🚩🇮🇷هوالعزیزالجبّار🇮🇷🚩
#سناریوی_فتنه_آخرالزمانیِ_آذربایجان
سناریوی آخرالزمانی آتش آذربایجان قبل ظهور| آغاز جنگ جهانی یا تدارک حمله از سوی دشمن به مناطق شیعی؟| ائتلاف نظامی اخوان الترک و ولد عباس در همسایگان شمالی ایران
پرسش اساسی این است
گزاره آتش جنگ آذربایجان قبل ظهور در میراث آیندهپژوهی مهدوی، آیا به شعلههای آغاز جنگ جهانی قبل از ظهور اشاره دارد!
بخصوص با بالاگرفتن مناقشه قرهباغ در قفقاز و جنگ آذربایجان با ارمنستان و بازی پیچیده ای که در این منطقه راه افتاده! اهمیت و ضرورت بررسی و تحلیل گزاره آتش آذربایجان که زمان وقوع آن در علم الهی محفوظ است دوچندان میشود بخصوص اینکه پای قدرتهای شرق و غرب دنیا درمیانست.
از سویی دیگر اگر عصر، عصر ظهور باشد؛ مومنین هر لحظه باید مختصات خویش با ظهور را نسبتسنجی نمایند. ضمن اینکه استراتژی محور مقاومت شیعی نسبت به فتنهها و جنگها و دسیسههای دشمنان قبل ظهور، اوج آمادگی نظامی قلمداد شده است.
#سناریوی_آخرالزمانی_آتش_آذربایجان_قبل_ظهور
در باورداشت مهدویت، ظهور امری تصادفی، تلقی نمیشود؛ بلکه واقعهای است که با زمینهسازی و تمهیدات زمینهسازان شکل میگیرد[۱] از اینرو در منابع فریقین، قیامهای حق قبل از ظهور (رجل من اهل قم، خراسانی و یمانی) معرفی شده و اوصاف زمینهسازان ظهور در احادیث فریقین شیعه و اهلسنت نیز ذکر شده است[۲] در مقابل دشمنان و جبهه باطل نیز بیکار ننشسته و با ایجاد فتنهها و جنگها و بحرانهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی بر علیه جبهه حق دسیسهچینی میکنند. از اینرو شایسته است حوادث پیرامونی در محدوده جغرافیایی کشورهای نقشآفرین عصر ظهور با تاکید بر رویدادهای تاثیرگذار در آینده، رصد گردد تا جامعه منتظر برای مقابله با آنها آماده شود[۳] و حکومت زمینهساز درباره نقشهها، طرحها و توطئههای دشمنان هشدار و آگاه سازد.[۴]
گزاره آتش آذربایجان لابدّ لنار در الغیبة نعمانی نقل شده است[۵] و البته در دیگر کتب حدیثی شیعه از جمله کتاب الملاحم و الفتن[۶] ابن طاووس، کتاب إثبات الهداة[۷] حر عاملی، نیز تکرار شده است:
عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: إِنَّهُ قَالَ لِي أَبِي: لَا بُدَّ لِنَارٍ مِنْ آذَرْبِيجَانَ لَا يَقُومُ لَهَا شَيْءٌ وَ إِذَا كَانَ ذَلِكَ فَكُونُوا أَحْلَاسَ بُيُوتِكُمْ وَ أَلْبِدُوا مَا أَلْبَدْنَا فَإِذَا تَحَرَّكَ مُتَحَرِّكُنَا فَاسْعَوْا إِلَيْهِ وَ لَوْ حَبْواً وَ اللَّهِ لَكَأَنِّي أَنْظُرُ إِلَيْهِ بَيْنَ الرُّكْنِ وَ الْمَقَامِ يُبَايِعُ النَّاسَ عَلَى كِتَابٍ جَدِيدٍ عَلَى الْعَرَبِ شَدِيدٌ وَ قَالَ وَيْلٌ لِطُغَاةِ الْعَرَبِ مِنْ شَرٍّ قَدِ اقْتَرَبَ[۸]
ابوبصير از امام صادق روايت كرده كه آن حضرت فرمود: پدرم امام باقر عليه السّلام به من فرمود: ناگزير آتشى (جنگی) از منطقه آذربايجان، زبانه خواهد كشيد كه هيچ چيز در مقابلش نتواند ايستاد، چون چنين شود خانهنشين باشيد(بىطرف بمانيد) و تا آنگاه كه ما در خانه نشستهايم شما نيز در این آتش خانهنشین باشید و چون قیام کننده از طرف ما(امام عصر) حركت مىكند و فعّاليت خود را آغاز كرد به سوى او بشتابيد اگر چه بر دست و زانو(به هر نحو ممكن)به خدا سوگند گوئى هماكنون به او(امام مهدی) مىنگرم كه ميان ركن و مقام در مکه به فرمانى جديد از مردم بيعت مىگيرد، فرمانى كه بر عرب، سخت گران است، و پدرم فرمود: واى بر سركشان عرب از شرّى كه به آنان هنگامه ظهور روى خواهد کرد.
#رمزگشایی_از_آتش_نار
درباره گزاره نار(آتش) آذربایجان در روایت که کنایه از جنگ است، دو احتمال مطرح است: صدور جنگ از سمت آذربایجان یا وقوع جنگ در منطقه آذربایجان(محدوده جغرافیای آذربایجان در زمان امام معصوم)[۹] و نیز با توجه به حرف مِنْ، عبارت بدینگونه خواهد بود که: جنگ از سمت آذربایجان[۱۰] یا جنگ در منطقه آذربایجان[۱۱] مقصود است.
البته هر دو دیدگاه قابلجمع است و فرقی هم ندارد. زیرا در ادامه به سرایت آتش جنگ به سایر مناطق تصریح شده است. بنابراین، نار (آتش) آذربایجان، چه بسا این تلمیح و اشاره بلیغ را نیز با خود به همراه دارد که شروع جنگ، از سمت آذربایجان و در این منطقه تاریخی خواهد بود (لَا بُدَّ لِنَارٍ مِنْ آذَرْبِيجَانَ) و البته آتش جنگ، آرام نخواهد شد و به سایر مناطق نیز گسترش خواهد یافت (لَا يَقُومُ لَهَا شَيْء) #بخش_اوّل
#پی_نوشت_در_ریپلایی
📌بحث مرتبط قفقاز - لینک
----------------------------❀○❀---------------------------
#آیدی_مدیر_کانال
@zohor313iran
#لینک_کانال
https://eitaa.com/joinchat/2461138948Cdf2697a104
🇮🇷کشتی نوحِ آخرالزمان🇮🇷
🚩🇮🇷هوالعزیزالجبّار🇮🇷🚩 #سناریوی_فتنه_آخرالزمانیِ_آذربایجان سناریوی آخرالزمانی آتش آذربایجان قبل ظهور
#پی_نوشت_بحث_فتنه_آذربایجان
[۱] - پورسیدآقایی، زمینهسازی ظهور، فصلنامه مشرق موعود، ش ۱۰، ص ۲۰ - ۲۱
[۲] - فتلاوی، رایات الهدی و الضلال فی عصر الظهور، ص ۶۳ -۱۲۶
[۳] - قربانی، تاملات آینده پژوهانه در آرمانشهر مهدوی تبیین کارکردهای آینده پژوهانه مهدویت، فصلنامه آینده پژوهی ایران، ش۱، ص۷۰ - ۷۱
[۴] . آیتی، چالش غفلت از آرمان مهدویت، فصلنامه مشرق موعود، ش۴۹، ص۷۷
[۵] . البته عدم ذکر گزاره حدیثی آتش آذربایجان توسط شیخ طوسی در کتاب الغیبة للحجة و شیخ صدوق در کتاب کمالالدین از کتب ثلاثه مهدویت که به همراه کتاب الغیبة نعمانی به عنوان کتب مرجع مهدویت قلمداد میشوند، خللی به محتوای آن وارد نمیشود. زیرا کتاب شیخ صدوق در باب علائم ظهور- صدوق، کمال الدین، ج۲، ص۶۵۶/که به صورت مستقل تدوین شده است - نجاشی، الرجال، ص۳۹۲/ اما مفقود است و دسترسی به آن ممکن نیست؛ شیخ طوسی نیز تصریح کرده است: بنا نداشته آنچه در دیگر کتب ذکر شده، را مجددا تکرار نماید - طوسی، الغیبة، ص۲ و ۳۲۷
[۶] - ابن طاووس، الملاحم و الفتن، ص۳۷۰
[۷] - حر عاملی، إثبات الهداة، ج۵، ص۱۵۸
[۸] - نعمانی، الغیبة، ص۱۹۴ و ۲۶۳
[۹] - اصل در میراث حدیثی مهدوی، بر این است که مراد از اماکن جغرافیایی، محدوده آن مکانها در زمان صدور نص(محدوده جغرافیایی در زمان امام معصوم) است که طبیعتا منطقه وسیعتری را شامل میشده است مگر اینکه قرینه بسیار واضح دال بر این باشد که محدوده جغرافیایی در زمان وقوع نص محدوده جغرافیای در قبل ظهور قصد شده است.
[۱۰] - حرف مِنْ به معنای ابتدائیت - ابن هشام، مغنی اللبیب، ج۱، ص۳۱۸
[۱۱] - حرف مِنْ به معنای فی - ابن هشام، مغنی اللبیب، ج۱، ص۳۲۱
----------------------------❀○❀---------------------------
#آیدی_مدیر_کانال
@zohor313iran
#لینک_کانال
https://eitaa.com/joinchat/2461138948Cdf2697a104
🕌🏴🚩بسم ربِّ الحسین🚩🏴🕌
#مخالفین_جدید_مکتب_امام_خمینی
#جریان_تحریف_تشکیک_در_آرمان_فلسطین
شعار محو اسرائیل از جهان، بسیار پُرهزینه بود و علت دشمنیها با ملت ایران به خاطر انقلاب و قیام امام خمینی در سال۱۳۵۷ شمسی بود! اقتصاد و معیشت و امنیت ایران گروگان شعار محور اسرائیل شده!
#تاسیس_دولت_و_امّت_اسرائیل
#بازگشت_به_سرزمین_آفتاب
#رمزگشایی_از_سیاستهای_آمریکا #رمزگشایی_از_واقعه_Armageddon
#آرماگدون_سناریوی_ساختگی
#رمزگشایی_از_معبد_سلیمان
#معبد_جدید_یهودی_مسیحیان_صهیونیسم
#سوّمین_معبد_سلیمان
#مباحث_تکمیلی_گوساله_سرخ_موی
#رمزگشایی_از_ساعت_صفر_آخرالزمان
#رویای_باطل_رونمایی_معبد_سلیمان
#تخریب_مسجد_الاقصی
#طنز_بزرگ_تاریخ: پیوند بین یهود و مسیحیت
#یهودیان_صهیونیست_و_مسیحیان_انجیلی دشمنان هزارساله، پیمان مشترک اما هدف متفاوت
🔹لازم به ذکر است، هرچند سخن از هیکل سلیمان بنابر باورهای دینی مسلمانان، سخنی نادرست و ناصحیح میباشد؛ لکن در هیچ دورهای، یهود صهیونیست بعد از ۷۰سال غصب فلسطین و قبله اول مسلمین به معبد مصنوعی خویش (معبد سوم سلیمان) اینچنین نزدیک نشده است.
🔹️البته مسلمانان قرابت بیشتری به سلیماننبی دارند تا یهودیان؛ زیرا حضرت سلیمان، معبد و عبادتگاه را برای توحید و عبادت خدا بنا نمود در حالی که یهودیان صهیونیست با قتل، کشتار و آواره کردن مسلمانان و مسیحیان ساکن فلسطین هیچ آبرویی برای انبیاء بنیاسرائیل باقی نگذاشتهاند.
🔹تأسفبارتر اینکه بخشی از مسیحیان نیز تحتتاثیر اندیشههای خرافی یهود، بازگشت مسیح را منوط به جمع شدن یهودیان در فلسطین سپس اعلام قدس به عنوان پایتخت ابدی اسرائیل غاصب، تخریب مسجدالاقصی و ساخت معبد سلیمان نمودهاند.
🔹️جای شگفتی است، مسیحیت که قائل است: یهودیان مقصر اصلی به صلیب کشیدن حضرت عیسی مسیح است؛ چگونه با دشمن هزارساله خویش یعنی یهودیان صهیونیست پیوند صمیمی برقرار نمودهاند؟ در حالی که یهودیان نیز معتقدند: مسیحا و ماشیح هنوز نیامده است و عیسى مسیح مورد ادعای دین مسیحیت، پیامبرى دروغین بوده است
🔹یهودیان به دنبال پروژه اصلی خود، یعنی حاکمیت هزاره یهودی و تحقق آرمانهای صهیونیزم در ارض موعود از نیل تا فرات به مرکزیت سرزمین فلسطین هستند.
🔹️از اینرو، پیوند بین یهودیان و مسیحیت، از طنزهای بزرگ تاریخ است.
🔹اسفبارتر اینکه، مسیحیان صهیونیست به خوبی میدانند که تخریب بیتالمقدس و قبله اول مسلمین باعث تحریک احساسات مذهبی و در نتیجه بروز جنگ خونین و گسترده شود. اما متأسفانه معتقدند که چنین جنگی (جنگ آرماگدون) باید صورت گیرد تا منجی و مسیح ظهور کند. و از صلح استقبال نمیکنند و میپندارند که جهان قبل از منجی، جای صلح نیست.
🔹️ازاینرو یهودیان صهیونیست و مسیحیان انجیلی در پیمانی مشترک اما با هدف متفاوت، درصدد تخریب مسجد الاقصی و احیای معبد سلیمان بهجای آن هستند.
🔹بنابراین تخریب مسجدالاقصی و قبةالصخره علاوه بر مهیا کردن شرایط برای ساخت معبد سلیمان، زمینه را برای بروز جنگ بزرگ آخرالزمان قبل از بازگشت مسیح را نیز فراهم میکند؛ جنگی که البته هیچ پشتوانه دینی در احادیث اسلامی ندارد و خیال خام جبهه باطل علیه جبهه حق میباشد.
✍ مصطفی امیری
#اندیشکده_کشتی_نوح_آخرالزمان
نکته دقیق اینکه مسیحیت و یهودصهیون یک دشمن بزرگ مشترک دارند! نبرد نهایی در آخرالزمان برای همین دشمن مشترک است!
دشمن مشترک بنام امام زمان علیه السلام که وعده تمام ادیان و انبیاء و کتب آسمانی است.
تمام سناری سازی های یهود و مسیحیت در راستای مقابله با منجی موعودِ اسلام ناب محمّدی است!
چرا که با بازگشت و ظهور امام زمان علیه السلام، شیشه عمر استکبار و هرم قدرت شیطانی به پایان خواهد رسید!
لذا سناریوهای طراحی شده توسط دجّال آخرالزمان بر اساس آینده پژوهی مهدوی است!
دشمنان با اشراف و احاطه کامل اندیشکده ها، نهادها و سازمانهای جاسوسی، امنیتی و حفاظتی بر منابع اسلامی و شیعی و تحولات میدانی، بطور دقیق کشورهای درگیر با واقعه شریف و عظیم ظهور را رصد و ارزیابی کرده و سیاست های استکباری و شیطانی خویش را بر علیه منجی موعود و جبهه حق (زمینه سازان ظهور) بر اساس همین رصدها و ارزیابی ها، تهیه و تدوین میکنند!
-----------------------------❀○❀--------------------------
🔸️#بخش_۵۸🔸️ لینک بخش۵۷ 👉
----------------------------❀○❀---------------------------
#آیدی_مدیر_کانال
@zohor313iran
#لینک_کانال
https://eitaa.com/joinchat/2461138948Cdf2697a104
🕌🚩🏴هوالشّهید🏴🚩🕌
#سیری_در_فاطمیّت_نظام_هستی
روایتی پیچیده ی توحیدی و ولاییِ پررمز و راز
از امام حسن عسکری علیه السلام بمناسبت شب شهادت حضرت که اشاره به مقام باطنی و نوری محور عالم وجود حضرت مادر سلام البه علیه دارد خواهد شد.
اگر چه در روایت از تعابیر معقول به محسوس استفاده شده ولیکن از جهت اینست که محبّین و شیعیان، در قوس صعود نوعی(معراج فردی) موفق به عبور از غالب و الفاظ محسوس شده و به کمک حسّ مشترک، خیال و وهم، سپس عقل رحمانی بتوانند به معانی نوری و حقیقی آن منتقل و فهمی مطابق با تکوین معانی که در غالب الفاظ ریخته شده، برایشان حاصل شود.
لذا ابتدائاً اشاره به اصل روایت خواهد شد تا با توجه و دقّت در صورت ظاهری روایت، ذهن و فکر و خیال خویش را مهیّا کنیم برای سیر صعودی(سیر انفسی) در معانی نوری الفاظ بکاربرده شده توسط امام حسن عسکری علیه السلام پیرامون عظمت مقام مادر در عالم معنا و نظام تکوینی و توحیدی[در بخش های بعد اشارات اهل ولایت بیان خواهد شد]
#حضرت_فاطمه_محور_نظام_آفرینش
مِنْ كِتَابِ الْآلِ، لِابْنِ خَالَوَيْهِ رَفَعَهُ إِلَى أَبِي مُحَمَّدٍ الْعَسْكَرِيِّ عَنْ آبَائِهِ(علیهم السلام) قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(صلی لله علیه و آله): «لَمَّا خَلَقَ اللَّهُ آدَمَ وَ حَوَّاءَ’ تَبَخْتَرَا فِي الْجَنَّةِ فَقَالَ آدَمُ لِحَوَّاءَ مَا خَلَقَ اللَّهُ خَلْقاً هُوَ أَحْسَنُ مِنَّا فَأَوْحَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَى جَبْرَئِيلَ أَنِ ائْتِنِي بِعَبْدَتِيَ الَّتِي فِي جَنَّةِ الْفِرْدَوْسِ الْأَعْلَى فَلَمَّا دَخَلَا الْفِرْدَوْسَ نَظَرَا إِلَى جَارِيَةٍ عَلَى دُرْنُوكٍ مِنْ دَرَانِيكِ الْجَنَّةِ عَلَى رَأْسِهَا تَاجٌ مِنْ نُورٍ وَ فِي أُذُنَيْهَا قُرْطَانِ مِنْ نُورٍ قَدْ أَشْرَقَتِ الْجِنَانُ مِنْ حُسْنِ وَجْهِهَا [مِنْ نُورِ وَجْهِهَا] قَالَ آدَمُ حَبِيبِي جَبْرَئِيلُ مَنْ هَذِهِ الْجَارِيَةُ الَّتِي قَدْ أَشْرَقَتِ الْجِنَانُ مِنْ حُسْنِ وَجْهِهَا فَقَالَ هَذِهِ فَاطِمَةُ بِنْتُ مُحَمَّدٍ$نَبِيٍّ مِنْ وُلْدِكَ يَكُونُ فِي آخِرِ الزَّمَانِ قَالَ فَمَا هَذَا التَّاجُ الَّذِي عَلَى رَأْسِهَا قَالَ بَعْلُهَا عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ قَالَ فَمَا الْقُرْطَانِ اللَّذَانِ فِي أُذُنَيْهَا قَالَ وَلَدَاهَا الْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ قَالَ حَبِيبِي جَبْرَئِيلُ أَخُلِقُوا قَبْـلِي؟ قَالَ هُمْ مَوْجُودُونَ فِي غَامِضِ عِلْمِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ قَبْلَ أَنْ تُخْلَقَ بِأَرْبَعَةِ آلَافِ سَنَة
ابن خالویه در کتاب الآل از امام حسن عسکری علیه السلام از آبائش نقل نموده که رسول خدا صلی الله علیه و اله فرمودند:
چون خدای تعالی آدم و حوا را آفرید ایشان در بهشت تبختری نمودند، پس آدم علیه السلام به حوا فرمود: خدای تعالی خلقی بهتر از ما نیافریده است.
خدای عزوجل به جبرئیل وحی فرمود:
دو عبد من را به نزد آن بانویی که در بهشت فردوس اعلی جای دارد، بیاور.
پس چون آدم علیه السلام و حوا به فردوس داخل شدند چشمشان به جاریهای افتاد که بر سرش تاجی از نور و در دو گوشش، دو گوشواره از نور قرار داشت که بهشت از حُسن صورتش اشراق یافته بود.
آدم علیه السلام گفت:
ای حبیب من جبرائیل، این جاریهای که بهشت از حُسن صورتش اشراق مینماید، کیست؟
جبرئیل علیه السلام فرمود:
این (جاریه)، فاطمه بنت محمد صلی الله علیه و آله است که پیامبری از فرزندان توست و در آخرالزمان میباشد.
آدم علیه السلام پرسید:
این تاج که بر سر اوست، چیست؟
جبرئیل علیه السلام پاسخ داد:
شوهرش علیبن ابی طالب علیه السلام
آدم علیه السلام پرسید:
این دوگوشواره که در گوش او هستند، چیست؟
جبرئیل علیه السلام پاسخ داد:
دو فرزندش حسن و حسین علیهما السلام.
آدم علیه السلام پرسید:
ای حبیبم جبرئیل آیا ایشان قبل از من آفریده شدهاند؟
جبرئیل علیه السلام فرمود:
ایشان چهار هزار سال قبل از این که تو خلق شوی در غامض (و بطون) علم الله موجود بودند..
ادامه بحث در قسمت بعد - لینک
----------------------------❀○❀---------------------------
#آیدی_مدیر_کانال
@zohor313iran
#لینک_کانال
https://eitaa.com/joinchat/2461138948Cdf2697a104
🚩🇮🇷هوالعزیزالجبّار🇮🇷🚩
چقدر این تصویر زیبا بود و حق
اللّهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبَ امُورِنا خَیْراً:
جبهه حق و باطل در آخرالزمان
شمر و یزید زمانت را بشناس
اگر با حسین نیستی پس در صف یزیدی
اگر ساکتین و بی عمل ها و بی تفاوتها نبودن
هرگز فاجعه کربلا و امام کشی ثبت نمیشد
وقتی در برابر امام زمانت، اجتهاد میکنی
شک نکن با شمر و یزید هیچ فرقی نداری
نمیشود دلت با حسین باشد اما قدمت با یزید
چه بیراه رفتن آنهایی که به وعده یزید اعتماد کردن
----------------------------❀○❀---------------------------
#آیدی_مدیر_کانال
@zohor313iran
#لینک_کانال
https://eitaa.com/joinchat/2461138948Cdf2697a104
🕌🚩🏴هوالشّهید🏴🚩🕌
صلی الله علیک یا حسن ابن علی العسکری
صلی الله علیک یا صاحب الزمان
#سیری_در_فاطمیّت_نظام_هستی
روایتی پیچیده ی توحیدی و ولاییِ پررمز و راز
از امام حسن عسکری علیه السلام بمناسبت شب شهادت حضرت که اشاره به مقام باطنی و نوری محور عالم وجود حضرت مادر سلام الله علیه دارد به شرح اجمالی ذیل آمده...
شرحی بر روایت شریف ولایت کلیه علوی و باطن آن، با تحقیق در آثار اهل معرفت و دقت و تامل در واژه ها و تعابیر معقول به محسوس در این روایت، معارفی را که در حد بضاعت کم میسر بود در چند بخش از معرفت ولایی ارائه گردیده است.
۱ - معرفت ولایی اوّل:
در عالم اعلی، تمثّل حقیقت فاطمیّه به صورت حقیقت انسانی به نحو کامل ظهور نموده ولی صاحب مقام ولایت، تمثّلش بصورت تاج است.
تمثّل وجود نورانی امیرالمومنین علیه السلام در عالم نورانیّت، به صورت تاج قرار گرفت! چرا که تاج مظهر سلطنت و فرمانروایی است و این اشاره به سلطنت و ولایت کلیهی امیرالمومنین علیه السلام دارد که حتی فاطمه الزهراء سلام الله علیه در مقام کثرت و ظهور، تحت سیطرهی این تاج سلطنت الهیه قرار دارند.
۲ - معرفت ولایی دوّم:
اگر چه مقام عظمای ولایت کلیهی الهیهی امیرالمومنین علیه السلام به صورت تاجی از نور در آن عالم نورانیّت تمثل یافته است و یکی از وجوه این تمثّل این است که مقام ولایت در رأس مقام عصمت کبری قرار داشته و پوششی بر حقیقت فاطمیّه است.
چنانکه در تمثّل جسمانی نیز وجود مقدس امیرالمومنین علیه السلام از جهت حکم امامت و هم از جهت آیهی شریفه :الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ بر مقام عصمت کبری فوقیّت دارد چه اینکه مقام ولایت تصرّفی که اراده کّن و مشیّت الهی است در راس نظام توحیدی بلکه باطن توحید در عالم معنی است!
تمثّل میلاد مولی علی علیه السلام در درون خانه خدا و شکافته شدن یکی از ارکان کعبه نشان از غلبه و فوقیّتِ مقام ولایت مطلقه بر همه امور نظام آفرینش و توحید حتی خانه خدا دارد!
چه اینکه در زیارت جامعه کبیره وصول به مقام طهارت، تقوا، تزکیه(عصمت باطنیّه) با ولایت تصرّفی(مقام کُن) است! یعنی قوام مقام عظیم الشان عصمت الله الکبری نیز تحت سیطره و سطلنت ولایت مطلقه علویه است که در صورت و هیبت و کسوت امیرالمومنین علیه السلام نمود و ظهور و بروز دارد ما با عین حال این تاج سلطنت و فرمانروایی بر سر حضرت فاطمه اسلام الله علیه است که شرح آن در معرفه بعدیست!
۳ - معرفت ولایی سوّم:
حقیقت فاطمیّه صاحب ولایت کلیّه باطنیه است بدین شرح: نکته دقیقی و لطیفه خفیّه در این مهم نهفته است؛ تاجی که بر سرحضرت فاطمه سلام الله علیه است مظهر و نشان فرمانروایی است و پادشاه و فرمانروا، آن شخصی است که تاج بر سر او نهاده شده است! یعنی اگرچه در عالم تمثّل و ظهور ولایت علویه در امیرالمومنین علیه السلام به صورت تاج فرمانروایی و سلطنت ظهور نموده.
ولی این سلطنت که مقام کّن و ولایت تصرّفی مطلقه است از راس الفاطمیّه تجلّی و سریان دارد! پس محور عالم وجود در سلطنت مطلقه، حقیقت فاطمیّه است چه اینکه نمود و ظهور و بروز این سلطنت و فرمانروایی که بصورت و هیبت عالی علی اعلی علیه السلام است بر سر حضرت فاطمه سلام الله علیه السلام میباشد.
لذا مرتبه اخفی سِرِّ فاطمیه، مُجلّای مشیّت الهیّه است که از مقام جمعی الجمعی(حقیقت احدی فاطمی) بصورت مقام جمعی(حقیقت محمّدیه) نمود و ظهور میابد.
اگرچه حضرت موسی کلیم الله مبعوث شده به رسالت و از پیامبران اولوالعزم، صاحب کتاب و شریعت هستند اما وقتی به جناب خضرمی رسد ایشان با شرط و شروط وی را قبول میکند اما بدلیل عدم سعه ی وجودی و ظرفیت لازم نتوانست با خضر همراه باشد!!! و این نشان از ولایت باطنی و ماموریت تکوینی جناب خضر است که فوقیّت دارد بر مراتب و مقامات نبوی جناب موسی کلیم الله
📌بحث مرتبط حقیقت فاطمی - بخش بعد - لینک
----------------------------❀○❀---------------------------
#آیدی_مدیر_کانال
@zohor313iran
#لینک_کانال
https://eitaa.com/joinchat/2461138948Cdf2697a104
🕌🚩🏴هوالشّهید🏴🚩🕌
صلی الله علیک یا حسن ابن علی العسکری
صلی الله علیک یا صاحب الزمان
يـا أَحْمَدُ! لَوْلاكَ لَما خَلَقْتُ الْأَفْلاكَ، وَ لَوْلا عَلِىٌّ لَما خَلَقْتُكَ، وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُكُما: هان اى احمد! اگر تو نبودى، جهان را نمى آفريدم و اگر على نبود، تو را و اگر فاطمه نبود، من شما دو نفر را نمى آفريدم.
#سیری_در_فاطمیّت_نظام_هستی
روایتی پیچیده ی توحیدی و ولاییِ پررمز و راز
از امام حسن عسکری علیه السلام بمناسبت شب شهادت حضرت که اشاره به مقام باطنی و نوری محور عالم وجود حضرت مادر سلام الله علیه دارد به شرح اجمالی ذیل آمده...
۵ - معرفت ولایی پنجم:
وجود مقدس حسنین در تمثّل حقیقت فاطمیه به گوشواره تعبیر شده است یعنی آویزهی گوش مبارک آن حقیقت قرار گرفته است.
از آنجایی که حقیقت سامعه(قوه شنوایی) برای ادراک اصوات و کلمات است و در این تمثل اشاره به ادراک کلمات وجودی است که بعضی از این کلمات از ملکوت ایمن(راست) است ولذا از سامعهی ایمن(قوه شنوایی راست) استماع میگردد چنانکه بعضی دیگر از ملکوت ایسر(چپ) است و از سامعهی ایسر(قوه شنوایی چپ)استماع میشود...
رسیدن این کلمات وجودی به سامعهی هویّت غیبیه فاطمی به معنای قوس صعود این حقایق است، چراکه تمام حقایق وجودی دو قوس دارند: در قوس نزول آفرینش از مقام مشیّت صادر شده و در قوس صعود بازگشت(عود - معاد) به مقام مشیّت باز میگردند،
حقیقت فاطمیّه مجرای مشیت مطلقه است! اما این حقیقت احدی، مقام جمع الجمعی است که در اختفای وجود محض(وحدت وجود) قرار دارد، لذا مقام مشیّت مطلقه باید از اختفای وجود خارج و در مقام کثرت(جمعی) متعیّن شود!
بنابراین تکویناً لازم آمد تقدم خلقت نوری امام علیه السلام نسبت به سایر خلائِق تا به اعتبار جعل مقام قلبیّت، محل ظهور مشیت الهی در مقام و عالم کثرت، محقق گردیده و امکان عطاء نعمات و فیض وجود به خلائِق مهیا گردد!
در این تمثّل نوری حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیه از امام حسن عسکری علیه السلام، لسان مبارک حقیقت فاطمی، که واسطه صدور کلمات و اصوات است و این مهم کنایه به این امر با عظمت دارد قوس نزول آفرینش از ایشان شروع میشود!
اما قوّه سامعهی(قوه شنوایی) که محلّ رجوع و بازگشت اصوات و کلمات از طریق حسّ مشترک، خیال، ذهن، عقل و اتّحاد با نفس حضرت فاطمه سلام الله علیه حاصل میشود پس حقیقت نوری فاطمی در روایت مورد اشاره، محل بازگشت و دریافت کلمات وجودی عالم است که در قوس صعود( وانا الیه راجعون) به آن حقیقت باز میگردند.
هر موجودی که آفریده شده، کلمهای از کلمات کتاب آفرینش است و واسطهی خلقت او به اعتبار مشیت الله میباشد و مشیت الله در مقام احدی(جمع الجمعی) و اختفای وجود(وحدت محض) عبارتست از حقیقت فاطمیّه!
در این روایت، به اعتبار لسان الله محل صدور کلمات وجودی و مبدأ قوس نزول(انا للّه) و به اعتبار مقام اُذُن اللّهی محل بازگشت(و انا الیه راجعون) این کلمات و حقایق وجودی و منتهی الیه قوس نزول که باز هم به حقیقت فاطمی در مقام اخفای سِرّ میباشد.
اینکه امام حسن و امام حسین علیهما السلام بر گوش راست و چپ حقیقت فاطمیّه قرار دارند در واقع اشاره ایست به وساطت ایشان در بازگشت همهی کلمات وجودی در قوس صعود به حقیقت فاطمیّه.
چه کلمات وجودی که در یمین است و چه کلمات وجودی که در یسار است، در آن کلمات وجودیه که از جانب یمین(راست) و یسار(چپ) به حقیقت غیبیهی فاطمیه بازگشت مینمایند.
اینکه امام حسن و امام حسین علیهما السلام بر گوش راست و چپ حقیقت فاطمیّه قرار دارند در واقع اشاره ایست به وساطت ایشان در بازگشت همهی کلمات وجودی در قوس صعود(و الیه راجعون) به حقیقت فاطمیّه.
چه کلمات وجودی که در یمین است و چه کلمات وجودی که در یسار است، در آن کلمات وجودیه که از جانب یمین(راست) و یسار(چپ) به حقیقت غیبیهی فاطمیّه بازگشت مینمایند و این مهم اشاره به این است که کلمات یمینیه عوالم عالیه از ملکوت، جبروت، کرسی، عرش و مشیت و... و کلمات یساریه عالم ناسوت
به حکم إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُون و به حکم الدانی یرجع الی العالی به مقام احدی فاطمی(اسم مستاثره ذات) باز میگردند.
در قوس نزول که تجلی و تنزل حقایق نوری و طلوع آن در عالم ناسوت است و در قوس صعود که عروج و سیر تا اصل و ریشه حقیقت انسانی خویش است.
در قوس نزول و صعود نوعی همه به وجود ذی وجود حضرات حسنین علیهم السلام است که سرانجام واصل به اقیانوس لایتناهی حقیقت فاطمی واصل میشوند!
📌بحث مرتبط حقیقت فاطمی - لینک
----------------------------❀○❀---------------------------
#آیدی_مدیر_کانال
@zohor313iran
#لینک_کانال
https://eitaa.com/joinchat/2461138948Cdf2697a104
🕌🚩🏴هوالشّهید🏴🚩🕌
صلی الله علیک یا حسن ابن علی العسکری
صلی الله علیک یا صاحب الزمان
يـا أَحْمَدُ! لَوْلاكَ لَما خَلَقْتُ الْأَفْلاكَ، وَ لَوْلا عَلِىٌّ لَما خَلَقْتُكَ، وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُكُما: هان اى احمد! اگر تو نبودى، جهان را نمى آفريدم و اگر على نبود، تو را و اگر فاطمه نبود، من شما دو نفر را نمى آفريدم.
#سیری_در_فاطمیّت_نظام_هستی
روایتی پیچیده ی توحیدی و ولاییِ پررمز و راز
از امام حسن عسکری علیه السلام بمناسبت شب شهادت حضرت که اشاره به مقام باطنی و نوری محور عالم وجود حضرت مادر سلام الله علیه دارد به شرح اجمالی ذیل آمده...
۶ - معرفت ولایی ششم:
اما وجود مقدس حسنین علیهماالسلام زینت مادر هستند؛ چنانکه گوشواره، زینتِ وجه انسان است، همچنان که وجود مقدّس زینب کبری سلام الله علیه به زینت اَب نامیده شده است و سِرِّ این مطلب در ظهور و بطون حقیقت ولایت مطلقه علویه است! چه اینکه وجود اَب(پدر) اشاره دارد به عرش اسماء الله
حالا خود دریاب ظرفی که محلّ ظهور مقام کُن خلیفه الله و جایگاه رفیع و مرتبه عالی اعلی علّیین مولی علی علیه السلام است، زینت این عظمت چیست و اشاره به چه حقیقتی دارد؟!
بی شک حقیقت این زینت، فوقیّت دارد بر عرش اسماء الله و آن حقیقت مکنون و هویّت غیبیه حقیقت فاطمی است که همچون دُرُّ و لوء لوء در آن مقام می درخشد!
امیرمومنین علیه السلام ظهور حقایق الهیه است و زینب کبری سلام الله به صورت نسائیه به خلقت آراسته شده و در نساء مقام بطون و لیلیّت حاکم است، یعنی زینت امیرالمومنین علیه السلام در بطون است که شده زینت اما خود حضرت در ظهور به ولایت و امامت!
اما حضرت فاطمهی زهرا سلام الله علیه در مقام بطون است و زینت او که به منزله دو گوشواره اند در روایت، حسنین علیهماالسلام هستند چه اینکه ایشان در مقام ظهور و تجلّی شمس امامت میباشند، امام علیه السلام یوم الله است ولی حقیقت فاطمیّه لیلة القدر است.
خلاصه نکتهی ششم این است که حضرت فاطمهی زهرا سلام الله علیه، لیلة القدر الهیه عوالم وجود هستند و زینت هر شیئ ظهور آن است و ظهور حُسن فاطمی، حسنین علیهما السلام می باشند.
حضرت فاطمه سلام الله علیه معدن و خزینه مطلقه حُسن الهی اند و ظهورشان به اشتقاق حُسن حَسَنیه علیهما السلام و حُسن حُسَینیّه علیهما السلام است
۷ - معرفت ولایی هفتم:
امام حسن عسکری فرمود: ما حجّت خدا هستیم بر خلائِق و مادرمان فاطمه حجّت خداست بر ما.
و امام جعفرصادق فرمود: هرگاه خلائِق حاجتی داشته باسند به ما رجوع میکنند(وساطتت) و هرگاه ما حاجتی بخواهیم به مادرمان فاطمه رجوع میکنیم.
از لوارم حجّیت از حیث مقام واسطه فیض عظمی و وساطتت الهیه، تقدّم در خلقت نوری است! لذا خلقت نوری حضرت فاطمه سلام الله علیه قبل از جمیع خلائق است و خلقت نوری ائمه اطهار قبل از خلقت ماسوی الله است!
اینکه امام حسن عسکری در روایت ابتدای بحث فرموده اند: ایشان(فاطمه) در غامض علم الله موجود بودند، اشاره به حقیقت وجودی ایشان در مقام احدیت دارد! چرا که در مقام احدیت، تعیّن علم همچون سایر تعیّنات فنا در آن مقام گردیده و تعیّن تفصیلی ندارد و به غموض در آمده است اما در مقام واحدیّت که تجلّی و تنزل مقام احدیّت به صورت حقیقت جمعی یا حقیقت محمّدیه، تعیّین یافته و از غامض بودن خارج شده است.
از این جاست که اهل معرفت میفرمایند: تمام اسماء و صفات در عالم واحدیت(حقیقت محمّدیه) به کثرت تفصیلی موجودند و همین حقایق درعالم احدیت(حقیقت فاطمیه) به اجمال موجود میباشند و عظمت و ابهت مقام فاطمیّه همین بس که ظرف غیب الغیوبی علم حق تعالی در مقام اجمال و غموض شده است! و مصحف فاطمه سلام الله علیه یک جلوه از جلوات لایتناهی حقیقت وجودی ایشان در علم الله است!
۸ - معرفت ولایی هشتم:
در ادامه روایت آمده؛ از سرّ چهار هزار سال حضرت آدم از خلقت حضرت فاطمه و امیرالمومنین و حسنین علیهم السلام سؤال نموده و فرمود: آیا خلقت ایشان قبل از خلقت من بوده است.
جبرئیل پاسخ داد: ایشان چهار هزار سال پیش از آنکه آدم خلق شود، در غامض علم الله عزّوجلّ موجود بودند.
تقدّم خلقت ایشان بر حضرت آدم به چهار هزار سال، اشاره ایست به تقدّم ایشان بر آدم به چهار هزار مرتبهی وجودی؛ چنانکه در روایتی که از مشکلات احادیث و اخبار است وارد شده که أَنَا أَصْغَرُ مِنْ رَبّي بِسَنَتَيْنِ و سال در عوالم ربوبی مرتبهای وجودی است وهمچنین همانطور که در مباحث پیشین اشاره شد تقدم در خلقت این ذوات مقدس بر سایر موجودات، مراد خلقت نوری ایشان است که قبل از خلقت عوالم و مراتب وجودی موجودات، خلق شده اند زیرا ایشان خلیفه الله و مظهرکل اسماء الله هستند.
📌بحث مرتبط حقیقت فاطمی - لینک۳
----------------------------❀○❀---------------------------
#آیدی_مدیر_کانال
@zohor313iran
#لینک_کانال
https://eitaa.com/joinchat/2461138948Cdf2697a104
🕌🚩🏴هوالشهید🏴🚩🕌
#انتظار_امام_حسن_عسکری_از_شیعیان
انتظار امام حسن عسکری علیه السلام از شیعیان: هر يك از شما چون در دينش پارسا و در سخنش راستگو و امانتدار و خوش اخلاق با مردم باشد، گفته مى شود: اين يك شيعه است و اين كارهاست كه مرا خوشحال مى سازد.
#از_محبّت_تا_مودّت
گام برداشتن در مسیر سبک زندگی اسلامی نیازمند آشنایی با آموزه های قرآن کریم و معارف اهل بیت علیهم السلام و عمل و آراستگی به آنهاست تا نیّت، گفتار، رفتار و عمل محبّ، رنگ اهل بیت علیهم السلام علیهم بگیره...
هستند مسیحی، زرتشتی، یهودی حتی بودایی که نسبت به امام حسین علیه السلام محبّت دارند اما آنی که خداوند تبارک و تعالی در ازای اجر رسالت، از ما خواسته، مودّت است و این به غیر از محبّت عوامِ
قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَىٰ ﺑﮕﻮ: ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﻫﻴﭻ ﭘﺎﺩﺍﺷﻲ ﺟﺰ ﻣﻮﺩّﺕ ﻧﺰﺩﻳﻜﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﻤﻰﺧﻮﺍﻫﻢ[۱]
مودّت یعنی محبّتی که مُحبّ را به سرسپردگی و انقیاد نسبت به امر امام واجبه الاطاعه واصل نماید! محبّتی که مُحبّ را به تبعیّت از اوامر و نواحی امام علیه السلام برساند! محبّتی که شخص را ذیل سلطنت ولایت عظمیِ امام علیه السلام قراردهد!
قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ
ﺑﮕﻮ : ﺍﮔﺮ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﻳﺪ ، ﭘﺲ ﻣﺮﺍ ﭘﻴﺮﻭﻱ ﻛﻨﻴﺪ ﺗﺎ ﺧﺪﺍ ﻫﻢ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﺑﺪﺍﺭﺩ[۲]
این محبّت برای مُحِبّ حاصل نمیشود مگر مبتنی بر معرفت به نورانیّت باشد! مبتنی بر سیر انفسی و هجرت از بیت نفس بسوی بیت الله باشد!
وَمَن يَخْرُجْ مِن بَيْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ يُدْرِكْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا
ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻪ ﺧﻮﺩ ﺑﻪ ﻗﺼﺪ ﻣﻬﺎﺟﺮﺕ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺧﺪﺍ ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺵ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﺭﻭﺩ ، ﺳﭙﺲ ﻣﺮﮒ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺩﺭﻳﺎﺑﺪ، ﻣﺴﻠﻤﺎً ﭘﺎﺩﺍﺷﺶ ﺑﺮ ﺧﺪﺍﺳﺖ[۳]
#فرق_است_میان_مُحِبّ_تا_شیعه
امام حسن عسکری علیه السلام انتظار خود از شیعیان را چنین بیان می فرمایند:
أُوصيكُمْ بِتَقْوَى اللّهِ وَ الْوَرَعِ فى دينِكُمْ وَالاِْجْتَهادِ لِلّهِ وَ صِدْقِ الْحَديثِ وَ أَداءِ الأَمانَةِ إِلى مَنِ ائْتَمَنَكُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فاجِر وَ طُولُ السُّجُودِ وَ حُسْنِ الْجَوارِ.
فَبِهذا جاءَ مُحَمَّدٌ صَلُّوا فى عَشائِرِهِمْ وَ اشْهَدُوا جَنائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ،
فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْكُمْ إِذا وَرَعَ فى دينِهِ وَ صَدَقَ فى حَديثِهِ وَ أَدَّى الاَْمانَةَ وَ حَسَّنَ خُلْقَهُ مَعَ النّاسِ قيلَ: هذا شيعِىٌ فَيَسُرُّنى ذلِكَ.
اتَّقُوا اللَّهَ وَ كونوا زَيناً وَ لا تَكونوا شَيناً جُرُّوا اِلَينا كُلَّ مَوَدَّةٍ وَ ادفَعوا عَنّا كُلَّ قَبيحٍ فَاِنَّهُ ما قيلَ فينَا مِن حُسنٍ فَنَحنُ اَهلُهُ وَ ما قيلَ فينا مِن سوءٍ فَما نَحنُ كَذَلِكَ
لَناحَقٌّ فى كِتابِ اللّهِ وَ قَرابَةٌ مِنْ رَسُولِ اللّهِ وَ تَطْهيرٌ مِنَ اللّهِ لا يَدَّعيهِ أَحَدٌ غَيْرُنا إِلاّ كَذّابٌ، أَكْثِرُوا ذِكْرَ اللّهِ وَ ذِكْرَ الْمَوْتِ وَ تِلاوَةَ الْقُرانِ وَ الصَّلاةَ عَلَى النَّبِىِّ فَإِنَّ الصَّلاةَ عَلى رَسُولِ اللّهِ عَشْرُ حَسَنات، إِحْفَظُواما وَصَّيْتُكُمْ بِهِ وَ أَسْتَوْدِعُكُمُ اللّهَ وَ أَقْرَأُ عَلَيْكُمْ السَّلامَ:
شما را به تقواى الهى و پارسايى در دينتان و تلاش براى خدا و راستگويى و امانتدارى درباره كسى كه شما را امين دانسته، نيكوكار باشد يا بدكار و طول سجود و حُسنِ همسايگى سفارش مى كنم. محمّد براى همين آمده است.
در ميان جماعت هاى آنان نماز بخوانيد و بر سر جنازه آنها حاضر شويد و مريضانشان را عيادت كنيد و حقوقشان را ادا نماييد، زيرا هر يك از شما چون در دينش پارسا و در سخنش راستگو و امانتدار و خوش اخلاق با مردم باشد، گفته مى شود: اين يك شيعه است و اين كارهاست كه مرا خوشحال مى سازد.
از خدا پروا كنيد و زينت ما باشيد، ننگ ما نباشيد، محبتها را بهسوى ما جلب كنيد، زشتيها را از ما دفع نمایيد، كه هر گونه خوبى به ما نسبت دهند ما اهلش هستيم و هر عيبى به ما اسناد دهند ما از آن بدوريم.
در كتاب خدا براى ما حقّى و قرابتى از پيامبر خداست و خداوند ما را پاك شمرده، احدى جز ما مدّعى اين مقام نيست، مگر آن كه دروغ مىگويد. زياد به ياد خدا باشيد و زياد ياد مرگ كنيد و زياد قرآن را تلاوت نماييد و زياد بر پيغمبر سلام و تحيّت بفرستيد، زيرا صلوات بر پيامبر خدا ده حسنه دارد. آنچه را به شما گفتم حفظ كنيد و شما را به خدا می سپارم، و سلام بر شما[۴]
پی نوشت:
[۱] - شورای - آیه ٢٣
[۲] - آل عمران - آیه ٣١
[۳] - نساء - آیه ۱۰۰
[۴] - تحف العقول- ص ۴۸۷و ۴۸۸، و بحارالانوار - ج۷۵ - ص۳۷۲ باب ۲۹
----------------------------❀○❀---------------------------
#آیدی_مدیر_کانال
@zohor313iran
#لینک_کانال
https://eitaa.com/joinchat/2461138948Cdf2697a104
🚩🇮🇷هوالعزیزالجبّار🇮🇷🚩
#سناریوی_فتنه_آخرالزمانیِ_آذربایجان
سناریوی آخرالزمانی آتش آذربایجان قبل ظهور| آغاز جنگ جهانی یا تدارک حمله از سوی دشمن به مناطق شیعی؟| ائتلاف نظامی اخوان الترک و ولد عباس در همسایگان شمالی ایران
#چرایی_تعبیر_نار_آتش_آذربایجان
و علت اینکه چرا برای افاده مفهوم جنگ، به جای کلمه نار از واژه حرب استفاده نشده، این است که در لغت عربی علاوه بر اینکه استعمال واژه نار برای جنگ، تعبیر شایع و مشهوری است[۱]، در عین حال نشانگر این است، در صورت عدم جلوگیری از آتش، آنگاه شعلههای آن به سایر نقاط نیز گسترش پیدا خواهد کرد[۲] و در این صورت با عبارت بعدی (لَا يَقُومُ لَهَا شَيْ: هیچ چیزی یارای ایستادگی در برابر آتش جنگ ندارد) نیز سازگاری بیشتری دارد. همچنین به قرینه اینکه به شیعیان توصیه شده است در جنگ منطقه آذربایجان شرکت نکنید(أَحْلَاسَ بُيُوتِكُمْ)، نشانگر این است که شرّ و فتنه جنگ، گریبانگیر کشورهایی خواهد شد که در این جنگ وارد شدهاند.[۳]
ضمن اینکه اگر واژه حرب استعمال میشد، ناگزیر یکی از طرفین جنگ شروعکننده آن خواهد بود درحالیکه انتخاب واژه نار به معنای آتش مشعر به این است که علاوه بر متخاصمین، از ناحیه کشورهای غیر از طرفین جنگ، نیز احتمال دارد که بر شعلههای آتش، دمیده و دامن زده شود و گسترش یابد. از اینرو تعبیر نار(آتش) آذربیجان برای سرایت جنگ به سایر نقاط(لَا يَقُومُ لَهَا شَيْ)، تعبیر رساتر و بلیغتری است و در واقع این عبارت از فصاحت و بلاغت امام معصوم در اِخبار دقیق از حوادث آخرالزمان حکایت دارد.
با این پیشفرض و مبنای کلامی که امام معصوم بر قرآن احاطه کامل دارد و در انتخاب کلمات و عبارات حدیثی، دقیق و حساب شده، رفتار میکنند و نیز با توجه به استعمال واژه نار در قرآن که آتش مهمترین و سختترین عذاب خداوند معرفی شده است[۴] و به قرینه اینکه امام معصوم تاکید نموده است شیعه در این جنگ شرکت نکند (عدم مداخله مستقیم نظامی جبهه حق)، درمییابیم که آتش جنگ به منزله عذاب برای جبهه باطل خواهد بود که بتدریج فراگیر نیز خواهد شد(لَا يَقُومُ لَهَا شَيْ) و بدینسان موجب تضعیف دشمنان خواهد شد.
#محدوده_جغرافیایی_آذربایجان
و اما اینکه آذربایجان، دقیقا کدام منطقه مقصود است؟ آذربایجان داخل ایران یا آذربایجان خارج از محدوده جغرافیایی ایران؟ نمیتوان قضاوت قاطعی داشت. زیرا بلاد آذربایجان در زمان صدور نص[۵]، منطقه وسیعی را شامل میشده است و مشتمل بر مناطقی در آذربایجان ایران (اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی) و مناطقی همچون اَرَّان و جمهوری آذربایجان تا برزند (تفلیس) گرجستان در قلب قفقاز نیز ادامه داشته و حتی محدوده وسیعی از جنوب غربی روسیه و شمال شرقی ترکیه تا سواحل دریای سیاه (بحر القرم) متصل به جزیره کریمه را شامل میشود و تا مرزهای امپراطوری بیزانس (روم شرقی) امتداد داشته است:
اَذرَبِيجَان: إقليمٌ واسع و من مشهور مدائنها تبریز[۶] و أجل مدنها قديما أردبيل[۷] من أردبيل إلى برزند[۸] من كور آذربيجان[۹] أَرَّانُ في آخِرِ حُدُودِ أَذرَبِيجَان[۱۰] نَخْجُوان بَلَدٌ بأَقْصَى أَذْرَبِيجان[۱۱] و ایضا بعض البلاد التی على ساحل بحر القرم حدود بلاد الروم.[۱۲]
بنابراین هرچند دقیقا مشخص نیست مقصود از آتش جنگ در آذربایجان، کدام ناحیه معیّن، مراد است؟ اما قدر متیقّن، جنگ در محدوده سرزمین آذربایجان تاریخی که تا سواحل دریای سیاه نیز امتداد داشته است، برپا خواهد شد.
در واقع امروزه علاوه بر آذربایجان ایران بر مناطق وسیعی در کشورهای آذربایجان، ارمنستان و امتداد آن در قلب قفقاز و تا سرزمینهای واقع در سواحل دریای سیاه (بحر القرم)، مفهوم بلاد آذربایجان اطلاق میشده است و البته به دلیل تغییر مرزهای جغرافیای در طول تاریخ، مرزبندی مشخص و دقیق این مناطق و تفکیک این مناطق از یکدیگر، سخت و دشوار بوده است:
أرمينية و أرّان و أذربيجان ... هذه ثلاثة أقاليم عظيمة قد جمعها أرباب هذا الفن في الذكر و التصوير[۱۳] لتداخل بعضها بالبعض و تعسر إفرادها بالذكر و قد ضممنا إليها أيضا بعض البلاد التي على ساحل بحر القرم.[۱۴]
بنابراین مقصود از آذربایجان در لسان احادیث و کتب جغرافیا، سرزمین تاریخی آذربایجان است و نه کشور آذربایجان[۱۵] اما اینکه امام معصوم، شیعه را به عدم مداخله نظامی در جنگ آذربایجان فراخواندند (فَكُونُوا أَحْلَاسَ بُيُوتِكُمْ)، بیانگر این است که این جنگ، ابتدا در مناطقی خارج از محدوده جغرافیای حکومت شیعه زمینهساز رخ خواهد داد که در ادامه شواهد دیگر نیز بیان خواهد شد.
📌بحث مرتبط فتنه آذربایجان - لینک۱
#پی_نوشت_در_ریپلایی👇لینک پی نوشت
----------------------------❀○❀---------------------------
#آیدی_مدیر_کانال
@zohor313iran
#لینک_کانال
https://eitaa.com/joinchat/2461138948Cdf2697a104