📍خلاصه کتاب:
#آدم_های_سمی
#لیلیان_گلس
🔸در کتاب آدمهای سمی آمده است: «به نظر میرسد افراد خاصی وجود دارند که ما را به سوی بدبختی میکشانند.» لیلیان گِلَس، متخصص ارتباطات در کالیفرنیا، این افراد را آدمهای سمی تعریف و ۳۰ نوع از رفتارهای آنها را شناسایی میکند. او با کتابش به خوانندگان میگوید: «آدمهای سمی ویژگیهای خاصی دارند، حتی ممکن است برخی از این ویژگیها درون شما نیز باشند.»
از آنجا که همه ما میتوانیم سمی باشیم، لیلیان گلس تصویری روشن از چنین انسانها را نشان میدهد تا در شناسایی رفتارهای مخرب آنها به خوانندگان کمک کند. در حالی که این کتاب لحنی عامهپسند دارد، میتواند در وهله اول برای افزایش دانش روانشناسی (در سطح مبتدی) و در وهله دوم برای سرگرمی شما مناسب باشد.
🔸خلاصه کتاب آدمهای سمی:
بعضی از افراد واقعاً میتوانند شما را بیمار کنند! آیا کسی در زندگی شما وجود دارد، یک خویشاوند، رئیس، دوست و حتی یک معشوق یا همسر که شما را دیوانه میکند؟ آیا افرادی وجود دارند که باعث میشوند احساس ناکافی، بیارزشی یا بدبختی داشته باشید؟ اگر چنین شخصی وجود دارد، پس در زندگی خود فردی «سمی» پیدا کردهاید. آیا شما رفتارهای سمی را میشناسید؟
(Toxic People: 10 Ways Of Dealing With People Who Make Your Life Miserable)
کتاب آدم های سمی،
اثری دوست داشتنی است که ما خواندن آن را به همه توصیه میکنیم. این کتاب با خطاب به افراد سمی به نحوه برخورد با آنها میپردازد. راه مهم این است که اغلب این افراد همیشه هم سمی نیستند.
🔸همچنین بخوانید:
به ندرت اتفاق میافتد که آنها به هیچ ارزشی پایبند نباشند، فقط جنبه رفتارهای آنها میتواند باعث ناراحتی ما شود یا رابطه آنها با ما بسیار دردناک شود. در بعضی موارد، تنها کاری که باید انجام دهیم این است که این افراد را از زندگی خود دور کنیم. اما مواردی وجود دارد که ما را ملزم به تعامل با آنها میکند. این کتاب به نحوه برخورد با آن شرایط میپردازد.
لیلیان گلس توضیحی در مورد ۳۰ نوع از آنچه که آنها را تبدیل به آدمهای سمی کرده است صحبت میکند که میتواند شامل فرصت طلب بودن، عدم توانایی در کنترل خشم، دروغگو بودن، شخصیت متکبرانه و بسیاری از رفتارهای دیگر باشد.
شما ممکن است اکنون همه ۳۰ رفتار را بشناسید، اما لیلیان میتواند شرطبندی کند که چندین مورد از آنها را به خوبی میشناسید! زیرا همه آدمها برخی از این رفتارها را در وجود خود دارند.
🔸در خلاصه کتاب آدمهای سمی بیان شده است:
«این افراد را به گونهای دیگر مشاهده خواهید کرد، و حتی قبل از آنکه نسبت به رفتارهای آنها خشمگین شوید، به طور پنهانی نوع رفتار آنها را تشخیص دهید تا بتوانید موقعیت خود را باثبات سازید.» علاوه بر این، این کتاب همچنین ممکن است به شما در دیدن برخی از این رفتارها در خودتان و اینکه چگونه ممکن است برای دیگران «سمی» باشید نیز کمک میکند.
یکی از نکات مهم ذکر شده این است که این آدمهای سمی لزوماً برای همه مشکلی ایجاد نمیکنند. این مورد ممکن است در تلاش برای فهم نحوه عملکرد آنها مشکل ساز باشد. برخی از این افراد شاید برای شما مشکلی ایجاد کنند و از نظر جمعی افرادی دوست داشتنی باشند. لیلیان گلس به خواننده کمک میکند تا این شخصیتهای چند چهره و گاهاً مضر را تشخیص دهد و سپس بتواند روشهای عملی برای مقابله با آنها را به کار ببرد.
کاملاً واضح است که هرگز نمیتوان در برخورد با یک فرد سمی به خشونت متوسل شد. جدیت لیلیان در ایجاد دنیای صلحآمیز تحسینبرانگیز است. میتوان با استدلال او موافقت کرد که افرادی که به صورت سمی رفتار میکنند عموما ناامن هستند.
تکنیکهای پیشنهادی او توسط سایر نویسندگان با جزئیات بیشتری در کتابهای دیگر توصیف شدهاند، اما همچنان استراتژیهایی مؤثر هستند. او در کتابش ۱۰ تکنیک مفید برای مقابله با آدمهای سمی را شرح میدهد.
🔸خلاصه کتاب آدمهای سمی در قالب جملات زیبا
«افراد سست اراده، غیرفعال و پرخاشگر و بدون ریشه و فاقد روده و ستون فقرات هستند (راست قامت نیستند). آنها به هر جهت باد میوزند و در تصمیمگیری مشکل دارند.»
«آدمهای سمی ممکن است یک روز بله و روزی دیگر نه بگویند. در واقع، آنها واقعاً نمیدانند چه می کنند، و چه کسانی را در اطراف خود دارند. این باعث میشود کار با آنها بسیار دشوار و ناامیدکننده باشد.»
«هرگز با کسی که دروغ میگوید تحت هیچ شرایطی تجارت و معاشرت نکنید. از این گذشته، اگر او راحت دروغ گفت، او نیز بسیار راحت میتواند کارهای بدتر دیگری را نیز انجام دهد.»
«او یک قلدر روشنفکر است. فقط عقاید و نظرات وی اهمیت دارد و هیچ کس نمیتواند عقاید خود را تغییر دهد یا ذهن خود را به سمت ایده های جدید باز کند. او سریع صحبت می کند و به نظر می رسد اگر می خواهید نظر خود را تغییر دهید،
🔃1
🌺🌻💛🍃🕊💚🌹 @maarefat11
🌸🌸🌸🌸کانال معرفت و خودشناسی گنجینه معارف
🔃2
برای همه چیز پاسخی دارد. او معمولاً دیگران را مرتباً مورد انتقاد خود قرار میدهد.»
«اگر با هیولا زندگی میکنید، هیولا میشوید. این میتواند هم خوب و هم بد باشد. شما باید چشمانداز خود را حفظ کرده و بدانید چه موقع است که میتوانید یک صحنه بد را ترک کنید (دیدن یک رفتار نامناسب).»
📍«هرگز زهر و سم ناشی از این افراد را درون خود نریزید و در مقابل آنها سکوت نکنید، زیرا این کار باعث آسیبهای روانی و جسمی زیادی در شما میشود و حتماً به روشهای گفته شده خشم خود را ابراز کنید و با گفتن جملاتی مانند حرف باد هوا است یا شوخی میکرده است، خود را گول نزنید!»
🔸همچنین بخوانید:
چرا باید کتاب آدمهای سمی را خواند؟
این کتاب پر از کلیات گسترده است! توضیحات لیلیان گِلَس در مورد ۳۰ نوع مختلف بسیار کوتاه است. در نتیجه، مخاطب میتواند هر فردی را براساس روشی که او از آنها توصیف میکند، در طبقه شخص سمی قرار بدهد.
این واقعیت که چنین شخص، آزاردهنده است، میتواند باعث سمی شدن شما نیز شود. لحن کتاب بسیار ساده و عامی است، به طوری که یک خواننده تازه کار نیز میتواند از کتاب سَر در بیاورد.
اما برای بحثهای عمیق روانشناسی و ساختارهای رفتاری انسانها، این کتاب حرفی برای گفتن ندارد. لیلیان گلاس با طرح موضوعات عام قصد این را دارد بتواند مشکلات را به طور کلی حل کنید، اما کتاب در سطح آشنایی بیشتر جلو نمیرود.
یعنی خواننده اگر بخواهد ۳۰ مورد را در فردی پیدا کند، باید بگوید: «همه افراد عملاً سمی هستند!»
📍خلاصه کتاب :
#آدم_های_سمی
#لیلیان_گلس
🌺🌻💛🍃🕊💚🌹 @maarefat11
🌸🌸🌸🌸کانال معرفت و خودشناسی گنجینه معارف
16.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تتناهو یاهو
چشم مستش چو بدیدم...
دلم از دست برفت...🌺🌻💛🍃🕊💚🌹 @maarefat11
🌸🌸🌸🌸کانال معرفت و خودشناسی گنجینه معارف
👆👆👆
📕 #تذکرة_الأولیاء
✍ #عطار_نیشابوری
مصحح:
#دکتر_محمد_استعلامی
چاپ بیست و سوم _ ۱۳۹۱
بخش۱۳، ص۱۱۸
♦️#ذكر_ذوالنون_مصری
صفحه۱۰
♦️ گفت: «هر مدعی که هست به دعوی خویش محجوب است از شهود حق و از سخن حق. و اگر کسی را حق حاضر است، او محتاج دعوی نیست. اما اگر غایب است، دعوی از آنجاست. که دعوی نشان محجوبان است».
♦️گفت: «هرگز مرید نبود که استاد خود را فرمانبردارتر نبْوَد از خدا.
♦️و هرکه مراقبت کند خدا را در خطرات دل خویش، بزرگ گرداند خدای - عز و جل - او را در حرکات ظاهر او.
♦️و هرکه ترسد، در خدای گریزد. و هرکه در خدا گریزد، نجات یابد.
♦️و هرکه قناعت کند، از اهل زمانه راحت یابد و مهتر همه گردد.
♦️و هرکه توکل کند، استوار گردد.
♦️و هرکه تكلف کند بدآنچه به کارش نباید، ضایع کند آنچه بکارش باید.
♦️«هر که از خدای - عز و جل - ترسد، دلش بگدازد و دوستی خدای - عزو جل - در دلش مستحکم شود و عقلش کامل شود.
♦️و هرکه طلب عظیمی کند، مخاطرهای کرده است عظيم. و هرکه قدر آنچه طلب کند بشناسد، خوار گردد بر چشم او قدر آنچه بذل باید کرد.
♦️گفت: «آن که تأسف اندکی میخورد بر حق، نشان آن است که قدر حق نزدیک او اندک است».
♦️گفت: «هرکه دلالت نکند ظاهر او بر باطن او، با او همنشینی مکن».
♦️گفت: «اندوه مخور بر مقصود، و ذکر معبود موجود».
♦️گفت: «هر که به حقیقت خدا را یاد کند، فراموش کند غیر او را. و هرکه فراموش کند در جنبِ ذکر خدای - تعالى - جمله چیزها، خدای - تعالى - نگه دارد بر او جمله چیزها، و خدا عوض او بود از جملهی چیزها».
♦️گفتند: «خدای را به چه شناختی؟» گفت: «خدای را به خدا شناختم و خلق را به رسول». يعني الله و نور الله. خدای خالق است. خالق را به خالق توان شناخت. و نور خدا خلق است و اصل خلق، نور محمد - صلى الله عليه - پس خلق به محمد - عليه السلام - توان شناخت.
♦️گفتند: «در خلق چه گویی؟». گفت: «جملهی خلق در وحشتاند و ذکر حق کردن در میان اهل وحشت، غیبت است».
♦️پرسیدند که: «بنده، مفوض کی بُوَد؟». گفت: «چون مأیوس شود از نفس و فعل خویش و پناه به خدای - عز و جل - برد و او را هیچ پیوند نماند به جز حق».
♦️گفتند: «صحبت با که داریم»؟ گفت: «با آن که او را ملک نبْوَد و به هیچ حال تو را منکر نگردد و به تغیر تو متغیر نگردد، و هر چندان که تغیر بزرگ بُوَد. از بهر آن که تو هر چند متغیرتر باشی، به دوست محتاج تر باشی».
♦️گفتند: «بنده را راه خوف کی آسان شود؟». گفت: «آنگه که خود را بیمار شمرد و از همهی چیزها پرهیز کند از بیم بیماری دراز».
♦️گفتند: «بنده به چه سبب مستحق بهشت شود؟». گفت: «به پنج چیز:
استقامتی که در وی گشتن نبود،
و اجتهادی که در وی سهو نبود،
و مراقبتی خدای را در سِرّ و علانیت،
و انتظار مرگ به ساختن زادِ راه،
و محاسبتِ خود کردن پیش از آن که حساب کنند».
♦️پرسیدند از علامت خوف، گفت: «آن که خوف خدا او را ایمن کند از همهی خوفها».
♦️گفتند: «از مردم که با صیانت تر؟». گفت: «آن که زبان خود نگه دارد».
♦️گفتند: «علامت توکل چیست؟». گفت: «طمع از خلایق منقطع گردانیدن». دیگر پرسیدند از علامت توکل. گفت: «خلع ارباب و قطع اسباب و انداختن نفس در عبودیت و بیرون آوردن نفس را از ربوبيت».
♦️گفتند: «عزلت کی درست آید؟». گفت: «آنگه که از نفس خود عزلت گیرد».
♦️گفتند: «اندوهِ که بیشتر؟». گفت: «بدخویترین مردمان».
♦️گفتند: «دنیا چیست؟». گفت: «هر چه تو را از حق مشغول گرداند».
♦️گفتند: «سِفله کیست؟»، گفت: «آن که به خدا راه نیاموزد».
♦️نقل است که یوسف بن الحسين از ذوالئون پرسید - رحمهما الله - که: «با که صحبت داریم؟»، گفت: «با آن که من و تو در میان نبْوَد».
♦️گفت: «مرا وصیتی کن». گفت: با خدا یار باش در خصمیِ نفس خود، نه با نفس یار باشی در خصمیِ خدای - تعالى - و هیچ کس را خوار مدار، اگر چه مشرک بُوَد. و در عاقبت او نگر، که تواند بُوَد که معرفت از تو سلب کنند و بدو دهند».
ادامه دارد
🌻💛🍃🕊💚🌹
@maarefat11
🌸🌸🌸🌸کانال معرفت و خودشناسی گنجینه مطالب عرفانی
وأنَا أبحَثُ عنِّي؛ وَجَدْتُكَ.
و من هنگامی که دنبال خودم بودم، تو را یافتم...
#عربیات🌺🌻💛🍃🕊💚🌹 @maarefat11
🌸🌸🌸🌸کانال معرفت و خودشناسی گنجینه معارف
✨
چون جان تو میستانی چون شکر است مردن
با تو ز جان شیرین شیرینتر است مردن...
#مولانا
🌺🌻💛🍃🕊💚🌹 @maarefat11
🌸🌸🌸🌸کانال معرفت و خودشناسی گنجینه معارف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من کجا باران کجا ؟😔
🌺🌻💛🍃🕊💚🌹 @maarefat11
🌸🌸🌸🌸کانال معرفت و خودشناسی گنجینه معارف
🌱
سر "صبحی"
آفتاب را با آواز گنجشکهای
عاشق وسط ِ آسمانِ
چشمهایم رقصاندم!
سر صبحی صبح را خنداندم!
آدم، "تو" را که داشته باشد
همهی ساعتهایش
سر صبحند!
تازه و پر نور و بخیر ...
سلام صبح زیبایتون دل آرام
🌻💛🍃🕊💚🌹
@maarefat11
🌸🌸🌸🌸کانال معرفت و خودشناسی گنجینه مطالب عرفانی
من گمان میکنم هر کسی در ته دلش یک باغی دارد که پناهگاه اوست.
هیچ کس از آنجا خبر ندارد، کلیدش فقط در دستِ صاحبش است.
آنجا آدم هر تصور ممنوعی که دلش میخواهد میکند.
عشقهای محال، هر آرزوی ناممکن و هر خواب و خیالِ خوش، هر چیز نشدنی،
آن جا شدنی است.
یک بهشت (یا شاید جهنم) خودمانی و صمیمی که هرکس برای خودش دارد.
این باغ اندرونی چه بسا از دید باغبانش هم پنهان است اما یک روزی و یک جوری آن را کشف میکند.
🌻💛🍃🕊💚🌹
@maarefat11
🌸🌸🌸🌸کانال معرفت و خودشناسی گنجینه مطالب عرفانی