هدایت شده از پویانویسی
💠 حوزه علمیه از علامه طباطبایی بیاموزد
✍ علی اسفندیار
سرویس دین و اندیشه جوان آنلاین:
«همی گویم و گفتهام بارها»؛ این مصرع سروده شخصیتی حوزوی است، نوشته علامه طباطبایی رحمت الله علیه.
از این شعر پُرشور و شعور، و آن موسیقی فاخری که جناب شهرام ناظری خواندهاند، میتوان بسیار گفت، از ساخت نتها، صدا، اوج و فرودها گرفته تا کلمه کلمه شعر علامه و این که نه آن شعر کهنه میشود و نه آن اثر موسیقیایی به ورطه فراموشی سپرده خواهد شد.
ببینید عزیزان حوزوی! شعر معروف علامه طباطبایی(ره) نمونهای از تأثیرگذاری ادبیات در حوزه هنر است، به گونهای سروده شده است که اگر روی آن موسیقی ساخته نمیشد، این شعر در گستره چشمگیری تکثیر نمیشد. کاری که علامه کرد همان کاری است که امروزه شعر حافظ و مولانا در موسیقی میکنند.
این که در ساحت پژوهش و تولید علم و اثرگذاری بر دانش غرب چه مقدار موفق بودهایم، نمیتوانم قضاوت کنم که استادان فن باید به داوری بنشینند؛ اما در حوزه ادبیات و هنر بیتردید کمکاریهای جبرانناپذیری داشتهایم؛ چرا که به اندازه تأسیس مراکز علمی و دانشگاهی، نتوانستهایم برای مخاطبان فارسی زبان هشتادمیلیونی مرکز و مؤسسه راه بیاندازیم و ادبیات تولید کنیم.
حالا آنچه در دست های ماست میراث پربرگ و باری است و بیشتر خاک خورده؛ ازین رو باید گفت:
حوزهی علمیه امروز، باید در ادبیات به ویژه شعر به بلوغ برسد تا در موسیقی درآید، در مداحی درآید و در لحنها و آوازها بگنجد، باید آنقدر در این وادی نوشت و سرود تا به گوش همگان رسد.
حوزهی علمیه امروز، باید در داستان و رمان حرف نخست را بزند تا به فیلمنامه و سریال و سینما درآید، باید آنقدر نوشت تا به خط تولیدات هنری امروزین رسید، تا آثار حوزویان به دیده همگان بنشیند.
حوزهی علمیه امروز، باید طنزنویس داشته باشد، تا در قالبهای هنری و چند رسانهای جا خوش کند و لبخند بر لب آدمها بنشاند.
حوزهی علمیه امروز، باید برای کودکان آنقدر بنویسد تا محصول آن در برنامههای فاخر تلویزیونی و سرگرمیهای مدبرانه حضور یابد، تا کودک دینی تربیت شود.
حوزهی علمیه امروز، باید در زبان فارسی، همزبان مخاطبانش بشود مخاطبانی که در دل آنها زندگی میکنیم؛ اما در معیارهای همزبانی لکنت داریم.
حوزهی علمیه امروز، باید برای زنان و دختران آنقدر بنویسد و درباره سبک زندگی این جامعهی پُراحساس تولید اثر کند تا فمینیست مجال میدانداری نکند.
این که مدیران و برنامهریزان حوزه، با چند کتاب نگارش و ادبیات فارسی در سطح یک حوزه و یا دو _ سه مؤسسه و مرکز خودجوش، بر توسعه زبان و ادبیات، مهر و موم زدهاند، نشان میدهد به دنبال مفرّی برای ادای دِین به مخاطبان فارسی هستند، این راهبردهای ناشیانه، یا از سر کامل دانستن اقدامات ناقص است یا از سر بدفهمی در برابر ادبیات فارسی و انرژی نهفته در دنیای کلماتش. گمان میرود، حوزه امروز به اندازهی ترجمه متون عربی، از ادبیات فارسی ارتزاق میکند؛ یعنی گفتوگوی یکطرفه با مخاطب امروزینِ هشتادمیلیونی.
حوزه علمیهی امروز، در حوزه فرهنگ دینی و در رویارویی با مخاطبان فارس زبانش به شدت با کمبود متن فاخر روبه رو است؛ وقتی زبان هم را نفهمیم چگونه باور هم را میتوانیم راست و درست کنیم؛ زین روست که زاری ما بر تهاجم فرهنگیِ فرنگ برای مخاطب ایرانی باورپذیر نیست.
از علامه بیاموزیم؛ «همی گویم و گفتهام بارها/بود کیش من مهر دلدارها/ پرستش به مستی است در کیش مهر/ بروناند زین جرگه هشیارها» و به هنر درآییم.
پایان
جوان آنلاین
#پویانویسی
https://eitaa.com/joinchat/3931373574Cca376c3815
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸رهبر انقلاب حفظه الله:
📑 نظامی طراحی شود كه جوان ميل به پژوهش (تعمیق در علم) پيدا كند.
🔺موانع تعمیق و تفکر و پژوهش:
🔸1 ) حفظ محوری
🔸2 ) محتوای زیاد اعم از مفید و غیر مفید
🔸3 ) عدم تناسب زمان تحصیل با محتوا
✅پیشنهاد :
🔸1 )نکات کاربردی تدوین شود
🔸2 ) توسط افراد شاخص آن علم
❗️جوان با استعداد وجود دارد >>> مقتضی موجود.
😔متاسفانه موانع وجود دارد که استعداد ها نابود می شوند.
@kashkoolfn
شرح گلستان سعدی ۱.mp3
19.85M
#شرح_گلستان سعدی شیرازی
جلسه 1️⃣
کلیاتی در باب احوال و اشعار سعدی شیرازی
ح.ش.مهرآیین
۱۵ آذر ۱۳۹۹
🌺 صلوات بر محمد و آل محمد 🌺
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@riyazi123
کشکولعلمی|حمیدفخیمی
#شرح_گلستان سعدی شیرازی جلسه 1️⃣ کلیاتی در باب احوال و اشعار سعدی شیرازی ح.ش.مهرآیین ۱۵ آذر ۱۳۹۹
🔵🔵حمیدرضا شیرعلی مهرآیین
✅دانش آموخته دکتری زبان و ادبیات فارسی
✅طلبه غیر رسمی
✅مدرس و سخنران و نویسنده
✅مولف ۱۸ عنوان کتاب در زمینه های معرفتی، برهانی و ادبی
🔸تدریس دو کتاب گران سنگ توسط استاد مساله گو
📗شرح نظام
📕شرح جامی
🔹استاد پور مسئله گو از شاگردان ادیب دره صوفی و حجت الاسلام و المسلمین وکیلی حفظهم الله هستند.
📍آدرس کانال شرح نظام
@sharh_nezam
📍آدرس کانال شرح جامی
@Al_Fawaed_Uz_Ziyaiya
◼️ انا لله و انا الیه راجعون
🏴 آیتالله محمد یزدی دعوت حق را لبیک گفت
@kashkoolfn
کشکولعلمی|حمیدفخیمی
◼️ انا لله و انا الیه راجعون 🏴 آیتالله محمد یزدی دعوت حق را لبیک گفت @kashkoolfn
درباره آیت الله یزدی
🌷در دوران طلبگی ام چند بار روزی ام شد که خدمت این بزرگوار برسم.
یک بار با رفقای خانه طلاب جوان خدمت ایشان رفتیم با همان حال بیماری اش ما را به دفتر خود راه داد. پیرمردی نورانی با دقت و تیزبینی بالا. آن جلسه با ما درباره دنیا سخن گفت. اینکه مقوله رابطه معنویت و دنیا در ذهن خیلی از حوزویان حل نشده و امام این ارتباط را معنا کرد.
بعد گفت نشریات شما را مطالعه میکنم. یک شماره از «نشریه خط» درباره فلسفه بود. نقد کرده بودیم مخالفین فلسفه را در حوزه. گفت مطالعه کردم خیلی لذت بردم خیلی عالی بود. از این همه توجه به جوانان طلبه تعجب کرده بودم.
🌷بار دیگر با جمعی از دوستانمان خدمت او رسیدیم. نگران وضعیت انقلابی بودن حوزه بود. میگفت خیلی از بزرگان حوزوی آنطور که باید و شاید مراقب نظام ولایی و انقلابی ما نیستند. دلم برایش میسوخت احساس میکردم خیلی تنها است. به او گفتم حاج آقا من در میان طلاب جوان هستم. کمی عدد و رقم گفتم از طلبه های جوانی که وسط معرکه انقلاب با عشق و اعتقاد نقش آفرینی میکنند. قبول کرد ولی باز هم نگران بود.
🌷در طول این سالها احساس میکردم اگر یک پیرمرد قهرمان در دل حوزه مراقب حجمه ها و بی مهری ها به انقلاب باشد همین شخصیت است. در میان بزرگان حوزه سه شخصیت را دوست داشتم و دوست دارم یکی آیت الله جنتی است که مثل شیر در تنگه احد نظام ایستاده و دیگری آیت الله استاد مصباح که در ساحت تربیت و رشد طلاب انقلابی و انقلابیون جوان بینظیر است و دیگری نیز آیت الله یزدی. شاید هیچ کس به اندازه این سه بزرگوار در معرض توهین و اتهام نبوده در این سالها.
🌷تعارف چرا؟ یک بار هم دلم از او گرفت. احساس کردم برملا کردن اختلاف با آیت الله لاریجانی کار خطایی بود و او نباید چنین میکرد. پیش خودم فکر میکردم خلاف عدالت و تقوا بود این کار ایشان. اما چند روزی نگذشت که با تعجب دیدم خود ایشان با بزرگواری خطای خود را جبران کرد. انصافا در قد و قواره او با روحیات او این رفتار خیلی بزرگوارانه و عجیب بود. او هم در جلوی دوربین حاضر شد و در کنار آقای لاریجانی که بسیار جوان تر از او بود حضور پیدا کرد. و هم پاسخ نامه تند و تیز ایشان را نداد. و سکوت کرد که به نظام ضربه ای نخورد. سکوت و مدارای او برایم درس آموز بود.
🌷بعضی وقتها معنای ثلمه وارد شدن به اسلام را با همه وجود احساس میکنم. جایش خالی است. امیدوارم کنار حضرت روح الله دل سوخته و تن رنجورش آرام بگیرد.
✍ علی مهدیان
#آیت_الله_یزدی
#جامعه_مدرسین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#ویژه
💥مژده: صوت تدریس تدریج الادانی( شرحِ شرحِ تصریف)
🔹بزودی صوتهای تدریس این کتاب
🔹توسط استاد حجة الاسلام سلیمانیان
🔹در کانال روش سنتی بارگذاری خواهد شد.
👉 @raveshsonnati
@kashkoolfn
هدایت شده از علینقی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برتری علمی و ادبی آیت الله خامنه ای بر روسای عرب➖➖➖➖➖➖
📿 @hawzeh_velaei
☘بسم الله الرحمن الرحیم☘
🔸علت اینکه دیر دیر مطلبی قرار داده می شود به خاطر نبود مساله نیست بلکه مطلب زیاد هست اما نوشتن و ... از بنده وقت می گیرد اگر عزیزانی بتوانند همکاری کنند ان شاء الله مطالب خوبی خواهیم داشت.
🔺هر عزیزی در این زمینه ها میتواند کمک کند بسم الله 👇👇👇
📝محتوا
✏️نوشتن مطالب ( عکس مطلب رو با توضیحات می فرستم)
📷طراحی عکس
🎥فیلم
🎙صوت
و...
♦️به این آیدی پیام بدهید👇👇👇
@ravimahdi
کشکولعلمی|حمیدفخیمی
☘بسم الله الرحمن الرحیم☘ 🔸علت اینکه دیر دیر مطلبی قرار داده می شود به خاطر نبود مساله نیست بلکه مطل
🔺به عنوان نمونه بنده کلی مطلب انگیزشی دارم در مورد بزرگان از جمله شهید صدر، شیخ انصاری، علامه حسن زاده و ...
❇️مطالب علمی در مورد ادبیات اعم از صرف لغت نحو و ...، منطق، اصول، فلسفه، طب، ریاضیات، هیئت، نویسندگی، خطاطی، داستان نویسی، فقه و ...