گزارش کیهان از انتصابهای خطرناک و هشدارهایی که شنیده نمیشود
🔰 گواهی عدم سوءپیشینه برای همه الزامی است غیر از دولت چهاردهم
🔸سریال انتصابات مسئلهدار در دولت چهاردهم با شدت بیشتری در حال ادامه است، انتصاباتی که ابتدائیترین شیوههای گزینش و جذب نیرو را هم نقض کرده و باعث تعجب افکار عمومی شده است.
🔸حتی بیرون از سازوکار دولتی و در سادهترین شغلهای در دسترس مردم همچون تاکسیهای اینترنتی نیز ارائه سوءپیشینه یکی از مدارک الزامی مورد نیاز برای ثبتنام است.
🔸در برابر این روند ما شاهد این هستیم که در دولت چهاردهم، افرادی به مناصب مهم و کلیدی وزارتخانهها و نهادهای ذیل ریاست جمهوری منصوب شدهاند که حتی قادر به ارائه اولین اصل گزینش یعنی ارائه گواهی عدم سوءپیشینه نیز نیستند، از سویی دیگر شاهد این هستیم گرچه سطح استعلامات به تناسب جایگاه سازمانی فرد بکارگرفته شده بالاتر میرود، ولی انتصابات اخیر در دولت، این ظن را به ذهن متبادر میکند که فرآیند استعلامات که برای بهکارگیری پایینترین جایگاه سازمانی امری عادی به شمار میرود برای تصدی مناصب عالیه و بلندپایه دولتی انجام نمیشود و یا توسط مسئولان و مدیران ارشد دولتی به آن وقعی نمینهند.
🔸در کنار اشتباه بودن سختگیریهای بیمورد در فرآیند گزینش دستگاههای دولتی که در سالهای ابتدای انقلاب نیز مورد نقد امام راحل(ره) قرار گرفت، تفریط و سهلگیری بیش از حد دولت چهاردهم در انتصاب افراد و مدیران میانی دولت نیز روی دیگری از اشتباه در حوزه انتصابات است.
🔸انتصاب افراد مسئلهدار و زاویهدار با محکومیتهای امنیتی و همچنین سابقههای عیان دشمنی با نظام و انقلاب، نتیجه سازوکار افرادی در شورای راهبری بود که خود در مجموع 26 سال محکومیت امنیتی داشتهاند.
#تیتر_یک
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001EtE
@Kayhan_online
🔰 این نامه نشان داد که زندانیان اپوزیسیون چه موجودات خطرناکی هستند
🔸فائزه هاشمی در میان اصلاحطلبان و حتی برخی اعضای خانواده به عنوان فردی تندرو شناخته میشود. اما نامه اخیر او از زندان درباره مواضع رادیکال برخی زندانیان سیاسی نشان میدهد که مهار این عناصر تندرو و سوپر رادیکال از سوی مراجع قانونی، اقدامی بجا برای صیانت از امنیت عمومی بوده است.
🔸عضو حزب کارگزاران چندی قبل در نامهای از زندان نوشت: «مشاهداتم در زندان حالم را از هر مبارزهای به هم میزند... زندان اوین، بند زنان سیاسی، همجواری با مبارزین نامآشنا، خاطرات خوب و بد، تلخ و شیرین. در کلام عالی و در عمل خالی، نظریهپردازانی از درون تهی. دیکتاتورهای کوچکی که آنچه را که سالها با آن مبارزه کردهاند بر سر همبندیهای خود میآورند.
🔻همبندیانی که کمتر یارای نقد کردن و یا ایستادن در مقابل آنها را دارند که در این صورت تنگنظریها، تهمتها، پروندهسازیها، هتاکیها، حذف و طردها، تخریب شخصیتها و گاهاً ضرباتی را نوش جان میکنند....
🔻... در زندان آموختم که ما مبارزین طبلی توخالی و دیکتاتورهای حقیری بیش نیستیم... دختر عمویم که به تعبیر خوابهایش باور جدی دارد، چندی پیش در خواب دیده که در زندان توسط همبندیها کشته میشوم. از ما گفتن بود، خود دانید».
🔸کم آودن و به ستوه آمدن فائزههاشمی در مقابل برخی زندایان سیاسی در حالی است که خود وی به تندروی و مواضع به دور از منطق شناخته میشود، تا جایی که برادرش محسن در گذشته از او به عنوان تکنوکرات افراطی یاد کرده بود. محسنهاشمی رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، در مراسم هفتمین سالگرد رحلت مرحومهاشمی گفته بود: «والده ما از بنده سؤال کرد که چرا فائزه زندان است؟ گفتم خارج از چهارچوب حرف زده است».
🔸فائزههاشمی چند سال قبل در گفتوگو با انصاف نیوز، نسبت به ترامپ ابراز شیدایی کرده و گفته بود: «دوست داشتم ترامپ رای بیاورد، چون فشارها میتوانست ایران را مجبور به تغییر سیاست کند. به خاطر همین فشارهایی که میآورد، بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق بیفتد. شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا میکرد، بالاخره ما مجبور میشدیم یک تغییر سیاستهایی را داشته باشیم.»
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001EtZ
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سازمان هواشناسی در استانهای شمال شرق کشور هشدار سیلاب صادر کرده است
@Kayhan_online
نگاهی به فیلم «پول و پارتی»
🔰 شبهفیلمهندی
👤 #محمد_عمرانی
🔸فیلم «پول و پارتی» که با حمایت یک برند غذایی ساخته شده، داستان دختر و پسری جوان است که سعی در فریب یکدیگر دارند و هر دو برای هم نقش بازی میکنند به امید اینکه مورد پسند طرف مقابل قرار بگیرند و پس از ازدواج به ثروت و خوشبختی برسند.
🔸فیلمساز در این اثر تلاش زیادی کرده تا با رویکردی اجتماعی به مسائل روز جامعه ایران بپردازد، ولی حاصل کار یک فیلم سطح پایین با میزان بسیار زیادی از شوخیهای ناپسند و بالای ۱۸ است.
🔸حرف آخر اینکه داستانها و موضوعات خطی، شبه فیلمفارسی -در اینجا شبه فیلمهندی- و سری دوزی که این روزها دستمایه فیلمسازی برای کارگردانهای سینمای بدنه ایران شده، راهی است که متأسفانه سعید سهیلی هم به آن دست برده و راهی به ترکستان است!
حرف آخر اینکه داستانها و موضوعات خطی، شبه فیلمفارسی -در اینجا شبه فیلمهندی- و سری دوزی که این روزها دستمایه فیلمسازی برای کارگردانهای سینمای بدنه ایران شده، راهی است که متأسفانه سعید سهیلی هم به آن دست برده و راهی به ترکستان است!
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001EsS
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 مهندسان ایرانی مچ غولهای نفتی در پارسجنوبی را خواباندند
🔸طبق آمار موسسه وود مکنزی، به نسبت سهم، تولید گاز قطر از پارسجنوبی حدود ۹۰۰ میلیارد متر مکعب از ایران کمتر بوده است.
انرژیمدیا
@Kayhan_online
🔰 عبرت شهید رجایی برای آقای پزشکیان
👤 #محمد_ایمانی
🔸شاید خیلی نتوان بر کسی خرده گرفت که چرا مسعود کشمیری، اجازه یافته بود تا کنار دست رئیسجمهور پیش رفته و بمب را در جلسه شورای عالی امنیت ملی جاسازی کند؟ یا چگونه محمدرضا کلاهی توانست در مقرّ حزب جمهوری اسلامی نفوذ کند و ضمن بمبگذاری، آیتالله بهشتی و یارانش را به شهادت برساند؟ صرفنظر از بیاحتیاطی و خوشبینی بیجا، میشود ماجرای نفوذ در آن روزگار را به فقدان سابقه و پرونده درباره افراد نفوذی، و کمتجربگی مدیران نسبت داد، ضمن این که منافقین و دیگر گروههای سرسپرده به بیگانه، هنوز ماهیت خود را آشکار نکرده بودند.
🔸 اما امروز بعد از گذشت چهار دهه، هیچ صاحبمنصبی حق ندارد در اثر کوتاهی و غفلت، بستری برای تکرار آن حوادث تلخ و عبرتآموز فراهم کند. شهادت شهیدان رجایی و باهنر و بهشتی، هرچند خسارت بسیار بزرگی بود، جامعه ما را تا مدتها در برابر برخی گونههای نفاق واکسینه کرد. اما خسارت نفوذ، تنها محدود به بمبگذاری و ترور نیست، بلکه میتواند شامل جاسوسی و و جمعآوری اسرار، دادن آدرسهای گمراهکننده و انداختن در کمین دشمنان، اثرگذاری بر اِدراک مدیران و سوق دادن آنها به بیراهههای مهندسی شده، خطای محاسباتی درباره دوستان و دشمنان و توانمندیهای طرفین، و جابهجایی اولویتها و مشغولسازی به حواشی هم بشود. دست سازمان منافقین، به سرعت رو شد و نقاب از چهره سران وطن فروش آن افتاد، اما گونههای دیگر نفاق، مأموریتهای دیگری بر عهده داشتهاند.
🔸 فرق دولت موسوم به اصلاحات با دولت شهید رجایی و بنی صدر، این بود که اینبار، تجربه اول انقلاب را داشتیم و میدانستیم منافقین چگونه نفوذ میکنند، از چه شگردهایی برای تفرقهافکنی و ایجاد التهاب و درگیری و سرکوب نیروهای خدوم بهره میبرند.
🔸اکنون آن عبرت ۴۰ ساله، پیش روی آقای پزشکیان و دولت اوست. البته روشن است که جمهوری اسلامی امروز، آن نظام نوپای ۴۰ سال قبل نیست. ایران عزیز ما به برکت هدایت امام(ره)و رهبری، و مجاهدت مدیران مسئولیت شناسی مثل شهیدان سلیمانی و رئیسی و امیرعبداللهیان، در جایگاهی از اقتدار ایستاده که «سایمون تیسدال» سردبیر خارجی روزنامه گاردین به صراحت اذعان میکند: «آمریکا دیگر، بزرگترین قدرت در خاورمیانه نیست، ایران است» و نشریه فارن افرز تأکید میورزد: «ایران در حال ترسیم نقشه خاورمیانه جدید است».
🔸جفا به جمهوریت و اسلامیت و منافع ملی است که حتی مدیریتهای رده پایین به مجرمان امنیتی و محکومان قضائی یا فعالان فتنههای نیابتی سپرده شود، چه رسد به اینکه چنین عناصری، به عنوان معاون و مدیرکل یا در ستاد اصلی دولت و گلوگاههای سیاسی و رسانهای آن منصوب شوند؛ و در ادامه، برخی عناصر متخلف و اخراج شده در مسیر قانونی، مجدداً بهکارگیری شوند و متقابلاً، نیروهای کارآمد و مؤمن حذف شوند. متأسفانه در برخی انتصابات، احکام قطعی محاکم قضائی و استعلام مراجع اطلاعاتی، دور زده میشود و برخی عناصر بهشدت مسئلهدار، از در پشتی - بدون این که از گیتهای و فیلترهای ضروری حفاظتی بگذرند-، در برخی مراکز مهم دولتی به کار گمارده میشوند.
#یادداشت_روز
https://kayhan.ir/001Etf
@Kayhan_online
گزارش خبری کیهان
🔰 نخستوزیر تازه کار انگلیس فاسد از آب درآمد
🔸بنابر اعلام روزنامه «تایمز» نخستوزیر انگلیس- که تازه هم از راه رسیده- به دلیل خریدهای اعلامنشده لباسهای لوکس و گرانقیمت برای همسرش «ویکتوریا» از یک اهداکننده مالی(!) با تحقیقات مواجه شده است.
🔸«کِر استارمر»، به دلیل افشا نکردن این موضوع که یک تاجر مولتیمیلیونر و کمککننده به حزبش لباسهای گرانقیمت برای همسرش خریده، قوانین پارلمان را زیرپا گذاشته است. «وحید علی»، یکی از اعضای مجلس اعیان انگلیس، هزینه مخارج همسر استارمر از جمله مشاوره خرید شخصی و لباس را، قبل و بعد از نخستوزیر شدن استارمر، متقبل شده است.
🔸به نوشته روزنامه تایمز انگلیس، دفتر نخستوزیری انگلیس از اعلام کل هزینه هدایا به همسر استارمر و همچنین مدتی که «ویکتوریا استارمر» آنها را دریافت کرده، به روزنامه خودداری کرد.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001EtJ
@Kayhan_online
کیهان بررسی میکند
🔰 ۳ اقدام اساسی دولت سیزدهم برای تأمین برق از ساخت و ارتقای نیروگاه تا مدیریت مصرف
🔸در دولت سیزدهم بیش از 10هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و ۱۴ واحد بخار نیروگاههای گازی ایجاد شد. همچنین ۲۹۴ هزار مگاوات تعمیرات انجام و با اقداماتی همچون استاندارد جدید کولرهای آبی و تعرفه گذاری پلکانی 24 درصد مصرف کاهش داده شد.
🔸در حوزه برق در دولت هفتم و هشتم 60 درصد و نهم و دهم 68 درصد و در دولت یازدهم و دوازدهم فقط 23 درصد رشد تولید برق وجود داشت.
🔻دولت سیزدهم نیز با 15 هزار مگاوات ناترازی برق، دولت را تحویل گرفت و توانست بیش از 10 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق اضافه کند. در حال حاضر ناترازی برق 15 هزار مگاوات است که نسبت به دولت یازدهم و دوازدهم کاهش حدود 9 درصدی داشته است. عمق ناترازی هم از 24 درصد در دولت روحانی به 15 درصد کاهش یافته است.
🔸با روی کار آمدن دولت سیزدهم سه اقدام مهم برای رفع ناترازی برق صورت گرفت. نخستین اقدام ساخت نیروگاههای جدید بود.
🔻به گزارش خبرگزاری فارس، «علیاکبر محرابیان» وزیر سابق نیرو 28 تیر در نشست با اعضای نیروگاه رامین اهواز، اظهار داشت: از ابتدای دولت تاکنون ۹۳۶۴ مگاوات نیروگاه به ظرفیت تولید شبکه برق کشور اضافه شده است که با سنکرون دو نیروگاه دیگر به ظرفیت ۶۴۰ مگاوات در ماه پیش رو این عدد از ۱۰ هزار مگاوات گذر خواهد کرد.
🔸دومین اقدام تعمیر و ارتقای نیروگاههای موجود بود که به گفته محرابیان در طول این سه سال ۲۹۴ هزار مگاوات تعمیرات انجام شده که زمینه رسیدن ضریب آمادگی نیروگاهها به ۹۸ درصد را فراهم کرده. توجه کنید که این عدد در کشورهای توسعه یافته ۹۵ درصد است.
🔸سومین اقدام دولت سیزدهم هم مدیریت مصرف بود که با اقداماتی همچون استاندارد جدید کولرهای آبی، تعرفه گذاری پلکانی و اقدامات دیگری 24 درصد از مصرف برق کاهش داده شد.
🔸وزیر سابق نیرو گفت: برای نخستین بار در تاریخ صنعت برق کشور، میزان تأمین برق صنایع از برق خانگی پیشی گرفت، به طوری که امسال بیش از ۱۱ درصد رشد تولید داشتیم و میزان ذخیره سیمان به ۱۵ میلیون تن رسید یعنی معادل ۱۰۰ روز تولید سیمان داشتیم.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001Esf
@Kayhan_online
آغاز لیگ متحول شده آسیا در فصل 2025-2024
🔰 تقابل استقلال و پرسپولیس با نمایندگان قطر و عربستان «رونالدو» غایب بزرگ هفته اول لیگ نخبگان است
🔸در هفته نخست لیگ نخبگان آسیا تیمهای استقلال و پرسپولیس به مصاف حریفانی از قطر و عربستان میروند.
🔸هفته اول لیگ نخبگان فوتبال آسیا از امروز و فردا با برگزاری 6 بازی پیگیری میشود و نمایندگان فوتبال ایران برابر حریفان خود قرار خواهند گرفت. طبق برنامه امروز دوشنبه از ساعت 21:30 در ورزشگاه شهدای قدس استقلال میزبان الغرافه قطر است و پرسپولیس دیگر نماینده فوتبال ایران در جده مهمان الاهلی عربستان است.
🔸جدال تیمهای الاهلی عربستان و پرسپولیس هم دیدنی است. این دو تیم از سال 1396 تاکنون 4 بار باهم بازی کردهاند که دو برد سهم پرسپولیس، یک برد سهم الاهلی بوده و یک مسابقه هم مساوی تمام شده است اما فوتبال عربستان در یکی دو سال اخیر سرمایهگذاری هنگفتی روی فوتبال باشگاهی خود کرده و فوق ستارههای بزرگ فوتبال دنیا را جذب کرده است.
#سرویس_ورزشی
https://kayhan.ir/001Eso
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب - حکایت سینماتوگراف 2 - بخش شصت ونهم
🔰 نگاه تحقیرگرانه و منفی به ارزشها
👤 #سعید_مستغاثی
🔸همچنانکه در برخی از تولیدات سینمای ایران که در جشنواره فیلم فجر سیام به نمایش درآمدند، خبری از ارزشهای دینی و ملی نبود، در برخی دیگر نیز بهسان همیشه در کمال تاسف این ارزشها و تیپهای ارزشی مورد استهزاء و مضحکه و بعضا توهین و تحقیر قرار گرفته و به جای آن، تسامح و تساهل در قبال ارزشهای دینی، نکتهای مثبت جلوه داده شد. شخصیتهای مذهبی و چادری در این دسته از آثار، افرادی با رفتار خشک در صدد اعمال نوعی مقررات اجباری (در هر محیطی) بوده و با توصیههای سطحی و اعصاب خرد کن سعی داشتند مثلا نوعی امر به معروف و نهی از منکر را در شکل و شمایلی نامطلوب به نمایش گذارند که در واقع تداعی نگرش افراطی لیبرالیستی غرب را نسبت به پدیدههای ضد مادی تداعی مینمود.
🔸اما شاید بتوان گفت که بیش و پیش از همه آنچه درباره محتوا و مضمون مشترک فیلمهای سی امین جشنواره فیلم فجر گفته شد، این جشنواره از ضعف ساختاری و سینمایی اکثر آثارش رنج میبرد و شگفت آنکه علیرغم وجود این ضعف مفرط در اغلب فیلمهای خصوصا بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره فوق، این بخش(سودای سیمرغ و نگاه نو) متورمتر از هر سال با نزدیک به 50 فیلم، برگزار شد!
🔸فیلمهایی که از فرط فقر سینمایی از یک اثر آماتوری سوپرهشت دهه 60 نیز نازلتر به نظر آمدند. فیلمهایی که اغلب یک سطر ایده را به یک فیلم بلند سینمایی تبدیل کرده بودند. فیلمهایی که نه تنها کاراکتر و شخصیت (در مفهوم استاندارد فیلمنامه) نداشتند و حتی از پرداخت تیپهای کلیشهای و نخ نما، عاجز ماندند بلکه از یک سطر قصه گویی نیز ناتوان بودند.
🔸در سی امین جشنواره فیلم فجر و اکران سال 1391 نمیتوان به فیلمهای خوب و قابل قبول اشاره نکرد که انگشت شمار بودند و البته غنیمت. فیلمهایی که فقط لحظاتی از 11 روز برگزاری جشنواره سیام و ماههایی از اکران سال 1391، چشمان ما را به ضیافت نور و تصویر بردند. معدود فیلمهایی که تنها انعکاسی کمرنگ از همه آرمانها و باورها و اعتقادات ملتی بودند که سالهاست تمام قد دربرابر همه دنیای استکبار ایستاده است.
🔸در واقع از سی امین جشنواره فیلم فجر، نخست، کلمه «دین» حذف شد که پس از آن نیز »اخلاق و آگاهی و امید» نیز مفهومی نیافتند. غافل از آنکه به همین دلیل، مقام معظم رهبری در ابتدای 4 محور اصلی فرهنگ سازی در رسانه، »دین» را آوردند تا بقیه 3 محور دیگر هم با در نظر گرفتن آن، محقق شود. چون بدون در نظر گرفتن«دین» هیچ شعار و آرمانی تحقق نخواهد یافت و نتیجه، آن میشود که جشنواره سیام جلوه گر ساخت.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001EsQ
@Kayhan_online