✳️ آثار فلسفی ایرانی را میخواند...
سید محمد باقر صدر، به روایت همسرش در #به_رنگ_صبر آثار فلسفی ایرانی را میخوانده است. و خود نیز یکی از مهمترین آثار فلسفی را نگاشته است.
کتاب فلسفه ما که ترجمه فارسی فلسفتنا است، یکی از آثار مشهور شهید صدر است.
فلسفه ما شامل مجموعهای از مفاهیم بنیادین ما درباره جهان هستی و روش اندیشیدن درباره آن است. کتاب، جز بخش مقدمه، به دو مبحث اصلی میپردازد: نظریه شناخت؛ جهانبینی فلسفی.
📚 شهید صدر چه کتابهایی میخواند؟
🔸 استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر افزون بر کتابهای فقهی، اصولی، فلسفی، کلامی و دیگر کتابهای تخصصی به مطالعه داستان علاقهمند بود و بهطور ویژه قصههای پلیسی را دوست داشت و ادبیات مصری و لبنانی را بر ادبیات عراق ترجیح میداد و از آنها متأثر بود و خواندن «بینوایان» ویکتور هوگو را دوست داشت؛
🔹 به شاگردانش سفارش میکرد که تفسیر «المیزان» علامه محمدحسین طباطبایی را بخوانند. او معتقد بود «المیزان» از بهترین و برترین کتابهای دوران است و رکودی که تفسیر شیعه پس از طبرسی با آن مواجه شد، توسط علامه طباطبایی از میان رفت و او تفسیر شیعی را با «المیزان» دوباره احیا کرد؛
🔸 شهید صدر دیگران را به مطالعه سیره پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم بسیار تشویق میکرد و میگفت: «اسلام فرد تنها با مطالعه سیره پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم کامل میشود»؛
🔹 او همچنین کتابهایی که در ایران چاپ میشد، بهویژه آثار علامه طباطبایی و شهید مطهری را پیگیری میکرد و مجله «مکتب اسلام» را میخواند؛
🔸 از کتابهای «حسن البنا» و «سید قطب» خوشش میآمد و برای ارسطو، ابنسینا، [جان مینارد] کینز و لایبنیتس احترام خاصی قائل بود؛
🔹 شیخ نجیب سویدان به یاد دارد که رمان «الحي اللاتيني» را از شهید صدر امانت گرفته است؛
[الحي اللاتينی، رمانی عاشقانه است که ماجرای سفر جوانی لبنانی به فرانسه را روایت میکند؛ جوانی که میخواهد با سفر به غرب، زندگی تازهای را آغاز کند]
🔸 شیخ محمد فرحات نیز نقل میکند که یک بار شهید صدر از او حال برادر کوچکترش، زید را میپرسد و او شکایت میکند که وی وقت خود را به خواندن کتابهای «آرسن لوپن» میگذراند، اما شهید صدر این اعتراض را نمیپذیرد و پاسخ میدهد: «من خودم هم این کتابها را میخوانم؛ اگر این کتابها را نخوانیم چطور میتوانیم بفهمیم که چهچیزهایی در این کتابها برای فرزندان ما منتشر میکنند؟!»؛
🔹 سید حسین موسی از اهالی دیوانیه که همواره تازههای نشر را پیگیری میکرده است به یاد دارد که یک بار، دو کتاب جدید را پیدا میکند که گمان میکرده هیچکس آنها را ندیده است. آن دو کتاب را برای شهید صدر میبرد، اما او پاسخ میدهد که آنها را خوانده است و نیازی به دریافت آنها ندارد.
👈 به نقل از: السيرة والمسيرة في حقائق ووثائق، ج٢، ص٢٩٢؛ با اندکی تصرف.
🔗 ما را در اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr
قسمت سی و پنجم برنامه تلویزیونی #مصیر
اولین قسمت از مجموعه برنامهی علامه طباطبایی
با موضوع: علوم انسانی در اندیشه علامه سید محمدحسین طباطبایی
با حضور حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه، استاد حوزه و دانشگاه
📅یکشنبه 2 آذر ماه
🕘ساعت ۲۱
📺شبکه چهار سیما
#علامه_طباطبایی
#علامه_سید_محمدحسین_طباطباطبایی
#حجت_الاسلام_خسروپناه
#علوم_انسانی
#تفسیر_المیزان
#مصیر
#مصیرطباطبایی
#شبکه_چهار_سیما
《محفل زمانه شناسی》
7.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قسمت سی و پنجم برنامه تلویزیونی #مصیر
اولین قسمت از مجموعه برنامهی علامه طباطبایی
با موضوع: علوم انسانی از منظر علامه سید محمدحسین طباطبایی
با حضور حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه، استاد حوزه و دانشگاه
✅حکمت متعالیه و مبانی علوم انسانی
✅دوره بالندگی علامه طباطبایی در قم
✅رئالیسم معرفتی و حل مشکلات علوم طبیعی و علوم انسانی
📅یکشنبه 2 آذر ماه
🕘ساعت ۲۱
📺شبکه چهار سیما
#علامه_طباطبایی
#علامه_سید_محمدحسین_طباطباطبایی
#حجت_الاسلام_خسروپناه
#علوم_انسانی
#تفسیر_المیزان
#مصیر
#مصیرطباطبایی
#شبکه_چهار_سیما
💢قدرت دین برای اداره جامعه
✔️ آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی
#قدرت_دین_برای_اداره_جامعه
#ولایت_فقیه
#منکرین_ولایت_فقیه
#اسلام_آمریکایی
🆔 @j_fazel_lankarani
9.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 مسئولیت
استاد صفایی حائری
▶️ @einsad
🛒 www.zekraa.ir
✅ انتشار کتابی دربارهی مسجدی که امام جماعتش رهبر انقلاب بود
💢 «مسجد رهبر» در بازار نشر
📌 «مسجد رهبر» گزارشی است از شکلگیری و فعالیتهای «مسجد کرامت» مشهد در نزدیکی حرم مطهر امام رضا(ع). این مسجد را که بعدها امام جماعتش، رهبر انقلاب اسلامی شدند، میتوان از جهات گوناگون نمونهای ممتاز از الگوی فعالیت مسجدی در منظومهی معرفتی آرمانی اسلام ناب معرفی کرد.
#خبر ۲۱
@sh_Aviny
📝 جستار | غرب وحشی
رهبر انقلاب اسلامی در بیانات اخیر خود با اشاره به قضیهی توهین به پیامبر اعظم (ص) تصریح کردند: «این کارها نشانهی ذات ظلمانی تمدّن غرب است؛ این نشاندهندهی آن است که این تمدّن و این فرهنگ در ذاتِ خود، این جاهلیّت مدرن در حقیقتِ خود، این قدر ظلمانی است و این قدر وحشی است. البتّه پنهان میکنند این وحشیگری را؛ چون از علم و دانش و فنّاوری برخوردار هستند، ظاهر علم و فنّاوری را [به آن] میپوشانند و آن وحشیگری را در ذیل آن پنهان میکنند؛ با تعبیرات آدموار، با چهرهی بظاهر انسانوار، با کراوات و ادکلن و مانند اینها ظاهر میشوند، آن وحشیگری حقیقیای را که در اینها وجود دارد به این وسیلهها پنهان میکنند.» ۱۳۹۹/۰۸/۱۳
در نگاه حضرت آیتالله خامنهای تمدن مادی غرب دچار «وحشیگری فرهنگی و اخلاقی» است که آن را در ظاهر علم و فنّاوری آن را پنهان میکند. پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR جهت آشنایی بیشتر مخاطبین با این کلیدواژه در نظام فکری رهبر انقلاب جستار «غرب وحشی» را منتشر میکند.
از اینجا بخوانید: ↙️↙️
https://farsi.khamenei.ir/keyword-content?id=25945
🔰نام کتاب: «گفتم اعتماد نکنید»؛ بازخوانی مستند و جامع بیانات، تدابیر و نقدهای مقام معظم رهبری دربارهی مذاکرات هستهای دولت اعتدال
گردآوری: دفتر مطالعات گفتمان انقلاب اسلامی
ناشر: شهیدکاظمی
تعداد صفحه: 416 صفحه
🔶کتاب با گردآوری بیانات مقام معظم رهبری دربارهی مذاکرات هستهای تلاش دارد منطق مواجههی رهبری با این موضوع را به تصویر درآورد. علاوه بر این؛ بیانات معظمٌ له براساس رویدادهای تاریخی در سیر پروندهی هستهای، مستندسازی شده است که میتواند جهت روشنگری و تجربهاندوزی سیاسی ـ اجتماعی در حوادث پیشِ روی نظام اسلامی به کار آید.
🔻بخشی از کتاب: «این وظیفهی مسئولین کشور و مسئولین دولتی است، چشم ندوزند به دست بیگانه؛ بیگانه یک وقت مایل است فشار وارد بیاورد، شما هرچه عقبنشینی کنید، میآیند جلو؛ هرچه شما یک قدم عقب بروید، آنها یکقدم میآیند جلو؛ دستگاه استکبار، دستگاه ترحّم و انصاف و انسانیّت و ملاحظه که نیست...» (بیانات رهبری در دیدار 17/10/1393 با مردم قم)
#معرفی_کتاب
☑️ @Sh_Aviny
⚡️ «فلسفۀ روش» را پیش از استنباط، تولید میکنید و «حکمت» را پس از استنباط
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
🔸 «کار عقل بندگي در روش تعقل است. عقل، تنها در اين حوزه که «خودش را چگونه تسليم کند» ميتواند تلاش کند. تشيّع در روش به توليد عقل متعبّد ختم ميشود تا با آن بتوانيم به دنبال وحي برويم و در آنجا، به #حکمت_حکومتي، عرفان حکومتي و فقه حکومتی میرسیم.»
🔸 «فلسفۀ روش، ناظر به توليد روش تحقيق است. کاري که شما #پيش_از_استنباط ميتوانيد انجام دهيد اين است که روش تحقيق را توليد کنيد؛ پس از آن ميتوانيد در حوزه تفقه ديني گام بگذاريد و «عرفان حکومتي، حکمت حکومتي و فقه حکومتي» (مکتب) را استنباط کنید. بدون تفقه ديني نمیتوانید #حکمت بسازيد. حکمت چيزي نيست که عقل بتواند آن را بسازد. اينکه من «تعبد خودم در فهم» را قاعدهمند کنم مقبول است، اما اينکه مستقلاً همۀ نظام جهان را بفهمم مقبول نيست. به بيان ديگر، اينکه تأمل کنيم که خرد جمعي در مقام تحقيق را چگونه ميتوان در خدمت اسلام قرار داد غير از اين است که مستقل از وحي به توليد حکمت بپردازیم.»
🔸 «فلسفه روش یا فلسفه چگونگی اسلامی، ريشه و پايهای است که بر اساس آن ميتوان «منطق تولی» را مطرح کرد و سه منطق «حجيت، معادله، اداره» را هماهنگ کرد و به تکامل رساند، اما «حکمت»، ذيل تفقه دينی قرار دارد.»
🔸 «به طور کلی، سه شاخصۀ «تعبد، عقلانیت، کارآمدی» روي همديگر، در هر دانشي، متناسب با خود آن دانش، #شاخصههاي_صحت هستند. در هر دانشي، هم «تعبد» به وحي ضروري است، هم «انسجام عقلاني» و هم «کارآمدي». منتها کارآمدي هر دانشي، متناسب با خودش است؛ مثلاً کارآمدي فلسفه فقه، در فقه است و کارآمدی فقه در حوزه عمل است و لازم نيست فلسفه فقه، کارآمدي مستقيم در حوزه عمل داشته باشد، يا کارآمدي روش تحقيق در تحقيق است نه در عمل؛ يعني از طريق علوم، ارتباط با عمل پيدا میکند. قيد تعبد به وحي هم در علوم مختلف، سطوح مختلفی پيدا میکند.»
(منبع: از جلسات مختلف علمی)
🔗 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3398
#حکمت_کاربردی
☑️ @mirbaqeri_ir
6.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#هفته_بسیج
🔶 به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج
🔰 سه نگاه به بسیج از منظر آیت الله #ابوالقاسم_علیدوست
🔻ما میتوانیم سه نگاه به بسیج داشته باشیم:
🔹 یک نگاه بیان میکند که بسیج یک نهاد مردمی است که در خانه انقلاب شکل گرفت و به عنوان یک تشکیلات امین مدافع انقلاب خود را نشان داد و اکنون که حدود 36 سال از عمرش میگذرد هنوز به عنوان چنین نهادی مطرح است.
🔸 نگاه دوم به بسیج یک گفتمان و یک فرهنگ است که درگیر اداره، اسم و رسم نیست و ممکن است خود را در یک شخص ، یک نهاد و یا در حاکمیت نشان دهد و تأکید من بیشتر بر این مورد است.
🔹 نگاه سوم بیان میکند بسیج نهادی است که نه تنها در خانه انقلاب و در ایران؛ بلکه نهادی است که قابل کپی برداری بوده و امروز در عراق، سوریه و یمن آن را میبینیم.
🔸 بسیج یک #فرهنگ انسانی است و اختصاص به اسلام ندارد و یک کشور غیرمسلمان نیز میتواند از این فرهنگ استفاده کند و به رسانهها توصیه میکنم که بسیج را در هر سه سطح ببینند.
🔹 بسیج از ابتدا یک نهاد مردمی، خانه #انقلاب، مقید به خط قرمزها و فراجناحی بوده است و کافی بود که در خانه انقلاب باشید و رهبری امام(ره) و ولایت فقیه را بپذیرید و عضو این نهاد باشید. اگر این وضعیت حاکم بر بسیج باید باقی مانده و خطوط قرمزها را رعایت کند و بر جناحهای خاص نغلتد و آگاه باشد که فروغلتیدن بر سیاستهای روزمره از عظمت و کارایی بسیج کم میکند بسیج در آینده نیز موفق خواهد شد.
🔸بسیج باید در #اقتصاد_مقاومتی،کرسیهای نظریهپردازی و مباحث علمی فعال باشد و سعی کند در همه صحنهها حضور فعال داشته باشد و خطوط قرمز را حفظ کند و خود را از آسیبها دور نگه دارد.
🆔 @iictchannel