📢آیین عبادی-سیاسی نماز جمعه پردیسان قم به امامت حجت الاسلام و المسلمین حامدی
🔰 با سخنرانی و ارائه گزارش مهدی توکلیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم
🔶 پردیسان، بلوار امام علی (ع)، مسجد جامع امیرالمومنین (ع)
🗓 ۱۹ آبان ۱۴۰۲؛ ساعت ۱۱:۳۰
🔊 @qomplir
💠امام زاده شناسی؛
حضرت موسی المبرقع علیه السلام :
🌷نام ؛ ابواحمد،موسی ابن محمد التقی الجواد علیهما السلام .
🌷لقب ؛ مبرقع؛ آن حضرت را به جهت پوشاندن چهرهاش با نقاب، مُبَرقَع مینامیدهاند. وگفته شده آن بزرگواربه خاطرزیبایی خاصی که داشته و برای این که از چشم زخم مردم دور باشد، به توصیه امام جواد علیه السلام از نقاب استفاده می کرده است.
🌷 کنیه ؛ ابواحمد و ابوجعفر.
🌷پدر ؛ حضرت امام محمد تقی الجواد علیه السلام .
💐 ابویحیای صنعانی می گوید:" دَخَلتُ عَلى أبي الحسن الرِّضا عليه السلام وَهُوَ بِمَكَّةَ وَهُوَ يَقشِرُ مَوزا وَيُطعِمُهُ أبا جَعفَرٍ عليه السلام فَقُلتُ لَهُ : جُعِلتُ فِداكَ هذا المَولودُ المُبارَكُ ؟ قالَ : نَعَم يا يَحيى هذا المَولودُ الَّذي لَم يولَد في الإسلامِ مِثلُهُ مَولودٌ أعظَمُ بَرَكَةً عَلى شيعَتِنا مِنهُ ". « در مكّه به حضور امام رضا عليه السلام رسيدم ، ديدم حضرت ، موزى پوست مى كَند و در دهان ابو جعفر (امام جواد) عليه السلام مى گذارد . عرض كردم : فدايت شوم ! فرزند گرامى شما همين است ؟ فرمود : آرى يحيى ! اين فرزندى است كه هيچ فرزندى در اسلام بابركت تر از او براى شيعيان ما زاده نشده است ».
🌷 مادر ؛ سمانه مغربیه سلام الله علیها؛
💐حضرت سَمانه علیها السّلام از اهالی مغرب (حدود بین آفریقا و اندلس) بود که دست تقدیر او را به مدینه آورد و همسر امام جواد علیه السّلام گردید. این بانوی با کمال، به قدری در راه کمالات و فضایل معنوی، ممتاز بود که او را سیّده و اُمُّ الفضل (مادر ارزشها) مینامیدند. در زهد و تقوا در عصر خود بینظیر بود و بیشتر روزهای سال، روزه مستحبی میگرفت.هنگامی که سمانه با کاروان مغرب، به مدینه آمد و توسّط محمّد بن فرج به خانه امام جواد علیه السّلام راه یافت و همسر آن حضرت گردید، امام جواد علیه السّلام در شأن او چنین فرمود:
"اِنَّ اِسْمَها سَمانَةٌ، وَ اِنَّها اَمَةٌ عارِفَةٌ بِحقِّی، وَ هِیَ مِنْ نِساءِ الْجَنَّةِ، لا یُقَرِبُّها شَیْطانٌ مارِدٌ، وَ لا یَنالُها کَیْدُ جَبّارٍ عَنِید، وَ هِی کانَتْ بِعَیْنِ اللهِ الَّتِی لا تَنامُ، وَ لا تَخَلَّفَ عَنْ اُمِّهاتِ الصِّدِّیقین وَ الصّالِحِینَ".«نام او سَمانه است. او بانویی است که به حقّ مرا میشناسد. او از بانوان بهشت است. شیطان سرکش به او نزدیک نشود و نیرنگ طاغوت عنود به او راه نیابد. او همواره مورد نظر لطف خداوندی است که هرگز خواب ندارد و همطراز مادران افراد صدّیق و صالح است.»
💐عالم بزرگ، سید مرتضی در کتاب عیون المعجزات، در شأن حضرت سَمانه مینویسد: "وَ کانَتْ مِنَ القانِتاتِ".«او از بانوانی بود که در مقام عبادت خدا نهایت خشوع و خضوع را داشت و پیوندیش با خدا، بسیار گرم و تنگاتنگ بود». (ریاحین الشّریعه، ج ٣، ص ٢٣ - منتخب التّواریخ، ص ٧٨٩، به نقل از اثبات الوصیّه مسعودی).
🌷ولادت ؛ حضرت ابواحمد موسی المبرقع (ع) فرزند امام نهم حضرت جوادالائمه(ع) و برادر تنی حضرت امام هادی(ع) ، در سال ۲۱۴هجری قمری ،دوسال بعد از ولادت امام هادی علیه السلام ، درروستایی به نام صریا ، چند کیلومتری مدینةالنبی ، دربیت منور حضرت امام محمد تقی ،(جواد الاِئمه(ع)) وبانویی پاکیزه سمانه مغربیه(س) پابه عرصه وجود نهاد ونامش را به اعتبار جد بزرگوارش حضرت موسی بن جعفر (ع) موسی نهادند. این مولود بابرکت را با کنیه ابواحمد می خواندند . 🌷محل زندگی ؛ مدینه،بغداد،کوفه ،کاشان وقم.
🌷همسر ؛ حضرت موسی مبرقع (ع)در کوفه با بانویی به نام« بریهه» ازدواج کرد.
🌷فرزندان ؛ غالب رجال نگاران و نسب شناسان تصریح کرده اند: ایشان صرفاً دو پسر به نام های احمد و محمد داشته است که فرزندش محمد ،بلاعقب از دنیا رفت و نسل موسی مبرقع از طریق فرزند دیگرش احمد ادامه پیدا کرد. واولادوی هم از پسرش محمد اعرج است.
🌷 مدت عمر ؛ 82 سال.
🌷وفات ؛ 22ربیع الثانی سال 296 قمری.
🌷مزار شریف ؛ ایران، قم ، خیابان طالقانی (اذر)،محله چهل اختران که مضجع شریف آن امام زاده واجب التعظیم،محل زیارت و تکریم شیعیان است.
#سطح_یک_امامزاده #بقاع_متبرکه
#مضجع_شریف_و_نورانی_موسی_مبرقع
22 ربیع الثانی/16 آبان ماه 1402➣┅─
کانال حرم مطهر حضرت موسی مبرقع «ع»
💠➣┅───────────
🕌 @Hazratemoosa
https://eitaa.com/libshqom
📗معرفی کتاب
🌺زیبای رانده شده🌺
📗 معرفی✂️ کوتاه کتاب
این اثر درباره زندگی برادر امام هادی(علیه السلام)، موسی مبرقع است که برای زیارت مزار عمهاش، حضرت معصومه (سلام الله علیها) به شهر قم میآید. موسی بن محمد الجواد (علیه السلام) (۲۱۴-۲۹۶ هـ. ق)، فرزند امام جواد(علیه السلام) و برادر کوچکتر امام هادی(علیه السلام) است. او در چهل سالگی از مدینه به قم مهاجرت کرد و تا پایان عمر ساکن این شهر بود. وی در دوران حیات در قم مورد تکریم بزرگان و مردم شهر بود و پس از درگذشتش عباس بن عمرو غنوی، حاکم قم بر پیکر وی نماز خواند. مدفن این بزرگوار در قم است و به دلیل این که چهرهاش را میپوشانید، مبرقع نام گرفته است.
📖 قطعهی ✂️کوتاه کتاب
خداوند فرمود: کلمه لاالهالاالله قلعۀ محکم من است. هرکس آن را برزبان آورد، وارد این قلعه شده و هرکس وارد این قلعه شود، من او را عذاب نمیکنم. تمام مردم این حدیث را شنیدند و هزاران نفر آن را نوشتند.
وقتی ما اهلبیت هدیهای به کسی بدهیم، آن را پس نمیگیریم.
با دیدن چهرۀ زیبای او میپرسیدند: تو چرا اینقدر زیبایی؟...
#امامزاده_موسی_مبرقع_علیه_السلام
https://eitaa.com/libshqom
💠#معرفی_شاعران_معروف_ایران
🌟فیضی دکنی🌟
🌟📚🌟📚🌟📚🌟📚🌟
📚شیخ ابوالفیض بن مبارک (زاده ۲۴ سپتامبر ۱۵۴۷ م/۹۵۴ ق در اگرا - درگذشت ۵ اکتبر ۱۵۹۵/ ۱۰۰۴ ق در لاهور)، معروف به فیضی دکنی یا فیضی فیاضی متخلص به «فیضی» شاعر پارسیگوی هند بود. شیخ فیضی در ۱۵۸۸ به دربار جلال الدین اکبرشاه امپراتور بزرگ گورکانی هند راه یافت و به مرتبهٔ امیری و ملکالشعرایی رسید و بعد از غزالی مشهدی ملک الشعرای دربار او شد. او پس از امیر خسرو و حسن سجزی در صف اول شاعران هند است.برخی او را موجب تجدیدنظرهایی که اکبرشاه در طریقهٔ شریعت قایل شد و ایجاد دین الهی، دانستند و وی را به الحاد و زندقه نسبت کردند
🌟موقعیت ادبی - هنری🌟
🌟فیضی از سرآمدان سخن فارسی در هندوستان و در قصیده و غزل و مثنوی صاحب مقامی شامخ است و به شعر خود میبالید. او به تقلید از نظامی مثنویهایی بنام «سلیمان و بلقیس» و «نل و دمن» و «هفت کشور» و «مرکز ادوار» و نیز داستان «گیتا» را به نظم کشیدهاست. شیخ فیضی همچنین در علوم ادبی و دینی مطلع و صاحب تفسیری بنام «سواطع الالهام» بود.
📚وی هم در قصیده و هم در غزل به مقام بزرگی رسید و سبک قدما را در مواردی به بهترین نحو تقلید کرد. او نه تنها در هند موجب گسترش زبان فارسی بود و از شعرای ایران که به هند میرفتند حمایت میکرد بلکه از آنجایی که در عثمانی نیز آثار او مورد اقبال بود، نفوذ او موجب انتشار ادبیات ایران در آن منطقه گردید.
🌟برخی منابع او را ازجمله خوشنویسان خط نستعلیق نام بردهاند
https://eitaa.com/libshqom
📢 در آستانه هفته کتاب؛
نشست کتابدرمانی از دیدگاه روانکاوی برگزار میشود
🔰 به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم، نشست کتابدرمانی از دیدگاه روانکاوی با تدریس حسن نوروززاده، رواندرمانگر و مدرس دانشگاه برگزار میشود.
زمان: پنجشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۲، ساعت ۱۵
مکان: خیابان امام خمینی (ره)، رو به روی پمپ بنزین، کتابخانه مرکزی قم، سالن جلسات
🌐 B2n.ir/z42173
🔊 @qomplir
https://eitaa.com/libshqom
📸 با حضور معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی؛
پوستر هفته کتاب 1402 نهاد کتابخانه های عمومی کشور رونمایی شد
🔰محمدرضا هراتی معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی در نشستی خبری که امروز چهارشنبه ۱۷ آبان ماه با همراهی جمعی از مدیران نهاد در کتابخانه هدهد سفید تهران برگزار شد، از پوستر هفته کتاب 1402 نهاد کتابخانه های عمومی کشور رونمایی کرد.
🌐 iranpl.ir/xrpN
🔊 @qomplir
https://eitaa.com/libshqom
📚 معرفی کتاب «رسم جهاد»
تجربههای کار جمعی در جهاد سازندگی به روایت حسینعلی عظیمی
✍️تحقیق و تدوین: علی مشایخی، محمدرضا حسینی
📖تعداد صفحات: ۱۹۷ صفحه
💭 این کتاب با نثری روان از ۱۱ فصل تشکیل شده که مهمترین آنها تشکیل ساختار، رابطه با مردم، دولتی شدن جهاد، کمیته فرهنگی و جهاد سازندگی در جنگ است.
🔻تولید شده در مرکز حرکتهای جهادی بسیج سازندگی استان قم
#معرفی_کتاب | #نشر_دهیم
📍با جهادگران استان قم همراه باشید👇
@jahadgaraan_qom
https://eitaa.com/libshqom
📢آیین عبادی-سیاسی نماز جمعه پردیسان قم به امامت حجت الاسلام و المسلمین حامدی
🔰 با سخنرانی و ارائه گزارش مهدی توکلیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم
🔶 پردیسان، بلوار امام علی (ع)، مسجد جامع امیرالمومنین (ع)
🗓 ۱۹ آبان ۱۴۰۲؛ ساعت ۱۱:۳۰
🔊 @qomplir
https://eitaa.com/libshqom
#یک_قاچ_کتاب📚📚📚
بین زمین و آسمان بودیم، توی هواپیما. داشتیم میرفتیم سوریه. نگاهم به حاجی بود. سرش را تکیه داده بود به صندلی و چشمهایش را بسته بود. انگار که خوابیده باشد. از شیشه هواپیما دو جنگنده آمریکایی را دیدم که مثل لاشخور دور و برمان می پلکیدند. دلم هری ریخت. ترس برم داشت. فکرم پیش حاجی بود فقط. یک دقیقه گذشت. دو دقیقه... همان طور که به صندلی تکیه داشت، چشمهایش را باز کرد...
📚 سلیمانی عزیز
🖋انتشارات حماسه یاران
https://eitaa.com/libshqom
📣#خبر
🔰پوستر سیویکمین دوره هفته کتاب رونمایی شد
🔸پوستر سیویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران همزمان با دومین نشست شورای برنامهریزی هفته کتاب سیویکم رونمایی شد.
🔸 سیویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «آینده خواندنی است» از بیستوسوم تا سیام آبانماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
📚https://eitaa.com/libshqom
🔻خاطرهای از شهید محمدجواد دلآذر
🔸امروز فضیلت زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست. «مقام معظم رهبری»
◀️ ستاد برگزاری یادواره سردار شهید مهدی زینالدین و ۶۰۹۰ شهید استان قم
🔹خبرگزاری بسیج استان قم🔹
👇https://eitaa.com/libshqom
💠#معرفی_شاعران_معروف_ایران
🌟رابعه بلخی🌟
🌟📚🌟📚🌟📚🌟📚🌟📚
📚رابعه دختر کعب قُزداری که به رابعه بلخی هم شناخته شدهاست، شاعر پارسیگوی نیمه نخست سده چهارم هجری (۹۱۴-۹۴۳میلادی) است.وی طبق اسناد موجود، نخستین شاعر زن پارسی گوی است. پدرش کعب قزداری، از عربهای کوچیده به خراسان و فرمانروای بلخ و سیستان و قندهار و بست بود. از تاریخ ولادت و مرگ رابعه اطلاعات درستی در دست نیست. آنچه قطعیست آن است که او همدوره با سامانیان و رودکی بوده و به استناد گفتار عطار نیشابوری با رودکی دیدار و مشاعره داشتهاست. زمان مرگ رابعه به احتمال قریب به یقین پیش از مرگ رودکی بودهاست، بنابراین تاریخ مرگ او را میتوان پیش از سال ۳۲۹ هجری قمری در نظر گرفت.
🌟اشعار رابعه🌟
📚از رابعه جز هفت (به روایتی یازده) غزل و قطعه در دست نیست. ظاهراً تمامی اشعار وی بدست برادرش حارث معدوم گردیده و الباقی در گذر زمان از بین رفتهاست. اما قلیل اشعار بازمانده از وی بیانگر ذوق سرشار وی و تسلط او بر سرایش شعر است. رابعه را مادر شعر پارسی خواندهاند. او بحور و اوزانی را وارد شعر پارسی نموده که تا پیش از آن کسی در آن اوزان شعر نمیسرودهاست. به عنوان مثال شمس قیس رازی در کتاب المعجم فی معاییر اشعار العجم عقیده دارد که دختر کعب در بیت زیر بحری بر بحور پارسی افزودهاست (بحر مسدّس مخنّق):
🌟ترک از درم درآمد، خندانک
آن خوبروی چابک، مهمانک
📚 https://eitaa.com/libshqom