6.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 واقعیتی که هر همسری باید بپذیرد
🔻 باید بپذیریم در ازدواج خیلی باید خود را تغییر دهیم. یعنی نمیتوان کسی را تغییر داد، بلکه باید خودمان را تغییر دهیم و کسی آدم تر است که خودش را تغییر دهد. خداوند میفرماید ان الدهر یومان. یک روزش بر وفق مراد توست و یک روزش علیه تو. مگر به این راحتی میشود عادتها، باورها و توانایی طرف مقابل را تغییر داد؟ بعضی از مشاوره ها هم بیشتر افراد را مطالبه گر میکنند. الان کانالهای فضای مجازی هم در این موضوع نابودگر شدهاند. مثلا خانم یک روایت را در یک کانال پیدا میکند که در خصوصیات همسرش وجود ندارد و آن را برای او ارسال میکند و فکر میکنند با این کار همسرش از او تشکر میکند که عیب او را گوشزد کرده! در حالیکه اینطور نیست! مرد هم یک روایتی را از همان کانالها پیدا میکند و برای خانمش میفرستد که زن خوب هم یعنی این! یعنی همه به فکر تغییر یکدیگر هستند!
دوره پیوند مقدماتی. حجت الاسلام گمار
#استاد_گمار
#دوره_پیوند
✅ @keraamat_ir
14.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 دو قاعده اصلی حل مسائل خانواده
🔻 دو قاعده جدی درون خانواده وجود دارد که تربیت فرزند، رشد فردی و رشد خانوادگی ما از این قاعده خارج نیست. به وسیله این دو قاعده میشود مشورت داد و حتی میتوان خانوادهها را پیشبینی کرد. مرد و زن در خانواده میخواهند محبت کنند. محبت زن به مرد از یک جنس و مرد به زن از جنس دیگر است. هویت مرد به اقتدار اوست. اقتدار با دیکتاتوری فرق دارد. مقتدرها معمولاً مهربانند، امر و نهی نمیکنند و تغافل دارند. هم مرد باید لوازم اقتدار خود را حفظ کند هم، زن باید این اقتدار را حفظ کند. از طرف دیگر، هویت زن به محبوب بودن او درون خانواده است. این را مرد باید در نوع حرف زدن و لحن و برخورد با همسرش نشان دهد، بهگونهای که بچه ها بگویند پدر ما را خیلی مادرمان را دوست دارد.....
دوره مقدماتی پیوند. استاد اموری
#استاد_اموری
#دوره_پیوند
✅ @keraamat_ir
🔰 آموزش زبان انگلیسی میراث پهلوی
🔻 آموزش زبان انگلیسی خیلی رواج پیدا کرده. کتابهای آموزش زبان انگلیسی با شیوههای جدید و خوبی هم تدوین شده اما همه منتقل کننده سبک زندگی غربی است. نوجوان و جوان ما که این را میخواند، فقط زبان یاد نمیگیرد؛ حتی ممکن است آن زبان یادش برود؛ اما تأثیری که از زندگی غربی در وجود او به وجود میآید از بین نمیرود. این اصرار بر ترویج زبان انگلیسی در کشور ما یک کار ناسالم است. از گوشهای یک نفر تشخیص داده باید به کودکان دبستانی زبان انگلیسی یاد دهیم. چرا؟! بنده با فراگرفتن زبان خارجی صد در صد موافقم؛ نه یک زبان، بلکه ده زبان یاد بگیرند. منتها این کار جزء فرهنگ جامعه نشود. زبان خارجی را باید بلد بود. اما زبان خارجی، فقط انگلیسی نیست! زبان علم، فقط انگلیسی نیست! چرا زبان های دیگر را در مدارس به عنوان زبان معین نمیکنند؟ این میراث دوران پهلوی است. زبانهای کشورهای پیشرفته شرقی هم زبان بیگانه است. اینها هم زبان علم است.
مقام معظم رهبری. تربیت ماندگار صفحه ۱۴۸
#مقام_معظم_رهبری
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 راهکار برخورد با سرکشیهای دوره نوجوانی
🔻 مسائل اعتقادی در نوجوان به صورت سرکشی و پرسشگری خود را نشان میدهد. مثلا نوجوان سوال میکند چرا باید نماز بخواند؟ علت این موضوع استقلال طلبی است و میخواهد نشان دهد خودش میخواهد به جواب برسد. اما نه یک جوان است که با عقلانیت به جواب برسد و نه کودک است که با بازی و تمثیل بشود موضوع را جمع کرد. اینجا نیاز به مدارای خانواده است و نباید انتظار داشت با پاسخ ما به سرعت قانع شود. باید به استقلال او احترام بگذاریم. در این مرحله افراد اثرگذار روی نوجوان مهم هستند به خصوص فضاهای دوستی. باید دوستانی که بچههای ما با آنها رفت و آمد دارند را به محیط خانواده دعوت کنیم تا آنها را بشناسیم و از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
دکتر مهدی زاده
#تربیت_نوجوان
#استاد_مهدی_زاده
✅ @keraamat_ir
🔰 به کودک فرصت اشتباه دهیم
🔻 فرصت دادن به کودک برای اینکه بتواند قدری اشتباه کند و از اشتباه خویش درس بگیرد بسیار مفیدتر است تا آنکه از هر گونه خطا و اشتباه در هراس باشد. کودکی که از خطا و شکست میهراسد، کمتر به موفقیت و خلاقیت دست مییابد. دکتر عبدالعظیم کریمی. ملاحظات روانشناختی کودکان. صفحه۲۹
#تربیت_کودک
#دکتر_عبدالعظیم_کریمی
✅ @keraamat_ir
5.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 آموزش قوانین در قالب بازی
🔻 قانون پذیری را باید در قالب بازی به بچهها یاد داد. مثلا اگر پدر و مادری با بچه بازی نکنند، بچه دوست دارد هر چیزی حتی خطرناک را پرت کند. اما اگر پدر و مادر با بچه بازی کرده باشند و در بازی توپ، کاموا و کاغذ را پرت کنند و گلدان را پرت نکنند و بگویند پرتاب گلدان جزء بازی ما نیست، این در ذهن بچه میماند. اما اگر هزار بار بگوییم گلدان را پرت نکن! اثری ندارد. باید توجه کنیم که به تدریج قوانین را در بازی بچهها وارد کنیم و از بازی های تکراری بچه ها خسته نشویم زیرا تکرار بازی ها موجب افزایش مهارت در بچه هاست.
دوره تربیت مربی مهد. خانم مرزانی
#تربیت_کودک
#خانم_مرزانی
✅ @keraamat_ir
5.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 شاخصه اردوی موفق برای کودکان
🔻 مهمترین شاخصه یک اردوی موفق این است که به قبل و بعد از خود پیوستگی داشته باشد. اگر اردو به قبل و بعد از خود پیوسته نباشد اثر بلند مدت در بچهها نخواهد داشت. یک اردو صرفاً یک خوش گذرانی نیست. مثلاً برای بچههای پیش دبستانی اردویی ترتیب داده بودیم که طی یک ماه بچهها همراه با مربی خود فعالیتهای مختلفی انجام میدادند. مثلاً در شیشههای کوچک خیارشور درست میکردند و در گلدان ها سبزی میکاشتند. چون مسئولیت تهیه غذای اردو با خودشان بود. بعد از طی مدتی بچه ها همراه با مربی و مادران خود خیارشورها را آماده و سبزی ها را پاک کردند تا کوکو سبزی درست و غذای خود را آماده کنند. این یعنی پیوستگی مختلف بین اجزای یک اردو. «برنامه ریزی برای یک اردوی خوب و موفق فقط مربوط به مدرسه و مربی نیست بلکه خانواده و پدر و مادر هم میتواند این نکات را رعایت کنند»
استاد زارعی. دوره مدیریت اردوهای دانش آموزی
#تربیت_فرزند
#استاد_زارعی
✅ @keraamat_ir
6.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 اجازه بدید بچه هاتون زندگی کنن!
🔻 کسی که برای انس عاطفی و همبازی شدن با بچههایش وقت نمیگذارد باید خودش را برای وقت گذاشتن در بیماریهای خانواده آماده کند. معمولاً کسانی که نمره های بیست در مدرسه و دانشگاه دارند و خیلی خوب و سریع مدارج دانشگاهی را طی میکنند، ناگهان متوقف میشوند و دیگر جلو نمیروند. چون زندگی نکردهاند و جای هر چیزی درس خواندهاند. یعنی جای روابط دسته جمعی خانوادگی و حرکتهای فرهنگی و اجتماعی فقط درس خواندهاند. این فضا قبلاً فقط در پیش دانشگاهی بود ولی الان از پیش دبستانی شروع شده و این یعنی سلب آزادی از بچه ها! اجازه دهید بچه ها نمره ۱۷-۱۸ بگیرند اما زندگی کنند و اگر این کار را نکنیم بچه ها در بزرگسالی ناگهان از اوج به پایین میافتند.
دوره کادرپروری. خانم نیلچیزاده.
#تربیت_فرزند
#استاد_نیلچی_زاده
✅ @keraamat_ir
🔰 سیره تربیتی اهل بیت در ماه رمضان
🔻 امام صادق (ع) میفرمایند: ما کودکانمان را در هفت سالگی به روزه گرفتن به اندازهای که توان آن را دارند تا نصف روز، بیشتر یا کمتر دستور میدهیم. هرگاه تشنگی و گرسنگی بر آنها غلبه کرد افطار میکنند تا به روزه عادت کنند و توان روزهداری بیابند. شما کودکانتان را در ۹ سالگی به روزه گرفتن به هر اندازه که می توانند امر کنید و هرگاه تشنگی بر آنها غلبه کرد، افطار کنند.
در این روش، از یک کودک در ۷ یا ۹ سالگی میخواهند همراه با پدر و مادر خود سحری بخورد و تا زمانی که میتواند گرسنگی و تشنگی را تحمل کند و هرگاه گرسنگی و تشنگی بر او فشار آورد، افطار کند. این کار را در روزهای دیگر ماه رمضان و در سالهای بعد تکرار کند تا به تدریج به روزهداری عادت کرده و توانایی روزه داری کامل را بدست آورد.
سیره تربیتی پیامبر و اهل بیت. دکتر محمد داوودی. صفحه ۲۰۷
#دکتر_داوودی
#تربیت_کودک
✅ @keraamat_ir
9.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 تنظیم کودکان با محوریت دین
🔻 متربی باید مهذب با محوریت دین تربیت شود نه با محوریت مدرسه، اخلاق شهروندی و عادت کردن. مثلاً متربی نباید از ترس ناظم در مدرسه اخلاق داشته باشد. در برخی مدارس سبکی وجود داردکه در لحظه دانش آموز را میپایند و دانش آموز چون میبیند مدرسه روی او چنبر زده و او را می پاید اخلاق دارد. یا گاهی دیده میشود سبک مدرسه به گونهای است که رفتارهای همه بچهها باید در یک قالب بخصوصی باشد. مثلاً اگر دانش آموزی فهم خوبی از ریاضی دارد و با حل یک مسئله مطلب را میفهمد اما معلم همچنان از او میخواهد 20 تمرین حرکت کند و حتی اگر نمره کامل را بگیرد چون تمارین را حل نکرده به او نمره کامل نمیدهند! این دانشآموز در ریاضیات قوی است و با حل یک تمرین یاد میگیرد، باید اجازه دهیم در مسائل دیگری وقت بیشتر بگذارد.
دوره کادرپروری. دکتر صحرائی
#دکتر_صحرائی
✅ @keraamat_ir
9.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 ارتباط با فرزندان در سیره امیرالمومنین (ع)
🔻 یکی از ویژگی های نامه امیرالمومنین (ع) به امام حسن (ع) واقعنمایی است. امیرالمومنین نامه را اینگونه شروع میکنند؛ از سوی پدری پیر که عمر از دستش رفته. یعنی فقط به عنوان یک "پدر" نامه مینویسد نه به عنوان یک حاکم سیاسی یا یک عارف. منِ حجت الاسلام مهدوی در خانه یک پدر و یک همسرم که باید با فرزندانم متناسب با سنشان رفتار کنم. اگر کودک سه ساله دارم باید چهار دست و پا شوم و کودکان بر دوشم سوار شوند. واقع نمایی امام اول از طرف خودشان است و بعد در مورد فرزندشان. میفرمایند به فرزندی نامه مینویسم که به آرزوهای خود نخواهد رسید. چون انسان نمیتواند در این دنیا به همه آرزوهایش برسد. الان هم که در این خانه و مدرسه نشستی و داری کیف میکنی قبلا مرده ها اینجا زندگی میکردند و توهم فردا از اینجا میروی. اگر این واقعیت را به جوان نشان نداد، نمیتوان راه صحیح حرکت را به او معرفی کرد که در دنیا هیچ چیزی جور نیست و همه چیز را خود انسان باید تلاش کند و به دست آورد.
حجت الاسلام مهدوی ارفع. دوره تربیت در نهج البلاغه
#حجت_الاسلام_مهدوی_ارفع
#تربیت_فرزند
✅ @keraamat_ir