🔰 عذرخواهی نخستوزیر وقت تایلند به خاطر کشتار ۸۰ مسلمان پس از ۲۰ سال
🔸نخستوزیر پیشین تایلند، به دلیل کشتار دهها معترض مسلمان که دو دهه پیش در کامیونهای ارتش بر اثر خفگی جان باختند، عذرخواهی کرد. این اولین عذرخواهی علنی درخصوص «کشتار تاکبای» محسوب میشود.
🔸«تاکسین شیناواترا»، نخستوزیر پیشین تایلند، دیروز (یکشنبه؛ 5 اسفند) به دلیل سرکوب اعتراضات مسلمانان در جنوب این کشور در سال ۲۰۰۴ میلادی (۱۳۸۳ شمسی)، که به کشته شدن بیش از ۸۰ نفر منجر شد، عذرخواهی کرد. شیناواترا در نخستین سفرش به این منطقه پس از ۱۹ سال، گفت: «اگر هر اقدام یا تصمیمی از سوی من باعث ناراحتی شده، عذرخواهی میکنم.»
🔸مسلمانان تایلند، بهویژه در جنوب، با مشکلاتی مانند تبعیض، درگیریهای قومی- مذهبی و مشکلات اقتصادی مواجه هستند، اما در سایر مناطق کشور، بسیاری از آنها در صلح با دیگر اقوام زندگی کرده و در تجارت و سیاست نیز نقش دارند.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001HhC
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: حوزهٔ علمیه وامدار آیت الله جوادی آملی است
@Kayhan_online
حکایت سینماتوگراف ۲
🔰 فرمول ۶۵ سال پیش آمریکایی در جشنواره فیلم فجر
👤 #سعید_مستغاثی
🔸یکی از پرچالشترین و بیپردهترین پرسش و پاسخهای سینمایی تاریخ جشنواره فیلم فجر در همایشی صورت گرفت که پس از دهمین دوره این جشنواره در بهمن ۱۳۷۰، بهنگام سخنرانی شهید سید مرتضی آوینی تحت عنوان «سمینار بررسی سینمای پس از انقلاب» در دانشکده سینما و تئاتر برگزار شد. (و در بخشهای قبلی این سلسله مطالب آمد)
در آن سمینار، تقریبا همه آنهائی که ادعای سینمای روشنفکری و شبهروشنفکری داشتند و خود را اخلاف موج نو اواخر دهه ۴۰ و اوایل دهه ۵۰ میدانستند، سید مرتضی آوینی را به قول خودش به محاکمه کشیدند. خود آوینی بخشی از فضای آن سمینار را اینگونه شرح میدهد:
🔻«جماعت، عجیب برآشفته بودند و دیگر حتی رعایتپرستیژ را هم که از اهم واجبات آداب روشنفکری است، نمیکردند. توی سؤالات یکدیگر میدویدند و اجازه حرفزدن به من نمیدادند. اول، مجری جلسه، خودش هم به جانب مخالفان سخنان من غلطیده بود اما بعد که برآشفتگی و پرخاشگری آنان را دید، آهسته گفت عجب دیکتاتورهایی شدهاند.»
🔸طی سالها اینگونه همایشها و کنفرانسهای مطبوعاتی پس از نمایش فیلمها و یا به بهانههای دیگر در جشنواره فیلم فجر برگزار شد و طرفه آنکه هربار علیه غرب و غربزدگی و در جهت آرمانهای انقلاب و مردم سخنی گفته شد، این جماعت برآشفتند و توهین کردند.
🔸اینچنین است که وقتی شهاب حسینی جایزه جشنواره کن خود را به حضرت ولیعصر(عجلالله فرجه الشریف) تقدیم کرد، همین جماعت برآشفتند و او را به خاطر دفاع از اعتقاداتش و مردم و سرزمینش در همین جشنواره فیلم فجر، باز هم محاکمه کردند. طرفه آنکه از میان همه این سینماگران، تنها داریوش ارجمند بود که در کنفرانس مطبوعاتی، خاطره سردار سلیمانی را گرامی داشت و شعار مرگ بر آمریکا سر داد.
🔸حاتمیکیا در عرصه رسانههای شبهروشنفکری همانند دوست زمان جنگش (آنگونه که شهید آوینی خطابش میکرد) به محاکمه کشیده شد، چون در فیلمش حرفهایی زده که به ذائقه شبهروشنفکران و مدعیان اصلاحطلبی خوش نیامد، همچنانکه حرفهای شهید آوینی در آن زمان به ذائقه شبهروشنفکران خوش نیامد و چقدر آن جلسه محاکمه 29سال پیش شهید آوینی به این جلسه رسانهای برای حاتمیکیا شبیه بود. شهید آوینی درباره آن جلسه چنین شرح میدهد:
🔻«آقایان و خانمها به جای آنکه با من به مباحثه در مسائل نظری سینما بنشینند تلاش میکردند که با توسل به مشهورات دمدستی و ابراز احساسات مرا آزار دهند و... سخت جاخورده بودم که چرا این جماعت چنین میکنند؟ در میان یادداشتهایی که برای من میرسید کار به فحاشی هم کشیده بود!»
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001Hhu
@Kayhan_online
7.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 آیتالله جوادی آملی: جاهلیت سر عقل و علم را میبُرد؛ جاهل را عاقل کردن کار آسانی نیست
🔸آیتالله جوادی آملی از مراجع عظام تقلید در همایش بینالمللی «تفسیر تسنیم»:
🔸جاهل را عاقل کردن کار آسانی نیست؛ بخش وسیعی از حوزه و دانشگاه موفق هستند که جاهل را عالم میکنند اما جهالت زدایی را که به عقل گرایی برسد آن که یافت مینشود آنم آرزوست، عاقل کم است.
🔸جاهل را عالم کردن کار مهمی نیست غیر عاقل را عاقل کردن سخت است، فصل اول جهلزدایی است فصل دوم جهالت زدایی است که جهالت به مراتب بدتر از جهل است، جهالت میتواند علم را از پا در بیاورد.
🔸جاهلیت سر عقل را میبرد سر علم را هم میبرد نظام نظام عاقلیت باید باشد.
🔸این جهالت است که علم را از پا در میآورد؛ آن چیزی که سر علم را میبُرد جهالت، خودخواهی و غرور است.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 انفجار در کنسولگری روسیه در مارسی
🔸شبکه RBC به نقل از کنسولگری روسیه در مارسی خبر داده که انفجاری در داخل این مکان دیپلماتیک به وقوع پیوسته است.
🔸پیش از این رسانههای فرانسوی خبر داده بودند انفجار در نزدیکی کنسولگری صورت گرفته و نیروهای آتشنشانی و پلیس به محل اعزام شدهاند.
🔸هنوز جزئیاتی از این حادثه منتشر نشده است.
@Kayhan_online
🔰 آمریکا تا به ایران احترام نگذارد دائماً نتیجه عکس خواهد گرفت
🔸یک اندیشکده آمریکایی تاکید کرد سیاست فشار حداکثری ترامپ قبلاً یکبار شکست خورده و اکنون هم ایران را تهاجمیتر خواهد کرد.
🔸«شورای خاورمیانه در امور جهانی» در ارزیابی رویکرد ترامپ علیه ایران نوشت: یکی از مهمترین مسائل سیاست خارجی که دونالد ترامپ در دوره دوم خود با آن مواجه است، چالش ایران است. ترامپ کمپین «فشار حداکثری» را احیا کرد. بااینحال، دیپلماسی اجباری با اقتباس از چندین دهه تجربه، تنها درک تهدید ایران را تقویت و آن را تحریک میکند تا همه گزینههای موجود علیه منافع ایالاتمتحده را به کار ببندد. این امر بهویژه زمانی صدق میکند که این دیپلماسی قهری با هدف تضعیف امنیت ملی تهران و قدرت بازدارندگی آن باشد.
🔸ذهنیت سیاست خارجی ایران در طول یک قرن گذشته یا بیشتر، با جنگها، انقلابها، کودتاها، قیامها و تحریمهای جاری شکل گرفته و تغییر شکل داده است که بسیاری از آنها شامل دخالت یا نفوذ قابلتوجه غرب، بهویژه ایالاتمتحده بوده است. این زمینه تاریخی ایران را نسبت به مداخله خارجی و استفاده از زور بهشدت حساس کرده است.
🔸جناحهای تندرو در ایران به طور معمول از استفاده از اهمیت ژئوپلیتیک آبراه برای پیشبرد اهداف سیاست امنیتی، دفاع میکنند. به عنوان مثال، روزنامه کیهان توقیف کشتی اسرائیلی را سیگنالی به ایالاتمتحده در مورد توانایی ایران برای مسدود کردن این تنگه توصیف و پیشنهاد کرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شرایطی مشابه شرایط تحمیلشده توسط یمنیها در دریای سرخ برای کشتیهای تجاری مرتبط با اسرائیل در آنجا ایجاد کند. حتی عراقچی در یک تهدید تا حدی پنهان، اخیراً گزینه مسدود کردن این تنگه را مطرح کرد، اما گفت که دولت درحالحاضر برنامهای برای این کار ندارد.
🔸رویکرد قهرآمیز آمریکا نهتنها نتایج مثبتی به همراه نداشته، بلکه در تشویق رفتاری که ایالاتمتحده و متحدانش با آن مخالف هستند نیز نتیجه معکوس داشته است. تا زمانی که دیپلماسی به اصل اساسی سیاست ایالاتمتحده در قبال ایران، مبتنی بر اصول احترام و عزت، و اعتماد اما راستیآزمایی و درعینحال هوشیاری تبدیل نشود، پیشرفت معنادار گریزان باقی خواهد ماند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HiA
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران همایش بینالمللی تسنیم تاکید کردند: 🔰 لزوم تقویت گرایش به تفسیر ق
📷 تصاویر دیدار دستاندرکاران برگزاری همایش تفسیر تسنیم با رهبر انقلاب
@Kayhan_online