کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
❌بیانیه مرکز مدیریت حوزه های علمیه علیه کار حجت الاسلام تبریزیان ❌تعرض به یکی از متون مهم علم پزشکی
❗️بلاخره حوزه به #میدان_طب آمد، هر چند دیر! و البته با اعلام برائت و #سلب_مسولیت از خود!
✍ در احوالات آتش زدن کتاب طبی #هاریسون !
🔲 چرا حوزه علمیه هنوز تکلیفش را با طب اسلامی مشخص نکرده است؟
🔍 به احتمال زیاد شما هم فیلم #آتشزدن کتاب هاریسون توسط آقای تبریزیان را دیده اید و واکنشهایی که از #وزارت_بهداشت گرفته تا مرکز مدیریت حوزه علمیه و برخی روحانیون و اساتید دانشگاهی سرشناس را هم دیده و خوانده باشید.
❗️اما می توان گفت؛ ریشه این گونه مشکلات، خود #بزرگان و #برنامهریزان_حوزههای_علمیه هستند که بعد از چهل سال از انقلاب با این همه #امکانات_آموزشی و #پژوهشی، هنوز تکلیف خود را با این پرسش ها مشخص نکرده اند:
آیا طب اسلامی داریم؟ روایات طبی چقدر معتبر هستند؟ چگونه باید از آنها بهره برد؟ و...
پس تعیین تکلیف کردن این مباحث با خود حوزه است.
💠 بنابراین وقتی خود حوزه به صورت #رسمی ورود نکرده و #دو_واحد درسی برای این بحث _که در چند سال اخیر در جامعه فراگیرتر شده_ را به #برنامه_درسی طلاب اضافه نکرده است، و در یک #فضای_علمی مورد بحث و نظر قرار نداده است، مشخص است که افرادی به صورت #شخصی به این عرصه ورود کرده و دانسته یا ندانسته باعث تخریب #وجه_روحانیت در بین عموم مردم و به ویژه اهل علم و فرهنگ و بعضاً باعث بدبینی به #روایات معتبر طبی هم می شوند!
🔹آقای تبریزیان مدتها در حوزه به #تدریس کتب روایی طبی مشغول بود اما نظارت و اقدام درستی برای پالایش نظرات وی از طرف حوزه صورت نگرفت. که این نیز کوتاهی برنامه ریزان حوزه را می رساند که چرا احتیاط نکرد و از ابتدا چنین کلاس هایی را مدیریت ننمود تا هم اکنون شاهد وهن روحانیت و روایات طبی نباشیم.؟
📢 توصیه: اگر باز هم حوزه به صورت رسمی خود را مکلف به ورود به این عرصه نکند باز هم شاهد #بی_برنامگی در این عرصه خواهیم بود. پس بهتر است حوزه هر چه زودتر به این تکلیف عمل نماید.
#علم_دینی
#تمدن_نوین_اسلامی
#حوزه
🌐کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@kanooneQarbshenasiAndisheIslami
9.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نسبت بیوتکنولوژی و مدرنیته با حوزه سلامت و علم طب
استاد محمدتقی اکبرنژاد
@kanooneQarbshenasiAndisheIslami
🔰 حوادث امروز خبر از سر برآوردن یک پدیدهی یکتا در جهان امروز خبر میدهد
✍🏻 پیام رهبر انقلاب به نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا
🔻 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی به پنجاه و چهارمین نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، تأکید کردند: امسال نشست شما در میانهی حوادث مهمی برگزار میشود که هر یک از جهتی نشانهی عظمت و اعتبار ایران اسلامی و ملت انقلابی آن است.
📝 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی که صبح امروز در وین قرائت شد، به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جوانان عزیز اتحادیه انجمنهای اسلامی
امسال نشست شما در میانهی حوادث مهمی برگزار میشود که هر یک از جهتی نشانهی عظمت و اعتبار ایران اسلامی و ملت انقلابی آن است. شهادتها، قدرتنمائیهای نظامی، حضور بینظیر مردمی، روحیهی قوی و عزم راسخ جوانان، در کنار هزاران مجموعهی فعال در عرصهی دانش و فناوری، و نیز رویکرد دینی و معنوی در بخش عظیمی از جوانان سراسر کشور، همه از سر بر آوردن یک پدیدهی یکتا در جهان امروز خبر میدهد. پدیدهئی که میتواند در آیندهی تاریخ تأثيرات عميق و تعیینکننده بگذارد.
گام دوم انقلاب اسلامی باید بتواند به حول و قوهی الهی این پدیده را به کمال برساند و به ثمر بنشاند.
چشم امید و انتظار در این پویش حیاتی به جوانان دانشمند و فرزانه و با ایمان است و شما میتوانید در شمار این برگزیدگان تاریخساز باشید.
به امید موفقیتهای بزرگ شما عزیزان
والسلام عليكم ورحمة الله
سیّد علی خامنهای
۳ بهمنماه ۱۳۹۸
📢 هماکنون؛ #تیتر_یک سایت KHAMENEI.IR
🔻 حوادث مهم اخیر به ما خبر میدهد:
پدیدهای یکتا و موثر در آینده تاریخ، در راه است.
💻 @Khamenei_ir
🌐کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@kanooneQarbshenasiAndisheIslami
17.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | تریبون مقاومت
🔺️ مروری اجمالی بر خط مقاومت و ایستادگی ملت در چهل سال بیانات رهبر انقلاب در خطبههای نماز جمعه تهران
📥 سایر کیفیتها👇
http://farsi.khamenei.ir/video-content?id=44683
🔸«طب اسلامی» و حفرههای دین/دانش رسمی 🔸
✍️محسنحسام مظاهری
1
انتشار فیلمی از آتشزدن کتاب طب هاریسون توسط شیخ عباس تبریزیان، همانطور که انتظار میرفت، با واکنشهای تندی مواجه شد. بلافاصله شخصیتهای حوزوی و دانشگاهی متعددی به تقبیح این اقدام پرداختند و در رد آن مطالب فراوانی نوشتند و گفتند. برخی این اقدام را مایهی وهن دین دانستند و برخی هم یادآور جریانهای افراطی اندیشهستیز، از نازیسم تا سلفیت. همچنین در اقدامی کمسابقه، مدیریت حوزه علمیه نیز رسماً بیانیهای در محکومیت این اقدام صادر کرد. بعید نیست این جریان محکومیتها ادامه یابد و نهایتاً به برخورد قضایی با عاملان اقدام مذکور بیانجامد.
2
این ماجرا، اما از منظری دیگر نیز قابل تأمل است؛ تبریزیان (که هوادارانش او را «آیتالله» و «پدر طب اسلامی» میخوانند) در کنار حسین روازاده و چند نفر دیگر، چهرههای شاخص جریان موسوم به «طب اسلامی» محسوب میشوند؛ جریانی که معتقد به مخرببودن پزشکی مدرن و تجویز داروهای شیمیایی بوده و بهجای آن بر روشها و تجویزهایی مبتنی بر احادیثی با مضامین طبی از معصومین تأکید میکند.
جریان طب اسلامی، باوجود مخالفان بسیاری که در جامعهی پزشکی و نیز در حوزههای علمیه دارد، در سالهای اخیر با اقبال مخاطبانی روبهرو شده و میتوان آن را یکی از «جریانهای دینی حاشیهای» بهشمار آورد. پیشتر در یادداشت «به نام دین، به کام قدرت» جریانهای دینی حاشیهای را تعریف کردهام.
3
برگردیم به کلیپ منتشرشده از مراسم کتابسوزان. به چهرهی افراد حاضر در مراسم نگاه کنید؛ از آن دختربچه با مانتوی فرم مدرسه، تا دو جوان جینپوش کنار آتش تا پیرمردی که حین فیلمبرداری از صحنه با موبایل «برای بهپایانرسیدن داروهای شیمیایی» طلب «اجماعاً صلوات» میکند و آن دو سه خانم چادری میانسال که عقبتر روی صندلیها نشستهاند و دیگران. سروشکلها، لباسها، تیپها، کاملاً معمولی است؛ همین مردم معمولی کوچه و بازارند. کسانی که درد و رنج بیماری آنها را نزد شیخ کشانده است؛ وگرنه منازعهی طب هاریسون و طب الرضا برایشان هیچ موضوعیتی ندارد. و مسئله دقیقاً همینجاست.
👇👇👇 ادامه در پست بعدی 👇👇👇
4
یکی از ویژگی مشترک جریانهای حاشیهای همین است که مطرود جریان رسمی دانش/دین اند. هیچکدام توسط حوزهی رسمی دانش/دین و نخبگان به رسمیت شناخته نمیشوند. اما این طرد و عدمرسمیت، خللی که در فعالیت آنها وارد نمیسازد هیچ، حتی نوعاً امتیاز آنان محسوب میشود و بر جذابیتشان میافزاید. ریشهی این جذابیت کجاست؟ چرا این جریانها با وجود تبلیغات منفی رسانهای علیهشان باز در تودهی مردم مخاطبانی دارند که مؤمنانه بر حمایت از ایشان پافشاری میکنند؟
دلیلش آن است که این جریانها درست پاسخگوی آن نیازی از مخاطبانشان هستند که جریانهای رسمی علم/دین به آن توجهی ندارند. این جریانها درست در محل حفرههای گفتمان رسمی پدید میآیند و ازجمله نوعاً «عامهپسند»اند؛ دغدغهشان، محور فعالیتشان، زبان و ادبیاتشان، همه و همه آنگونه است که عامهی مردم میپسندند. کالایی را به مشتری عرضه میکنند که بهشدت نیازمند آن است و در دکان نخبگان و منابع رسمی دین پیدا نمیشود. کالایی که برای برخی، عرفان عامهپسند است، برای برخی اخلاق عامهپسند، برای برخی الاهیات عامهپسند، برای برخی سیاست عامهپسند و برای برخی هم طبابت عامهپسند. مهم همین خصلت «عامهپسندی» است.
جریان «طب اسلامی»، محل تلاقی دو جریان حاشیهای است که یکی در حاشیهی گفتمان دانش رسمی (پزشکی) شکل گرفته و دیگری در حاشیهی گفتمان دین رسمی.
5
از منظر مخاطبان و مشتریان این جریان، دین آن چیزی نیست که منابع دینی و مفسران رسمی میگویند؛ بلکه دین آن چیزی است به کار امروز ما بیاید و به درد زندگی روزمرهمان بخورد. بنابراین مهم "اصالت" کالایی که به نام دین عرضه میشود نیست؛ مهم "کارآمدی" آن کالاست. (نک: سخنرانی «عاشورای نخبگان ـ عاشورای تودهی مردم»)
مخاطبان تبریزیان، مخاطبان "دکتر" رسول جعفریان یا "آیتالله" اعرافی رییس حوزه یا "آیتالله العظمی" جوادی آملی نیستند. برای آنها مهم نیست که احادیث طبی را مؤسسهی «دارالحدیث» تأیید میکند یا نه و نظر مراجع تقلید قم درباب «طب اسلامی» چیست. مخاطبان تبریزیان، مردم معمولیاند که خودشان یا آنطور که دیده و شنیدهاند دیگرانی مثل خودشان با تجویزهای وی بیماریشان بهبود یافته و مرض لاعلاجشان رفع شده یا لااقل چنین میپندارند که دلیل بهبودی آن بوده است. برای همین حتی اگر همهی فضلای حوزوی هم تبریزیان را محکوم کنند، و اگر همهی مراجع او را تکفیر کنند، و اگر همهی پزشکان عالم جمع شوند و قسم بخورند که او شیاد و دروغگو است، و اگر دادگاه ویژه روحانیت دوباره تبعید یا خلع لباسش کند، باز تردیدی در دل مخاطبان و مشتریان اصلی او ایجاد نمیشود. آنها آنچه را میبینند باور دارند و منابع معرف
تیشان و حتی منابع خبریشان اساساً متفاوت است از نخبگان.
6
برخورد قضایی با جریانهای دینی حاشیهای، متعارفترین و البته سادهترین و کمهزینهترین نوع مواجهه با آنهاست. نمونههای قبلی نشان میدهد که این جنس برخوردها، شاید مصرف رسانهای داشته باشد، اما مانا نیست و اصل پدیده را از بین نمیبرد. تنها ادامهی حیات این جریانها را زیرزمینی میکند که بهمراتب مخاطرات بیشتری دارد.
برای فهم و حل مسئله بهجای پرداختن به تبریزیان و غفاری و ابطحی و آقامیری و دیگر نمایندگان جریانهای دینی حاشیهای، به زمینهی اجتماعی ـ فرهنگی و دینیای باید پرداخت که چنین جریانهایی در آن پدید آمده و بهسرعت رشد میکنند. همچنین فراموش نکنیم که بخشی از رونق دکان جریانهای حاشیهای و عامهپسند، ریشه در افول منابع معرفتی "رسمی" در جامعه دارد؛ چه عرفان نظری باشد، چه اسلام فقاهتی باشد و چه پزشکی مدرن.
1398/11/5
محسن حسام مظاهری
https://t.me/mohsenhesammazaheri
کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@kanooneQarbshenasiAndisheIslami
🔸 ۵ بهمن ۹۸ | #ظریف در مصاحبه با اشپیگل آلمان : ایران حتی پس از ترور #سردار_سلیمانی مذاکره با آمریکا را غیر محتمل نمیداند، به شرط آنکه آمریکا تغییر رویه دهد و تحریمها را بردارد.
🔹۵ بهمن ۹۸ | ترامپ: وزیر امور خارجه ایران می گوید ایران خواستار #مذاکره با ایالات متحده است اما می خواهد که #تحریم ها برداشته شود. نه، مرسی!
#غربپرستی
پ.ن:
🔶 در مباحث غرب شناسی و گفتمانی اصطلاحی هست به نام « #غربزدگی» اما برای دولت #جناب_روحانی باید از اصطلاح « #غربپرستی» استفاده کرد.
🔻در طول تاریخ ایران معاصر این جماعت سرآمد خودباختگی هستند.
الحق و الانصاف که روی تقی زاده ها رو سفید کردند.
🔷 این جماعت یا #اسلام را نمی شناسند یا #غرب را، که ظاهراً هر دو را نمی شناسند!
🔻در #ضرورت_مباحث_غربشناسی برای تک تک دانشجویان و طلاب عملکرد همین دولت کافی است.
#باید_قوی_شویم
کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@kanooneQarbshenasiAndisheIslami
#جلال_آل_احمد
#جواد_آل_ذلت
خدا رحمت کند جلال آل احمد را که، «کتاب #غربزدگی» را نوشت.
اگر الان زنده بود احتمالا «کتاب #غربپرستی» را می نوشت!
#No_Thanks
#نه_مرسی!
🌐کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@kanooneQarbshenasiAndisheIslami
🌐واکنش فعالان فضای مجازی به طرح دوباره مذاکره با آمریکا
#مذاکره_با_تروریست
🔰کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@kanooneQarbshenasiAndisheIslami
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
📚 پیشنهاد مطالعه برای ایام فاطمیه:
کتاب "فدک در تاریخ"
اثر بینظیر نابغهی جهان تشیع، علامه شهید آیتالله سید محمدباقر صدر
خرید تلفنی:
02537846080
خرید اینترنتی:
https://bookroom.ir/book/73582
🆔 @shahidsadr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در سوگ چادر خاکی مادر...🏴
#تسلیت و التماس دعا🖤