آنگاه که دعوت به پرستش خدای یگانه، شورش علیه امپراتوری بتها بود و هیچ مردی جز علی (ع) جگر پذیرش اسلام را نداشت، یک زن تمام قامت ایستاد تا پیامبر آخرالزمان به او تکیه زند.
#خدیجه (س) کدام ماه و خورشید را به معجزه در دستان محمد (ص) دیده بود که برای دومین بار به او بله گفت؟ در گوشه سجاده محقر محمد (ص) برق کدام سود سرشار چشم بازرگان سرشناس قریش را گرفته بود که کل مالالتجارهاش را به خرید سهام اسلام اختصاص داد و بسی سود کرد از آنچه بخشیده بود. پیش از او هیچ تاجری چنین متاعی نخریده بود. هیچ بازرگانی با خدا داد و ستد نکرده بود.
و چه نیکو بانوی نازپرورده قریش با نان خشک محمد (ص) در تحریم شعب ابیطالب ساخت و آخ هم نگفت. او با خدا ساخت و پاخت کرده بود. آنچه داشت باخت و خدا برای او آنچه خواست، ساخت.
داغش بر دل محمد (س) نه آنچنان بود که در کلام آید. تو گویی یتیم قریش یکبار دیگر یتیم شد. او رفت تا فاطمه (س) ام ابیها شود. در عام الحزن، انتهای جنة المعلی، کمی آنطرفتر از شعب ابیطالب...
✍ #زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
بار الها!
آنگاه که از فقر بیمناکم و از گناه شرمناک، با کدام روی به درگاه تو عرض نیاز آورم.
تو خود گفتی از آن دست که بدهی از همان دست میگیری و من چه مشتاقم به دستگیری.
شرمندهام اما روزیِ بندگانت را نمیخواهی دست به دست کنی؟
دورت بگردم بر سر سفرهات که نشستهایم، دستگردان کن روزیات را و بگذار من هم دستی میان دستها داشته باشم. توفیق دلالی روزیات را از ما مگیر.
ای خدای نیکوکاران عالم!
دستِ بِده که بدهی، چه جای گِله میماند از فقر و من، نیکوکاری را چه دوست دارم...
#رمضان
✍ #زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
🔴شمشیر آختهی ولی و نبض حیات نخبگان
🔸️اگرچه اجتماع نقیضین در توانمندیها، نشاندهنده بزرگی شخصیت و خودساختگی یک انسان وارسته است، اما بروز این خصلت در بیان و عمل از جانب یک رهبر با دامنه راهبری کلان گاهی نمایانگر ضعفهای جامعه بویژه جامعه نخبگانی است.
🔸️جزئینگری میتواند آفت مدیریتهای کلان باشد، اما برای مدیری که در جامعنگری سرآمد است، یک امتیاز ویژه محسوب میشود. اما چرا گاهی لازم میشود که یک رهبر استراتژیک، به جزئیات ورود کند؟
🔸️در راهبری افکار عمومی و تبیین آرمانها ورود به جزئیات، کار حلقههای میانی نخبگان و اندیشمندان است. سیاستهای کلان را رهبر جامعه تبیین و ابلاغ میکند و تفسیر و شرح و بیان مصادیق آن به زبان عامه بعهده نخبگان است.
🔸️اگر رهبر جامعه به صدی ۵ لیتر مصرف سوخت اتومبیلِ ایدهآل ساخت داخل یا مارک خارجیِ کاپشن تولید ایران یا سوغات سجاده سنندجی حاجیان اشاره میکند، یعنی خلأهایی در تبیین اقتصاد مقاومتی و بهرهمندی از ظرفیتهای داخلی دیده که خود دست به کار شده است. وقتی از سرعت ۷۵۰۰ متر بر ثانیه ماهوارهبر ایرانی و هدفگذاری ارسال ماهواره به مدار ۳۶ هزار کیلومتری صحبت میکند تا از آن نتیجه بگیرد که ذهن و همت جوان ایرانی میتواند مسأله تولید را حل کند، یعنی آنان که باید در تمثیل و تبیین "ما میتوانیم" میانداری میکردند، زمین بازی را در اختیار مربی گذاشته و بر صندلی تماشاگران نشستهاند. شمشیر آخته را در دست ولی دیده ولی منتظر اشاره او هستند.
⚠علائم بالینی بیماری و نبض حیات نخبگان جامعه را گاهی میتوان در جزئیات کلام رهبری تشخیص داد. از ورود رهبری به جزئیات بیش از آنکه ذوقزده شویم، متنبه شویم...
#جهش_تولید
#أین_عمار
✍ #زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
خداوند آسمانها و زمین را نگاه میدارد تا به هم نیایند. امنیت، تصادفی نیست.
روزگار تهران سیاهتر از پرچم داعش بود، اگر #کارگزاران_خداوند شبهای شام به کنج عافیت میآرمیدند.
وحشت #زلزله که میرود، شیرینی امنیت به چشم میآید.
شیرینی، چای نیست که از دهان بیفتد اما ممکن است در دهان بماسد. دو رکعت شُکر چاشنی شیرینی امنیتت کن تا تلخی جای خالی "شیرینکار شهرآرام" را بشورد و ببرد.
✍ #زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
🔴بادکنکبازی با تخممرغهای مردم
🔻در حالی که خط فقر به ۹ میلیون تومان سلام میکند و ضریب جینی پیرهن پاره میکند و تورم با آبروی مردم یهقل دوقل بازی میکند و تومانِ ملی با حذف ۴ صفر از ریال، تلفظ "یورو" را با لبهای غنچهای شیکتر میکند و قیمت سکه نفسکش میطلبد و بهای نفت با دنیا شوخیهای کرونایی میکند و امپراتور تحریم، غلامِ روسیاه برجام را به حضور نمیطلبد و مسیر مالی اینستکس مایع لوله بازکن میخواهد و قیمت پراید ترمز میبُرد و میوه فروش سرِ کوچه فلان رئیسجمهور بساطش را جمع میکند و سودِ بانکی از خر شیطانِ ربا پایین میآید و خالی بودن دخل کاسبان، دخل مردم را میآورد و قیمت گوشی هوشمند، هوش از سر برنامه "شاد" میپراند و داروی شفابخشِ دستمزد ترک خوردهی کارگران به سرنوشت کِرِم حلزون دچار میشود و قیمت مسکن در تهران، دیو سپید پای در بند را میلرزاند و زور گِلابِ لولهکشی اهواز به هوای لولههای خالی حاشیهنشینها نمیرسد و پرستاران با جیب خالی به کرونا پُز عالی میدهند و ...
در چنین روزگاری تخم مرغهای مردم، سبد شاخص #بورس را میلیونی کرده است.
🔺️آقایانِ محترم! ترکاندهاید اما مراقب باشید بادکنکهایی که هوا میکنید، حباب آرزوهای مردم را نترکاند...
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
🔴پروتکلهای معنوی و تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا
🔸️بدیهی است که ستاد ملی مبارزه با #کرونا در آمریکا یا چین تجمع مردم در مراکز عبادی و معنوی را مخل تدابیر بهداشتی و تهدیدی برای سلامت مردم در بحران کرونا بدانند، چون اصولا جوامع سکولار کارکردی برای معنویت متصور نیستند. اما آیا همین رویه را میتوان در جوامع اسلامی مانند کشور عزیزمان ایران در پیش گرفت؟
🔻چگونه است که بسیاری از روانشناسان بر ابعاد روانی بحران کرونا تأکید دارند ولی سلامت روانی جامعه جایی در تصمیمات و پروتکلهای ستاد ملی مبارزه با کرونا ندارد؟ مگر نه این است که منع برگزاری مراسم سوگواری، امنیت روانی خانوادههای سوگوار را تهدید میکند؟ مگر نه این است که محدود شدن روابط اجتماعی در دوران قرنطینه خانگی، میتواند میزان افسردگی و امراض روحی را تشدید کند؟ در دوران رکود کسب و کارها و فشار اقتصادی ناشی از تعطیلی مشاغل، بحران روانی ایجاد شده چگونه تخلیه میشود؟
🔸️آنچه مساجد و مراسمات دینی مذهبی را از دیرباز در ایران سرپا نگه داشته است، نه تدبیر حکومتها بلکه نیاز و اقبال مردم به معنویت بوده است. آیینهای مذهبی که معمولا در قالب برپایی تجمعات مردمی شکل میگیرد، بخشی از سبک زندگی مردم ایران است که مستقیما با سلامت روحی و روانی آنها ارتباط دارد. در دنیای مدرنیته اگر این نیاز و اقبال همچنان پابرجا نبود، مطمئنا آیینهای مذهبی بیفروغ میشدند اما رونق گرفتن مراسمات اعتکاف، راهپیمایی اربعین، عزاداریهای محرم و صفر، تکریم شهدای مدافع حرم و... در سالهای اخیر خلاف آن را اثبات میکند.
🔸️حالا که مساجد و زیارتگاهها به دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا تعطیل شده است، خوب است کارکرد معنویت به مثابه عاملی برای مبارزه با بیماریهای تن نظیر کرونا توسط افراد صاحب نظر مورد بازبینی قرار گرفته و نتایج عملی آن در تدابیر ستاد ملی مبارزه با کرونا نمود پیدا کند.
🔺️اگر با عینک هزینه-فایده هم به موضوع نگاه کنیم، آیا کفهی ترازو به سمت بهرهمندی از مراکز مذهبی سنگینی نخواهد کرد؟ اگر از چشمانداز علوم مدرن به مسأله نگاه کنیم، آیا بیماریهای روانتنی را نمیتوان با تقویت باورهای درونی کنترل و درمان کرد؟
اعتقاد نگارنده بر این است که با حفظ پروتکلهای بهداشتی میتوان از فضای معنوی اماکن مقدس برای مبارزه با کرونا بهره برد.
✍ #زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
با ۱۰۰ درصد اطمینان میتوان گفت که #بی_بی_سی فارسی خود را به جهل میزند تا اعداد را جعل کند. اشتباهی در کار نیست. تفاوت ۲۰۰ درصد با ۲۰۰ برابر را بچه ۱۰ ساله هم میداند، چه برسد به رسانه ملکه ۱۰۰ ساله.
سبک خبرپراکنی "بزن در رویی" مثل بمباران هوایی است. بمبهای خبری دروغ را که روی مردم ریختی، فلنگ را میبندی!
یادمان باشد ذرهبین رسانه ملکه، نقاط ضعف ما را با زوم 100x بزرگ میکند. نوبت به گندکاریهای دولت انگلیس که میرسد، عینک ته استکانی هم کوری بیبیسی را چاره نمیکند. بیطرفی را جار میزنند تا بیشرفی را پنهان کنند.
#سواد_رسانه
✍ #زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
◾️علیوارهای برای شبهای قدر
با تو سخن میگویم ای امیر کلام تا رازهای سر به چاهت را در گوش شیعیان آخرالزمانت زمزمه کنی.
با من بگو کدام نانپارهی جُوینت را به آدم (ع) چشاندی که مزهی گندم بهشت از دهانش افتاد و روز و شب کارش گریههای فراق تو بود تا خدا به وساطت تو او را از گوشهی محراب توبه بر بالای منبر علم الاسماء نشاند؟
در کدام سالهای بیآبی، بر نوحِ کشتیساز گذشتی که "خدا قوتت" کمر همت او را برای افزون از هزار سال پیامبری محکم کرد تا غَلَیان آبهای سرکش، زورق او را به اذن تو بر پارهکوهی فرود آورد؛ بِسْمِ اللَّهِ مَجْرَاهَا وَمُرْسَاهَا...
در کجایِ منجنیق ابراهیم (ع)، ملکوت آسمانها و زمین را به او نشان دادی که دست در دست تو در وادی ایمن آتش نمرود فرود آمد؟ چه زیبا ردای امامت را در میان آتش بر او پوشاندی تا از شیعیان تو باشد.
کدام جلوه از لیلةالمبیت را به موسای هراسان نشان دادی که وحشت قتل آن جوان بنیاسرائیلی در دلش خاموش شد تا در وادی ایمن دست در دست دختر شعیب (ع)، آتش درخت امامتِ تو را به نظاره بنشیند و جمال کبریائیت نطق او را باز کند تا بدون لکنت با خدای تو به تکلم آید، چه تکلمی! وَ كَلَّمَ اللَّهُ مُوسى تَكْلِيماً...
کدام خرمای شیرین که از نخلهای بهشتیات آورده بودی کام مریم (س) را عسل کرد که بار خویش سبکبارانه بر زمین نهاد تا طعم تلخ راندن زن آبستن از عبادتگاه را به شیرینی موهبت مولود کعبه به فراموشی سپارد و کودکش در گهواره شیرینزبانی کند؟
جان عالم پیشکشت بگو چگونه در جان محمد (ص) نشستی که در معراج نزد سدرة المنتهی در خلوت با خدا تو را میدید در حالیکه جبرئیل از همراهی او باز مانده بود و بال و پر بسته از آن دوردستها به فاصله دو کمان خیره شده بود. فَکانَ قابَ قَوْسَیْنِ أَوْ أَدْنی...
ای نشسته بر کرانهی ابدی و ازلی وجود!
هنوز نخ وصلههای کفشت کهکشانها را تسبیحوار به هم زنجیر کرده تا در این عالم لا یتناهی چیزی از خلقت خدا گُم نشود. چیزی از خلقت خدا کم نشود. سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ ...
ای اقیانوس زخم خورده!
آنگاه که برای نماز صبح ۱۹ رمضان به مسجد کوفه میروی، عبایت را از حلقه در رها کن و یکبار دیگر آن را بتکان تا روزیِ خدا را در عالم پخش کنی، در شامی که مقدرات را به نام تو تقسیم میکنند.
ای روح لیلة القدر!
در این شب قدر که بندگان خوب خدا را برای خودت جدا میکنی، شلختهتر سوا کن، بگذار لابلای جنسهای خوب، بندگان بُنجلی چو من هم به نوایی برسند.
السَّلَامُ عَلَى مِيزَانِ الْأَعْمَالِ وَ مُقَلِّبِ الْأَحْوَالِ...
اعمال مرا با مغناطیس وجودت به سوی خود میزان کن و احوال مرا با کیمیای وجودت به سوی خود به انقلاب در آور...
یا علی...
#شب_قدر
✍ #زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
🔺️حال آمریکا بد است. این را همه میدانیم. نزدیک به یک و نیم میلیون ابتلا و ۸۵ هزار مرگ ناشی از #کرونا. آنطور که CNN به نقل از آنتونی فائوچی مشاور ارشد کاخ سفید گفته، آمارها بیشتر از این است و عده ای مبتلا در خانه میمانند و از کرونا میمیرند ولی به بیمارستانها مراجعه نمیکنند.
مرگ انسانهای عموما بیگناه تأسفبار است و یادآوری آن دردناک اما لازم است تصویر درماندگی آمریکا و بیکفایتی سیاستمدارانش در مهار بیماری کرونا یک جایی گوشهی ذهن ما حک شود. در دنیای پساکرونا به این حافظه تاریخی نیاز خواهیم داشت، آنجا که دوباره افرادی چوب مذاکره را لای چرخ یکی از صنایع مهم ما میگذارند به امید آنکه دستپخت آشپز ماهری از آن طرف دنیا روی سفرهی خالی ما بنشیند.
این حافظه را باید تقویت کرد تا وقتی آبهای کرونا از آسیاب افتاد، آنها که از کود انسانی گرفته تا مدیر، همیشه در فکر واردات بودهاند، یادشان بیاید که مدیریت کرونایی غرب، چه بر سر غربنشینان آورد.
🔻#آمریکا_بدون_روتوش امروز در مقابل چشمان ماست، اما فردا ممکن است دستکشهای مخملی چهره آمریکا را بزک کنند و حافظه ما به اندازهای قد ندهد که دوبار از یک سوراخ گزیده نشویم.
آمریکای عصر کرونا را در ذهنتان تافت بزنید تا بعدها اگر کسی از آن چیزی برای شما بافت، رشتههایش را پنبه کنید ...
✍ #زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
خداوند کریم منتهای انعطاف است. بندهی درب و داغان را به شرط توبه محبوب خود میکند. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ. کسی که به ما بدی کند، نهایتش او را ببخشیم ولی قطعا در دلمان برای او قند آب نمیشود. مرحبا به خدای منعطفی که از گنهکار پشیمان، شهید میسازد. فَتَبَارَكَ اللَّه.
#روزه از فروع دین است اما آنقدر تبصرههای منعطفانه در آن میزند که به بندهاش سخت نگذرد. يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلَا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ. مریض و مسافر فی امان الله هستند. انعطافهای کریمانهاش را حکیمانه ببینیم. برای سلامتی بندهاش ارزش قائل است. بسیاری از احکام عادی را در شرایط تهدید سلامت و جان بندهاش ساقط میکند.
دوست داشتنیهایش هم انعطافگونهاند. صفوف به هم پیوسته نمازگزاران را دوست دارد. عبادت دستهجمعی را دوستتر دارد. دست او پشتوانه حرکتهای جمعی بندگان است. رفت و آمد و صلهی ارحام را برای بندگانش میپسندد.
خداییکه صف کشیدن بندگان را در مقابل خود دوست دارد، پای سلامت بنده که در میان باشد، دوستیِ خود را در خلوتیِ عبادتگاه قرار میدهد. سبحان الله.
کتف به کتف ایستادن در نماز جماعت با شکوه است اما در ایام #کرونا این شکوه در مقابل جلوه فاصله گذاری اجتماعی در مساجد رنگ میبازد.
بندگی همین است. باید به ساز خدا بود. فرمانِ بندگی را هر طرف که چرخاند، باید منعطفانه به همان طرف چرخید. آنها که جمود، فرمانِ وجودشان را در دست گرفته و در بندگی خدا تخته گاز میروند، سر پیچهای انعطافِ خدا تا ته دره جهنم با همان سرعت میروند.
✍ #زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
🔴قورباغهپزمان کردهاند. توجیهاتشان مرغ پخته را هم میخنداند اما خم به ابروی ما نمیآورد.
خواب و بیداری را بهانه میکنند اما آنکه خود را به خواب زده، بیداریاش کجا بود؟
🔺️خانهی آخر دومینوی غرب به #خانواده ختم نمیشود، از روی خانواده رد میشود تا به ختم خانواده برسد. دومینو را سالهاست غربیها چیدهاند و منتظر یک دستِ بیقرارند که اولین خانه را بیندازد. آن وقت دیگر "من نبودم دستم بود"، خانهی ویران شدهی خانواده را تا قیامت سرپا نخواهد کرد.
⚠️برای توهین به شعور ما، شعر میگویند. آنها که قافیه فرهنگ را باختهاند، در ردیف مسئولین ما نشستهاند.
نسخهپیچیهای غرب اگر حواسمان را ندهیم طومارمان را در هم خواهد پیچید.
آمریکا را قانع کردیم که دوران بزن در روی نظامی گذشته است اما مسئولین فرهنگی ما همچنان بزن در رویی کار میکنند. منوّر را که روی خرابکاریهاشان روشن کنی، اشکآور میزنند تا در آن دود و دم معلوم نشود کی به کیست و همه متفرق شوند.
🔻عرصه فرهنگ یتیم است. پدرخوانده و مادرخوانده زیاد دارد اما اسیرِ عرصه سیاستی است که پدر و مادر نمیشناسد. در چنین شرایطی ما پدر و مادرها باید آتش به اختیار فرهنگمان را حفظ کنیم.
#سندروم_دست_بیقرار
#شهیندخت_مولاوردی
✍ #زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
🔺️آقازاده است. پدرش سلطان دور زدن تحریم بود برای خرید تجهیزات هستهای.
خودش در هیبت یک نوجوان، آستینها را بالا زده و رفته است در کار سبدهای معیشتی بستهای در گروه جهادی #دست_سلیمانی
معیشت گاهی با هستهای گره میخورد و گاهی با کمکهای بستهای. روزگار است دیگر. زحمتش برای احمدی روشنهاست. سفره انقلاب را اینها میچینند و سلطانهای خودرو و سکه و ارز میچاپند.
🔻عرصه مبارزه با فساد هم احمدی روشن میخواهد. صنعت هستهای کشور به مصطفی نیاز دارد و دستگاه قضا به مصطفیها...
#عدالتخواهی
✍ #زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648