✅ قال الصادق علیه السلام: «مَنْ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ فِی شَهْرِ رَمَضانَ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ اِلی قابِلٍ اِلاَّ اَنْ یَشْهَدَ عَرَفَةَ؛
کسی که در ماه رمضان بخشیده نشود، تا سال آینده بخشیده نمی شود، مگر اینکه عرفه را درک کند
✨🍃✨🍃✨🍃✨
✨ اَللّهُمَّ هذِهِ الاَْیّامُ الَّتِی فَضَّلْتَها عَلَی الاَْیّامِ وَشَرَّفْتَها قَدْ بَلَّغْتَنِیها بِمَنِّکَ وَرَحْمَتِکَ فَاَنْزِلْ عَلَیْنا مِنْ بَرَکاتِکَ وَاَوْسِعْ عَلَیْنا فِیها مِنْ نَعْمائِکَ
@lolo_marjan ✨🍃
اگر #تو عید همایون به عهد بازآیی
بخیلم ار نکنم خویشتن به قربانت
عید قربان مبارک باد 💐🌷🌹💐🌷🌹
@lolo_marjan 🌺🌸🌼
لؤلؤ و مرجان
🌺✨ #شرح_مراتب_نفس_اماره ✨🌺 قسمت ۲۰ ✨🌿🌾🌿🌾🌿🌾🌿✨ ذبح بقره از مراتب توبه است که در آیهی دیگر هم حضرت
🌺✨ #شرح_مراتب_نفس_اماره ✨🌺
قسمت ۲۱
✨🌿🌾🌿🌾🌿🌾🌿✨
این آب کنایه از علم و باطن نظام هستی است. بحر مسجور یعنی بحری که روی آن آتش است؛ عالم باطن، آب و حیات و عالم ماده، آتش روی آن است. وقتی که این تنور به غلیان آید و قیامت ظهور کند، من و شما دیگر پناهی نداریم مگر این که در مدتی که در این عالم طبیعت بودیم و فرصتی داشتیم، در مسیر سفینهی نوح یعنی در مسیر اهلبیت علیهمالسلام میبودیم؛ «کلّنا سفن النجاة و سفینة الحسین أوسع و أسرع». لذا حضرت نوح در این آیه میفرماید: «وَقَالَ ارْكَبُوا فِيهَا بِسْمِ اللَّهِ مَجْرَاهَا وَمُرْسَاهَا» (هود/۴۱) مظهر بسم الله الرحمن الرحیم حضرت نوح است.
به بسم الله الرحمن الرحیم است
که عارف در مقام کن مقیم است
کن الله و بسم الله عارف
چه خوشوزنند در بحر معارف
انسان الهی و عرشی، خود بسم الله است. ائمهی ما علیهم السلام بسم الله الرحمن الرحیم هستند لذا امام رضا علیهالسلام میفرمایند که یا ابن شبیب! اگر به هر شیئی خواستی گریه کنی، بر حسین بن علی بن ابیطالب گریه کن چه او را در کربلا به همراه ۱۸ نفر از ابدالش شهید کردند. حضرت به همراه ابدال ایشان در مجموع ۱۹ نفر هستند و ۱۹، عدد بسم الله الرحمن الرحیم است. انسان کامل خودش بسم الله الرحمن الرحیم است. در کربلا بسم الله الرحمن الرحیم را شهید کردند. در این آیه هم حضرت نوح میفرماید همگی به کشتی سوار شوید. این کشتی مظهر خود حضرت نوح است، سوار کشتی شوید یعنی به نوح پناه ببرید. تنها کسانی که در مرتبهی جسم وقوف نکردهاند میتوانند سوار این کشتی شوند لذا میگوید از هر موجودی یک زوج سوار کن؛ این زوج کنایه از علم و عمل است.
حق متعال خطاب به جناب نوح میفرماید اهل خود را سوار کن. وقتی ایشان به خدا میگوید که پسرم را نجات دهم، حق متعال میفرماید: «إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صَالِحٍ» (هود/۴۶) تو فقط مجاز هستی که اهل خودت و کسانی که به تو ایمان آوردهاند را سوار کنی. در قرآن آمده است که انسانهای قلیلی سوار این کشتی شدند. حضرت نوح به پسرش میفرماید: «يَا بُنَيَّ ارْكَب مَّعَنَا».(هود/۴۲) این سخن یعنی ای پسر! در ولایت ما داخل شو «وَلَا تَكُن مَّعَ الْكَافِرِينَ» که اگر سوار نشوی، در شمار هلاک شدگان خواهی بود. پسر میگوید: «سَآوِي إِلَىٰ جَبَلٍ»(هود/۴۳) این جبل، جبل انانیت است. در این آیه، پسر نوح مظهر نفس اماره است؛او میگوید که من به مرتبهی انانیت خودم پناه میبرم. حضرت نوح در جواب میگوید: «لَا عَاصِمَ الْيَوْمَ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِلَّا مَن رَّحِمَ وَحَالَ بَيْنَهُمَا الْمَوْجُ فَكَانَ مِنَ الْمُغْرَقِينَ» (هود/۴۳) هیچ کس امروز نمیتواند از خدا به چیز دیگری پناه ببرد. مگر اینکه باب رحمت حق متعال باز شود. این موج که میان مکالمهی حضرت نوح و پسرش فاصله انداخت، هوای نفس است. در زندگی این موجها فراوان به سراغ ما میآید و ما باید مراقب باشیم. دو دسته موج به سمت ما میآید: «اِنَّ لِرَبِّکُم فِی اَیَّامِ دَهرِکُم نَفَحَاتٌ أَلاَ فَتَعَرَّضُوا لَهَا». یکی، موجهایی است که از جانب اولیاء خدا به ما میرسد و موجهای دیگر نیز موجهای هوای نفسانی هستند. این موج باعث میشود تو در عالم ماده مستغرق شوی...
چرا خو کردهای در لای و در گل
از این لای و گلت برگو چه حاصل
تو را ز کنگرهی عرش میدهند صفیر
ندانمت که در این دامگه چه افتادهست
#ح_م
✨🌿🌾🌿🌾🌿🌾🌿✨
🕊🌷 لؤلؤ و مرجان 🌷🕊
🍃🌸 @lolo_marjan 🌸🍃
🌱 عضویت در کانال تلگرام 👇🏼
https://t.me/joinchat/AAAAAD8XvqEQm-BhsYA08g
🌱 عضویت در کانال ایتا 👇🏼
http://eitaa.com/joinchat/426508289C3be68d2f0f
سلام علیکم.
✅ در این چند روزی که تا عید مبارک غدیر خم باقی مانده است، قصد داریم به مرور مطالبی که تاکنون در کانال پیرامون حقیقت غدیر منتشر شده است بپردازیم. همچنین با الصاق متن کامل خطبهی غدیر، هر روز بخشی از این خطبهی عرشی را میخوانیم و برای شیعیان و محبان امیرالمؤمنین علی عالی اعلی علیه السلام میفرستیم، باشد که از برکات موفور این عید مبارک ولایت که عیدالله الأکبر و عید الاعیاد و مبارک ترین ایام است مستفیض گردیم 🌹🍃
خطبهی غدیر.pdf
342.5K
✨ متن خطبهی #غدیر
❗️بخوانید و نشر دهید، ان شاء الله هیچ شیعهای نباشد که این خطبه را نخوانده باشد.
✨الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَ کَمَالَ دِینِهِ وَ تَمَامَ نِعْمَتِهِ بِوِلاَیَةِ مَولانا أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ وَ أَولادَهُ المَعْصومین عَلَیْهِم السَّلاَم 💐
#غدیر
#عیدالله_الاکبر
#نشر_حداکثری
@lolo_marjan 🌸💐🌺
🌺🌸💐 #عیدی_غدیر 💐🌸🌺
بسمه تعالی شانه
✨الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا✨
امروز (روز غدیر) دین شما را به کمال رساندم و نعمتم را برای شما تمام کردم یعنی همه حقائق را به ولایت علی بن ابیطالب برای شما آشکار نمودم.
✨ حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله فرمود: «قولوا لا إله إلا الله تُفْلِحوا»، اسلام با «لا اله الا الله» آغاز شد و با «ولایت امیرالمؤمنین» به اتمام و اکمال رسید. کلمه لا اله الا الله کلمه نفی و اثبات است و آن نفی غیر و اثبات غیور است چه غیرت او غیر سوز است. این کلمه شرطی دارد و آن شرط ولایت است و اگر این کلمه طیبه بدون شرطش لحاظ شود خروج از دایره توحید است. چون ذات اقدس غیبی از هر شرطی مبراست، آنجا نه نفی راه دارد و نه اثبات! لابشرط مقسمی است یعنی هیچ قید و لحاظ و اعتباری را نمیپذیرد حتی همین شرط عدم شرط را. لذا اگر بخواهیم از آن ذات چیزی را نفی کنیم یا چیزی را برای او اثبات کنیم او را مشروط به شرط و مقید به قید کردیم حال اینکه او من حیث هی هی ذات لابشرط مقسمی است و این حیث هی هی هم حد او نیست؛ آنجا نه حرف راه دارد نه سکوت، نه شهود راه دارد نه حضور!
عنقا شکار کس نشود دام بازچین
کاینجا همیشه باد بدست است دام را
✨ نفی و اثبات مربوط به مرتبه اطلاق قسمی است که نفس رحمانی و مرتبه امامت و ولایت مطلقه کلیه الهیه است پس تمام تسبیحها و تحمیدها و طاعات و عبادات و عرفان و شهود و... به این مقام منیع برمیگردد پس فهم کن سرّ توسل را. منتها چون در صدر اسلام عقول هنوز به بلوغ نرسیده بود، پیامبر اسلام صلوات الله علیه و آله فقط کلمه «لا اله الّا الله» را بیان کرد. هرچه کمالات جامعه بیشتر شد و افهام قوی تر شد مطلب آشکارتر شد و فرمود «الله لا اله الّا هو»... بعد که تک مردانی پیدا شدند که تاب حمل سرّ ولایت را داشتند حضرت فرمود «لا هو الّا هو». آنگاه در جنگ بدر مطلب را علنی کرد و از لسان امیرالمؤمنین علیه السلام اظهار فرمود که در رویا جناب خضر مرا گفت: «یا هو یا من لا هو الا هو». و جناب ختمی مرتبت صلی الله علیه وآله فرمود: علمت اسم الاعظم.
🌸 آن اسم اعظم، خود حضرت علی علیه السلام است و خضر شانی از شئون خود مولاست.
✨ پس اول، اسلام فلاح را در لا اله الا الله قرار داد و آخر امر دین را کامل کرد و در تاویل آیه «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ» فرمود: بكَ یا علی. «هُوَ الْأَوَّلُ وَالظَّاهِرُ» شد لا اله الا الله و «هُوَ الْآخِرُ وَالْبَاطِنُ» شد شرط لا اله الا الله. شرط مصدر است و مشروط و شرائط مشتق از اوست.
✨ در حدیث سلسله الذهب که سرتاپا طلاست حضرت ثامن شروط لا اله الا الله فرمود: «کَلِمَةُ لا إلهَ إلّا اللّهُ حِصنی فَمَن دَخَلَ حِصنی اَمِنَ مِن عَذابی بِشُروطِها وَ أنَا مِن شُروطِها.» لا اله الا الله حصن امام است و داخل این حصن و من فی البیت اصل است و حصار و بیت فرع. این لا اله الا الله همان ولایت علوی است که سبب فلاح و رستگاری ابدی است لذا در حدیث عرشی دیگر فرمود: «وَلَايَةُ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ حِصْنِي فَمَنْ دَخَلَ حِصْنِي أَمِنَ مِنْ عَذَابِي»
✨ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَ کَمَالَ دِینِهِ وَ تَمَامَ نِعْمَتِهِ بِوِلاَیَةِ مولیٰنا أَمِیرالْمُؤْمِنِینَ عَلِیِّ بْنِ أَبِیطَالِبٍ وَ أَولادِهِ المَعْصومین عَلَیْهِم السَّلاَم ✨🌺
۷ شهریور ۱۳۹۷
خلخال
#ح_م
🌺لؤلؤ و مرجان🌺
🍃🌸 @lolo_marjan 🌸🍃
🌱 عضویت در کانال تلگرام 👇🏼
https://t.me/joinchat/AAAAAD8XvqEQm-BhsYA08g
🌱 عضویت در کانال ایتا 👇🏼
http://eitaa.com/joinchat/426508289C3be68d2f0f
🌺🌸💐🌼💐🌸🌺
میلاد مسعود حضرت امام علی بن محمد النقی الهادی علیه السلام بر تمامی شیعیان و محبان آلالله مبارک و فرخنده باد.
🍃 صلوات خاصهی حضرت امام هادی علیه السلام
✨اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ وَصِيِّ الْأَوْصِيَاءِ وَ إِمَامِ الْأَتْقِيَاءِ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ وَ الْحُجَّةِ عَلَى الْخَلاَئِقِ أَجْمَعِينَ اللَّهُمَّ كَمَا جَعَلْتَهُ نُوراً يَسْتَضِيءُ بِهِ الْمُؤْمِنُونَ فَبَشَّرَ بِالْجَزِيلِ مِنْ ثَوَابِكَ وَ أَنْذَرَ بِالْأَلِيمِ مِنْ عِقَابِكَ وَ حَذَّرَ بَأْسَكَ وَ ذَكَّرَ بِآيَاتِكَ وَ أَحَلَّ حَلاَلَكَ وَ حَرَّمَ حَرَامَكَ وَ بَيَّنَ شَرَائِعَكَ وَ فَرَائِضَكَ وَ حَضَّ عَلَى عِبَادَتِكَ وَ أَمَرَ بِطَاعَتِكَ وَ نَهَى عَنْ مَعْصِيَتِكَ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيَائِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ.
@lolo_marjan 🌸🌺💐
✨🌺 #مدار_حق 🌺✨
✍🏼 شرحی بر حدیث عَلِيٌّ مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَ عَلِي...
قسمت اول
🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇
بسمه تعالی شانه
✨حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: «عَلِيٌّ مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَ عَلِيٍّ، يَدُورُ حَيْثُمَا دَارَ»
على با حق است و حق با على، حق بر مدار او میگردد.
در تعریف حقیقت، اهل حکمت و عرفان تفاسیر مختلفی بیان کردهاند که به برخی از آنها اشاره میکنیم سپس راقم نظر خویش را با تکیه بر همین تعاریف و مبانی ارائه خواهد داد.
در نگاه ارسطویی و پیروانش، حقیقت مطابقت میان معانی و مفاهیم ذهنی با عالم خارج میباشد به طوریکه این مفهوم و معنا از آن امر واقع و خارج حکایت کند. این تعریف همان بحث وجود ذهنی است که نقش حکایتگری از خارج را دارد. البته ممکن است برخی معانی و مفاهیم ذهنی از خارج حکایت نکنند اما حقایق نفس الامری باشند مثل معقولات ثانوی در حالی که این قبیل مفاهیم حقیقی هستند و در ظرف تقرر خود دارای واقعیت و نفس الامرند.
قضایا و مفاهیم کذب یا موهومی که در ذهن موجود میشوند و با واقع موافقت ندارند، طبق تعریف مذکور فاقد حقیقت هستند اما تصدیق میفرمایید که این قضایا و مفاهیم واقعیت دارند و نفس الامری بودنشان غیر قابل تردید است. این قضایا در ظرف تقرر خودشان واقعیت دارند اما طبق تعریف حقیقت ندارند.
این تعریف از حقیقت تعریف منطقی است که از آن تحت عنوان صدق یاد میکنند. این تعریف از حقیقت ویژگی و وصف قضیه یا وجود ذهنی است و کاری با خود اشیاء و موجودات ندارد یعنی حقیقت پیرامون معلومات و اندیشه ها مطرح میشود نه وجود عینی اشیاء.
اگر معلومات ما با خارج موافق باشد آن معلوم و مفهوم حقیقی است در غیر اینصورت حقیقت ندارد. در داستان حضرت یوسف، قرآن میفرماید: «...الْآنَ حَصْحَصَ الْحَقُّ...» (یوسف/۵۱)، یعنی برای اندیشهها آشکار شد که چه قضیهای مطابق با واقع بود. عدهای میگفتند یوسف با زلیخا مراوده داشته و عدهای دیگر قائل بودند یوسف عفیف بوده و این زلیخا بود که قصد سوء داشت. پس از اقرار زنان مصر و همسر عزیز مصر، برای اندیشهها آشکار شد که آنچه حقیقت دارد قضیهی دوم است.
در تعریف حقیقت منطقی، ما با اثبات در مقابل ثبوت مواجه هستیم یعنی اموری که هستند با اموری که باید باشند. ثبوت مشیر به واقعیت است و اثبات همان حقیقتی است که باید با واقع و ثبوت موافق و مطابق باشد. در هر صورت برای قضایایی که از قبیل معقولات ثانوی هستند این پرسش باقی میماند که ملاک حقیقی بودن اینها با تعریف مذکور چگونه خواهد بود. چون معقولات ثانوی مانند معقولات اولیه نیستند که ما به ازای خارجی داشته باشند. هرچند در خصوص مطابَق معقولات ثانویه بحثهای بسیاری در فلسفه صورت گرفته از جمله گفته شده که مطابَق آنها موجودات مجرد عقلی است و....
بحثی که در این میان قابل بیان است فرق بین واقعیت و حقیقت میباشد. بر اساس مطالب بالا واقعیت امری ثبوتی و حقیقت امری اثباتی است. یعنی آنچه که ادراک ما به آن تعلق میگیرد واقعیت است و ادراکی که ما از آن مدرَکات داریم حقیقت میباشد...
#ح_م
🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇
🕊🌷 لؤلؤ و مرجان 🌷🕊
🍃🌸 @lolo_marjan 🌸🍃
🌱 عضویت در کانال تلگرام 👇🏼
https://t.me/joinchat/AAAAAD8XvqEQm-BhsYA08g
🌱 عضویت در کانال ایتا 👇🏼
http://eitaa.com/joinchat/426508289C3be68d2f0f
لؤلؤ و مرجان
✨🌺 #مدار_حق 🌺✨ ✍🏼 شرحی بر حدیث عَلِيٌّ مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَ عَلِي... قسمت اول 🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇
✨🌺 #مدار_حق 🌺✨
✍🏼 شرحی بر حدیث عَلِيٌّ مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَ عَلِي...
قسمت دوم
🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇
✨ جناب صدرالمتألهین تعریف حقیقت را به وجود عینی و واقعی اشیاء وسعت داد. یعنی این وجود اشیاء است که حقیقت دارد نه صرف مفاهیم ذهنی. مفاهیم ذهنی هم چون از جملهی موجودات هستند، دارای حقیقت هستند لذا مطلق وجود و در درجهی بالاتر وجود مطلق حقیقت میباشد. اهل عرفان نیز تعینات الهی را حقائق میدانند. هر تعینی حقیقت است که به سبب ذو بطن بودنش دارای حقیقت بالاتری میباشد که آن نیز دارای حقیقتی بالاتر است تا برسد به حقیقة الحقائق که همان حقیقت مطلق است.
البته باید دقت کنیم بین واقعیت و حقیقت مطلق با آن چیزی که واقعیت و حقیقت دارد فرق بگذاریم. واقعیت و حقیقت، مجرد و کلی و مطلق است اما واقعی و حقیقی چیزی است که از واقعیت و حقیقت مطلق بهره دارد. لذا تعریف منطقی حقیقت و واقعیت در حقیقت تعریف «حقیقی» و «واقعی» است نه حقیقت و واقعیت عریان! چون وجود ذهنی موجود و مقید میباشد و خارج نیز مقید است لذا این مقید ذهنی از آن مقید خارجی حکایت میکند.
اینک سوال از حق مطلق است چون حدیث از الحق سخن میگوید: علی مع الحق...
حقیقت معنی بی احتجاب است و مقید به هیچ حجبی نیست لذا امیرالمؤمنین علیه السلام در پاسخ کمیل که از حقیقت سوال کرد آن را کشف سبحات جلال بغیر اشاره تعریف فرمود. قطعا کمیل از حقیقی سوال نکرد. حقیقی و واقعی ماهیت روشنی دارند و سوال از ماهیت، سوال از ویژگی ها و خصوصیات اوست. سوال کمیل از حقیقت بود و قطعا منظور او ذات غیب الغیوبی نبوده چون کمیل صاحب سرّ میداند که احدی از کنه او جل جلاله آگاه نیست و هرگز او مورد سوال واقع نمیشود. کمیل از تعین اول که همان حقیقت علوی است سوال کرد و حضرت آن پاسخ ها را در جواب فرمود.
پس حقیقت عبارت از وجود اشیاء است و آن همان تعین اول است که در متن هر موجودی سریان یافته است و به سریان او که همان نفس رحمانی است همهی موجودات ظهور کردهاند. این تعین اول حقیقت الحقائق است چون هر حقیقتی شأن اوست و او جامع و شامل همه است.
#ح_م
🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇
🕊🌷 لؤلؤ و مرجان 🌷🕊
🍃🌸 @lolo_marjan 🌸🍃
🌱 عضویت در کانال تلگرام 👇🏼
https://t.me/joinchat/AAAAAD8XvqEQm-BhsYA08g
🌱 عضویت در کانال ایتا 👇🏼
http://eitaa.com/joinchat/426508289C3be68d2f0f
✨🌺 #مدار_حق 🌺✨
✍🏼 شرحی بر حدیث عَلِيٌّ مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَ عَلِي...
قسمت سوم
🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇
✨ برخی در تعریف حقیقت گفتهاند حقیقت، کشف وجود است که به مکاشفه و مشاهده میتوان او را یافت البته هر انسانی به اندازهی تلبسش به حقیقت او را مییابد مگر امام که چون نفس نفیسش جامع همهی حقائق است و همهی حقائق را مأکول و معقول خود کرده و در بالاترین مرتبه با تعین اول معیت و بلکه عینیت پیدا کرده شهود او از حق و حقیقت کامل و اتم میباشد و کشف او کشف اتم نامیده میشود. انسان کامل در مقام محمود و شفاعت کبری که شفع شدن نفس مبارک او با هر حقیقتی است، حقیقت را همانگونه که هست مییابد.
چقدر دلنشین است حقیقت را از زبان خود حقیقت بیابی!! حقیقت الحقائق اعنی آنکه مدار حق و حقیقت است میفرماید: حقیقت کشف سبحات جلال است بغیر اشاره؛ و آن عبارت از رفع حجب نوریه بعد از رفع حجب ظلمانیه و یا رفع کثرت اسمایی بعد از رفع کثرت خلقی است. حقیقت مجمع الجمال و جمال الجمیع است که از شدت زیبایی برقع جلال بر چهره زده تا دفع اغیار نماید چون کسی مَحرم و مُحرم شود برقع جلال از رخ زیبای جمال بر میافتد و طالب حقیقت به شهود دل آرای جمال مینشیند. چون جمال مطلق به سبحات انوار جلال اغیار را سوزاند دیگر همه چیز فانی میشود و موجودی باقی نمیماند تا قابل اشاره باشد. حقیقت طلوع کند اشارت غروب میکند که مَنْ جَهِلَهُ فَقَدْ أَشَارَ إِلَيْهِ وَ مَنْ أَشَارَ إِلَيْهِ فَقَدْ حَدَّهُ. حقیقت محو موهوم و آشکار شدن معلوم است. و تا به معلوم مطلق نرسی هر تعینی موهوم است. همهی اسماء و صفات برای سالک کوی حقیقت موهوم است؛ مادامی که نور شمس حقیقت که معلوم مطلق است از غمام انوار جلال بیرون نیاید هر چه میبینی موهوم است. یعنی از محسوس و موهوم تا معقول و اسماء و صفات الهیه موهومند مگر شمس توحید طلوع فرماید. در این صورت از ذره تا مجره و از محسوس تا معقول همه نور صرف میشود:
ملکوت است که در منظر من جلوه گر است
تو بر آن باش که بحر و بر و شمس و قمر است
حقیقت، هتک ستر است و چیرگی سرّ. یعنی چون سرّ نظام وجود که حقیقت الحقائق است بر نفس سالک کوی حقیقت غلبه کند تمام پردههای بین او و حقیقت فرو میافتد و شاهد مطلوب و مجمع الجمال حقیقت چون بدر کامل عیان میگردد و اغیار ساقط میشود.
حقیقت جذب و ربودن جلوات مقام احدیت جمع الجمعی به سوی قلب عارف است که به این جذبه تمام اغیار از نظر او ساقط گردد حتی خودی او نیز از میان برخیزد و دریابد که موحدی جز ذات پاک او جل جلاله موجود نمیباشد در این حال مترنم شود به: رأیتُ رَبّي بربي.
حقیقت، نور مشرقی است که بر قلوب هیاکل توحید که قابل انوار جلوات ذات احدی است از مطلع شمس ولایت و مُشرق انوار علوم و حقایق اشراق میکند و برای قلوب ایشان آثار این جلوات ذات چنان آشکار میشود که میگویند: لَم أعبُد رَباً لَم أرَه.
#ح_م
🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇🌸🍇
🕊🌷 لؤلؤ و مرجان 🌷🕊
🍃🌸 @lolo_marjan 🌸🍃
🌱 عضویت در کانال تلگرام 👇🏼
https://t.me/joinchat/AAAAAD8XvqEQm-BhsYA08g
🌱 عضویت در کانال ایتا 👇🏼
http://eitaa.com/joinchat/426508289C3be68d2f0f