🔻کدام رواق حرم مطهر است که در آن هم عبادت و هم زیارت هم سو می شود ؟👇
رواق دارالحجه با زیر بنایی حدود ۷۰۰۰ متر مربع در زیر صحن انقلاب اسلامی واقع شده و تنها رواقی است که در آن جهت قبله و زیارت حضرت در یک راستاست .🔻
📖قدمت خدمات زنان در حرم مطهر رضوی چقدر هست ؟👇
طبق اسناد موجود در موزه استان قدس رضوی خدمت و نقش زنان در حرم مطهر به حدود ۴۱۹ سال قبل بر می گردد♻️
زیارت نامه خوانی و کفشبانی جزء نخستین خدمات مربوط به زنان بوده که در دوره شاه عباس اول صفوی ایجاد شده است .♻️
💢برای بانوان در حرم مطهرچه شرایط ویژه ایی فراهم شده است ؟👇
💢💢💢
در حالیکه بیش از ۵۰ درصد زائران حرم مطهر را بانوان و کودکان تشکیل می دهند آستان قدس رضوی با هدف برقراری نظم و ایجاد رفاه و ارامش بانوان ، رواقهای ویژه همراه با خدمه خانم جهت انجام انواع خدمات با بانوان را فراهم کرده است .
🔰آیین غبار روبی ضریح مطهر به چه صورت انجام می شود ؟ 💎
آیین غبار روبی معمولا همزمان با اعیاد مذهبی ، میلاد ائمه معصومین (ع) با تشریفات و مقدماتی خاص در روز و ساعتی معین توسط تولیت آستان و چند تن از علمای دینی و بدون حضور زائران برگزار می شود.
💎💎💎
اجرای طرح حجاب فاطمی در حرم مطهر به چه صورت است ؟ 👇
🔰در این طرح که با هدف ترویج بیشتر فرهنگ عفاف و حجاب و با همکاری ۲۴۰ خادمیار از تابستان ۱۴۰۰ در حرم مطهر رضوی آغاز شده ، خادمیاران پس از شرکت در دوره های آموزشی مهارت ارتباط مومن ضمن حضور در صحن ها با حمایل حجاب فاطمی در صورت ضرورت جهت حفظ حجاب زائران تذکر می دهند .
💢طرح مثل خورشید حرم مطهر در چه ایامی برگزار می شود 👇
در این طرح که از دهه کرامت امسال با هدف ترویج عفاف و حجاب فاطمی آغاز شده ، بسته های شامل ملزومات حجاب به همراه یک تیکه پارچه متبرک و متن نوشته ای مرتبط با حجاب به دختران و نوجوان و جوانی که در جشن های دهه کرامت حضور داشته باشند اهداء خواهد شد .
♻️نحوه فعالیت خیاط خانه حرم مطهر به چه صورت است 👇
خیاط خانه حرم مطهر با هدف دوخت چادرهای امانتی و توزیع آن در اتاقهای تشرف و همچنین دوخت لباسهای خدمت خواهران از سال ۱۳۹۹ فعالیت خود را آغاز کرده است در این مرکز سالانه ۵ هزار چادر در هشت شیفت خدمتی توسط ۸۰ خیاط برای استفاده زائران و خادمان و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب دوخته می شود.♻️
💥امام رضا علیه السلام :
به دیدن یکدیگر بروید تا رشته محبت در میان شما برقرار بماند.
بحار الانوار جلد ۷۸ ص ۳۴۷