#تازه_های_نشر
✅درسنامه نظام تبلیغی اسلام و سیر تطور آن: با تکیه بر مدلهای رفتاری و گفتاری پیامبر(ص)/ تالیف محمدجواد مهری/ انتشارات موسسه بوستان کتاب (قم)/ چاپ اول: 1402/ 504 صفحه.
👈اثر پیش رو با در نظر داشتن اهمیت سیره تبلیغی پیامبر اسلام (ص) بر روی مباحثی تمرکز کرده است که اهم این مباحث عبارتند از: معرفی پیامبر (ص) در قامت اسوه تمام عیار در دعوت و تبلیغ دینی، بررسی سیره تبلیغی پیامبر اسلام (ص) در ارشاد و هدایت دیگران، روشن کردن زوایای ناشناخته رفتار حضرت با دیگران در جذب و هدایت دلها، ترسیم دقیق شیوهها و ابزارهای تبلیغی پیامبر اسلام (ص)، اثبات ماندگاری و تأثیر عمیق شیوههای تبلیغی پیامبر (ص) در مقایسه با اثرگذاری مقطعی و ناپایدار و سطحی شیوههای تبلیغی دیگران.
👈کتاب حاضر با تکیه بر مدلهای گفتاری و رفتاری پیامبر اسلام (ص) نگاشته شده و نگارنده در این اثر کوشیده است در تمام بخشها در عین حفظ استقلال هر بخش، ارتباط میان محتوای آنها نیز منطقه بوده و هم پوشانی داشته باشد. در بررسی مدلهای رفتاری و گفتاری پیامبر (ص) در تبلیغ دین و تحلیل شیوههای آن حضرت، در مرحله اول، آیات قرآن مدنظر قرار گرفته و در مرحله بعد به روایات کتابهای سیره و حدیث استناد شده است.
#تبلیغات_در_اسلام
#دعوت_در_اسلام
#پیامبر_اسلام_ص
#حضرت_محمد_ص
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅آفرینش انسان و نظریه تکامل/ تالیف محمد بهشتی/ انتشارات روزنه (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 176 صفحه.
👈مفهوم انسان از دیدگاه آیین اسلام، از مباحثی است که در کانون منظومه اندیشه شهید آیتالله دکتر بهشتی قرار دارد. او پس از تدوین کتاب خدا از دیدگاه قرآن، تدوین مبحث انسان را گام دوم در جهت تدوین هستیشناسی اسلامی میدانست؛ آرزویی که به علت وقوع انقلاب اسلامی و شهادت وی در زمانی کوتاه پس از آن، جامه عمل نپوشید. با این همه، طی سالهای قبل و بعد از انقلاب، دستگفتارهایی در این زمینه ارائه کرد که مجموعه آنها که در این کتاب گردآوری شده، نگرش وی به این موضوع مهم و پاسخهایی که قرآن به چالشهای ناشی از یافتههای دانش بشری معاصر ارائه میکند را نشان میدهد. ازجمله این پرسشها، موضعی است که میتوان در قبال نظریه تکامل انسان که توسط چارلز داروین مطرح شد اتخاذ کرد. شهید بهشتی با اتکا به انصاف علمیای که در همه ادوار زندگیاش بروز و ظهور داشت، صورت مسئله را تشریح و دیدگاه قرآن را در این کتاب تبیین میکند.
#آفرینش_انسان
#نظریه_تکامل
#آفرینش_در_اسلام
#شهید_بهشتی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅صدر اسلام و زایش سرمایهداری/ تالیف بندیکت کهلر؛ ترجمه جعفر خیرخواهان و محمد ماشینچیان/ نشر نی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 383 صفحه.
👈نویسندهی کتاب، بندیکت کُهلر، که تحصیلات اقتصادی ـ تاریخی و همچنین تجربهی بانکداری دارد در آخرین اثر خود ثابت میکند عناصر اصلی سرمایهداری مدرن که ابتدا در ونیز ظاهر شد درواقع از نهادها و رویّههای کسبوکار اسلامی اقتباس شدهاند. ازجمله نوآوریهای مهم مسلمانان: ایجاد نهادهای شرکت و وقف، ابداع فنون مدیریت تجاری، ریاضیات بازرگانی و اصلاحات پولی است.
👈به ادعای نویسنده، اسلام تنها دینی است که بنیانگذارش کارآفرین بود و احترام به قراردادها در این دین یک واجب دینی و وظیفهی مدنی شمرده میشد. مکه نهفقط مکانی مقدس، بلکه مرکزی بسیار مهم برای تجارت بود و تجربهی پیامبر در تجارت، نقشی مهم در ادارهی موفق شهر مدینه و مذاکره و جنگ با دشمنان داشت. نویسنده با اتکا به منابع گسترده و با بیانی جذاب، خواننده را از مکه به مدینه، دمشق، بیتالمقدس، بغداد، قاهره و سایر شهرهای اسلامی میبَرد و با شیوههای مدیریتی حاکمان آن بلاد آشنا میکند و سیر تحول نهادهای اسلامی و علل پیشرفت و سپس افول تمدن اسلامی را با توجه به انگیزههای اقتصادی تحلیل میکند.
#اسلام_و_اقتصاد
#سرمایه_داری_در_اسلام
#مدیریت_پیامبر_اسلام_ص
#افول_تمدن_اسلامی
#مدیریت_در_اسلام
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅ایسمهای تهی: نقدی بر فلسفه تحلیلی/ تالیف پیتر انگر؛ ترجمه و بازنویسی رضا صادقی/ انتشارات سروش (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 158 صفحه.
👈پیتر انگر، استاد فلسفه دانشگاه نیویورک، پس از آنکه سالها در فلسفه غرب تدریس کرد و آثار زیادی در نشریات معتبر فلسفی منتشر کرد، در سال ۲۰۱۴ با نگارش کتاب ایسمهای تهی، نهتنها آثار قبلی خود را فاقد محتوایی اساسی و بازی با زبان دانست، بلکه تلاش کرد نشان دهد در دوران معاصر مجموعهای از دیدگاههای تهی و فاقد محتوای اساسی به فلسفه رسمی غرب تبدیل شده و فلسفه را از موضوعات اساسی که در زندگی فردی و جمعی تأثیرگذار است، جدا کرده و مخاطب خود را گرفتار پوچی کرده است.
👈پرسشها و بازیها و معماهای زبانی که ظاهری فلسفی دارند و بسیار سرگرمکننده هستند، نهایتی ندارند و همیشه مفاهیمی پیچیده وجود دارند که با تحلیل آنها میتوان به دیدگاهها و ایسمهای جدید رسید، اما برای اینکه فلسفه محتوای اصیل خود را بیابد، باید بار دیگر به پرسشهای بنیادین متافیزیکی مانند خودشناسی و بحث از وجود روح و امکان حیات پس از مرگ بازگردد.
#واقعیت
#متافیزیک
#فلسفه_تحلیلی
#فلسفه_ماده
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅تحویل گرایی و الهیات (نقد و بررسی تحویل گرایی در الهیات معاصر)/ تالیف قاسم اخوان نبوی/ انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 320 صفحه.
👈در دوران جدید برای تبیین آموزههای الهیاتی، دین به اموری مانند اخلاق و تجارب دینی تقلیل یا به اصطلاح “تحویل” برده شد و پس از آنکه ریشه دین را احکام اخلاقی، تجارب دینی و امور فرهنگی دانستند، زمینه را برای تفسیر و نگاه سکولاریستی و دنیوی به دین فراهم نمودند و به همین سبب مطالعه دین مورد توجه دانشمندان علوم اجتماعی قرار گرفت و دین به پدیدهای اجتماعی، فرهنگی تحویل برده شد. از اینرو نقد و بررسی رویکرد تحویلگرایی در الهیات لازم به نظر میرسد.
👈بر این اساس، سـؤالات پژوهش حاضر ایـن اسـت کـه:
رویکـرد تحویلگرایي چه نقش و تأثیري در الهیـات معاصـر دارد؟و چـه نقـدهایي بـر به کارگیري این رویکرد در الهیات وجود دارد؟ ماهیت الهیات چیست؟ آیا تعقل وفهم برایمان مقدم است یا ایمان برفهم و تعقل تقدم دارد؟
زمینه هاي فکري،علمي وفلسفي تحویلگرایي چیست؟
تبیین هاي طبیعتگرایانه از دین چیست؟و نقدهاي آن چیست؟
رویکرد پدیدارشناسي به دین چیست؟و چه نقدي بر آن وارد است؟
آیا دین قابل تحویل به امـوري ماننـد اخـلاق و تجربـه دینـي و زبـان دیـن ميباشد؟
آیا دین یک پدیده اجتماعي- فرهنگي ميباشد؟
مهمترین رویکردها در تبیین اجتماعي- فرهنگي دین چیست؟
مهمترین جریانهاي الهیاتي در الهیات معاصرمسیحیت چیست؟
مهمترین جریانهاي الهیاتي در الهیات جهان اسلام چیست؟
#الهیات
#دین_پژوهی
#فلسفه_دین
#تحویل_گرایی_در_الهیات
#تقلیل_گرایی_در_الهیات
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅اصطلاحنامه فلسفه دین/ تدوین مركز پژوهشى دایرةالمعارف علوم عقلى اسلامى/ انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره): قم/ چاپ اول: 1402/ 676 صفحه.
👈این كتاب شامل 1282 اصطلاح میباشد. این اصطلاحات که برگرفته از حدود 300 منبعاند، در 19 رده زیر دستهبندی شدهاند:
👈فلسفه دین، چیستی دین، منشأ دین، قلمرو دین، کارکرد دین، متون دینی، زبان دین، معرفت دینی، علم دینی، کثرتگرایی دینی، خدا، ایمان، تجربه دینی، مسئله شر، انسانشناسی دینی، حیات پس از مرگ، عقل و دین، علم و دین، دین و اخلاق.
👈این اصطلاحنامه از سه بخش کلی تشکیل شده است:
👈بخش اول، تعاریف و مستندات اصطلاحات است.
👈بخش دوم اصطلاحنامه از روابط اصطلاحات موجود در اصطلاحنامه تشکیل شده است.
👈بخش سوم، نمودار درختی اصطلاحات مندرج در متن اصطلاحنامه است.
#اصطلاحات_فلسفه_دین
#اصطلاحنامه_فلسفه_دین
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅گفتمان تمدن اسلامی در ایران دوره پهلوی/ تالیف رسول جعفریان/ نشر علم (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 783 صفحه.
👈در فاصله میان دو انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی حس تمدن خواهی، بخشی از احساساتی بود که در مسلمانان و از جمله ایرانیان پدید آمد. این حس به تدریج سبب پدید آمدن گفتمانی شد که بویژه از حوالی سال 1300 خورشیدی به این سوی شکل گرفت و آثار فراوانی با گرایش های مختلف نوشته شد؛ آثاری که هر کدام روی بخشی از مباحث و مولفه های تمدن اسلامی و از جمله نقد تمدن غرب تمرکز داشت. بخشی از این آثار ترجمه و شماری تألیف بود.
👈گفتمان یاد شده در ساختن اندیشه های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جامعه ایران پیش از انقلاب بسیار موثر و از عوامل حرکت جامعه به سمت انقلاب 1357 بود. سعی نگارنده در اثر حاضر بر این بوده است که این گفتمان بر اساس نوشته های موجود شامل کتاب و مقاله بررسی شده و نشان داده شود که این نویسندگان چگونه در درون این گفتمان راه خود را در تعقیب اهدافی که داشتند، دنبال می کردند.
#تمدن_اسلامی
#ایران_دوره_پهلوی
#تمدن_غرب
#تاریخ_پهلوی
#گفتمان_تمدن_اسلامی_در_ایران
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅شفافیت حکمرانی: حکمرانی شفاف: مجموعهای در باب مفهوم، ابعاد و اقتضائات شفافیت در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی ایران/ تالیف مجید الماسی؛ ناظران فرهاد رهبر و سید رحمت الله اکرمی/ انتشارات سازمان جهاد دانشگاهی تهران/ چاپ اول: 1402/ 598 صفحه.
👈نویسنده ضمن ارایه تعریف جدیدی از شفافیت، تلاش کرده مفهوم و منطق شفافیت را تبیین کند. سپس پیشینه پژوهی جامع در حوزه شفافیت (فراتحلیل کیفی مقالات علمی پژوهشی چاپ شده) و ارایه «یافتهها و راهکارها» در قالب دستهبندی چهارگانه کارکردهای اقتصادی + سیاسی و مدیریتی + حقوقی + فرهنگی انجام پذیرفته است.
👈پس از تبیین فراتحلیل کیفی و تشریح یافتههای سیاستی منتج از آن، در راستای مسألهمحوری بیان شده، محورهای مهم تصمیمگیری و رئوس اصلی شفافیت نظام حکمرانی کشور ارائه شده است که براساس جستجوی انجام شده، شاید بتوان آن را اولین مطالعه جامع در خصوص تبیین محورهای موردنیاز برای شفافسازی دستگاههای اجرایی نامید که امید است با تلاش دیگر پژوهشگران، در مطالعات آتی، نقد یا تکمیل شود.
👈همچنین، نگارنده با اتکا به یافته های فراتحلیل و تجربیات و نگرش خود، محورهای مهم تصمیم گیری نظام حکمرانی در قبال شفافیت را بیان و پیشنهاد داده است و در پایان لایحه شفافیت دولت که سال ۱۳۹۸ تقدیم مجلس شده است، به تفصیل مورد نقد و تکمیل قرار داده است تا احکام پیشنهادی نیز برای قوه مقننه فراهم باشد.
#شفافیت_در_دولت
#پیشگیری_از_فساد_در_ایران
#رشد_اقتصادی_در_ایران
#سیاست_اقتصادی_در_ایران
#حکمرانی_شفاف
#مدیریت_دولتی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅واپسین روزهای تاریخ از نگاه قرآن و نظریههای معاصر/ تالیف رضا مهدیانفر/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1402/ 332 صفحه.
👈از جمله مسائلی که بشر همواره به آن اندیشیده و در سالهای اخیر در کانون اندیشه دانشمندان و اندیشوران قرار گرفته، آگاهی از پایان تاریخ و مسائل پیرامونی آن است. برخی با نگرانی و شماری نیز با امیدبستن به لیبرال دموکراسی درباره پایان تاریخ اظهار نظر کردهاند.
👈کتاب حاضر به تبیین دیدگاه قرآن درباره واپسین روزهای تاریخ پرداخته و با استناد به آیاتی از قرآن کریم پایان تاریخ را از آنِ مستضعفان و صالحان دانسته است. حاکمیت دین اسلام، توحید و یکتاپرستی به معنای واقعی کلمه و به دور از هر گونه شرک و بتپرستی، جامعهای ویژه و امن و عاری از کفر و نفاق، تأمين همة نيازهاي انسان و شايستگي زمامداران از ویژگیهای جامعه موعود صالحان در پایان تاریخ است.
#آخرالزمان
#تفاسیر_شیعه
#تفاسیر_اهل_سنت
#اندیشمندان_معاصر_غربی
🆔 @libisca
#معرفی_نرم_افزار_ویرایشی
#ویراستیار
◀️نرمافزار ویراستیار برنامهای برای ویراستاری متون به زبان فارسی میباشد که از سوی دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی طراحی شده است.
👈پس از نصب این نرمافزار بر روی رایانه، به صورت افزونهای در نرمافزار Word ظاهر شده و به پژوهشگر در ویراستاری سطرهای انتخاب شده توسط او کمک میکند.
◀️قابلیتهای نرمافزار ویراستیار:
• اصلاح خطاهای املایی
• اشتباهات ویرایشی و نشانهگذاری
• استانداردسازی متون فارسی
👈لینک دسترسی به نرمافزار ویراستیار و دانلود آن: https://virastyar.ir
🆔 @libisca
#معرفی_کتابخانه_دیجیتال
#مکتبه_عین_الجامعه
🟢کتابخانه دیجیتال عین الجامعه در حال حاضر شامل 256000 جلد کتاب و مجله به زبان عربی و قابل دریافت میباشد.
🟢این منابع در موضوعات مختلف مانند قرآن و تفسیر، اصول فقه، تاریخ و جغرافی، حدیث و سیره پیامبر (ص)، زهد و تصوف، علوم سیاسی، حقوق، زن و جامعه، زبان عربی، روانشناسی و جامعهشناسی، و ... است.
👈لینک ورود به کتابخانه دیجیتال عین الجامعه: https://ebook.univeyes.com
🆔 @libisca
#نسخه_الکترونیکی_و_صوتی_جاذبه_حسینی
◀️در آستانه اربعین، انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای نسخه صوتی و الکترونیکی کتاب «جاذبه حسینی» را بهصورت رایگان در اختیار علاقهمندان و زائران اربعین حسینی قرار میدهد.
✅کتاب «جاذبه حسینی» دربردارنده گزیده بیانات مقام معظم رهبری درباره حضرت زینب(س) و اربعین حسینی است.
🖥دریافت کتاب از وبگاه: www.khameneibook.ir
🆔 @libisca
جاذبه حسینی.pdf
2.52M
متن کتاب جاذبه حسینی
📌📌📌
🟢انتشار شماره 2 (تابستان 1402) فصلنامه حکمرانی و توسعه/ انتشارات دانشگاه سیستان و بلوچستان و انجمن علمی مدیریت دولتی ایران/
👈دسترسی به مقالات: https://www.jipaa.ir/issue_24351_24638.html
#حکمرانی
#توسعه
🆔 @libisca
📌📌📌
🟢فهرست مقالات شماره 2 (تابستان 1402) فصلنامه حکمرانی و توسعه/ انتشارات دانشگاه سیستان و بلوچستان و انجمن علمی مدیریت دولتی ایران/ دسترسی به مقالات: https://www.jipaa.ir/issue_24351_24638.html
1. چالشها و راهکارهای هوشمندسازی فرایند خط مشی گذاری عمومی؛ پیشنهادهایی برای نظام برنامه ریزی توسعه در ایران
حیدر نجفی رستاقی؛ محمد مهدی ذوالفقارزاده
2. شناسایی عوامل مؤثر بر استقرار اثربخش حکمرانی شبکهای درکشور
عادله دقتی؛ نورمحمد یعقوبی
3.واکاوی ابعاد مشارکت اجتماعی شهروندان در تحقق حکمرانی خوب
مهدی اسدبک؛ بهروز رضایی منش؛ فتاح شریف زاده
4. تدوین چشم انداز سازمان های دولتی با رویکرد نهادی
عمر محمودی
5. بررسی عوامل جمعیت شناختی موثر بر بوروکراسی دوستی و ارتباط آن با فرهنگ سازمانی
شیوا آقاربیع؛ عباس نرگسیان؛ طیبه عباسی
🆔 @libisca
📌📌📌
#دسترسی_به_منابع_علمی
#مرکز_اسلامی_مطالعات_استراتژیک
#المرکز_الاسلامی_للدراسات_الاستراتیجیه
◀️مرکز اسلامی مطالعات استراتژیک، وابسته به عتبه عباسیه در نجف اشرف، آثار موجود در این مرکز را به صورت تمام متن و به زبان عربی در اختیار علاقهمندان قرار داده است.
👈این منابع شامل کتابها مجلات، و ... در موضوعات فلسفه و کلام، شرقشناسی، غربشناسی، مطالعات معاصر، و انتشارات خود مرکز میباشد.
🖥دسترسی به وبگاه مرکز: https://www.iicss.iq/?fid=1
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅اهداف قرآن براساس ترتیب نزول/ تالیف عبدالکریم بهجتپور/ انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 492 صفحه.
👈موضوع اهداف قرآن در قرآن با سبک تفسیر موضوعی به روش مرسوم پژوهش شده است، اما روش تحقیق درکتاب حاضر بر پایه تفسیر تنزیلیِ موضوعی گذاشته شده است.
👈 بر این اساس، پس از نقد دانش تولیدشده تاکنون، مجموعه آیات اهداف قرآن به ترتیب نزول آنها از قرآن استخراج شده است. سپس با تبویب آنها متناسب با چهار دوره نزول قرآن همگام با دورههای پیشرفت دعوت دینی پیامبر (ص) سعی بر بازشناسی اهداف قرآن و فهم حکمتهای نهفته در توزیع اهداف 29گانه قرآن و سامانه بین آنها (اهداف کلان، جزئی، میانی و نهایی قرآن) متناسب با تبیین آنها در سیر نزول تدریجی قرآن دارد.
#شان_نزول_در_قرآن
#تفاسیر_شیعه
#ترتیب_نزول_در_قرآن
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅نبوت در اسلام: فلسفه و اعتقاد رسمی/ تالیف فضل الرحمان؛ ترجمه امیررضا صادقی/ نشر نی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 167 صفحه.
👈نگارنده در این اثر میکوشد ریشهی آموزهی فلسفی وحی در اندیشهی اسلامی را در متون یونان باستان ردیابی کند، تفسیر و تفصیل آن را به دست فیلسوفان مسلمان نشان داده، و درنهایت، درجات مختلف پذیرش این آموزه را در جریان اعتقاد رسمی اسلامی مکشوف سازد.
👈او در اینباره میگوید: «تا جایی که میتوانستم سعی کردهام خاستگاههای یونانی این آموزهی فلسفی را در هریک از جنبههایش ردیابی کنم. این شیوه مشخص میکند که مؤلفههای اساسی در این آموزهی فلسفی کاملاً یونانی است، ولی فیلسوفان مسلمان آنها را بسط و تفصیل دادهاند و در بعضی موارد اصلاح کردهاند و فراتر از همه، برای نخستینبار در تاریخ اندیشهی دینی، برای به دست دادن تصویری از پیامبر اسلام، این مؤلفهها را با هم در آمیختهاند. … امیدوارم این کتاب بتواند با نشان دادن اینکه جریان اعتقاد رسمی تا کجا این تصویر را میپذیرد و تا کجا آن را رد میکند و اینکه چرا چنین میکند، به روشنتر شدن خودِ مفهوم اعتقاد رسمی از این جهت کمک کند".
#نبوت
#وحی_در_اسلام
#فلسفه_وحی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅پایان ناخرسندی؟: ژاک لکان و ظهور جامعه لذت/ تالیف تاد مکگوان؛ ترجمه امیرعلی علیمحمدی و نازنین شهبازی/. انتشارات ققنوس (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 407 صفحه.
👈نویسنده این کتاب در واکاوی ظهور فرمان اجتماعی به لذت بردن، اثر خود را بر دستگاه فکری نظریهپردازان و متفکرانی چون ژاک لکان، اسلاوی ژیژک و یوان کوپیک بنا میگذارد و نتیجه میگیرد که ما در میانه دگرگونی گستردهای هستیم، یعنی گذر از جامعهای مبتنی بر بازداری که در آن فرد نمیتواند هر کاری که او را خشنود میسازد انجام دهد، به جامعهای مبتنی بر لذت.
👈مک گوان در این اثر بسیاری از ملالتهای اجتماعی فرهنگ معاصر آمریکایی را به عنوان سمپتومهای این دگرگونی شناسایی میکند: احساس انفصال، افزایش پرخاشگری و خشونت، بدبینی فراگیر، بیتفاوتی سیاسی، رفتار غیرمدنی و فقدان معنی. او حین بحث در باب این موضوعات مختلف، به بررسی انتقادی قلمروهای گوناگون از قبیل فیلم، سیاست، ادبیات، فرهنگ عامه و زندگی روزمره میپردازد.
#ژاک_لاکان
#روانکاوی_و_فرهنگ
#لذت_گرایی
#خشونت
#پرخاشگری
#بی_تفاوتی_سیاسی
#رفتار_غیرمدنی
#فقدان_معنی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅اخلاق سیاسی در اسلام/ تالیف سیدکاظم سیدباقری/ انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 296 صفحه.
👈این نوشته، اخلاق سیاسی را به عنوان گرایشی بینا رشته ای در اندیشۀ سیاسی اسلام بررسی میکند و به مفاهیم، مبانی، اهداف و اصول اخلاقی مرتبط با سیاست می پردازد.
👈توجه به این نکته راهگشاست که این نوشتار به گرایش اخلاق سیاسی و ساحتها و ملزومات آن میپردازد و نه اخلاق به عنوان اعمال و افعالی که حاکمان یا قدرتمندان باید انجام دهند، هر چند که اخلاق سیاسی مسیر را برای رسیدن به اخلاق و رفتار نیک، باز میگشاید و جداسازی عرصه های نظر و عمل در این عرصه، آسان نیست.
👈پردازش به این گرایش و مبانی، اصول، راهبردها و اهداف آن میتواند گامی مؤثر باشد برای رواج آن در میان اندیشوران و تلاشی برای بازاندیشی و نواندیشی داشتهها و پشتوانههای عمیق و دقیق آن و آغازی گردد برای گفتمانسازی اندیشگی و حضور عملیاتی آن در ذهن، ضمیر، گفتار و رفتار حاکمان و کارگزاران نظام اسلامی.
#اخلاق_سیاسی_در_اسلام
#اخلاق_و_سیاست
#اندیشه_سیاسی_اسلام
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅اندیشه سیاسی آیتالله محمدعلی شاهآبادی/ تالیف سیدجواد میرخلیلی/ انتشارات موسسه بوستان کتاب (قم)/ چاپ اول: 1402/ 224 صفحه.
👈اثر حاضر با هدف آشنایی با اندیشه سیاسی آیت الله میرزامحمدعلی شاه آبادی تهیه شده است. در این کتاب، سعی نگارنده بر این بوده که با استفاده از منابع دست اول بر جای مانده از مرحوم شاه آبادی، به خصوص دو اثر مشهور وی؛ یعنی شذرات المعارف و رشحات البحار، اندیشه سیاسی ایشان را بیان کرده و همچنین تأثیرات اندیشه سیاسی مرحوم شاه آبادی را بر شاگردشان حضرت امام خمینی ره نشان دهد که بخش مهمی از این اثر را به خود اختصاص داده است.
👈 به خصوص، در این اثر، تأثیرات عرفانی و اخلاقی و عملی شاه آبادی بر بنیانگذار انقلاب اسلامی در جهات مختلف نشان داده شده است؛ چرا که اندیشه شاه آبادی، به نوعی زیربنای فکری و اعتقادی انقلاب اسلامی ایران به شمار میرود و برای شناخت انقلاب اسلامی ایران، شناخت اندیشه سیاسی ایشان حائز اهمیت است.
#آیت_الله_محمدعلی_شاه_آبادی
#اندیشه_سیاسی
#امام_خمینی
#انقلاب_اسلامی_ایران
#تاثیر_عرفان_بر_انقلاب_اسلامی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅تجسم اتوپیاهای واقعی/ تالیف اریک الین رایت؛ ترجمه نیما شجاعی/ نشر نی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 514 صفحه.
👈تجسم اتوپیاهای واقعی بخش اصلی مشغلهی فکری عظیمتری است که میتوان آن را علم اجتماعی رهاییبخش نامید. علم اجتماعی رهاییبخش به دنبال تولید دانشی علمی است که به پروژهی جمعیِ مبارزه با صورتهای گوناگون سرکوب انسانی مرتبط باشد. در نظر گرفتن این پروژه ذیل نوعی علم اجتماعی، بهجای اینکه صرفاً نقد اجتماعی یا فلسفهی اجتماعی باشد، مستلزم تشخیص اهمیت دانش نظاممند علمی دربارهی چگونگی سازوکار جهان است.
👈واژهی رهاییبخش بیانگر یک هدف اخلاقیِ محوری در تولید این دانش است ــ از میان بردن سرکوب و ایجاد شرایطی برای شکوفایی بشری. افزون بر این، واژهی اجتماعی به این باور اشاره دارد که رهاییِ بشر نیازمند دگرگونی جهان اجتماعی است، نه فقط دگرگونی زندگیِ درونی افراد.
#سوسیالیسم
#فلسفه_عدالت_اجتماعی
#آرمانشهر
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅رزمآرایی فرهنگی در فضای مجازی: راهکارها و راهبردها/ تالیف حمیدرضا نعیمی با همکاری محمد کهوند و مهدی ابراهیمی/ انتشارات کانون اندیشه جوان (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 189 صفحه.
👈در کنار ارائه راهکارهای مواجهه فعال و مبتکرانه با جریانهای معارض فرهنگی از 3 طریق راهکارهای حاکمیتی، راهکارهای مرتبط با نخبگان(شامل گفتمانسازی از مطالبات و دغدغههای مقام معظم رهبری، تولید و توزیع محتوای مناسب با توجه به نیازهای امروز و آینده کشور، الگوسازی از شخصیتهای برجسته اسلامی ـ ایرانی) و راهکارهای فردی و خانوادگی (شامل شناخت و آموزش و آگاهسازی در مورد فضای مجازی) میتوان گفت شناخت کافی از وضعیت جریانهای فرهنگی معارض در فضای مجازی، به مسئولین و نخبگان فرهنگی کشور نگاهی جامعتر و دوراندیشانه بخشیده و آنان را در عرصه قانونگذاری و جریانسازی به تصمیماتی واقعبینانهـ خصوصاً در مواجهه فرهنگی و تمدنی با دشمن ـ خواهد رساند.
👈این اثر در چهار فصل نگارش شده است:
1.کلیات، تعاریف، ضروت و اهمیت موضوع؛
2. بررسی روشهای فعالیت جریانهای معارض فرهنگی در فضای مجازی؛
3. بررسی ارتباط نظام سلطه با جریانهای معارض فرهنگی در فضای مجازی؛
4. راهکارهای مواجهه فعال و مبتکرانه با جریانهای معارض فرهنگی.
#فضای_مجازی
#فرهنگ_زدایی
#جنگ_نرم
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅روانشناسی اخلاقی خشم/ تالیف اوون فلانگان و میشا چری؛ ترجمه مریم خدادادی/ نشر کرگدن (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 296 صفحه.
👈مقالات این کتاب هر یک از منظری جایگاه اخلاقی خشم را بررسی میکنند. مکبراید خشم را با توجه به تداوم سرکوبهای نهادینهشده و جهل استقراریافته موجه میداند. لاباف خشم را در برانگیختن اقداماتی علیه سرکوب، بهویژه سرکوب نژادی، مؤثر میداند. کائوپینن این ایده را مطرح میکند که قربانیِ خشم بودن با نقض بعضی از انتظارات هنجاری تطابق دارد و به آن حساس است. چری مسائل معرفتی مربوط به داوری صحیح دربارۀ خشم سیاسی دیگران را بررسی میکند. شومیکر از این دیدگاه دفاع میکند که خشم میتواند نقشی مشروع در اخلاقاً مسئول دانستن یکدیگر داشته باشد. هوبنر استدلالهای بودایی علیه خشم را بررسی میکند و به این نتیجه میرسد که بدون خشم حالوروزمان بهتر خواهد بود. مکری دیدگاهی تانترایی بودایی را دربارۀ خشم بررسی میکند که براساس آن، خشم بهخاطر رهایی از رنج خویش و دیگران تغییر شکل میدهد. کالارد ویژگیهای ارتباطی یا گفتوشنودی خشم را بررسی میکند؛ خشم دعوتی است به جبران کردن. در پایان، پروتوی موارد غضب عنانگسیخته را میان ارتشیان و ارتباط آن را با خشم عادی بررسی میکند.
#خشم
#سرکوب
#جبران
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
✅رفاقت در رسانههای اجتماعی: یک اکتشاف فلسفی/ تالیف دایان جسک؛ ترجمه مهدی فروتن/ نشر خزه (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 144 صفحه.
👈نویسنده پدیده نوظهور رسانههای اجتماعی را از منظر دوستی و رفاقت بررسی میکند و پرسشهایی را مطرح میسازد که دغدغهی خیلی از ماست: آیا تعامل در رسانههای اجتماعی بر توانایی ما در حفظ دوستیهای واقعی نقش دارد؟ آیا این تعاملات نقش دوستی را در ارزشمند کردن زندگی ما کمرنگ کردهاند؟
👈نگارنده همچنین با دقت و وضوحی فلسفی به این مباحث و مسائل ضروری میپردازد: روشهایی که شخصیتهای رسانههای اجتماعی خود را میسازیم، نقش جسم و بدن در شکلگیری و تداوم دوستی، شیوههایی که در آن رسانههای اجتماعی بر ترس ما از کنار گذاشته شدن میافزایند، تأثیر حسادتِ مبتنی بر مقایسه بر روابط دوستانه ما، نقش فضای مجازی در کمرنگ یا پررنگ کردن تنهایی و...
#دوستی
#رسانه_های_اجتماعی
#دوستی_در_شبکه_های_اجتماعی
🆔 @libisca