🌺 شرح #غزلیات_حافظ
🌺 #غزل95
🔮استاد اصغر طاهرزاده
✅بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 مدامم مست میدارد نسیم جَعد گیسویت
🌸خرابم میکند هر دم فریب چشم جادویت
🔺در نظر به حقیقت در افقی که در مقابل سالک گشوده میشود، انوار تجلیّات یا به تعبیر جناب حافظ «نسیم جعد گیسویِ» حضرت محبوب، همواره و مدام بر قلب سالک میوزد و همچون چشمی جادویی که انسان را سحر میکند، سالک را از خود برمیگیرد و به سویی که ماورای بودن و نبودن است، میبرد تا خود را در موطنی آزاد از نسبتهای روزمرّه درک کند. بودنی که با وجود خود در بیکرانهی «وجود» حاضر شود.
🌸پس از چندین شکیبایی، شبی یا رب توان دیدن
🌸که شمع دیده افروزیم در محراب ابرویت؟
🔺آیا در مسیر شکیبایی و باقیبودن در هویت وجودی خود، آیا این امکان هست که ای پروردگار من! شبی در محراب ابروی تو مانند شمعی افروخته خود را احساس کنیم تا ابروی تو محراب حضور جان ما باشد و در آن محراب چون شمع بدرخشیم و خود را در آن مأوا احساس کنیم؟
🌸سواد لوح بینش را عزیز از بهر آن دارم
🌸که جان را نسخهای باشد ز لوح خال هندویت
🔺سیاهی مردمک چشمم را از آن جهت دوست دارم که برای جان من، نسخهای و نمودی از لوح خال هندویی تو میباشد. برای من سیاهی مردمک چشمم حکایتی است از دریچهی جهانِ گشودهای که با نظر به هویت غیر قابل توصیف تو برایم گشوده میشود. آیا نباید چنین نگاهی را پاس داشت، وقتی جان انسان لوحی خواهد شد تا همچون خال هندو، محل تجلی هویت غیبیهی غیر قابل توصیف تو باشد و تنها چشماندازی است بدون تعیّن چیزی.
🌸تو گر خواهی که جاویدان جهان یک سر بیارایی
🌸صبا را گو که بردارد زمانی بَرْقَع از رویت
🔺در راستای خال هندوییاش که هیچ چیز در آنجا به هویت خود ظهوری ندارد و همه در آن مقام فانیاند، حال اگر میخواهی جهان را به ظهور آوری، کافی است به باد صبا فرمان دهی تا پرده از وجه احدی و غیبالغیوبیات بردارد تا تجلیات اسماء به ظهور آید و عالمی شکل گیرد و حقایق متکثر چهره بنمایند
🌸و گر رسم فنا خواهی که از عالم براندازی
🌸برافشان تا فرو ریزد هزاران جان ز هر مویت
🔺اگر میخواهی رسم فنا و پنهانبودن عالم در هویت غیبیِ احدی را براندازی، کافی است انوار خود را برافشانی و زلف اسماء را به ظهور آوری تا از هر تار مویت هزاران جان زنده شوند و مشغول حقایق متکثر و عنایات لایتناهی گردند.
🌸من و باد صبا مسکین، دو سرگردانِ بیحاصل
🌸من از افسون چشمت مست و او از بوی گیسویت
🔺من و باد صبا هر دو همانند هم، بدون هیچ بهرهای از برکات وجود تو، سرگردان هستیم، آن نوع از سرگردانی که ما را در مستی خود قراری نیست، زیرا من با نظر به مظاهر تو، افسون و مسحور شدهام و باد صبا با وجوه کثرات اسماء ربّانیات. و این قصهی هرکسی است که خواست در این عالم فریب دنیا را نخورد و نظر به حقیقت را پیشهی خود کرد.
🌸زهی همّت که حافظ راست از دُنیی و از عقبی
🌸نیاید هیچ در چشمش بهجز خاکِ سر کویت
🔺چه اندازه این همّت که حافظ مفتخر به آن است، پسندیده است، از آن جهت که از دنیا و آخرت چیزی نیست که به چشم او آید مگر خاک سر کوی تو و حضور در جهانی که تو به روی او گشودهای، جهانی که سراسر حضور در حضور بیکرانهی تو است و احساس وجود در آغوش تو. آیا در چنین حالتی که همهی جهانها به سوی انسان گشوده میشود، امری میماند که بتواند ما را مشغول خود کند؟ این همان جهانی است که از طریق انقلاب اسلامی در مقابل بشریت گشوده شد و شهدا با همّت بلند خود، خود را معطل نکردند. بیچاره استکبار که گمان میکند در عالمی که حضرت روح الله«رضواناللهتعالیعلیه» در مقابل این بشر گشوده، چیزی دارد که بخواهد ما را از آن چیزها محروم کند. استقراری به میان آمده که تحریمها وسیلهی بیآبروشدنِ مستکبران و دوستداران آنها میشود.
والسلام
💠http://lobolmizan.ir/hafez/1776
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🔸 #تفسیر_قرآن
🔸سوره #نازعات
⏱زمان:شنبه ها-بعدازنمازمغرب وعشاء
🌸جلسه ششم
🌸مکان:اصفهان-سه راه سیمین-مسجدانبیاء
🔮استادطاهرزاده
🌐http://lobolmizan.ir/sound/1318
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
ج6_تفسیرسوره نازعات.mp3
5.39M
🔸 #تفسیر_قرآن
🔸سوره #نازعات
💠تفسیرانفسی وحضوردرجهان گشوده ی آن
🔮استاد اصغر طاهرزاده
⏰جلسه6 (99/12/16)
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
پیام رسان سروش
📱sapp.ir/lobolmizan
پیام رسان ایتا
📱eitaa.com/lobolmizan
آدرس اینستاگرام
🌐https://www.instagram.com/asghar_taherzadeh
◼️امام موسی کاظم علیه السلام:
◼️مَثَلُ الدُّنیا مَثَل مَاءِ البَحر، کُلَّما شربَ مِنهُ العَطشان أزدادَ عَطَشاً حَتّی یقتِله
🔺دنیا، چون آب دریاست، هر چه تشنه کامش بیشتر نوشد، بیشتر تشنه شود تا او را بکشد.
🔺تحفالعقول، ص ۴۱۷
🔵بیانات تفصیلی رهبرانقلاب درباره امام کاظم علیه السلام
🌐https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=21774
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره30485
💠نهنگ آن بِهْ که در دریا ستیزد
🌹استاداصغرطاهرزاده
⁉️سلام استاد: راسش من خیلی سختی دارم، بچه کودک و بارداری و دست تنهایی. خانواده ام بیمارن و نمیتونند کمکم کنند. خودم و خودم هستم و همسرم که صبح تا شب سرکاره. گاهی با خودم میگم اینا پیش خدا جهاد هست اما گاهی هم خسته میشم و خودم را با افراد دیگه که خانوادههاشون کمک حال هستند مقایسه میکنم. چیکار کنم که سختی ها به نظرم نیاد و مقایسه نکنم؟ از طرفی زمان زیادی برای مطالعه یا عبادات ندارم و بیشتر درگیر مادری هستم. دوست ندارم از لحاظ معنوی عقب بمونم ولی وقتم را بچه پر کرده. سردرگمم و ناراحت. ممنونم راهنمایی کنید.
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: در همین مشکلات است که انسان متوجه میشود چه ظرفیتهایی داشته و چه عنایاتی به او میشده. به ما فرمودهاند: «نهنگ آن بِهْ که در دریا ستیزد / ز آب خُرد، ماهی خُرد خیزد». حضرت امام خمینی به دخترشان که همین نوع نگرانیهای شما را داشته بودند و خانمی حکیم و اهل مطالعه بودند، میفرمایند حاضرم ثواب یک ساعت بچهداریت را به من بدهی من ثواب همهی عبادتهایم را به شما میدهم. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/30485
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره30487
💠ما و اینهمه مشکلات، و آیندهای که در پیش است
🌹استاداصغرطاهرزاده
⁉️با سلام: ابتدا تشکر ویژه ای دارم از شما که مطالب زیادی را ازتون آموختم. آشنایی من با شما برمیگردد به تفسیر حدیث عنوان بصری که خداوند عنایت فرمود که با سایت شما ارتباط بگیرم.
علاقه اصلی من عرفان هست. چند ماهی هست بصورت جدی عرفان شیعی رو مطالعه میکنم و خدا رو شکر هر روز قلبم نسبت به آن گشوده تر میشود. خداوند نعمت ریز بینی را به من عطا فرموده و برای همین به راحتی مطلبی را نمیپذیرم و در کنار آن نعمت انعطاف پذیری را هم عطا فرموده تا در صورتی که متوجه اشتباه خود شوم آن را قبول کنم. این سوالاتی که از شما میپرسم فقط برای آن است که احساس میکنم اول با اطلاع هستید و دوم منطقی و منصف، ان شاءلله. پرسش های من درباره انقلاب اسلامی و ثمرات آن است.
من در خانواده ای نسبتا مذهبی به دنیا آمده ام و همیشه در خانه ما صحبت از قرآن و ائمه بوده و هست. با تحقیقاتی که کردم ارادتم به ائمه بیشتر شده بخصوص حضرت علی علیه السلام.
هنگامیکه حکومت ایشان را با الان مقایسه میکنم (و البته شرایط زمانه را هم در نظر میگیرم) متاسفانه اختلاف زیادی را متوجه میشوم. تا اینکه نظرات شما من را تکان داد و باعث شد نه به شما بلکه به خودم شک کنم که نکنه من اشتباه میکنم و مواردی را درنظر نگرفته ام! بخاطر همین بعضی از شکیّات خودم را مطرح میکنم که انتظار دارم شما با تکیه بر آیات قرآنی و سنت اهل بیت پاسخ دهید تا ان شاءلله اگر حقانیتی در آن بود خداوند از طریق شما من را از گمراهی نجات دهد. و اگر شما من را متوجه جهالت خود کنید ان شاءلله به طریقی آن را جبران خواهم کرد.
و این را هم عرض کنم که من از فعالیت های سیاسی بیزار هستم و تا وقتی نفس اماره درونم جولان میدهد واجب آنست که به خودسازی خودم بپردازم ان شاءلله. این را گفتم تا بدانید من فقط برای خودم چنین پرسش هایی میپرسم و قصد و غرضی ندارم. ۱. نظرتان درباره قول هایی که امام خمینی در بهشت زهرا به مردم دادند و به بسیاری از آنها عمل نشد چیست؟ و همینطور آزادی احزاب که در فرانسه بیان کردند. از طرفی الان شاهدیم که هیچ حزب مردم نهادی به معنای واقعی نداریم و حتی اتحادیه های صنفی ما نیز بشدت ضعیف و منفعل هستند. ۲. اعدام های تابستان سال ۶۷ منافقین، که بیشتر مدت اسارت خود را طی کرده بودند. اگر قرار بر اعدام بود چرا سال ها آنها زندانی بودند و در شرف آزادی اعدام شدند؟ ۳. قتل های زنجیره ای در اوایل دهه ۷۰ که بصورت ترور انجام شد و با حیله و نیرنگ مخالفان نظام کشته شدند. ۴. کشتار سال ۷۸ در خوابگاه دانشگاه تهران. ۵. کشتار معترضان سال ۸۸ و شکنجه بسیاری از مردم عادی ۶. کشتار معترضان سال ۹۸ (قبول دارم که در بین مردم اغتشاشگران نفوذ کرده اند اما بسیاری از مردمی که شکنجه و کشته شده اند مردم عادی بودند) ۷. احساس خفقان و ترسی که مردم ار حکومت دارند و پایگاهی مدنی وجود ندارد که مردم حرفشان را آزادانه و بدون ترس بزنند و بخاطر آن مردم در مواقعی مجبور میشوند برخلاف میلشان برای اعتراض به خیابان بیایند و در نهایت یا مخالف نظام خوانده میشوند یا معاندین در آنها نفوذ کرده و اعتراضات را به انحراف میکشانند و در هر دو صورت، این مردم هستند که سرخورده میشوند و ناراحتیشان از حکومت عمیقتر میشود. (من وقتی شرایط الان را با ۱۰ یا ۱۵ سال گذشته مقایسه میکنم به وضوح میبینم که موافقان حکومت الان منتقد آن شده اند. منظورم سیاستمداران نیست بلکه مردم عادی و دور و بر خودم را میگویم) ۹. سانسور روزنامه ها، اخبار، کتاب ها، نشریه ها و... و صدا و سیمای یکطرفه ۱۰. چرا مردم ما باید انقدر فشار روی آنها زیاد باشد نه فقط فشار اقتصادی بلکه فشارهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی؟ من خودم از مخالفان نظام سرمایه داری هستم ولی متاسفانه کشور ما نیز بیشتر از ۹۰ درصد مدیریت آن طبق آن نظام استکباری اداره میشود و حتی در مواقعی بدتر از آن. از نظام بانکی تا آموزشی و ادارات مختلف و... ۱۱. این کلاهبرداری عظیمی که در طول این سالها انجام شده بویژه امسال که با دعوت همه جانبه نظام از مردم برای شرکت در بورس، متاسفانه ضررهای سنگینی متحمل شدند. درست است که مردم هم نباید بدون آموزش وارد بورس میشدند اما دعوت دولت و رسانه های حکومتی، آنها را به گونه ای ناصحیح ترغیب کرد. وقتی ما چنین دین غنی و پربرکتی داریم چه احتیاجی به مدل کشور داری دیگران!؟ ان شاءلله خداوند همه ما را به راه راست هدایت فرماید و از گمراهی نجات دهد و با نور حقیقت عبودیت، ما را منوّر کند. آمین یا رب العالمین.
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: حتماً مستحضرید که بررسی این نوع سؤالات، مثنوی هفتاد من نیاز دارد. ۱. در این مورد خوب است جزوهی «ریشههای انقلاب» که روی سایت هست، مطالعه شود که ارادهی امام چه بود و هوشیاری دشمن برای به شکستکشان
دنِ آن اراده تا کجا آمد. آری! امام خمینی نتوانستند آن وعدهها را محقق کنند ولی در رویارویی با فتنههای دشمن، انقلابْ امروز به وسعتی رسیده هزار برابر بیشتر از آنچه بنا بود باشد. ۲. در مورد اعدامهای منافقین، در جریان باشید که بعد از عملیات «مرصاد» معلوم شد آنها زندانی عادی نبودند. پروندههایی که از عملیات چلچراغ دشمن به دست آمد، معلوم بود بسیاری از زندانیان جزیی از جریان برانداز بودهاند. ۳. آری! قتلهای زنجیرهای با نفوذیها و یا منحرفینی که در اطلاعات نفوذ کرده بودند انجام شد و کار بدی بود و به نظام، ضربه زد. مصاحبهی اخیر آقای یونسی و آقای مهدی نصیری در این رابطه مفید است. ۴. جریان دانشگاه همانطور که بعداً معلوم شد، جریان از پیشطراحی شده بود که پای نظام گذاشتند. ۶. خود بنده ناظر جریان اغتشاشات سال 98 بودم. کاملاً منافقین نفوذ کرده بودند و ارادهی براندازی داشتند و هیچ راهی جز برخورد محکم و جدّی نبود ۷. جریان نظرخواهی اخیر دانشگاه مریلند این مورد را تأیید نمیکند که مردم در کلیت از نظام سرخوردهاند. بیشتر اشکالات را در ضعف مدیریت میبینند و نه در کلیت نظام. ۹. به نظر بنده تلویزیون احتیاط های بیش از حدّی دارد و با نوعی تنگنظری همراه است. زیرا کسانی هستند که کلیت نظام را قبول دارند، ولی مثل ما فکر نمیکنند. اینها نیز باید در رسانهی ملی جایی داشته باشند. ۱۰. همینطور است که میفرمایید. ما هنوز در افقی که انقلاب اسلامی در این تاریخ گشوده است، ورود نکردهایم. به گفتهی آقای دکتر شهریار زرشناس، اشکال در حضور لیبرالها در نظام اقتصادی و فرهنگی و سیاسی ما است. ۱۱.باز هنوز متوجه نشدهایم که با ارادههای سست سیاسیون نمیتوان به طنابی آویزان شد که اینان ما را در چاه میبرند ولی توان بالاکشیدن آن را ندارند.
و همهی این امور حکایت از آن دارد که با انقلاب اسلامی، افق دیگری در پیش است و باید بعد از اینهمه تجربه به خود آییم و به راه دیگری فکر کنیم که بحمدلله خداوند از طریق انقلاب اسلامی، آن راه را در مقابل ما گشوده است و ما معنی گمشدهی خود را تنها در این راه میتوانیم پیدا کنیم. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/30487
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره30488
🌹استاداصغرطاهرزاده
⁉️سلام علیکم استاد گرامی:
سال ها قبل زیاد غیبت میکردم متاسفانه، بعد کم کم، کم شد، بعد هم که مشغول بچه داری شدم و ارتباطاتم خیلی کمتر شد خیلی کمتر. چند سال اخیر به خاطر مشغله فراوان کمتر شده به فکر غیبت بیافتم و همین مساله باعث شده میلی هم به غیبت نداشته باشم، مدتی هم نیروی حال اکهارت تله رو کار میکردم. هر چند که به نظرم هر چه بوده کار خدا بوده نه من بی عرضه. دو سال اخیر مساله ای به شدت آزارم می دهد آنقدر که هر بار راهی را که برای سلوک در پیش میگیرم به شدت بهم میریزد. متاسفانه احساسات و حرف های آدم ها را در مورد خودم از طریق احساساتم می شنوم و حتی وقتی به شدت در کنترل ذهن و نیروی حال پیشرفت میکنم باز هم آزارم میدهد، بهم ریخته می شوم و گاهی حس میکنم کسی از گوشت تنم چیزی می کند و آن شخص را هم می شناسم و میدانم کیست. ارتباطاتم به خاطر بچه هایم و شرایطی که دارم کم است اما همان ارتباط کم آزار دهنده می شود. تمرکزم را کم میکند و هر آنچه را به دست می آورم در خشم و غضبی درونی از دست می دهم و گاهی میلم را به غیبت شدیدا زیاد می کند و مرتکب این گناه می شوم و سقوط پشت سقوط ادامه می یابد و خسته از این همه درگیری درونی هیچ میلی به عبادت و هیچ رغبتی برای از سرگیری کارهایی که داشتم برای کم کردن خیال انجام میدادم ندارم. چه کنم؟ از تکرار این همه خطا و از ناتوانی خسته شده ام. سیر سایت را هم به همین خاطر رها میکنم و به شدت نامنظم و تنبل می شوم. خیال پرداز و ناراضی، چه می شود کرد؟ من کجای این کنترل خیال هستم که از جانب احساساتم اینقدر آسیب میبینم؟ و البته احساسات دیگران هم اینقدر رنجم میدهد؟ راهی هست؟ ممنونم
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: در افق حضور حضرت روح الله «رضواناللهتعالیعلیه» با خاطرات شهدا و مزار شهدا، کار را جلو ببرید. اگر زیارت شهید محسن حججی و شهید حاج قاسم برایتان مقدور است، به آن شهدا رجوع فرمایید و خردی که با آنها در این تاریخ به ظهور آمد را، در خود جستجو کنید. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/30488
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره30489
🌹استاداصغرطاهرزاده
⁉️سلام علیکم آقای طاهرزاده:
نظرتون راجع به ورود آقای سعید محمد به عرصه انتخابات چیست؟ آیا کار درستی کرده که حتی حاضر شده از سمت بالای خودش استعفا بده و وارد عرصه انتخابات بشه؟ آخه این بنده خدا رو حتی خود جبهه انقلابی هم نمیشناسن چه برسه به مردم عادی. بعدشم اگه کسی توی زمینه ای موفق بود اولا خب همون جا رو سفت و سخت بگیره و بره جلو! دوما دلیل نمیشه که توی زمینه دیگه ای هم باشه.
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: شاید خود ایشان با توجه به شخصیت علمی جهانی که دارند، احساس کردهاند به صحنه بیایند تا اقلاً معلوم شود برای ادارهی کشور چه راهکارهایی دارند و شاید در مناظرات بتوانند حرفهایی که نیاز است گفته شود، را بگویند و در نهایت در میدان طرح خود در کنار سایر نامزدها تصمیم نهایی گرفته شود. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/30489
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره30490
🌹استاداصغرطاهرزاده
⁉️با سلام خدمت استاد گرامی: میخواستم نظرتان را درباره فلسفه غرب و انتخاب آن به عنوان رشته دانشگاهی بدانم و نسبت این فلسفه با فلسفه اسلامی. با تشکر
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: فیلسوفان غربی هم نسبت به بشر جدید دغدغههای خوبی داشتهاند که به نظر میاید در کنار فلسفهی اسلامی میتوان نسبت به آنها نیز فکر کرد و جایگاه آنها را نادیده نگرفت. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/30490
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره30491
🌹استاداصغرطاهرزاده
⁉️به نام خدا
سلام استاد وقت بخیر: ۱. استاد نظرتون درباره شخصیت حجت الاسلام عبدالحسین بندانی نیشابوری چی هست؟ بنده ایشون رو با اساتید انقلابی دیده ام اما بعضی گفته اند ایشون از طرفداران صادق شیرازی ملعون هست. مطالب ایشون چجور هست؟ ۲. درباره کتاب حیات معقول علامه جعفری چه نظری دارید؟ خیلی ممنون تشکر فراوان
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: ۱. ایشان را نمیشناسم. ۲.خدا مرحوم آیت الله علامه جعفری را رحمت کند کتاب مذکور کتاب ارزشمندی است و هنوز هم ارزش رجوع به آن کتاب بهخوبی احساس میشود. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/30491
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره30493
🌹استاداصغرطاهرزاده
⁉️با سلام استاد: عذر خواهم که وقت شما را گرفته ام. دو سوال داشتم: ۱. لطفا منبع جامعی در مورد چیستی و ضرورت فلسفه (مخصوصا فلسفه اسلامی) بیان کنید. ۲. امام علی ( ع): «شرافتمندانه ترين توانگرى ها، وانهادن آرزوها است.». با توجه به حدیث امام علی (ع)، نباید برای خود هدف انتخاب کنیم و برای رسیدن به آن تلاش کنیم؟ التماس دعا
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: ۱.این خود فلسفه است که نشان میدهد جایگاه فلسفه کجاست. بالاخره «حلوای تنتنانی تا نخوری ندانی». 2- آری! آروزهای دنیایی نه! ولی اهداف الهی آری!
موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/30493
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره30494
🌹استاداصغرطاهرزاده
⁉️سلام و عرض ادب خدمت استاد عزیز: من حدودا دو ماه است که دچار یک بی میلی شدید نسبت به امور معنوی و عبادات شده ام و در وجود خودم نوعی سیری احساس میکنم. احساس میکنم که اشتیاقی نسبت به درک معارف دینی ندارم و حتی دیگر حوصله مطالعه در این حوزه را نیز ندارم. ابتدائا با خود فکر میکردم که فقط در این حوزه است ولی الان وقتی دقت میکنم می بینم که انگار در همه حوزه های زندگی دچار چنین حالتی شده ام. در واقع گویا به یک انسانی که هیچ انگیزه ای ندارد تبدیل شده ام. این درحالی است که من شدیدا عاشق مطالعه و کسب معارف دینی بوده ام ولی الان دو سه ماهی است که این شوق خیلی کمتر شده. این مسئله واقعا مرا نگران کرده و می ترسم که باعث شود از این مسیر خارج شوم و نتوانم از فرصت ماه های شعبان و رمضان استفاده کنم. مدتی قبل وقتی این مسئله را با شما مطرح کردم فرمودید شاید همان قبضی باشد که بعد از آن بسط اتفاق می افتد. ولی الان خیلی نگرانم. نمیدانم که این وضعیت تا کی ادامه دارد؟! ریشه این حالت در چیست؟! من چه کاری میتوانم بکنم که از این حالت نجات پیدا کنم؟! خیلی ممنون میشم اگر راهکاری برای حل این مشکل پیش روی من بگذارید.
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: به نظر میآید به همان قبضی که عرض شد باید فکر کرد. إنشاءالله منجر به بسط میشود. در ضمن موضوعات مطالعهی خود را در کنار ورزش تغییر بدهید، بد نیست. زندگینامهی شهداء افقهایی را در مقابلتان میگشاید. سری هم به کتاب «انقلاب اسلامی و جهان گمشده» بزنید إنشاءالله جهان گمشده را متذکر میشود. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/30494
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره30495
🌹استاداصغرطاهرزاده
⁉️سلام استاد عزیز:
برخی از بزرگان شاگردان خود رو از رجوع به ابن عربی و مولوی منع میکردند. علت منع آنها هم این بود که مولوی و ابن عربی سنی مسلک هستند و تا زمانی که منابع عظیم شیعه در دسترس هست، رجوع به امثال مولوی و ابن عربی جایز نیست. در کتاب کهکشان نیستی خواندم که سید مرتضی کشمیری که استادِ آیت الله قاضی (ره) بودند به آقای قاضی فرموده بودند که شما نباید به ابن عربی و مولوی و امثالهم رجوع کنید و آیت الله قاضی هم از توصیه ایشان پیروی کردند. اگر مولوی سنی بوده پس چطور این اشعار عرفانی ناب رو گفته و این همه در مسیر توحید رشد کرده؟ مگه میشه کسی مثل ابن عربی و مولوی سنی باشند و راه توحید رو که لازمه اش ولایت امام علی علیه السلام هست رو طی کنن؟
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: در مورد مولوی خوب است به سؤال و جوابهای شمارهی 25473 و 25735 و 27449 و 27468 و در مورد ابن عربی به سؤال و جوابهای 25311 و 26420 و 26811 و 28667 و 30108 رجوع فرمایید. در ضمن به نامهی حضرت امام خمینی به گوباچف فکر کنید که فرمودند مطالب ابن عربی، معارفی است که از مو باریکتر است. و از این جهت میتوان گفت هرکسی متوجهی ظرایف سخنان او نمیشود. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/30495
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره30496
🌹استاداصغرطاهرزاده
⁉️سلام خدمت استاد گرامی: ان شاءلله خدا به شما طول عمر با عزت بدهد زیرا که زندگی خیلی ها را به سمت خدا جهت داده اید. وقتی در ارتباط با افراد درجه یک خانواده مجبور به شنیدن غیبت و تهمت باشیم (از اول شخص مملکت تا...) و نهی از منکر ما هم فایده نداشته باشد تکلیف چیست؟ آیا اجازه داریم قطع رابطه کنیم؟
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: بنده که قابل نیستم. نه! در این موارد نباید کار به جدال و جدایی از رحم بکشد. بهترین راه سکوت است. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/30496
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🔵 #یادداشت_ویژه
🔵حساسترین نکات در انتخابات پیشِ رو
✅استاداصغرطاهرزاده
🌐http://lobolmizan.ir/post/1777
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🔵 #یادداشت_ویژه
🔵حساسترین نکات در انتخابات پیشِ رو
✅استاداصغرطاهرزاده
🔻 بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
با توجه به انتخابات پیش رو جهت نهاد اجرایی و انتخاب ریاست جمهور لازم است متوجهی نکاتی بود که إنشاءالله منجر به انتخاب بهترین گزینه در شأن انقلاب اسلامی شود. در این رابطه نکاتی عرض میشود:
1-ابتدا باید فکر کرد چه شده که بناست در مواجهه با دنیای مدرن به هویت دیگری فکر کنیم که در عین حضور مردم در تشکیل نهادهای اجرایی به صورتی که در جهان مدرن شکل گرفته ما از هویت خود خارج نشویم . در این رابطه باید متوجه بود، در حال حاضر سه جهان در مقابل خود میتوانیم داشته باشیم. جهان گذشتهای که ریشههای تاریخی ما را تشکیل میدهد. و جهان مدرن که به معنای نفی گذشتهی ما است و جهانی که با انقلاب اسلامی رخ داده که میتوان گفت: «جهانی است بین دو جهان»، بین جهان مدرن و جهان سنتی گذشته.
2- تصور عدهای در صد سال پیش این بود که شاید بتوان با مدرنیته هویت سنتی خود را حفظ کرد و در عین حال در جهان مدرن وارد شد. تقریباً مشروطه را این طور شروع کردیم که هم زندگی مدرن داشته باشیم و هم هویت تاریخی و معنوی و قدسی خود را حفظ کنیم ولی معلوم شد به آن صورت که مشروطه را شکل دادیم، نمیتوانیم به آنچه مدّ نظرمان بود برسیم، که هم شاه داشته باشیم و هم پارلمان و هم هویت دینیمان فعّال باشد. و با به ظهورآمدن فرهنگ مدرنیته در مناسبات جامعه، ما داشتیم از دست میرفتیم ، تا جایی که تشیع که اسلام را در دل حکمت خسروانی و خرد ایرانی جلو میبرد، بیش از پیش در حجاب رفت.
3- با توجه به امر فوق بود که آرامآرام به فکر رفتیم که به گفتهی جناب عطار: «نه در مسجد گذارندم که رند است/ نه در میخانه کین خمار خام است.» باید جای دیگری را برای خود پیدا میکردیم. عقل ایرانی در کنار تشیّع که حضرت امام خمینی«رضواناللّهتعالیعلیه» در واقع بیان آن عقل و آن دیانت بودند، به نحوی به صحنه آمد که امروز تحت عنوان ولایت فقیه با آن روبهرو هستید.
4- روح ملت به این فکر افتاد که جهان دیگری را باید در مواجهه با جهان مدرن به میان آورد. آن جهان نه دیگر مثل مشروطه بود که امید داشت میتوان با زندگی مدرن دینداری خود را ادامه داد، و نه مانند روشنفکران که بخواهد با مدرنکردن، همه چیز ما را ذیل فرهنگ غربی قرار دهند.
5- ما متوجه شدیم در مواجهه با غرب چیزی را گم کردهایم. گمشدهای که با برگشت به گذشتهی 500 سال پیش خود پیدا نمیشود و اساساً برگشت به گذشته برای هیچ ملتی ممکن نیست. از آن طرف هم دنیای مدرن با روح ما هماهنگی نداشت. سابقهی تاریخی ما چیز دیگری را به ما متذکر شد که میتوانیم آن باشیم. مرحوم فردوسی در شاهنامه میخواهد به ما بگوید قبل از اسلام هم شما خویشتنی داشتهاید که امکان حضور در اسلام را میتوانید به بهترین شکل برای خود با نظر به آن گذشته تعریف کنید.
6- تا اینجا خواستم متذکر شوم عصر جدیدی که ما برای خود تعریف کردهایم، عصری است که در مواجهه با دنیای مدرن میتوانیم به تاریخ دیگری فکر کنیم که نه عین مدرنیته است و نه بیرون از تاریخی که خرد مدرن مدّ نظر بشر قرار داده است. این طور نیست که ما عقل مدرن را نادیده بگیریم و مثلاً پارلمان و یا دموکراسی را جدای از خود قلمداد کنیم، یا از تکنیک فرار نماییم. ما میتوانیم در مواجهه با خرد مدرن، با هویت ایرانی اسلامی، تاریخی را شروع کنیم که تاریخ انقلاب اسلامی است تحت عنوان «عصر جدید»، که البته ابهاماتی دارد و باید به مرور با تبدیل حالت اجمالی آن به تفصیل برطرف گردد.
7- از چند نکته نباید غفلت کنیم. اولاً: آیا ما با انسان جدیدی در این تاریخ روبهرو هستیم یا نه؟ ثانیاً: آیا ما در سیر تاریخ، انقلاب اسلامی، شرایط تاریخیِ جدیدی پیدا کردهایم یا نه؟ ثالثاً: آیا در حال حاضر در یک عزم و حیات جدیدی بهسر میبریم یا نه؟ رابعاً: آیا باید بر گذشتهی خودمان یعنی ۴۰ سالی که گذشته بدون هیچ انعطافی اصرار کنیم یا نه؟ در اینکه در بستر کلّیِ انقلاب اسلامی باید باقی ماند حرفی نیست، ولی نحوهی حضور ما باید در مراحل مختلف با توجه به شرایطی که پیش میآید متفاوت باشد. زیرا اگر به هر دلیلی نسبت به انقلاب با روحیهی مقدسمآبانه، گرفتار تحجر شدیم، انقلاب را دفن کردهایم. رهبر معظم انقلاب«حفظهالله» فرمودند انقلاب مثل یک موجود زنده است، همواره در حیات جدیدی باید خود را تجربه کند، ایشان در 26 تیرماه سال ۹8 حکمی به امام جمعه بندرعباس دادند. بنده خواهش میکنم به جملاتی که در آن حکم هست دقت فرمایید. میفرمایند: «تقویت جریان انقلابی و جوانان مؤمن و رویی گشاده و دست مهربان با عموم طبقات، توصیهی مؤکد من است.» عموم مردم در این پیام چه کسانیاند؟ در حالیکه قبل از آن فرمودهاند تقویت جریان انقلابی و جوانان مؤمن. آیا عموم مردم جز مردمی خواهند بود که نه در را
ستای تقویت جریان انقلابی قرار دارند و نه در راستای جوانان مؤمن؟ این پیام نشان میدهد انقلاب وارد مرحلهی دیگری شده که میتواند مردم معمولی را که به ظاهر نسبتی با انقلاب و حتی اسلام ندارند در بر بگیرد و آنها را از آنِ خود بداند، همان آدمهایی که نه انقلابی هستند و نه کاری به انقلاب دارند و نه مؤمن میباشند. شما باید نسبتتان را با اینها تغییر دهید، آنهم با رویی گشاده و دستی مهربان. آیا این پیام خبر از آن نمیدهد که این انسانها که به ظاهر ربطی به انقلاب ندارند، دیگر خود را در تاریخ مدرن معنا نمیکنند، هرچند ظاهرشان مدرن است؟ و باید آنها را از خود بدانیم و ما این را در تشییع پیکر شهدایی مثل شهید حججی و شهید حاج قاسم سلیمانی دیدیم که چه کسانی خود را وابسته به آن شهدا احساس میکردند که از نظر ظاهر تحت تأثیر فرهنگ غرب بودند.در انتخابات آینده باید روشن کنیم انقلاب اسلامی این افراد را از خود میداند تا نهتنها به آیندهی این نظام امیدوار باشند، بلکه دشمن کاری نکند تا به سوی نامزدهایی روند که اشاره به غرب دارند.
8- اگر ما اسلام را با عقلی که حضرت امام خمینی«رضواناللّهتعالیعلیه» متذکر آن بودند به صحنه نیاوریم و در این رابطه در تحجر خود بمانیم و یا صرفاً مشغول فرهنگ مدرن شویم، جواب انسانها را ندادهایم و انقلاب اسلامی در راستای حضور تاریخیِ چنین انسانی به صحنه آمده است. مخاطب انقلاب اسلامی انسانی است که نه میخواهد مناسبات خود را سراسر در اختیار فرهنگی قرار دهد که امور قدسی را به حاشیه برده و نه میخواهد نسبت به حضورِ جهانی بشر مدرن بیتفاوت باشد و تمدن نوین اسلامی در این راستا طلوع میکند و ما باید در این فضا به انتخابات فکر کنیم و نامزدهای ریاست جمهوری باید چنین افقی را مدّ نظر قرار دهند..
9- هر تمدنی که بخواهد در تاریخی وارد شود حضور آن به صورت فرآیندی میباشد و نه دفعی و ناگهانی. در واقع اگر تمدنی بخواهد جای تمدنی بنشیند، مراحلی طیّ میشود تا عادات گذشته به مرور به حاشیه رود و هویت جدید به مرور جایگزین شود و در این مسیر حرکات مردم بدون قبض و بسط نیست. خودِ غربیها میگویند ۲۰۰ سال طول کشید تا ما توانستیم از قرون وسطا به حیات مدرن دست بیابیم. اگر مشخص شود طی یک فرآیند ما چیزهایی را پشت سر میگذاریم و چیزهایی را که مربوط به اهداف ما میباشد به خود نزدیک میکنیم، باز باید بدانیم بعضاً عهد قدیم به ظهور میآید و آن روحیهی قبلی که اهدافی را از خود کرده، نمیگذارد به راحتی آن عهد جدید انتخاب شود. ولی اگر متوجه باشیم در دل همین قبض و بسطها یک ارادهی متعالی، همچون حرکتی زیر پوست تاریخ، دارد جلو میآید؛ میفهمیم تاریخِ خود را چگونه ارزیابی کنیم. وقتی اسلام آمد، چیزی نگذشت که همراه اسلام یک غدیر و یک سقیفه به میان آمد. سقیفه میگفت ما تغییر عبادات از بتپرستی به نمازخواندن را میپذیریم ولی در همان فرهنگ گذشته که همان فرهنگ جاهلیت بود. و ملاحظه کردید با اینکه عبادات عوض شد، ولی جریان جاهلیت از آن تاریخ بیرون نرفت، هرچند بتها را خراب کردند.
غدیر متذکر تاریخ دیگری است که با اسلام شروع شده. در غدیر تنها عبادات نیست که تغییر کرده است بلکه تاریخی به نام تاریخ توحید از طریق اسلام به میان آمده. این جدالی است که در هر تاریخی واقع میشود. هماکنون در این تاریخ نسبت به عصر جدیدی که انقلاب اسلامی متذکر آن است ما کجا قرار داریم؟ ما در حال حاضر در همین قبض و بسطِ تاریخی هستیم، از آن طرف افق تاریخیِ ما تاریخ بیرون از سکولاریته و استکبار است، و از طرفی عادات پیشین و تعریفهایی که مدرنیته از زندگی کرده است، چیزی نیست که به راحتی به حاشیه برود، زیرا هنوز تعریف کاملی از زندگی - آنطور که جهانی باشد در میان دو جهان- نداریم. این زمینگیریِ ما به جهت آن است که هنوز متوجهی ارادهی الهی که بنا دارد تاریخ استکبار را از صحنه بیرون ببرد، نشدهایم، هرچند شواهد خوبی در مقابل خود داریم. مثل حضور انقلاب اسلامی در منطقه و رقابتی که با برنامههای آمریکا داریم که آمریکا دیگر توان به نتیجهرساندن برنامههایش را از دست داده است. این حرفی است که استراتژیستهای دنیا مطرح میکنند و این نشان میدهد که از آن طرف یک تمدنی دارد از هویت تمدنیاش افول میکند و از طرفی تمدنی در حال ظهور است. باید در این راستا جایگاه انتخابات آینده را مدّ نظر قرار دهیم تا قدمی به ذات انقلاب نزدیک شویم ولی اگر با شعارهای تند نامزدهای معتقد به آرمانهای انقلاب، به آنچه فعلاً قابل دستیابی نیست به صحنه آمدیم، بسیار از جریانهای خاکستری عقبنشینی میکنند.[1]
10- ما با آنچه انقلاب اسلامی به ظهور آورده، در شرایطی هستیم که خود را مرعوب فرهنگ و قدرت غرب، بهخصوص آمریکا احساس نمیکنیم. قبل از انقلاب اسلامی، آمریکا برای آنکه ما را و یا مردم غرب آسیا را بترساند، کافی بود یکی از ن
اوهای جنگی خود را از ساحل فلوریدا به قصد خلیج فارس حرکت دهد؛ همهی سران منطقه دستشان بالا میرفت. در حالیکه امروزه ناوها به خلیج فارس آمدهاند و مردم ما آنها را به هیچ گرفتهاند، چون واقعاً آن ناوها در این تاریخ هیچ شدهاند. بوشِ پسر گفته بود گزینههای نظامی را من در رابطه با ایران بر روی میز گذاردهام. روزنامهی «گاردین» در همان زمان نوشته بود که مردم ایران در حال دید و بازدیدهای عید نوروز و شادی عید نوروز هستند و تهدید بوش را به چیزی نمیگیرند. درک این واقعیت برای مردم بسیار مهم است تا به نامزدی که از غرب میترسد توجه نکنند و ما را از حضور تاریخی خود عقب بیندازد.
11- اینکه ما هنوز به جهت تعلّق به آن نوع زندگی که در گذشته داشتهایم، آلوده به آن هستیم، بحثی نیست. بحث بر سر این است که آیا یک نحوه عبوری در میان آمده است و یا به عقب برگشتهایم؟ اصلاً بحث این نیست که در حال حاضر ما هنوز آلودگیهای گذشته را در فرهنگ عمومی و ادارات خود داریم، حتماً همینطور است و این وجه مشئمهیِ بشریِ ما میباشد. میدانید از نظر قرآن انسانها دو وجه دارند: «وجه یمینی» و «وجه شمالی»، یا به عبارت دیگر «وجه مشئمه» و «وجه قدسی». انقلاب اسلامی رویکردی است تا طیّ یک فرآیند، بشر را از آن روح جاهلیتِ مدرن آرامآرام آزاد کند و این فرآیند مسلّم در مسیر خود حالت قبض و بسط دارد، به طوری که در بعضی مراحل آن جاهلیتِ مدرن میآید و غلبه میکند، ولی منحنیِ حرکت به جهت روح توحیدی آن رو به جلو میباشد، هرچند که آن روح حالت غیب دارد ولی نقشآفرین است، مثل حضور خداوند در عالم. وجه توحیدی انقلاب اسلامی روحی است که در روان انسانها کما بیش جاری میباشد، هرچند در بعضی مراحل آن روح به حاشیه میرود ولی از بین نمیرود، بنیادی است که آیندهی پیشِ روی این ملت و جهان را میسازد. این آن چیزی است که در بنیاد روحی مردم ما به جهت وجه توحیدی انقلاب اسلامی نهفته است.[2] و در این راستا انتخاباتی با شعارهای مطابق این وجه تاریخی باید مدّ نظر باشد، وگرنه به دست خود، خود را از مواهب الهی که به ما عطا شده، محروم کردهایم و مردم باید متوجهی چنین امری باشند و خود را ارزان نفروشند.
12- عرض بنده آن است که نسل جوان ما یک «وجه یمینی» دارد که وقتی رهبر معظم انقلاب یا حضرت امام صحبت میکنند و متذکر حقایق میشوند، او آن را حس میکند و میفهمد با او حرف میزنند، از آن طرف هم «وجه مشئمه» و «شمالی» دارد که دنیای مدرن آن را هدف گرفته و این جوان در چنین موقعیتی میباشد. نظر بنده آن است که این جوان با هرچه بیشتر افول فرهنگ غربی و نمایانشدن دروغِ وعدههای زندگی غربی که در ذات آن زندگی نهفته است، خود را در آیندهای حسّ میکند که آیندهی شرافتمندانهای است که انقلاب اسلامی متذکر آن میباشد و حاضر است پای آن، که در واقع «وجه یمینیاش» میباشد، بایستد. حتماً ملاحظه کردهاید بعضی از همین جوانانی که وارد جنگ و جبهه شدند، از آنهایی نبودند که در ابتدا اهل نماز شب و مستحبات باشند. همین آقای شاهرخ ضرغام را شما دیدید، خودش به رفقایش میگوید بلند شوید نماز بخوانید، ولی خودش در آن ابتدا نماز نمیخواند، اما بعد چه شد؟! دید گویا یک چیزی این وسط گم کرده است که در دل انقلاب اسلامی میتواند آن را پیدا کند و ادامهی خود را در انقلاب اسلامی دید و آن شهادت پر افتخار نصیب او شد. ما امروز با جوانانی روبهرو هستیم که اگر بتوانیم برایشان مشخص کنیم آن اهداف متعالی که به دنبالش هستند در انقلاب اسلامی میباشد، آنطور که باکریها و حججیها میبینند، حتماً آیندهی خود را در آنجا جستجو میکند. ما هنوز مردم خود را متوجهی آن حضور تاریخی که با انقلاب اسلامی در حال شکلگیری است، نکردهایم، و انتخابات، عرصهی تذکر به چنین حضوری است که باید نامزدهای انتخابات از آن غفلت نکنند تا مردم به نامزدی نظر کنند که تراز انقلاب اسلامی است.
13- رهبر معظم انقلاب«حفظهالله» ذهنها را متوجهی رئیس جمهور جوان و حزباللّهی کردند. افرادی مثل بنده بخواهیم یا نخواهیم انقلاب به عنوان یک رخداد زنده و دارای آرمان، از ما جهت مدیریت خود عبور میکند. نسل جوانِ ما با فهم تاریخی خود دارد از نگاههایی که مربوط به این زمانه نیستند، عبور میکند. اینها خودشان فکر میکنند تنها آنها صاحب انقلاب هستند. در حالیکه انقلاب به سوی دیگر میرود و اصرار بر حضور افراد مسن در مدیریتها، جوانان ما را افسرده میکند که اینها چرا متوجه نیستند با مدیریتهای کهنهی خود نمیفهمند ما کجا هستیم، در حالیکه نیاز به تحولات اساسی داریم تا بستر این آقازادهپروری و اشرافیت و ثروتهای بادآورده و آن تحجر و انجماد از بین برود. انقلاب اسلامی توانایی این تحول را دارد ولی این با روحیه جوانان ممکن است. رهبر معظم انقلاب تعبیری دارند که میفرمایند حضور جوانان را برای مدیریت
های بالا و متوسط باید مغتنم بشماریم. این نکته را به عنوان یک شخص نمیگویند به عنوان کسی که این تاریخ را درک کرده است متذکر میشوند. به جوانان امروز نمیتوانیم نصیحت کنیم با روحیهی محافظهکاری که در مقابل این کوتاهیها ساکت است، همراهی کنند. تاریخِ این حرفها گذشته است. به قول «لیوتار» دورانِ کلانروایت گذشته است که انسانها را در تصمیمگیریهای زندگیشان شرکت ندهیم. این دیگر مربوط به این تاریخ نیست که بنده بگویم و شما بپذیرید. نه شما میپذیرید و نه من باید بگویم. باید در یک هویت تاریخی به نام انقلاب اسلامی با همدیگر گفتگو کنیم تا از آسمان معنویت، حقیقت خود را به ظهور آورد. ما جوانها را کنار گذاشتهایم و میخواهیم با مردانِ دیروز، امروز را مدیریت کنیم. در حالیکه جوانان ما عموماً تاریخ خود را میشناسند و میدانند در کجا هستند، لذا قصهی اینکه شما به جوانان بگویید من دستور میدهم و شما انجام بدهید، قصهی امروز نیست و این نشانهی بیتاریخی میباشد. دورهای که اندیشهها آمدند تا همدیگر را بفهمند، آغاز شده. دورهی گفتگو است و به اصطلاح شرایط «دیالوگ» به میان آمده. در دل آن دیالوگ در بستر انقلاب اسلامی، حقیقتِ مناسب این تاریخ ظهور میکند. اکثر جوانان ما انقلاب اسلامی را با «وجه یمینی» خود به لطف الهی در این تاریخ احساس میکنند. ما باید مانع به میدانآمدن آنها نباشیم. اکثر آنها شهید حججی و حاج قاسم سلیمانی هستند.
14- باید مسائل مشخص شود و مطابق مسئلههایی که مسائل اصلی تاریخ ما میباشد، گفتگو معنا دارد. مطمئن باشید تا مسئلههایمان معلوم نشود، بدون دلیل با یکدیگر مخالفت میکنیم، زیرا تاریخ خود را نمیشناسیم تا مسائلمان معلوم شود و موانع حضور تاریخی ما مشخص گردد. ما میخواهیم نسل مناسب روحیهی انقلاب اسلامی تربیت کنیم، آیا این آموزش و پرورش میتواند چنین کاری را انجام دهد؟ آیا پیشرفت صنعتی ما با این نظام اداری ممکن است؟ باید طوری شرایط تغییر کند که نسلی مناسب هویت انقلاب اسلامی تربیت شود و به آیندهی حضور خود در اجتماع امیدوار باشد. در حال حاضر ساختارها برایمان مسئله است. به نظر بنده ما در نظام آموزشی خود، فرزندانمان را دفن میکنیم و با نسلهای سوخته روبهرو هستیم. باید جرأت کنیم و روشن نماییم مسئلهمان چه مسائلی است که در گام دوم میخواهیم با آنها روبهرو شویم. روحیهی تحولخواهی، شرط قدمگذاشتن در گام دوم میباشد. تا مسائلمان روشن نشود متوجه نمیشویم با این ساختارها نمیتوانیم مسائل خود را حل کنیم و خطر ناکارآمدی نظام در اذهان پیش میآید که بهانهای میشود برای براندازها. در انتخابات آینده با جدّیت تمام باید این مسائل و مشکلات مدّ نظر باشد تا معلوم شود چه کسی مرد این میدان است و در آن فضا خود به خود مردم متوجه میشوند به چه کسی باید رأی بدهند.
15- ما در زمان خستگی بشر از مدرنیته و رجوعاش به فطرت انسانیاش، چه چیزی عرضه کردهایم؟ انقلاب اسلامی در گام دومِ خود، که بنا است انتخابات آینده در آن بستر به ظهور آید، اگر نتواند طوری زندگی را معنا کند تا جوانان ما متوجهی همان افقی شوند که شهید حاج قاسم سلیمانی و حججیها متوجه آن شدند و احساس کردند برای تحقق آن میتوان جان خود را فدا کرد؛ به زحمت میافتد. باید نشان داد میتوان از خرد مدرن و عقل تکنیکی استفاده کرد و جامعهای مناسب این تاریخ داشت. موشک ساخت ولی در کنار آن از اشارتهای فطرت الهی خود و معنابخشی به زندگی، غافل نبود تا مثل زندگی غربی گرفتار پوچی و نیهیلیسم نشویم.
16- عرض بنده آن است که بر روی گفتمانسازی کار جدّی باید بشود. ملاحظه کردید در ابتدای انقلاب که انقلاب اسلامی وارد تاریخ جهان شد، غرب چه اندازه در واکنشِ خود منفعلانه عمل میکرد و کاملاً کُنشگرِ میدان، ما بودیم در حدّی که شما آن واکنشها را در هالیوود نیز میبینید. آنها ناچار میشوند وارد فیلمهای ماورائی و آخرالزمانی بشوند. این انقلاب اسلامی بود که آنها را وارد این کارها کرد و در همین رابطه عرفانهای نوظهور شکل میگیرد تا کام تشنهی بشر خسته از مدرنیته را جواب دهد. ولی چون گفتمانسازی به همان معنایی که عرض شد اتفاق نمیافتد و مسئلههای اصلی خود را نشناختیم و آرامآرام آن حالت کنشگری ضعیف شد، هرچند هنوز ما در صحنه هستیم ولی این کافی نیست. انتخابات آینده نوعی حضور در جهانی است که بشریت احساس کند بستر جوابگویی به نیازهای بشرِ خسته از مدرنیته فراهم شده است.
17- بخشی از گفتمانسازی، نشاندادن واقعیتها است و ضعفهایی که از نظر باورهای دینی داریم که مناسب این تاریخ نیست. در بسیاری از شئون مختلف زندگی نتوانستیم مناسب توحیدی که حضرت امام خمینی«رضواناللّهتعالیعلیه» متذکر آن بودند با استکبار و با زندگی امروزی مواجه شویم و لذا با نحوهای از علاقهمندی نسبت به زندگی مدرن در مردم روبهرو ش
دیم و این تنها با روحیهی تحولخواهی که رهبر معظم انقلاب«حفظهالله» متذکر آن هستند، پیش میآید و مردم باید با جدّیت تمام به نامزدی فکر کنند در صدد تحول اساسی است تا نظام اسلام را از اتهام ناکارآمدی که به جهت دولتهای ضعیف پیش آمد، مبرّا کند.
18- در جمعبندی میتوانم عرض کنم اگر نسبت خودمان را با جهان و تمدنها، بهخصوص تمدن اسلامی بشناسیم و بتوانیم معنای آن تمدن را بفهمیم و جایگاه خود را در این تاریخ روشن کنیم و بدانیم در کدام مرحله از تاریخ خود هستیم، کار راحتتر جلو میرود. یکی از نکاتی که میتوان از توصیههای مقام معظم رهبری«حفظهاللّه» فهمید این است که ما در هر جای جمهوری اسلامی که هستیم آنجا را مرکز دنیا بدانیم و با نظر به آن شرایط، وظیفهی خود را انجام دهیم. مسلّم رحمت خدا شامل حالمان میشود و به نظر بنده همین نسبت و موقعیت شناسی نکتهی اصلی این بحث میتواند باشد تا بفهمیم عصر جدیدی که انقلاب اسلامی وارد این تاریخ کرده، چگونه باید جلو برود. این اساسیترین نکتهای است که در انتخابات آینده باید مدّ نظر قرار گیرد. با اینهمه باید بدانیم با تغییر رئیس جمهور در مناسباتِ قدرتی که متکی بر مؤسسات مدرن است تحولی بزرگ به وجود نمیآید مگر آنکه به گفتهی مقام معظم رهبری با نهضتی نرمافزارانه، افقهای نگاه جامعه به جهانی باشد که نه از گذشتهی خود گسسته باشد و نه تماماً بخواهد با غفلت از جهان جدید، در گذشتهی خود متوقف شود.
و السلام علیکم و رحمة اللّه و برکاته
[1] - در حالی که رهبرمعظم انقلاب در جمع دست اندر کاران جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی میفرمایند : « قشر خاکستری و حتی قشر خاکستری متمایل به طرف سیاه را هم باید بربایید و جذب کنید» 19/8/95.
[2] - در مورد اینکه بنیاد روح مردم ما نظر به وجه توحیدی انقلاب دارد ملاحظه کردید آقای «عنایت آزغ» جوان دستفروش 29 ساله که در نزدیکی کلینیک سینا بساط دستفروشی خود را برای کسب رزق حلال پهن میکرد، در شب حادثه انفجار و آتشسوزی آن کلینیک با شنیدن صدای کمک خواهی و فریاد زنان و کودکانی که گرفتار دود و آتش شده بودند، رسم مردانگی را به جا آورد و با رها کردن بساطی که شاید همه زندگی مادی او بود، با شجاعت و غیرت دل به آتش زد و توانست 11 زن و کودک را نجات دهد. این جوان خوشغیرت در جریان این فداکاری دچار جراحت و صدماتی هم شد که سوختگی و 11 بخیه دستش و جای زخم شیشههای شکسته شده در پایش شاهد این دلاوری است. در پاسخ به این سؤال که چه آرزویی دارد؛ گفت: اول از همه آرزو دارم رهبر انقلاب را ببینم، این واقعاًً آرزوی دیرینه من است؛ دوم اینکه بتوانم در سپاه قدس باشم و به مردم خدمت کنم و راه شهید سلیمانی را ادامه بدهم، چرا که واقعاًً ایشان را خیلی دوست دارم
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
ج18_وقتی جهان، با ما جهان می شود.mp3
7.06M
✅ #صوت
🌸در راستای بنیان های حکمت حضور در جهانی بین دو جهان
🔺وقتی جهان، با ما جهان می شود
🔺جلسه هجدهم-1399/12/17
🌐http://lobolmizan.ir/sound/1319
🔵استاداصغرطاهرزاده
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
آدرس اینستاگرام
📱https://www.instagram.com/asghar_taherzadeh
🔵 #یادداشت_ویژه
🔵بعثت پیامبرخداوراهی گشوده در جهانی بیکرانه
✅استاداصغرطاهرزاده
🌐http://lobolmizan.ir/post/1778
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
بعثت پیامبرخدا و راهی گشوده در جهانی بیکرانه.mp3
4.7M
🔵 #صوت
🔵بعثت پیامبرخداوراهی گشوده در جهانی بیکرانه
✅استاداصغرطاهرزاده
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🔵 #یادداشت_ویژه
🔵بعثت پیامبرخداوراهی گشوده در جهانی بیکرانه
✅استاداصغرطاهرزاده
بسم اللهّ الرّحمن الرّحیم
🔺1-حضرت ربّ العالمین بنا دارد از طریق پیامبر خود که راهی به سوی او گشوده است، راهی را در مقابل ما بگشاید. و لذا در این رابطه فرمود:
«لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنينَ إِذْ بَعَثَ فيهِمْ رَسُولاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ إِنْ كانُوا مِنْ قَبْلُ لَفي ضَلالٍ مُبينٍ»(آلعمران/164)
خداوند لطفی بس گرانمایه را بر مؤمنین عطا کرد آنگاه که در بین خودشان رسولی را که قصهی جان آنها است، برانگیخت تا برای مردمان نشانههای او را یکی پس از دیگری بنمایاند و انسانها را آنچنان از آلودگیها آزاد کند که شایستهی صعود به حضرت ربّ العالمین در آنها شکل گیرد و علاوه بر این، آنها را کتاب و حکمت بیاموزاند تا بدانند چه باید بکنند و چگونه زندگی را حکیمانه طیّ نمایند. و این در حالی است که تا آن زمان، هرچه بوده است با همهی ادعاهای مدعیان، سراسر نسبت به راهی که بشر باید طی کند، گمراهیِ روشنی به حساب میآمد.
🔺2- حضرت حق در رابطه با غفلتِ بشر آن زمان نسبت به پدیدهی نبوت میفرماید: «وَ ما قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِذْ قالُوا ما أَنْزَلَ اللَّهُ عَلى بَشَرٍ مِنْ شَيْءٍ»(انعام/91)
آنها جایگاه و قدر و قیمتِ حضرت الله را نفهمیدند که گفتند: خداوند هرگز به هیچوجه هیچچیز بر بشر نازل نمیکند! این به جهت آن بود که آنان خِردی را که در بسترِ وحی به ظهور میآید، متوجه نبودند و عموماً خِرد را، خِردی میدانستند که با فکر و قیاس بهدست آید و این، مشکل امروز بشر مدرن نیز هست.
با روبهروشدن با پدیدهی نبوت باید به خردی فکر کرد که نسبت انسان را با حضور بیکرانهی انسان شکل میدهد تا انسان در جان خود روحانیتی را احساس کند ماورای فکر و مفاهیمِ ذهنی. در آن صورت است که جایگاه امیرالمؤمنین علی«علیهالسلام» را خواهد فهمید که چگونه میتواند در افقی که پیامبر خدا«صلواتاللهعلیهوآله» مقابل بشر گشوده است، حاضر شوند که حاصل آن، کلمات فوق بشریِ نهجالبلاغه است.
در هماهنگی حضرت علی«علیهالسلام» نسبت به راهی که پیامبر خدا«صلواتاللهعلیهوآله» در بعثت خود گشودند، همین بس که آن حضرت میفرمایند:
«لَقَدْ سَمِعْتُ رَنَّةَ الشَّيْطَانِ حِينَ نَزَلَ الْوَحْيُ عَلَيْهِ ص فَقُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا هَذِهِ الرَّنَّةُ فَقَالَ هَذَا الشَّيْطَانُ قَدْ أَيِسَ مِنْ عِبَادَتِهِ إِنَّكَ تَسْمَعُ مَا أَسْمَعُ وَ تَرَى مَا أَرَى إِلَّا أَنَّكَ لَسْتَ بِنَبِيٍّ وَ لَكِنَّكَ لَوَزِيرٌ وَ إِنَّكَ لَعَلَى خَيْر» من هنگامى كه وحى بر آن حضرت فرود آمد، شیون شيطان را شنيدم. پرسیدم: اى فرستادهی خدا اين شیون چيست؟ فرمودند: اين شيطان است كه از آن كه او را نپرستند نااميد و نگران است. همانا تو مىشنوى آنچه را من مىشنوم، و مىبينى آنچه را من مىبينم، جز اين كه تو پيامبر نيستى و وزيرى و بر راه خير مىروى.
آیا راهی که در مقابل در حضرت علی«علیهالسلام» ذیل وحی پیامبر گشوده شده، برای شیعیان آن حضرت بهکلّی بسته است؟ یا این خبر از آن میدهد که با بعثت پیامبر خدا«صلواتاللهعلیهوآله» برای همهی آنهایی که به نحوی در شریعت محمّدی قرار گیرند، و در هماهنگی با آن حضرت باشند؛ آن راه گشوده است تا در نسبت با حقیقت، خود را در صحنه احساس کند.
🔺3- خداوند در آیهی 2 سورهی جمعه میفرماید: «هُوَ الَّذي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولاً مِنْهُمْ» خدایی که هستی به سوی او در سیر و حرکت است، همانی است که در میان اُمّیین پیامبری را از خود آنان مبعوث کرد. آری! در میان امیین، یعنی کسانی که تمام وجود خود را در محضر عنایات الهی گشودند و مشغول دادههای فکری و قیاسی خود نبودند و این یعنی شرط گشودهشدن نسبت به حقیقت، وگرنه به جای آنکه پیام حضرت معبود را دریافت کنیم، خود را بر آن پیام تحمیل مینماییم و از خردی که از طریق وحیِ محمّدی«صلواتاللهعلیهوآله» بر انسان عرضه میشود محروم میگردیم. آری!
گوش دل را یک نفس این سو بدار
تا بگویم با تو از اسرار یار
🔺4- حضرت حق در آیهی94 سورهی إسراء میفرماید: «وَ ما مَنَعَ النَّاسَ أَنْ يُؤْمِنُوا إِذْ جاءَهُمُ الْهُدى إِلاَّ أَنْ قالُوا أَ بَعَثَ اللَّهُ بَشَراً رَسُولاً» مردم را چه شده است که چون هدایتی به سوی آنان آید، آن را انکار میکنند و میگویند: آیا میشود خداوند بشری را به عنوان فرستادهی خود به سوی انسانها برگزیند؟ آری! این به جهت آن است که انسانها متوجهی ظرفیت خود نیستند که تا گشودهشدن به سوی حقیقتِ بیکرانه میتوانند جان خود را بگشایند. و پیام بعثت نبیّ اکرم«صلواتاللهعلیهوآله» برای آن است که آنان را از این غفلت نجات دهد و ذیل امیر مؤم