📃 همه را به ديوار میزديم ...
امام خمینی(ره):
🔶 اين عيد سعيد(میلاد امام زمان(عج)) ان شاء اللَّه، بر همه مسلمين جهان، مستضعفان عالم و خصوصاً ملت ما، مبارك باد. آنچه كه امروز میخواهم به عرضتان برسانم برداشتهايى كه از انتظار فرج شده است.
🔶 بعضيها انتظار فرج را به اين میدانند كه در مسجد، در حسينيه، در منزل بنشينند و دعا كنند و فرج امام زمان- سلام اللَّه عليه- را از خدا بخواهند. اينها مردم صالحى هستند كه يك همچو اعتقادى دارند. اينها به تكاليف شرعى خودشان هم عمل میكردند و نهى از منكر هم مىكردند و امر به معروف هم مىكردند، لكن همين، ديگر غير از اين كارى ازشان نمی آمد و فكر اين مهم كه يك كارى بكنند، نبودند.
🔶 يك دسته ديگرى بودند كه انتظار فرج را مىگفتند اين است كه ما كار نداشته باشيم به اينكه در جهان چه میگذرد، بر ملتها چه مىگذرد، بر ملت ما چه میگذرد؛ ما تكليفهاى خودمان را عمل میكنيم، براى جلوگيرى از اين امور هم خود حضرت بيايند ان شاء اللَّه، درست میكنند؛ ديگر ما تكليفى نداريم.تكليف ما همين است كه دعا كنيم ايشان بيايند. اينها هم يك دستهاى، مردمى بودند كه صالح بودند.
🔶 يك دسته اى میگفتند كه خوب، بايد عالم پر [از] معصيت بشود تا حضرت بيايد؛ ما بايد نهى از منكر نكنيم، امر به معروف هم نكنيم تا مردم هر كارى میخواهند بكنند؛ گناهها زياد بشود كه فرج نزديك بشود.
🔶 يك دسته اى از اين بالاتر بودند، مىگفتند: بايد دامنزد به گناهها، دعوت كرد مردم را به گناه تا دنيا پر از جور و ظلم بشود و حضرت- سلام اللَّه عليه- تشريف بياورند. اين هم يك دستهاى بودند كه البته در بين اين دسته، منحرفهايى هم بودند، اشخاص ساده لوح هم بودند، منحرفهايى هم بودند كه براى مقاصدى به اين دامن میزنند.
🔶 يك دسته ديگرى بودند كه میگفتند كه هر حكومتى اگر در زمان غيبت محقق بشود، اين حكومت باطل است و بر خلاف اسلام است. آنها مغرور بودند. آنهايى كه بازيگر نبودند، مغرور بودند به بعض رواياتى كه وارد شده است بر اين امر كه هر عَلَمى بلند بشود قبل از ظهور حضرت، آن علم، علم باطل است. آنها خيال كرده بودند كه نه، هر حكومتى باشد، در صورتى كه آن روايات [اشاره دارد] كه هر كس علم بلند كند با علم مهدى، به عنوان «مهدويت» بلند كند، [باطل است.]
🔶 حضرت صاحب كه تشريف می آورند براى چى مىآيند؟ براى اينكه گسترش بدهند عدالت را، براى اينكه حكومت را تقويت كنند، براى اينكه فساد را از بين ببرند... آنكه میگويد حكومت نباشد، معنايش اين است كه هرج و مرج بشود؛ همه هم را بكُشند؛ همه به هم ظلم بكنند براى اينكه حضرت بيايد. حضرت بيايد چه كند؟ براى اينكه رفع كند اين را. اين بايد خيلى آدم نفهمى باشد!...اما مسأله اين است كه دست سياست در كار بوده؛ همان طورى كه تزريق كرده بودند به ملتها، به مسلمين، به ديگر اقشار جمعيتهاى دنيا كه سياست كار شماها نيست؛ برويد سراغ كار خودتان و آن چيزى كه مربوط به سياست است، بدهيد به دست امپراتورها.
🔶 اينها نمی فهمند چى دارند مىگويند... حكومت نبودن، يعنى اينكه همه مردم به جان هم بريزند، بكشند هم را، بزنند هم را، از بين ببرند، بر خلاف نص آيات الهى رفتار بكنند. ما اگر فرض میكرديم دويست تا روايت هم در اين باب داشتند، همه را به ديوار میزديم؛ براى اينكه خلاف آيات قرآن است. اگر هر روايتى بيايد كه نهى از منكر را بگويد نبايد كرد، اين را بايد به ديوار زد. اين گونه روايت قابل عمل نيست.
🔶 ضرورت اسلام و قرآن [است،] تكليف ما كرده است كه بايد برويم همه كار را بكنيم. اما نمىتوانيم بكنيم؛ چون نمىتوانيم بكنيم، بايد او بيايد تا بكند. اما ما بايد فراهم كنيم كار را. فراهم كردن اسباب اين است كه كار را نزديك بكنيم، كار را همچو بكنيم كه مهيا بشود عالم براى آمدن حضرت سلام الله علیه.
#منتظر_حقیقی
#اسلام_ناب
#مکتب_امام
خانه طلاب جوان
سروش: https://sapp.ir/khanetolab
@khanetolab
مردم سکوت حوزه را حمل بر رضایت میکنند ...
🔶 در روز میلاد امام زمان(عج) یکی از رفقا بعد از تبریک عید با اعتراض گفت «برای حوزه مهترین چیز فقط این است که کسی مخالف اعتقادات اسلام و روحانیون چیزی نگوید،فقط در این مورد صدای حوزه بلند میشود، به وضعیت معیشت مردم کاری ندارد ...» به سراغ سایت های خبری رفتم ، «کارخانه ای با 80 کارگر، تعطیل شد» در جای دیگر نوشته بود 300 واحد صنفی در سال گذشته تعطیل شده و 1500 نفر در آستانه بیکاری هستند و ...
🔶 این بی تفاوتی حوزه و سکوت ترییبون های حوزه نسبت به اوضاع اقتصادی مردم ، باعث میشود مردم نسبت به حوزه بدبین شوند و این سکوت را حمل بر رضایت آنان از وضع موجود کنند.
🔶 حجة الاسلام عابدینی در جریان اعتراض مردم در دی ماه سال گذشته: «وظیفه جریان انقلابی در این برهه انتقاد بدون ناامید سازی. یعنی انتقاد ما نباید کینه توزانه باشد و نه تسلیم این جو بشویم که انتقادی ناامید سازی است. اگر ما بتوانیم از سوی روحانیت راهی را نشان بدهیم که که بشود به وسیله آن، انتقاد سازنده صورت بگیرد و به دولت کمک کند ، حالا چه دولت آن انتقاد را برتابد و چه برنتابد.»
🔶 آیت الله شب زنده دار به نقل ازمقام معظم رهبری نسبت به اعتراض مردم در شهر ها در جلسه ای که در دی ماه سال گذشته خدمت ایشان رسیده بودند، فرمودند: «هر کس هرکاری از دستش می آید برای نصرت اسلام و نظام ، حرام است که سکوت کند و واکنشی نداشته باشد.» خیلی با قوت فرمودند حرام است.
🔶 سخنی از امام(ره) : «وضع حکومت اسلام یک همچو وضعی است. اداره اش برای رفاه مردم است. نظامش برای رفاه مردم است. رئیس جمهورش برای رفاه مردم است. نخست وزیرش برای رفاه مردم است ...»
#حوزه_انقلابی
#مردم_سالاری
خانه طلاب جوان
سروش: https://sapp.ir/khanetolab
@khanetolab
25.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌕 کلیپ جهادی
💎گروه محبین الائمه(ع)
🎬گاهی احتیاج به یک هوای تازه داریم
🔆اردوی جهادی رنگ و بو و طعم زندگی عصر ظهور و اربعین
🔴نسبت به شهادت حال خوبی دارم
#اردو_جهادی
@khanetolab
📢 نرم افزار #نشریه_عهد بروزرسانی شد
🔖 دوهفته نامه علمی فرهنگی عهد با همت خانه طلاب جوان قم در سطح حوزه علمیه قم و برخی از مدارس استانهای کشور منتشر میشود.
🗞 نشریه عهد پویشی است برای ترسیم سیمای طلبه عصر انقلاب اسلامی
📲 در همین راستا نرم افزار #اندروید #آرشیو نشریه عهد (شماره ۱ تا ۵۶) برای استفاده تمامی طلاب عزیز میهن اسلامی آماده گردیده است.
🌐 لینک نشریه عهد در نرم افزار #بازار👇
http://cafebazaar.ir/app/?id=ahd.khaneh.tolab&ref=share
#خانه_طلاب
➖➖➖➖➖
@KhaneTolab
جواب سرمایه های از دست رفته را چه میدهیم ...
✍ در سال ۱۳۹۲ یعنی همان وقتی که مسئولین در پی انجام مذاکرات بر سر توافق هسته ای بودند رهبر معظم انقلاب فرمودند: «من فکر نمیکنم [از] این مذاکرات آن نتیجهای را که ملّت ایران انتظار دارد، بهدست بیاید، لکن #تجربه ای است و پشتوانهی تجربی ملّت ایران را افزایش خواهد داد و تقویت خواهد کرد؛ ایرادی ندارد امّا لازم است ملّت بیدار باشد.»
تجربه را تجربه کردن خطاست ...
✍ در سال ۱۳۹۷ یعنی ۵ سال بعد و بعد از تلف شدن بسیاری از سرمایه ها برای انجام مذاکرات، رئیس جمهور محترم، در شبی که آمریکا از برجام خارج شد فرمودند: «امشب شاهد یک #تجربه مهم تاریخی بودیم، امشب به همان سخنی رسیدیم که از چهل سال پیش آن را تکرار میکردیم و آن اینکه ایران کشوری است که به تعهدات خود پایبندی دارد و آمریکا کشوری بوده که هیچگاه به تعهدات خود پایبند نبوده است.»
این اظهارات به این معنی است که چیز هایی که گفته شد را امشب تجربه کردیم. در حالی که قبلا بارها تجربه شده بود و برای تجربه دوباره باید متحمل هزینه شد.
#تجربه_دیگر:
✍ رهبر معظم در سال ۱۳۹۲ در جریان مذاکرات فرمودند:«یک تجربهای در اختیار ملّت ایران است - که حالا من مختصراً عرض خواهم کرد - این تجربه ظرفیّت فکری ملّت ما را بالا خواهد برد؛ مثل #تجربه ای که در سال ۸۲ و ۸۳ در زمینهی تعلیق غنیسازی انجام گرفت، که آنوقت تعلیق غنیسازی را در مذاکرات با همین اروپاییها، جمهوری اسلامی برای یک مدّتی پذیرفت. خب ما دو سال عقب افتادیم، لکن به نفع ما تمام شد. چرا؟ چون فهمیدیم که با تعلیق غنیسازی، امید همکاری از طرف شرکای غربی مطلقاً وجود ندارد.»
وظیفه ما چست؟
✍ امام خمینی(ره) فرمودند حوزه علمیه یعنی طلبه ها وظیفه دارند که بین مردم روشنگری کنند. مردم برای انتخاب مسئولین تصمیم میگیرند و ما وظیفه داریم که آنها را بیدار کنیم تا انتخابی درست صورت گیرد. اگر کاهلی کردیم باید جواب سرمایه های از دست رفته را بدهیم.
«مرگ بر آمریکا» شعاری است که روز به روز ایمانمان به آن بیشتر میشود اما باید یک بیداری بین مردم صورت گیرد تا افرادی انتخاب شوند که به این شعار ایمان بیشتری دارند نه در حالی که وضعیت اقتصادی نامناسب است، به دنبال کسب تجربه باشند.
#تجربه_دیگر نشان میدهد باید به سرمایه های داخلی خود رو بیاوریم و به سمت خود کفایی پیش برویم. این نشان میدهد وظیفه ما تبیین و روشنگری دیگری است تا مردم در تصمیمات آتی خود فردی را انتخاب کنند که ایمان بیشتری به سرمایه های داخلی دارد.
#طلبه_سیاسی
#تجربه_بدعهدی
خانه طلاب جوان
@khanetolab
امام خمینی(ره): اگر در حوزه ها به وظايف خود عمل نكنيد...
حوزه و تهذیب نفس در کلام روح خدا:
📣 « اين اصطلاحات خشك اگر بدون تقوى و تهذيب نفس باشد، هر چه بيشتر در ذهن انباشته گردد، كبر و نخوت در دايره نفس بيشتر توسعه میيابد. و عالم تيره بختى كه باد نخوت بر او چيره شده نمیتواند خود و جامعه را اصلاح نمايد - تا فرصت از دست نرفته، تا دشمن بر همه شئون دينى و علمى شما دست نيافته، فكرى كنيد؛ بيدار شويد؛ به پا خيزيد. در مرحله اول، در مقام تهذيب و تزكيه نفس و اصلاح خود برآييد.»
تا پايان عمر در مقدمه نمانيد ...
📣 «اين اصطلاحات اگر براى غير خدا باشد، وزر و وبال است. ...اين اصطلاحات خشك اگر بدون تقوى و تهذيب نفس باشد، هر چه بيشتر در ذهن انباشته گردد، كبر و نخوت در دايره نفس بيشتر توسعه می يابد. و عالم تيره بختى كه باد نخوت بر او چيره شده نمیتواند خود و جامعه را اصلاح نمايد، و جز زيان براى اسلام و مسلمين نتيجه اى به بار نمی آورد؛ و پس از سالها تحصيل علوم و صرف وجوه شرعى، برخوردارى از حقوق و مزاياى اسلامى، سدّ راه پيشرفت اسلام و مسلمين میگردد و ملتها را گمراه و منحرف میسازد؛ و ثمره اين درسها و بحثها و بودن در حوزه ها اين مىشود كه نگذارد اسلام معرفى گردد، حقيقت قرآن به دنيا عرضه شود؛ بلكه وجود او ممكن است مانع معرفت جامعه نسبت به اسلام و روحانيت گردد.
...تحصيل اين علوم در واقع مقدمه تهذيب نفس و تحصيل فضايل، آداب و معارف الهيه، میباشد؛ تا پايان عمر در#مقدمه نمانيد كه نتيجه را رها سازيد. شما به منظور هدفى عالى و مقدس، كه عبارت از خداشناسى و تهذيب نفس میباشد، اين علوم را فرا میگيريد، و بايد درصدد به دست آوردن ثمره و نتيجه كار خود باشيد؛ براى رسيدن به مقصود اصلى و اساسى خود جديّت كنيد.»
اگر در حوزه ها به وظايف خود عمل نكنيد...
📣 «شما وظايف سنگينى داريد. اگر در حوزه ها به وظايف خود عمل نكنيد و درصدد تهذيب خود نباشيد و فقط دنبال فراگرفتن چند اصطلاح بوده، مسائل اصولى و فقهى را درست كنيد، در آتيه خداى نخواسته براى اسلام و جامعه اسلامى مضرّ خواهيد بود؛ ممكن است العياذ باللّه، موجب انحراف و گمراهى مردم شويد. اگر به سبب اعمال و كردار و رفتار نارواى شما يك نفر گمراه شده از اسلام برگردد، مرتكب اعظم كبائر میباشيد؛ و مشكل است توبه شما قبول گردد. »
وقتى عمامه كمى بزرگ شد و ريش بلند گرديد...
📣 «خيلى از چيزهاست كه انسان را بيچاره كرده، از تهذيب و تحصيل باز میدارد. يكى از آنها، براى بعضى، همين ريش و عمامه است! وقتى عمامه كمى بزرگ شد و ريش بلند گرديد، اگر مهذب نباشد، از تحصيل باز میماند؛ مقيد میگردد؛ مشكل است بتواند نفس اماره را زير پا گذارد و پاى درس كسى حاضر شود. ...خدا نكند پيش از كسب ملكات فاضله و تقويت قواى روحانى، ريش انسان كمى سفيد و عمامه بزرگ گردد، كه از استفاده هاى علمى و معنوى و از تمام بركات باز میماند. تا ريش سفيد نشده كارى كنيد؛ تا مورد توجه مردم قرار نگرفته ايد، فكرى به حال خود نماييد. خدا نكند انسان پيش از آنكه خود را بسازد، جامعه به او روى آورد و در ميان مردم نفوذ و شخصيتى پيدا كند كه خود را میبازد؛ خود را گم میكند. قبل از آنكه عنان اختيار از كف شما ربوده شود، خود را بسازيد و اصلاح كنيد.»
#معنویت_انقلابی
#جامعیت
#حجاب_علمی
خانه طلاب جوان
@khanetolab
دوره معرفتی #اسلام_ناب
آشنایی با #منظومه_معارف_انقلاب_اسلامی
(مکتب امام خمینی و منظومه فکری رهبری)
26 تیر الی 10 مرداد ماه
اردوگاه آبعلی تهران؛
مهلت ثبت نام طلاب: تا 15 خرداد ماه
ثبت نام در: EslameNaab.ir
جهت کسب اطلاعات بیشتر به کانال @eslamnab_tollab مراجعه کرده، و یا با شناسه @islamenab_admin ارتباط برقرار نمایید.
🔴مشکل بزرگ مراجع این بود که قدرت خودشان را نمی دانستند🔴
💠 نقشِ ایشان[امام خمینی] در برانگیختن اول ماجرا، که علما همه برانگیخته شدند یک نقش فوق العاده حیاتی بود.
⭕️ لازم است اینجا اشاره کنم به نقش ایشان در #برانگیختن_مراجع_قم. مراجع قم اولا #باورشان_نمی_آمد که این #خطر وجود دارد، ثانیا فکر نمی کردند که می شود #حرکت کرد و #جایز است حرکت. امام دو کار را بر عهده گرفت؛ اولا #تفهیم این معنا که این یک #خطر است واقعا. واقعا کار مشکلی بود تفهیم این معنا به آن آقایان بزرگی که فقیه و عالم و بزرگوار بودند، اما از #مسائل_سیاسی هیچ اطلاعی نداشتند و شمّ سیاسی نداشتند و شاید بعضی شان خیلی هم علاقه مند نبودند که به این مسائل وارد بشوند.
ثانیا به اینها می فهماند که #قدرت دارند. #مشکل_بزرگ_مراجع این بود که قدرت خودشان را نمی دانستند. شاید من بتوانم بگویم که مرحوم #آیت_الله_بروجردی قدرت خودش را کشف نکرده بود، نمی دانست که اگر یک اشاره بکند، مردم چه خواهند کرد. حُسن بزرگ امام و یکی از هنرهای بزرگ امام، #کشف_قدرت_روحانیت_و_مرجعیت است.
📕عبد صالح خدا/نشر صهبا/ص۴۸
#امام_خامنه_ای
#شخصیت_امام_خمینی
#برانگیختگی_مراجع
#کشف_قدرت_روحانیت
به نقل از کانال حوزه و تمدن سازی🔰🔰🔰🔰
https://eitaa.com/howzah114
دیپلماسی خالی از پشتوانه معرفتی
✍ متاسفانه برخی معتقدند که اندیشه های عرفانی را نمیتوان در صحنه عمل پیاده کرد و یا اگر هم این اعتقاد را نداشته باشند در فکر پیاده کردن این اندیشه ها نیستند. در این نگاه روابط دیپلماسی کشور اسلامی با کشور های دیگر تفاوت نمیکند و کسانی که این دیدگاه را دارند به اسم «واقع بینی» از پشتوانه های معرفتی خود دست میکشند و این امر یک دید سکولار به پشتوانه های عمیق معرفتی است. اما بنابر اندیشه امام خمینی(ره) چیزی که دقیقا حوزه متکفل آن باید باشد، پیاده کردن همین معارف عمیق است.
📣 در همین خصوص در مصاحبه ای استاد معظم حجةالاسلام و المسلمین یزدان پناه فرمودند:
«به نظرم مهمترین کاری که حضرت امام کرد این بود که آنچه در ساحت تحقیق عرفان و حکمت یافت عملاً در کار ایشان به بروزهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و تمدنی تبدیل شد... مثلاً اینکه حضرت امام آمریکا را خیلی کوچک دید. علیرغم اینهمه جلال و جبروت ظاهری که چشم خیلیها را پرکرده، باور ایشان این است که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند. همان بیان امیرالمؤمنین که عظم الخالق فی انفسهم و صغر ما دونه فی اعینهم. اندیشه این است که خدا وقتی بزرگ میشود جای برای دیگری نیست. چنین خدایی که ایشان مطرح میکند، قدرت مطلقه دارد یا ندارد؟ با وجود قدرت مطلقه تمام این قدرتهای بینالمللی، امثال اینها استکبار جهانی با آن دمودستگاهش میشود قدرت پوشالی.
نوع نگاه ایشان به استکبار جهانی و ابرقدرتها یک نگاه تحقیرآمیز است که کاملاً مبتنی بر مبانی معرفتی ایشان است لذا کلامی که ایشان مثلاً در مورد آمریکا میگویند اینطور نیست که کاری به آن اندیشههای بنیادین نداشته باشد.
از سوی دیگر در مقابل پیروزیهایی که پیدا میشود، حضرت امام چکار میکرد. میرفت از آن پایگاه شروع میکرد که نباید غرور شما را بگیرد. «برادران محترم، نور چشمان عزیز مبادا آفتهای پیروزی که در رأس آنها غرور است، خدای ناخواسته شمارا به دام بی اندازد، از صاحب اصلی نصر که خداوند قادر است اغفالتان نماید که این حیلهای است شیطانی » میبینید که این اندیشه عرفانی حاضر است لذا به نظرم جفا میکنند بعضیها که میگویند حضرت امام اصلاً چیزی به اسم عرفان نظری در عمل اجتماعیاش حاضر نیست.»
📣 سخن امام(ره) در خصوص سیر الی الله معصومین:
امام خمینی(ره) در همین فضا سیر الی الله را هم معنا میکنند: «سیر الی الله لازم نیست انسان گوشهای بنشیند بگوید من سیر الی الله میکنم. سیر الی الله همانطوری که سیره انبیا و خصوصاً پیامبر اسلام و کسانی که مربوط به او بودند درعینحالی که در جنگ وارد میشدند، کشته میشدند، کشته میدادند، حکومت داشتند، همهچیز داشتند، همهاش سیر الی الله بود. جنگش میشود سیر الی الله، حکومتش میشود، آنطور نبود که آن روزی که حضرت امیر مشغول جنگ بودند، سیر الی الله نباشد، آن روزی که مشغول نماز است، باشد، خیر هر دو سیر الی الله است، لهذا پیامبر فرمود ضربه علی یوم خندق افضل من عباده ثقلین این برای این است که سیر الی الله است »
📣 توصیه استاد یزدان پناه به طلاب:
«طلبههایی که میخواهند کار حضرت امام را امتداد دهند به نظرم هم عرفان نظری بخوانند، هم فلسفه، آنها که قرار است کارهای جدیتر کنند عرفان و فلسفه و فقه و اصول باید کنار هم چیده شود. حقیقت مطلب این است که بعضی بحثهای تمدنی هم بعد فقهی دارند و هم بعد معرفتی.»
#اقامه_دین
#عرفان
#مکتب_امام
#عبادت_سیاسی
#استاد_یزدان_پناه
🗞 مصاحبه از نشریه #عهد_44
متن کامل مصاحبه با استاد یزدان پناه👇
http://www.khanetolab.ir/content/9643
@khanetolab
رفیق مایه دار
من بودم و شهریه طلبگی. قصد ازدواج داشتم ولی پدرم به خاطر شرایط مالی مخالف بود.
گفتم: نگران نباش باباجون یه رفیق صمیمی مایه دار دارم گفته حالا که طلبه شدی اصلا غصه پول نخور. فکرشم نکن. خودم کمکت می کنم.
خوشحال شد و پرسید: کدوم دوستت؟
گفتم: خدا!
گفت: شوخیت گرفته؟
گفتم: نه! یعنی شما خدا رو به اندازه یه رفیق صمیمی مایه دار هم قبول ندارین؟
رسول خدا(ص) فرمودند: «من طلب العلم تکفلّ الله له رزقه؛ هر کس دنبال طلب علم برود، خدا رزق او را به عهده میگیرد.»
خانه طلاب جوان
@khanetolab
‼️تبیین «حکومت» در فقه حکومتی
بخشی از سخنان #استاد_میرباقری در یکی از جلسات «فقه حکومتی»:
📣 در مبانی فلسفه فقهی هنگامیکه از «فقه حکومتی» بحث می کنیم، هم می بایست موضوع محوری فقه - که احکام و فرمان الهی است - را مورد دقت قرار داد و هم «حکومت» را تحلیل کنیم. اینکه «حکومت» چیست؟ در تنقیح مبانی فقه حکومتی نقش بسزایی دارد. اول باید مشخص کرد که «حکومت» چیست تا بگوییم «فقه» آن چیست.
📣 در توصیف حکومت، تلقی ها و رویکردهای مختلفی وجود دارد؛ آیا حکومت یک ساختار اعتباری و قرارداد اجتماعی است که مسئولیت آن اجرای قانون است؟ طبق این دیدگاه مأموریت کلان حکومت، از قبیل ایجاد نظم و امنیت اجتماعی و جلوگیری از هرج و مرج است. سپس برای این مأموریت ها، یک سلسله قوانین متناسب طراحی می کند. بنابراین حکومت، یک ساختار اعتباری قدرت است.در یک برهه تاریخی، حکومت، بسیط و ساده بود و نیازی به ایجاد نظام های پیچیده نداشت و با یک سلسله قوانین ساده به ایجاد نظم و رفاه عمومی می پرداخت. اما به تدریج ساختار حکومت ها پیچیده تر شد و مأموریت آنها نیز توسعه یافت و به «ساختارهای واقعی اجتماعی» همچون نظام اقتصادی، نظام سیاسی و فرهنگی مبدل گشت.
در یک تلقی کامل تر، حکومت فراتر از ساختارهای اجتماعی است، بلکه «جریان ولایت و سرپرستی» است. در اینصورت حکومت، بستر جریان اراده ها است؛ یعنی اراده های اجتماعی در حیات جامعه جاری می شود. طبق نگاه سوم، حکومت، تابعی از ولایت تکوینی ائمه معصومین (ع) است.
📣 در حوزه اختیار و اراده انسان که حوزه تکلیف است انسان مجبور به پذیرش الوهیت نیست. اینجاست که دو ولایت پیدا می شود: اگر اراده انسان، تسلیم ولایت الهی شد؛ «اللَّهُ وَلِی الَّذینَ آمَنُوا یخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ» و اگر اعراض کند «وَ الَّذینَ کفَرُوا أَوْلِیاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمات »(بقره/257) ولایت خداوند از طریق ولایت اولیای معصوم در عالم جاری می شود؛ در حیات اجتماعی و حتی حیات باطنی، ولایت امام طریق جریان ولایت الله است. حضرات معصومین (ع) دارای ولایت تکوینی می باشند و مظاهر اسماء الهی هستند و این اسماء حسنای خدای متعال در عالم جریان پیدا می کند و عالم از این طریق اداره می شود. حضرات معصومین (ع) از همین طریق در عالم تصرف می کنند و همین تصرف، مبداء تکامل و اصلاح عالم خواهد بود. یعنی تکامل عالم با جریان اراده خلفای الهی واقع می شود و اراده آنها محور تکامل عالم است. دیگر موجودات عالم نیز به میزانی که به آنها تولی پیدا کنند، تکامل خواهند یافت. امتداد این ولایت تکوینی در جامعه، به نظام ولایت اجتماعی می انجامد؛ یعنی در مقیاس جامعه نیز اراده ها هماهنگ شده و موجب انسجام «روحی، ذهنی و رفتاری» افراد جامعه می شود.
جامعه اگر متولی به معصوم(ع) گردد، متناسب با سطح تولی، اراده او در روح و ذهن و رفتار جمعیِ جامعه جاری می شود و امام(ع) از این طریق جامعه را سرپرستی می کند.
#فقه_حکومتی
#قدرت_مقدس
#حکومت_اسلامی
#استاد_میرباقری
🌐برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمدمهدی میرباقری
خانه طلاب جوان
@khanetolab
📜 درس خواندن استعماري
🎙گفت و گو با آيت الله محي الدين حائري شيرازي پيرامون زيّ طلبگي
🗒 یکی از ریشههای اصلی این مسئله (رفتار های خلاف زی طلبگی) به بحث استعمار بازمیگردد. استعمار ما را زنجیر کرده است به زنجیرهایی که با چشم دیده نمیشود.ما درس خواندن استعماری و درس خواندن غیر استعماری داریم.
🗒 طلبه با عمامه موتورسیکلت سوار میشود و کلاه ایمنی ندارد. مردم اعتراض میکنند که چرا موتورسیکلت او را متوقف نمیکنید؟ عمامه که کلاه ایمنی نیست. شما موتورسیکلت من که با آن نان میخورم را متوقف کردید اما موتورسیکلت طلبه را توقیف نکردید! ببینید اینگونه است که مردم ما به این انقلاب بدبین میشوند.
🗒 شما برگردید روی این مسئله کار کنید که لایههای اکراه به انحراف را در مردم ما ببینید. این اکراهها ریشه استعماری دارد. شما فکر میکنید مردم با اختیار دارند این کارها را میکنند؟ نه! اکراههای نامرئی در کار است.
مگر قرآن به ما نگفته است که ساحرها اول آمدند گفتند اگر ما پیروز شویم اجرتی هم در کار هست؟ آدم مختار اینگونه حرف میزند. چطور شد وقتی به سجده افتادند و تهدید به مرگ شدند، اینها گفتند که ما طمع داریم که خدا ما را بیامرزد و این سحری بود که تو ما را به آن مجبور میکردی. حالا میفهمند که مجبور بودند. چطور از کاری که با اختیار انجام دادند به اکراه و اجبار تعبیر میکنند؟ به اکراههای غیبی توجه کنید. امام زمان علیهالسلام که قیام میکند، آیا برای اینکه مردم را مجبور به اسلام کند، قیام میکند؟ امام عصر (عج) با این کار می خواهد فضای لااکراهی به وجود بیاید.
🗒 شما فکر میکنید اگر طلبه محل درآمد دیگری داشته باشد، حسن است یا عیب؟ میدانید طلبههای امام صادق (ع) همهشان شغل داشتند. هیچکدام شغلشان طلبگی نبوده است. محل درآمدشان از تعلیم و تربیت جدا بوده است و همهشان قربة الی الله درس میخواندند و تدریس میکردند و کار میکردند و محل زندگیشان یا از کاسبی بوده است یا از تجارت بوده است یا مثلاً زراعت بوده یا صنعت. الآن شما یکی از مشکلاتتان همین است. اگر پول زیادی به شما بدهند، طلبه دولتی میشوید و اگر ندهند که اسلامتان متلاشی میشود. چکار باید کنیم؟
🗒 همیشه در مسائل دنبال سیستم بگردید. این سیستمها عاشق بار نمیآورد. شما میگویید حضور غیاب اجباری است. طلبه از ترس حضوروغیاب سر کلاس میرود یا با عشق میرود؟ نتیجه این سیستم هم میشود مدرکگرایی. بیایید روی سیستمها فکر کنید. با سیستمهای استعماری مقابله کنید. ما یک مورد داریم، و یک سیستم. سیستم یعنی جریان. غیر سیستم یعنی مورد. به مورد سر خودتان را گرم نکنید. فرض کنیم که مورد را اصلاح کردید. اما سیستم همچنان خراب است. برخورد با طلبهای که ماشین گرانقیمت سوار میشود برخورد با مورد است.
#تحصیل_منزوی
🗞نشریه عهد، شماره 52
متن کامل را در ذیل بخوانید 👇
http://www.khanetolab.ir/content/9639
خانه طلاب جوان
@khanetolab