رواق دارالفیض (مسجد ریاض)
💠رواق دارالفیض با مساحت 112 متر مربع در پشت سر مبارک حضرت واقع شده و به روضه منوره متصل است. این بنا قبلاً به «مسجد ریاض» معروف بود و به مسجد زنانه هم شناخته میشد.
💠اصل بنا مربوط به دوره صفویه است و به علت اتصال آن به رواق توحیدخانه، برخی مورخان براین عقیده اند که ممکن است این بنا را مرحوم فیض کاشانی همزمان با رواق توحید خانه ساخته باشد.
💠ازاره رواق به ارتفاع ۱.۶۷ و سنگ مرمر و بالای ازاره کتیبه عرض ۳۳ سانتیمتر اشعاری را از قاآنی به خط نستعلیق در بردارد. از بالای کتیبه تمام دیوارهای رواق با کاشی معرق الوان و نقوش زیبا پوشش یافته و سقف رواق به صورت مقرنس کاشی است.
🔻کدام رواق حرم مطهر است که در آن هم عبادت و هم زیارت هم سو می شود ؟👇
رواق دارالحجه با زیر بنایی حدود ۷۰۰۰ متر مربع در زیر صحن انقلاب اسلامی واقع شده و تنها رواقی است که در آن جهت قبله و زیارت حضرت در یک راستاست .🔻
📖قدمت خدمات زنان در حرم مطهر رضوی چقدر هست ؟👇
طبق اسناد موجود در موزه استان قدس رضوی خدمت و نقش زنان در حرم مطهر به حدود ۴۱۹ سال قبل بر می گردد♻️
زیارت نامه خوانی و کفشبانی جزء نخستین خدمات مربوط به زنان بوده که در دوره شاه عباس اول صفوی ایجاد شده است .♻️
💢برای بانوان در حرم مطهرچه شرایط ویژه ایی فراهم شده است ؟👇
💢💢💢
در حالیکه بیش از ۵۰ درصد زائران حرم مطهر را بانوان و کودکان تشکیل می دهند آستان قدس رضوی با هدف برقراری نظم و ایجاد رفاه و ارامش بانوان ، رواقهای ویژه همراه با خدمه خانم جهت انجام انواع خدمات با بانوان را فراهم کرده است .
🔰آیین غبار روبی ضریح مطهر به چه صورت انجام می شود ؟ 💎
آیین غبار روبی معمولا همزمان با اعیاد مذهبی ، میلاد ائمه معصومین (ع) با تشریفات و مقدماتی خاص در روز و ساعتی معین توسط تولیت آستان و چند تن از علمای دینی و بدون حضور زائران برگزار می شود.
💎💎💎
اجرای طرح حجاب فاطمی در حرم مطهر به چه صورت است ؟ 👇
🔰در این طرح که با هدف ترویج بیشتر فرهنگ عفاف و حجاب و با همکاری ۲۴۰ خادمیار از تابستان ۱۴۰۰ در حرم مطهر رضوی آغاز شده ، خادمیاران پس از شرکت در دوره های آموزشی مهارت ارتباط مومن ضمن حضور در صحن ها با حمایل حجاب فاطمی در صورت ضرورت جهت حفظ حجاب زائران تذکر می دهند .