💠 گسترۀ مفهوم فقر، بسته به سطح معیشت مردم
فقیر کسی است که در سطحی از معیشت قرار ندارد که بتواند نیازهای ضروری و کمالی خود را در سطح متناسب با حجم ثروت در سرزمینش برآورده سازد. یا به دیگر سخن، فقیر کسی است که در سطحی از معیشت زندگی میکند که میان سطح زندگی او با توانگران جامعه اسلامی فاصلهای عمیق وجود دارد.
... اسلام برای فقر مفهومی مطلق و معنایی ثابت در همه اوضاع و احوال در نظر نگرفته است؛ مثلاً نگفته است: فقر یعنی عدم توانایی در تأمین ساده [و حداقلی] نیارهای اساسی، بلکه همانطور که در احادیث آمده است، اسلام فقر را بهمعنای قرار نداشتن [فرد] در سطح معیشت [عمومی] مردم شمرده است و بنابراین، هر اندازه که سطح معیشت [در جامعه] بالا برود، مضمون واقعی فقر نیز گسترش مییابد.
این انعطاف در مفهوم فقر، به اندیشۀ توازن اجتماعی وابسته است؛ زیرا اگر اسلام بهجای این مفهوم، به فقر مفهومی ثابت و مطلق میبخشید - که عبارت است از ناتوانی از تأمین ساده نیازهای اصلی - و مسئولیت زکات و اموالی از این دست را درمان این مفهوم ثابت از فقر میدانست، هرگز نمیتوانست با استفاده از زکات برای ایجاد توازن اجتماعی در سطح معیشت، اقدام کند و بیشک شکاف میان سطح معیشت خانوادههای مستحق زکات و مانند آن با سطح عمومی معیشت توانگران که همواره در حال رشد و پیشروی است، بیشتر و بیشتر میشد.
بارقهها، ص١۶٨
🆔 @SHAHIDSADR
روش اجتهادی در تولید علوم انسانی اسلامی.mp3
19.6M
#بشنوید
🎙 سخنرانی استاد خسروپناه با موضوع: روش اجتهاد در تولید علوم انسانی اسلامی
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی۲۵ آذر۱۳۹۹
🆔 @khosropanah_ir
💢رای الیوم| عبدالباری عطوان، تحلیلگر برجسته جهان عرب:
🔸حمله سایبری به تعدادی از وزارت خانه ها و نهادهای دولت آمریکا نشان می دهد که مسیر عقب نشینی و شاید فروپاشی هیبت ایالات متحده با توجه به ظهور قدرتهای بزرگ به ویژه روسیه و چین و تشدید بحران های داخلی آمریکا که به وضوح در اختلافات ناشی از انتخابات اخیر ریاست جمهوری منعکس یافت، آغاز شده است.
🔹دنیای غرب به رهبری آمریکا که در صد سال گذشته و پس از جنگ جهانی دوم، بر سرنوشت جهان مسلط شد، در حال حاضر با سرنوشتی روبرو است که بلوک سوسیالیست تحت رهبری اتحاد جماهیر شوروی با آن روبرو شد.
#افول_آمریکا
@America_in_decline
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
6.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣 در گفتوگو با "جامنیوز" مطرح شد؛
🎥 روایت فرشاد توماج، فعال رسانهای مقیم سوئد از واقعیات زندگی نرمال در غرب:
🔸 اعدادی که از #زندگی_نرمال در غرب عنوان می شود، دروغ محض است!
🔹 یک شهروند اروپایی، رقم زیادی بابت هزینههای جانبی مانند آب و برق میپردازد؛ به عنوان نمونه من [با یک خانواده 4 نفره] ماهانه 160 یورو (حدود 4 میلیون تومان) پول برق میدهم!
🔸 تعداد زیادی از ایرانیان مهاجر به ایران، پس از 20 سال هنوز نمیتوانند حساب بانکی باز کنند و #زندگی_نرمال داشته باشند.
🔹 شرایط زندگی در اردوگاههای پناهندگی ظالمانه و جنایتبار است!
@America_in_decline
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
1399.09.27 گفتگوی فلسفه اسلامی و فیزیک.mp3
23.07M
▫️🎧فایل صوتی نشست علمی « گفتگوی فلسفه اسلامی و فیزیک ؛ ظرفیت ها و چالش ها » با حضور حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه و دکتر ابراهیم اصولی
🔹 این نشست علمی صبح پنجشنبه ۲۷ آذر ماه ۹۹ در سالن اجتماعات مجمع عالی حکمت اسلامی قم همزمان با روز وحدت حوزه و دانشگاه و هفته پژوهش و در راستای نکوداشت مقام علمی دانشمند شهید دکتر محسن فخری زاده برگزار شد.
@fekrat_net
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
🛑✅🔷 با تفکر سنتی نمیتوان عالَم جدید را شناخت 🎙🗒 یادداشت شفاهی #سید_شهیدان_اهل_قلم گفتاری از سید
🖋🖌🔏🎨هنر حقیقی چه زمانی شکل میگیرد؟!
هنر حقیقی زمانی شکل میگیرد که احساسی از جلال و جمال حضرت حق و قرب کلی عالَم در مسیر تکامل تاریخ بر محور ولایت حقّه در هنرمند شکل گیرد، به جامعه منتقل گردد و جامعه را به سوی مراتب قُرب هدایت کند.
در شکل دوم اگر احساس هنرمند ناشی از اتوپیای مادی و تمایل و دلدادگی به آن و نیز ناشی از احساس رنج از توسعه نیافتگی(به مفهوم اصطلاحی مدرن) باشد و در عالَم تخیّل اجتماعی برای عبور از وضعیت موجود به سوی توسعه یافتگی مدرن، مسیری برای توسعه ابتهاج مادی ایجاد کند، هنر او، هنر باطل است. این شاخصه کلی هنر حق و باطل در جهت گیری است.
🔶 #استادسیدمحمدمهدی_میرباقری
《محفل زمانه شناسی》
♦️پژوهشگاه فقه نظام منتشر میکند:
✅دو فصلنامه علمی تخصصی فقه نظام
🔷پژوهشگاه فقه نظام در نظر دارد با انتشار "دوفصلنامه علمی تخصصی فقه نظام" و اخذ مجوز های علمی، بستری مناسب برای ژرف کاوی و طرح مباحث نوین و بررسی مسائل نو پدید در عرصه فقه نظام فراهم آورد و اندیشه های نو و نقدهای عالمانه فضلاء و فرهیختگان را عرضه کند .
🔸دو فصلنامه فقه نظام با اخذ مجوز های انتشار ، در صدد اخذ رتبه های علمی و پژوهشی برای شماره های آینده است. نویسندگان محترم، شیوه نامه مقالات نشریه را در سایت www.jiiss.ir مطالعه کرده و مقالات را مطابق با آن ارسال نمایند.
🖊علاقه مندان می توانند آثار علمی خود را از طریق ایمیل نشریه به آدرس feghenezam@gmail.com ارسال نمایند.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
فقه حکمرانی در فضای مجازی و الگوی حکمی اجتهادی .mp3
9.68M
#بشنوید
🎙 سخنرانی استاد خسروپناه با موضوع: فقه حکمرانی فضای مجازی
در دانشگاه علامه طباطبایی ۲۵ آذر ۱۳۹۹
🆔 @khosropanah_ir
شرح اصول کافی ۲۱.mp3
11.33M
🎧 استاد میرباقری | #شرح_اصول_کافی، جلسه بیستویک، ۱ دی ۱۳۹۹
⚡️ مناقشه در قول معتزله و اشاعره در «مصلحت و مفسده» و «امر و نهی» و بیان قول صحیح در روایات اهل بیت علیهم السلام در ارتباط بین این دو
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3374
☑️ @mirbaqeri_ir
#همایش
#هفته_پژوهش
🔻 به مناسبت #سالروز_جهانی_فلسفه
🔸 با سخنرانی مجازی آیت الله #علی_اکبر_رشاد؛
🔻 همایش ملی "فلسفه دین اسلامی" برگزار شد
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/hfdrashad
🆔 @iictchannel
rashad.mp3
6.42M
#صوت
#همایش_مجازی
🔊 #بشنوید
🔰 سخنرانی مجازی آیت الله #علی_اکبر_رشاد در همایش ملی فلسفه دین اسلامی به مناسبت سالروز جهانی فلسفه
📅 پنج شنبه ۲۷ آذر ماه ۹۹
🏬 برگزاری آنلاین و مجازی
🆔 @Rashad_ir