༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕࿇༅⊹━┅┄
🌸 #پرسش_و_پاسخ
🌸استـــاداصغـــرطاهــــــرزاده
💠سوال شماره ۳۷۵۰۷
⁉️سلام و ارادت محضر استاد عزیز: عرض تسلیت و تعزیت بمناسبت شهادت رئیس مذهب جعفری حضرت امام جعفر صادق (ع) محضرتان خواستم بپرسم؛ در برخی از ایام شهادت حضرات معصومین (علیهم السلام) همچون دهه عاشورا دسته های عزاداری در سطح شهرها و روستاها شکل میگیرد، یادم هست در یکی از جلساتتان شکل گیری این دسته های عزاداری رو به استثناء ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) که میبایست در پرشورتر برگزار شدن آن تلاش نمود، نوعی بدعت قلمداد فرموده بودید، نظرتان رو در این خصوص مطرح بفرمایید سپاسگزار میشم.
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: به ما دستور دادهاند آن نوع عزاداریِ خاص که برای حضرت اباعبدالله«علیهالسلام» با سینهزدن و دسته راهانداختن، به جهت روش خاصی که آن حضرت در صحنه کربلا داشتند؛ منحصر به ایشان باشد و در عزاداری سایر ائمه«علیهمالسلام» همان روش عزاداری سنتی که به ذکر مناقب ایشان مشغول شویم و متوجه نقش تاریخی آن بزرگواران باشیم. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/37507
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕࿇༅⊹━┅┄
🌸 #پرسش_و_پاسخ
🌸استـــاداصغـــرطاهــــــرزاده
💠سوال شماره ۳۷۵۰۸
⁉️بسمه تعالی؛ سلام علیکم: نظرتان راجع به کتاب من و مولانا: شرح زندگانی شمس تبریزی چیست؟
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: کتاب مذکور را نخواندهام. همین اندازه باید متوجه باشیم کسانی باید وارد این امور شوند که اولاً: روح عرفانی جناب مولانا را بشناسند و ثانیاً: متوجه شرایط تاریخی او باشند. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/37508
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕࿇༅⊹━┅┄
🌸 #پرسش_و_پاسخ
🌸استـــاداصغـــرطاهــــــرزاده
💠سوال شماره ۳۷۵۰۹
⁉️ سلام استاد: این خطبه ۴۳ نهج البلاغه که حضرت علی میفرمایند: امروز، روز عمل است و حسابی نیست، و فردا روز حساب است و عملی نیست با این حدیث شریفِ الآن قیامتی قائم برایم تضاد آمیز هست، چرا که اگر طبق حدیث الان قیامتی قائم بخواهیم دنیا را تفسیر کنیم پس علاوه بر روز عمل، روز حساب هم هست و گویا در این حدیث، حضرت علی، حساب را در آینده و فردا معنا میکنند نه الان، ممنون میشم توضیح بدین
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: آری! اگر ما با رعایت دستورات شرعی و رعایت تقوای الهی کار را جلو ببریم؛ حجابهای بین ما و ابدیتمان طوری برطرف میشود که إن شاءالله حضورِ قیامتی خود را احساس میکنیم. ولی به جهت آنکه هنوز در دنیا هستیم، تکالیف همچنان باقی است. همانطور که برای پیامبر خدا (ص) آن تکالیف باقی بود و اتفاقاً با رعایت تکالیف دینی آن حضور برای آن حضرت میماند و بعد از مرگ است که دیگر آن تکالیف به عهده انسان نیست. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/37509
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕࿇༅⊹━┅┄
🌸 #پرسش_و_پاسخ
🌸استـــاداصغـــرطاهــــــرزاده
💠سوال شماره ۳۷۵۱۱
⁉️ بسمه تعالی؛ سلام علیکم: استاد میخواهم راه هنر را پیش بگیرم و پا به عرصه سیما، آوینی وار بگذارم و از اینجهت در رسانه و تبلیغات با توجه به اینکه به هنر علاقه وافری دارم، وارد شوم. نظرتان چیست؟ برای یک طلبه که میخواهد طلبگی را در این نظام نورانی محقق کند؟ آیا با این حال قم ماندن را برای خوب فقه خواندن پیشنهاد میکنید در صورتی که قصد دارم بعد از سطح یک وارد رشته کارگردانی شوم و یا برای وارد شدن به جهان پیشرو، اصفهان و نفس کشیدن در فضای سها را؟
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: به هر حال مدتی باید با پشتکار و بدون معطلی، دروس حوزه را خوب بخوانید تا آرامآرام معلوم شود کدام راه را باید ادامه دهید. رفقای اصلی «سها» هم یا به خوبی تا درس خارج کار را ادامه دادهاند و یا دروس دانشگاهی را دنبال کردهاند. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/37511
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
✅جایگاه عرفان اسلامی و نسبت تاریخی ما و تمدن پیش رو
🔮استاداصغرطاهرزاده
🔻 #یادداشت_ویژه
🌐https://lobolmizan.ir/special-post/1494
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🔻 #یادداشت_ویژه
✅جایگاه عرفان اسلامی و نسبت تاریخی ما و تمدن پیش رو
🔮استاداصغرطاهرزاده
باسمه تعالی
با نظر به آیه مبارک « يَسْأَلُهُ مَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ كُلَّ يَوْمٍ هُوَ فِي شَأْنٍ»(الرّحمن/29) همواره حضرت حق با نظر به تقاضای ما جلوهای از جلوات و اسماء خود را در جوابگویی به نیاز ما در زمانهای که در آن هستیم، به ظهور میآورد و با توجه به این امر، تا ما نسبت خود را با حقیقت تاریخیِ دورانِ خود یعنی «انقلاب اسلامی» قطع نکردهایم، آن حقیقت همواره چهرههای پنهان خود را بر ما میگشاید و اینطور نیست که جلوهای از حقیقت یک بار برای همیشه انجام گیرد و تمام شود، بلکه بر عکس، تا ما عهد خود را با آن حقیقت، پایدار نگه میداریم؛ گشودگیها ادامه دارد. زیرا به حکم «كُلَّ يَوْمٍ هُوَ فِي شَأْنٍ» در هر مرحله از حقیقت تاریخی دورانمان با چهرهای از آن روبهروئیم و بدین لحاظ همواره باید نسبت خود را با انقلاب اسلامی و آنچه در پیش رو داریم، بازخوانی کنیم و در این رابطه میتوان موارد زیر را مدّ نظر داشت.
رهایی از گسستگی نسبت به آینده و گذشته
1- باید متوجه بود با حضور در تاریخی که در آن قرار داریم میتوان به وحدت آینده و گذشته، در زمان حال اندیشید و از گسستگی نسبت به آینده و گذشته رها شد و با برقراریِ ارتباط با سنتهای تاریخیِ گوناگون و توجه زنده به آنها، آنها را در اکنون حاضر کرد و به پاسخگویی به زمانه خود وارد شد و به ظهور تمدنی که در پیش است، امیدوار بود.
مشکلِ انسان تک ساحتی
2- اگر تمدن غربی به گفته «مارکوزّه» انسان را «تکساحتی» میکند، یعنی حالتی برای انسان پیش میآید که از «شدن» و باز «شدن» که نظر به ذات گسترده انسان دارد، باز بماند. خودآگاهیِ بشر جدید نسبت به این امر موجب شده تا به جهانی دیگر بیندیشد و نسبت به خود به تلقی دیگری برسد که با «نه گفتنِ» او آغاز میشود. «نه گفتن» نسبت به راهی که در آن قرار دارد و قدمگذاردن در راهی که ساحات قدسی او را مدّ نظر دارد، امری که انقلاب اسلامی مدّ نظرها آورده؛ و «نه گفتن» نسبت به گذشتهای که جوابگوی بودن امروزین او نیست، بدون آنکه بخواهد آن گذشته را بهکلّی نفی کند.
درک تاریخیِ شهید آوینی
3- شهید مرتضی آوینی با درک تاریخی که از انقلاب اسلامی پیدا کرده بود، در نامهای که به برادرش در سال ۱۳۵۸ مینویسد متذکر ین امر مهم میگردد که « ایران، مادر تمدن نوینی است که معیارها و مقیاسهایی دیگر دارد و حکمت و فلسفهای دیگر و هنری دیگر و… ادبیاتی دیگر. من هرگز نمیتوانم وسعت مکتبی و فرهنگی این انقلاب را در این نامه تصور کنم که عشق خمینیِ بزرگ و عظمت فرهنگی آن چه میگوید، مرا آنچنان شیفته خود ساخته است که نمیتوانم جز به حکمتی که در حال تدوین آن هستم بیندیشم.»
راهی غیر از راهی که تمدن غربی مقابل بشر گشوده
4- وقتی رهبر انقلاب اسلامی با نگاه حکیمانه خود در رابطه با جریانهای اخیر باریکه غزه میفرمایند:
«دولت های غربی در حوادث امسال، ذات شریر تمدّن غربی را علناً به دنیا نشان دادند. ماها میگفتیم، منتقدین تمدّن غربی بارها تکرار میکردند، میگفتند که این تمدّن بر پایه شرارت بنا شده، بر پایه جدایی و عناد با معنویّت و فضایل معنوی و ارزشهای معنوی بنا شده است؛ از آن انتظار خیر نمیشود داشت؛ این را همه میگفتند، امّا در حوادث این شش ماهِ گذشته در مسئله غزّه و فلسطین، خود دولتهای غربی این ذات شریر را در مقابل چشم همه دنیا قرار دادند؛ نشان دادند که این تمدّن چه تمدّنی است؛»(22/1/1403)
معلوم میشود راهی که بتوان به عنوان راهی واقعی انتخاب کرد راهی است غیر از آنچه تمدن مدرن در مقابل بشر قرار داد. یعنی باید در راهی قدم گذاشت که با معارف توحیدی و عرفانی خود بتوانیم آهسته بیندیشیم و صبورانه در هستی حاضر شویم تا معنای انسانیت انسان به حاشیه نرود و انسان دوستی مبنای زندگی امروزین ما در این تاریخ باشد و انسان در این چشم انداز معنی خود را با نظر به انسان کاملی که حیّ و حاضر است، مییابد.
نگهبانی از «خود» و انقلاب اسلامی چگونه؟
5- چگونه میتوان نگهبانان انقلاب اسلامی بود اگر آن را حقیقت وجودی دوران ندانیم؟ آیا جز با گوشسپردن به آن از طریق وجودِ خود - به معنای عبور از دوگانگی سوبژه و اُبژه - و با به زبانآوردن تعلّق خاطری که به آن داریم، میتوانیم بار سنگین مسئولیت این دوران را به دوش بگیریم و در وسعت و درخشش خود حاضر شویم؟
معنای رخداد تاریخی
6- آری! باید متوجه بود که رخداد تاریخی، یک نوع آشکارشدن است برای جان انسان، مثل فهمیدنهای معمولی نیست، انسان در آن واقع میشود و اگر نسبت به آن خودآگاهی پیدا کند میتواند از آن تغذیه کند و با آن هماهنگ گردد، در آن صورت به داخل آن رخداد کشیده میشود و در آن حالت امری معنادار، اعتبار و مرجعیت خود را بر آن فرد یا ملت حاکم میگرداند و به آن ملت
خطاب میکند و آن ملت آن معنا را از خود میکند و حاضر میشود با آن زندگی کند و به آن آری بگوید.
تدبّر و توجه به پشت صحنه رخداد تاریخی
7- ما در انقلاب اسلامی در همراهی با عارفی بزرگ یعنی حضرت روح الله«رضواناللهتعالیعلیه» در داخل رخدادِ حقیقت این دوران قرار گرفتهایم، قبل از آنکه فکر کنیم چگونه باید به آن باور داشته باشیم. با پیشفهمهایی که در میدان بود نسبت به امور معنادار و معنوی که در «سنت» رخ مینمایاند و در افق درونی انسانها عالَمی را به آنها عطا میکند و انسانها در آن عالَم از خود، فهمی خاص پیدا میکنند و امروز وظیفه ما جهت تفسیر این رخداد، توجه به پشتِ صحنه آن است تا بیرون از فرهنگ مدرنیته، فهم تازهای از خود پیدا کنیم و وارد تاریخی اثرگذار شویم و اینجا است که نیازمان به آموزهها و معارف عرفانی و حکمت متعالیه صدرایی در بستر «اصالت وجود» به میان میآید.
شهداء و شنیدن ندای بیصدای این تاریخ
8- ندای بیصدای وجود، از ما گوش خاصی را طلب میکند. شهداء ندای بیصدای وجود این تاریخ را ذیل حضور حضرت روح الله«رضواناللهتعالیعلیه» شنیدند. به همان معنایی که رسول خدا«صلواتاللهعلیهوآله» میفرمایند: «إِنَّ لِرَبِّكُمْ فِي أَيَّامِ دَهْرِكُمْ نَفَحَاتٍ أَلَا فَتَعَرَّضُوا لَهَا»، در حین روزگارانِ عمرتان، نفحاتی از طرف پروردگارتان به صحنه خواهد آمد، آگاه و هوشیار باشید و خود را در معرض آن نفحات قرار دهید. و معنای نظر به انقلاب اسلامی به عنوان حقیقت این روزگار باید از این نوع باشد، نه آنکه بخواهیم با عقل انتزاعی به آن نظر کنیم.
طلوع زبانی دیگر
9- وقتی انسانها با حقیقت دوران، به صورتی که مناسب ارتباط با آن است، مرتبط شوند عملاً خودِ زبان است که گفتِ خویش را به آدمی نشان میدهد. در این حال شنیدن و گفتن خاصی به صحنه میآید، شنیدن سخن هستی و اظهار آن به همان صورتیکه مولوی میگوید: «به طریق ترجمانی من از او سخن بگیرم به شما جواب گویم» و شهید مرتضی آوینی نماد روشن آن شد.
تا معنای بودنمان فراموش نشود
10- انقلاب اسلامی بستر زندگی انسان بر روی زمین است، در حالیکه نظر به آسمان دارد. امام خمینی«رضواناللّهتعالیعلیه» آمد تا ما در عین زندگی بر روی زمین، در قرب الهی بهسر ببریم و با زبان و عمل، گزارشگرِ چنین دریافتی باشیم و معنای بودنمان فراموش نشود و در آوراگیِ بازگشت به خانه، سکنیگزیدن را رقم بزنیم و این از جهتی رازِ این تاریخ است که مثل هر رازی، در عین آشکارگی، پنهان است و خود را در آنچه آشکار شده، پنهان میکنند تا بیش از پیش در انتظار او باشیم، انتظاری که در اکنون خود از آن بیگانه نیستیم.
اقامت در اشتیاق رجوع به حق
11- سکنیگزیدن از طریق انقلاب اسلامی در این عالم، همان شوقی است که رزمندگان را در شب عملیات در برگرفت تا در تاریخی به وسعت حضور یاران حسین«علیهالسلام» در عالم، حاضر شوند. انسان میتواند در این اشتیاق و شوق، اقامت گزیند و همچنان در سیر رجوعِ به حق قرار داشته باشد. این است سلوک عارفانهی این دوران که انسان را همواره در مقام فکر و ذکر قرار میدهد و منشأ تقرب او به عالَم معنا میگردد و او افق آینده را همواره گشوده مییابد و از بیآیندگی و از آتش پوچیِ دوران آزاد میشود و منوّر به عطای حقیقت دوران خواهد شد و در این حال، «وقتِ» او وقتِ مبارک است. زیرا فضای فتوح و گشودگی برای او فراهم شده و مسئول به زبانآوردنِ آن وقت گشته، با واژگانی بس مبارک که در آن واژگان، انسانْ ماورای گذشته و آینده، در «حال» با حقیقت دوران روبهروست و آنچه را یافته است به طریقی ماندگار در خانهی قرب، وسعت میدهد و به بنیاد تاریخی که شروع شده و زندگی را در عین قدسیبودن، قوام بخشیده، میاندیشد و در آن بستر زندگی میکند و سخن میگوید.
باقیماندن بر عهدی که گشوده شد
12-آیا نمیتوانیم با پاسخ به ندای وجود، ذیل حقیقت توحید ربوبی، دورانِ تاریخی خود را بنیاد نهیم؟ و به ندای «وقتِ» این ملت گوش سپاریم و آن را به کلمات درآوریم و آن را مبنای تاریخ این ملت بگردانیم؟ تا تاریخِ وحدت و تفاهم که راز نجات از همه دوگانگیها و کینههاست گشوده شود. مثل کاری که حضرت سیدالشهداء«علیهالسلام» در شب عاشورا انجام دادند و اصحاب را متوجه «وقتِ» تاریخیشان نمودند و آن وحدتِ چشمگیر و آن یگانگیِ فوقالعاده را در روز عاشورا همه با هم رقم زدند. مثل اوایل انقلاب اسلامی که همه به حوالتِ تاریخِ قدسی خود رو کردند و ما هرگز آن گشودگی را فراموش نمیکنیم و تا آخر در عهدِ با آن به حیات خود معنا خواهیم داد. این است باقیماندن بر عهد و خاطرهای که برای هر ملتی گشوده میشود تا راه را گم نکند.
معنای فطرت تاریخی
13- مردم در اوائل انقلاب به منشأ تاریخی خود اقبال نمودند و آن را حس کردند و ما باید دائماً متذکر آن باشیم. این، آن فطرتِ تاریخی ماست که باید همواره با آن زندگی کنیم. این، آن آینده تاریخیِ ماست که ما را در برگرفته و چون ما را در برگرفته، از آن غفلت میکنیم و وظیفه صاحبان فکر و ذکر است که متذکر آن به قوم خود باشند و آن قوم را از ژرفای وجود خودشان آگاه کنند. این، آن چیزی است که جانِ انسانها میطلبد و در عین حال دائماً از آن غفلت میکنند و فراموش میکنند که در وجود خود که همان فطرت است، آن را پذیرفتهاند
انقلاب اسلامی؛ رویکردی به سوی حقیقت
14- در این دوران که دوران انقلاب اسلامی است، باید متوجه بود انقلاب اسلامی همان رویکردِ ما میباشد به سوی حقیقت، به سوی حقیقتی که با آغاز انقلاب اسلامی به عنوان آغازی دیگر به ظهور آمد و ما را در برگرفته است. کیست که در جان خود از رویکرد به سوی حقیقت، رویگردان باشد و بدان رضایت ندهد؟ آیا وظیفه متفکران واقعی آن نیست تا قدرت توجه به امر قدسی را به مردمان برگردانند و نگذارند روزمرّگیها آنها را برُباید. چنین کسانی خویشاوندانِ اصلی حقیقتِ قدسیِ این دوران میباشند در هر لباسی که باشند.
والسلام
🌐https://lobolmizan.ir/special-post/1494
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
May 11
هدایت شده از لب المیزان
🌸میلاد حضرت فاطمه معصومه وروز دختر مبارک
🔮استاداصغرطاهرزاده
🌐https://lobolmizan.ir/search?tab=quests&inner_tab=all-quest&search=%D9%85%D8%B9%D8%B5%D9%88%D9%85%D9%87&quest_page=1&mark=%D9%85%D8%B9%D8%B5%D9%88%D9%85%D9%87
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
آدرس اینستاگرام
🌐 https://www.instagram.com/asghar_taherzadeh
هدایت شده از مطالب ویژه
ماهیت و چیستی تمدن ویژگیهای تمدن و راههای رسیدن به آن.MP3
19.9M
✅موضوع: ماهیت و چیستیِ تمدن و نسبت انقلاب اسلامی با آن
⏰سه شنبه (1403/2/18)
🔮#استاد_طاهرزاده
📚 متن مورد بحث ↙️
https://eitaa.com/matalebevijeh/16692
❣️اشارات استاد در جلسه ⬇️
📚#کتاب تمدن زایی شیعه↙️
https://eitaa.com/kotobtaherzadeh/1115
👈بیانات رهبر انقلاب در دیدار مسئولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیتاللهالحرام
https://eitaa.com/matalebevijeh/16678
🔵 #کتاب صد پرسش از حکمت هاي حضور در « جهان بین دو جهان »↙️
https://eitaa.com/kotobtaherzadeh/1228
🔵 #کتاب در راستاي بنيان حکمت حضور انقلاب اسلامي در «جهاني بين دو جهان»↙️
https://eitaa.com/kotobtaherzadeh/1105
🔵 #کتاب انقلاب اسلامی و چگونگی تحقق آينده دين داری ما↙️
https://eitaa.com/kotobtaherzadeh/1102
🔵 #کتاب انقلاب اسلامی طلوع جهانی درمیان دوجهان↙️
https://eitaa.com/kotobtaherzadeh/1100
#کتاب خویشتن پنهان↙️
https://eitaa.com/kotobtaherzadeh/1004
🌼🍂
🍂🌼
-------------------------<><>
🌼-|@matalebevijeh
هدایت شده از مطالب ویژه
ماهیت و چیستی تمدن و نسبت انقلاب اسلامی با آن.pdf
161.4K
✅موضوع: ماهیت و چیستیِ تمدن و نسبت انقلاب اسلامی با آن