AUD-20200910-WA0054.
6.89M
🌷دعای ملکوتی کمیل
#التماس_دعا 🙏🏻
#دعای_کمیل
📌ثواب صدقه در شب و روز جمعه هزار برابر است
🔸امام صادق(ع):
ثواب صدقه در شب و روز جمعه هزار برابر است.
🔻اَلصَّدَقَةُ لَيْلَةَ اَلْجُمُعَةِ بِأَلْفٍ وَ اَلصَّدَقَةُ يَوْمَ اَلْجُمُعَةِ بِأَلْفٍ.(مستدرک الوسائل، ج۶، ص۱۰۶)
🔸آیتالله بهجت:
📝 برخی تجربه کردهاند و دیدهاند هرچه بیشتر بدهند(و به مستحقین بیشتر کمک کنند)، بیشتر برای آنها میرسد!(در محضر بهجت/ص۴۶)
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_596
🌹 آیه 128 سوره نساء
🌸 وَإِنِ امْرَأَةٌ خَافَتْ مِنْ بَعْلِهَا نُشُوزاً أَوْ إِعْرَاضاً فَلَا جُنَاحَ عَلَيْهِمَا أَنْ يُصْلِحَا بَيْنَهُمَا صُلْحاً وَالصُّلْحُ خَيْرٌ وَأُحْضِرَتِ الْأَنْفُسُ الشُّحَّ وَإِنْ تُحْسِنُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرا
ً
🍀 ترجمه: و اگر زنى از شوهرش ترس ناسازگارى یا روی گردانی داشته باشد بر آن دو مانعی نیست كه با یكدیگر به طور پسندیده ای صلح كنند و صلح بهتر است، ولى بخل و تنگ نظرى، در نفس های آدمیان حاضر شده (و مانع صلح) است، و اگر نیكى كنید و تقوا پیشه کنید قطعاً خداوند به آنچه مى دهید همواره آگاه است.
🌷 #امرأة: زن
🌷 #بعلها: شوهرش
🌷 #نُشوز: ناسازگاری و سرکشی و طغیان است.
🌷 #لا_جناح: مانعی نیست
🌷 #إعراض: روى گردانی
🌷 #احضرت: حاضر شده
🌷 #شح: بخل و تنگ نظری
🌷 #تحسنوا: نیکی انجام دهید
🌷 #تعملون: انجام می دهید
🌷 #خبیر: آگاه
🔴 #شأن_نزول_آیه: نقل شده كه رافع بن خديج دو همسر داشت يكى مُسن و ديگرى جوان بر اثر اختلافى همسر مُسن خود را طلاق داد، و هنوز مدّت عدّه، تمام نشده بود به او گفت: اگر مايل باشى با تو آشتى مى كنم، ولى اگر همسر ديگرم را بر تو مقدّم داشتم صبر كنى و اگر مايل باشى صبر مى كنم مدّت عدّه تمام شود و از هم جدا شويم، زن پيشنهاد اوّل را قبول كرد و با هم آشتى كردند. آيه 128 سوره نساء نازل شد و حكم اين كار را بيان کرد.
🌸 در اين آیه اشاره اى به مسأله ناسازگاری مرد در زندگی #زن و #شوهر کرده و مى فرمايد: وَ إِنِ امْرَأَةٌ خافَتْ مِنْ بَعْلِها نُشُوزاً أَوْ إِعْراضاً فَلا جُناحَ عَلَيْهِما أَنْ يُصْلِحا بَيْنَهُما صُلْحاً: و اگر زنی از شوهرش ترس ناسازگاری یا روی گردانی داشته باشد بر آن دو مانعی نیست که با یکدیگر بطور پسندیده ای صلح کنند.به هر حال صلح كردن بهتر است وَ الصُّلْحُ خَيْرٌ: و صلح بهتر است. اين جمله كوتاه و پر معنى اگر چه در مورد اختلافات خانوادگى در آيه فوق ذكر شده ولى بديهى است يک قانون كلّى و عمومى و همگانى را بيان مى كند كه در همه جا اصل نخستين، #صلح و صفا و دوستى و سازش است، و نزاع و جدايى بر خلاف طبع سليم انسان و بر خلاف زندگى آرام بخش او است، و لذا جز در موارد ضرورت و استثنايى نبايد به آن متوسّل شد.
🌸 به دنبال آن اشاره به سر چشمه بسيارى از نزاع ها و عدم گذشت ها كرده و مى فرمايد: وَ أُحْضِرَتِ الْأَنْفُسُ الشُّحَّ: و بخل و تنگ نظری در نفس های آدمیان حاضر شده است. اگر زن و مرد به اين حقيقت توجّه كنند كه سرچشمه بسيارى از اختلافات #بخل است، سپس در اصلاح خود بكوشند و گذشت پيشه كنند، نه تنها ريشه اختلافات خانوادگى از بين مى رود، بلكه بسيارى از نزاع های اجتماعى نيز پايان مى گيرد. ولى در عين حال براى اين كه مردان از حكم فوق سوء استفاده نكنند، در پايان آيه روى سخن را به آنها كرده و توصيه به نيكوكارى و پرهيزكارى نموده و به آنان می فرماید: وَ إِنْ تُحْسِنُوا وَ تَتَّقُوا فَإِنَّ اللّهَ كانَ بِما تَعْمَلُونَ خَبِيراً: و اگر نیکی انجام دهید و تقوا پیشه کنید قطعاً خداوند از آنچه انجام می دهید همواره آگاه است.
🔹 پيام های آیه 128 سوره نساء 🔹
✅ در مسابل خانوادگى قبل از آنكه كار به طلاق بكشد باید چاره اى اندیشید.
✅ گذشت از حقّى براى رسیدن به مصلحت بالاتر و حفظ #خانواده، مانعى ندارد.
✅ در مسایل #خانواده، مرحله ى اوّل اصلاح خود زوجین، بدون دخالت دیگران است. اگر نشد، دیگران دخالت كنند.
✅ بهره ى #همسر از #همسر، حقّى قابل گذشت است.
✅ حقّ #خانواده بیش از حقّ شخصى زن یا مرد است. به خاطر حفظ خانواده، باید از حقّ شخصى گذشت.
✅ #صلح، همیشه با پرداخت مال نیست. گاهى گذشت از حقّ، زمینه ساز مصالحه و آشتى است و بخل مانع آن است.
✅ رمز تزلزل بسیارى از خانواده ها، تنگ نظرى و بخل و حرصى است كه #انسان را احاطه كرده است.
✅ رعایت عدالت میان دو همسر، از نمونه هاى #تقوا و #احسان است.
✅ نظام حقوقى #اسلام با نظام اخلاقى آن آمیخته است.
✅ چه گذشتن از حقّ خود و چه نیكى به همسر، همه در محضر #خداوند است.
▬📝 @AhkameMazhabi﷽▬
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃
🌸
✅ برخی از اعمال مشترک #شب_های_قدر
1⃣👈 #غسل کردن 🚿 که بهتر است مقارن غروب 🌘 آفتاب غسل کرده و نماز عشا با غسل خوانده شود.
2⃣👈دو رکعت نماز 🤲بخواند; که در هر رکعت بعد از حمد، هفت مرتبه سوره «قُل هُوَ اللّه» را تلاوت کند و بعد از پایان نماز، هفتاد مرتبه بگوید: (اَسْتَغْفِرُ اللّهَ وَأَتُوبُ اِلَیْهِ)
3⃣👈امام باقر(علیه السلام) درباره عمل دیگر این شب فرمود: #قرآن را بگشاید و در برابر خود قرار دهد وبگوید:👇
اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُکَ بِکِتابِکَ الْمُنْزَلِ وَما فیهِ، وَفیهِ اسْمُکَ [الاَْعْظَمُ] الاَْکْبَرُ، وَاَسْماؤُکَ الْحُسْنى، وَما یُخافُ وَیُرْجى، اَنْ تَجْعَلَنى مِنْ عُتَقائِکَ مِنَ النّارِ.
سپس حاجت خود را از خدا بخواهد.
4⃣👈مراسم #قرآن به #سر_گرفتن است، به فرموده امام صادق(علیه السلام): قرآن مجید را بر سر بگذارد و بگوید:
اَللّهُمَّ بِحَقِّ هذَا الْقُرْآنِ، وَبِحَقِّ مَنْ اَرْسَلْتَهُ بِهِ، وَبِحَقِّ کُلِّ مُؤْمِن مَدَحْتَهُ فیهِ، وَبِحَقِّکَ عَلَیْهِمْ، فَلا اَحَدَ اَعْرَفُ بِحَقِّکَ مِنْکَ.
آنگاه ده مرتبه بگوید: بِکَ یا اللهُ و ده مرتبه بِمُحَمَّد(صلى الله علیه وآله) و ده مرتبه بعَلِىٍّ(علیه السلام) و ده مرتبه بِفاطِمَةَ(علیها السلام) و ده مرتبه بِالْحَسَنِ(علیه السلام) و ده مرتبه بِالْحُسَیْنِ(علیه السلام) و ده مرتبه بِعَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ(علیهما السلام) و ده مرتبه بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِىٍّ(علیهما السلام) و ده مرتبه بِجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّد(علیهما السلام) و ده مرتبه بِمُوسَى بْنِ جَعْفَر(علیهما السلام) و ده مرتبه بِعَلِىِّ بْنِ مُوسى(علیهما السلام) و ده مرتبه بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِىٍّ(علیهما السلام) و ده مرتبه بِعَلِىِّ بْنِ مُحَمَّد(علیهما السلام) و ده مرتبه بِالْحَسَنِ بْنِ عَلِىٍّ(علیهما السلام) و ده مرتبه بِالْحُجَّةِ(علیه السلام); در پایان هر حاجتى که دارد از خداوند طلب کند
5⃣👈زیارت #امام_حسین ( علیه السلام )
6⃣👈 #تلاوت سوره های روم، عنکبوت، دخان به خصوص در شب بیست و سوم
7⃣👈#احیا نگه داشتن (باعث آمرزش گناهان می شود)
8⃣👈خواندن دعای #جوشن_کبیر
9⃣👈 #صد_ركعت نماز بجا آورد، كه فضليت بسيار دارد و بهتر آن است كه در هر ركعت پس از سوره « #حمد» ، ده مرتبه « #توحيد» بخواند.
🔟👈 خواندن دعای #مجیر
📗 #منبع:
۱. مفاتیح الجنان
۲. سایت هدانا
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓س ۵۴٠٢: در روز ماه رمضان به دلیل اغوای شیطان، تصمیم گرفتم روزه ام را باطل کنم ولی پیش از اینکه عملی که روزه را باطل می کند انجام دهم، از تصمیم خود منصرف شدم حکم روزه ام چیست؟ و اگر این امر در روزه غیر ماه رمضان پیش آید چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: در روزه ماه رمضان اگر در اثنای روز از نیّت روزه گرفتن بر گردد بهطوری که قصد ادامه روزه نداشته باشد، روزه اش باطل می شود و قصد دوباره او برای ادامه روزه فایده ندارد، البته تا اذان مغرب باید از کاری که روزه را باطل میکند خودداری کند.
🔹اما اگر دچار تردید شود به این معنی که تصمیمی برای باطل کردن روزه نگرفته باشد یا تصمیم بگیرد کاری را که موجب باطل شدن روزه است انجام دهد ولی آن را انجام نداده باشد، در این دو صورت نیز، صحّت روزه او محل اشکال است و احتیاط واجب آن است که روزه را تمام کند و بعداً هم آن را قضا نماید.
🔹هر روزه واجب معیّن دیگر ـ مانند نذر معیّن و امثال آن ـ نیز دارای همین حکم است.
📚 منبع: leader.ir
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ١٧»
روز جمعه، ١۴٠٠/٠٢/١٠
✍️ مناسبت روز: امروز هفدهمین روز ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای قبل، سخن امروز را نیز با یکی دیگر از «آیات المهدی»، آغاز مینمائیم:
«وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَي لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئاً وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ»: «خداوند به كسانى از شما كه ايمان آورده و كارهاى شايسته انجام دادهاند، وعده داده است كه حتماً آنان را در زمين جانشين قرار دهد، همان گونه كه كسانى پيش از ايشان را جانشين كرد، و قطعاً دينى را كه خداوند براى آنان پسنديده است، براى آنان استقرار و اقتدار بخشد و از پى ترسشان، امنيّت را جايگزين كند، تا (تنها) خدا را بپرستند و چيزى را شريك او نكنند، و بعد از آن هر که کافر شود، پس به حقیقت از فاسقان تبهکار است!» (نور/۵۵)
✍️ مفسرین این آیه را از «آیات المهدی» دانستهاند؛ چراکه در روايات متعدد از امام سجاد و امام باقر و امام صادق (ع) آمده که مصداق كامل این آیه، حكومت جهانى حضرت مهدى (ع) است؛ که در این مجال کوتاه تنها به دو نمونه از این احادیث که در تفسير نورالثقلين، ذیل آیه فوقالذکر آمده، اشاره مینمائیم:
✅امام سجاد(ع) بعد از تلاوت این آیه شریفه، فرمودند: «به خدا قسم آنها شیعیان ما اهلبیت هستند! خداوند به دست مردی از ما اهلبیت، که «مهدی» این امت است، این کار را انجام خواهد داد و او همان کسی است که رسول خدا(ص) درباره او فرمودند: اگر از عمر دنیا فقط یک روز باقی مانده باشد، خداوند آن روز را آنقدر طولانی میگرداند تا مردی از خاندانم که همنام من است، امور را بر عهده گیرد و زمین را پر از عدل و داد نماید، همانگونه که از ظلم و ستم پر شده است!»
✅ و امام صادق(ع) نیز فرمودند: «این آیه دربارهٔ «حضرت قائم و اصحاب ایشان» نازل شده است!»
✍️ خداوند در این آیه، پس از وعده به حکومت صالحین، به چهار ویژگی حکومت موعود مهدوی، اشاره مینماید:
🔹١. تسلط و خلافت مؤمنین صالح بر همه زمین: «لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الْأَرْضِ»
🔹٢. تمکین همهی مردم دنیا به دین اسلام ناب: «وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَي لَهُمْ»
🔹٣. ایجاد امنیت و آرامش کامل بعد از ترس ها و مشکلات قبل از ظهور: «وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً»
🔹۴. نمایان شدن توحید ناب در سرتاسر گیتی، به صورتی که مؤمنین بهراحتی و بی هیچ شائبه و تقیه، پرستش و عبادت خدا را به جا میآورند: «يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا...»
✍️ و اما چند نکته درباره آیه فوقالذکر:
1️⃣ اسلام، دين آيندهى جهان است و قطعاً آيندهى تاريخ به سود مؤمنان و شكست سلطهى كافران میانجامد: «وعداللّه... ليمكننّ لهم دينهم»، لذا به محرومان مؤمن، اميد و بشارت دهيد تا فشار و سختى ها، آنها را مأيوس نكند!
2️⃣ كليد و رمز لياقت براى بدست گرفتن حكومت جهانی مهدوی، تنها ايمان نیست، بلکه عمل صالح نیز لازم است: «الّذين آمنوا و عملوا الصالحات»
3️⃣ دين، از سياست و حکومت جدا نيست، بلكه سياست و حكومت، مقدمه براى حفظ دين است: «ليستخلفنّهم ...يعبدوننى»
4️⃣ هدف از پيروزى و حكومت اهل ايمان، استقرار دين الهى در زمين و رسيدن به امنيّت كامل است. «ليمكّننّ لهم دينهم - ليبدلّنهم - لايشركون»
5️⃣ دين اسلام، تنها دين مورد رضايت الهى است: «دينهم الّذى ارتضى لهم» و منظور از دین مورد رضای خدا همان اسلام است که در روز غدیر کامل شد: «الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دینا»؛ (مائده/٣) که طبق این آیه، حكومت حضرت مهدى(عج) ادامه غدیر و مورد رضایت خداوند است: «دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَي لَهُمْ»
6️⃣ امنيّت واقعى، در سايهى حكومت مهدوی به دست میآید: «وليبدلّنّهم من بعد خوفهم أمنا»
7️⃣ ایجاد امنيّت کامل در آرمان شهر مهدوی، شرايط مناسبى براى عبادت و ارتقاء و نزدیکی انسانها به خدا، فراهم مى سازد: «أمنا يعبدوننى»
8️⃣ عبادت خدا، زمانى كامل است كه هيچ گونه شركى در كنار آن در جهان نباشد: «يعبدوننى لايشركون»
✍️ در پایان نباید فراموش کرد که برای تحقّق وعده الهی و تشکیل حکومت موعود، دو شرط لازم است: ابتدا باید خودمان، مؤمن صالح باشیم و سپس مردم را به ایمان و عمل صالح دعوت کنیم!