🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚دستورالعملهای سید علی قاضی در رابطه با سه ماه شریف «ماه رجب ، ماه شعبان و ماه رمضان»
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال8379:
باسمه تعالی:
با سلام: ضمن تشکر از جواب سؤال شمارهی 8330 در رابطه با ماه رجب که تذکر بسیار مفیدی بود، خواهسمندم قبل از شروع ماه رجب چنانچه تذکرات دیگری هست که منجر میشود ما بیشترین بهره را از این ماه ببریم و در فضای روحانی مناسب این ماه قرار گیریم، دریغ نفرمایید. با تشکر
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: بنده نیز به همین قصد عرایضی را در روز شنبه و دوشنبه خدمت دوستان عرض کردم و یا تذکراتی در کتاب «ماه رجب؛ ماه یگانگی با خدا» عرض کردم. با اینهمه آیتاللّه حسینی طهرانی نکاتی را در رابطه با سه ماه شریف «ماه رجب ، ماه شعبان و ماه رمضان» متذکر میشوند و از رهنمودهای مرحوم سیدعلی قاضی طباطبایی سخن به میان میآورند که فکر میکنم برای همهی ما مفید باشد و ایشان اینطور میفرمایند:
متوجّه باش! آگاه باش! که شهرهای حُرُم داخل شد که اولین آنها رجب است. بیدار شو، برای آنکه توشه خوبی برای خود برداری! شبهای این ماه را بیدار باش و روزهای آن را روزه بگیر، به جهت شکر خداوند که به تو روزی کرده و مخواب مگر به مقدار معتنابهی و کم! و چه بسیار عاشقان دلسوختهای که شب را نمیخوابند. نماز شب را به نحو بیدار و خواب به جای آور؛ یعنی چند رکعتی نماز بخوان و کمی بخواب و سپس بیدار شو!
کتاب حق، قرآن را تلاوت کن؛ ولی تندتند نه، آرامآرام بخوان و با بهترین صوتی که داری! چه، قرآن کتاب وحی است و نور قرآن، ظلمتها را تبدیل به نور میکند و میدرخشاند.
پس تو بهرهای نبردهای، بلکه هیچکس به مانند قرآن بهره نبرده و هرکس غیر از این را که من میگویم، گفته است، خطا کرده و اشتباه فکر میکند.
سلام و صلوات بفرست به اصل قرآن و فصل آن، که مراد از فصل قرآن پیامبر اکرم«صلواةاللّهعلیهوآله» و اولاد طاهرین او هستند؛ در برابر آنها عبدِ بدون اراده و تسلیم باش و با روح و جسم سالم در برابر آنها بدون چون و چرا باش و از آنها اطاعت کن و محبّت آنها را در دل داشته باش؛ چنانکه خداوند آنها را برای محبت خود قرار داده!
کسی که در غیر حُبّ آنها خود را در ذمه خداوند رحمان درآورد، به درستی که گمراه شده و در انکار او نعمتهای خداوند از دستش رفته است و اگر خدا را در غیر محبت آنها قرار دهی گم میشوی؛ پس حُبّ آنها حُبّ خداست و به حُبّ خدا پناه ببر! و ایشان عروه وثقی هستند و دستاویز محکم؛ پس چنگ خود را محکم بگیر و به این دستاویز چنگ بزن!
پناه ببر به خدا درباره قرآن که قول خداست؛ درباره قرآن بازی نکن! با اهمیت و احترام قرآن را بخوان و قرآن را از روی لهو و لعب نگاه مکن، چنانکه قرآن را عمل کنی به واسطه دقت در آن، به بالاترین قله از قلل حق و ایمان و مجد و شرف نائل میگردی. در هر حال بر تو باد به ذکر خدا و مبادا در خواندن قرآن کوتاهی کنی! مگو چگونه میشود و نگو به چه کیفیتی بخوانم! تشکیک در این مسائل نکن!
در این ماهها قرآن را تلاوت کن و ملتزم و معتصم به خدا بشو! کسی که اعتصام به خدا پیدا کند، خدا هم خود را به او نشان میدهد اگر گفتی «ربیّ الله؛ پروردگار من خداست»، ای رفیق استقامت کن و دست از این حرف بر مدار! این ماهها قرقگاه خداوند است، پس داخل در این قرقگاه شو! خداوند فرموده: «وَمَن یَعْتَصِم بِاللّهِ فَقَدْ هُدِیَ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِیمٍ؛ و هر کس به خدا تمسک جوید قطعا به راه راست هدایتشده است»(آل عمران/۱۰۱) و باز فرموده: «وَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ»(شوری/۴۲) و باز فرموده: «إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ؛ آن کسانی که گفتند خداوند پروردگار ماست و سپس به این قول خود استقامت کردند، ملائکه آسمان بر آنها فرود میآیند»(فصلت/۳۰).
انتبهوا إخوانی الأعاظم وفقکم الله لطاعته و قد دخل أشهر الحُرُم؛ یعنی متوجه باش که ما داخل در قرقگاه شدهایم و این ماهها برای کسانی که وارد میشوند خصوصیتی دارد، مثل زمینهایی که حُرُم حساب شده و دارای شرایطی است و باید از محرمات اجتناب نمود؛ در این ماه ها هم که قرقگاه زمانی است و انسان باید از خیلی چیزها اجتناب کند.
خدا در این ماهها خیلی به انسان نزدیک است، باید مراعات آن را بکند، همانند حَرَم و زمینهائی که قرقگاه است و انسان وقتی وارد آنها میشود به کعبه و آن امام نزدیک است و زیارت میکند؛ چقدر نعمتهای خداوند بر ما بزرگ است و او هرگونه نعمتی را بر ما تامّ و تمام کرده!
اولین چیزی که بر ما واجب است، توبه است، با شروط لازم و نمازهایی که در توبه وارد شده که مقصود همان دستور توبهای است که حضرت رسول«صلواةاللّهعلیهوآله» در ماه ذوالقعده دستور دادند، با همان کیفیت که در کتب ادعیه آمده و در اعمال ماه ذوالقعده و در کتاب «مفاتیح» هم موجود است؛ البته حالا چون ماه ذوالقعده نیست در روز یکشنبه قبل از اول ماه یا شب جمعه و یا روز جمعه که میآید، توبه کنید.
پرهیز کنید از کبائر و صغائر به قصد قربت! ملتزم شوید به مراقبه، هم صغری و کبری! که مراقبه صغری نگاه داشتن خود است از مکروهات و خلاف «ما لایرضی الله به» و مراقبه کبری نگاه داشتن دل است از آنچه محبوب نمیپسندد، که یک لحظه از مراقبت پروردگار خود را خارج نکند و در همه لحظات خدا را حاضر ببیند.
علاوه بر آن محاسبه و معاتبه داشته باشید و نفس را معاقبه کنید و بعد جریمه کنید!...«ثمّ اقبلوا بقلوبکم؛ پس با دلهای خود اقرار کنید به خدا» و مرضهای گناه را معالجه کنید و با استغفار، بزرگی گناه خویش را کاهش دهید؛ چراکه استغفار، بزرگی گناه را از بین میبرد.
مرحوم قاضی میفرمودند: انسان باید به خدا پناه ببرد و خداوند خیلی کمککننده و خیر المعین و پسندیده و اختیار کننده است؛ اما دستورالعمل این سه ماه:
۱. علیکم بالفرائض فی أحسن أوقاتها! دستورالعمل آن است که نمازهای واجب را در بهترین اوقات خودش انجام دهید همراه نوافل آن! (که مجموعاً پنجاه و یک رکعت میشود، اگر نتوانستید چهل و چهار رکعت) و اگر شواغل دنیا شما را منع کردند، صلاه أوابین را که همان نماز ظهر است، ترک نکنید، چون خیلی اهمّیّت دارد! خصوص نماز ظهر خیلی اهمیت دارد و آن به واسطه وقت آن و خصوصیت و موقعیت آن در بین اوقات دیگر است! و «صلاه وسطی» را که در قرآن آمده، تفسیر به نماز ظهر کردهاند، و «صلاه اوابین» یعنی آنها که خیلی توجه به پروردگار دارند، یعنی رجوعکنندگان به خدا؛ زیرا رجوعکنندگان به خدا به آن تمسک میکنند.
۲. نوافل شب را هیچ چارهای نیست، مگر آنکه آنها را به جا آورید، نه خیال کنید نماز شب ساقط است و آن سد سکندری است که هیچ شکسته نمیشود! عجب از کسانی که قصد دارند، دنبال کنند مرتبهای از کمال را در حالیکه شبها قیام نمیکنند؛ ما نشنیدهایم کسی به مرتبهای از کمال برسد، مگر به قیام شب و نماز شب.
۳. علیکم بقرئه القرآن! بر شما باد به قرائت قرآن کریم با صوت حزین و باآهنگ و غنا! یعنی با صدای خوش بخوان که تو را تکان دهد و در روایات داریم که قرآن را با تغنّی بخوانید. امام زینالعابدین«علیهالسلام» تغنّی به قرآن میکردند، این تغنی در قرآن برای انسان بسیار مفید است. به طور کلی غنای صوتی حرام است و این اصلاً در تحت غنای حرام نیست؛ زیرا غنای حرام آن است که انسان را به سوی لهو و لعب بکشاند.
۴. بر شما باد به أوراد معتاده که معروف است و هر کدام از شما که ورد خاصی دارد که باید بجا آورد؛ و سجده یونسیه را از پانصد تا هزار بهجا آورید؛ یعنی تا هزار هم میتوان بهجا آورد، بسیار هم خوب است.
۵. بر تو باد زیارت مشهد أعظم در هر روز! (که منظور از مشهد أعظم أمیرالمؤمنین«علیهالسلام» است، چون مرحوم قاضی در نجف بودهاند) و زیارت مساجد معظمه! (که منظور کوفه و سهله است) و در بقیه مساجد عبادت خود را بهجا آورید! چون مؤمن در مسجد مثل ماهی است در آب؛ همانطوری که حیات ماهی به آب است، حیات مؤمن هم در مسجد است؛ ماهی را از آب بیرون اندازند، میمیرد.
۶. بعد از نمازهای واجب تسبیح حضرت صدیقه طاهره«علیهاالسلام» را ترک نکنید! زیرا که آن ذکر کبیره شمرده شده و لااقل بعد از هر نماز یکبار بگویید و اگر توانستید دو یا سه بار بگویید بهتر است.
۷. از لوازم مهم، دعا برای فرج حضرت حجت بقیه الله الأعظم است در قنوت نماز وتر، و از آن گذشته در هر روز، و در جمیع دعاها برای حضرت دعا کنید.
۸. زیارت جامعه را روزهای جمعه بهجای آورید! مقصود، زیارت جامعه معروف است: زیارت جامعه کبیره.
۹. قرآن که میخوانید، در این سه ماه از یک جزء کمتر نباشد، در هر روز یک جزء.
۱۰. زیارت و دیدار برادران خود را زیاد کنید! (مقصود رفقای طریق هستند) خیلی آنها را زیارت کنید و ببینید؛ زیرا اینها هستند برادران طریقی شما که در طریق و عقبات نفس و تنگنا ها که انسان گیر میکند، کمک انسان میکنند و نجات میدهند.
۱۱. زیارت قبور کنید نه هر روز بلکه کمکم و گاهگاهی، (هفتهای یک مرتبه خوب است) و در روز زیارت کنید نه در شب.
ما را چه کار با دنیا؟! ما را چه کار با اسم دنیا؟! این دنیا ما را گول زد و فریفت و ما را به پستی و ذلت گرایید، مقام ما را پائین آورد و پست کرد، دنیا مال ما نیست، دنیا را ول کنید و بسپارید به دست آنها که دنبال آن هستند و به کسانی که اهل دنیا هستند بدهید.
بهبه! خوشا به حال کسانی و آن مردانی که بدنهای آنها در این عالم خاک است و قلوب آنها در عالم لاهوت است و [در] عالم عز و جلال پروردگار است! این افراد هستند که از جهت عدد اقل هستند و خیلی عددشان کم است، امّا قوتشان و جانشان و روحشان خیلی زیاد است، از جهت عددشان کم، ولی از جهت مددیت و اصالت، اکثریت عالم هستند. من میگویم آنچه را شما میشنوید و استغفار میکنم برای پروردگار.
مرحوم علامه طهرانی در پایان این سخنان و در توضیحاتی تکمیلی آوردهاند که: این دستوراتی است که مرحوم قاضی به شاگردان خود داده است و رفقا این دستورات را در این سه ماه انجام میدهند. البته این اعمال را در حد امکان انجام دهید، هر کسی که نمیتواند هر روز را روزه بگیرد حتیالإمکان پنج روز از رجب و ده روز از شعبان را بگیرد؛ خلاصه به حسب ملاحظه مزاج و قوه و حال و استعداد بگیرد.
و ذکر یونسیه که فرمود پانصد تا هزار، برای شاگردان مرحوم قاضی بوده که باید هر روز میگفتند، (مرحوم آقا سیدجمال الدین گلپایگانی روزی سه هزار بار میگفتند و البته چند ساعت طول میکشیده) علی حد القدره و الإستطاعه و قرائت قرآن در شب علی حد القدره؛ اگر میتوانی نخواب و اگر کسی نمیتواند همه شب را نخوابد «علَی صَبٍّ» باشد؛ صبّ یعنی جگرسوخته، بیدارخوابی کند، شب زود بخوابد و سعی کند بیدارخواب کند، طوری که بدن استراحت خود را بگیرد.
خود مرحوم قاضی اول شب میخوابیدند، بعد نماز میخواندند و بعد میخوابیدند و باز نماز میخواندند، همین طور تا دو ساعت به اذان که دیگر نمیخوابیدند؛ مرحوم آخوند سه ساعت به اذان صبح بیدار بودند؛ اگر نافله شب را بهجا نیاورید، فائده ندارد و عرفان معنی ندارد؛ عرفان به عمل است نه به گفتن!
🌐http://lobolmizan.ir/quest/8379
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚اگر کسی قلب ایمانی داشته باشد
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال8296:
باسلام و خسته نباشید
در تفسیر آیه 177 اعراف سَاء مَثَلًا الْقَوْمُ الَّذِینَ کَذَّبُواْ بِآیَاتِنَا وَأَنفُسَهُمْ کَانُواْ یَظْلِمُونَ
فرمودید اینکه مثلا ماه رمضان بیاید و بگویید چیری نیود توعی تکذیب است
منظور از نوعی تکذیب چیست؟
✅جواب:
باسمهتعالی: سلامعلیکم: چون اگر کسی قلب ایمانی داشته باشد مثل حضرت سجاد«علیهالسلام» با نظر به ملکوت ماه مبارک رمضان متوجه آمدن آن ماه قبل از آمدن هستند و در حین آن ماه بهترین بهره را از آن شرایط میبرند و با رفتن آن ماه همانطور که خودشان میفرمایند احساس میکنند رفیق خوبی را از دست دادند. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/8296
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚شب قدر شرایط جمعشدن زمان است
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال8275
1)مفهوم زمان چیست؟
آیا زمان وجود دارد؟
2)چگونگی ارتباط شب قدر با فاطمه زهرا؟
✅جواب:
باسمهتعالی: سلامعلیکم: 1- ملاصدرا روشن میکند که مفهوم زمان یا تقدم و تأخر یک انتزاع ذهنی است که از حرکت انتزاع میشود 2- شب قدر شرایط جمعشدن زمان است به آن معنا که عالم مجردات – اعم از روح و فرشتگان – بر عالم ماده غلبه میکنند و از آنجایی که در عالم مجردات زمان و بُعد معنا ندارد، شب قدر جمع هزارماه میشود که در کتاب «رمضان؛ دریچهی رؤیت» در این مورد عرایضی داشتهام. وجود مقدس زهرای مرضیه«صلواتاللّهعلیها» آنچنان مظهر حقایق بیشماری در یک انساناست که شما میتوانید حضور نور آن حضرت را مافوق هزارماه در عالم احساس کنید و لذا حضرت صادق«علیهالسلام» فرمودند: «مَنْ ادْرَکَ فاطِمَةَ حَقَّ مَعْرِفَتِها فَقَدْ ادْرَکَ لَیْلَةَالْقَدْر»؛ هرکس فاطمه«علیهاالسلام» را چنان که شایسته مقام اوست درک کند، شب قدر را درک کرده است. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/8275
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📚خلاصه کتاب #اسماء_حسنا دریچه های نظربه حق
🔰استاداصغرطاهرزاده
جلسه سوم
💎#چگونگی_تجلی_اسماء_الهی_برقلب
✅حضرت علي علیه السلام در دعاي کميل نظر به اسماء الهي دارند و عرضه ميدارند: «وَ بِأسْمائِکَ الَّتي مَلَأتْ اَرْکانَ کُلِّ شَيئ» خداوندا! به نور اسماءات که بنيان هر چيزي را فرا گرفته، تقاضا دارم. 👈خواندن اسماي الهي به اين معني است که به نور آن اسماء و با نظر به آنها با خدا ارتباط پيدا کنيد.
🔺چون تنها وقتي اسماء الهي بر قلب انسان تجلي کرد انسان خدا را خواهد شناخت. معرفت حقيقي اين نيست که انسان فقط بداند خدايي هست، معرفت حقيقي آن است که انسان خدا را پيدا کند.
✅بنا بر قاعدهي «بسيطالحقيقة کُلُّ الأشياء و ليس بِشَيئٍ منها»(محقق سبزواري، التعليقات علي الشواهد الربوبيه، ص 464.) آن حقيقت بسيط از يک طرف به جهت وحدت ذاتياش شامل همهي اشياء ميشود و از طرف ديگر چون بسيط الحقيقة است هيچکدام از اشياء نيست و به اين اعتبار با تجلي يک اسم، انسان از تجلي ساير اسماء به صورت اجمال بهرهمند ميشود و به حقِّ مطلق ميرسد، منتها از دريچهي آن اسم خاص.
🔺در رابطه با مقام بسيط الحقيقة بودن حضرت حق و جامعيت آن مقام نسبت به همهي کمالات، حضرت علي علیه السلام در وصف خداوند ميفرمايند: «هُوَ الَّذِي اشْتَدَّتْ نِقْمَتُهُ عَلَى أَعْدَائِهِ فِي سَعَةِ رَحْمَتِهِ وَ اتَّسَعَتْ رَحْمَتُهُ لِأَوْلِيَائِهِ فِي شِدَّةِ نِقْمَتِه»( - نهج البلاغه، خطبهي 90.) اوست خدايى كه با همهي وسعتى كه رحمتش دارد، كيفرش بر دشمنان سخت است و با سختگيرى كه دارد، رحمتش همهي دوستان را فرا گرفته است. چنانچه ملاحظه ميفرماييد حضرت نشان ميدهند که رحمت خداوند براي اوليائش در شدت سختيها واقع است و نقمت و سختي او بر دشمنانش در وسعت رحمت واقع ميشود و اين همان مقام وحدتي است که اضداد را جمع ميکند.
✅👈🏻همهي اين اسماء با ذات اتحاد دارند و تنها در جلوات مختلفاند. به همين جهت به لطف الهي سالک به جايي ميرسد و در وحدانيتي قرار ميگيرد که همهي اسماء آنجا يک نور ميشوند. همهي اسماء را در ذات حق ميبيند که حکما به آن «علم اجمالي در عين کشف تفصيلي» گويند و عرفا آن را «شهودُ المفصلِ مجملاً» ناميدهاند. عرض بنده آن است که ابتدا بايد متوجه بود يک خدا نداريم يک عظمت، يک خدا نداريم يک جلال. خدا همان جلال است منتها به اندازهي ظرفيت سالک و تقاضاي روحاني او خود را به اسم خاص برای او مينماياند بدون آنکه از بقيهي جلوات محرومش کند.
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚نفس ناطقه به جهت تجردی که دارد در همهی عوامل حاضر است
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال5313:
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام به شما استاد گرامی
یک سوال درباره ی درک شب قدر ار حضورتان داشتم....
در اون فایل صوتی تون که عرض کرده بودید
گفته بودید که وقتی انسان حضور در عالم معنا را جدی گرفت و سعی کرد در آن عالم بیشتر حضور داشته باشدقدرت جمع الجمع پیدا میکند...))
حالا سوال من از شما این است که این که میگویید انسان حضورش جدی بگیرد و خود را در ان عالم بیشتر حضور بدهد به چه معناست؟
اگه میشود بیشتر توضیح دهید..
حال ما چه کنیم در شب قدر؟؟؟؟
ممنون
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: در مباحث معرفت نفس روشن میشود که نفس ناطقه به جهت تجردی که دارد در همهی عوامل حاضر است و تعلق به بدن مانع این حضور است، از طریق رعایت دستورات شرع مثل روزه، غلبهی حکم بدن را کم میکنید و حضور نفس جدّی میشود. در همان فایل عرض شد جلسات 1 و 4 و 6 کتاب «رمضان؛ دریچهی رؤیت» مطالعه شود. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/5313
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚نباید به گرسنگی بدنی چندان توجه داشت
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال5300:
باسلام
شما در کتاب روزه دریچه ای به عالم معنا فرمودید که اینکه می گویید گرسنه می شویم و ضعف می رویم توهم است می خواستم ببینم این چگونه با سیره پیامبر که از شدت گرسنگی سنگ به دل خودشان می بستند جمع می شود؟
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: همانطور که در کتاب ملاحظه فرمودید آنچه باعث قدرت انسان میشود اتصال روح انسان است با عالم معنا که مثال قوت حضرت جبرائیل آورده شد. لذا نباید به گرسنگی بدنی چندان توجه داشت و رسول خدا«صلواتاللّهعلیهوآله» در این راستا به شکم مبارک خود سنگ میبستند تا روحشان مشغول آن گرسنگی نشود. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/5300
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚در بحث نزول قرآن در شب قدر
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال5283:
سلام.جناب استاد پیامبر گرامی اسلام در ماه رجب مبعوث شده اند واولین آیات را گرفتند تا ماه رمضان وشب قدر حدود 2ماه فاصله است که اگر انزال دفعی وحی را در اولین شب قدر و ماه رمضان بعد ازبعثت نیز بگیریم باز هم این اشکال پیش می آید که پیامبر اسلام حدود 2ماه تمامی وحی را در قلب مبارکشان نداشته اند و یک جا از خود شما خواندم که باید تمامی وحی از ابتدا نزد شخص محمد مصطفی (ص) باشد.لطفا توضیح دهید.
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: در بحث نزول قرآن در شب قدر چرا آن نزول را منوط کنیم به شب قدر بعد از بعثت. چه اشکال دارد که در شبهای قدر قبل، حقیقت قرآن بر قلب مبارک حضرت نازل شده بدون آنکه بحث رسالت و اظهار تشریعی آن مطرح باشد و حتی بدون آنکه حضرت فکر کنند آن حقیقت مایه و مادهی شریعت اسلام است. واللّه اعلم. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/5283
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚در آن حدّ باید غذا خورد که نه سنگین شویم و نه هنوز گرسنگی ادامه داشته باشد
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال5147:
سلام علیکم
استاد بی زحمت چند سؤال زیر را جواب دهید ممنون
1- من می خواهم که کم بخورم به خاطر آن فوایدی که دارد(از لحاط سلوکی و دینی ) ولی این کم خوردنم یه جورایی باعث شده که اکثر افراد می گویند خیلی کم غذا می خوری و من می ترسم شاید دارم افراط می کنم و بنابراین نه تنها در راه سلوک و رضای خدا قدم برنمی دارم بلکه در طولانی مدت بخاطر نرسیدن به بدن به خودم ظلم کرده باشم. من نمی توانم تشخیص بدم چقدر غذا بخورم البته همان کم هم بعضی وقت ها بیشتر می خورم یک حالت بدی بهم دست می ده و هی خودم را سرزنش می کنم ...به هر حال نمی دونم مغزم کار نمی کنه عقل درستی ندارم که تشخیص بدم چکار کنم؟
2- پدر و مادرم دوست می دارند که من به اصطلاح خوش خوراک باشم و از لحاظ بدنی متناسب و همیشه به من می گویند که بخور ولی من چون احساس می کنم که اگر بخورم پرخوری کردم نمی خورم . از لحاظ بدنی آن ها می گویند ضعیفم و لاغر و این آنها را ناراحت می کند حال از آنجایی که دستور پدر و مادر واجبه و رضایت آنها در سلوک و رضایت خدا تأثیر زیاد دارد من باید کدام مسیر را بروم؟ خشنودی پدرو مادر یا کم خوری؟
3- با توجه به بحث های شما برای ماه رمضان و فواید گرسنگی و آنکه کم خوری توصیه شده و قطعا افرادی مانند حضرت آقا و علامه طباطبایی امام (ره) این موارد را رعایت می کنند و لی این بزرگواران از لحاظ جسمی این قدر به اصطلاح توپر و جسمی ورزش کارانه دارند؟
با تشکر
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: 1- در آن حدّ باید غذا خورد که نه سنگین شویم و نه هنوز گرسنگی ادامه داشته باشد و ما را مشغول بکند 2- در این موارد وظیفهی ما نسبت به درستغذاخوردن شرط است، نه پرخوری و نه کمتر از اندازه خوردن که بدن ضعیف باشد و ماهیچهها لاغر بماند 3- عرض بنده هم همین است که نباید کمخوردن آنچنان باشد که بدنی ضعیف و لاغر داشته باشیم در حدّی که ماهیچهها هم لاغر باشند. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/5147
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚در حدّ امکان شیر پرمایهای به فرزندتان بدهید
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال5040:
سلام
طاعات و عباداتتون قبول
من به لطف خدا فرزندی 7 ماهه دارم.با توجه به اینکه در آستانه ماه مبارک هستیم و من در ایام شیردهی به سر میبرم خیلی وقتا فکرم صرف این میشه که چه بخورم که بدنم قویتر بشه و شیر داشته باشم و بتونم تا جاییکه میشه روزه هامو بگیرم و از برکات ماه مبارک بهره بیشتری ببرم.
در صورتیکه در این ماه قراره یا کم خوری وجودمونو شدیدتر کنیم.از اینکه اینهمه باید به فکر خوردو خوراکم باشم ناراحتم.کلا به این موضوع که شیر خوبی برای رشد و تقویت فرندم داشته باشم زیاد فکر میکنم.چون خودمو در این زمینه مسئول میدونم.چه کنم؟
ممنون
التماس دعا
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: به عنوان وظیفهی مادری سعی کنید در حدّ امکان شیر پرمایهای به فرزندتان بدهید ولی در حدّ تعادل و به عنوان وظیفهی بندگی روزهی خود را بگیرید و نگران نباشید که چرا به فکر تقویت فرزندتان هستید؛ اسم این کار پرخوری نیست. موفق باشید.
🌐http://lobolmizan.ir/quest/5040
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📚خلاصه کتاب #اسماء_حسنا دریچه های نظربه حق
🔰استاداصغرطاهرزاده
صفحه99
💎#معنی_سلوک_عرفانی
✅👈توصيه به خودسازي به اين معني است که بتوانيد قلب را جهت نظر به حقايق اسماء آزاد نماييد و اين با آزادشدن قلب از اعتباريات و کثرات محقق ميشود تا در نتيجهي آزاد شدن از اعتباریات، آن حقيقتِ وحداني را با نظر به اسماي حُسنايش ملاحظه کنيد و معنی سلوک عرفانی همین است.
🔺سخن عرفا اين است که بايد بتوان از «علم» به «عين» سير کرد و از حروف و مفهوم به نور حقيقتِ «اسم» رسيد. زحمتش در اين حدّ است که بايد از حروف آزاد شد بعد از آن متوجه می شوید حقيقت خودش پيدا است.
✅👈در اين فراز از دعاي سحر متوجه حقيقت و ذات عظمت ميشويد، همان عظمتي که در دعاي کميل مدّ نظر قرار ميدهيد و به ذات احدي اظهار ميداريد: «وَ بِعَظَمَتِكَ الَّتِي مَلَأَتْ كُلَّ شَيْءٍ» به نور عظمتات که همهي اشياء را پر کرده. يعني حضرت موليالموحدين علیه السلام هر چيزي را مظهر عظمت الهي مييابند و به جاي آنکه به آن چيز بنگرند از منظر نور عظمت به آن چيز مينگرند. همينطور که هر وقت خواستيد نور را ببينيد فقط بايد به آن نظر کنيد ولي اگر بخواهيد در جايي دیگر دنبالش بگرديد، نميبينيد. شما فوق نظر به محسوسات با نفس ناطقهي خود به نور نظر ميکنيد و آن را مييابيد. همين حالا بدون هرگونه تلاشي نور را در منظر خود داريد و به کمک آن داريد اطراف را مينگريد و اگر پرسيديد نور کو؟ ديگر رابطهتان با آن قطع ميشود و به دنبال چيزي ميگرديد که تماماً پيدا است. گفت:
چو گويد مرغ جان يا هو، بگويد فاخته کوکو
بگويد چون نبردي بو نصيبت انتظار آمد
✅👈ارتباط با حقايق از طريق قلب محقق ميشود نه از طريق فکر به همين جهت ميفرمايند جاي سؤال نيست، جاي نظر کردن است. گفت:
اسرار طريقت نشود حل به سؤال
نِي نيز به درباختن حشمت و مال
وقتي ميپرسيد نور کو؟ ميخواهيد نور را با غير نور ببينيد. معلوم است که نسبت به نور محجوب ميشويد. اين براي سالک يک نقص است ، حتي اگر انتظار داشته باشد به کمک استدلالِ عقلي تا آخر جلو برود. همين عقل استدلالي در مرحلهاي حجاب خواهد بود. مگر خدا گم شده است که ميخواهيد با استدلال پيدايش کنيد؟ تعبير «گمشدگان لب دريا» که حافظ بهکار ميبرد همان کسانياند که در حدّ استدلال متوقف شدهاند. ميگويد چرا ميخواهيد خدا را تا آخر از طريق استدلال بهدست آوريد.
گوهريکز صدف کون و مکان بيرون بود
طلب از گمشدگان لب دريا ميکرد
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
ج11_گوش سپردن به ندای بی صدای انقلاب اسلامی.mp3
7.2M
🔸 #گوش_سپردن_به_ندای_بی_صدای_انقلاب_اسلامی
⏱تاریخ:97/03/13
🌸جلسه:یازدهم
🔮استاداصغرطاهرزاده
📱 iGap.net/lobolmizan
📱 sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚ماه رمضان ماه روزهداری است
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال4985:
باسمه تعالی
سلام استاد، قرآن کریم در آیه 184 سوره مبارکه بقره درباره ی روزه ی ماه مبارک رمضان بعد از آنکه عده ای از جمله بیماران و مسافران را از روزه این ماه معاف میکند، میفرماید: «و ان تصوموا خیر لکم ان کنتم تعلمون»، حال سوالم اینجاست که اگر چند روزی در این ماه مبارک مانند لیالی قدر را به مسافرت رفته و در جوار ائمه اطهار علیهم السلام از فیوضات این شبهای عزیز بهره بگیریم بهتر است یا در شهر خود بمانیم و روزه بگیریم و در مساجد شب زنده داری کنیم؟ با تشکر
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: بالاخره ماه رمضان ماه روزهداری است، کاری کنیم که روزهی این ماه از ما تلف نشود. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/4985
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚زندگانی من
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال4932
سلام علیکم: عرض ادب خدمت استاد عزیز. از جمله مسائلی که مقام معظم رهبری مطرح کردند سبک زندگی است و در این مساله الگوی سازی و الگوگیری نقش بسازایی دارد لذا خواستیم از استاد که اگر امکان دارد در مورد برخی خصوصیات زندگی که می تواند برای ما الگو باشد یا اینکه جهتهایی را نشان دهد به ما کمک کنید. اگر هم نمی شود به صورت عمومی جواب دهید لطفا خصوصی ارسال نمایید:
برنامه شما برای ارتباط با قران چیست؟ مثلا چقدر در روز و چه مواقعی برای قرائت یا برای تفکر و یا برای تحقیق قرار می دهید. خصوصا که شما تفسیر قران هم می گویید ایا آماده شدن شما برای طرح مباحث تفسیری در دل همان رجوع به آیات صورت می گیرد یا وقت جدایی برای این جلسه می گذارید؟
برنامه علمی خود را چگونه تنظیم می کنید که اگر مثلا امروز چند کتاب مهم بدستتان رسید که باید مطالعه کنید بتوانید آنها را در برنامه بگنجانید چون برای ما طلبه ها معمولا این مشکل هست که برنامه درسی و غیر درسی که خودمان ریخته ایم آنقدر وقتمان را پر می کند که وقتی برای این موارد استثنایی باقی نمی ماند
برای یک طلبه چقدر مسائل سلوکی اهمیت دارد و چقدر مطالب علمی؟ مثلا در همین ماه مبارک شعبان و رجب و رمضان اگر بخواهیم دستورات این ماه ها را به تمامه انجام دهیم باید حداقل یکی دو درس خود را تعطیل کنیم.(اگر امکان دارد مصداقی جواب دهید)
چقدر از وقتتان را در اختیار خانواده و همسر و فرزندان قرار می دهید(یا در گذشته چگونه این مدیریت را انجام می دادید) تا هم به ایشان ضربه وارد نشود و هم از مسیر طلبگی عقب نیفتیم؟ چه کارهایی را به نظرتان خوب است با خانواده انجام دهیم تا هم انس بیشتر شود و هم روحیه عبودیت و معنویت و اخلاق تقویت گردد؟
چقدر برای خواب قرار می دهید؟
اگر امکان دارد برنامه یک روزتان یا یک هفته اتان را برای ما تشریح کنید؟
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: 1- بنده مباحث نقد غرب و کتاب «تمدنزایی شیعه» و جزوهی «.سلوک.» را در همین راستا خدمت عزیزان عرضه کردهام 2- بنده از قبل از انقلاب به طور پراکنده تلاش میکردم که از طریق تفاسیر موجود با قرآن مرتبط باشم تا به لطف الهی پس از مطالعات در موضوعات مختلف متوجه شدم باید با جدیت تمام مدتی از عمر خود را صرف قرآن نمایم که در نتیجه به مدت 6 سال تقریباً همهی وقت خود را صرف مطالعهی المیزان و تدبّر در آیات کتاب الهی کردم و یادداشتهای خوبی نصیبم شد که روش کار را در جزوهی «روش کار با المیزان» عرض کردهام، و برای جلسهی تفسیر روزهای شنبه از آن یادداشتها بهرهی زیادی میبرم و همیشه بعدازظهرهای شنبه همهی وقتم بر روی قرآن و تفاسیر آن صرف میشود برای آمادهشدن جهت جلسهی مذکور. ولی در سایر روزها عموماً بیش از 50 آیه نمیخوانم که امیدوارم توفیق بیشتری در تدبّر در آن و متذکرشدن از این کتاب الهی پیدا کنم 3- بنده در سالهای گذشته یک دفترچه داشتم و کتابهایی که باید مطالعه کنم را در آن یادداشت میکردم و با توجه به برنامهای که ریخته بودم و ساعاتی را جهت مطالعه قرار داده بودم آن کتابها را مطالعه میکردم و چون معلم بودم بیشتر امیدم به تعطیلات نوروز و تابستانها بود. ولی حالا که بازنشسته شدهام فرصت بیشتری جهت مطالعه دارم. پیشنهاد بنده آن است که شما یک برنامهای برای طول هفته بنویسید و هرکاری را در آن، جا بدهید و سعی کنید طبق آن برنامه عمل کنید 4- نباید یک طلبه همهی مستحبات را عمل کند و نباید هم همه را ترک کند. در ماه رجب اذکار هفتادگانه به اضافهی چند دعای مربوط به ماه رجب و اگر هم توانستید روزه، و در ماه شعبان نیز همان اذکار به اضافهی مناجات شعبانیه و اگر توانستید روزه. ولی در ماه رمضان وقت بیشتری برای عبادات و یا مطالعهی کتابهایی بگذارید که قلب شما را متذکر میکند 5- مایحتاج خانواده را تهیه میکردم، خانواده بسیار با بنده همراهی میکردند و خانوادهی پر هزینهای نداریم که نیاز باشد وقت و هزینهی زیادی جهت رفع حوائج آن صرف شود و بیشتر مادر فرزندانم با فرزندانم مأنوس بودند. بنده نگاههای کلی را طرح میکردم ولی کارها به دوش همسرم بوده و هست 6- بین 6 تا 7 ساعت در 24 ساعت میخوابم 7- برنامهام در یک روز یا مطالعه است و یا جواب به سؤالات سایت و یا نوشتن مطالبی که منجر به کتاب و یا جزوه میشود و یا آمادهکردن خود برای جلساتی که در طول هفته دارم و یا رفع خستگی به جهت جلسات. موفق باشید.
🌐http://lobolmizan.ir/quest/4932
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚نه آنچنان کم بخوریم که امکان ادامهی کار نداشته باشیم و نه آنچنان زیاد بخوریم که سنگین شویم
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال4810:
با سلام شما فرمودید ابهت غذا را بشکنید وزیاد به غذا نیاز ندارید استاد عزیز افق کمترین مقدار غذا چقدر است که افراط نکنیم وکارمان نتیجه بدهد.
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: بستگی به خود فرد دارد باید نه آنچنان کم بخوریم که امکان ادامهی کار نداشته باشیم و نه آنچنان زیاد بخوریم که سنگین شویم. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/4810
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
#پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚کار خودتان را بکنید
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال4811:
با سلام استاد عزیز در دوران جوانی مقداری از روزه هایم قضا شده والآن روزه هایم را در ماه رجب 31 روز پشت سر هم میگیرم ودر محیط کار همکاران متوجه شده اند و دایم التماس دعا میگویند متوجه شده ام خوشم می آید و مغرور شده ام چکار کنم از جهتی واجب است و از جهتی میترسم بدبخت بشم و نتیجه ای نگیرم
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: کار خودتان را بکنید و بگویید: «ای بابا! دارم قضای روزههایی که نگرفتهام را میگیرم؛ التماس دعا که خدا از من بپذیرد». موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/4811
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📚خلاصه کتاب #اسماء_حسنا دریچه های نظربه حق
🔰استاداصغرطاهرزاده
صفحه102
💎#عادت_هاي_مشکل_زا
✅عموماً عادتهاي ما در رابطه با نظر به حقايق دو مشکل ايجاد ميکنند. يکي اينکه ميخواهيم حقايق را با ساحت عقلِ استدلالي پيدا کنيم که مسلّم در اين ساحت حقيقت به حجاب ميرود. ميگوييم به اين دليل نور هست که اين ديوار را ميبينم در حاليکه شما از اين طريق نور را نديديد بلکه به نور فکر کرديد، بدون آنکه نفس ناطقهي شما با نور مرتبط شود.
✅مشکل ديگر گرفتارشدن در ساحت حسّ است. وقتي ميپرسيد نور کو؟ به اين معنا است که ميخواهيد از ساحت حسّ باصره نور را ببينيد در حاليکه باصره فقط حدود را درک ميکند. وقتي ميپرسيد کو ديوار؟ از موضوعي سؤال کردهايد که شکل و حدود دارد و چشم به کمک قوهي باصره آن شکل را - که نور به آن ميخورد و منعکس ميشود- ميبيند، در حاليکه نور مثل ديوار نيست، به همين جهت وقتي نفس ناطقه به آن نظر کرد ميتواند آن را بيابد. اين نشان ميدهد شما يک استعداد ديگري غير از قوهي باصره داريد که آن استعداد ميتواند ذات روشنايي را ببيند.
✅روشنترين چيز براي هرکس منِ او است. همينکه بخواهد آن را در ساحتي بنگرد که اشياء را مينگرد خواهد گفت: «منِ مَن کو؟»
🔺همينکه در حضور باشيد من با تمام ادراکاتش در صحنه است و از آنها بهره ميگيرد
🔺اگر به وجودِ خود نظر کرد و فقط رجوع کرد - نه اينکه فکر کند- منِ او در حضور است و او همان حضور خواهد بود.
🔺در رابطه با نظر به خدا - خدايي که از نفس ناطقهي هرکس برايش حاضرتر است- نيز موضوع از اين قرار است. همينکه انسان خود را در حضور آورد با خدا روبهرو است و با نور عظمت مرتبط است.
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
📚خلاصه کتاب #اسماء_حسنا دریچه های نظربه حق
🔰استاداصغرطاهرزاده
صفحه104
💎#راه_آزادی_ازهرگونه_شک
✅با طرح موضوعات اسماء الهي جاهلانهترين فکر، فکري است که به حضور خداوند و تجليات نوري حضرت حق شک کند. شکها و شبههها به جهت آن است که افراد را از اول در حجاب راه بردهايم.
👈وقتي راه ارتباط با نور عظمت را يافتيد، آن نور را به خوبي در جمال اميرالمؤمنين علیه السلام ميبينيد، عمده آن است که اسم عظيم را بشناسيد تا در حرکات و سکنات حضرت اميرالمؤمنين علیه السلام آن را بيابيد و براي هميشه متوجه باشيد عادت به ديدن نور در موضوعاتِ حسّي و يا يافتن آن از طريق استدلال، ما را گرفتار «کوکو؟» ميکند.
👈در مورد اسم عظيمِ خداوند کافي است خودتان را بدون هرگونه ذهنيتي، در حضور نور عظمت بيابيد تا آن نور بر جان شما تجلي کند. هر اسمي قاعدهاش همين است.
👈اينکه شريعت الهي ميفرمايد گناه نکنید براي اين است که با رفع صفات رذيله إنشاءالله به حضور رويد.
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
#پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚در روزه دلواپس ضعف غیر استاندارد نباشید
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال4737:
سلام استاد عزیز خدا خیرتان بدهد
و اما بعد سؤالم این بود که ماه رمضان در پیش است و روزها بلند و شب ها کوتاه بنابراین افطار که می کنیم تا سحر فاصله ای نمی ماند و وقتی سحر می شود خوب گرسنه نیستم
حال اگر غذا بخورم که مصداق پرخوری و از دست رفتن توانایی برای بهره بری بیشتر از این ماه عزیز اگر نخورم شاید به دو ساعت نکشد که احساس گرسنگی کنم و دیگر این امکان نیست که غذا بخورم که این هم فکر می کنم بعد از مدتی بدن دچار ضعف غیر استاندارد شود چکار باید انجام دهم؟ اصلا اگر سحر در حالی که گرسنه نیستم غذا بخورم مشکلی برای سلوک دارد در این شرایط؟ با تشکر بسیار از شما
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: طوری غذا خوردن خود را مدیریت کنید که در حدّ معقول افطار کنید و در همان حدّ که در سحر گرسنهاید غذا بخورید حتی در حدّ خوردن چند خرما و دلواپس ضعف غیر استاندارد نباشید. در کتاب «روزه؛ دریچهای به عالم معنا» عرض شده: «قوت جبریل از مطبخ نبود». إنشاءالله در چنین شرایطی با قوتهای معنوی بدن خود را تدبیر میکنید. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/4737
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
#پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚ورع وچگونگی حفظ نورانیت ماه رمضان
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال2270:
بسمه تعالی . . . سلام علیکم استاد عزیز. . . بنده همون جوانم که تغییرم دادید(سوال 22 35)،استاد همه اون زمان، تغییر منو محال و معجزه دونستن ما قدر ندونستیم،الحمد لله جواب اون سوالم که فرمودید شب قدر 23 به ما رسید و برای ما ساخت و تکمیل شدیم و انشاالله منتظریم ببینیم عید فطر چی قراره بدن. . . ولی استاد یه چی هست اونکه یه غمی اومده تو دلمون از بقیه ماه رمضان که داره تموم میشه نمیدونیم بعدش چیکار کنیم،یعنی میمونه نمیمونه راستش این دعای 45 رو که فرازاش رو میخونیدیم دیدیم راسته والا. . . خلاصه استاد یه چیزی بگید ببینیم با این غم باید چه کنیم؟چه کنیم که بعدش بتونیم شکمو دست بگیریم،زبونو کنترل کنیم،تحملو زیاد کنیم و . . . از بقیه برکات ماه برامون دائمی بشه؟اگر منبع مطالعاتی هست بفرمایید؟(استاد وقتی جوابمون رو میدید این دلمون با بعضی حرفاتون صفا میشه،وقتی رو جوابتون فکر میکنیم میبینیم انگار این جواب قبلش تو دلمون بود اما توجه نداشتیم. . . استاد وقتی جامعه رو گرفتن ازمون به شدت ناراحت شدیم و با خدا درگیر شدیم،آقا رو تحدید کردیم که دیگه جامعه نخونیم خب استاد سخته بخدا بگیرن،به درو دیوار میزنید تا بخونید اما نمیشه،البته نه اینکه ایشون محتاجن،خواستیم ارواح عممون این بحر رحمت دل آقا رو به جوشش در بیاریم تا اینکه شب قدر که سخنرانی 40 حب اهل البیت رو گوش دادیم رسیدیم به اینکه و " بالمومنین رعوف رحیم" آره میدونستیم،اما اون شب با اون جواب شما و اون بخش از ابوحمزه که فرمودید و یه فراز از ابوحمزه انتخاب کردیم که در این فراز از قضا همون حرف شما بود. . . دیگه آخر شبمون ساخته شد و شرمندگی گرفت تمام وجودمون رو و سوختیم از بی غیرتی. . .خدا کنه انشاالله خداوند به حقیقت صاحب الامر علیه السلام برای تمام مسلمانان جهان بهترین تقدیر رو رقم بزنه از جمله شما استاد عزیز و بقیه علماء و بخصوص رهبر عزیزمون و انشاالله نظام اسلامی رو برای ما حفظ کنه. . . ) موفق باشید.
✅جواب:
باسمه تعالی؛ علیکم السلام: حفظ روحانیّت ماه رمضان با ورع ممکن است و ورع به آن معنی است که نه تنها از گناهان فاصله بگیریم، از شبهات نیز باید فاصله بگیریم.
امام باقر علیه السلام میفرمایند: «إِنَّ أَشَدَّ الْعِبَادَةِ الْوَرَعُ» سختترین عبادت ورع است. معلوم میشود «ورع» چیزی بالاتر از عمل به اعضاء و جوارح است، بلکه باید در سختترین میدان که میدان قلب است وارد شد و در آن حوزه عمل نمود و شخصیت خاصی را برای خود شکل داد. در واقع «ورع» بیش از آن که یک عمل باشد ایجاد یک «عالَمی» است برای خود که خصوصیات خاص خود را دارد. حضرت صادق علیه السلام برای رسیدن به عالَم «وَرع» میفرمایند: «الْمُتَوَرِّعُ یَحْتَاجُ إِلَى ثَلَاثَةِ أُصُولٍ، الصَّفْحِ عَنْ عَثَرَاتِ الْخَلْقِ أَجْمَعَ وَ تَرْکِ خَوْضِهِ فِیهِمْ وَ اسْتِوَاءِ الْمَدْحِ وَ الذَّم» شخصی که اهل ورع است باید سه اصل اساسی را رعایت کند، از لغزشهای مردم کاملاً چشمپوشی کند، در امور مردم دخالت و تجسس نمی¬کند و مدح و نکوهش مردم برایش مساوی است. حضرت در ادامه میفرمایند: «أَصْلُ الْوَرَعِ دَوَامُ الْمُحَاسَبَةِ وَ صِدْقُ الْمُقَاوَلَةِ وَ صَفَاءُ الْمُعَامَلَةِ وَ الْخُرُوجُ مِنْ کُلِّ شُبْهَةٍ وَ رَفْضُ کُلِّ عَیْبَةٍ وَ رِیبَةٍ وَ مُفَارَقَةُ جَمِیعِ مَا لَا یَعْنِیهِ وَ تَرْکُ فَتْحِ أَبْوَابٍ لَا یَدْرِی کَیْفَ یُغْلِقُهَا وَ لَا یُجَالِسُ مَنْ یُشْکِلُ عَلَیْهِ الْوَاضِحُ وَ لَا یُصَاحِبُ مُسْتَخِفِّیالدِّینِ وَ لَا یُعَارِضَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَا یَحْتَمِلُ قَلْبُهُ وَ لَا یَتَفَهَّمُهُ مِنْ قَائِلٍ وَ یَقْطَعَ مَنْ یَقْطَعُهُ عَنِ اللَّه» اصل ورع آن است که انسان همواره به حساب خود برسد و راست سخن بگوید و ارتباط خود را با مردم نیک سازد، از شبهات دورى کند، شک و شبهه و عیبها را از خود جدا سازد، از هرگونه لغوی خوددارى نماید، درهائى را به روى خود باز نکند که بعد نتواند آنها را ببندد، با کسى که او را خوب نمىشناسد همنشین نگردد. با کسانى که دین را سبک مىشمارند رفاقت نداشته باشد، در مسائلى که تحمل آن را ندارد و دلش آنها را قبول نمىکند معارضه نداشته باشد، اگر سخنى را از گویندهاى نفهمید با او مخالفت نکند و گفتهی کسى را که از خدا قاطعانه سخن مىگوید بشنود.
وقتی انسان در چنین عالَمی که روایت فوق متذکر آن است قرار گرفت، در عالَم «ورع» وارد شده و نتیجهای نصیب او میشود که همهی اسلام برای تحقق آن نتیجه آمده است. رسول خدا صلی الله علیه وآله میفرمایند: «مَن لَقَی اللّهَ سُبْحانَهُ وَرعاً أعْطاهُ اللّهُ ثَوابَ الإسلام کُلّه»هرکس در حالیکه دارای ملکهی «ورع» است، خدا را ملاقات کند خداوند ثواب تمامی اسلام را به او عطا میفرماید. به همین جهت حضرت صادق علیه السلام میفرمایند: «عَلَیْکُمْ بِالْوَرَعِ فَإِنَّهُ لَا یُنَالُ مَا عِنْدَ اللَّهِ إِلَّا بِالْوَرَع» بر شما باد که «ورع» پیشه کنید زیرا به دست نمیآید آنچه نزد خدا است مگر از طریق «ورع».
این یک قاعده است که با «تمرکز» بر پاکیها و نظر به عالم معنویت و دوری از گناه، آرامآرام ملکهی وَرع در جان انسان ظهور میکند. «ورع» بالاتر از تقواست و حالتی از حذر است که اگر در انسان شکل گرفت او را بسیار محتاط مینماید تا آنجا که نهتنها از گناه که حتی از شبهه هم بیمناک و فراری است و حریمی را در اطراف خود ایجاد میکند که روایات در وصف آن به سپر نام بردهاند و امیرالمؤمنین در این رابطه میفرمایند: «الْوَرَعُ جُنَّةٌ مِنَ السَّیِّئَات» ورع همچون سپر است در مقابل گناهان و زشتیها. در حالیکه برای تقوا تعبیر لباس را به کار میبرند و میفرمایند: «لِباسُ التَّقْوَی» یعنی تقوا لباس است.
اصل قضیه از این قرار است که ابتدا باید با تمرکز و توجه قلب بر روی وظیفه و اوامر و نواهی الهی، روحیهی نگهداریِ خود از لغزشها در ما ایجاد شود. اگر توجه انسان بر روی حرام الهی شدید شد و مواظب بود گرفتار گناه نشود آرامآرام ملکهی «ورع» در او ظهور میکند. ورع دریچهای است بسیار متعالی و آنچنان انسان را از حجابهای بین خود و پروردگارش آزاد میکند که تا ملاقات خداوند و نظر به اسماء حسنای او جلو میبرد.
تا تمرکز قلبی و روحیهی نگهبانی از خود نسبت به محارم الهی در انسان پیدا نشود، «ورع» شروع نمیشود در همین رابطه در حدیث قدسی داریم: «ابْنَ آدَمَ اجْتَنِبْ مَا حَرَّمْتُ عَلَیْکَ تَکُنْ مِنْ أَوْرَعِ النَّاس» ای فرزند آدم! از آنچه بر تو حرام شده اجتناب کن تا با ورع ترین مردم باشى. یک وقت ممکن است ما قالب و صورت ظاهری گناهان را بشناسیم و انجام ندهیم، مثل آن که دزدی نمیکنیم، ولی یک وقت دل ما بر دوری از گناه تمرکز دارد و از خود طوری نگهبانی میکند که به گناه نزدیک نشود، در این حالت است که «وَرع» ظهور میکند. با توجه به مجموعهی روایات میتوان این طور نتیجه گرفت که «ورع» آن توانایی و قدرتی است که به توفیق حق، اجتناب از گناه و دوری از محرمات را در نفس انسان پدید میآورد تا انسان بتواند در ساحت آن ورع، مراتب ترقی و کمال را با سرعت طی کند و به کسب فضائل بیشتری نائل آید و به مقام قرب الهی برسد. موفق باشید.
🌐http://lobolmizan.ir/quest/2270
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📚خلاصه کتاب #اسماء_حسنا دریچه های نظربه حق
🔰استاداصغرطاهرزاده
صفحه106
💎#برکات_تجلی_اسم_عظيم
✅عرض بنده در رابطه با اسماء الهي اين است که ابتدا بايد مشخص شود کجا بايد به دنبال حقيقت بگرديم، اگر راه مشخص شد همهي شما تلاش لازم را خواهيد کرد. اول بايد بدانيم خودمان را در بيراههها خسته ميکنيم، کافي است در ساحت حضور قرار گيريم در آن صورت مييابيد که با حق مرتبط هستيد و عملاً حق به سراغ شما ميآيد. اگر خداوند به نور عظمت تجلي فرمود يکمرتبه به طرز خاصي احساس تواضع ميکنيد. احساس تواضعي که در مقابل حق داريد مژدهاي است که حق به اسم عظمت بر جان شما تجلي کرده است.
✅همينکه خداوند بر قلب شما عظمت خود را انداخت، با عظمت وَهمي و دروغينی که قوهي واهمه برايتان ساخته، درگير ميشويد. مطابق نور خدا عمل کردن موجب ميشود که آن عظمتِ وَهمي برود و انسان حق را از باطل تشخيص دهد. اين مقام، مقام کسانی است که پس از ايمان به حق با عملي که مطابق آن انجام ميدهند به مقام «عَمِلُوا الصالحات» ميرسند که خداوند در وصف آنها ميفرمايد: «فَأُوْلَئِكَ لَهُمُ الدَّرَجَاتُ الْعُلَى» آنها را درجات عالي هست.
✅براي قلب شما هم همينطور است که وقتي نور اتمِّ خدا تجلي کند ميفهميد زشتيهايي داريد، زيرا انوار الهي حقيقت هرچيزي را روشن ميکند.
🔺در راستاي آنکه ائمه علیهم السلام مظاهر کامل اسم نور الهي هستند، اميرالمؤمنين علیه السلام در معرفي خود ميفرمايند: «مَعْرِفَتِي بِالنُّورَانِيَّةِ مَعْرِفَةُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلََّ وَ مَعْرِفَةُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَعْرِفَتِي بِالنُّورَانِيَّة». شناخت من به نورانيت، شناخت خداي عزّ و جلّ است و شناخت خداي عزّ و جلّ شناخت من به نورانيّت است.
🔺وقتي متوجه شديم «هُوَ نورٌ» او فقط نور است نظر به حقيقتي معنوي انداختهايم که در حرکات و سکنات اهلالبيت علیهم السلام ميتوانيم آن را ببينيم، ديگر نميگوييم آن نور چيست. مثل آن است که بگوييم جنس تري چيست؟ از طرز سؤال معلوم ميشود که متوجه نيستيم در ديدن تري با ذاتي روبهروئيم که تماماً تري است و جنسِ ديگري ندارد.
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸🌸🌸🌸
🌸🌸
🌸
🌼بیانات حضرت #امام_خامنه_ای
🌼دیدار جمعی از استادان، نخبگان و پژوهشگران دانشگاهها ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
🌐http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=39872
🌹باید رویکرد «مصرفکنندگی علم» را به رویکرد «تولید علم» تبدیل کنیم. ننگمان نمیآید شاگردی کنیم؛ اما تقلید حرف دیگری است.
🌹چرا تا گفته میشود به علوم انسانی اسلامی فکر کنیم، بعضی میگویند آقا این علم است؟/ از علم دیگران استفاده میکنیم اما دائمی نمیتواند باشد چون گاهی علم درست و به روز منتقل نمیشود.
🌹شمر زمان، نخستوزیر کودککُش میرود اروپا مظلومنمایی میکند که ایران میخواهد ما را نابود کند. آن مخاطب اروپایی هم نمیگوید شما الان در غزه و قدس این جنایتها را میکنید.
🌹جمال عبدالناصر شعار میداد که یهودیها را در دریا میریزیم؛ اما ما میگوییم برای تعیین تکلیف فلسطین از مردم فلسطین نظرسنجی شود، هرچه آنها گفتند. این نظر بدی است؟ اروپاییها این را حاضر نیستند بفهمند؟
🌐www.lobolmizan.ir
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
🌸
🌸🌸
🌸🌸🌸🌸
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸