوخ چنین شبهات و تحریفاتی در سیره شناسی اهل بیت-علیه السلام- را در کتاب #همرزمان_حسین، -گفتارهای نویافته آیتالله خامنهای در سال ۱۳۵۱ پیرامون سیره مبارزاتی و سیاسی ائمه- بخوانید.
📕 این کتاب از سوی انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است که میتوانید در کتابفروشیهای معتبر آن را تهیه کنید.
💎#امام_صادق(ع) در زمانی قرار داشت که انواع ایسمها وجود داشتند شبکه سازی یکی از اقدامات امام ششم بود
استاد حسن رحیم پور ازغدی:
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
امام ششم (ع) با تلاشهای فروان توانستند ۴ هزار شاگرد در عرصههای مختلف تربیت کنند و این شاگردان بعد از گذراندن دورههای علمی و فراگیری روشهای تخصصی مباحثههای کلامی، اعتقادی و پاسخ به شبهات، برای تبلیغ دین به مناطق مختلف اسلامی فرستاده شدند و توانستد تحول عظیم علمی ایجاد کرده و عقول زیادی را به دین جذب کنند.
از آموزههای دینی، علمی و معرفتی امام صادق (ع) بهترین درس آموزی برای نقشآفرینی و تحول در جامعه را داشته باشند، عصر امام صادق (ع)، زمان خاصی بود و ایشان با فرصتی که ایجاد شد توانستند تحول شگرفی در عرصههای دینی و علمی ایجاد کنند.
اولین درس از مکتب امام صادق (ع) شناخت درست وقایع، تهدیدهای جهانی و استفاده از فرصتها برای نقشآفرینی است، فرصت، لحظهای ایجاد میشود و اگر انسان قدر فرصتها را نداند، قطعاً نمیتواند اثرگذار باشد و تحول ایجاد کند.
توابین نمونهای از عدم فرصتشناسی بودند ؛ اگر این افراد شعور اجتماعی، سیاسی و آگاهی داشتند و به موقع تصمیم میگرفتند و در کربلا حاضر میشدند، بسیاری از وقایع تاریخ را عوض میکردند. دومین درس از مکتب امام صادق (ع)، کادرسازی برای آینده بهتر است. براین اساس باید همه ظرفیتهای بالفعل و بالقوه حوزه و دانشگاه برای تحول و نقشآفرینی در جامعه جهانی، شناسایی و به موقع کادر سازی و برنامهریزی شود تا بتوانیم تحولآفرین باشیم.
امام صادق (ع) از ظرفیتسازی و کادرسازی نهایت بهره را بردند. ابنهشام که در ابتدا از مخالفین بود را شناسایی و بعدها به وسیله امام (ع) تربیت شد و نقشآفرینی کرد.
وی بر ضرورت رویکرد تحولی در حوزه و دانشگاه تاکید کرد و افزود: اگر حوزه و دانشگاه قصد تحول دارند، نباید منتظر بمانند تا دیگران سراغشان بیایند، بلکه باید به سمت دیگران و مخالفین بروند، شناسایی، کادرسازی و نهایتاً تربیت کنند.
رسالت دیگر امام صادق (ع) جذب مخالفین بود و طوری برخورد و رفتار میکردند که شخص مدتها غرق و مجذوب در رفتار و اخلاق و عاشق و شیفته امام (ع) میشد، این روش هم میتواند برای حوزه و دانشگاه الگوی مناسبی باشد و نباید از هیچ ظرفیتی مأیوس شد، بلکه باید به دنبال مخالفین رفت و با مباحثه ساده، منطقی و علمی و رفتار و اخلاق درست و صحیح، درصدد جذب آنان باشیم. این همان روشی است که امام صادق (ع) انجام میداد و بسیاری از افراد مخالف مانند ابن هشامها را جذب دین کردند.
درس چهارم از مکتب امام ششم (ع) این بود که فضای آزادی را برای همه عقائد آماده کردند تا همگان حرف، سخن و اعتقادات خود را بیان کنند و امام (ع) با سعه صدر با مخالفینی که اصل دین را قبول نداشتد، سخن میگفتند و با منطق بحث میکردند. یکی از همین مباحث، نامه مفضل بن عمر به امام صادق (ع) در مورد ملحدین، زندیق، معتقدین به عدم وجود عالم و شکاکین بود. امام (ع) با جدا کردن همه این موضوعات به یکایک سؤالات پاسخ میدادند و در همه این موارد در وسط جریان، اتفاقات و کوران حوادث و مخالفین و معاندین بود و با همه حلقهها بحث میکرد و با مباحث منطقی مخالفین را سر جای خود مینشاند و در عین حال مواظب تهدیدها و رفتار نابخردانه دشمن بود.
از دیگر درسهایی که میتوان از مکتب امام صادق (ع) گرفت، داشتن هوش سیاسی، تبدیل تهدید به فرصت، مواظبت از گرفتار نشدن ترور شخصیتی، تربیت نیرو برای تبیین دین و شبکهسازی است. امام (ع) با بهرهگیری از همه این موارد، انقلاب عظیمِ علمی ایجاد کرد و دین را نشر داد. در محضر پیشوای ششم شاگردانی در علوم شیمی، فیزیک و آزمایشگاهی تربیت شدند و نقشآفرینی کردند. این مسائل نشان میدهد که امام (ع) در همه علوم تبحّر داشتند و شاگرد تربیت میکردند.
امام صادق (ع) در زمانی قرار داشتند که انواع ایسمهای مختلف وجود داشتند و حکومت هم با ایسمها همراهی میکردند، ولی امام (ع) با آنها مینشست و بحث میکرد و به آگاهسازی آنان میپرداخت. حضرت صادق (ع) در حوزههای مختلف افراد خاصی را تربیت میکردند، این نشان میدهد که حضرت استعدادهای افراد را به خوبی شناسایی کرده و سپس به تربیت افراد در علوم مختلف میپرداخت. در میان همین شاگردان کسانی بودند که اصلاً کسی از نوع فعالیتهای آنها خبر و آگاهی نداشت.
گروهی به دیدار امام صادق (ع) آمدند، امام (ع) این افراد روشنفکر را به شاگردان خود در علوم مختلف معرفی میکردند تا بشینند و ساعتها بحث کنند، اگر قانع نمیشدند، حضرت با آنها بحث میکرد و هرگز اهل مجادله و توهین به مخالف نبود. در مواردی شاگردان امام (ع) به روش غلط، حق را پیروز میکردند، امام (ع) به مخالفین میفرمود: روشی که شاگردم گفته، اشتباه بود و اگر چه شما قانع شدید و قبول کردید، ولی استدلالشان برای بیان حق اشتباه بود، لذا دوباره حضرت خودشان به بیان استدلال میپرداختند. این مسئله نشان از ادب و راست گویی امام (ع) در برخورد با معاندین و مخالفین دارد. متأسفانه جامعه اسلامی نتوانسته از جایگاه علمی، اخلاقی، سیاسی توحیدی و فقر زدایی و عدالت محوری سیره و مکتب امام صادق (ع) بهره ببرد، درحالی که امام (ع) رئیس مذهب است و توانستند تحول عظیمی در علوم مختلف، برخورد بامعاندین، مخالفین و ... ایجاد کنند.
⬛️ #شهادت_امام_جعفر_صادق_علیهالسلام
محفل زمانه شناسی
🛑 معرفة الزمان
الإمام الصادق (عليه السلام):
«العالم بزمانه لا تهجم علیه اللوابس» کسی که نسبت به زمان خود آگاه باشد ، لغزشها بر او هجوم نمی آورند.»
تحف العقول: ٣٥٦.
(بحار ، ج۷۸ ، ص۲۶۹)
محفل زمانه شناسی
⚡️ امام باقر(ع) و امام صادق(ع) با #مکتبهای_بدلی به مبارزه برخاستند و يک #مکتب_پيشگام در #اخلاق_و_کلام_و_فقه را بنیان نهادند.
⚡️ یکی از مکاید #شیطان در طول تاریخ، مکتبسازیهای بدلی بوده است.
💠 #استاد_میرباقری:
🔸 مکتبسازي و ايجاد يک معنويت مبهم در مقابل گرايش توحيدي، از مکايد درازمدت #شيطان است که هميشه دنبال ميکند. اين مکتبسازي از «حَسبُنا کتاب الله» شروع ميشود تا بعد در دوره بنياميه و معاويه به جايي ميرسد که کاملاً وجود مقدس اميرالمومنين(ع) را رصد ميکند و هر کاري حضرت ميکنند بدلش را ميسازد.
فرقههاي کلامي و گرايشهاي معنوي منحرف که الان پيدا میشود تصادفي نيست و همانطور که الان دستگاه شياطين جن و انس تفرق معنوي و ايجاد گرايشهاي باطل را مديريت ميکنند، در دورههاي قبل هم همينطور بوده است. من در کتاب توحيد صدوق، انحرافاتي که در دنياي اسلام در موضوع توحيد شده است را ديدم. در تفسير توحيد يک طيف، از کساني هستند که به «تعطيل» يا «تشبيه» رسيدهاند. اينها مکتبسازي است و ريشهاش به دستگاه طواغیت و شیاطین برميگردد.
درواقع، يکي از کارها ايجاد کالاي جايگزين است که در آن دوره هم بهشدت اتفاق افتاده است، مثل تحريف #معنويت اسلام، تحريف #فقه و حتي روش فقاهت، تحريف #اعتقادات که در همه اينها مکتبسازيهاي متعدد انجام شده است؛ از اشاعره و جبريه بگيريد تا مرجئه. اينها همه ساخته و پرداخته عملي دستگاه طواغیت و بنياميه است و تصادفاً ظهور پيدا نکردند.
شأني که وجود مقدس امام باقر(ع) و امام صادق(ع) در اين زمينه دارند چيست؟
🔸 همانطور که شيخ مفيد نقل کردهاند قبل از امام باقر(ع)، تشيع که مکتب حق است يک #فقه_و_شريعت روشن و حتي يک #معنويت و يا #نظام_اعتقادي داراي چارچوب روشن نداشت و ما گاهي در فقه نيازمند اهل سنت ميشديم، ولي امامین صادقین(ع) يک #مکتب_پيشگام درست کردند.
در صدر اسلام واقعا اين گونه بود و نبض فرهنگ در دست امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بوده است. ایشان هم مبارزه با گرايشات منفي ميکردند و جلوي آن معنويت باطلي که بعد مبدأ پيدايش گرايشات صوفيانه شد ايستادند، و هم بهشدت با گرايشات انحرافاتي و ظاهريگري مبارزه کردند و به دنبال ايجاد يک عقلانيت استوار شيعي در کلام و در اعتقادات بودند. ايشان يک بناي عظيمي را در فقه و کلام و عرفان و اخلاق گذاشتند.»
☑️ @mirbaqeri_ir