ستای تقویت جریان انقلابی قرار دارند و نه در راستای جوانان مؤمن؟ این پیام نشان میدهد انقلاب وارد مرحلهی دیگری شده که میتواند مردم معمولی را که به ظاهر نسبتی با انقلاب و حتی اسلام ندارند در بر بگیرد و آنها را از آنِ خود بداند، همان آدمهایی که نه انقلابی هستند و نه کاری به انقلاب دارند و نه مؤمن میباشند. شما باید نسبتتان را با اینها تغییر دهید، آنهم با رویی گشاده و دستی مهربان. آیا این پیام خبر از آن نمیدهد که این انسانها که به ظاهر ربطی به انقلاب ندارند، دیگر خود را در تاریخ مدرن معنا نمیکنند، هرچند ظاهرشان مدرن است؟ و باید آنها را از خود بدانیم و ما این را در تشییع پیکر شهدایی مثل شهید حججی و شهید حاج قاسم سلیمانی دیدیم که چه کسانی خود را وابسته به آن شهدا احساس میکردند که از نظر ظاهر تحت تأثیر فرهنگ غرب بودند.در انتخابات آینده باید روشن کنیم انقلاب اسلامی این افراد را از خود میداند تا نهتنها به آیندهی این نظام امیدوار باشند، بلکه دشمن کاری نکند تا به سوی نامزدهایی روند که اشاره به غرب دارند.
8- اگر ما اسلام را با عقلی که حضرت امام خمینی«رضواناللّهتعالیعلیه» متذکر آن بودند به صحنه نیاوریم و در این رابطه در تحجر خود بمانیم و یا صرفاً مشغول فرهنگ مدرن شویم، جواب انسانها را ندادهایم و انقلاب اسلامی در راستای حضور تاریخیِ چنین انسانی به صحنه آمده است. مخاطب انقلاب اسلامی انسانی است که نه میخواهد مناسبات خود را سراسر در اختیار فرهنگی قرار دهد که امور قدسی را به حاشیه برده و نه میخواهد نسبت به حضورِ جهانی بشر مدرن بیتفاوت باشد و تمدن نوین اسلامی در این راستا طلوع میکند و ما باید در این فضا به انتخابات فکر کنیم و نامزدهای ریاست جمهوری باید چنین افقی را مدّ نظر قرار دهند..
9- هر تمدنی که بخواهد در تاریخی وارد شود حضور آن به صورت فرآیندی میباشد و نه دفعی و ناگهانی. در واقع اگر تمدنی بخواهد جای تمدنی بنشیند، مراحلی طیّ میشود تا عادات گذشته به مرور به حاشیه رود و هویت جدید به مرور جایگزین شود و در این مسیر حرکات مردم بدون قبض و بسط نیست. خودِ غربیها میگویند ۲۰۰ سال طول کشید تا ما توانستیم از قرون وسطا به حیات مدرن دست بیابیم. اگر مشخص شود طی یک فرآیند ما چیزهایی را پشت سر میگذاریم و چیزهایی را که مربوط به اهداف ما میباشد به خود نزدیک میکنیم، باز باید بدانیم بعضاً عهد قدیم به ظهور میآید و آن روحیهی قبلی که اهدافی را از خود کرده، نمیگذارد به راحتی آن عهد جدید انتخاب شود. ولی اگر متوجه باشیم در دل همین قبض و بسطها یک ارادهی متعالی، همچون حرکتی زیر پوست تاریخ، دارد جلو میآید؛ میفهمیم تاریخِ خود را چگونه ارزیابی کنیم. وقتی اسلام آمد، چیزی نگذشت که همراه اسلام یک غدیر و یک سقیفه به میان آمد. سقیفه میگفت ما تغییر عبادات از بتپرستی به نمازخواندن را میپذیریم ولی در همان فرهنگ گذشته که همان فرهنگ جاهلیت بود. و ملاحظه کردید با اینکه عبادات عوض شد، ولی جریان جاهلیت از آن تاریخ بیرون نرفت، هرچند بتها را خراب کردند.
غدیر متذکر تاریخ دیگری است که با اسلام شروع شده. در غدیر تنها عبادات نیست که تغییر کرده است بلکه تاریخی به نام تاریخ توحید از طریق اسلام به میان آمده. این جدالی است که در هر تاریخی واقع میشود. هماکنون در این تاریخ نسبت به عصر جدیدی که انقلاب اسلامی متذکر آن است ما کجا قرار داریم؟ ما در حال حاضر در همین قبض و بسطِ تاریخی هستیم، از آن طرف افق تاریخیِ ما تاریخ بیرون از سکولاریته و استکبار است، و از طرفی عادات پیشین و تعریفهایی که مدرنیته از زندگی کرده است، چیزی نیست که به راحتی به حاشیه برود، زیرا هنوز تعریف کاملی از زندگی - آنطور که جهانی باشد در میان دو جهان- نداریم. این زمینگیریِ ما به جهت آن است که هنوز متوجهی ارادهی الهی که بنا دارد تاریخ استکبار را از صحنه بیرون ببرد، نشدهایم، هرچند شواهد خوبی در مقابل خود داریم. مثل حضور انقلاب اسلامی در منطقه و رقابتی که با برنامههای آمریکا داریم که آمریکا دیگر توان به نتیجهرساندن برنامههایش را از دست داده است. این حرفی است که استراتژیستهای دنیا مطرح میکنند و این نشان میدهد که از آن طرف یک تمدنی دارد از هویت تمدنیاش افول میکند و از طرفی تمدنی در حال ظهور است. باید در این راستا جایگاه انتخابات آینده را مدّ نظر قرار دهیم تا قدمی به ذات انقلاب نزدیک شویم ولی اگر با شعارهای تند نامزدهای معتقد به آرمانهای انقلاب، به آنچه فعلاً قابل دستیابی نیست به صحنه آمدیم، بسیار از جریانهای خاکستری عقبنشینی میکنند.[1]
10- ما با آنچه انقلاب اسلامی به ظهور آورده، در شرایطی هستیم که خود را مرعوب فرهنگ و قدرت غرب، بهخصوص آمریکا احساس نمیکنیم. قبل از انقلاب اسلامی، آمریکا برای آنکه ما را و یا مردم غرب آسیا را بترساند، کافی بود یکی از ن
اوهای جنگی خود را از ساحل فلوریدا به قصد خلیج فارس حرکت دهد؛ همهی سران منطقه دستشان بالا میرفت. در حالیکه امروزه ناوها به خلیج فارس آمدهاند و مردم ما آنها را به هیچ گرفتهاند، چون واقعاً آن ناوها در این تاریخ هیچ شدهاند. بوشِ پسر گفته بود گزینههای نظامی را من در رابطه با ایران بر روی میز گذاردهام. روزنامهی «گاردین» در همان زمان نوشته بود که مردم ایران در حال دید و بازدیدهای عید نوروز و شادی عید نوروز هستند و تهدید بوش را به چیزی نمیگیرند. درک این واقعیت برای مردم بسیار مهم است تا به نامزدی که از غرب میترسد توجه نکنند و ما را از حضور تاریخی خود عقب بیندازد.
11- اینکه ما هنوز به جهت تعلّق به آن نوع زندگی که در گذشته داشتهایم، آلوده به آن هستیم، بحثی نیست. بحث بر سر این است که آیا یک نحوه عبوری در میان آمده است و یا به عقب برگشتهایم؟ اصلاً بحث این نیست که در حال حاضر ما هنوز آلودگیهای گذشته را در فرهنگ عمومی و ادارات خود داریم، حتماً همینطور است و این وجه مشئمهیِ بشریِ ما میباشد. میدانید از نظر قرآن انسانها دو وجه دارند: «وجه یمینی» و «وجه شمالی»، یا به عبارت دیگر «وجه مشئمه» و «وجه قدسی». انقلاب اسلامی رویکردی است تا طیّ یک فرآیند، بشر را از آن روح جاهلیتِ مدرن آرامآرام آزاد کند و این فرآیند مسلّم در مسیر خود حالت قبض و بسط دارد، به طوری که در بعضی مراحل آن جاهلیتِ مدرن میآید و غلبه میکند، ولی منحنیِ حرکت به جهت روح توحیدی آن رو به جلو میباشد، هرچند که آن روح حالت غیب دارد ولی نقشآفرین است، مثل حضور خداوند در عالم. وجه توحیدی انقلاب اسلامی روحی است که در روان انسانها کما بیش جاری میباشد، هرچند در بعضی مراحل آن روح به حاشیه میرود ولی از بین نمیرود، بنیادی است که آیندهی پیشِ روی این ملت و جهان را میسازد. این آن چیزی است که در بنیاد روحی مردم ما به جهت وجه توحیدی انقلاب اسلامی نهفته است.[2] و در این راستا انتخاباتی با شعارهای مطابق این وجه تاریخی باید مدّ نظر باشد، وگرنه به دست خود، خود را از مواهب الهی که به ما عطا شده، محروم کردهایم و مردم باید متوجهی چنین امری باشند و خود را ارزان نفروشند.
12- عرض بنده آن است که نسل جوان ما یک «وجه یمینی» دارد که وقتی رهبر معظم انقلاب یا حضرت امام صحبت میکنند و متذکر حقایق میشوند، او آن را حس میکند و میفهمد با او حرف میزنند، از آن طرف هم «وجه مشئمه» و «شمالی» دارد که دنیای مدرن آن را هدف گرفته و این جوان در چنین موقعیتی میباشد. نظر بنده آن است که این جوان با هرچه بیشتر افول فرهنگ غربی و نمایانشدن دروغِ وعدههای زندگی غربی که در ذات آن زندگی نهفته است، خود را در آیندهای حسّ میکند که آیندهی شرافتمندانهای است که انقلاب اسلامی متذکر آن میباشد و حاضر است پای آن، که در واقع «وجه یمینیاش» میباشد، بایستد. حتماً ملاحظه کردهاید بعضی از همین جوانانی که وارد جنگ و جبهه شدند، از آنهایی نبودند که در ابتدا اهل نماز شب و مستحبات باشند. همین آقای شاهرخ ضرغام را شما دیدید، خودش به رفقایش میگوید بلند شوید نماز بخوانید، ولی خودش در آن ابتدا نماز نمیخواند، اما بعد چه شد؟! دید گویا یک چیزی این وسط گم کرده است که در دل انقلاب اسلامی میتواند آن را پیدا کند و ادامهی خود را در انقلاب اسلامی دید و آن شهادت پر افتخار نصیب او شد. ما امروز با جوانانی روبهرو هستیم که اگر بتوانیم برایشان مشخص کنیم آن اهداف متعالی که به دنبالش هستند در انقلاب اسلامی میباشد، آنطور که باکریها و حججیها میبینند، حتماً آیندهی خود را در آنجا جستجو میکند. ما هنوز مردم خود را متوجهی آن حضور تاریخی که با انقلاب اسلامی در حال شکلگیری است، نکردهایم، و انتخابات، عرصهی تذکر به چنین حضوری است که باید نامزدهای انتخابات از آن غفلت نکنند تا مردم به نامزدی نظر کنند که تراز انقلاب اسلامی است.
13- رهبر معظم انقلاب«حفظهالله» ذهنها را متوجهی رئیس جمهور جوان و حزباللّهی کردند. افرادی مثل بنده بخواهیم یا نخواهیم انقلاب به عنوان یک رخداد زنده و دارای آرمان، از ما جهت مدیریت خود عبور میکند. نسل جوانِ ما با فهم تاریخی خود دارد از نگاههایی که مربوط به این زمانه نیستند، عبور میکند. اینها خودشان فکر میکنند تنها آنها صاحب انقلاب هستند. در حالیکه انقلاب به سوی دیگر میرود و اصرار بر حضور افراد مسن در مدیریتها، جوانان ما را افسرده میکند که اینها چرا متوجه نیستند با مدیریتهای کهنهی خود نمیفهمند ما کجا هستیم، در حالیکه نیاز به تحولات اساسی داریم تا بستر این آقازادهپروری و اشرافیت و ثروتهای بادآورده و آن تحجر و انجماد از بین برود. انقلاب اسلامی توانایی این تحول را دارد ولی این با روحیه جوانان ممکن است. رهبر معظم انقلاب تعبیری دارند که میفرمایند حضور جوانان را برای مدیریت
های بالا و متوسط باید مغتنم بشماریم. این نکته را به عنوان یک شخص نمیگویند به عنوان کسی که این تاریخ را درک کرده است متذکر میشوند. به جوانان امروز نمیتوانیم نصیحت کنیم با روحیهی محافظهکاری که در مقابل این کوتاهیها ساکت است، همراهی کنند. تاریخِ این حرفها گذشته است. به قول «لیوتار» دورانِ کلانروایت گذشته است که انسانها را در تصمیمگیریهای زندگیشان شرکت ندهیم. این دیگر مربوط به این تاریخ نیست که بنده بگویم و شما بپذیرید. نه شما میپذیرید و نه من باید بگویم. باید در یک هویت تاریخی به نام انقلاب اسلامی با همدیگر گفتگو کنیم تا از آسمان معنویت، حقیقت خود را به ظهور آورد. ما جوانها را کنار گذاشتهایم و میخواهیم با مردانِ دیروز، امروز را مدیریت کنیم. در حالیکه جوانان ما عموماً تاریخ خود را میشناسند و میدانند در کجا هستند، لذا قصهی اینکه شما به جوانان بگویید من دستور میدهم و شما انجام بدهید، قصهی امروز نیست و این نشانهی بیتاریخی میباشد. دورهای که اندیشهها آمدند تا همدیگر را بفهمند، آغاز شده. دورهی گفتگو است و به اصطلاح شرایط «دیالوگ» به میان آمده. در دل آن دیالوگ در بستر انقلاب اسلامی، حقیقتِ مناسب این تاریخ ظهور میکند. اکثر جوانان ما انقلاب اسلامی را با «وجه یمینی» خود به لطف الهی در این تاریخ احساس میکنند. ما باید مانع به میدانآمدن آنها نباشیم. اکثر آنها شهید حججی و حاج قاسم سلیمانی هستند.
14- باید مسائل مشخص شود و مطابق مسئلههایی که مسائل اصلی تاریخ ما میباشد، گفتگو معنا دارد. مطمئن باشید تا مسئلههایمان معلوم نشود، بدون دلیل با یکدیگر مخالفت میکنیم، زیرا تاریخ خود را نمیشناسیم تا مسائلمان معلوم شود و موانع حضور تاریخی ما مشخص گردد. ما میخواهیم نسل مناسب روحیهی انقلاب اسلامی تربیت کنیم، آیا این آموزش و پرورش میتواند چنین کاری را انجام دهد؟ آیا پیشرفت صنعتی ما با این نظام اداری ممکن است؟ باید طوری شرایط تغییر کند که نسلی مناسب هویت انقلاب اسلامی تربیت شود و به آیندهی حضور خود در اجتماع امیدوار باشد. در حال حاضر ساختارها برایمان مسئله است. به نظر بنده ما در نظام آموزشی خود، فرزندانمان را دفن میکنیم و با نسلهای سوخته روبهرو هستیم. باید جرأت کنیم و روشن نماییم مسئلهمان چه مسائلی است که در گام دوم میخواهیم با آنها روبهرو شویم. روحیهی تحولخواهی، شرط قدمگذاشتن در گام دوم میباشد. تا مسائلمان روشن نشود متوجه نمیشویم با این ساختارها نمیتوانیم مسائل خود را حل کنیم و خطر ناکارآمدی نظام در اذهان پیش میآید که بهانهای میشود برای براندازها. در انتخابات آینده با جدّیت تمام باید این مسائل و مشکلات مدّ نظر باشد تا معلوم شود چه کسی مرد این میدان است و در آن فضا خود به خود مردم متوجه میشوند به چه کسی باید رأی بدهند.
15- ما در زمان خستگی بشر از مدرنیته و رجوعاش به فطرت انسانیاش، چه چیزی عرضه کردهایم؟ انقلاب اسلامی در گام دومِ خود، که بنا است انتخابات آینده در آن بستر به ظهور آید، اگر نتواند طوری زندگی را معنا کند تا جوانان ما متوجهی همان افقی شوند که شهید حاج قاسم سلیمانی و حججیها متوجه آن شدند و احساس کردند برای تحقق آن میتوان جان خود را فدا کرد؛ به زحمت میافتد. باید نشان داد میتوان از خرد مدرن و عقل تکنیکی استفاده کرد و جامعهای مناسب این تاریخ داشت. موشک ساخت ولی در کنار آن از اشارتهای فطرت الهی خود و معنابخشی به زندگی، غافل نبود تا مثل زندگی غربی گرفتار پوچی و نیهیلیسم نشویم.
16- عرض بنده آن است که بر روی گفتمانسازی کار جدّی باید بشود. ملاحظه کردید در ابتدای انقلاب که انقلاب اسلامی وارد تاریخ جهان شد، غرب چه اندازه در واکنشِ خود منفعلانه عمل میکرد و کاملاً کُنشگرِ میدان، ما بودیم در حدّی که شما آن واکنشها را در هالیوود نیز میبینید. آنها ناچار میشوند وارد فیلمهای ماورائی و آخرالزمانی بشوند. این انقلاب اسلامی بود که آنها را وارد این کارها کرد و در همین رابطه عرفانهای نوظهور شکل میگیرد تا کام تشنهی بشر خسته از مدرنیته را جواب دهد. ولی چون گفتمانسازی به همان معنایی که عرض شد اتفاق نمیافتد و مسئلههای اصلی خود را نشناختیم و آرامآرام آن حالت کنشگری ضعیف شد، هرچند هنوز ما در صحنه هستیم ولی این کافی نیست. انتخابات آینده نوعی حضور در جهانی است که بشریت احساس کند بستر جوابگویی به نیازهای بشرِ خسته از مدرنیته فراهم شده است.
17- بخشی از گفتمانسازی، نشاندادن واقعیتها است و ضعفهایی که از نظر باورهای دینی داریم که مناسب این تاریخ نیست. در بسیاری از شئون مختلف زندگی نتوانستیم مناسب توحیدی که حضرت امام خمینی«رضواناللّهتعالیعلیه» متذکر آن بودند با استکبار و با زندگی امروزی مواجه شویم و لذا با نحوهای از علاقهمندی نسبت به زندگی مدرن در مردم روبهرو ش
دیم و این تنها با روحیهی تحولخواهی که رهبر معظم انقلاب«حفظهالله» متذکر آن هستند، پیش میآید و مردم باید با جدّیت تمام به نامزدی فکر کنند در صدد تحول اساسی است تا نظام اسلام را از اتهام ناکارآمدی که به جهت دولتهای ضعیف پیش آمد، مبرّا کند.
18- در جمعبندی میتوانم عرض کنم اگر نسبت خودمان را با جهان و تمدنها، بهخصوص تمدن اسلامی بشناسیم و بتوانیم معنای آن تمدن را بفهمیم و جایگاه خود را در این تاریخ روشن کنیم و بدانیم در کدام مرحله از تاریخ خود هستیم، کار راحتتر جلو میرود. یکی از نکاتی که میتوان از توصیههای مقام معظم رهبری«حفظهاللّه» فهمید این است که ما در هر جای جمهوری اسلامی که هستیم آنجا را مرکز دنیا بدانیم و با نظر به آن شرایط، وظیفهی خود را انجام دهیم. مسلّم رحمت خدا شامل حالمان میشود و به نظر بنده همین نسبت و موقعیت شناسی نکتهی اصلی این بحث میتواند باشد تا بفهمیم عصر جدیدی که انقلاب اسلامی وارد این تاریخ کرده، چگونه باید جلو برود. این اساسیترین نکتهای است که در انتخابات آینده باید مدّ نظر قرار گیرد. با اینهمه باید بدانیم با تغییر رئیس جمهور در مناسباتِ قدرتی که متکی بر مؤسسات مدرن است تحولی بزرگ به وجود نمیآید مگر آنکه به گفتهی مقام معظم رهبری با نهضتی نرمافزارانه، افقهای نگاه جامعه به جهانی باشد که نه از گذشتهی خود گسسته باشد و نه تماماً بخواهد با غفلت از جهان جدید، در گذشتهی خود متوقف شود.
و السلام علیکم و رحمة اللّه و برکاته
[1] - در حالی که رهبرمعظم انقلاب در جمع دست اندر کاران جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی میفرمایند : « قشر خاکستری و حتی قشر خاکستری متمایل به طرف سیاه را هم باید بربایید و جذب کنید» 19/8/95.
[2] - در مورد اینکه بنیاد روح مردم ما نظر به وجه توحیدی انقلاب دارد ملاحظه کردید آقای «عنایت آزغ» جوان دستفروش 29 ساله که در نزدیکی کلینیک سینا بساط دستفروشی خود را برای کسب رزق حلال پهن میکرد، در شب حادثه انفجار و آتشسوزی آن کلینیک با شنیدن صدای کمک خواهی و فریاد زنان و کودکانی که گرفتار دود و آتش شده بودند، رسم مردانگی را به جا آورد و با رها کردن بساطی که شاید همه زندگی مادی او بود، با شجاعت و غیرت دل به آتش زد و توانست 11 زن و کودک را نجات دهد. این جوان خوشغیرت در جریان این فداکاری دچار جراحت و صدماتی هم شد که سوختگی و 11 بخیه دستش و جای زخم شیشههای شکسته شده در پایش شاهد این دلاوری است. در پاسخ به این سؤال که چه آرزویی دارد؛ گفت: اول از همه آرزو دارم رهبر انقلاب را ببینم، این واقعاًً آرزوی دیرینه من است؛ دوم اینکه بتوانم در سپاه قدس باشم و به مردم خدمت کنم و راه شهید سلیمانی را ادامه بدهم، چرا که واقعاًً ایشان را خیلی دوست دارم
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
ج18_وقتی جهان، با ما جهان می شود.mp3
7.06M
✅ #صوت
🌸در راستای بنیان های حکمت حضور در جهانی بین دو جهان
🔺وقتی جهان، با ما جهان می شود
🔺جلسه هجدهم-1399/12/17
🌐http://lobolmizan.ir/sound/1319
🔵استاداصغرطاهرزاده
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
آدرس اینستاگرام
📱https://www.instagram.com/asghar_taherzadeh
🔵 #یادداشت_ویژه
🔵بعثت پیامبرخداوراهی گشوده در جهانی بیکرانه
✅استاداصغرطاهرزاده
🌐http://lobolmizan.ir/post/1778
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
بعثت پیامبرخدا و راهی گشوده در جهانی بیکرانه.mp3
4.7M
🔵 #صوت
🔵بعثت پیامبرخداوراهی گشوده در جهانی بیکرانه
✅استاداصغرطاهرزاده
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🔵 #یادداشت_ویژه
🔵بعثت پیامبرخداوراهی گشوده در جهانی بیکرانه
✅استاداصغرطاهرزاده
بسم اللهّ الرّحمن الرّحیم
🔺1-حضرت ربّ العالمین بنا دارد از طریق پیامبر خود که راهی به سوی او گشوده است، راهی را در مقابل ما بگشاید. و لذا در این رابطه فرمود:
«لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنينَ إِذْ بَعَثَ فيهِمْ رَسُولاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ إِنْ كانُوا مِنْ قَبْلُ لَفي ضَلالٍ مُبينٍ»(آلعمران/164)
خداوند لطفی بس گرانمایه را بر مؤمنین عطا کرد آنگاه که در بین خودشان رسولی را که قصهی جان آنها است، برانگیخت تا برای مردمان نشانههای او را یکی پس از دیگری بنمایاند و انسانها را آنچنان از آلودگیها آزاد کند که شایستهی صعود به حضرت ربّ العالمین در آنها شکل گیرد و علاوه بر این، آنها را کتاب و حکمت بیاموزاند تا بدانند چه باید بکنند و چگونه زندگی را حکیمانه طیّ نمایند. و این در حالی است که تا آن زمان، هرچه بوده است با همهی ادعاهای مدعیان، سراسر نسبت به راهی که بشر باید طی کند، گمراهیِ روشنی به حساب میآمد.
🔺2- حضرت حق در رابطه با غفلتِ بشر آن زمان نسبت به پدیدهی نبوت میفرماید: «وَ ما قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِذْ قالُوا ما أَنْزَلَ اللَّهُ عَلى بَشَرٍ مِنْ شَيْءٍ»(انعام/91)
آنها جایگاه و قدر و قیمتِ حضرت الله را نفهمیدند که گفتند: خداوند هرگز به هیچوجه هیچچیز بر بشر نازل نمیکند! این به جهت آن بود که آنان خِردی را که در بسترِ وحی به ظهور میآید، متوجه نبودند و عموماً خِرد را، خِردی میدانستند که با فکر و قیاس بهدست آید و این، مشکل امروز بشر مدرن نیز هست.
با روبهروشدن با پدیدهی نبوت باید به خردی فکر کرد که نسبت انسان را با حضور بیکرانهی انسان شکل میدهد تا انسان در جان خود روحانیتی را احساس کند ماورای فکر و مفاهیمِ ذهنی. در آن صورت است که جایگاه امیرالمؤمنین علی«علیهالسلام» را خواهد فهمید که چگونه میتواند در افقی که پیامبر خدا«صلواتاللهعلیهوآله» مقابل بشر گشوده است، حاضر شوند که حاصل آن، کلمات فوق بشریِ نهجالبلاغه است.
در هماهنگی حضرت علی«علیهالسلام» نسبت به راهی که پیامبر خدا«صلواتاللهعلیهوآله» در بعثت خود گشودند، همین بس که آن حضرت میفرمایند:
«لَقَدْ سَمِعْتُ رَنَّةَ الشَّيْطَانِ حِينَ نَزَلَ الْوَحْيُ عَلَيْهِ ص فَقُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا هَذِهِ الرَّنَّةُ فَقَالَ هَذَا الشَّيْطَانُ قَدْ أَيِسَ مِنْ عِبَادَتِهِ إِنَّكَ تَسْمَعُ مَا أَسْمَعُ وَ تَرَى مَا أَرَى إِلَّا أَنَّكَ لَسْتَ بِنَبِيٍّ وَ لَكِنَّكَ لَوَزِيرٌ وَ إِنَّكَ لَعَلَى خَيْر» من هنگامى كه وحى بر آن حضرت فرود آمد، شیون شيطان را شنيدم. پرسیدم: اى فرستادهی خدا اين شیون چيست؟ فرمودند: اين شيطان است كه از آن كه او را نپرستند نااميد و نگران است. همانا تو مىشنوى آنچه را من مىشنوم، و مىبينى آنچه را من مىبينم، جز اين كه تو پيامبر نيستى و وزيرى و بر راه خير مىروى.
آیا راهی که در مقابل در حضرت علی«علیهالسلام» ذیل وحی پیامبر گشوده شده، برای شیعیان آن حضرت بهکلّی بسته است؟ یا این خبر از آن میدهد که با بعثت پیامبر خدا«صلواتاللهعلیهوآله» برای همهی آنهایی که به نحوی در شریعت محمّدی قرار گیرند، و در هماهنگی با آن حضرت باشند؛ آن راه گشوده است تا در نسبت با حقیقت، خود را در صحنه احساس کند.
🔺3- خداوند در آیهی 2 سورهی جمعه میفرماید: «هُوَ الَّذي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولاً مِنْهُمْ» خدایی که هستی به سوی او در سیر و حرکت است، همانی است که در میان اُمّیین پیامبری را از خود آنان مبعوث کرد. آری! در میان امیین، یعنی کسانی که تمام وجود خود را در محضر عنایات الهی گشودند و مشغول دادههای فکری و قیاسی خود نبودند و این یعنی شرط گشودهشدن نسبت به حقیقت، وگرنه به جای آنکه پیام حضرت معبود را دریافت کنیم، خود را بر آن پیام تحمیل مینماییم و از خردی که از طریق وحیِ محمّدی«صلواتاللهعلیهوآله» بر انسان عرضه میشود محروم میگردیم. آری!
گوش دل را یک نفس این سو بدار
تا بگویم با تو از اسرار یار
🔺4- حضرت حق در آیهی94 سورهی إسراء میفرماید: «وَ ما مَنَعَ النَّاسَ أَنْ يُؤْمِنُوا إِذْ جاءَهُمُ الْهُدى إِلاَّ أَنْ قالُوا أَ بَعَثَ اللَّهُ بَشَراً رَسُولاً» مردم را چه شده است که چون هدایتی به سوی آنان آید، آن را انکار میکنند و میگویند: آیا میشود خداوند بشری را به عنوان فرستادهی خود به سوی انسانها برگزیند؟ آری! این به جهت آن است که انسانها متوجهی ظرفیت خود نیستند که تا گشودهشدن به سوی حقیقتِ بیکرانه میتوانند جان خود را بگشایند. و پیام بعثت نبیّ اکرم«صلواتاللهعلیهوآله» برای آن است که آنان را از این غفلت نجات دهد و ذیل امیر مؤم
نان تا آنجا جلو بروند که نسبت به آنچه بر پیامبر خدا نازل شده، جان خود را بیگانه ندانند. آنان نمیدانند چه عطشی در پیامبر خدا شعلهور بود که منجر به چنین عطایی از طرف خداوند گشت.
🔺5- حضرت حق در آیهی 128 سورهی توبه میفرماید: « لَقَدْ جاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزيزٌ عَلَيْهِ ما عَنِتُّمْ حَريصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنينَ رَؤُفٌ رَحيمٌ» هان ای همهی انسانها! رسولی از خودتان به سوی شما آمد در حالیکه تماماً دغدغهی هدایت شما را داشت و اینکه شما در زحمت و گمراهی بودید بر او سخت میگذشت و دلسوز انسانهای مؤمنی بود که نسبت به حقیقت بیگانه نبودند، ولی حقیقت را نیز نمیشناختند.
🔺6- با توجه به آنچه گفته شد میفهمیم «بعثت» یعنی آنکه انسانها ظرفیت آن را دارند تا در جهانی بس گشودهتر از جهان کمّیّتها حاضر شوند، مشروط بر آنکه از طریق معارف حقهی قرآنی و عبادات شرعی، نوعی هماهنگی با پیامبری در خود ایجاد کنند که آسمانها به سوی او گشوده شده است، آسمانهایی که بر مستکبران و آنهایی که نسبت به حقیقت کبر میورزند، گشوده نمیشود به همان معنایی که حضرت حق میفرماید: «إِنَّ الَّذينَ كَذَّبُوا بِآياتِنا وَ اسْتَكْبَرُوا عَنْها لا تُفَتَّحُ لَهُمْ أَبْوابُ السَّماء»(اعراف/40)
🔺7- وقتی هماهنگیِ لازم با رسول خدا«صلواتاللهعلیهوآله» در بین ما پیش آمد، نتیجهی بزرگ آن، محبّت و صمیمیتی است که گمشدهی امروز بشرِ دوران است که خشم او، او را جلو میبرد. در حالیکه شدّیّت در مقابل دشمنان اسلام، منطقی است و هر آنکس که به نحوی ذیل پیامبر خداوند خود را حاضر کرده است، باید در وادی محبّت به یکدیگر، خود را حاضر کند به همان معنایی که خداوند در آیهی 29 سورهی فتح فرمود: «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَماءُ بَيْنَهُم» این نوع هماهنگی موجب میشود تا انسانها معنی زندگی را بچشند و با پیامبری باشند که به گفتهی جناب مولوی، نه فرشته بود که در انزوا از بشریت زندگی کند، و نه آنچنان دنیازده بود که ابعاد انسانی خود را فراموش کند. در خطاب به آن حضرت عرض کرد:
نه مَلَک بودی و نه خسته ز خاک
ای بشیر ما، بشر بودی و پاک
این یعنی بهترین نحوهی اخلاق و مواجهه با انسانها، به همان معنایی که آن حضرت فرمودند: «بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الْأَخْلَاق» من برانگیخته شدم تا آن فرازین اخلاق را که انبیاء برای بشریت آوردند، به انتها برسانم تا همهی اخلاق که بستر تجلی همهی انوار الهی در آخرالزمان است، به ظهور آید. چنین بعثتی بر همهی عزیزان مبارک باد
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
🌐http://lobolmizan.ir/post/1778
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸🌸🌺🌸🌹
🌸🌺🌸🌹
🌺🌸🌹
🌸🌹
🌹
🔷مبعث #رسول_اکرم صلی الله وعلیه وآله مبارک باد
⚪️معرفی #آثار استادطاهرزاده
⚪️باموضوع
حضرت #رسول_اکرم صلی الله علیه واله
🔴 #جزوه:
🔺http://lobolmizan.ir/special/cat/11#tab2
🔵غفلت از مقام نبوت در پوشش تمجید از حضرت محمد صلی الله علیه و آله
http://lobolmizan.ir/leaflet/1346
🔵قرآن؛ قرائت نبی از جهان، یا نزولی از طرف پروردگار؟ در سخنان آقای محمد شبستری
http://lobolmizan.ir/leaflet/1411
🔴 #کتاب :
🔺http://lobolmizan.ir/special/cat/11#tab1
🔵صلوات بر پیامبر (ص) عامل قدسی شدن روح
http://lobolmizan.ir/book/1190
🔴 #یادداشت_ویژه
🔺http://lobolmizan.ir/special/cat/11#tab3
🔵بعثت ، انگیزشی درونی جهت در یافت وحی
http://lobolmizan.ir/post/1124
🔵پیامبر«صلی الله علیه و آله» ؛ گمشدة جان انسانها
http://lobolmizan.ir/post/1125
🔵مقام برزخیّت کبری نبی اکرم (ص)
http://lobolmizan.ir/post/1234
🔵وسعت محبّت حضرت محمد (ص) به خلق
http://lobolmizan.ir/post/1244
🔵بشیر و نذیر بودن؛ تنها معنای نبوتِ نبیّ
http://lobolmizan.ir/post/1436
🔵بعثت پیامبر خدا «صلواتاللهعلیهوآله» وراهی گشوده در جهانی بیکرانه
http://lobolmizan.ir/post/1778
🔴 #صوت:
🔺http://lobolmizan.ir/special/cat/11#tab5
🔵حضرت محمّد (ص)
http://lobolmizan.ir/sound/1147
🔴 #پرسش_و_پاسخ
http://lobolmizan.ir/quest/cat/29
🌐www.lobolmizan.ir
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
آدرس اینستاگرام
🌐https://www.instagram.com/asghar_taherzadeh
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره30499
💠این است معنای یگانگی بین ذهن و عین.
🌹استاداصغرطاهرزاده
⁉️با سلام خدمت استاد محترم: در تفسیر سوره زمر روی اسم الله بحث نمودید که مقام جامع منبسط در هستی است، و روایت: «ما رایت شیا الا و ...» قبل از شی و با هر شی و بعد شی، الله را دیدم. در مورد مقام نبی هم فرمودید که مقام اسم الله هست. هر دو موضوع به یک مفهوم است؟
این یعنی باطن هرچیز نور نبی است یا در آینه نبی باید باطن هر شی را که الله است دید؟
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: آری! از یک طرف رسول خدا «صلواتاللهعلیهوآله» مأمورِ دعوت به حضرت اللهاند به حکم آنکه قرآن میفرماید: «قُلْ هَذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ» بگو این است راه من که به الله دعوت میکنم. و از طرف دیگر عالَم آینهی نور حضرت الله میباشد، پس با شریعت نبوی میتوان منوّر به نور الله شد و با آن نور، عالم را آینهی الله یافت. این است معنای یگانگی بین ذهن و عین. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/30499
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره30501
💠امکان، ذاتیِ ممکنالوجود است ولی تحقق آن به اذن الهی است در نظام احسن
🌹استاداصغرطاهرزاده
⁉️با عرض سلام و تبریک عید مبعث:
با توجه به اینکه اعطای وجود در ید حق تعالی است لکن ظاهرا چگونگی آن را خود ظهورات رقم میزنند. سوالی که پیش می آید اینست که به نحوه وجود وجودات که نظر میکنیم طراحی هوشمندی مشاهده میشود که بخصوص در جمادات اسناد آن به خود موجود که علی الظاهر از شعور عاری اند محل تامل است. مثلا نحوه انقباض و انبساط آب که بر خلاف اکثر ماده ها است و باعث میشود دریاچه ها و .. کاملا یخ نزنند که امری بسیار حیاتیست درین مورد و سایر موارد دست مبارک الله قابل مشاهده است
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: نظام عالَم به اعتبار آنکه از طرف حضرت حق، خلق و تدبیر میشود؛ نظام اَحسن است و امکان تحقق هر ممکنالوجودی مشروط به جایگرفتن در نظام احسن الهی میباشد. آری! امکان، ذاتیِ ممکنالوجود است ولی تحقق آن به اذن الهی است در نظام احسن. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/30501
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan