May 11
🏷
🌼 توصیه میشود پیش از استفاده از صوتها و مباحث، حتماً پیشگفتار کانال مطالعه گردد.
📌 جهت سهولت دسترسی به پیشگفتار و فهرست، میتوانید از پیام سنجاق شده در کانال استفاده بفرمایید.
🏷
🌸 البته توضیحاتی نیز در خصوص جلسات تفسیر سوره یوسف ارائه شده
که قبل از صوت جلسه اول، میتوانید مشاهده بفرمایید.
سوره یوسف ۰۱ _ بخش دوم [کیفیت کم].mp3
5.65M
📥 لینک پخش و دانلود کمکی:
tarighebandegi.ir/dl/TY012
📕 تفسیر سوره مبارکه یوسف
🎧 جلسه ۱ | بخش دوم
🏷 آیه ۱ و ۲
📆 ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
🖌 تحلیل صحیح از آثار و خواص خواندن سورهها
🖌 افسون نبودن سوره یوسف
🖌 تفاوت اعجابآور قرآن کریم و حدیث قدسی
🖌 نیاز بشریت به قرآنی که الفاظ خود خدای متعال باشد برای هدایت تا بالاترین نقاط بندگی
🖌 به رخ کشیدن توحید از همان ابتدای سوره یوسف
#کتاب_بندگی
#تفسیر_سوره_یوسف
┄┅┅ ✨❀🌸❀✨ ┅┅┄
🆔 @ketabebandegi
🆔 @tarighebandegi
📄
📖 #کتاب_بندگی | سوره مبارکه یوسف
🎙 #حجت_الاسلام_مصلحی
🗒 مباحث جلسه ۱ | بخش دوم :
🔖 (صفحه ۱)
🎍سوره یوسف مکی است و ۱۱۱ آیه دارد.
🎍 تعیین میزان ثواب برای قرائت سوره، دعا و عمل هرگز ملاک اصلی ارزشگذاری آنها نیست. ارزش اصلی برای انسان این است که آن سوره از قرآن یا دعا را بخواند، بفهمد، مبنای عمل قرار داده و نفسش را در مسیر مضامین آنها بپروراند.
🎍 از ضعف ما انسانهاست که برای ما همچون کودکان برای مشغولیت به آنچه به سود ماست جایزهای تعیین کردهاند تا خودمان را محروم نکنیم.
🌷 ارزشگذاری کمّی و مقداری فایده دیگری هم دارد. عدد ملموستر از کیفیت است. ناخودآگاه همگان به مقایسه میافتند. در مقایسه بین ارزشهای کمّی که برای سورههای گوناگون بیان شده تفاوت ارزش کیفی مشخص میشود. در واقع «کمّیت» ابزاری برای درک بهتر «کیفیت» است.
🌷 امروزه تغییرات کیفی را با مقادیر کمّی نشان میدهند. با عدد اذهان همگان همراه میشود.
🏵 در روایت آمده است: به بندگان خود سوره یوسف را آموزش دهید. هر مسلمانی که سوره یوسف را تلاوت کند و به خانواده و غلامان و کنیزانش این سوره را بیاموزد خدای متعال سختیهای مرگ را بر او آسان کرده و توانی به او داده میشود که دیگر حسادت هیچ مسلمانی را در دل نپروراند.
🏵 کسی که با محتوای سوره یوسف آشنایی داشت و مدیریتهای الهی در تمام داستان را مشاهده کرد و باور کرد مدیر خداست، دید خدای متعال یوسف را از ته چاه به خانه عزیز مصر رساند و از زندان به عزیزی مصر، دیگر نمیتواند به چیزی که خدای متعال به کسی داده حسادت بورزد. چون میداند برنامهریز خداست.
🏵 اگر کسی بخواهد سوره قرآنی را به خانواده و کنیزان آموزش دهد طبیعتاً فکرش در این سوره خیلی درگیر خواهد شد.
🏵 معنای این روایت افسون بودن سوره یوسف نیست. اینگونه نیست که اثر وضعی این سوره برداشته شدن حسد از فرد باشد. باور به مضامین و تکرار مضامین این سوره فکر انسان را دگرگون میکند.
💐 امام صادق علیهالسلام فرمودند: «هرکس سوره یوسف را در هر شب تلاوت کند (هر شب نگرش «ولایت الله» بر روی عبدش یوسف را ببیند) روز قیامت با جمالی همچون جمال یوسف محشور میشود. (کم کم از آن بندههای خوب میشود) هیچ فزعی در روز قیامت به او نمیرسد و از برگزیدگان بندگان صالح خدا خواهد شد.
💐 ممکن است شبهای اول یوسفبین باشد. اما کم کم میبیند که سوره، سوره خدای یوسف است؛ سوره، سوره بندهپروری اوست.
❄️ واژه «مُبین» به معنای آشکار است.
❄️ درباره مراد «مُبین» که ویژگی کتاب، معرفی شده است چند احتمال بیان شده:
💢 مبین در معجزه بودن
💢 روشن در اینکه از طرف خداست، نه از طرف بشر
💢 آشکار و روشن در رساندن مقاصد برای اهل زبان عربی
❄️ با توجه به آیه دوم که اشاره به قرآن عربی شده است احتمال سوم نزدیکتر به واقع است. البته به شرط آنکه مراد از «الکتاب» قرآن کریم باشد، نه لوح محفوظ.
❄️ احتمال اول و دوم از روی اطلاق آیه و تصویرسازی نحوههای گوناگون معقول مبین بودن قرآن به دست آمده است. از سیاق مجموعه آیات استفاده نشده است. و گرنه همان طور که بیان شد، با توجه به آیه دوم ظهور بیشتر در همان احتمال سوم است.
🍄 نقش «قُرْآنًا» در عبارت «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ قُرْآنًا عَرَبِيًّا» حال است. و «عَرَبِیًّا» صفت آن است.
🍄 مسلماً «قُرْآنًا» در اینجا اسم (عَلَم) نیست. ترجمه درست در اینجا «خواندنی» است. اگر ترجمه کردیم «قرآن» به عنوان اسم، کاملاً غلط است.
🍄 شبیه این اشتباه در ترجمه برخی آیات نسبت به دو واژه «دنیا» و «آخرت» دیده میشود. ترجمه دنیا در برخی آیات همچون «نَحنُ أَولِياؤُكُم فِي الحَياةِ الدُّنيا» به «زندگی دنیا» غلط است. باید ترجمه کرد: «آن زندگی پستتر» یا «آن زندگی نزدیکتر»
💫 «لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ» اشاره به این دارد که خدای متعال به دنبال این است که همه ما معانی قرآن را بفهمیم و به مقاصد آن احاطه پیدا کنیم.
💫 اگر برای مردم عرب زبان آن زمان قرآنی به غیر آن زبان نازل شده بود کار بر آنها مشکل میشد.
🖇 ادامه دارد...
┄┄┄┄┄•❁🌸❁•┄┄┄┄┄
🆔 @ketabebandegi
🆔 @tarighebandegi
📄
📖 #کتاب_بندگی | سوره مبارکه یوسف
🎙 #حجت_الاسلام_مصلحی
📜 ادامه مباحث جلسه ۱ | بخش دوم :
🔖 (صفحه ۲)
☘️ مرحوم علامه طباطبایی بحثی در ذیل آیه اول و دوم سوره مبارکه یوسف بیان میکنند: الفاظ قرآن کریم هم از خدای متعال است. اگر الفاظ این کتاب از خدای متعال نبود وضوح مطالب در رساندن مقصود به این روشنی نبود.
🍀 در حقیقت خدای متعال برای باز شدن راه رسیدن به مقاصد عالیه قرآن، خود دست به کار شد و از الفاظی از وجود نامحدود خود به ما ارزانی داشته است.
🍀 شاهد ادعای علامه تفاوت فاحش حدیثهای قدسی و قرآن کریم است. انصافاً فهم احادیث قدسی سختتر از قرآن کریم است. علت چیزی جز تفاوت در گوینده نیست.
🍀 البته اینجا مطالب بلندبالایی هست که از سطح مخاطبین بالاتر است. از جمله اینکه به هنگام کشف حقیقت چه اتفاقی برای نفس پیامبر میافتد که قدرت سخن واضح و شفاف زدن دیگر ندارند. این مطلب سرجایش باید بحث شود. مسلماً در آن حالات اگر الفاظ را خدای متعال به پیامبرش نداده بود، پیامبر نمیتوانستند عامترین شنوندگان را با خود همراه کنند.
🌺 عزیزان من! قرآن است که میتواند از سوسمار خور، عارف بسازد. این هنر قرآن است که میتواند پایینترین انسانها را بالا بکشد.
🌺 این هنر قرآن است که انتخاب الفاظش با خدای متعال است. برای هر سطح از ایمان حرف برای گفتن دارد. ازاین رو در روایت داریم که عالم به قرآن از آن هرگز سیر نمیشود. چون هر چه قدر رشد کند باز از قرآن صید دارد. همچون علامه که دیوانهوار به تفسیر این سوره پرداختهاند.
🌺 پس تمام هنر قرآن این است که با زبان مردم به انتخاب خدا نازل شد تا بستر تعقل و تفکر برای همگان در آن فراهم باشد. این است تبیین عمیق آیه دوم.
🔸 خدای متعال برای رساندن برنامه زندگی انسانها از پیشرفتهترین و گویاترین زبان بین مردمان کره زمین استفاده کرده. این زبان چیزی جز زبان عربی نیست.
🔸 درک برخی نکاتی که در حدیثهای قدسی آمده مستلزم حرکت نفسانی و رسیدن نفس به آستانه درک آن نکات است. اما برای درک قرآن اینچنین نیست.
🔸 هیچ کس نمیتواند بشر را از صفر به صد برساند. باید خود خدای متعال لب به سخن میگشود.
🔸 عزیز دل! مسئله این است. برخی مواقع وقتی نفسی روی اوج رفت و خواست از آن اوج گزارش دهد و لب به سخن بگشاید چنان مبهوت میشود که توان همراه کردن دیگری را ندارد. فقط مال خودش است. هر چه دیگران نگاه میکنند نمیتوانند عمق و بلکه سطح آن را درک کنند. برخی بخشهای دعاهای اهلبیت علیهمالسلام این چنین است. به قول مرحوم امام تا خود انسان نچشد نمیفهمد چه میگویند: «اجْعَلْنِى مِمَّنْ نادَیْتَهُ فَأَجابَکَ، وَ لاحَظْتَهُ فَصَعِقَ لِجَلالِکَ فَناجَیْتَهُ سِرّاً وَ عَمِلَ لَکَ جَهْراً» این عبارتها برای غیر اهلش جز تحیّر چیزی ندارد. هرگز همچون قرآن کریم مطالب را جویده جویده در اختیار همگان قرار نداده است.
🔸 نهجالبلاغه خیلی مواقع تبیین قرآن است. مصداقیابی قرآن است. خود امیرالمؤمنین علیهالسلام بارها در این کتاب شریف مردم را به قرآن کریم ارجاع دادهاند. از این رو از آن مطالب گنگ خیلی در نهجالبلاغه نداریم.
🌳 آیه سوم سوره یوسف پر از توحید است.
🌳 با «نَحْنُ» آغاز شده است. جمله اسمیه است. در جملات اسمیه همه حرف برای این است که خبری از آن اسم ابتدایی داده شود. آنچه مهم است آن کس یا آن چیزی است که از آن خبر داده میشود. در آیه سوم هم همه بحث سر این است که خدای متعال میخواهد از خودش خبر دهد.
🌳 حال که خدای متعال میخواهد از خود خبر دهد و مقام، مقامِ بزرگ کردن خود است، از عبارت جمع برای تعظیم استفاده میکند. در اینجا منظور به یاری یزدان و بچهها نیست. درست به مانند اینکه ما میگوییم: «ما چنین کاری را برای تو کردیم.» و این «ما» کسی جز «من» محترمانه نیست.
🌳 ادامه آیه دقیقاً همین نکته را تأیید میکند. چون در مقام منّت گذاشتن بر سر پیامبر است که تو پیش از آمدن وحی نسبت به این داستان از جمله غافلین بودی. آری، پیامبر پیش از نبوت نسبت به جریان حضرت یوسف غفلت داشتند. قرآن ایشان را مسلط نمود.
┄┄┄┄┄•❁🌸❁•┄┄┄┄┄
🆔 @ketabebandegi
🆔 @tarighebandegi
سوره یوسف ۰۲ _ بخش اول [کیفیت کم].mp3
7.99M
📥 لینک پخش و دانلود کمکی:
tarighebandegi.ir/dl/TY021
📕 تفسیر سوره مبارکه یوسف
🎧 جلسه ۲ | بخش اول
🏷 آیه ۳
📅 ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
🖌 داستان یوسف، داستانی با محتوایی جذاب، تدوینی زیبا و بیانی فاخر
🖌 نسبت غفلت و عدم حضور به پیامبر در طلیعه و پایان داستان
🖌 وهابیت و غلو، هر دو فسادی شیطانی
#کتاب_بندگی
#تفسیر_سوره_یوسف
┄┅┅ ✨❀🌸❀✨ ┅┅┄
🆔 @ketabebandegi
🆔 @tarighebandegi