🎭 #ادبی_هنری
🔹 هرج و مرج اخلاقی روی صحنه تئاتر!
🔸دو نمایش که به تازگی روی صحنه رفتهاند، ناهنجاری و قبحشکنی را از حد گذرانده و به مرز هرج و مرج اخلاقی رسیدهاند. به گزارش خبرنگار کیهان، یکی از این نمایشها که این شبها در تالار ایرانشهر درحال اجراست، روایتگر زنی است که خودکشی کرده است و در ادامه ماجراهایی که سبب این اتفاق شده، روی صحنه بازگو میشود؛ داستانی مملو از خیانت و روابط نامشروع و نامتعارف! البته طراحی روایتهایی درباره عشقهای چند ضلعی، در تئاتر ایران متداول شده است. اما این بار با نمایشی طرف هستیم که تقریبا همه شخصیتهای آن به یکدیگر خیانت میکنند و ارتباط غیراخلاقی افراد متأهل در آن عادی است! نمایشی که محتوای آن حتی از سریالهای مبتذل ماهوارهای نیز قبیحتر به نظر میرسد. همچنین نمایش دیگری در تماشاخانه سپند روی صحنه رفته که بهخاطر ابتذال، اجرای آن حتی در خارج از کشور نیز ممنوع بوده، اما این شبها در تهران روی صحنه رفته است. اینکه اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد حتی از بسیاری کشورهای غربی در صدور مجوز برای این نمایش تساهل به کار برده نیز در نوع خود، قابل تأمل است. متأسفانه طی سالهای اخیر و بهخاطر ضعف در نظارت و صدور مجوز برای آثار، فضای تئاتر ایران به شدت سقوط کرده و نمایشهایی با موضوعات و مضامین هنجارشکن، ضدخانواده و غیراخلاقی بهطور مکرر اجرا میشود.
http://kayhan.ir/fa/news/170696
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🏆 #ورزشی
🔹 حسن یزدانی: هدفم بالا بردن پرچم ایران در المپیک ۲۰۲۰ است
🔸 اتحادیه جهانی کشتی از عزم حسن یزدانی برای رسیدن به دومین مدال طلای المپیک پس از قهرمانی در رقابتهای جهانی قزاقستان خبر داد.
رقابتهای جهانی کشتی آزاد و فرنگی در نورسلطان پایتخت قزاقستان به پایان رسید و از میان ۲۰ آزاد و فرنگیکار ایران تنها حسن یزدانی به مدال طلای جهان رسید و برای کشتی ایران آبروداری کرد.
اتحادیه جهانی کشتی بااشاره به کسب دومین مدال طلای جهان توسط حسن یزدانی و غیبت کشتیگیر هندی در دیدار فینال، از عزم حسن یزدانی برای ایستادن بر سکوی نخست المپیک ۲۰۲۰ در توکیو خبر داد.
یزدانی بااشاره به سطح بالای رقابتهای قهرمانی جهان در قزاقستان، گفت: من سخت تمرین کرده بودم و این فرصت به من داده شد تا شانس رسیدن به پیروزی را داشته باشم. بعد از چند روز بار دیگر تمریناتم را برای رسیدن به دومین مدال طلای المپیک آغاز میکنم. در رقابتهای جهانی توانستم با کسب مدال پرچم کشورم را بالا ببرم، اینک بدنبال این هستم در المپیک نیز پرچم ایران را به اهتزاز درآورم و مردم کشورم را خوشحال کنم.
دیوید تیلور آمریکایی که سال گذشته موفق به شکست حسن یزدانی در رقابتهای جهانی ۲۰۱۸ شده بود، جدیترین رقیب یزدانی در وزن ۸۶ کیلوگرم بود که بدلیل مصدومیت حضور در رقابتهای جهانی قزاقستان را از دست داد اما قصد دارد در المپیک ۲۰۲۰ کشتی بگیرد.
تیم ملی کشتی آزاد ایران با کسب یک مدال طلا توسط حسن یزدانی، یک نقره علیرضا کریمی و دو برنز بهنام احسانپور و یونس امامی در جایگاه چهارم جهان جای گرفت. ۶ آزادکار دیگر ایران نیز از رسیدن به مدال بازماندند.
http://kayhan.ir/fa/news/170669
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📡 #دور_دنیا
🔹 عضویت ۴ هزار کودک و نوجوان انگلیسی در باندهای مواد مخدر
🔸 بیش از ۴ هزار نفر از کودکان و نوجوانان انگلستان در باندهای مواد مخدر شهر لندن فعالیت میکنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندیپندنت، بر اساس آمارها، ۴۶ درصد افراد مرتبط با باندهای مواد مخدر لندن را نوجوانان ۱۵ تا ۱۹ تشکیل میدهند. به علاوه ۲۹ درصد افراد عضو در این باندها، جوانان ۲۰ تا ۲۵ و یک سوم آنها را افراد زیر ۱۸ سال تشکیل میدهند.از این افراد برای حمل و انتقال مواد مخدر و پول به دیگر شهرهای انگلستان استفاده میشود و بسیاری از آنها در معرض حملات چاقویی قرار دارند.بررسیها حاکی از آن است که بسیاری از دختران جوان عضو در این باندها، مورد سوءاستفاده و خشونت قرار گرفتهاند.
http://kayhan.ir/fa/news/170652
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 دولت با انبوه اختیارات چه معاملهای با اقتصاد کرد؟
🔸 ادعای فقدان اختیارات با وجود اختیارات وسیع دولت، از سوی کارشناسان و صاحبنظران پذیرفتنی نیست.
روزنامه فرهیختگان در اینباره نوشت: نهاد اجرایی که آن را با عنوان دولت میشناسیم، در نسبت تعداد دستگاهها و سازمانهای زیرمجموعه، بسیار وسیعتر از سایر نهادهای حاکمیتی پیریزی شده است. 19 وزارتخانه و انبوه شرکتهای تابعه و در کنار آن، سازمانها و نهادهایی که مستقیما زیرنظر رئیسجمهور اداره میشود، گستره عظیمی را شکل میدهد.
سهم دولت و شخص رئیسجمهور از مراکز تصمیمگیری فرادولتی هم قابل تامل است. بیش از 10 مرکز و شورای عالی در کشور وجود دارد که عموما شخص رئیسجمهور ریاست آنها را در دست داشته و برخی اعضای کابینه وی نیز بسته به ماموریت شورا، عضو هستند و حق رای دارند.
علاوهبر لیست بلندبالایی که ذکر شد، در شرایط جنگ اقتصادی دو ابزار ویژه در اختیار دولت قرار گرفته که از نظر وسعت و عمق اثرگذاری، شاید بر سایر اجزای کلکسیون اختیارات رئیسجمهور برتری دارد. تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که معاون اول رئیسجمهوری ریاست آن را برعهده دارد و جمعی از وزرا، مسئولان و نمایندگان مجلس در آن عضو هستند، یکی از مسیرهای باز پیشروی دولت برای پیشبرد برنامههای اقتصادی است. مورد دیگر، شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سهگانه است که آنهم به ریاست رئیسجمهور تشکیل میشود و با اختیارات ویژهای که دارد، تقریبا قادر است هر مانعی را در کمترین زمان از جلوی پای دولت بردارد. در ماجرای کسری بودجه 98، دولت درخواست کرد از چهار محل فروش اموال دولت، برداشت از صندوق توسعه ملی و حساب ذخیره ارزی و انتشار اوراق بدهی- بخوانید بدهکارکردن دولت آینده- برای جبران کسری بودجه استفاده کند که مورد موافقت شورا قرار گرفت…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/170718
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 ستاد اجرایی تبصره ۱۴:
معترضان به حذف یارانه به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند
🔸 ستاد اجرایی تبصره ۱۴ در اطلاعیهای اعلام کرد: چنانچه تاکنون یارانه خانوار شما واریز نشده و پیامک نیز دریافت نکردهاید، از مراجعه به ادارات، دفاتر پیشخوان خدمات دولت و پلیس ۱۰+ خودداری کنید.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ستاد اجرایی تبصره 14 در اطلاعیهای اعلام کرد: چنانچه تاکنون یارانه خانوار شما واریز نشده و پیامک نیز دریافت نکردهاید، از مراجعه به ادارات، دفاتر پیشخوان خدمات دولت و پلیس 10+ خودداری کنید.
در این اطلاعیه آمده است: ممکن است شما مشمول دریافت یارانه باشید، ولی به یکی از دلایل زیر یارانه به حساب سرپرست خانوار واریز نشده است:
- تغییر یا فوت سرپرست خانوار
- اختلال در حساب بانکی واریز یارانه نظیر مسدود شدن و یا تغییر شماره حساب
- تاخیر در انتقال یارانه به حساب سرپرست خانوار توسط بانک
چنانچه پیامک حذف را دریافت ننمودید و یا برای اعلام نقطه نظرات درخصوص نحوه همکاری دفاتر پیشخوان خدمات دولت، با شماره 6369-021 تماس حاصل فرمایید.
بنابر این گزارش، سرپرستان خانواری که یارانه آنها قطع شده، باید منتظر دریافت پیامکی با سرشماره «یارانه» با متن «خانوار شما مشمول حذف دریافت یارانه نقدی است» باشند.
این سرپرستان خانوار در صورتی که به قطع یارانه نقدی خود معترض هستند، باید پس از دریافت این پیامک، با کارت شناسایی معتبر به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند و پیامک دریافتی را ارائه دهند.
پس از مراجعه به دفتر پیشخوان و ثبت اعتراض، «کد رهگیری» به سرپرست خانوار پیامک میشود و پس از آن باید به سایت ثبت درخواست رسیدگی برقراری مجدد یارانه نقدی به نشانی
yaraneh10.mcls.gov.ir مراجعه و با وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار و کد رهگیری دریافت شده از دفتر پیشخوان اعتراض خود را ثبت کنند.
http://kayhan.ir/fa/news/170690
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 فهم نادرست از بودجه و نحوه تأمین آن، عمده مشکل اقتصاد
🔸 روزنامه دنیای اقتصاد دیروز در مطلبی نوشت: «عمده مشکل اقتصاد از فهم کج بودجه و کسری بودجه و نحوه تأمین آن برمیخیزد. عایدی نفت درآمد نیست، بلکه تأمین مالی بودجه است، استقراض از بانک مرکزی و بانکها (بهویژه بدون استفاده از اوراق قرضه دولتی) موجب برونرانی بخش مولد خصوصی از اقتصاد شده است. ریشه تورم مزمن و تضعیف اقتصاد نیز همین کجفهمی در مفهوم و عملیات بودجه است. دولت باید بداند که بودجه ابزار سیاست مالی است، ولی ابزار توسعه نیست. پول نفت درآمد نیست و تأمین کسری بودجه با انتشار اوراق مانند دستورات وامدهی به بانکها برای پروژهها نیست. با این توضیحات باید تأکید کرد تنظیم بودجه دوسالانه یا ریزکردن و شفافسازی بودجه کارهای خوبی است، ولی تغییری در وضعیت اقتصادی و سیاست مالی نخواهد داد.»
http://kayhan.ir/fa/news/170716
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🏆 #ورزشی
🔹 مدال نقره نماینده ایران در مسابقات کاراته وان شیلی
🔸 ذبیح الله پورشیب مدال نقره چهارمین مرحله لیگ کاراته وان «سری آ» شیلی را بر گردن آویخت.
در فینال وزن منهای 84 کیلوگرم چهارمین مرحله لیگ جهانی کاراته وان «سری آ» به میزبانی شیلی، ذبیح الله پورشیب مقابل اوگور آکتاش ترکیهای به میدان رفت و پس از تساوی یک بر یک در هانتی نتیجه را به حریف واگذار کرد و مدال نقره را بر گردن آویخت.
رقیب ترکیهای نفر اول رنکینگ المپیکی فدراسیون جهانی را در اختیار دارد و طلای قهرمانی اروپا 2019، 3 طلا، یک نقره و یک برنز کاراته وانهای 2019 برنز قهرمانی جهان 2018 و طلای امیدهای جهان 2015 در کارنامهاش دیده میشود.
پورشیب تا پیش از رسیدن به فینال ابتدا یک بر صفر کارلوس مایا از مکزیک را مغلوب کرد، سپس با همین نتیجه والد دقالی دارنده برنز جوانان اروپا 2017 از بلژیک را شکست داد.
در دور سوم 2 بر یک بر نبیل اچ چابی دارنده نقره جوانان جهان 2017 از مراکش غلبه کرد و در ادامه موفق شد 6 بر 3 ریکیتو شیمادا ژاپنی دارنده عنوان قهرمانی جوانان جهان 2017 و برنز لیگ جهانی فرانسه 2019 را شکست دهد و راهی دیدار نیمه نهایی شود.
پورشیب در این مرحله با نتیجه 7 بر 6 از سد دانیار یولداشف قزاقستانی، دارنده عنوان نایب قهرمان آسیا 2017 گذشت و فینالیست شد. در این رقابتها 804 کاراته کا از 72 کشور در سانتیاگو شیلی با هم به رقابت پرداختند. امیر مهدی زاده دیگر نماینده ایران در این مسابقات بود که نتوانست روی سکو برود.
http://kayhan.ir/fa/news/170666
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 سرپیچی ۷۰ درصد پزشکان از قانون نصب کارتخوان
🔸در حالی مهلت تعیین شده برای ثبتنام دستگاههای کارتخوان توسط صنف پزشکان به پایان رسیده است که بر اساس آمارها تا روز 31 شهریور ماه فقط ۳۰ درصد از پزشکان در این طرح ثبتنام کردهاند.
به گزارش ایسنا، مهلت تعیین شده برای ثبت کارتخوان در مطب پزشکان در حالی دیروز (یکم مهرماه) به پایان رسید که به گفته مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و نظارت سازمان امور مالیاتی تا روز 31 شهریور ماه فقط ۳۰ درصد از پزشکان در این زمینه اقدام کرده بودند. بر این اساس حدود ۷۴ هزار پزشک ملزم به نصب کارتخوان در مطبهای خود شدهاند اما از این تعداد فقط ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبتنام کردهاند.
به نظر میرسد صنف پزشکان تهدیدهای سازمان امور مالیاتی را جدی نگرفته و آن طور که از واکنشهای سازمان امور مالیاتی هم برمیآید، این نهاد مالیاتی هم قصد ندارد خود را با این صنف قدرتمند درگیر کند.
واقعیت این است که پزشکان علاوهبر اثرگذاری اجتماعی بالایی که دارند، به لحاظ سیاسی هم از نفوذ و قدرت بالایی برخوردار هستند. داشتن فراکسیونی مستقل در مجلس شورای اسلامی با عنوان «فراکسیون بهداشت و درمان» تنها یکی از ابزارهای قدرتمند این صنف در دستگاه سیاستگذاری کشور است.با این حال به نظر میرسد دستگاههای نظارتی نباید از موضوعی به اهمیت مالیاتها آن هم در سال سخت اقتصادی به سادگی عبور کنند. این موارد نباید باعث شود یک صنف در برابر قانون پافشاری کند، مخصوصا اگر این قانون به مالیات مربوط باشد که در شرایط اقتصادی فعلی بودجه اقتصادی کشور بسیار به آن وابسته است. از طرف دیگر اگر صنف پزشکان موفق شوند از زیر بار قوانین مالیاتی شانه خالی کنند احتمالا دیگر اصناف نیز به تبع آنها زیر بار نصب دستگاه کارتخوان در دفاتر خود نخواهند رفت...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/170692
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🏆 #ورزشی
🔹 کاهش بودجه فدراسیونها در صورت پایینبودن کیفیت اردوهای پارالمپیکی
🔸 رئیسکمیته ملی پارالمپیک در هفدهمین مجمع کمیته ملی پارالمپیک گفت: فدراسیونهایی که تحت پوشش کمیته ملی پارالمپیک قرار گرفتند اگر از لحاظ برگزاری اردو برای ورزشکاران پارالمپیکی کیفیت مناسبی نداشته باشند بودجه کمتری در اختیار آنها گذاشته خواهد شد.
محمود خسرویوفا اظهار داشت: یکسری مشکلات برای اجرای برنامهها وجود دارد، اما مشکلات به شکلی نیست که ما نتوانیم برنامههای پیشبینی شده خود را برای حضور در پارالمپیک ۲۰۲۰ به تعویق بیندازیم. اولویتبندی ما بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۰ است که سعی میکنیم با تنظیم بودجه و تخصیص درست آن در ادامه اجرای تقویم ورزشی با مشکلی مواجه نشویم. البته چون نابهجا هزینه میکنیم قطعا پول هم کم میآوریم اما تا به امروز مشکلی از نظر اعتبارات نداشتهایم و از برنامهها عقب نیستیم. تا امروز ۳۴ سهمیه کسب کردیم که امیدواریم بتوانیم در ادامه راه شرایط مطلوبتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما اگر احساس کنیم فدراسیونی در برگزاری اردوهای پارالمپیکی کوتاهی میکند و یا کیفیت اردوها راضیکننده نباشد قطعا بودجه آنها از منابع پیشبینی شده کمتر خواهد شد. ضمن اینکه قرار است یک ناظر فنی و یک ناظر مالی بعد از این تا شروع بازیهای پارالمپیک در اردوها حضور پیدا کنند و شرایط اردوها را مورد بررسی قرار دهند تا دیگر گلایهای را از ورزشکاران پارالمپیکی شاهد نباشیم. خسرویوفا خاطر نشان کرد: برای ورزشکارانی که به صورت غیرمتمرکز در اردوها شرکت میکنند پول مستقیما به حساب ورزشکار واریز میشود که من تصور میکنم به ورزشکاران پارالمپیکی به ویژه آنهایی که طلایی هستند بالاترین حقوق را پرداخت میکنیم.
http://kayhan.ir/fa/news/170667
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📚 #معارف
🔹 اتهامزنی حربه دشمن در جنگ روانی
🔸 یکی از مهمترین شیوههای سلطه یا بقای سلطه از سوی دشمنان بهرهگیری از جنگ روانی است. در این جنگ از همه ابزارهای رسانهای و غیررسانهای برای رساندن پیام تزلزل وترس و ایجاد اضطراب روانی بهره گرفته میشود تا اینگونه بتوانند به مقاصد شوم خویش دست یابند.
خدا در قرآن درباره سیاست استکباری فرعون، این دشمن قسم خورده علیه حضرت موسی(ع)، میفرماید که وی در جنگ نرم از سه حربه سیاسی، اجتماعی و مذهبی استفاده میکرد.
در اتهامزنی سیاسی به حضرت موسی(ع) میگوید: یُریدُ اَنْ یُخْرِجَکُمْ مِنْ اَرْضِکُمْ؛ (موسی) میخواهد شما را از سرزمین خودتان بیرون راند (اعراف، آیه 110؛ شعراء، آیه 35)؛
در اتهامزنی اجتماعی نیز میگوید: اَنْ یُظْهِرَ فِیالْاَرْضِ الْفَسادَ؛ میخواهد در زمین فساد را ظاهر کند. (غافر، آیه 26) اظهارکردن فساد به معنای ایجاد فساد بهعنوان پدیده اجتماعی است، بهگونهای که ضد ارزشها و نابهنجارها به جای ارزشها و هنجارها در جامعه مطرح شود؛
در اتهام مذهبی نیز میگوید: إِنِّی أَخَافُ أَنْ یُبَدِّلَ دِینَکُمْ؛ من میترسم که دینی دیگر را جایگزین دین شما کند.(غافر، آیه 26)
از این آیات دانسته میشود که باید مواظب باشیم تا مستکبران با رسانهها و ابزارهای پرکارآمد شایعهسازی و شایعهپراکنی، مردم را از نظام اسلامیدور نکنند و ما را در مسیر اهداف استکباری و سلطه گرایانه خویش به کار نگیرند. هوشیاری و بصیرت در این هیاهوی رسانهای و بازار شایعات از طریق رسانههای همگانی و اجتماعی لازم و ضروری ملتی است که میخواهد مستقل و آزاد و آزاده در جهان فریبکار امروز باقی بماند.
http://kayhan.ir/fa/news/170683
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📚 #معارف
🔹 عواقب کنترل نکردن نفس اماره
🔸 عالم وارسته حضرت آیتالله محمد کوهستانی (ره) در جمعی از طلبهها میفرمودند: «شما وضع مرا که نگاه میکنید شاید گمان کنید این شیخ چیزی نمیفهمد و خیلی آدم سادهای است و حال آنکه امکانات رفاهی هر طور که بخواهم برایم آماده است، اما من نمیخواهم، چرا که نفس را هر طور عادت بدهید همان گونه پرورش مییابد ،اگر توانستید کنترل کنید، همان جا میایستد ولی اگر نفس را آزاد گذاشتید چموش میشود و دیگر نمیشود او را کنترل کرد؛ مثلاً اگر امروز بگویم این فرش اتاق من از حصیر یا نمد است، باید تبدیل به قالیچه شود، فردا میگویم این قالیچه به درد این اتاق نمیخورد، چرا که بهتر از اتاق است و اتاق باید عوض شود. اتاق را عوض کردم، آن وقت میگـویم این قالـیچهها به درد این اتاق نو نمیخورد، بایـد قـالی یک تخته باشد و پرده اتاق باید فلان جور باشد و همین طور که اتاق عوض میکردم و قالیچه را تبـدیل میکردم، عمر شیخ محمد هم در این مسیر تمام شد.(و هیچی عایدش نشد.) پس همین جا نفس را کنترل میکنیم تا کِش پیدا نکند، شما باید متوجه باشید که اگر در زندگی ،نفس را کنترل نکنید، گرفتار میشوید و تا آخر عمر باید مشغول این کارها باشید.
*عبد الکریم کوهستانی - کتاب بر قله پارسایی
http://kayhan.ir/fa/news/170681
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی
🔹 راهکارهای کاهش قیمت مسکن
🔸 بازار مسکن از تابستان سال 96 تا کنون فضای بحرانی را تجربه کرده است. به استناد اطلاعات بدست آمده از بانک مرکزی، در شهر تهران، میانگین قیمت هرمتر مربع واحد مسکونی در شهریورماه سال 96، رقم 4میلیون و 650 هزار تومان را تجربه کرده است. درحالی که شهریورماه سال 97، میانگین قیمت به 8 میلیون و 100هزار تومان هم رسید و بازار مسکن در تهران در بین سالهای 96 و 97، افزایش قیمت 74 درصدی را تجربه کرد. این افزایش قیمت سرسام آور پایان فشار بر توان اقتصادی مردم نبود و قیمت مسکن در تیرماه سال جاری، به بیشترین مقدار خود رسید. در حقیقت میانگین قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران از 13میلیون و 300هزارتومان هم گذر کرد. تورم 186درصدی به وجود آمده نسبت به شهریورماه 96، با هیچ متر ومعیار اقتصادی قابل تحلیل نبوده و نه تنها منجر به از بین رفتن رویای صاحب خانه شدن برای بسیاری از زوجهای جوان شد، بلکه عدهای از مردم را نیز بیخانمان کرده و به حاشیه نشینی مجبور کرد.
روند افزایش قیمتها که در سال جاری سیر صعودی به خود گرفته بود، در ماههای گذشته متوقف شد. تا جایی که میانگین قیمت مسکن در شهر تهران در مرداد ماه امسال نسبت به ماه گذشته با کاهش 1/2درصدی مواجه شد و به 13میلیون و 140هزارتومان رسید. کاهشی که برخی را نسبت به آینده بازار مسکن امیدوار کرد.
از طرفی افزایش نامتعارف قیمتها منجر به کاهش شدید حجم معاملات در بازار مسکن شد. به گفته ایرج رهبر، دبیر انجمن انبوهسازان مسکن استان تهران، در سه ماهه تابستان امسال شاهد کاهش معاملات مسکن تا مرز ۷۴ درصد بودهایم.
تلاطم بازار مسکن در سالهای اخیر منجر به ایجاد سؤالهایی بیجواب در ذهن مردم شده است. آنها مدام از خود میپرسند، آیا افزایش قیمت دیگری در راه است یا خیر؟ به راستی علت اصلی این نابسامانیها در بازار خرید خانه چیست و آیا ممکن است برای همیشه متوقف شود یا خیر؟ در ادامه این گزارش قصد پاسخ دادن به این سؤالها را داریم...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/170680
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی
🔹 دیپلماسی اقتصـــــادی؛ حلــقه مفقوده پیــشرفت کشور
🔸 سینا احدیان
این روزها چند سؤال اساسی پیرامون اقتصاد کشور نقل محافل گوناگون شده است؛ قرار بود به خیال خوش لیبرالها همه مشکلات اقتصادی حتی مشکل آب خوردن مردم هم با معاملهای با کدخدا حل شود ولی نشد. در مقابل، تحریمکنندگان که تلاش کردند حلقههای تحریم ظالمانه خود را با یک جنگ تمام عیار اقتصادی ناعادلانه و سلطهطلبانه تنگتر کنند، اوایل سال جاری با برداشتن معافیت موقت خرید نفت از ایران فشار را بیشتر کردند. با این شرایط آیا اقتصاد ایران بدون تعامل با آمریکا و همپیمانانش در فضای تجارت جهانی منزوی میشود؟
آیا برای گشایش اقتصادی نیاز به مذاکره با حکومت غیرقابل اعتماد آمریکا و شیادی شیطان صفت همچون ترامپ است -که البته تجربه تلخ برجام، هزینه سازش و نتیجه دیپلماسی لبخند در برابر جنایتکاران را نشان داد- و در غیر این صورت به بن بست اقتصادی میرسیم؟ در این شرایط، آینده پیش روی اقتصاد کشور، پیشرفت اقتصادی، اشتغال جوانان و تکلیف رفاه و معیشت مردم چه خواهد شد؟
آیا ظرفیتها و مزیتهای قابل ملاحظهای برای پیروزی در این نبرد در اقتصاد ایران وجود دارد و یا یک بازی نامتوازن و یکطرفه است؟ چطور در حوزههای دفاعی، نظامی، امنیتی، مهندسی و حتی عرصههای علمی قلههای پیشرفت را با سرعتی باورنکردنی آن هم از نگاه دیگران پیمودیم، اما در اقتصاد مستاصل ماندهایم؟
برای پاسخ به این سؤالات لازم است به چند مسئله کلان، از جمله وضعیت موجود جایگاه و شرایط ایران و وضعیت مطلوبی که میتوان با امکانات و توانمندیها و مزیتهای اقتصادی واقعی به آن دست یافت، پرداخته شود.
رویکرد اقتصاد سیاسی ایران جهت رشد و توسعه کشور و رویارویی با تحریمهای اقتصادی بر اساس فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی مبتنی بر «اقتصاد مقاومتی» است که راهبرد اصلی توسعهای آن اقتصادی درونزا و بروننگر تعریف میشود. به بیان دیگر اقتصاد ایران باید به سمتی حرکت کند که با باور و تکیه به توان داخلی و افزایش تولید و بهرهوری علاوه بر تامین نیازهای داخل و رفع وابستگی، موجبات صادرات و کسب بازارهای خارجی و به دنبال آن رشد و توسعه اقتصادی را فراهم نماید و به بازیگر اقتصادی فعال و قدرتمند در منطقه و جهان تبدیل شود...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/170678
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی
🔹 جای خالی «تبلیغات تجاری» در زنجیره اقتصاد ملی!
🔸 علیرضا ربیعیراد
تحلیل محتوای بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیش از یک دهه اخیر نشان میدهد که تاکید ایشان بر رونق اقتصادی و تکیه بر اقتصاد ملی روندی روزافزون داشته است. این موضع البته برکسی پوشیده نیست. اما در اینباره میتوان موضوعها و پرسشهای مستتری را جستوجو کرد. انتظار عمومی این است که تاکید رهبری بر مفهومی کلی همچون اقتصاد ملی در طول یک دهه از عمر کشور، نتایج و دستاوردهای عظیمی داشته باشد. اما بهرغم موفقیتهایی که در بخشی از اقتصاد کشور شاهدش هستیم، در طول این همه سال، وضعیت عمومی اقتصاد کشور همچنان مطلوب نیست.
آسیبشناسی عملکرد دستگاههای اجرایی و تقنینی و... میتواند بخشی از چرایی موضوع را تبیین کند. اما همه ماجرا این نیست. نکته مهمی که در این باره وجود دارد، درک «ملی بودن» توصیه رهبری است، نه دولتی یا حاکمیتی بودن آن. میل دستگاههای دولتی، عمومی و حاکمیتی بر بخشنامهای کردن توصیه رهبری و ترجمه آن به یک دستورالعمل سازمانی، وجهه ملی و مردمی بودنش را کمرنگ و حتی در مواردی ناپیدا کرده است. شاید به همین دلیل باشد که بخش خصوصی جوان و کمتجربه کشور نیز چندان که باید و شاید نتوانسته است خود را با این توصیه هماهنگ سازد و متاسفانه ناهماهنگیهای زیادی دراین باره وجود دارد. در نتیجه این اتفاقها، تصور میشود که بار همه مسئولیتها در اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی بر دوش حاکمیت یا به طور ویژه بر دوش دولت است.
تردیدی نیست که مسئولیتهای نهادهای حاکمیتی و به ویژه دولت قابل اغماض نیست اما نباید از نظر دور داشت که کانون اصلی در فهم و پیاده شدن گفتمان اقتصاد مقاومتی در جامعه، خارج از مرزهای سازمانی و در میان لایههای اجتماعی است. در واقع بازوی ارتباطی میان جامعه و اقتصاد، مصرف است و برای تبیین هرگونه گفتمانی در این باره، بیش از تبلیغات سیاسی، نیاز به تبلیغات تجاری است. متاسفانه در کشور ما چندان که باید و شاید به تبلیغات تجاری به عنوان یک ابزار و بازوی نیرومند در جهتدهی به مفهوم «مصرف» توجه نمیشود. توجه به این امر و ورود آگاهانه و منعطف به این عرصه میتواند بخش قابل توجهی از جورچین اقتصاد مقاومتی را تکمیل کند...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/170677
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
#روزنامه_کیهان
🔹سه شنبه ۲ مهر ۱۳۹۸
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper