🔸خاطره ای درس آموز از مسئولیت پذیری اجتماعی آیت الله حائری شیرازی🔸
ناقل خاطره: محمدعلی نادعلی
در تابستان سال ۷۷ با دوستانی به همدان رفتیم تا دو سه روزی در معیت استاد «حاج شیخ حسین انصاریان» باشیم. پیش از ظهر، ما را به سیاحتی در درّۀ «گنجنامه» بردند. چون تابستان و تعطیلات بود، جمعیت زیادی آمده بودند. متوجه شدیم مردم برای قضای حاجت مشکل دارند. به ما هم سرایت کرد؛ چون سه چشمۀ توالت موجود در گنجنامه گرفته بود که کاسۀ آنها پُر و لبریز از کثافت شده بود. مردم به ناچار با سنگ و کلوخ و ... قضای حاج می کردند.
ما که قصد داشتیم در آنجا تا غروب بمانیم، دیدیم با این وضع ممکن نیست لذا تصمیم گرفتیم کمی در تپه ها و باغات پیاده روی کنیم و برگردیم. ساعاتی بعد که به محل پارک ماشین ها کنار توالت های غیر قابل استفاده برگشتیم، متوجه صف مردم برای قضای حاجت و وضو گرفتن بعضی دیگر شدیم.
تصور کردیم شهرداری یا سازمان گردشگری که پول ورودی می گیرند، دستشویی را درست کرده اند! اما در میان مردم سخن از یک شیخ محترم بود که می گفتند به اینجا آمده برای دیدن گنجنامه و کار را ایشان درست کرده اند. راننده ما -که آنجا مانده بود- برایمان نقل کرد که یک روحانی آمد و وضع مستراح ها و مشکل مردم را که دید، اول سراغ مسئولین را گرفت، کسی حضور نداشت. از راننده و همراهانش کمک خواست و آنان هم چون دیدند آنجا پر از تعفّن و ... است، به ایشان گفتند: «خیلی بوی بد می دهد و ابزاری برای پاکسازی نداریم. شیرهای آب هم خراب اند. نمی توانیم کاری بکنیم». لذا خود ایشان رفتند و اوضاع را دیدند. آنگاه، لباس روحانیت را از تن در آوردند و آستین ها را بالا زدند و دست هایشان را در کیسه های پلاستیکی میوه هایی که در ماشین بود کردند. سپس گفتند هرچه کیسۀ پلاستیک در ماشین ها هست، بیاورند. ایشان پارچه ای روی دهان و بینی خود بستند و شخصاً تمام اشیاء و لجن ها و ... را با دست از کاسه های توالت بیرون کشیده و در کیسه ها ریختند و از راننده و محافظ ها -که حالشان به هم میخورد- خواستند از درّه با دبّه ها آب بیاورند. پس از تخلیه و باز کردن گرفتگی ها، همۀ توالت ها را شسته و آمادۀ استفاده مردم کردند. خرابی لوله ها و شیرهای آب را هم برطرف کردند و سپس، خود را طاهر کرده، وضو گرفته و در گوشۀ باغچه ای در آن نزدیکی به نماز ایستادند.
مشتاق شدم بروم ایشان را ببینم و بدانم کدام روحانی اند. از دور به ما نشانش دادند و تا آمدیم به ایشان برسیم سوار خودرو شده بودند. ماشین چرخی زد و از کنار ما رد شد و دیدم ایشان «آیت الله حائری شیرازی» نمایندۀ ولی فقیه و امام جمعه شیراز است. بسیار تحت تاثیر قرار گرفتم و به همراهان گفتم: ای کاش رسیده بودیم و برای این کار، دستشان را بوسیده بودیم. همراهم به شوخی گفت: حالا نذر کن هر وقت دیدی، ببوسی تا قضای دست بوسی را بجا بیاوری! من با جدّیت گفتم: نذر می کنم حتما برای بوسیدن هر دو دستش به شیراز بروم.
چند ماه بعد استاد «حاج شیخ حسین انصاریان» را برای منبر به شیراز دعوت کردند و من هم برای دیدن آشنایان و دیدار ایشان و میزبانش «آیت الله حائری» به شیراز رفتم. هم فال بود و هم تماشا. هنگامی که به خانۀ آیت الله حائری رفتیم، تعدادی از روحانیان و مسئولان نشسته بودند. می دانستم آقای حائری به هیج وجه نمی گذارند کسی دستش را ببوسد. وسط مجلس ایستاده و اعلام کردم حاج آقا اجازۀ دست بوسی نمی دهند، اما من چند ماه پیش در همدان برای کاری که کرده اند، نذر شرعی کرده ام تا در نخستین دیدار، هر دو دست ایشان را ببوسم. بلافاصله، به سمتشان رفتم و با ذکاوت و هوشی که داشتند متوجه علت شدند. تا آمدند دست ها را پس بکشند، آن دو را گرفتم و بوسیدم و بر دیده گذاشتم. به مطایبه و نکته پرانی همیشگی گفتند: شما فقط اهل تشویق کار خوب هستید یا اهل عمل به کارهای خوب هم هستید؟ عرض کردم: دعایمان کنید که اهل عمل بشویم، چون پیش از جنابعالی، ما هم گرفتاری مردم و خودمان را در آن تنگه دیده بودیم و رد شدیم. کُمیت کار ما لنگ است، امیدوارم از شما بیاموزیم.
بعد آهسته تر فرمود: حالا نمی خواهد به این آقایان بگویید. بین خودمان باشد.
#مسئولیت_پذیری_اجتماعی
#ذلت_باطنه
@khanevade_Beheshti
🌺سیره #تربیتی ـپیامبران
✅ #تاثیرالفاظدررابطه ها
🌹حضرت یعقوب فرمود: «یا بنی» فرزندم! پسرم! یوسف هم به پدرش عرض کرد: «یاابت» پدر جان!
🌹این ها نشان می دهد در خانواده ها باید بنا را بر این گذاشت که از الفاظ محبت آمیز استفاده شود. این محبت آمیز کردن رابطه ها در وجود انسان اثر می گذارد.
🌹حتی وقتی که بنا شد مردم، رسول اسلام (ص) را با اسم «رسول الله» صدا کنند، وقتی که حضرت فاطمه زهرا(س) او را با عنوان «رسول الله» صدا زدند.
🌹حضرت فرمودند: «فاطمه جان، دوست دارم تو به من پدر جان بگویی». در عین این که می دانند فاطمه(س) وقتی که پدر جان می گوید، چیزی از جنبه رسول الله بودن کم نگذاشته است؛ اما باید این رابطه ها الگو شود.
⬅️حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا عابدینی
#تربیتاسلامی
@khanevade_Beheshti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #فرصتتنهایی به شوهرتان بدهید!
🔴 #استاد_حورایی
@khanevade_Beheshti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔊 روشی #زیبا در اختلافات زن و شوهری
🔴 #آیتالله_حائری
@khanevade_Beheshti
13.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥آموزش #حجاب و #حیا به فرزندا
🔴 #استاد_تراشیون
@khanevade_Beheshti
🔻چند تا #ترفند جالب برای مامانا
🔹وقتی دست یا پای فرزندتون خواب میره، بهش بگید سرش رو چند بار به چپ و راست تکون بده. عضلات ریلکس میشه و خواب رفتگی از بین میره!
🔹اگر کوچولوتون گریه میکنه به چیزی در بالا اشاره کنین! فیزیولوژی انسان برای گریه، نگاه به پایینه و نگاه به سمت بالا خود بخود گریه رو قطع میکنه!
🔹برای رفع استرس و تپش قلب بچه ها مثلا قبل از امتحان، بهشون یاد بدین انگشت شستتون را فوت کنن یا تو آب یخ بذارن. شست نبض داره و خنک شدنش، تپش را کم میکنه!
🔹اگه کوچولوتون برای خوردن شربت و قرص و دارو، بازی در میاره و گریه میکنه کافیه قبل از دادن دارو یه تیکه یخ را بمکه. مکیدن یخ زبون را بی حس میکنه و باعث میشه متوجه مزه ها نشیم!
@khanevade_Beheshti
⚠️محبت به فرزند هرگز زیادی نیست :
اگر والدین بیشتر نگران کم توجهی به فرزندان خود ، و کم تر نگران لوس شدن آنها بودند ، دنیا جای بهتری می شد .
غالبا به فکر کودکان فراوانی می افتم که دستخوش پرکاری والدین ، خودخواهی آنها و یا مشغله های فکری بیش از حدشان بوده اند و در نتیجه نیازهایشان نادیده مانده است ، ولی هرگز به کودکی که به خاطر محبت بسیار زیاد والدینش بدتر شده باشد برنخورده ام . به هیچ وجه امکان ندارد کودک از محبت آسیب ببیند.
چیزی که به عنوان لوس شدن کودک در ذهن من است نتیجه ابراز محبت زیاد نیست، بلکه ناشی از دادن چیزهای دیگر به جای محبت به اوست ، چیزهایی مثل چشم پوشی از خطا ، انتظارات اندک و دادن چیزهای جورواجور. وقتی والدین حدودی برای بچه ها قرار نمی دهند ، یا انتظاراتشان از آنان را به خاطر مهربان جلوه دادن خودشان کم می کنند ، و یا وقتی اسباب بازی یا غذا یا هدایا را جایگزین محبت یا توجه واقعی می کنند ، آنوقت کودکان آسیب می بینند .
#تربیتفرزند
@khanevade_Beheshti
بهترین روش تربیت فرزند!
از بزرگی پرسیدند: بهترین راه تربیت کردن فرزند چیست؟
گفت: فرزند خود را مثل فرزند همسایه بزرگ کن!
گفتم: چگونه؟
گفت: وقتی فرزند همسایه در خانه تو میهمان است به او احترام میگذاری،حالش را میپرسی، وقتی از مدرسه برگشت ابتدا سراغ کیف و نمرات او نمیروی، در رابطه با نوع غذا نظرش را میپرسی، درباره زمان خوابیدن با او مشورت میکنی، نظر او را خیلی از مواقع جویا میشوی، نزد او با همسرت دعوا نمی کنی.
بدان که فرزند تو و فرزند همسایه هر دو در خانه تو میهمان هستند. یکی چند روز و دیگری چند سال.
"فقط کافی است بدانی احترام، احترام می آفریند نه احساس مالکیت"
#تربیتفرزند
@khanevade_Beheshti
🌺🍃🌺
#نکته_تربیتی
👈اگر شاغل هستید، ممکن است فرزند شما پیش از شما از مدرسه به خانه برسد و ساعاتی را به تنهایی سپری کند.
‼️به هیچ عنوان اجازه ندهید فرزند شما بیش از ۳ ساعت تنها باشد.
✅همچنین باید قوانین مشخصی برای مواقعی که در خانه تنهاست، برای او مشخص کنید.
#تربیتفرزند
@khanevade_Beheshti
⚛》#وسواسفکری
①پیـــــــــاده روی
👈🏻 روزانــــه
②طــــول درمـــــــــان
👈🏻 ۴ تا ۶ مـــــاه
③دویدن منجـــــــر
👈🏻 به عـــــرق
④حجامت عام دو مرحله
👈🏻 هر ۴۰ روز یکبار
⑤حجامت سر دو هفته
👈🏻 بعد از دومین حجامت عام
⑥خوردن سرکه انگبین نعنایی
👈🏻 هر ۸ ساعت ۱ لیوان طبق دستورش..
📗دکتر حسین خیراندیش
@khanevade_Beheshti