نکته ها:
اين آيه #راه_مستقيم را، راه كسانى معرّفى مى كند كه مورد نعمت الهى واقع شده اند وعبارتند از: #انبيا، #صدّيقين، #شهدا و #صالحين. توجّه به راه اين بزرگواران و آرزوى پيمودن آن و #تلقين اين آرزو به خود، ما را از خطر كجروى و قرار گرفتن در خطوط انحرافى باز مى دارد. بعد از اين درخواست، از خداوند تقاضا دارد كه او را در مسير غضب شدگان وگمراهان قرار ندهد. زيرا بنى اسرائيل نيز به گفته قرآن، مورد نعمت قرار گرفتند، ولى در اثر ناسپاسى و لجاجت گرفتار غضب شدند.
قرآن، مردم را به سه دسته تقسيم مى نمايد: كسانى كه مورد #نعمت_هدايت قرار گرفته وثابت قدم ماندند، غضب شدگان و گمراهان.
مراد از نعمت در «انعمتَ عليهم»، نعمتِ هدايت است. زيرا در آيه ى قبل سخن از هدايت بود. علاوه بر آنكه نعمت هاى مادى را كفّار ومنحرفين و ديگران نيز دارند.
هدايت شدگان نيز مورد خطرند و بايد دائماً از خدا بخواهيم كه مسير ما، به غضب و گمراهى كشيده نشود.
#مغضوبين در قرآن
در قرآن، افرادى همانند فرعون و قارون و ابولهب و امّت هايى همچون قوم عاد، ثمود و بنى اسرائيل، به عنوان غضب شدگان معرّفى شده اند.
بنى اسرائيل كه داستان زندگى و تمدّن آنها در قرآن بيان شده است، زمانى بر مردم روزگار خويش برترى داشتند؛ «فَضّلتُكم على العالَمين» لكن بعد از اين فضيلت و برترى، به خاطر رفتار خودشان، دچار قهر و غضب خداوند شدند. «و باؤوا بغضب من اللّه» اين #تغيير_سرنوشت، به علّت #تغيير_در_رفتار و كردار آنان بوده است؛ دانشمندان يهود، دستورات وقوانين آسمانى تورات را #تحريف كردند، «يحرّفون الكلم» وتجّار وثروتمندان آنان نيز به #ربا و #حرام_خوارى و #رفاه_طلبى روى آوردند، «اخذهم الرّبا» وعامّه مردم نيز در برابر دعوت به #جهاد و #مبارزه، از روى #تن_پرورى و #ترس، از رفتن به جبهه نبرد و ورود به سرزمينِ مقدّس، سر باز زدند. «فاذهب انت و ربّك فقاتلا انّا هاهُنا قاعدون» به خاطر اين انحرافات، خدا آنان را از اوج عزّت و فضيلت، به نهايت ذلّت و سرافكندگى مبتلا ساخت.
ما در هر نماز، از خداوند مى خواهيم كه مانند غضب شدگان نباشيم. يعنى نه اهل تحريف آيات و نه اهل ربا و نه اهل فرار از جهاد در راه حقّ، و همچنين از گمراهان نباشيم، آنان كه حقّ را رها كرده و به سراغ باطل مى روند و در دين و باور خود غلوّ و افراط كرده و يا از هوى و هوس خود و يا ديگران پيروى مى كنند.
انسان در اين سوره، #عشق و #علاقه و تولاّى خود را به انبيا و شهدا و صالحان و راه آنان، اظهار و ابراز داشته و از مغضوبان و گمراهان تاريخ نيز برائت و دورى مى جويد و اين مصداق #تولّى و #تبرّى است.
#ضالّين در قرآن
«ضلالت» كه حدود دويست مرتبه اين واژه با مشتقاتش در قرآن آمده است. گاهى در مورد #تحيّر بكار مى رود، «و وَجدَك ضالاً» وگاهى به معناى #ضايع شدن است، «اضلّ اعمالهم» ولى اكثراً به معناى #گمراهى وهمراه با تعبيرات گوناگونى نظير: «ضلال مبين»، «ضلال بعيد»، «ضلال كبير» به چشم مى خورد.
در قرآن افرادى به عنوان گمراه معرّفى شده اند، از جمله :
🔴كسانى كه ايمان خود را به كفر تبديل كردند ،
🔴مشركان
🔴كفار
🔴عصيان گران
🔴مسلمانانى كه كفّار را سرپرست و دوست خود گرفتند
🔴كسانى كه مردم را از راه خدا باز مى دارند
🔴كسانى كه به خدا يا رسول خدا توهين مى كنند
🔴آنان كه حقّ را كتمان مى كنند و
🔴كسانى كه از #رحمت_خدا #مأيوسند.
در قرآن نام برخى به عنوان گمراه كننده آمده است، از قبيل: ابليس، فرعون، سامرى، دوست بد، رؤسا ونياكان منحرف.
گمراهان خود بستر وزمينه ى انحراف را فراهم و گمراه كنندگان از اين بسترها و شرايط آماده، استفاده مى كنند. #بسترهاى_انحراف در قرآن عبارتند از : #هوس ها، #بت ها ، #گناهان ، #پذيرش_ولايت_باطل، #جهل و #نادانى.
@lahazate_talaei_ketabkhani
پیام :
- انسان در #تربيت ، نيازمند #الگو مى باشد.
✅انبيا
✅شهدا
✅صدّيقين
✅ صالحان ، نمونه هاى زيباى انسانيّت و #پیشوایان_هدایت اند. «صراط الّذين انعمت عليهم»
- آنچه از خداوند به انسان مى رسد ، #نعمت است. قهر و غضب را خود به وجود مى آوريم. «انعمت ، المغضوب عليهم»
- #ابراز_تنفّر از #مغضوبان و #گمراهان ، جامعه اسلامى را در برابر #پذيرش_حكومت آنان ، #مقاوم و #پايدار مى كند. «غير المغضوب عليهم ولا الضّالّين»
@lahazate_talaei_ketabkhani
4_448264967884374101.mp3
2.23M
تفسیر آیه #هفتم سوره #الفاتحه
@lahazate_talaei_ketabkhani
سلام خدمت اعضای محترم کانال
این کتاب ها رو یکی از اعضای محترم به کانال اهدا کردند. دستشون درد نکنه. اجرشون انشاءلله با #امام_زمان (عج).
انشاءلله به زودی این کتاب ها نیز به #لیست_کتب_کانال اضافه خواهد شد. دوستانی که تمایل به امانت گرفتن این کتب دارند، به ادمین پیام دهند.
@lahazate_talaei_ketabkhani
#خاطرات_سفیر
نویسنده: نیلوفرشادمهری
#زندان_الرشید
نویسنده: دکتر محمدمهدی بهداروند
#آب_هرگز_نمی_میرد
نویسنده: حمید حسام
#حکیمانه_ترین_حکومت
نویسنده: آیت الله محمدتقی مصباح یزدی
#مداخلات
نویسنده: کامران غضنفری
#روشنای_آینده
گردآورنده: موسی هلودی
#سرباز_کوچک_امام
نگارنده: فاطمه دوست کامی
#شاهد_هشت
نویسندگان: مجتبی اسماعیلی و سبحان خسروی
#سال_های_بی_قرار
تدوین: محسن کاظمی
@lahazate_talaei_ketabkhani
روز #دحو_الارض
از همه عزیزان التماس دعای مخصوص
@lahazate_talaei_ketabkhani
✨ لوح| #رهبر_معظم_انقلاب : باید از برکت روز بيست و پنجم ماه ذیقعده که روز #دحوالارض است استفاده کرد.
🖨 چاپ👇
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=37422
🔻علیرضا پناهیان: دعایی که برای روز دحوالارض(امروز) وارد شده، دعای جامع و دقیقی است. سعی کنید حتما این دعا را مطالعه کنید.
💻 مشاهده دعای مخصوص روز #دحوالارض و سایر اعمال این روز در لینک زیر:
📎 panahian.ir/post/5568
@Panahian_ir
#جرعه_ای_از_کلام_معصومین
#نهج_البلاغه
#امام_علی (علیه السلام) ، فرمود : دنيا بدن ها را فرسوده و آرزوها را تازه مى كند ، مرگ را نزديك و خواسته ها را دور و دراز مى سازد ، كسى كه به آن دست يافت خسته مى شود ، و آن كه به دنيا نرسيد رنج مى برد.
حکمت ۷۲
#تلنگر
@lahazate_talaei_ketabkhani
#حدیث
#امام_علی (علیه السلام)
هرکس که با #کتاب ها آرامش یابد، راحتی و آسایش از او سلب نمی گردد.
@lahazate_talaei_ketabkhani
13971212_25072_128k.mp3
7.75M
#در_محضر_ولایت
شرح #حدیث از حضرت #امام_صادق علیهالسلام دربارهی #صفت_های_برجستهی_اخلاقی
@lahazate_talaei_ketabkhani
#در_محضر_ولایت
شرح #حدیث از حضرت #امام_صادق علیهالسلام دربارهی
#صفت_های_برجستهی_اخلاقی
بسم الله الرّحمن الرّحیم
اِنَّ خِصالَ المَکارِمِ بَعضُها مُقَیَّدٌ بِبَعض ...
امام صادق علیهالسّلام میفرماید:
بعضی از #مکارم_اخلاق و خصلتها بستهی به بعضی دیگر است، یعنی با هم ارتباط دارد؛ یا #ارتباط_علّی_و_معلولی دارد که یکی علّت آن دیگری است، یا به نحوی ارتباط #عملیّاتی و #رفتاری با همدیگر دارند.
یُقَسِّمُهَا اللهُ حَیثُ یَشاء
اینها را هم مثل بقیّهی چیزها از خدا بدانید؛ این را هم خدا میدهد. بله، کار خدای متعال بیحکمت نیست و رفتار ما، اختیار ما، و ارادهی ما در ایجاب رحمت الهی تأثیر دارد لکن بالاخره آنچه به ما داده میشود، از همهی مکارم، از همهی خوبیها، از همهی نِعَم -از جمله مکارم اخلاق- از طرف خدا است، خداوند تقسیم میکند؛ به شما یک چیزی میدهد، به دیگری یک چیز میدهد، به آن دیگری یک چیز [دیگر] میدهد.
تَکونُ فِی الرَّجُلِ وَ لا تَکونُ فِی ابنِه
گاهی یک صفت خوبی در پدر هست، در پسر نیست. اینکه حالا میگویند ژن یا ژنِ [خوب]! اینها خیلی اعتباری ندارد. گاهی اوقات پدر یک صفت خوبی دارد، پسر ندارد؛ عکسش هم هست که پسر یک صفت خوبی دارد که پدر ندارد. اینها #ایجاب_الهی و #اِنعام_الهی است.
وَ تَکونُ فِی العَبدِ وَ ...
این جور هم نیست که موقعیّت اجتماعی و شأن اجتماعی هم تأثیر داشته باشد؛ نه، گاهی یک صفت خوبی را یک بردهای دارد که سیّد او، ارباب او ندارد. مستخدم شما گاهی اوقات یک خصوصیّتی دارد که شما آن خصوصیّت را ندارید. یک صفت خوبی در فرد زیردست ما هست که آن صفت در ما نیست؛ یعنی او بالاتر از ما است. خب، حالا این صفات و مکارم اخلاق که این قدر هم دربارهاش فرمودهاند، چه چیزهایی است؟ چند صفت را حضرت بیان میفرمایند. اینها واقعاً همان جلوههای درخشان اسلام است؛ لبّ اسلام اینها است. این خصوصیّات [است] که انسانهای برجسته میسازد و به برکت وجود انسانهای برجسته در یک اجتماع، در یک جامعهی بشری، نظام اجتماعیِ برجسته به وجود میآورد و [اگر] انسانهای کریم، انسانهای شجاع، انسانهای باگذشت، انسانهای صادق در یک جامعهای باشند، این جامعه، جامعهی برجستهای میشود؛ [البتّه] عکسش هم صادق است. واقعاً انسان باید اینها را مثل دُر و گوهر گرانبها روی چشمش بگذارد و به دنیا عرضه کند. حالا این صفات چیست؟
اوّل :
صِدقُ الحَدیث
✅ #راستگویی. الان کشور خود ما کشور اسلامی است و از بسیاری از جوامع دنیا هم انصافاً بهتر و پاکیزهتر و طاهرتر است امّا در عین حال شما ببینید خیلی از مشکلات داخل کشور ما ناشی از نبودنِ همین صفت است؛ صدقالحدیث نیست، راستگویی نیست. راستگویی یعنی چه؟ یعنی شما حرفی را که میزنید، مطابق با واقع باشد. اگر دانستید مطابق با واقع است و گفتید، این راست است؛ اگر نه، نمیدانید مطابق واقع است یا نیست امّا میگویید، این صدق نیست. «صدق» عبارت است از اینکه شما چیزی را که میدانید مطابق واقع است، بیان میکنید. #فضای_مجازی را ملاحظه کنید که بر اثر حرف، #شایعه، #دروغ، #خلاف، #تهمت، نسبت بدون واقعیّت به این، به آن، به بالا، به پایین، به همدیگر، یک فضای دروغ در کشور به وجود میآید؛ ببینید، اینها اشکال است. پس اوّل «صِدقُ الحَدیث» [یعنی] همه سعی کنیم راست بر زبان جاری کنیم.
دوّم :
وَ صِدقُ النّاس
✅ #با_مردم_هم_صادق_باشید؛ با مردم با تقلّب و خدعه و فریب و دورویی برخورد نکنید. «صِدقُ النّاس» یعنی صدق عمل با مردم؛ انسان در مواجههی با مردم با صداقت وارد بشود، با کلک و دروغ و فریب و مانند اینها با مردم برخورد نکند. اگر ما در مسائل گوناگون اجتماعیمان، سیاسیمان، انتخاباتمان، و مانند اینها، همین یک مورد را مراعات کنیم، ببینید چقدر دنیا آباد خواهد شد؛ «وَ صِدقُ النّاس». این هم دوّم.
وَ اِعطاءُ السّائِل
✅ [اگر #سائل] از شما چیزی خواست، به او بدهید اگر چنانچه میتوانید. یک وقت یک فقیری است که از شما سؤال نکرده، خب [اگر] به او کمک کنید خوب است امّا اگر چنانچه از شما درخواست کرد -سؤال کرد یعنی درخواست کرد- آن وقت این مکرمت بزرگی است و او را رد کردن، خلاف #مکرمت_انسانی است.
وَ المُکافَاَةُ بِالصَّنائِع
✅ #خدمتهای_نیک_به_دیگران را میگویند «صنیعه». «مُکافئهی به صنایع بکنید» یعنی [اگر] کسی به شما نیکی کرد، شما هم در مقابل به او نیکی کنید. این جور نباشد که نیکی دیگران را با اهمال و احیاناً با بدی پاسخ بدهیم. [اگر] کسی به ما نیکی کرده، خب در مقابل باید به او نیکی کنیم. این هم سوّم.
@lahazate_talaei_ketabkhani
#معرفی_کتاب_از_لیست_کتب_کانال
#تولد_در_لس_آنجلس
همیشه خواندن خاطرات کسانی که یکشبه مسیر زندگیشان عوض میشود و از بیراهه به راه درست میرسند، #جذاب و #آموزنده است.
برخی تصمیمهای یکشبه و تغییر و #تحولهای_لحظهای، دنیای آدمی را آباد میکند و برخی برعکس از دنیا میگذری و به دنیای بعدی میرسی.
داستان #محمد_عرب از نوع دوم است؛ کسی که جوانیاش در لسآنجلس و گشتوگذار در حالوهوای یکی از بزرگترین شهرهای آمریکا گذشته و حالا برای تکمیل کردن مجموعه خوشیهایش راهی ریو دوژانیروی برزیل میشود تا شرکت در کارناوال رقص و موسیقی برزیلیها هم آلبوم خاطراتش را پر کند؛ اما درست در همین لحظات حضور در برزیل و در سر و صدای یکی از گروههای موسیقی، جرقهای ذهن محمد را تکان میدهد و تا به امروز مسیر زندگیاش را عوض میکند.
@lahazate_talaei_ketabkhani