فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 خرابکاری با ویروس استاکسنت تا مواد منفجره الکتروموتورها
🔸 فریدون عباسی رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی:
🔹رشد صنعت هستهای ایران باعث اقدامات خرابکارانه دشمن شد. آنها با حمله سایبری، ویروس استاکسنت را وارد تاسیسات ما کردند.
🔹 اسرائیلیها مواد منفجره را وارد تجهیزات اندازهگیری کردند. روش آنها اینگونه است که تحریم میکنند و در برخی گلوگاهها، مسیر تامین تجهیزات را در ظاهر برای ما باز میگذارند.
🔹 اسرائیلیها تلاش کردند سه فاز الکتروموتورهایی که به پمپ خلا وصل میشد را معکوس کنند تا به جای خروج هوا از سانتریفیوژها، هوا را به داخل آنها هدایت کند. این خرابکاری را توسط حسگرهای خلا خریداری شده از شرکت ادواردز طراحی کرده بودند.
@khate_energy
🔺 فرصت صرفهجویی روزانه ۲۳.۵ میلیون لیتر بنزین و گازوئیل/ با اسقاط خودروها سرعت ناترازی سوخت ۱۵ درصد کم میشود
🔹کل ناوگان خودرویی کشور شامل ۳۵ میلیون دستگاه است که هماکنون ۵۳ درصد از ناوگان فرسودهاند اما اسقاط خودروها با فراز و نشیب همراه بوده.
🔹تا نیمه سال ۱۴۰۳ به میزان ۱۴۰.۳ هزار دستگاه خودروی فرسوده اسقاط شده درحالی که ایران سالانه به اسقاط یک میلیون خودرو نیاز دارد.
🔹ظرفیت فعلی اسقاط سالانه ۳۰۰ هزار دستگاه بوده و طبق برنامه هفتم پیشرفت باید به ۵۰۰ هزار دستگاه برسد.
🔹اسقاط حدود ۷.۵ میلیون خودروی فرسوده منجر به صرفهجویی روزانه ۲۳.۵ میلیون لیتر سوخت و ارزآوری سالانه ۶ میلیارد دلار خواهد داشت.
🔹 اسقاط خودروهای فرسوده میتواند سالانه ۱.۵ میلیون لیتر در مصرف بنزین و گازوئیل صرفهجویی کند درحالیکه هر سال به میزان حداقل ۱۰ میلیون لیتر به ناترازی بنزین و گازوئیل افزوده میشود.
@khate_energy
🔺 شانس پیروزی در مذاکره بیشتر از جنگ
🔹ریچارد نفیو معمار تحریمهای ایران: احتمال شکست حملات نظامی به ایران زیاد است، حتی دقیقترین حملات ممکن است تنها پروژه هستهای ایران را به تاخیر بیندازد. بنابراین بهترین راه، از سرگیری مذاکرات هستهای در اوایل دولت دوم ترامپ است.
🔹به زبان ساده یعنی آمریکا امید دارد در مذاکره با ایران، با صرف هزینه کمتر، امتیازات بیشتری از دولت پزشکیان بگیرد درحالی که در جنگ نظامی نتیجه غیرقابل پیشبینی است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 هنر تحریمشکنی با دیپلماسی اقتصادی
🔹با تغییر دولت، مجددا سیاست خارجی ایران تغییر کرده و احیای برجام و اجرای توصیههای FATF برای رفع تحریمها به اولویت یک کشور تبدیل شده است.
🔹جناح حاکم بر دولت معتقدند که تا وقتی ایران تحریم باشد، توسعه امکانپذیر نبوده و بیاثر کردن تحریمها نیز چیزی جز رویافروشی نیست، وگرنه دولت سیزدهم میتوانست آن را انجام دهد.
🔹این ادعا درحالیست که در عمر کوتاه دولت رئیسی ظرفیتهای تجاری زیادی برای ایران فعال شدهاند. مهدی صفری معاون سابق دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه توضیح میدهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/SviN7bTFiW8
@khate_energy
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #انرژی_مدیا| کاهش داوطلبانه صادرات نفت توسط پزشکیان
🔹گویا دولت پزشکیان با انجام اقدامات مکمل تحریم، قصد دارد با بازگشت ترامپ، رقم فروش نفت ایران را داوطلبانه کم کند!
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 سند ۲۵ ساله با چین؛ در اغما یا احیا؟
🔸مهدی صفری معاون سابق دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه:
🔹قرارداد ۲۵ ساله آیتمهای مختلفی داشت که در یک نمونه آن، ما مجوز صادرات اقلام بسیار زیادی را به چین نهایی کردیم که شامل عسل، زعفران، انواع مختلف ماهیها و ... است.
🔹فقط در بخش آبزیان فرصت صادراتی ۲ میلیارد دلاری فراهم شد. در جذب سرمایهگذاری و فاینانس نیز بستر خوبی ایجاد شد. یکی از موفقیتهای دولت سیزدهم حضور در شانگهای و بریکس بود.
@khate_energy
🔺 گاز گرانقیمت همچنان بر دوش صنایع اروپا/ قیمت گاز ۲۶۰ درصد بیشتر از ۲۰۲۰
🔹 با پایان قرارداد ۵ ساله صادرات گاز روسیه از مسیر اوکراین، حدود ۱۵ میلیارد مترمکعب دیگر از صادرات روسیه به اروپا از ابتدای سال ۲۰۲۵ کاهش یافت.
🔹 در سالهای اخیر عمده این گاز توسط اسلواکی و اتریش خریداری میشد. به نظر میرسد اروپا توانسته وابستگی امنیتی خود را از انرژی روسیه از بین ببرد البته با هزینهای بیش از ۱۰۰۰ میلیارد دلاری.
🔹البته هزینه اقتصادی این جنگ همچنان بر دوش اروپا سنگینی میکند. طبق گزارش eplomacy، میانگین قیمت گاز در هاب تیتیاف هلند در سال ۲۰۲۴ معادل ۳۴.۶ یورو بر مگاوات-ساعت (۳۸ سنت بر مترمکعب) بوده است.
🔹 این عدد اگر چه از قیمت سالهای پس از شروع جنگ پایینتر است، اما نسبت به سالهای ۲۰۱۸، ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ بهترتیب ۵۵، ۱۳۷ و ۲۶۰ درصد بیشتر است.
@khate_energy
🔺حمله یمن به نیروگاه برق تلآویو
🔹سخنگوی نیروهای مسلح یمن: با یک فروند موشک بالستیک مافوق صوت فلسطین ۲ نیروگاه برق دشمن اسرائیلی در شرق منطقهٔ اشغالی یافا را هدف قرار دادیم که با دقت به هدف اصابت کرد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ایران از آستانه ساخت بمب اتم عبور کرده
🔸 فریدون عباسی رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی:
🔹اگر ایران مورد تهاجم کشوری قرار بگیرد که دارای بمب اتمی است و حتی ایران را هم تهدید کرده؛ آیا ما نباید از این کشور دفاع کنیم؟
🔹داشتن مواد اصلی بمب هستهای مثل اورانیوم غنیشده و آب سنگین برای کشور ما ضروریست تا بازدارندگی ایجاد کند. فناوری غنیسازی کاملا در اختیار ایران است.
🔹ما خیلی وقت پیش از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشتهایم. ما روی انواع مواد منفجره از زمان جنگ تحمیلی تاکنون کار کرده و طراحی انفجار را بلدیم.
🔹به نظرم، ایران باید اورانیوم غنیشده خود را انباشت کرده و در جایی امن محفوظ کند تا هیچ بمبارانی نتواند آن را از بین ببرد.
@khate_energy