فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراسم دومین سالگرد ارتحال مرجع عالیقدر
حضرت آیت الله العظمی عمرانی مرتضوی (قدس سره)
روز جمعه ۲۶آبان ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۰ صبح الی ختم مجلس
مکان:قم المقدسه،میدان سعیدی،مسجد رضائیه
سخنران:حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی
در نشر این کلیپ سهیم باشید
ستاد برگزاری مراسم ارتحال
پرچم سیاه خراسانی.mp3
669.5K
⁉️پیرامون پرچم سیاه خراسانی :
⭕️ پاسخ: ابراهیم افشاری
#مهدویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 باغ وحشی که در گذشته بزرگترین باغ وحش قاره آسیا بود
باغوحش کابل در سال ۱۹۶۷ با تمرکز بر روی حیوانات افغانستان افتتاح شد. این باغ وحش که روزگاری بزرگترین باغ وحش آسیا بود، تا سال ۱۹۷۲ بیش از ۵۰۰ حیوان و حدود ۱۵۰٬۰۰۰ بازدید کننده داشت.
#افغانستان_شناسی
مهاجرین افغانستانی و حال ناخوش در پاکستان و ایران
مهاجرین هموطن ما در پاکستان و ایران حال خوشی ندارند و این ناخوشی هم، زمانی به اوج خود رسید که جهان به ویژه مسلمانان و اخصا مردم افغانستان گرفتار درد و غم و رنج ملت مظلوم اما قهرمان غزه از یکسو و فاجعه به وجود آمده از ناحیه زلزله هرات از سوی دیگر بودند و حقیقتا نمی دانستیم در چنین شرایطی چه کار باید کرد، اما به هرحال علیرغم تلاش در راستای توجه به موضوع زلزله زدگان هرات، اولویت را آنهم با توجه به عمق و گستره جهانی فاجعه، دادیم به حوادث سرزمین اشغال شده فلسطین و به موضوع مهاجرین نپرداختیم و گفتیم شاید امروز و یا فردا مشکلات این عزیزان توسط عقلای دو کشور میزبان مرتفع شود و با چالش جدی تر مواجه نشوند اما انگار سعی شد از فضای هیاهوی مرتبط با غزه سوء استفاده شده، فشار همه جانبه هر روز بیشتر از دیروز در سکوت خبری، علیه مهاجرین، بیش از هرزمانی افزایش پیدا کند.
البته از پاکستان گلایه چندانی نیست، چه ولو مردم این کشور مسلمان اند و دولت آن نیز از پسوند اسلامی استفاده می کند اما به کرات ثابت شده است که به قیمت قربانی شدن تمام هست و بود افغانستان، سردمداران سکولار همسایه جنوبی به دنبال منافع ناسالم ملی خود هستند و حالا نیز معلوم نیست پشت اخراج اجباری صدها هزار مهاجر افغانستانی چه طرح و توطئه ی شومی نهفته است، اما گلایه از جمهوری اسلامی ایران است که چگونه حاضر شده است رشته های بافته شده را به یک باره پنبه کند و نه تنها مطابق شعار سرداده شده از ظرفیت مهاجرین نه برای خودشان و نه جامعه ایرانی بهره برداری مناسب نکند بلکه با رفتار عجولانه و ضد کارشناسانه برخی نهادهای ذیربط، ضربات هولناکی بر شیرازه زندگی مهاجرینی وارد نماید که ده ها سال است در ایران زندگی نموده و چه بسا در این سرزمین متولد گردیده و با عرق ریزی های وصف ناپذیری برای خود خانه و کاشانه و کسب کار مفیدی دست و پا نموده اند.
حرف من روی موضوع مهاجرین فاقد مدرک نیست که البته هرگونه برخوردی با این طیف نیز نباید خارج از چارجوب قوانین اسلامی و بین المللی باشد و ضد کرامت انسانی، عملی صورت بگیرد که متاسفانه تا هنوز چنین شده است و صحنه های مشمئز کننده ای از برخورد نیروهای انتظامی با این جماعت بازتاب یافته است، بلکه روی حرفم در رابطه با مهاجرینی است که دارای مدارک قانونی اقامتی بوده و می بایست از حقوق و مزایایی برخوردار باشند که نه تنها اینگونه نشده، بلکه با رفتارهای برخی ادارات، در معرض شدید ترین فشارهای بی سابقه قرار گرفته اند.
به زودی در این رابطه بیشتر نوشته و صحبت های روشنتری ارائه خواهم کرد.
#ضرورت_رفع_مشکلات_مهاجرین_افغانی
سیدعیسی حسینی مزاری
۲۷ عقرب ۱۴۰۲ شمسی
✅ @KHURASANO_SISTAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 سفر به ننگرهار همیشه بهار
#افغانستان_شناسی
✅ @KHURASANO_SISTAN
#شاهنامه ۳
#داستان_رستم_و_شغاد
بخش ۱
ازو یادگـــــاری کنم در جهان
که تا هست مردم نگردد نهان
بدین نامـــــــهٔ شهریاران پیش
بزرگان و جنگی سواران پیش
همه رزم و بزمست و رای و سخن
گذشــــــــــــــته بسی روزگار کهن
همان دانش و دین و پرهیز و رای
همان رهنـــــــمونی به دیگر سرای
ز چیزی کزیشان پسند آیدش
همــین روز را سودمند آیدش
کزان برتران یادگارش بود
همان مونس روزگارش بود
همی چشم دارم بدین روزگار
که دینار یابم من از شــــهریار
دگر چشم دارم به دیگر سرای
که آمرزش آید مرا از خــــدای
که از من پس از مرگ ماند نشان
ز گنج شهنشـــــاه گردنکـــــــشان
کنون بازگردم به گفتار سرو
فروزندهٔ سهل ماهان به مرو
توضیح:
ازسلطان محمود درجهان یادگاری بگذارم که تاوقتی که مردم هستند فراموش نگردد.با آوردن داستان های پادشاهان پیشین وبزرگان وجنگاوران گذشته که همه دارای رزم وبزم واندیشه وسخن بودند واز روزگاران کهن
ودانش ودین واندیشه و راهنمایی به سرای دیگر،می گویم تا اینها مورد پسندش واقع شود وتجربه ی آنان برای او سودمتد واقع شود ویادگاری برتر ازآنان برایش باقی بماند.
من انتظارم که دراین روزگار تنگدستی درهم ودیناری ازشهریار دریابم وانتظار دیگرم این است که به دیگر سرای آمرزش خدا شامل حالم شودوگنجی که شاه به من می دهداین یادگار پادشاهان وگردنکشان را بیان کنم ت پس ازمرگ ازمن باقی بماند.
ادامه دارد.
✅ @KHURASANO_SISTAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فارابی عالم همهفن حریف
#بزرگان_افغانستان
✅ @KHURASANO_SISTAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 از منار علم و جهل چه میدانید؟
منار علم و جهل از آثار تاریخی شهر کابل در افغانستان است. این منار در فراز تپه کوچک در کنار پارک احمدشاهی کابل در مقابل نوآباد بریکوت به شکل مقبول و مرغوب از سنگهای رنگین و ظریف بنا یافتهاست و در اثر جنگها آسیب دیده است.
#افغانستان_شناسی
⭐️شیخ طوسی در «الغیبة» و همچنین نعمانی از قول امام صادق علیه السلام روایت کرده اند:
⭐️«هنگامی که پرچم های سیاه از خراسان به راه افتاد، به سویش بشتابید؛ ولو با سینه خیز رفتن از روی برف ها باشد که صاحبان آن پرچم ها، طرفداران حق هستند، آنها حق را مطالبه می کنند، به آنها داده نمی شود، نبرد می کنند و پیروز می شوند، آنچه می خواستند به آنها داده می شود؛ ولی آنها دیگر نمی پذیرند. گویی با چشم خود می بینم که شمشیرها را بر خود حمایل کرده اند و پیش می تازند تا پرچم ها را به مهدی [قائم علیه السلام] تسلیم نمایند. آگاه باش که آنها یاران مهدی هستند و زمینه سلطنت او را فراهم می سازند، دل های آنها چون قطعات آهن است.
⭐️هنگامی که پرچم های سیاه را مشاهده کردید که از سوی مشرق به حرکت درآمده، فارسیان را گرامی بدارید که دولت ما در میان آنهاست.» (6)
⭐️با نزدیک شدن موکب امام عجل الله تعالی فرجه الشریف که پس از قیام از «مکه» خارج شده و از طریق «مدینه» راهی «کوفه» شده اند، سید خراسانی و سپاهیانش با حضرت بقیة الله عجل الله تعالی فرجه الشریف بیعت می کنند. (7)
منابع:
6. غیبت شیخ طوسی، ص 262؛ غیبت نعمانی، ص 156.
7. عصر ظهور، چاپ جدید، ص 234؛ بحارالانوار، ج 52، ص 217.
اَلّلهُمـّ؏َجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#روایت
✅ @KHURASANO_SISTAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 شاه دو شمشیره؛ مکانی که تاریخ را نقل میکند
در مرکز پرتردد شهر کابل، در فضایی مملو از ازدحام جمعیت و وسائل نقلیه، در کنار بسیاری از ساختمانهای نوساز و قدیمی، بنایی به چشم میخورد که متفاوت میباشد. گنبدی آبی رنگ با دو مناره در نزدیکی دریای خشک کابل که چشم را مجذوب میکند و آن اولین مسجد در شهر کابل میباشد؛ "مسجد شاه دو شمشیره"
#افغانستان_شناسی
#شاهنامه ۴
#داستان_رستم_و_شغاد
بخش۲
چنین گوید آن پیر دانشپژوه
هنرمند و گوینده و با شکوه
که در پرده بد زال را بردهای
نوازندهٔ رود و گویندهای
کنیزک پسر زاد روزی یکی
که ازماه پیدا نبود اندکی
به بالا و دیدار سام سوار
ازو شاد شد دودهٔ نامدار
ستارهشناسان و کنداوران
ز کشمیر و کابل گزیده سران
ز آتشپرست و ز یزدانپرست
برفتند با زیج رومی به دست
گرفتند یکسر شمار سپهر
که دارد بران کودک خرد مهر
ستاره شمرکان شگفتی بدید
همی این بدان آن بدین بنگرید
بگفتند با زال سام سوار
که ای از بلند اختران یادگار
گرفتیم و جستیم راز سپهر
ندارد بدین کودک خرد مهر
آزاد سرو آن پیر دانش پژوه وهنرمند وگوینده ی با شکوه داستان شغاد را چنین بیان می کند که زال در خانه کنیزی نوازنده وخواننده داشت،این کنیز پسری برای زال آورد که بسیار زیبا و خوش چهره ودارای قد وبالا چهره ای چون سام سوار بود و دودمان زال از تولد این پسر بسیار شاد شدند. چنانکه رسم آن زمان بود،ستاره شناسان ودانشمندان وبرگزیدگان وآتش پرستان و یزدان پرستان همه زیج رومی به دست،ازکشمیر وکابل نزدزال آمدند و طالع آن کودک را بررسی کردند تا ببینند آینده ی او چگونه است،پس از انجام کار همه شگفت زده شدند و به یکدیگر نگاه کردند.سپس به زالِ سامِ سوار گفتند:ای کسی که ازبلند اختران به یادگار مانده ای،بدانکه ما طالع این پسر را در آسمان جویا شدیم و همگی دانستیم که آسمان براین کودک خرد مهربان نیست.
ادامه دارد.
✅ @KHURASANO_SISTAN
🔻
#کاریکاتور
سقوط یک به یک افرادی که به آمریکا اعتماد کرده بودند
از پایین:
صدام (عراق)، مُعَمّر قذافی (لیبی)، حُسنی مبارک (مصر)، اشرف غنی (افغانستان)، زِلِنسکی (اوکراین)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ دندان شکن کارشناس افغانستانی به سخنگوی رژیم صهیونیستی/ افغانستان لقمه خاردار است!
در گفتگوی تلویزیونی «افغانستان اینترنشنال» زمانی که سخنگوی فارسیزبان رژیم صهیونیستی، عبدالستار خواصی، عضو مجلس نمایندگان سابق افغانستان ـ که به عنوان کارشناس در این برنامه شرکت داشت ـ را به حمله نظامی تهدید کرد، چنان پاسخ دندان شکنی دریافت کرد که تا سالها از یاد نخواهد برد ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اولین فیلم رنگی از حرم امام رضا (ع)؛ ۱۳۱۸
۲۵ جولای ۱۹۳۹ میلادی، یک گردشگر سوئیسی به نام الامایارد از میان آتش جنگ جهانی دوم به همراه دوستش با یک ماشین سواری از راه افغانستان خودش را به ایران رسانده و با دوربینی که زیر لباسش پنهان کرده اولین فیلم رنگی از حرم امام رضا (ع) را ثبت کرده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 ارگ هرات، مکان دیدنی که خود تاریخیست
#افغانستان_شناسی
✅ @KHURASANO_SISTAN