محسن قنبریان
حجاب را "آزاد" کنیم1⃣ اگر مفید دیدید با فعالان انقلابی به اشتراک بگذارید ☑️ @m_ghanbarian
پیوست: حجاب را "آزاد" کنیم1⃣
☑️ @m_ghanbarian
حجاب را "آزاد" کنیم2⃣
اگر مفید دیدید با فعالان انقلابی به اشتراک بگذارید
☑️ @m_ghanbarian
3-تحلیل قدسی روضه ها.mp3
4.59M
🔆 تحلیل قدسی روضه ها
جلسه سوم
🔸حضن یعنی دامن و آغوش. حاضنه کسی است که دایه گی وسرپرستی کند.امام سجاد(ع)حاضنه خود را مادر خواند.
🔸ام ابیها ، دختری است که نوعی حضانت برای پدر کند!حمزه سیدالشهدا ، پیامبر و امام کاظم هرسه ام ابیها داشتند.
🔸مقتل درباره دختر سه ساله وسر اباعبدالله مینویسد:"حاضنه له"!
مثل یک مادر و دایه اول از مصائب سر در آغوش گرفته گفت بعد مصائب خود..
خرابه، رقیه را "ام ابیهای"حسین کرد عجب اینکه این سر هیچ جا -حتی دیر راهب و...-اینجور آرامش و راحت نگرفت بعد رقیه دیگر نه سنگ خورد ونه خاکستر !روانه دفن شد...
🔹 مفصل مطلب را در فایل صوتی بشنوید
#نذر_آزادی_عزاداری_محرم
☑️ @m_ghanbarian
🔖تناسب تقدس جامعه و ولی امر
#مباحثه_ای_با_دکتر_سعید_زیباکلام
https://t.me/antioligarchie/25266
*اول برای همدلی یادداشت یک ماه پیش بنده بنام "تابلوی قداست" را بخوانید https://eitaa.com/m_ghanbarian/1448
📍جان کلام بنده با آقای دکتر این است: برای جواز نقد حاکم و لزوم پاسخگو کردن قدرت(تقدس جامعه)، لازم نیست حتما حاکم را عرفی و غیر مقدس کنید! و تکریم و تبرک مومنان از او را به سخره و استهزاء بگیرید.
🔆تفصیل مطلب:
1⃣دوتقدس:
🔅۱/۱-تقدس جامعه: که پیامبر(ص) مکرر می فرمود به این است که ضعیف بتواند بدون لکنت، حقش را از قوی بگیرد(۱)
-وقتی اعرابی ای در حضورش برای درخواست، لکنت گرفت، برادرش خواند، در بغلش گرفت و فرمود من از جبابره نیستم.(۲)
🔅۱/۲-تقدس ولیّ: "جعل الهی" برای مومنان تقدس می آفریند ،کعبه باشد(۳) یا جعل نبوت و امامت برای معصوم یا حتی جعل ولایت و نیابت برای فقیه غیرمعصوم:
-از آب وضو و مویش در حدیبیه تبرک می بردند، طوری که یکی بر زمین نیافتاد(۴)
-از زین اسب امام عصر(عج) هنگام ظهور تبرک خواهند برد(۵)
-امام رضا(ع)، زکریابن آدم -فقیهی منصوب در قم- را برابر مزار پدرش موسی بن جعفر(ع)شمرد که خداوند با او دفع بلا می کند(۶)
-درباره عبدالعظیم حسنی -فقیهی منصوب در ری- "انت ولینا حقا" فرمود و زیارتش را برابر زیارت سیدالشهدا شمرد!(۷)
واضح است این بیانات چه تقدسی برای غیر معصوم میآفریند.
2⃣تناسب این دو تقدس:
تمام سخن در تناسب "تقدس جامعه" (باحق طلبی و عدالتخواهی، پرسش گری بدون لکنت و...) با "تقدس ولیّ مشروع" (با تجلیل و تکریم او وحتی تبرک گیری برخی موارد)است.
🔺عده ای "جامعه متبرک" را جای مقدس می نهند و صرف دستبوسی و ذوب در ولایت و تبرک گیری از او را کمال و تقدس جامعه می شمارند و سؤال و استیضاح، نقد و مطالبه را از #شهروندان بر نمی تابند!
🔺در مقابل عده ای، ولیّ مشروع را "عرفی و زمینی" می کنند، برای اینکه جامعه را مقدس یعنی حق طلب و عدالتخواه کنند. دیگر تکریم وتعظیم اختیاری و افتخاری از #مومنان را هم رد می کنند!
▫️برخی از طیفی که مقابل سعید زیبا کلام در خواهند آمد، از گروه اول اند. خود آقاسعید اما در خبط دوم افتاده است!
▪️از اینکه هر تجمع گرد ولیّ و تکریم و تعظیم اورا "فرهنگ منحط و منحوس و موروثی استبداد" خوانده، حدس می زنم نتوانسته بین "دویدن اهل انبار پی امیرالمومنین(ع)" با "حلقه زدن گرد ولیعصر(عج) وتبرک از زین اسب ایشان"، تمایز ببیند!
اولی به چشم شاه دیدن علی(ع) و انجام تشریفاتی است که جزء فرهنگ منحط جامعه شاه زده ایران و تکریم شاهان غاصب بود. لذا امام(ع) هم از آن منع کرد(۸)
اما دومی، ولیّ خدا دیدن امام مستضعفین و چشم روشنی محرومان به امام عدل است لذا آن تبرک جویی، در لسان تمجید و تایید بیان شده است(۹)
▫️در همان جامعه ای که #مومنین از آب وضوی پیامبر(ص)تبرک می برند وبرای بردن نامش، صلوات مستحب شده است، مسلمان ویهودی ومشرک -که در جامعه مدینه با قانون اساسی ای گرد هم باحقوق متقابل زندگی می کنند- #شهروندان حق سؤال و استیضاح از پیامبر وحاکم شهر را داشتند و هیچ پیگرد(اقلا این جهانی) برایشان نبود.(۱۰)
▪️همان شاگردان امام خمینی که تکریم او را به جامعه آموختند، برایش نامه النصیحه لأئمه المسلمین هم می نوشتند و درباره بنی صدر تذکرش می دادند(۱۱) بعدها البته متملقین صرف افزون شدند! و مطهری وبهشتی وخامنه ای ها کم شدند.
▫️امامی که "تا خون در رگ ماست..." برایش بود، از القاب و مدایح آقایان مشکینی و فخرالدین حجازی گله می کند و خود را "خادم مردم" می خواند(۱۲) آیت الله خامنه ای نیز در نوبتهای مکرر این گلایه را داشته اند(۱۳)
▪️امام حق سؤال از نماینده ای منع نکرد، بلکه گاه به شاگردان و فقهای شورای نگهبان که مثل سعید زیبا کلامی را سوسیالیست و کمونیست خوانده بودند، نهیب میزد و آن "پرخاشگری" ها را مناسب شأن شورای نگهبان و فقیهانش نمی دید.(۱۴)
به شورای عالی قضایی درباره توبیخ قاضی جزیی که بدون داشتن عنصرمادی جرم ایشان را به دادگاه احضار کرده بود، عکس العمل نشان داد(۱۵) به گمانم احضاریه دست خودش می رسید، دادگاه هم میرفت.
⬅️دیدن هردو تقدس و متناسب سازی آن، نیاز زمین مانده جامعه ماست. آنچه بیشتر اتفاق می افتد، افتادن از اینطرف یا آنطرف است!
📝محسن قنبریان ۹۹/۴/۲۱
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
🔖تناسب تقدس جامعه و ولی امر #مباحثه_ای_با_دکتر_سعید_زیباکلام https://t.me/antioligarchie/25266 *اول
✅ پی نوشت:
۱.نامه۵۳نهج البلاغه
۲.سیره نبوی شهید مطهری ص۲۹
۳.مائده۹۷
۴.صحیح مسلم ج۴ص۱۸۱۲ بحارج۱۷ص۳۲
۵.بحارج۵۲ص۳۰۸
۶.الاختصاص ص۸۷
۷.کامل الزیارات ص۳۲۴
۸.حکمت ۳۷نهج البلاغه
۹.بحار ج۵۲ص۳۰۸
۱۰.نظر برخی متفکرین معاصر درباره حق سئوال واستیضاح از معصوم :
-جوادی آملی: "در ولایت وحکومت معصوم گرچه حق استیضاح وپرسش برای آحاد امت محفوظ بوداما پس از پاسخگویی معصوم، اجازه انتقاد دیگر روا نیست"(ولایت فقیه ص۴۷۲)
-سبحانی:"عظمت و عصمت معصومین مانع از آن نبوده که انتقادپذیر باشند و دیگران را به انتقاد از حاکمان تشویق کنند"(مصاحبه با خبرآنلاین۸شهریور۸۹)
-مطهری:"اینکه می گویند حکومت علی(ع) عالی ترین مظهر دمکراسی بود روی همین جهات است.خودش با آنکه امام است و قدرتهای مادی ومعنوی در اختیار دارد به مردم پروبال می دهد، آنها را بر انتقاد واعتراض تشجیع می کند"(حکمتها واندرزها ج۱ص۱۱۰)
-نائینی:"امام علی(ع) با وجود دارا بودن مقام عصمت از مردم می خواست که آزادانه به وی اعتراض کرده وهیبت وابهت مقام خلافت را نادیده بگیرند تا امام بدین وسیله به تحفظ از خطا و اشتباه در مقام حاکم اسلامی اهتمام ورزیده باشد"(رسائل مشروطیت ج۲ص۴۴۱)
توجه: وارد نبودن انتقاد بر معصوم (بخاطر عصمت)وحتی از دست دادن ایمان یا مراتبی از آن با نقد وذهنیت منفی از او(۶۵نساء)،مانع حق این جهانی انتقاد از معصوم برای شهروندان عادی (که الزاما همه مومن نیستند) نمی باشد.
۱۱. http://www.imam-khomeini.ir/fa/c78_60879/10243_==_F_NewsKindIDInvalid/%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87_%D8%A7%DB%8C_%D8%A8%D9%87_%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85
۱۲. https://b2n.ir/192695
۱۳.مهر۹۱اعتراض به شعر نوح خواندن ایشان/اردیبهشت ۹۱اعتراض به شعار جانم فدای رهبر نیروهای مسلح/شهریور۷۷اعتراض به سرود "سرورما خامنه ای"(۷۷/۶/۲۴)/ آبان ۸۰اعتراض به "علی زمان" خواندنشان(۸۰/۸/۱۲)
۱۴. http://www.shafaf.ir/fa/news/345850
۱۵. https://www.yjc.ir/fa/news/6343042
☑️ @m_ghanbarian
5-توحید و توحد قائمین به قسط.mp3
12.31M
🔆توحید و توحّد قائمین بالقسط
جلسه پنجم
#رمضان۹۸
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
🔆توحید و توحّد قائمین بالقسط/چکیده جلسه پنجم
✅اصناف سلوک
-نماینده مجلسی را قبول دارید که از قدرت سیاسی اش برای حل مشکلات افراد استفاده می کند؟ یانماینده ای که تمام تلاشش را براین می گذارد که ساختار را تصحیح کند تا این همه دچار مشکل نشوند؟
-اهل سلوک وعرفان هم چنین اند:یکی مثل نخودکی اصفهانی با ولاء باطنی خود مشکل این وآن را حل می کند. یکی مثل امام خمینی با ولاء باطنش یک امت را واحد و نظام مشکلات را برمی اندازد.
توحید امام دراین بود که جنود رب را دید .دید شن ها مأمور حق اند در هلاکت آمریکائی ها.
اما توحدش این است که اصلا او شن ها را به اذن الهی بفرستد!
✅انذار اهل قیام
اگر ریزشهای انقلاب ومنحرفین قیام علیه طاغوت(مثل مجاهدینی ها و...) را قلم بگیریم باز اهل قیام به قسط دو دسته اند:
۱. عده ای اهل سلوک اخلاقی عرفانی هم هستند ودنبال شهود توحید وتحقق ۱٨آل عمران در خودند.
۲.عده ای اهل این سلوک نیستند. ریزش نمی کنند وانقلابی می مانند مذهبی ومتدین هم هستند لکن مراقبه جدی نداشتن شان آنها را دچار برزخی سخت می کند. نمونه ای که حاج آقا قرائتی از مسئولی در نظام اسلامی تعریف میکند از این قبیل است.
این نمونه ها متاسفانه در صف انقلابی ها کم نیست. دو عارضه منفی جدی دارد:
-موجب فرار اخلاقی ها از انقلابی گری میشود!و در گذر زمان اردوگاه اهل عرفان واخلاق ،خالی ازقیام واقدام انقلابی میشود.
∓-بهانه دست دشمن میشود که مثل مستند بهتان را بسازد و مردم را از انقلابی گری و ولایت فقیه وحکومت دینی بترساند(سه قسمت نقد این مستند را در همین کانال بخوانید)
✅دوگانه مهم
۱.آیه ٨مائده: مارا "قوّامین لله شهداء بالقسط"خواسته است:یعنی قیامتان تمام وکمال برای خدا باشد. اوج اخلاص ودوری از شوائب بدون سلوک اخلاقی نمیشود. این قیام لله به این بیانجامد که شهداء به قسط والگوی قسط وعدل شوید.
۲.آیه ۱۳۵نساء: ما را" قوامین بالقسط شهداء لله" خواسته است:قیام تمام وکمال به قسط کنید. از مسیر قیام وانقلاب به شهود رب بار یابید تا آنجا که شهداء لله شوید.
✅توجهات مهم
۱.در مسیر اقامه قسط وانقلابیگری شدت مراقبه اخلاقی داشته باشیم.
به ما ناقص گفته اند:عمار باش نه ابوموسی!
خیر!سه گانه است:ابوموسای مفتون فتنه ها نباش، حجربن عدی (شهید والامقام )هم نباش!!!عمار باش.
خطبه۲۰۶نهج البلاغه حضرت، حجر وعمربن حمق رااز سب وفحش سپاه صفین منع میکند وبه روشنگری عمارگونه فرامی خواند!
فتنه گران عصرما از معاویه وعمروعاص بدتر نیستند.عمار بودن سخت است ابن حمق شدن دربین یاران انقلاب زیاد است که اگر تصحیح نشود باطن وبرزخ سخت پیش روست مثل او که آقای قرائتی گفت.
۲.در مسیرسلوک الی الله ومشاهده توحید وفناء فی الله(توحّد)،حتما از مسیر قیام به قسط برویم واهل قیام واقدام انقلابی برای مستضعفین زمین باشیم.
خطبه ۲۲۲نهج البلاغه آدرس این بیان است: عارفانی که خداوند در فکرشان با آنها نجوا ودر ذات عقولشان با آنها سخن می گوید. آنها فردا اقدام کرده ایام الله را بیاد مردم می آورند. ایام الله مناسبتهای تقویم نیست که امشب قدر است فردا عرفه و...!این راکه همه می دانند. ایام الله در قرآن روز خروج علیه فرعون است(۵ابراهیم).یعنی بگوید ۲۱بهمن بریزید به خیابان!از دید فقه ۲۱و۲۲بهمن چه فرقی دارد؟ این" ناجاهم فی فکرهم" در آن سلوک عرفانی است که ایام الله را معلوم میکند.
🔸مضمون این خطبه در مناجات شعبانیه هم هست. مناجات شعبانیه را ۱۴معصوم می خواندند واوجش مثل ابوحمزه و... نیست. پس از اوج آن که هب لی کمال الانقطاع است وپس از درخواست پاره شدن حجب نور و معلق شدن به عزّقدس ، حالا از خدا می خواهد:الهی واجعلنی ممّن نادیتَه فأجابک ولاحظته فصعق لجلالک فناجیتَه سرّاً وعمل لک جهراً: خدایا مرا از کسانی قرار ده که ندایشان دادی پس اجابتت کردند بدانها توجه کردی واز جلالت مدهوش شدند پس تو با آنها نجوا کردی وآنها آشکارا برایت عمل کردند"
سخن از "ناجیتَه" است تو با آنها مناجات کردی!ومبتنی برآن آنها فردا عمل آشکار کردند.
امام عزیز بیشتر از همه مناجات شعبانیه را دوست داشت ومی فرمود آدم رابه جائی می رساند. در فرازهای آن هم بیشتراین فراز را به رخ می کشید. وحقا خود تمثال این فراز بود.
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖼شورای نگهبان تراز انقلاب ۱
نوشته حجت الاسلام قنبریان را اینجا بخوانید👇
☑️ @m_ghanbarian
🖼شورای نگهبان تراز انقلاب ۱
#بخش_نظارت_بر_قوانین
(فقط به سهم القدر شورا در عقب ماندگی عدالت، اشاره می کنیم).
🔅مقدمه اول:
فلسفه وجودی شورای نگهبان، جلوگیری قانونی از انحراف درحرکت نظام است.(۱)
🔅مقدمه دوم:
به اعتراف رهبرانقلاب و مردم، در عدالت اجتماعی، "نمره خوبی نداریم"(۲)، "دچار عقب ماندگی هستیم"(۳) و نتیجه "مطلقا راضی کننده نیست"(۴)!
یعنی بی تعارف: از "آرمان عدالت اجتماعی" به "تبعیض" منحرف شده ایم.
چون چیز سومی در بین نیست. وقتی عدالت تحقق نیافت، یعنی تبعیض شکل گرفته است!
🔅مقدمه سوم:
مجرای تأثیر شورای نگهبان بر طی مسیر عدالت، غیر از نظارت بر "مصوبات مجلس" در این حوزه، نظارت بر "بودجه های سالانه" و هم "برنامه های ۵ساله توسعه" است.
"عدم تعادل و توازن امکانات و منابع و فرصت ها" بین استانها -که وزیر کشور آنرا مهمترین مشکل کشور می داند- وت بعیض مرکز، شمال-جنوب، شرق، غرب را پدید آورده، حاصل از برنامه های بودجه و برنامه های توسعه است.
۶برنامه ۵ساله توسعه تاکنون بطور متوسط، سالی ۱۹%تورم برمردم تحمیل و موجب کاهش قدرت خرید مردم عادی با درآمدهای ثابت شده است. بطور طبیعی آنها را فقیرتر کرده و صاحبان سرمایه را داراتر کرده است!(۵)
❗️این برنامه ها و بودجه ها از سوی شورای نگهبان، مغایر با شرع و قانون اساسی تشخیص داده نشده است! و سال بعد و برنامه بعد، همان مسیر امضاء شده است تا به چنین فاصله طبقاتی غیر قابل انکاری رسیده ایم!
🔅مقدمه چهارم:
متفکران انقلاب اسلامی مثل شهید مطهری، عدالت را نه فقط یک "اصل کلامی و اعتقادی" بلکه "یک فلسفه اجتماعی" می دیدند. بلکه بالاتر آنرا در سلسله علتهای احکام دیده و به چشم "یک قاعده فقهی" بدان نگاه می کردند(۶).
رهبری اثر دهی این قاعده را از شورای نگهبان، مطالبه هم کردند: "عدالت را یک معیار و یک #سنجه_اساسی در قانونگذاری بدانیم. این نکته قابل توجه نمایندگان محترم مجلس و شورای نگهبان است که در قانونگذاری بالخصوص به مسأله عدالت و همچنین #رصد_دائمی آن توجه شود"(۷).
❓چگونه قاعده فقهی عدالت درباره تأیید بودجه ها و برنامه های ۵ساله لحاظ نشده است؟!
❓چرا در تناوب این برنامه ها و نمایان شدن آثار ضد عدالتی اش، مجتهدین و حقوق دانان شورا، دچار "تبدل رأی" نشده و استباط خود برای بار بعد را تغییر نداده اند؟!(۸)
❗️دفاع:
ممکن است شورای نگهبان در اینباره از خود دفاع کند که: به حسب آمارها، اهداف برنامه های توسعه جز در موارد معدودی محقق نشده است. پس آنچه به تایید شورا رسیده، اجرا نشده است و تقصیر گردن دولتهاست!
▫️اما این احتمال نیاز به بررسی دارد.
ثبات بر اعضای شورا غلبه داشته و عمر برخی از اعضاء به چند برنامه ۵ساله می رسد. با این وضع چگونه در استمرار آن روندها مانع ایجاد نشده است؟
❓چرا رئیس دولت خاطی از برنامه عادلانه(!)، باز تأیید صلاحیت شده است؟! برنامه و بودجه ریزی بعد، باز از شورا تأیید گرفته است؟!
🔺اصلا فرض کنید همین تخمین آقای کدخدایی برای "اصلی ترین مشکل" کشور(تبعیض) هم درست باشد و سهم القدر شورای نگهبان فقط ۲۰%باشد، چرا نسبت به همین مقدار #پاسخگویی نیست؟!
تا "مواضع اشتباه" از سوی متخصصان در مباحثات و مناظرات برای شورای نگهبان ریز و دقیق روشن نشود، چه امیدی به "اصلاح نگرش" وجود دارد؟!
❓آیا یک نگاه به نتایج عینی این نظارت ۴۰ساله ی شورا لازم و ضروری نیست؟! و این جز با بحث آزاد با منتقدین ممکن است؟!
ادامه دارد...
#روز_شورای_نگهبان
#چهل_سالگی
#سهم_القدر_شورا_در_وضع_موجود
📝محسن قنبریان ۹۹/۴/۲۳
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
🖼شورای نگهبان تراز انقلاب ۱ #بخش_نظارت_بر_قوانین (فقط به سهم القدر شورا در عقب ماندگی عدالت، اشاره
✅ پی نوشت ها:
۱."اگر ما در یک نظام دستگاهی را فرض کنیم که به شکل قانونی، مانع از پدید آمدن انحراف می شود، آن دستگاه را باید واقعا دستگاه بسیار مهم و حساسی شمرد که شورای نگهبان این گونه است"/"شورای نگهبان مانع انحراف حرکت نظام است زیرا هدایت صحیح جامعه و حفظ مسیر کلی اجرا و قانونگذاری از انحراف در اینجا به وسیله جمعی انجام می گیرد و اساس هم در هر جامعه ای همین است چون جهت گیری های ابتدایی در خیلی جاها خوب و صحیح است اما اشکال بر غالب جوامعی که منحرف شده اند، در استدامه و استمرار حرکت است که باید صحیح بماند"(رهبری ۱۳آبان۷۱)
۲.رهبری۹۹/۳/۷
۳.رهبری۹۶/۱۱/۲۶
۴.رهبری۹۰/۲/۲۷
۵.رجوع کنید نامه برای ایران دکترحسن سبحانی
۶.شهید مطهری:"انکار اصل عدل و تأثیرش، کم و بیش در افکار مانع شد که "فلسفه اجتماعی اسلام" رشد کند و بر مبنای عقلی و عملی قرار بگیرد و "راهنمای فقه" قرار گیرد. فقهی به وجود آمد غیرمتناسب با سایر اصول اسلام و بدون اصول و مبانی و بدون فلسفه اجتماعی"(یادداشتهاج۳ص۲۵۰)/
"اصل عدالت اجتماعی با همه اهمیت آن در فقه ما مورد غفلت واقع شده است. در حالی که از آیاتی چون "بالوالدین احسانا" و "اوفوا بالعقود" عموماتی در فقه به دست آمده است، ولی با این همه تأکیدی که قرآن بر روی مسأله عدالت اجتماعی دارد، مع هذا "یک قاعده و اصل عام" در فقه از آن استنباط نشده واین مطلب سبب رکود تفکر اجتماعی فقهای ماگردیده است"(مبانی اقتصاد اسلامی ص۲۷)/"عدالت در سلسله علل احکام است نه در سلسله معلولات. نه این است که آنچه دین گفت،عدل است بلکه آنچه عدل است دین می گوید. این معنای "مقیاس بودن" عدالت است برای دین. پس باید بحث کرد که آیا دین مقیاس عدالت است یا عدالت مقیاس دین است؟! مقدسی اقتضاء می کند بگوییم دین مقیاس عدالت است اما حقیقت این طور نیست..."(مبانی اقتصاد اسلامی ص۱۴و۱۵)
۷.رهبری. دومین نشست اندیشه های راهبردی۲۷اردیبهشت۹۰
۸.این تصحیح اشتباه و اعلام تبدل رأی اجتهادی را هم امام و هم رهبری از شورا خواسته اند: امام۳۰تیر۵۹/رهبری ۲۰تیر۸۶.
☑️ @m_ghanbarian