﷽
┄┅═✧💠✧═┅┄
🌴 عصر تاسوعا، #امام_حسین علیه السلام هنگامی که آماده شدن سپاه دشمن برای درگیری را ملاحظه کرد، حضرت عبّاس علیه السلام را برای به تاخیر انداختن جنگ به نزد آنان فرستاد و در ضمن عباراتی فرمود:
"... لَعَلَّنا نُصَلّی لِرَبِّنَا اللَّیلَةَ ... فَهُوَ یعلَمُ أنّی قَد کنتُ اُحِبُّ الصَّلاةَ لَهُ ..."
"... بلکه امشب را برای پروردگارمان، نماز بخوانیم ... که او خود می داند من نماز گزاردن برای او را دوست دارم ..."
ظهر روز عاشورا نیز فرمود:
"از اینها بخواهید دست از جنگ بردارند تا ما نماز بخوانیم!"
✍️ چند نکته:
🔸️ زنده نگهداشتن ارزشهای دینی از جمله نماز، از مهمترین اهداف نهضت امام حسین است؛
🔸️ نماز حتی در سختترین شرایط نباید مورد غفلت قرار گیرد؛
🔸️ نماز باید همراه با معرفت به ربوبیت الهی باشد؛ یعنی نمازگذار باید قلباً بداند که خدا، تنها مالک، صاحب اختیار، مدیر و مدبر کل هستی و ما انسانهاست (نُصَلِّی لِرَبِّنَا)؛
🔸️ نماز باید همراه با باور به علم مطلق الهی باشد، یعنی نمازگزار باید بداند که خدا، حتی بر حالات درونی او آگاهی کامل دارد؛ (اِنَّهُ یَعلَمُ)؛
🔸️ نماز باید برای خدا باشد، نه برای خودنمایی و یا صرفاً برای رفع تکلیف (نُصَلِّی لِرَبِّنَا ... الصَّلَاهَ لَهُ)؛
🔸️ نماز باید بر اساس محبت الهی باشد نه فقط از روی ترس و یا شوق بهشت (اُحِبُّ الصَّلاهَ لَهُ)؛
🔸️ آنچه محبت الهی را در دلها زنده میکند، باور به ربوبیت الهی ست، قطعاً هر چقدر این باور عمیقتر باشد، محبت الهی هم بیشتر خواهد شد (لِرَبِّنَا ... اُحِبُّ).
#امام_حسین
#نماز
هدایت شده از گروه فرهنگی شهید منصوری
#یوم_العباس(ع)
مسابقه شماره 2⃣
۲ مسابقه روز یوم العباس🖤
🌱عزیزم حسین🌱
۱_نذر نقاشی📄🖊
نقاشی هایی از حرم امام حسین علیه السلام و یا از اتفاقات محرم بکشید و برای ما بیاورید شاید شما هم برنده شوید🎁
۲_ آواهای محرمی🎤🥀
شعری در وصف امام حسین و یا خاطره ای از نذری دادن تون رو تمرین کنید و در موکب شکوفه های مهدوی برای ما بخوانید تا در مسابقه شرکت کرده باشید و شانستون رو امتحان کرده باشید🖇
✅با کلی برنامه فرهنگی ،سرود ، نمایش ، دکلمه خوانی ......
☘ با کلی جایزه
🆔قرارمون کرج، بلوار بلال، ما بین هفت تیر و میدان توحید
⏱زمان دیدارمون پنجشنبه ۵ مرداد ساعت ۹ صبح
گروه فرهنگی شهید منصوری
🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿
.#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#گروه_فرهنگی_شهید_منصوری
❉᭄͜͡💐گرو♡ فرهنگے شهیـد منصوری 💐❉᭄͜͡
╔═🌹🌱═♡═🌱🌹═╗
🄹🄾🄸🄽↷
@Goroh_F_shahid_Mansori
╚═🌹🌱═♡═🌱🌹═╝
📚گزیده ای از کتاب ؛ #عزاداری_در_ایران در طول تاریخ
🛑بخش اول: #آل_بویه و نخستین باری که روز عاشورا تعطیل اعلام شد
آلبویه در طبرستان و به دست علویان اسلام آوردند. آنان در آغاز بیشتر زیدی بودند و بعد از مدتی در صدد حمایت از معتزله و شیعه و احیای شعائر مذهبی شیعه برآمدند.
از بین امرای آلبویه احمد معزالدوله (324-356 ق) بیش از دیگران به این کار اهتمام میورزید. بیشک مهمترین اقدام معزالدوله در راستای ترویج آیینهای شیعی رسمی و علنی کردن اقامۀ عزا بر امام حسین بود. وی در عاشورای سال 352 هجری، دستور بسته شدن بازارها و تعطیلی خرید و فروش را صادر کرد و فرمان داد تا مردم شیونکنان به خیابانها بریزند و در قالب راهاندازی دستههای سوگواری به اقامۀ عزا و نوحهخوانی بپردازند. در این روز زنان با موهای پریشان و صورتهای سیاه و لباسهای پاره در کوچهها و خیابان به راه افتادند، در حالی که سیلی به صورتشان میزدند و از غم و اندوه بر حسین شهید ولوله و هلهله میکردند.
اقامۀ عزای محرم به مدت یک دهه را نیز از ابتکارات معزالدوله دانستهاند. معزالدوله خود همراه با وزرا و اعیان دولتش هر پنجشنبه به زیارت مزار امام جواد و امام کاظم میرفت و شب جمعه را در آنجا به صبح میرسانید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
در دهۀ اول محرم هر روز گزیدهای از «عزاداری در ایران در قرون مختلف» را منتشر میکنیم. در این مجموعه از دوران آلبویه آغاز میکنیم و نگاهی خواهیم داشت به عزاداری در دورههای مختلف تاریخی. منبع ما در انتشار محتواهای مربوط به «عزاداری در تاریخ ایران» فصل اول کتاب رسانۀ شیعه نوشتۀ محسن حسام مظاهری است. گفتنی است با توجه به ارجاعات بسیار این کتاب به منابع مختلف و بهخصوص شیوۀ ارجاعدهی درونمتنی، برای رعایت اختصار ارجاعات به منابع مختلف را حذف خواهیم کرد، و خوانندگان برای مطالعۀ بیشتر باید به اصل کتاب رجوع کنند.
#عزاداری
#آل_بویه
#معز_الدوله
📚گزیده ای از کتاب ؛ #عزاداری_ در_ایران در طول تاریخ
🛑بخش دوم: #سلجوقیان و مبارک دانستن روز عاشورا!
🔰سنت عزاداری عاشورا تا پایان حاکمیت آلبویه در ایران رواج داشت.
اما پس از آن و با حاکم شدن سلجوقیان، این آیین مجدداً ممنوع اعلام شد و عموماً به خفا رفت.
سلجوقیان مذهب اهل سنت را پذیرفته بودند.
⭕️در دورۀ اول سلطنت سلجوقیان سیاست ضدشیعی بسیار شدیدی در مشرق ایران اتخاذ شد.
🛑در این دوره شیعیان در ردیف گبران و ترسایان محسوب میشدند و اجازه و توان تظاهر به مذهب و برگزاری آیینهای مذهبی خود را نداشتند.
👈حتی مجبور بودند برای دوری از ایذاء مخفی شوند یا به سنی بودن وانمود کنند.
🔰در نتیجه درگیری شدیدی بین شیعیان و اهل سنت وجود داشت و حکومت وقت اهل سنت را بر کشتار شیعیان تحریک و از برگزاری مراسم عزاداری منع میکرد.
👈یکی از عوامل مهم زمینهساز این قبیل وقایع، مخالفت علمای اهل سنت با اقدامات معزل الدوله دیلمی در رسمیت بخشیدن به شعائر شیعی و خصوصاً مراسم سوگواری امام حسین بود،
زیرا آن را بدعتی بزرگ میدانستند.
👈لذا حاکم شدن سلجوقیان فرصتی طلایی برای اهل سنت بود تا به اقداماتی تلافیجویانه دست یازند.
از جملۀ این اقدامات ترویج باور مجعول عید و مبارک دانستن روز عاشورا و استحباب روزهداری و برگزاری مراسم جشن و پایکوبی در آن روز بود.
👈چنانکه مردم در این روز با اظهار شادمانی و سرور لباس نو بر تن میکردند و به دیدار علما و بزرگان میرفتند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📙 منبع ما در انتشار محتواهای مربوط به «عزاداری در تاریخ ایران» فصل اول کتاب رسانۀ شیعه نوشتۀ محسن حسام مظاهری است.
#عزاداری
#عاشورا
#سلجوقیان
#معز_الدوله
فرهنگ کتابخوانی
📚گزیده ای از کتاب ؛ #عزاداری_در_ایران در طول تاریخ 🛑بخش اول: #آل_بویه و نخستین باری که روز عاشورا تع
#عزاداری_در_ایران در طول تاریخ (۳)
بخش سوم: #دوران_مغولها و حذف نام خلفای سهگانه از خطبهها
در زمان مغول تشیع نخست در سایۀ آزادیهایی که به کیشها داده شده بود و به پشتیبانی برخی سلاطین مغول، خصوصاً غازانخان و خدابنده، در ایران پیشرفت بسیار کرد. غازانخان در سال 649 هجری و پیش از رسیدن به سلطنت به دست شیخ صدر الدین ابراهیم حموی اسلام آورد و چندی بعد پس از آنکه دو مرتبه پیامبر را در خواب دید که او را به محبت اهل بیت خود میخواند، مذهب تشیع را برگزید. پس از غازانخان برادر او سلطان محمد خدابنده مشی غازانخان را ادامه داد. خدابنده ابتدا مذهب حنفی و سپس شافعی را برگزید. اما پس از مدتی در سال 709 هجری به دست علامه حلی به مذهب شیعۀ اثناعشری درآمد و مذهب تشیع را رسمی اعلام کرد.
خدابنده دستور داد اسامی خلفای سهگانه از خطبهها حذف شود و به نام علی و صحابۀ پیرو او خطبه بخوانند و نام دوازده امام بر سکهها حک شود و عبارت حی علی خیر العمل در اذان وارد شود. در نتیجه، در دوران او شیعیان فرصتی یافتند تا به گسترش مراکز شیعی همت گمارند و با خیال آسوده آیینهای مذهبی خود را برگزار کنند. تا آنجا که مناقبیان آزادانه در کوچه و بازار میگشتند و مناقب اهل بیت را به آواز بلند میخواندند.
به طور کلی مراسم عزاداری در این دوره رونقی بیشتر گرفت و شعرای شیعه به سرودن اشعار در رثای امامان خود و ساختن نوحه برای سینهزنی اهتمام ورزیدند. از شعرا و مرثیهسرایان نامی این عصر میتوان به سیف فرغانی، خواجوی کرمانی، اوحدی مراغهای، سلمان ساوجی و اینیمین فریومدی اشاره کرد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
در دهۀ اول محرم هر روز گزیدهای از «عزاداری در ایران در قرون مختلف» را منتشر میکنیم. در این مجموعه از دوران آلبویه آغاز میکنیم و نگاهی خواهیم داشت به عزاداری در دورههای مختلف تاریخی. منبع ما در انتشار محتواهای مربوط به «عزاداری در تاریخ ایران» فصل اول کتاب رسانۀ شیعه نوشتۀ محسن حسام مظاهری است. گفتنی است با توجه به ارجاعات بسیار این کتاب به منابع مختلف و بهخصوص شیوۀ ارجاعدهی درونمتنی، برای رعایت اختصار ارجاعات به منابع مختلف را حذف خواهیم کرد، و خوانندگان برای مطالعۀ بیشتر باید به اصل کتاب رجوع کنند.
#عزاداری
#عاشورا
#مغول
#خدابنده
#غازان_خان
🛑 #تاسوعاء_در_روایت_اهلبیت
عن ابیعبدالله علیهالسلام:
«تاسُوعَاءُ» يَوْمٌ حُوصِرَ فِيهِ الْحُسَيْنُ َ عَلَيْهِ السَّلَام وَ أَصْحَابُهُ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ بِكَرْبَلَاءَ وَ اجْتَمَعَ عَلَيْهِ خَيْلُ أَهْلِ الشَّامِ وَ أَنَاخُوا عَلَيْهِ وَ فَرِحَ ابْنُ مَرْجَانَةَ وَ عُمَرُ بْنُ سَعْدٍ بِتَوَافُرِ الْخَيْلِ وَ كَثْرَتِهَا وَ اسْتَضْعَفُوا فِيهِ الْحُسَيْنَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِ وَ أَصْحَابَهُ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَ أَيْقَنُوا أَنْ لَا يَأْتِيَ الْحُسَيْنَ َ عَلَيْهِ السَّلَام نَاصِرٌ وَ لَا يُمِدَّهُ أَهْلُ الْعِرَاقِ.
بِأَبِي الْمُسْتَضْعَفُ الْغَرِيب.
تاسوعاء، روزى است كه حسين و يارانش در كربلاء محاصره شدند، اهل شام در اطراف آنان اجتماع نمودند. ابنمرجانه و ابنسعد از كثرت لشكر خود خوشحال شدند و حسين و ياران او را در آن روز ضعيف شمردند. آنان يقين كردند كه براى حسين ياورى نخواهد آمد و اهل عراق آن حضرت را امداد نخواهند كرد.
پدرم فداى آن حسينى كه ناتوانش دیدند و غريب بود.
📚الکافی، ج۴، ص۱۴۷
🏴🖤کیفیت #شهادت_حضرت_عباس علیه السلام
در روز عاشوراء هنگامی که همۀ یاران امام به شهادت رسیده بودند و تنها حضرت عباس علیه السلام مانده بود تشنگی بر امام حسین علیهالسلام شدت گرفت، پس امام به سمت فرات حرکت کرد و حضرت عباس در جلوی ایشان حرکت نمود.
سوارن سپاه عمر بن سعد -لعنه الله- به ایشان حمله کردند و بین دو برادر فاصله انداختند و حضرت عباس علیه السلام را محاصره کردند، و یک نفرشان که از تیرۀ بنی دارِم بود راجع به امام به همراهانش فریاد زد:
ای وای بر شما! بین او و فرات قرار بگیرید و نگذارید به آب برسد!
امام حسین علیه السلام گفت:
«اللهمّ أظمئه!»
خدایا به تشنگی گرفتارش کن!
دارِمی خشمگین شد و تیری به امام انداخت و آن را در چانۀ ایشان نشاند.
#امام_حسین علیهالسلام تیر را درآورد و دستانش را زیر چانه گرفت و هنگامی که دو کف دستش پر از خون شد آن را پرتاب نمود. سپس فرمود:
«اللهمّ إنّي أشكو إليك ما يُفعل بابن بنت نبيّك!»
خدایا! به تو شکایت میكنم از آنچه با فرزند دختر پیامبرت میکنند!
سپس امام به سوی خیمهها برگشت در حالیکه تشنگی بسیار بر او شدت گرفته بود.
حضرت عباس علیه السلام در آن محاصره به تنهایی با آنان مبارزه نمود تا آنکه زخمهای بسیار برداشته و توانایی حرکت نداشت، در این وضعیت دو نفر بنامهای زید بن ورقاء حنفی و حُکیم بن طُفیل سِنبِسی پیش رفته و متولی قتل حضرت شدند.
📚 موسوعة التاريخ الإسلامي 6: 181،
مقتل سیدالشهداء(ع) (ترجمۀ فارسی بخش مربوط به امام حسين(ع) از موسوعه): 162.
از:
الإرشاد 2: 109– 110. #جان_فدا و #شهید_کربلا
☘️🍂☘️🍂☘️🍂
🍂☘️
🍂 اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
❇️ #سفارش_موکّد_امام_زمان ارواحنا فداه در مورد خواندن #زیارت_عاشورا
💠 در ملاقاتی که سید رشتی با امام زمان ارواحنا فداه داشتهاند؛ حضرت به سید رشتی میفرمایند:
✍ که چرا عاشورا نمیخوانید؟
👈 و بعد سه بار می فرمایند
« عاشورا، عاشورا، عاشورا »
📚مفاتیح الجنان داستان سید رشتی
🍀🌺🍀🌸🍀
https://eitaa.com/ketabkhani1