#تازه_های_نشر
تنوع و تمدن در اندیشه اسلامی/ تالیف حبیبالله بابایی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی/ چاپ اول: 1399/ 628 صفحه.
آنچه در این پژوهش و در توجه به مسئله تنوع و تکثر در فرآیند تمدنی مسلمانی مورد توجه قرار گرفته، تحلیلی است در باب تضادهای ممکن بین وحدت دینی و کثرت تمدنی. این کتاب در پاسخی الهیاتی به مسئله تنوع انسانی در تمدن اسلامی شکل گرفته است. پیشنهاد تمدنی مؤلف در این کتاب، تفکیک کثرات انسانی و الهی (در برابر کثرات غیرانسانی و غیراخلاقی) از کثرات عرفی و دنیوی است.
در این نگاه توحید تحقق یافته در تمدن اسلامی، نه از رهگذر حذف کثرت و تکثر، بلکه از مسیر تراکم کثرات الهی و انسانی حاصل میشود. اساساً بدون تکثیر کثرات الهی و ایجاد انباشتی از طرق انسانی و سبل الهی، راههای بزرگ تمدنی هموار نمیشود و بدون راههای کلان الهی و انسانی، صراط تمدنی در جامعه مسلمانان تجلی نمییابد.
نویسنده در معرفی این اثر نوشته است: این کتاب که حاصل پژوهشها و تأملات نویسنده در ۱۰ سال گذشته است، در پی یافتن راهی الهیاتی برای فهم مسئله تنوع (خاصا تنوع فرهنگی) در صورتبندی تمدن توحیدی است. مسئله «تنوع و تکثر» از مسئلههای مهجور در ادبیات مسلمانان است. این مهجوریت بدان سبب است که اساساً سخن از تکثر همواره در تقابل با وحدت و نظام توحیدی تلقی شده، همانطورکه صحبت از کثرت و تنوع همواره با نوعی از تکثرگرایی و پلورالیسم خلط گردیده است. آنچه در این کتاب آمده است، تلاشی است الهیاتی تمدنی در جهت حل این تضاد، تا بلکه راهی را برای تنوعات انسانی در بستر توحیدی فراهم کند و مشکل «یکی و چند» را در اندیشه تمدنی اسلام حل نماید. ادبیات گردآمده در این کتاب در چیستی تمدن، در اسلامی بودن تمدن، و در چالشهای معاصر تمدن، نوعاً ادبیاتی جدید در تمدنپژوهی است و میتواند افقهای جدیدی را برای تمدنپژوهان در ایران و در جهان اسلام بگشاید و ذهن تمدن پژوه ایرانی را با مسئلههای بزرگ جهان اسلام پیوند دهد.
#تمدن_اسلامی
🆔 @libisca
شماره جدید فصلنامه علمی پژوهشی روانشناسی و دین/ انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)/ تابستان 99/ دسترسی به متن مقالات: http://ravanshenasi.nashriyat.ir/node/552
🆔 @libisca
فهرست مقالات شماره جدید فصلنامه علمی پژوهشی روانشناسی و دین/ انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)/ تابستان 99/ دسترسی به متن مقالات: http://ravanshenasi.nashriyat.ir/node/552
1. كمّيسازي مفهوم ثبات قدم بر اساس منابع اسلامي و بررسي ويژگيهاي روانسنجي پرسشنامه آن
رحيم ميردريكوندي / مهدي عباسي / حجتاله صفري
2. بررسي تأثير دورة كوتاهمدت دعا كردن در موقعيت پذيرش هيجان بر ميزان خلق و تهيشدن من در نمونة غيرباليني
محمدرضا شعيري / نعمتاله يارالهي
3. روش تجربي و جايگاه آن در روانشناسي اسلامي
علي مصباح / علي ابوترابي
4. مقايسه بهزيستي رواني نوجوانان در الگوهاي ارتباط مادر ـ فرزند (تلاشي در جهت گسترش الگوي فرزندپروري ايراني اسلامي)
سهيلا جاويدنيا / فريبرز باقري
5. تدوين الگوي سلامت رواني بر مبناي سازههاي روانشناختي مثبتنگر
علي کريميان صيقلاني / بهمن اکبري
6. نقش همانندي/ تضاد ويژگي شخصيتي درونگرايي / برونگرايي و پايبندي مذهبي زوجين در پيشبيني رضايت زناشويي
جواد مصلحي / حسين رضائيان بيلُندي / امين رحمتي
7. پيشبيني اختلالات رفتاري كودكان بر اساس روانبنههاي ناسازگار اوليه و دينداري مادران
هادي زينالزاده / نادر منيرپور / محمدرضا جهانگيرزاده
8.عوامل شناختي انگيزش اخلاقي قرآن كريم؛ مبتني بر منبع انگيزش «نفي ناهماهنگي شناختي»
محمدرضا كريمي / محمد كاوياني / حسن بوسليكي
🆔 @libisca
شماره هجدهم فصلنامه معارف حسینی/ ویژهنامه حضرت رقیه (س) منتشر شد:
دسترسی به مقالات: http://www.maarefehosseini.ir/issue_14458_15416.html
🆔 @libisca
فهرست مقالات شماره هجدهم فصلنامه معارف حسینی/ ویژهنامه حضرت رقیه (س):
دسترسی به مقالات: http://www.maarefehosseini.ir/issue_14458_15416.html
1. سرگذشت حضرت رقیه (ع) در کربلا و چگونگی شهادت ایشان
زهرا زحمتکش
2. نام و یاد کرد حضرت رقیّه (س) در آثار و منابع کهن تا پایان قرن هفتم
محمد رنجبر حسینی
3. جلوههای تبلیغی و تربیتی حضرت رقیه(س) در مکتب حسینی
علی فارسی مدان
4. حضرت رقیه(س) در آینه شعر معاصر عربی
سید مهدی نوری کیذقانی
5. احوالات حضرت رقیه(س) در منابع تاریخی
سیدضیاءالدین علیانسب؛ رویا رحیمی قاضی
6. نکتههایی از معارف حسینی
مهدی مردانی (گلستانی)
7. معرفی کتاب
محمدحسین مردانی نوکنده
🆔 @libisca
#معرفی_کتاب
تدبر در سیرهی تمدنساز اهل بیت (ع): سیره امام سجاد (ع)/ تالیف محمدحسین الهیزاده/ انتشارات موسسه فرهنگی تدبر در قرآن و سیره (مشهد)/ چاپ اول: 1397/ 96 صفحه.
مهمترین نیاز امت پس از رویداد عاشورا، بازگرداندن مظاهر دینی به مبانی حقیقی آن و معرفی اسلام ناب برای امت پیامبر (ص) بود. امام سجاد (ع) این نیاز را به خوبی درک کرد و در راستای تحقق آن گام برداشت. ایشان در مدت امامت خود با نقشآفرینی در سه عرصه «ولايي سياسي»، «معارف وحياني» و «اجتماعي»، اندیشه وحیانی را زنده و با بالا بردن سطح علمی و فرهنگی جامعه زمینه را برای فعالیت امام باقر و امام صادق (ع) فراهم کرد. در این کتاب نقش امام سجاد (ع) در سیر تکاملی تمدن اسلامی و تدبر در سیره این بزرگوار در عرصههای سهگانه یادشده، بررسی شده است.
مطالب کتاب حاضر به صورت زیر است:
بخش اول: پیش از امامت (22 سال).
بخش دوم: دوره امامت (35 سال). این بخش خود شامل موارد ذیل است:
یکم. عرصه ولایی سیاسی: تبیین مرجعیت همهجانبه اهل بیت (ع).
دوم. عرصه معارف وحیانی: تبیین صحیح قرآن و سنت نبوی.
سوم. عرصه اجتماعی: زنده کردن کرامت مردم.
#امام_سجاد(ع)
🆔 @libisca
#معرفی_نرم_افزار_کاربردی
نرم افزار شبیه ساز اندروید در ویندوز (MEmu Android Emulator 7.2.5)
نرم افزاری مفید با پشتیبانی از زبان فارسی برای افرادی که طرفدار اندروید هستند و به شما این امکان را می دهد تا برنامه ها و بازی های اندروید خود را بصورت تمام صفحه در ویندوز اجرا کنید.
توسط نرم افزار MEmu میتوانید اپلیکیشن های اندروید را بدون داشتن گوشی یا تبلت اندروید، دقیقا به همان صورت در ویندوز خود تست و استفاده کنید. این بدان معنی است که می توانید از برنامه ای که روی دسکتاپ در حال نمایش است درست مثل زمانی که روی تلفن همراه خود با آن کار می کردید بهره مند شوید.
برای دانلود نرم افزار میتوانید به وبگاه زیر مراجعه فرمایید: https://b2n.ir/783597
🆔 @libisca
#تاژه_های_نشر
دانشنامه صحیفه سجادیه/ زیر نظر فضل الله خالقیان؛ ناظر علمی محیالدین بهرام محمدیان/ انتشارات مدرسه (تهران)/ چاپ اول: 1399/ 556 صفحه.
در معرفی ناشر از "دانشنامه صحیفه سجادیه" آمده است: این کتاب شرح و تبیین مفاهیم و مضامین موجود در نیایشها و مناجاتهای امام سجاد (ع) در صحیفه است که در قالب مقالات متعدد تدوین شده است. پیش از این بیش از ۸۰ شرح بر این مناجاتها نوشته شده است. اکثریت این ترجمهها و شرحها، عالمانه و قابل ستایش است و هر کدام بخشی از معارف این کتاب شریف را برای خوانندگان خود تبیین کرده و توضیح دادهاند. اما کتاب حاضر همچنان که از نامش پیداست در قالب دانشنامه و فرهنگنامه برای جوانان تدوین شده، به همین دلیل هم در نگارش مقالات و هم در انتخاب مدخلها به صبغه تربیتی مخاطب توجه شده است. همچنین نگارش ساده و روان این کتاب کمک میکند تا عموم علاقهمندان به معارف اهل بیت (ع) نیز بتوانند از آن استفاده کنند.
کتاب "دانشنامه صحیفه سجادیه" دارای ۳۵۰ مقاله کوتاه، متوسط، بلند و مفصل است که موضوعات متعدی همچون شخصیتهای تاریخی مرتبط با صحیفه، اسناد و راویان، مستدرکات، مترجمان و شارحان برگرفته از نیایشهای امام سجاد (ع) را در خود جا داده است.
#صحیفه_سجادیه
#امام_سجاد(ع)
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
عرفان تطبیقی/ تالیف هادی وکیلی/ انتشارات موسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر (تهران)/ چاپ اول: 1398/ 727 صفحه.
با عبور از دوران چالش ادیان و مذاهب در برابر تفکر مادیگرا و توسعه شگرف دانش و فناوری که با تصرف در طبیعت و بیتوجهی به روح فراطبیعی حاکم بر زندگی درونی همراه بود، زندگی معنوی از طریق گسترش روشهای تعامل فردی و اجتماعی با مفاهیم و مضامین عرفانی دوباره در حال احیا شدن است. این امر نوعی بازپیرایی و نوسازی در اصول نظری و عملی عرفان به منظور بازیافت روح کمال معنوی و گوهر ناب عرفانی را میطلبد. بیتردید برای دستیابی به چنین هدفی روشی بهتر از مطالعه تطبیقی و مقایسه تجربهها و آموزههای عرفانی نمیتواند ما را یاری کند. این کتاب، کوششی است به منظور دستیابی به جوهر اصیل عرفانهای جهان که در عین حال زمینهای مناسب را برای داوری بیطرفانه درباره آنها نیز فراهم میکند. این کتاب، حاصل ترجمه چند فصل از یک کتاب و چند مقاله است. فصلهای دوم تا نهم، ترجمهای است از کتاب «سیدنی اسپانسر» با عنوان «عرفان در ادیان جهان» و بخشهای اول تا سوم از فصل دهم نیز به ترتیب مقالات «حقیقت غایی در ادیان جهان»، «جایگاه انسان در ادیان جهان» و «همه خدایی و مسیحیت» میباشد.
#عرفان
#معنویت
#زندگی_معنوی
#عرفان_در_ادیان
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
آموزش عالی و تحولات فرهنگی اجتماعی زنان/ به کوشش لیلا فلاحتی/ انتشارات پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی (تهران)/ چاپ اول: زمستان 1398/ 653 صفحه.
این کتاب مشتمل بر مجموعه مقالاتی است که ابعاد مختلفی از حضور زنان را در آموزش عالی مطالعه میکند. در این مقالات «دانشگاه و نقش آن در تحولات ذهنیتی دختران دانشجو»، «جایگاه آموزش عالی در مشارکت زنان»، «تأثیر برابری جنسیتی در آموزش عالی بر مشارکت سیاسی زنان»، «نقش فناوریهای اطلاعات و ارتباطات در توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی زنان» و... بررسی میشود.
همچنین، این کتاب قرار است در تاریخ 17 شهریور 1399 از ساعت 15 تا 17 با حضور لیلا فلاحتی (به عنوان تدوینگر کتاب)، صدیقه شکوری راد و نسیم السادات شریعتپناهی (به عنوان منتقدان کتاب) مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
علاقهمندان میتوانند این نشست را در اتاق گفتگوی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی به آدرس b2n.ir/iscs و همچنین اینستاگرام و سایت پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دنبال کنند.
#آموزش_عالی_و_زنان
#زنان_دانشجو
#زنان_در_توسعه
#ایران
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
اخلاقیزیستن و تبیین ادله آن: مقایسه نظرگاه اسلام و مسیحیت بر اساس قرآن و عهدین/ تالیف مصطفی آزادیان/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1398/ 292 صفحه.
این پژوهش می کوشد با روش توصیفی تحلیلی پاسخ های دو دین بزرگ الهی، یعنی اسلام و مسیحیت را به این پرسش اصلی که "چرا باید اخلاقی زندگی کرد؟" جویا شود.
برای ارائه پاسخ درست و منطقی به این پرسش اصلی، باید ابتدا مبانی بحث کاملا مشخص شود، به همین جهت بخش نخست دربارۀ مبانی خداشناختی، جهان شناختی، انسان شناختی و ارزش شناختی بحث می کند.
در مرحلۀ بعد باید تبیین شود که مراد از اخلاقی زیستن چیست و زیست اخلاقی چه ساحت هایی را در بر می گیرد و موانع آن کدام است، به همین جهت در بخش دوم به مفهوم شناسی اخلاقی زیستن پرداخته است.
مراد از اخلاقی زیستن آن است که شخص دارای صفات، حالات و ویژگی های اخلاقی باشد و در زندگی بر اساس آگاهی و اختیار خود کارهای ارزشی که متصف به خوب و بد می شوند و می توانند برای نفس انسان کمالی و یا نقصی را ایجاد کنند، انجام دهد.
بعد از تبیین مبانی و مفهوم شناسی اخلاقی زیستن، در بخش سومِ کتاب که مهم ترین بخش آن به حساب می آید به صورت خاص به پرسش اصلی پاسخ می دهد.
اسلام و مسیحیت بر این باورند که اخلاقی زیستن امری عقلانی است و می توان با ارائه دلائلی درستی آن را توجیه کرد. ادله اخلاقی زیستن از دیدگاه اسلام که عبارت اند از: تخلق به اخلاق الهی؛ تخلق به اخلاق پیامبر اعظم (ص) و اولیای الهی؛ دریافت پاداش و مجازات الهی در دنیا؛ دریافت پاداش و مجازات الهی در آخرت؛ حضور در محضر الهی؛ دوراندیشی و دفع عقاب محتمل؛ تجسم حقیقت وجودی انسان و نیل به کمال نهایی و سعادت جاودانی است.
ادله اخلاقی زیستن از دیدگاه مسیحیت که عبارت است از: تقلید از خدا؛ تشبّه به عیسی مسیح علیه السلام؛ ورود به ملکوت خدا/ آسمان؛ نیل به نجات و رستگاری.
بدین ترتیب این پژوهش در سه بخش اصلی و هر بخش در قالب دو فصل متناظر به هم دیدگاه های اسلام و مسیحیت را بر اساس قرآن کریم و عهدین به بحث و کاوش میگذارد. در پایان، به جمع بندی مطالب پرداخته موارد تشابه و تمایز میان دیدگاه اسلام و مسیحیت را برجسته کرده و با بیان چالش هایی که مسیحیت با آنها مواجه است، مطالب خود را به پایان برده است.
#اخلاق_اسلامی
#اخلاق_مسیحی
#اخلاق_تطبیقی
🆔 @libisca
#همایش_مجازی
دانشگاه امام صادق (ع) برگزار مینماید:
"سومین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی"
شیوه برگزاری: مجازی؛ طبق اعلام وب سایت همایش.
زمان برگزاری: آبان ماه 1399.
برخی از محورهای اصلی همایش:
نسبت حکمرانی نوین و سواد رسانهای؛
مردمی سازی سواد رسانهای؛
کارگزاران و سواد رسانهای؛
کاربردسازی سواد اطلاعاتی؛
و ...
آخرین مهلت ارسال مقالات: 31 شهریور 1399.
همراه با اعطای جوایز به مقالات برتر.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت همایش به آدرس http://milconf.ir/fa مراجعه نموده و یا با شماره تلفن 02188094913 تماس حاصل فرمایند.
🆔 @libisca
#نشست_علمی
نشست «تبیین و تحلیل دو سنت اصلی علم تربیتی مدرن» برگزار میگردد.
گروه علوم تربیتی شورای بررسی متون و کتب پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در ادامه سلسله نشستهای نقد درون گفتمانی علوم تربیتی، نشست "تبیین و تحلیل دو سنت اصلی علم تربیتی مدرن" را با همکاری گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار میکند.
سخنران: حجتالاسلام علی لطیفی، عضو هیات علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه.
مدیر نشست: حجتالاسلام علیرضا صادقزاده رئیس گروه علوم تربیتی شورای بررسی متون و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس.
زمان برگزاری: پنجشنبه، 20 شهریور 1399، ساعت 19 تا 19:45.
شیوه برگزاری: مجازی، با مراجعه به لینک: webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-96p-prj
🆔 @libisca
#دسترسی_به_منابع_علمی
آیا میدانید؟
با عضویت رایگان در سامانه گنج ایرانداک، به متن کامل بیش از 438 هزار پایاننامه کارشناسی ارشد و دکتری دسترسی پیدا میکنید؟
چند وقتی است که پایگاه ایرانداک این امکان را برای کاربران فراهم نموده که با عضویت در سامانه گنج این پایگاه بتوانند هفتهای 5 پایاننامه تمام متن را به طور رایگان دانلود نمایند.
در این شیوه، بعد از جستجوی کلیدواژه مورد نظر (از طریق جستجوی ساده و یا پیشرفته) امکان فیلتر کردن نتایج بر اساس مقطع تحصیلی، سال تحصیلی، کلیدواژههای نویسنده، دانشگاه مربوطه، نویسنده و استاد راهنمای پایاننامه، موضوع و نیز رشته مورد نظر فراهم میگردد.
همچنین امکان اخذ خروجی نتایج بازیابی در قالب فایل اکسل و قالبهای دیگر فراهم گردیده است.
لینک دسترسی: ganj.irandoc.ac.ir
🆔 @libisca
انتشار شماره سوم (پاییز 1399) فصلنامه پژوهش های فقهی/ انتشارات دانشگاه تهران/ دسترسی به مقالات: https://jorr.ut.ac.ir/issue_9845_10053.html
🆔 @libisca
فهرست مقالات شماره سوم (پاییز 1399) فصلنامه پژوهش های فقهی/ انتشارات دانشگاه تهران/ دسترسی به مقالات: https://jorr.ut.ac.ir/issue_9845_10053.html
1. بررسی احکام و آثار مالکیت بر فضا و قرار زمین: مطالعۀ تطبیقی در فقه اسلامی و کامنلا
علی محمد یثربی قمی؛ پوریا شیرخانی
2. واکاوی مستندات دیۀ جنایت بر مجموع پلکها و کمتر از آن (نقد و کاوشی فقهی در مبانی مادۀ 590 و 591 قانون مجازات اسلامی)
امین سلیمان کلوانق؛ احمد باقری؛ احمد مرتاضی
3. نظریۀ اصالت جنگ یا صلح از دیدگاه اباضیه
ابراهیم قاسمی
4. بررسی تحلیلی ماهیت اسقاط حق و آثار مترتب بر آن
زهرا الانی؛ محمد علی راغبی
5. نقد و بررسی دیدگاه آیتالله خویی (ره) در حجیت خبر واحد در تفسیر قرآن
مهدی محمدزاده بنی طرفی
6. بررسی امکان وصیت کودکان
مرتضی رحیمی؛ زهرا آتشی
7. تأملی در جریان قاعدۀ درأ در صورت تردید در صِغَر و یا جنون جانی (با رویکردی بر نظر امام خمینی(ره))
سیف اله احدی؛ سید سجاد محمدی؛ شفیع عباسی اصل
🆔 @libisca
40.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شرح_حدیثی_از_امام_سجاد(ع)
شرح یکی از احادیث امام سجاد (ع) توسط مقام معظم رهبری در درس خارج فقه
🆔 @libisca
#فراخوان_مقاله_همایش
فراخوان مقالات همایش بینالمللی «عقلانیت، خداباوری و خداناباوری» اعلام شد.
این همایش در تاریخ 11 و 12 اسفند ۱۳۹۹ از سوی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار خواهد شد.
- مقالات پذیرفتهشده در مجموعه مقالات همایش منتشر خواهند شد.
ـ مقالات برتر در نشریات برگزیده علمی ـ پژوهشی چاپ خواهند شد.
ـ به نویسندگان مقالات گواهی پذیرش در همایش داده خواهد شد.
مهلت ارسال چکیده مقالات: 1399/7/30
مهلت ارسال اصل مقالات: 1399/9/30
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره تلفن 09126038893 تماس گرفته و یا به وبسایت همایش مراجعه نمایند: http://rta.irip.ac.ir
🆔 @libisca
#رتبه_بندی_مجلات_علمی
آیا میدانید؟
بر اساس آییننامهای که در اردیبهشت ۱۳۹۸ از طرف وزارت علوم، تحقیقات، و فناوری صادر شد، دستهبندی پیشین مجلات دارای گواهی اعتبار علمی که با عناوینی چون «علمی-پژوهشی»، «علمی-ترویجی» مشخص میشد، حذف و تمامی مجلات در ارزیابی سالانه اعتبار علمی خواهند داشت؟
بر پایه این آییننامه، مجلات علمی بر اساس معیارهایی مانند انتشار به موقع، داشتن وبگاه استاندارد، ساختار و کیفیت مقالات، فرایند داوری و پذیرش، نمایههای استنادی و رعایت اخلاق علمی، بین صفر تا ۱۰۰۰ امتیاز دریافت میکنند و بر اساس این امتیاز در ۵ رتبه قرار میگیرند که بالاترین رتبه «بینالمللی» و پس از آن «رتبه الف»، «رتبه ب»، «رتبه ج» و «رتبه د» خواهد بود.
🆔 @libisca
#بازدید_از_کتابخانه
بازدید آقای دکتر رحیمی شَعرباف، معاون محترم پژوهش و فناوری وزارت علوم و دبیر کل شورای عالی علوم ، تحقیقات و فناوری، از کتابخانه مرکزی پژوهشگاه علوم فرهنگ اسلامی پنجشنبه 1399/6/27
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
مبانی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از منظر امام خامنهای/ تالیف سید محمدجواد قربی/ انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1399/ 355 صفحه.
این اثر با هدف بررسی دیدگاههای رهبر معظم انقلاب اسلامی و تدابیر ایشان از جمله تبیین و تشریح مختصات الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، ارتباط وثیق مردم و دولت در فرایند پیشرفت، ارتقای توانمندی علمی در جامعه، ولایتمداری در فرایند پیشرفتِ جامعه اسلامی _ ایرانی و … به شناخت و آگاهی راهکارها و مبانی الگوی پیشرفت اسلامی پرداخته است.
این کتاب در ۵ فصل تنظیم شده است؛ فصل اول تحت عنوان "کلیات" به تعریف، شناخت و مفاهیم اصطلاحات مربوطه اعم از توسعه و پیشرفت پرداخته است. فصل دوم و سوم به تفصیلِ مفهوم و مبانی «الگوی اسلامی _ ایرانی پیشرفت» اختصاص یافته و آنها را به صورت جزئی برای خواننده تشریح میکند. فصل چهارم، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را در عرصه فکر، علم، و زندگی بررسی میکند و سرانجام، بیان راهکارهای تحقق الگوی اسلامی _ ایرانی پیشرفت مبحث فصل پایانی این اثر میباشد.
#دیدگاه_مقام_معظم_رهبری_درباره_پیشرفت
#الگوی_اسلامی_ایرانی_پیشرفت
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
تاریخ تصوف و عرفان اسلامی : از آغاز عصر صفوی تا اواخر دوره قاجاریه/ تالیف رضا اسفندیار؛ زیر نظر شهرام پازوکی/ انتشارات سمت (تهران)/ چاپ اول: زمستان 1398/ 236 صفحه.
موضوع این کتاب بررسی تاریخی تصوف در یکی از مقاطع مهم تاریخ و فرهنگ ایران یعنی از آغاز عصر صفوی تا اواخر دوره قاجاریه است. از دلایل اهمیت این دوره آن است که تأثیرات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آن را میتوان همچنان در ایران معاصر مشاهده کرد. تشکیل حکومت صفوی به عنوان نخستین حکومت ملی ایران و رسمیت یافتن تشیع به عنوان عاملی اساسی در شکلگیری هویت ملی؛ در حقیقت، نقطه عطفی در تاریخ ایران به شمار میرود که تأثیرات چشمگیری بر ابعاد گوناگون حیات دینی و فرهنگی ایرانیان از جمله تصوف و عرفان اسلامی بر جای گذاشت. بنابراین در این کتاب تلاش شده است مباحثی از قبیل زمینههای ظهور صفویان، وضعیت تصوف و عرفان اسلامی در این دوره، نسبت عالمان بزرگ این عصر با تصوف و عرفان و همچنین طریقههای تصوف و مهمترین آنها طرح و معرفی شود.
#تصوف_در_ایران
#عرفان_در_ایران
#صفویه
#قاجاریه
#فرقه_های_تصوف
#عارفان
🆔 @libisca