🌸 #پرسش_و_پاسخ
🌸استاداصغرطاهرزاده
💠سوال شماره32347
⁉️سلام و ادب خدمت استاد گرامی پرسشها را بعد از مدتی نگاه میکردم. یک پرسش قدیمی بود دوستی در اثر سفر به کربلا و عدم رعایت همراهان کورونای سختی گرفته بودندو بابت مصائب خصوصاً ریرش مو خیلی شاکی بودند گفتم عرض کنم شاید باز ببینند ریزش موی کرونا اغلب بعد از چند ماه جبران میشود و خوب میشود نگران نباشند خصوصاً اگر مواد مغذی بخورند زودتر بر میگردد. منم تابستان گرفتم الان موها تقریبا برگشته خوب شده. در مورد این قبیل اساتید دین و اخلاق هم چه عرض کنم. از عامی و عالم امر دین را سهل گرفتند و بنده که کلام جدید و قدیم و فلسفه قدیم و جدید را آشنام میبینم چه قدر فهم یقینی حقایق دینی و ارتباط ماده و معنا دشوار است و در عجبم از توهم همه چیز دانی قشر عامی و منبری و حرفهای ذوقی در ساخت علم و دین که دین و دنیای مردم را مثل جان این عزیز به بازی گرفته است. فکر میکنم امروز دین را باید از دست منبری ها و اساتید اخلاق ذوقی و بعضی امام جمعه ها هم نجات داد نه فقط منوتو و اینستاگرام
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: با تشکر از تذکر و راهنمایی جنابعالی. توصیه شما را به آن کاربری که چنین مشکلی داشت، ارسال میداریم. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/32347
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🔸 #یادداشت_ویژه
🔮استادطاهرزاده
💠انسان سیاسی در افق انقلاب اسلامی
🌐https://lobolmizan.ir/special-post/953
🔻#صوت
🌐https://lobolmizan.ir/special-post/953#sound-row-4060
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
پیام رسان سروش
📱sapp.ir/lobolmizan
پیام رسان ایتا
📱eitaa.com/lobolmizan
آدرس اینستاگرام
🌐
https://www.instagram.com/asghar_taherzadeh
🔸 #یادداشت_ویژه
🔮استادطاهرزاده
💠انسان سیاسی در افق انقلاب اسلامی
✅باسمه تعالی
1- اگر رابطهای بین مسئله داشتن و مسئولیت داشتن هست، که هست. مسئله ما در این تاریخ چیست و مسئولیت ما کدام است؟ آیا میتوان با ظهور انقلاب اسلامی به امکانی فکر کرد که مقابل ما گشوده شده به عنوان افق تازهای که مدّ نظر ما آمده تا به زندگی دیگری ما را راهنمایی کند، ورای زندگی غربزدگی کنونی؟ چه چیزی در تاریخ ما با انقلاب اسلامی رخ داده است که نه زندگی گذشته میتواند کفاف بودن ما را به ما بدهد و نه زیست جهان مدرن چنین توانایی را دارد؟ آیا نوعی آمادگی در راستای اتحاد ظاهر و باطن و تحولی در جانها در حال وقوع نیست تا انسان شأن حقیقی خود را باز یابد و انسانی شود که سیاست او عین دیانت او گردد؟
همه چیز حکایت از آن دارد که مسئله ما گشودهشدن به آیندهای است که در حال تولد انسان جدیدی است، برای عبور از بیاخلاقیها که ما را فرا گرفته، باید به انسانی فکر کرد که با انقلاب اسلامی در حال به ظهورآمدن است و حاج قاسم سلیمانی نماد چنین انسانی است.
2- باید فکر کنیم چه چیزی به ما نزدیک و چه چیزی از ما دور است. آن چیزی که از ما دور است نقشی در کمککردن به ما، برای تبدیلشدن به آنچه در ذات خود هستیم و باید به سوی آن راهجویی کنیم، ندارد. آیا برای شهدا انقلاب اسلامی نزدیکترین چیزی نبود که میتوانستند از طریق انقلاب اسلامی آن کسی بشوند که باید میشدند؟ و در این حالت تقوا موجب میشود تا ما نزدیکی و دوریِ امور را درست درک کنیم و مواظب پوچکردن اموری نباشیم که سخت با ارزشاند، ارزشهایی مانند دلسوزی برای مردم و احترام به سالخوردگان و گشودگی نسبت به سایر انسانهایی که مانند ما فکر نمیکنند ولی انسانیت خود را زیر پا نگذاشتهاند و این در صورتی برای ما محقق میشود که قصد ما در این امور الهی باشد، آیا برای چنین بودنی راهی جز نظرداشتن به حضور بیکرانه و جاودانیای که در خود داریم، در پیش داریم؟ آیا انسان سیاسی که باید در افق انقلاب اسلامی به ظهور آید راهی جز چنین راهی در این جهان و در این تاریخ دارد؟
3- با نظر به سخن امام سجاد«علیهالسلام» انسان آخرالزمانی را انسانی میدانیم که بیشتر به ذات گسترده و وجودی خود نزدیک شده و در این راستا بنا دارد حضور گسترده خود در جهان را تجربه کند و حضرت امام خمینی«رضواناللهتعالیعلیه» به چنین بودنی که از انسانِ این دوران میشناختند، تاریخ انقلاب اسلامی را ماورای تاریخ مدرن به میان آوردند. انقلاب اسلامی با تذکر حضرت امام«رضواناللهتعالیعلیه»، توجه به بودن گشوده انسان این دوران است. انسانی که بودن خود را مقدم بر دانشاش میفهمد.
4- به این نکته فکر کنید که نه یزید توانست گریبان خود را از دست مولایمان امام حسین«علیهالسلام» برهاند و نه جهان استکباری میتواند با هزینههایی که میکند گریبان خود را از چنگال انقلاب اسلامی که جهت اصلی آن توحیدی و الهی است، رهایی بخشد. زیرا انقلاب اسلامی با تذکری که حضرت روح الله«رضواناللهتعالیعلیه» نسبت به بودن گشوده انسانِ این دوران داشتند، مشعل شهادت را زمین نمیگذارند وگرنه شهید حججیها و شهدای مدافع حرم به ظهور نمیآمدند تا شور ایمانی که تنها با حضور تاریخی، انسانها را در بر میگیرد، همچنان در میان باشد. آیا مردم ما آن شور ایمانی را با تشییع پیکر مبارک شهید حججی دوباره پس از غفلتی که سیاسیون پیش آوردند، تجربه نکردند؟ این عبور از پوچیِ جهان مدرن و حضور در بودنی که با شور ایمانی همراه است. بودنی است که انسان سیاسی در افق انقلاب اسلامی به دنبال آن است.
5- حضور در جهانی دیگر: تعلّقِ تاریخی، همراه با دغدغه و درد، برای رسیدن به آرمانهایی است که معنای خود را در آن آرمانها میتوانیم جستجو کنیم و امروز با انبوه مشکلات، ولی در عین تعلّق به انقلاب اسلامی و در رجوع به امام حسین«علیهالسلام» و روح فداکاری و شهادت، میتوانیم از آن مشکلات عبور کنیم. تا معلوم شود میتوان در تاریخ دیگری وارد شد که آن تاریخ، «جهان بین دو جهان» است. جهانی آزاد از همه تنگناهایی که فرهنگ مدرنیته برای بشر امروز پیش آورده است. انسان سیاسی به معنای واقعی، آن کسی است که متوجه امکانی باشد که در زمانه خود، خداوند برای او فراهم کرده تا به جای تسلیمشدن در مقابل مشکلات، به تاریخی نظر کند که خداوند در دل همین مشکلات برای او اراده کرده است.
6- ما چگونه میتوانیم بفهمیم در این زمان و در این تاریخ فرقهای از فرق اسلامی نیستیم، بلکه به حضور جهانیِ خود با هویت دینی میاندیشیم و اینکه بدانیم اگر از دریچه چشم عقل غربی به خود نگاهکردیم، خود را در این جهان درست درک نکردهایم.
فهم جهان و انسانِ امروزین، هنرِ حضرت امام خمینی«رضواناللهتعالیعلیه» بود که متوجه شدند انسانِ امروزین خودش میخواهد قانونگذار باشد و حکومت از آنِ او باشد.
و در همین راستا باید پشت کار مداوم رهبر معظم انقلاب«حفظهالله» را در مطالعه رُمانهای جهان غرب فهمید، به آن معنا که باید در جهان امروزحاضر بود تا بودنِ آخرالزمانی خود را و سیاستی که در این دوران باید دنبال کند درک نماید که همان در جهان بودن است در عین قدسیبودن.
رهبر معظم انقلاب هم در ۱۴ خرداد سال ۹۹ جملهای در رابطه با حضرت امام خمینی«رضواناللهتعالیعليه» دارند که میتوانیم در همین فضا روی آن فکر کنیم. میفرمایند: «یک نمونهی دیگر از این تحوّل در نگاه به دین و مسائل دینی، پافشاری بر تعبّد بود در عین نگاه نوگرایانه به مسائل؛ یعنی امام، یک فقیه نوگرا، یک روحانی نوگرا بود؛ به مسائل با چشم نوگرایانه نگاه میکرد؛ در عین حال به شدّت پابند به تعبّد.»، منظور از نگاه نوگرایانه آیا همان خرد و سیاستی نیست که انسان در عین تعبد به معادلات جهانی که در آن زندگی میکند، متوجه آینده قدسی بشر آخرالزمانی باشد؟
7- مسئله بودنِ امروزین ما: مسئله ایران و مسئله شخصیت امام خمینی«رضواناللهتعالیعلیه» در این تاریخ و انسانی که به عنوان انسان سیاسی در افق انقلاب اسلامی باید باشیم، مسئله بودن امروزین ما میباشد. بودنی که اخلاق او تجلی وجودِ ذاتی او و وجودِ تاریخی او است. ناکارآمدی تذکرات اخلاقی به جهت نگهداشتن انسانها با خدای دیروز است، غافل از چشماندازی که با انقلاب اسلامی در مقابل ما گشوده شده است. به همان معنایی که در قرآن داریم: «كُلَّ يَوْمٍ هُوَ في شَأْن»، خداوند در هر روز و روزگاری در شأنی در صحنه است.
8- نه نفی جهان مدرن و نه بیرون از آن: حضرت امام خمینی«رضواناللهتعالیعلیه» چه افق و چشماندازی در این تاریخ مقابل ما قرار دادند تا ما از خِرد جهان مدرن و احساس حضور جهانیِ بشر مدرن بیگانه نباشیم و در عین حال از ذات انسانی و هویت قدسی خود بهرهمند گردیم؟ این نوع بودن با توجه به انقلاب اسلامی به عنوان یک تاریخ، برای ما پیش میآید و آنی میشویم که خود را در دفاع مقدس احساس کردیم. خِردی که نه عین جهان مدرن بود و نه بیرون از آن. نفی جهان مدرن و یا فروافتادن در آن، هیچکدام آن بودنی نیست که حضرت امام متذکر آن شدند.
9- بودن آخرالزمانی چه بودنی است؟ شرایط اخلاقی مورد نیاز امروز ما، مجموعهای از دستورالعملهای معین و مدوّن نیست. تمدن نوین اسلامی و انسان سیاسی در افق انقلاب اسلامی نیز با صدور دستورالعمل و بخشنامه پیش نمیآید، بلکه باید ندایی از درون جانِ اهل نظر و علم در داده شود که آنها را به فردا بخواند. آنها اگر بتوانند به فردا نظر کنند و از چشماندازی که در مقابلشان گشوده شده چشم برندارند، به سمت آن حرکت میکنند و در بودنی خود را احساس میکنند که بودنی است به وسعت بودن آخرالزمانی انسان، و حضرت امام«رضواناللهتعالیعلیه» متذکر این «بودن» بودند و در همین راستا نظر به ظهور حضرت مهدی«عجلاللهتعالیفرجه» داشتند و اینکه انقلاب اسلامی را مقدمه ظهور آن حضرت میدانستند، فرمودند: إنشاءالله تشریف بیاورند تا این انقلاب را تقدیمشان کنیم.
10- حرف اصلی: با توجه به آنچه گذشت، آیا نباید انقلاب اسلامی و ایران در راستای بودنِ امروزینِ ما در این تاریخ مسئله اصلی ما و اصیلترین وجه وجودی ما باشد که در راستای شخصیت حضرت امام«رضواناللهتعالیعلیه» آن را دنبال کنیم؟ آیا سیاستمداری و تفکر اجتماعی در بهترین نحوه بودنش، چنین بودنی نیست؟
11- آغازی به سوی گشودهشدن در هستی خود: آنجایی که پای رهانیدن و نجات انسان در میان است، از روحیه قبیلگیِ فکری و یا روحیه مدرنِ غیر قدسی، کاری ساخته نیست، مگر آنکه این انسان پیشاپیش به نسبت بنیادین هستیِ خود، که عین ربط به هستی است، نائل آید و تا آنجاهایی که به خودش مربوط است، از جانب خودش به سوی گشودهداشتن خویش در ساحت حضور در هستی، آغاز کرده باشد
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
🌐https://lobolmizan.ir/special-post/953
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌺 یوم الله 22بهمن گرامی باد
🌺 معرفی #آثار
استاد اصغر طاهرزاده
🌸با موضوع #انقلاب_اسلامی
💠https://lobolmizan.ir/category/50?tab=posts&inner_tab=book
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
آدرس اینستاگرام
📱https://www.instagram.com/asghar_taherzadeh
🌸ولادت #امام_جواد علیه السلام مبارک باد
🔺عِزُّ الْمُؤْمِنِ غِناه عَنِ النّاسِ
🔺عزت مومن در بىنیازى و طمع نداشتن به مال و زندگى دیگران است.(بحار الانوار، ج ۷۲، ص۱۰۹)
🔵استاداصغرطاهرزاده
🔻نگاهی کوتاه به نقش تاریخی حضرت جوادالائمه«علیهالسلام»
🌐https://lobolmizan.ir/special-post/376
🌐www.lobolmizan.ir
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
هدایت شده از لب المیزان
▪️پخش زنده
💎 جلسه تفسیر قرآن شنبههای استاد #اصغر_طاهرزاده
▫️تفسیرسوره مبارکه #تین
⏱ بعد از نماز مغرب و عشا
▫️به صورت زنده از طریق لینک #سها_روم
https://dialog.sohasima.ir/ch/tafsir
@soha_sima
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
پیام رسان سروش
📱sapp.ir/lobolmizan
پیام رسان ایتا
📱eitaa.com/lobolmizan
آدرس اینستاگرام
🌐https://www.instagram.com/asghar_taherzadeh
🌸 #پرسش_و_پاسخ
🌸استاداصغرطاهرزاده
💠سوال شماره32348
💠چگونگی تماس با خواهر محترم خانم دکتر انسیه خزعلی معاونت امور زنان و خانواده؟
⁉️با سلام. بعضی از خواهران جبهه فرهنگی لازم دیدند با خواهر محترم خانم دکتر انسیه خزعلی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تماس داشته باشند . هر کدام از کار بران محترم اطلاع دارند که چگونه این کار را انجام دهند خبر دهند تا به آن خواهران اطلاع دهیم.
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: منتظر خبردهیِ کاربران محترم هستیم. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/32348
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
🌸استاداصغرطاهرزاده
💠سوال شماره32349
💠روزهداری و حضور در عوالم بیانتها
⁉️عرض سلام و ادب خدمت استاد بزرگوار در روایت آمده: لِلصَّائِمِ فَرْحَتَانِ فَرْحَةٌ عِنْدَ إِفْطَارِهِ وَ فَرْحَةٌ عِنْدَ لِقَاءِ رَبِّهِ شادی و خرسندی هنگام افطار به چه معناست؟ آیا مرتبط به فرح و شادی روحی روزه دار است؟ اگر هست توضیح بفرمایید. تشکر
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: باید همینطور باشد. از آن جهت که از یک طرف از حجابهای أنانیت خود و سیطره میلهای به دنیا و غذا فاصله گرفته و از طرف دیگر که مهمتر از جهت اول است؛ افقی است که در مقابل او به صورت تکوینی گشوده میشود و آن احساس حضور نفس ناطقه او است در عالَم و عوالمی که نفس ناطقه تکویناً در آن عوالم حاضر است. و در همین راستا میباشد که وقتی نفس آرامآرام روزه و روزهداری را در این بستر و به این معنا شناخت، دیگر گرسنگی او که نهیب نفس امّاره است، قدرت چندانی نخواهد داشت و به راحتی میتواند اینچنین بسراید: «اگر نفس بنالد بگیریم کریها». موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/32349
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
🌸استاداصغرطاهرزاده
💠سوال شماره32352
⁉️سلام و عرض ادب. استاد لطفا بفرمایید برای شروع تفسیر المیزان، ترکیب "آموزش فلسفه" آیت الله مصباح و "مبانی و اصول عرفان نظری" آیت الله یزدانپناه، پیشنیازهای مناسبی محسوب میشوند و کافی هستند یا به کتب پیشرفتهتری نیاز هست؟ با تشکر .
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: کتابهایی که میفرمایید کتابهای خوبی است ولی فکر میکنم با بحث «ده نکته در معرفت نفس» و «برهان صدیقین» و با نظر به جزوه «جایگاه تفسیر المیزان و روش استفاده از آن» بتوانید با رجوع جدّی به آن تفسیر شریف، ظرایف آن را که همراه با موجزگوییِ علامه طباطبایی است بیابید. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/32352
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
🌸استاداصغرطاهرزاده
💠سوال شماره32353
💠حضور زنان و جهاد تبیین
⁉️با سلام استاد هنوز دختران آن طورکه باید از طریق پدر و برادر حتی حمایت نمیشوند به این صورت که اگر مثلا پسر بخواهد جلسه هفتگی و از این قبیل امور در خانه داشته باشد اجازه میدم وحمایت میشه ولی دختران راحمایت نمیکنن شایداگر از این حمایت هابود هم خانواده حفظ میشد و هم کار فرهنگی زنان منسجم تربود
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: همینطور است. آن مرد الهی و سالکِ بصیر و آگاه به روز یعنی حضرت روح الله«رضواناللهتعالیعلیه» بود که فهمید تاریخ دیگری به ظهور آمده است و زنان را دوش به دوش مردان به میدان آورد و حماسه انقلاب عقیم نماند و شکل گرفت. بخواهیم و نخواهیم امروز نیز اگر تصمیم داشته باشیم در جهاد تبیینی که حضرت امام خامنهای«حفظهاللهتعالی» بر آن تأکید دارند؛ موفق شویم و تبیین ما نسبت به نمایاندن حقیقت اسلام و نشاندادن زشتیهای استکبار جهانی، حقیقتاً تبیین همهجانبه باشد؛ بدون حضور زنان محال است زیرا تبیین حقیقی که رسول خدا«صلواتاللهعلیهوآله» به نور الهی به بشریت عطا نمود، بدون «امّ ابیها» ممکن نمیشد و بیحساب نیست که دختر حضرت محمد«صلواتاللهعلیه وآله»، مادرِ نبوتِ آن حضرت میشود وگرنه مگر میشود دختر انسان، مادرِ انسان گردد؟!! موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/32353
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🔸 #یادداشت_ویژه
🔮استادطاهرزاده
💠راز امیدواری ما به آینده نظام اسلامی و وظیفه تاریخی روحانیت
🌐https://lobolmizan.ir/special-post/957
🔻#صوت
🌐https://lobolmizan.ir/special-post/957#sound-row-4063
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
پیام رسان سروش
📱sapp.ir/lobolmizan
پیام رسان ایتا
📱eitaa.com/lobolmizan
آدرس اینستاگرام
🌐
https://www.instagram.com/asghar_taherzadeh