💠 گزارش استهلال ماه صفرالخیر ۱۴۴۶ ه . ق
الف- مشخصات نجومی هلال در شامگاه یکشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ (۲۹ محرم الحرام ۱۴۴۶)
زمان مقارنه ماه و خورشید: ساعت ۱۴:۴۳ دقیقه روز یکشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۳
زمان غروب خورشید: ساعت ۱۹:۰۵
زمان غروب ماه: ساعت ۱۹:۲۵
ارتفاع ماه: ۲.۸ درجه
مدت مکث ماه بعد از غروب خورشید: ۲۰ دقیقه
سن ماه: ۴ ساعت و ۲۲ دقیقه
فاصله زاویه ای ماه و خورشید: ۰.۷ درجه
ب ـ پیشبینی تقاویم و نظر کارشناسان رؤیت هلال
تقویم رسمی کشور مستخرج مرکز تقویم وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، و کارشناسان رؤیت هـلال، پیشبـینی کردهاند هـلال ماه صفر در غـروب روز یکشنبه در کشور قابل رؤیت نیست. بنابراین ماه محرم الحرام ۳۰ روزه بوده و غرّة ماه صفر ۱۴۴۶ روز سه شنبه ۱۶ مرداد ماه خواهد بود.
ج ـ گزارشهای رسیده
در همین راستا ستادهای استهلال و گروههای رصدی در سراسرکشور به همراه تجهیزات رصدی درغروب روز یکشنبه اقدام به استهلال نمودند که نتیجه آن به قرار ذیل است.
۱. مناطقی که برای استهلال اقدام کردند و هلال رؤیت نشد:
استان خراسان رضوی: مشهد، گروه طلاب، تربت حیدریه، نیشابور، گلبهار، درگز، بردسکن، گناباد، سبزوار، بردسکن، طرقبه، قوچان
استان خراسان جنوبی: بیرجند، بشرویه، طبس، خضری، سه قلعه
استان ایلام: ایلام، ایوان غرب، آبدانان، دهلران، مهران
استان مرکزی: اراک، تفرش، خمین، محلات، ساوه
استان سیستان و بلوچستان: زابل، ایرانشهر
استان اصفهان: اصفهان، شهرضا
استان چهارمحال و بختیاری: بروجن
استان خوزستان: خرمشهر، دزفول
استان خراسان شمالی: جاجرم
استان هرمزگان: بندرلنگه
استان فارس: شیراز
استان یزد: اردکان، میبد
استان تهران: تهران
استان قم: قم، پردیسان
استان بوشهر: گناوه
استان گلستان: گرگان
🆔 @leader_ahkam
📚 اخلال در نافله
💠 سؤال: اگر فردی در نمازِ نافله کاری کند که برای آن در نماز واجب، سجدۀ سهو واجب میشود مثلا یک سجده را فراموش کند و به جزئی وارد شود که شرعاً نمیتواند برگردد و آن را به جا آورد؛ آیا لازم است که پس از نماز، سجدۀ سهو یا قضای سجده را انجام دهد؟
✅ جواب: به طور کلی نماز مستحبی، سجدۀ سهو و قضای سجده و تشهد ندارد اما در عین حال باید توجه داشت که در نماز مستحبی اگر چیزی را فراموش کند حتی اگر در رکن بعدی هم وارد شده باشد، برمی گردد و آن را تدارک می کند مثلا اگر در رکعت اول یک سجده را فراموش کرد و در رکوع رکعت دوم به یادش آمد، بر می گردد و یک سجده را به جا می آورد و بعد، نماز را ادامه می دهد و اضافه شدن یک رکوع در فرض سؤال به نماز ضرری نمی زند.
#احکام_نماز
#احکام_نافله
#اخلال_در_نافله
🆔 @leader_ahkam
📚 محارم رضاعی
💠 سؤال: بنده به مدت سه ماه، هفته ای دو یا سه بار و گاهی بیشتر، از خاله خود شیر خورده ام، البته در این بین از مادر خودم هم شیر خورده ام؛آیا در این صورت دختران خاله ام، خواهران رضاعی من هستند و با آنها مَحرم هستم؟
✅ جواب: اگر با شیر خوردن از مادر در بین نوبت های شیر خوردن از خاله، فاصله ایجاد می شده و هیچگاه یک شبانه روز کامل یا پانزده بار کامل و به طور پیوسته فقط از شیر خاله نخورده اید، با دختر خاله ها مَحرم نشده اید مگر این که به مقداری شیر خورده باشید که عرفا موجب رویش گوشت و محکم شدن استخوان شما شده باشد که در این صورت محرمیت رضاعی حاصل شده است.
#احکام_رضاع
#محارم_رضاعی
#محرمیت_رضاعی
🆔 @leader_ahkam
📚 صدای تولید شده توسط هوش مصنوعی
💠 سؤال: آیا در خوانندگی و موسیقی حرام، فرقی بین موارد حقیقی با صدای تولید شده توسط هوش مصنوعی وجود دارد؟
✅ جواب: در موارد حرمت، فرقی وجود ندارد.
#احکام_موسیقی
#هوش_مصنوعی
#خوانندگی_زن
🆔 @leader_ahkam
📚 شرط فاسد در ضمن عقد
💠 سؤال: اگر ضمن قرارداد خرید خانه، شرط شود که دو طرفِ معامله تا زمان تنظیم سند رسمی حق فسخ داشته باشند ولی زمان تنظیم سند نزد دو طرف مشخص نشده باشد؛ آیا این شرط صحیح است؟ در این صورت آیا اصل معامله باطل است؟
✅ جواب: شرط باطل است اما اصل معامله، صحیح است.
#احکام_معاملات
#احکام_خرید_و_فروش
#شرط_فاسد
🆔 @leader_ahkam
📚 نیت سوره خاص در نماز
💠 سؤال: در نماز تصمیم داشتم که پس از اتمام حمد، سوره قدر را بخوانم ولی فراموش کردم و به حسب عادت شروع به خواندن سوره توحید کردم و در اثناء آن متوجه شدم؛ حکم چیست؟
✅ جواب: قرائت همان سورهای که به حسب عادت خواندهاید، کفایت می کند.
#احکام_نماز
#نیت_سوره
🆔 @leader_ahkam
📚 پاک بودن مکان نمازگزار
💠 سؤال: آیا در نماز مستحبیِ در حال حرکت، مکان نمازگزار مثل صندلی ماشین و کفش نمازگزار باید پاک باشد؟
✅ جواب: لباس باید پاک باشد، ولی بقیۀ موارد یادشده لازم نیست پاک باشد.
#احکام_نماز
#نماز_مستحبی
#پاک_بودن_مکان_نمازگزار
🆔 @leader_ahkam
⬛️ اربعین؛ جاودانگی نهضت حسینی
☑️ اهمیت اربعین در آن است که در این روز، با تدبیر الهی، یاد نهضت حسینی برای همیشه جاودانه شد و این کار پایهگذاری گردید. اگر بازماندگان شهدا و صاحبان اصلی، در حوادث گوناگون ـ از قبیل شهادت حسینبنعلی(علیهالسلام) در عاشورا - به حفظ یاد و آثار شهادت کمر نبندند، نسل های بعد، از دستاورد شهادت استفادهی زیادی نخواهند برد.
درسی که اربعین به ما میدهد، این است که باید یاد حقیقت و خاطرهی شهادت را در مقابل طوفان تبلیغات دشمن زنده نگهداشت.
🆔 @leader_ahkam
📚 تاخیر در پرداخت بهای معامله
💠 سؤال: جنسی را به شخصی به قیمت نقدی مشخص فروخته ایم؛ شخص بعد از دو ماه جهت پرداخت مراجعه می کند با توجه به اینکه شرط پرداخت نقدی بوده و جنس گران شده، می توان به قیمت روز از او تقاضای وجه کرد؟
✅ جواب: در صورتی که سه روز یا بیشتر از تاریخ معامله بگذرد و خریدار ثمن را نپردازد و فروشنده هم کالا را در اختیار وی نگذاشته باشد، فروشنده حق خواهد داشت معامله را فسخ کند. ولی اگر کالا تحویل داده شده و علاوه بر بنای معامله به صورت نقد، شرط زمان خاصی برای پرداخت مبلغ در ضمن معامله شده باشد با تخلف از این شرط حق فسخ محقق میشود و فروشنده میتواند معامله قبلی را فسخ کند و کالا را به قیمت روز در قالب قرارداد جدید به طرف مقابل واگذار کند و در غیر این صورت فروشنده فقط حق گرفتن کاهش ارزش پولش را دارد.
#احکام_معاملات
#تاخیر_در_بهای_معامله
#تورم_در_معاملات
🆔 @leader_ahkam
📚 ذکر عیب مردد میان چند نفر
💠 سؤال: اگر عیب شخصی گفته شود که مخاطب دقیقا نمی داند چه کسی مقصود است؛ آیا غیبت محسوب می شود؟
✅ جواب: کسی که عیب او گفته می شود اگر برای مخاطب به کلی ناشناس و مجهول باشد، این عیب گویی، غیبت محسوب نمیشود ولی اگر مردد میان چند نفر محدود باشد، بنابر احتیاط واجب باید اجتناب گردد.
#احکام_غیبت
#شرایط_غیبت
🆔 @leader_ahkam
⬛️ اَلسَّلامُ عَلَیکمْ یا اَهْلَ بَیتِ النُّبُوَّة
☑️ رسول اکرم در همهی صحنهها از خدا استمداد کرد، از خدا خواست و از غیر خدا نترسید و نهراسید. راز اصلی عبودیت پیامبر در مقابل خدا این است؛ هیچ قدرتی را در مقابل خدا به حساب نیاوردن، از او واهمه نکردن، راه خدا را به خاطر اهوای دیگران قطع نکردن. جامعهی ما با درس گرفتن از این اخلاق نبوی، باید به یک جامعهی اسلامی منقلب شود.
🆔 @leader_ahkam
۵/مهر/۱۳۷۰
📚 ارثی که به پسر بزرگ اختصاص دارد
💠 سؤال: با توجه به این که اگر پدر از دنیا برود قرآن و انگشتر او به پسر بزرگتر او می رسد، حال اگر پدر چند قرآن و چند انگشتر داشته باشد آیا همه آنها به پسر بزرگ می رسد؟
✅ جواب: اگر همه آنها مورد استفاده ایشان بوده و یا برای استفاده تهیه شده بوده، به پسر بزرگتر میرسد، البته از سهم ارث او کسر می شود.
#احکام_ارث
#حبوه
#ارث_پسر_بزرگ
🆔 @leader_ahkam
⬛ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا وَلِىَّ اللَّهِ وَابْنَ وَلِیِّهِ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا حُجَّهَ اللَّهِ وَابْنَ حُجَّتِهِ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اِمامَ الْهُدى وَالْعُرْوَهَ الْوُثْقى وَرَحْمَهُ اللَّهِ وَبَرَکاتُهُ اَشْهَدُ اَنَّکَ مَضَیْتَ عَلى ما مَضى عَلَیْهِ آبآؤُکَ الطّاهِرُونَ صَلَواتُ اللَّهِ عَلَیْهِمْ لَمْ تُؤْثِرْ عَمىً عَلى هُدىً وَلَمْ تَمِلْ مِنْ حَقٍّ اِلى باطِلٍ وَاَنَّکَ نَصَحْتَ لِلَّهِ وَلِرَسُولِهِ وَاَدَّیْتَ الاَمانَهَ فَجَزاکَ اللَّهُ عَنِ الاِْسْلامِ وَاَهْلِهِ خَیْرَ الْجَزآءِ اَتَیْتُکَ بِاَبى وَ اُمّى زائراً عارِفاً بِحَقِّکَ مُوالِیاً لاَوْلِیآئِکَ مُعادِیاً لاَعْدآئِکَ فَاشْفَعْ لى عِنْدَ رَبِّکَ🌸
⚘️اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا مَوْلاىَ یَا بْنَ رَسُولِ اللَّهِ وَرَحْمَهُ اللَّهِ وَبَرَکاتُهُ اَشْهَدُ اَنَّکَ الاِمامُ الْهادى وَالْوَلِىُّ الْمُرْشِدُ اَبْرَءُ اِلَى اللَّهِ مِنْ اَعْدآئِکَ وَاَتَقَرَّبُ اِلَى اللَّهِ بِوِلایَتِکَ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْکَ وَرَحْمَهُ اللَّهِ وَبَرَکاتُهُ🌺
🆔 @leader_ahkam
📚 صید ماهی
💠 سؤال: اگر ماهی را در آب به وسیله نیزه یا شیء تیزی، دو نیم کنند و نیم باقی مانده بیرون آب جان بدهد، چه حکمی دارد؟
✅ جواب: اگر آنچه که صید شده، مشتمل بر قسمت سر است، حلال می باشد.
#احکام_شکار
#احکام_صید
🆔 @leader_ahkam
⬛️ السلام علیک یا حسن بن علی ایها الزکی العسکری(ع)
☑️ لَیْسَتِ الْعِبادَةُ کَثْرَةَ الصِّیامِ وَ الصَّلوةِ وَ إِنَّما الْعِبادَةُ کَثْرَةُ التَّفَکُّرِ فی أَمْرِ اللّهِ:
امام حسن عسکری(علیه السلام) میفرماید: عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه [حقیقتِ] عبادت، زیاد در کار خدا اندیشیدن است.
تحف العقول، ص۴۴۸
🆔 @leader_ahkam