♦️سلسله نشست های پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در هفته پژوهش♦️
《نشست چهارم》 🔰 موضوع: ارکان،راهکار و چالش های دانشگاه تعالی گرا...( دانشگاه اسلامی) 🔰ارائه: حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی (رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگاسلامی) 🔰دبیر علمی: دکتر نیره قوی 🔰 زمان: 16آذر ماه ساعت 10 صبح
🌐لینک نشست:
https://meet.nahad.ir/amozesh/290CD320
❇️پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی❇️
https://www.instagram.com/pfme.ac.ir
◀️ پرسمان+ 24 منتشر شد
شماره بیست و چهارم نشریه پرسمان+ ویژه آذر ماه 1400 و روز دانشجو منتشر شد
در این شماره می خوانیم:
🔸کسی بیرون از قاب
🔸اگر دانشجو خواب بماند...
🔸از سرگردانی تا تصمیم گیری
🔸چرتی پشت میز استاد
🔸دانشجو، آرمان گرا یا مصلحت اندیش
🔸تا کی می خواهی سیب زمینی باشی؟
🔸طحغیغ دانشجویی!
🔸و...
🔸نرم افزار موبایلی پرسمان+
porsemanplus.ir/porseman.apk
🔸صفحه پرسمان+ در اینستاگرام
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1rlfbgw65g7k1&utm_content=kenuuhk
🔸صفحه پرسمان+ در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/porseman_plus
✅ شش نکته درباره فرمان جهاد تبیین جوانان
👈با توجه به محاصره تبلیغاتی دشمنان، فضای مجازی را میتوان مهمترین میدان برای تبیین واقعیت و حقایق و خنثیکردن توطئههای دشمنان دانست.
درباره فرمایشات مقام معظم رهبری درباره «جهاد تبیین» چند نکته حائز اهمیت است:
❇️اول: فرمان مقام معظم رهبری برای جهاد تبیین توسط جوانان کشور است که یکی از مهمترین میدانها و ابزارهای جهاد تبیین، فضای مجازی است. فضای مجازی علیرغم اینکه دارای آسیبها و تهدیدات متعددی است ولی یکی از فرصتهای بینظیر تاریخی و فوقالعاده برای تبیین واقعیتها و حقایق و نقش بر آب ساختن نقشههای شیطانی دشمنان محسوب میشود؛ نقشهای که هدف اصلی آن تحریف واقعیتها، القای ترس، ناامیدی و یأسپراکنی بین مردم و مسئولان است. مسلماً فائق آمدن بر این توطئهها، زمینهسازی نیل به تمدن نوین اسلامی خواهد بود.
❇️ دوم: واقعیت آن است امروزه ایران اسلامی در یک پیچ تاریخی، با محاصره سنگین تبلیغاتی رسانهای دشمنان مواجه است و یکی از ابزارهای محاصره دشمن، استفاده از فضای مجازی است و وظیفه جوانان بهخصوص دانشجویان آن است که با تشکیل هستههای مقاومت در فضای مجازی بهمنظور تبیین حقایق با این محاصره ناجوانمردانه مقابله کنند و بهفرمایش رهبر معظم انقلاب، این مسئله را میتوان نخستین و ریشهایترین جهاد جوانان بهشمار آورد.
❇️ سوم: در جهاد تبیین بهخصوص در فضای مجازی، مهمترین عامل امیدآفرینی، بصیرتافزایی و توصیه به صبر و ایستادگی است؛ زیرا عامل اصلی پیروزی در جنگ نابرابر دشمن که گستره آن عرصههای مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و تبلیغاتی را شامل میشود، امیدآفرینی و در صحنه بودن است و چنانچه امید و اعتماد مردم از دست برود، شکست قطعی خواهد بود، در واقع تواصی به صبر و بصیرت و امیدآفرینی را میتوان از راهکارهای مهم مقابله با جنگ شناختی ادراکی تحمیلی دشمن در جبهه انقلاب دانست.
❇️ چهارم: نکته بعدی سخنان رهبر معظم انقلاب در جهاد تبیین جوانان، توجه به آداب و ارزشهای اخلاقی در انتشار حقایق در فضای مجازی و فضای عمومی جامعه است که متأسفانه این مسئله کمرنگ شده است. بهفرموده مقام معظم رهبری در جنگ تبیین بهخصوص در فضای مجازی، بایستی حقایق را با منطق قوی، سخن متین و عقلانیّت کامل، همراه با زینت عاطفه و عواطف انسانی، و بهکارگیری اخلاق منتشر کرد و از رذایل اخلاقی مثل تهمت، فریب، دشنام و دروغ در جهاد تبیین بهشدت پرهیز نمود.
❇️ پنجم: ارتقای سواد رسانهای و سواد فضای مجازی در سطح مدیران، مسئولان و مردم (ارتقای تابآوری شناختی)، مطالبهگری برای قطع ید دشمن از تسلط بر افکار عمومی در فضای مجازی رها شده بهعنوان بستر جنگ شناختی ادراکی با راهبرد حاکمیت سایبری و حضور هوشمندانه در پلتفرمها (ورود افراد تأثیرگذار و تأثیرناپذیر) و حمایت از سرویسهای بومی از جمله مسائلی است که باید در میدان جهاد تبیین و روشنگری جوانان بدان توجه ویژه شود.
❇️ ششم: با توجه به محاصره تبلیغاتی دشمن با استفاده از ابزار فضای مجازی، تبیین آثار و مزایای تکمیل شبکه ملی اطلاعات و مطالبهگری آن از مسئولین از مهمترین مسائلی است که ضرورت دارد در جهاد تبیین توسط جوانان به آن پرداخته شود، متأسفانه طی هشت سال گذشته نسبت به این مسئله که از مهمترین دغدغههای مقام معظم رهبری در فضای مجازی است، کوتاهیهایی صورت گرفته که باید توسط مسئولان جبران شود.
📕منبع: خبرگزاری تسنیم «پرونده حکمرانی فضای مجازی».
نشریه الکترونیکی شماره پنج
مشاهده مطلب و مقالات مشابه در پایگاه اینترنتی نشریه :
http://maarefmags.ir/node/3470
♦️سلسله نشست های پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در هفته پژوهش♦️
《نشست ششم 》 🔰 موضوع: علوم انسانی از منظر دانش بومی 🔰ارائه: دکتر جعفر هزار جریبی، استاد تمام دانشگاه علامه طباطبایی 🔰دبیر علمی: دکتر نیره قوی 🔰 زمان: 20 آذر ماه ساعت 11 صبح
🌐لینک نشست:
https://meet.nahad.ir/amozesh/290CD320
❇️پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی❇️
https://www.instagram.com/pfme.ac.ir
✅ همپای جهاد تبیین
✍️ محمد لسانی / پژوهشگر رسانه
🔸 درآمد
در پاسخ به این پرسش که جهاد تبیینی با چه اقداماتی معنا پیدا میکند، با اشاره به اینکه جهاد تبیینی که رهبر انقلاب فرمودهاند، اصولاً در تقاطع اتفاقات با افکار عمومی است، میتوان گفت: افکار عمومی در اتفاقات، به سؤالات و شبهاتی میرسد که باید در لحظه به آنها جواب داده شود.
بسیاری از مسائل میتواند ابعاد و لایههای پنهانی داشته باشد که میبایست به مرور زمان روشن شود. با این حال، میتوان کلیدهایی را به افکار عمومی داد که از گرههای ذهنی و سؤالات افکار عمومی گرهگشایی کند.
ضرورت توجه به افکار عمومی و پاسخ به شبهات آنان و همچنین شبهاتی که راجع به اتفاقات پیش میآید، یکی از مهمترین مسائل است. نبضسنجی در رسانه به این معناست که نبض این موضوع در دست اصحاب رسانه باشد که مردم چه چیزی را مهم میشمارند؛ برای آنان چه سؤالاتی ایجاد میشود؛ و در نهایت باید برای آن جوابهایی در نظر داشت.
❇️ صرف جهاد تبیینی، کافی نیست!
نکتۀ بعدی این است که جهاد تبیینی صرفا کافی نیست و در کنار آن باید نوعی «جهاد مدیریتی» وجود داشته باشد که در جایی که جهاد تبیینی موضوعات را باز میکند و به بررسی ابعاد آن میپردازد، لازم است از اندیشمندان حمایتهایی صورت بگیرد و رسانههای رسمی مانند صدا و سیما و روزنامهها به آن حرف، تحلیل و تبیین ضریب بدهند. یعنی نوعی همگرایی رسانهای در این میان نیاز است که اتفاق بیفتد.
البته در این میان، سازمانها هم پذیرای نقد باشند. به هر حال در بسیاری از موارد، ابعاد تببین منجر به نتیجه میشود و عملاً جنبۀ کاربردی پیدا میکند و توصیهها و تجویزهایی را به مسئولان، مردم و شخصیتها میکند. در اینجاست که پذیرندگی نقد و نقدشوندگی بسیار مهم است.
❇️ وظیفه رسانهای جبهه انقلاب
جبهۀ انقلاب باید نسبت به تکمیل چرخۀ تحلیل و تبیین رسانهای اقدام کند.
جبهۀ انقلاب و رسانههای وابسته به آن در گام اول باید نسبت به تکمیل چرخۀ تحلیل و تبیین رسانهای اقدام کنند. تکمیل چرخۀ تحلیل و تبیین رسانهای به این باز میگردد که جدای اینکه نیاز است ما در همۀ رسانههایمان یک بخش تحلیلی-تبیینی برای اتفاقات و نکات داشته باشیم، باید به اینجا برسد که عملاً حتی رسانههای عملی تخصصی-تبیینی هم داشته باشیم. در دستهبندی تخصصی ژانرهای رسانهای برخی از رسانهها، پایگاههای خبری و اطلاعرسانی هستند، اما برخی پایگاهها، تحلیلی و تبیینی هستند و کار آنها عمق بخشیدن به رویدادهاست.
❇️ دستورکارسازی
دستورکارسازی توسط پایگاههای تحلیلی-تبیینی نیز بسیار حائز اهمیت است. تبیین دارای چند جنبه و از همه مهمتر، آگاهسازی عمومی است. جدای از آگاهسازی عمومی یکی دیگر از حوزههایی که وجود دارد، عملاً دستورکارسازی برای مجموعهها و نهادهاست و اینکه دستورکار بسازد، پیشنهاداتی بدهد و به تصمیمسازی وارد شود، بسیار مهم است.
❇️ امکان وجههسازی
امکان وجههسازی نیز از دیگر کارکردهای پایگاههای تبیینی و تحلیلی است که این پایگاهها میبایست با ایجاد عملیات رسانهای، بتواند ویترینی از عملیات و اقدامات در جبهۀ مقاومت و در کلان گفتمان مقاومت ایجاد کند. از مباحث مهم در این زمینه این است که چهرهسازی از تحلیلگران و تبیینگران نیز میبایست مطرح شود و نباید فراموش کرد که هر جا از تبیین و تحلیل سخن میگوییم، یک تبیین کننده و یک تحلیل کننده نیز وجود دارند.
البته میدانیم که خطا و لغزش در تبیین و تحلیل بسیار زیاد است و هر کسی در این وادی امکان جولان و موفقیت ندارد. اصولاً کسانی که عمق نگاه، سابقه تببین و تحلیل دارند و چند وجهی و چند بعدی به مسائل نگاه میکنند، اینها نسبت به دیگران در اولویت هستند.
منبع: نشریه الکترونیکی شماره پنج
مشاهده مطلب و مقالات مشابه در پایگاه اینترنتی نشریه :
http://maarefmags.ir/node/3471
❇️ ضمن تبریک فرارسیدن هفته پژوهش محضر اساتید و پژوهشگران مطالعات اسلامی به ویژه پیشگامان عرصه معارف اسلامی، به اطلاع شما فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی میرساند ذیل عنایات امام عصر(عج) و با پیگیریهای معاونت پژوهشی و گروه معارف قرآن و حدیث دانشگاه معارف اسلامی، «فصلنامه مطالعات معارف حدیثی» موفق به کسب مجوز انتشار از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گردیده است؛ از اینرو از همه اساتید و محققان ارجمند دعوت میشود مقالات ناظر به مطالعات معارف حدیثی خود را جهت انتشار به این فصلنامه ارسال نمایید.
راهنمای نگارش و ارسال مقاله
🔸اهداف
ـ تولید و توسعه دانش در گستره معارف حدیثی نبی مکرم اسلام(ص) و اهل بیت(ع)، متناسب با نیازهای پژوهشی جهان معاصر؛
🔹 ـ ارائه و نقد مطالعات نظاممند استادان معارف اسلامی دانشگاههای کشور در حوزه معارف حدیثی پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع).
🔸فراخوان🔸
از استادان، محققان و دانشپژوهان حوزه و دانشگاه، درخواست میشود با ارسال مقالات علمی و پژوهشی در موضوعات معارف حدیثی، نقد شبهات نوپدید در عرصه معارف حدیثی و سایر موضوعات مرتبط با فصلنامه، ما را در تحقق اهداف مزبور یاری دهند.
راهنمای تنظیم مقالهها
۱. مقاله ارسالی باید پژوهشی، گویای نوآوری در مسائل تفسیر و دارای ساختار ذیل باشد:
۱ ـ ۱. عنوان: بیانگر مسئله مقاله.
۱ ـ ۲. چکیده: آیینه تمامنمای مقاله و فشرده بحث.
۱ ـ ۳. واژگان کلیدی: فهرست موضوعی مقاله.
۱ ـ ۴. طرح مسئله: شرح روشن و متمایز مسئله و روش پژوهش.
۱ ـ ۵. بدنه اصلی مقاله با جهتگیری انتقادی، تحلیلی، مستند و مستدل.
۱ ـ ۶ . نتیجه.
۱ ـ ۷. کتابشناسی با ترتیب الفبایی براساس الگوی ذیل:
کتاب
نام خانوادگی (شهرت)، نام، سال انتشار، عنوان کتاب، مترجم یا مصحّح، شماره جلد، محل نشر، ناشر.
مقاله
نام خانوادگی (شهرت)، نام، سال انتشار، «عنوان مقاله»، عنوان نشریه یا مجموعه مقالات، شماره، صفحات، محل نشر، ناشر.
ـ اگر دو اثر از یک مؤلف با تاریخ مشابه وجود دارد با حروف الفبا متمایز گردد.
ـ منابع لاتین نیز بههمین ترتیب و از چپ به راست معرفی شوند.
۲. ارجاعات، در پاورقی قرار بگیرند: (نامخانوادگی مؤلف، نام اثر، شماره جلد، شماره صفحه)
۳. عبارت لاتین بهصورت پاورقی بیاید.
۴. به منابع دست اول ارجاع داده شود.
شیوه بررسی و چاپ مقالات
۱. درج نام و نام خانوادگی، میزان تحصیلات، رتبه علمی، نشانی، پست الکترونیکی و شماره تلفن پژوهشگر ضروری است.
۲. مقالات را بهصورت تایپ شده در محیط word 2010 و در حال حاضر از طریق ایمیل نشریه Hadith@maaref.ac.ir ارسال فرمایید.
۳. حجم مقالات حداکثر ۶۵۰۰ کلمه باشد و از ارسال مقالات دنبالهدار بپرهیزید.
۴. مقالات رسیده پس از تأیید داوران و تأیید سردبیر، چاپ خواهد شد.
۵. مقاله ارسالی نباید در هیچ نشریه داخلی و خارجی چاپ شده باشد و یا همزمان به مجله دیگری ارسال شود.
۶ . مقاله ارسالی درصورت تأیید و یا عدم تأیید بازگردانده نمیشود.
رعایت اخلاق پژوهش
۱. مقاله باید از اصالت برخوردار باشد و نویسندگان بههنگام نقل مطالب از آثار دیگران رعایت امانت را بنمایند.
۲. نویسندگان متعهد به صحت دادهها و رعایت اخلاق علمی هستند. در صورت اثبات سرقت علمی در هر مرحلهای (پذیرش و چاپ) عدم اعتبار مقاله، از طرق مختلف اطلاعرسانی خواهد شد.
معرفی کانال اساتید معارف
نشریه معارف، از این پس این امکان را برای اساتید محترم معارف اسلامی فراهم نموده است تا کانال یا کانالهای (فرهنگی، پژوهشی، تربیتی، علمی، معارفی، مهدوی و...) را که در فضای مجازی فعال و خدمترسانی مینمایند را برای مشاهده سایر اساتید و فرهیختگان معرفی نماید.
لیست کانالهای استاد اکبر فرحزادی در پیام رسان ایتا :
🚩 لینک هیئت خانگی https://eitaa.com/heiatkhaneghi
👌 لینک کانال یک تلنگر https://eitaa.com/talangorr1
👈 لینک کانال جملات ارزشی110 https://eitaa.com/hekmatha
🗣 لینک کانال نهضت تبلیغ دینhttps://eitaa.com/atashbeekhtiar0110
📃 لینک کانال پوسترهای ارزشی https://eitaa.com/posterhayearzeshi
📒 لینک کانال یک دقیقه مطالعه https://eitaa.com/joinchat/4060020870C345e740ed2
🦠 لینک کانال نهضت مبارزه با سقط جنین https://eitaa.com/noseghtejanin
🧕لینک کانال حجاب تاج بندگیhttps://eitaa.com/joinchat/4035248285C23ca911238
👨👩👦👦 لینک کانال تحکیم خانواده یا خانواده زیبا https://eitaa.com/joinchat/4075028637Cd7afaabbef
💐 لینک کانال احادیث ناب https://eitaa.com/joinchat/265289868Cefac3dfe06
#معرفی_کانال_اساتید
📕 داستانهای یک روانشناس
✍️نویسنده: زهرا وافر
ناشر: دفتر نشر معارف
نوبت چاپ: اول/1400
قیمت: 000/60 تومان
👈 این کتاب که از سه بخش در201 صفحه تشکیل گردیده مجموعه مقالاتی است که پیشتر در نشریات و روزنامهها به چاپ رسیده و معمولاً با داستانی کوتاه آغاز شدهاند تا مفاهیم به شکلی ساده و جذاب به مخاطب منتقل شوند و تلاش شده که آموزشها به گونهای روان و بدون پیچیدگی یا استفاده از اصطلاحات تخصصی ارائه شود تا هر نوع مخاطبی با هر سطحی از تحصیلات بتواند با مفاهیم موجود در کتاب ارتباط برقرار کند و استفادة لازم را ببرد.
در این کتاب اگرچه در بیان مطالب، هدف سادهسازی و بیان روان مفاهیم روانشناختی بوده است اما آموزشهای ارائه شده کاملاً جنبة علمی و کاربردی دارد و مبتنی بر کتابهای تخصصی و پژوهشی معتبر در حوزة روانشناسی است.
بخش اول: زندگی مشترک. برخی از موضوعهای این بخش: آرامشم تویی، عشق هرگز کافی نیست، حرفهای خانمان برانداز، دردسرهای واقعی فضای مجازی برای خانوادهها. و... بخش دوم: تربیت فرزند. برخی از موضوعهای این بخش: خرده جنایتهای مادرانه، خنجرهایی که به روح و روان فرزندانمان میزنیم و... بخش سوم: مهارتهای فردی. چگونه با تنبلی خود مبارزه کنیم؛ و...
#کتاب_شناسی
✅ پنجمین همایش "مردم سالاری دینی و آینده جهان اسلام" به همت دانشگاه شهید بهشتی برگزار می گردد.
🔸محور ها و موضوعات این همایش:
1- مباحث نظری
2- مباحث کاربردی
3- امکان سنجی کاربست تجربه مردمسالاری دینی در ایران برای جهان اسلام
4- راهبردها و راهکارهای تحقق مردمسالاری دینی در جهان اسلام
5- مردمسالاری دینی و آینده جهان اسلام با تاکید بر بیانیه گام دوم
👈محققان می توانند برای ثبت نام و ارسال آثار خود به سایت همایش به آدرس ذیل مراجعه نمایند:
http://religiousdemocracy.sbu.ac.ir
مهلت ارسال اصل مقالات پايان بهمن 1400 می باشد.
زمان برگزاري همايش ارديبهشت 1401 می باشد.
مقالات ارسالی در صورت احراز شرایط در مجله علمی اندیشه مردم سالاری به چاپ خواهند رسید.
علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به پوستر همایش مراجعه نمایند.
فراخوان دی 1400.pdf
815.6K
جزییات بیشتر از
از پنجمین همایش "مردم سالاری دینی و آینده جهان اسلام.
◀️ پرسمان+ 25 منتشر شد
شماره بیست و پنجم نشریه پرسمان+ ویژه دی ماه 1400 و سالگرد شهادت سردار سلیمانی منتشر شد
در این شماره می خوانیم:
🔸وقتی حق و باطل مخلوط می شود
🔸گلبرگ های فاطمی
🔸اگر فاطمه نبود...
🔸عزاداری فاطمیه در تاریخ
🔸سلیمانی، سرباز ولایت
🔸چگونه سلیمانی شویم؟
🔸حجت را تمام کرد...
🔸و...
🔸نرم افزار موبایلی پرسمان+
porsemanplus.ir/porseman.apk
🔸صفحه پرسمان+ در اینستاگرام
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1rlfbgw65g7k1&utm_content=kenuuhk
🔸صفحه پرسمان+ در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/porseman_plus
پایگاه جامع قرآنی، از مهمترین پایگاههای قرآنی جهان اسلام
دسترسی به 122 عنوان ترجمه و 260 عنوان در 1,605 جلد تفسیر
امکان مشاهده اعلام و موضوعات قرآنی و نیز نمایش برچسبهای صرفی و نحوی و اطلاعات بلاغی
اطلاعات بیشتر در پایگاه جامع قرآنی
(https://quran.inoor.ir/fa/ayah/18/58)مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)
پیشگام در داده پردازی علوم اسلامی
www.noorsoft.org
▫️▫️▫️
📢 @noorsoft کانال رسمی نور در ایتا
🌷«جهاد تبیین» ورسالتهای استاد معارف تراز تمدن نوین اسلامی🌷
✍️ دکتر امیرمحسن عرفان
🔸سخن آغازین
مقام معظم رهبری در رروز اربعین حسینی مطالبهای را فراروی دغدغهمندان تعالی ارزشهای متعالی قرار دادند. ایشان فرمودند: «خیلی از حقایق هست که باید تبیین بشود. در قبال این حرکت گمراه کنندهای که از صد طرف بهسمت ملت ایران سرازیر است و تأثیرگذاری بر افکار عمومی که یکی از هدفهای بزرگ دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی است و دچار ابهام نگهداشتنِ افکار و رها کردن اذهان مردم و بهخصوص جوانها، «حرکت تبیین» خنثیکننده این توطئه دشمن و این حرکت دشمن است».
چنین مینماید که فضای مجازی افکار و هیجانهای دانشجویان را در معرض تغییر و حمله قرار میدهد و تلاش میکند منابع دخیل در تصمیمگیریها و رفتارهای جوانان و دانشجویان را تحت کنترل خود گیرد. از اینروست که با تسخیر شدن فکر و ذهن دانشجو، بافت جامعه و ساختارهای اساسی آن بهگونهای تغییر خواهد یافت که خواست گردانندگان فضای مجازی باشد.
گونهشناسی اساتید در مواجهه با «تحریف» و «تخریب»
يكي از رسالتهای اساتید معارف دانشگاهها بحث مواجهه[1] با شبهات، تحریفها و تخریبهاست. در شرايط فعلي بهطور آشكاري شاهد نابساماني در عرصه مواجهه با شبهات و تحریفات هستيم.
نباید به این واقعیت بیتوجه بود که در عرصه مواجهه با شبهات و تخریبها ما با دوگونه اساتید «تقدیرگرا» و «خوداتکاء» ربرو میشویم. نقش استاد تقدیرگرا را «التیامبخشی» و اساتید خوداتکاء را «محافظت» دانستهاند. استاد التیامبخش درصدد کمکرسانی و نجات فکری دانشجویان بعد از ابتلای به شبهه است. در مقابل اساتید محافظ نگاهی فنی به مدیریت شبهات و سؤالات دارند و تأکید و تلاش عمدهشان بر اقدامات پیشگیرانه و آمادگی برای مقابله با شبهات و سؤالات است تا از این طریق بتواند با برنامهریزی اقتضایی برای مقابله با بحرانها از دانشجویان محافظت کرده و از میزان آسیبپذیری ایشان بکاهند.
مطالعه ادامه مطلب از پایگاه اینترنتی نشریه معارف👇
http://maarefmags.ir/node/3472
◀️ شماره جدید نشریه الکترونیکی معارف منتشر شد
♦️ششمین شماره الکترونیکی نشریه معارف (دی ماه 1400) با پرونده اختصاصی «سواد رسانه» منتشر شد
عناوین مطالب این شماره:
❇️ ظرفیتها و آسیبهای تمدن نوین اسلامی
✅ 🎬 پرونده سواد رسانه📽
🔸الفبای سواد رسانهای
🔸چیستی و چرایی سواد رسانهای
🔸سواد رسانهای برای مردم واجب، برای اساتید اوجب است!
🔸آرایش رسانهای در عصر پیشرفت ابزارهای ارتباطی.
🔸سیاستگذاری رسانهایدر گام دوم انقلاب
🔹تحلیل قرآنی روابط بینامتنی بیانیه گام دوم
🔹ابعاد اخلاقی سردار شهید سلیمانی
🔹ویژگیهای عقیدتی شیعیان از منظر آیتالله جوادی آملی
🔹شیعه پژوهی در غرب
🔹مبانی معرفتشناختی نظریه تساهل و تسامح از منظر فقه
🔹دکترین شوک
🔹 حرکتی دینی متکی به مبانی دینی.
🔹تأملی در دروس غیر اختصاصی معارف اسلامی
🔹کتابستان
🔹قوانین و مقررات و اخبار صنفی
🔸صفحه ما در اینستاگرام
www.instagram.com/maarefmags_ir
🔸صفحه معارف در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/maarefmags_ir
معارف الکترونیکی 06.pdf
11.01M
[فایل pdf ]
◀️ شماره جدید نشریه الکترونیکی معارف منتشر شد
♦️ششمین شماره الکترونیکی نشریه معارف (دی ماه 1400) با پرونده اختصاصی «سواد رسانه» منتشر شد
عناوین مطالب این شماره:
❇️ ظرفیتها و آسیبهای تمدن نوین اسلامی
✅ 🎬 پرونده سواد رسانه📽
🔸الفبای سواد رسانهای
🔸چیستی و چرایی سواد رسانهای
🔸سواد رسانهای برای مردم واجب، برای اساتید اوجب است!
🔸آرایش رسانهای در عصر پیشرفت ابزارهای ارتباطی.
🔸سیاستگذاری رسانهایدر گام دوم انقلاب
🔹تحلیل قرآنی روابط بینامتنی بیانیه گام دوم
🔹ابعاد اخلاقی سردار شهید سلیمانی
🔹ویژگیهای عقیدتی شیعیان از منظر آیتالله جوادی آملی
🔹شیعه پژوهی در غرب
🔹مبانی معرفتشناختی نظریه تساهل و تسامح از منظر فقه
🔹دکترین شوک
🔹 حرکتی دینی متکی به مبانی دینی.
🔹تأملی در دروس غیر اختصاصی معارف اسلامی
🔹کتابستان
🔹قوانین و مقررات و اخبار صنفی
🔸صفحه ما در اینستاگرام
www.instagram.com/maarefmags_ir
🔸صفحه معارف در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/maarefmags_ir
✅ الفبای سواد رسانهای
✍️دکتر حسین احمدی
درآمد
در دورهای که رسانههای مکتوب مهمترین فرمت رسانهای محسوب میشدند توانایی افراد در خواندن و نوشتن، درک آنچه که نوشته شده است و توانایی ایجاد ارتباط از طریق نوشتار، مرز بین باسوادی و بیسوادی را تعریف میکرد. اما تکنولوژیهای جدید، اقتصاد جهانی و اینترنت تعریف ما را از باسوادی متحول ساختهاند. رسانههای مکتوب برخلاف سابق دیگر فرمت رسانهای مسلط محسوب نمیشوند. این نقش در حال حاضر در اختیار رسانههای الکترونیک است. با سواد بودن در دنیای امروز به معنی توانایی رمزگشایی، درک، ارزیابی و ایجاد ارتباط با همه اشکال رسانهای و همچنین توانایی در خواندن، ارزیابی و تولید متن، صدا و تصویر یا ترکیبی از همه این عناصر است.
مفهوم سواد رسانهای در سه مرحله
مفهوم سواد رسانهای دربرگیرنده سه مرحله است که تحقق این سه مرحله به توانمندسازی رسانهای شهروندان منجر میشود:
🔸مرحله اول، زمانی تحقق مییابد که افراد نسبت به اهمیت مدیریت رژیم رسانهای خود (همانند رژیم غذایی) آگاه و حساس شوند؛ یعنی بتوانند تصمیم بگیرند که چه مقدار از وقت خود را صرف توجه به انواع رسانهها بکنند، به نحوی که قربانی اعتیاد و تخدیر رسانهای نشوند.
🔸 مرحله دوم، زمانی تحقق مییابد که فرد مهارتهای خاص توجه انتقادی به انواع محتواهای رسانهای را فرا بگیرد. به عبارت دیگر یاد بگیرد که چگونه یک متن رسانهای را تجزیه و تحلیل کند، پیام نهفته در یک محتوای رسانهای را مورد نقد و پرسش قرار دهد و درک کند که چه چیزی در آن متن حاضر است و چه چیز غایب. در این مرحله افراد یاد میگیرند که چگونه بین خطوط را بخوانند و چگونه پرسشگری و تفکر انتقادی را پیشه خود سازند.
🔸مرحله سوم، زمانی تحقق مییابد که افراد به مسایل عمیقتر فکر کنند؛ مثلاً اینکه تولیدکنندگان رسانهای چه کسانی هستند؟ چه اهدافی دارند؟ چه کسی از تولیدات آنها و نحوه بازنمایی واقعیتهای اجتماعی از سوی آنها سود میبرد؟ و چه کسی ضرر میکند؟ در این مرحله افراد در تجزیه و تحلیلهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی خود بر شناخت معانی تجربیات رسانهای خود و دیگران متمرکز میشوند و به این میاندیشند که تا چه حد رسانههای ارتباطی به تولید هژمونی فرهنگی، خلق شعور عامه و خلع سلاح گفتمانهای رقیب کمک میکنند....
مطالعه ادامه مطلب از طریق پایگاه نشریه معارف:
http://maarefmags.ir/node/3488
کتاب درسی «تفسیر موضوعی قرآن کریم»منتشر شد
کتاب حاضر بر اساس «طرح تحول کوتاه مدت دروس معارف اسلامی» نگارش شده است. این طرح با درخواست ریاست محترم نهاد آغاز گردید و در پی آن، با همت معاونت آموزشی نهاد، اولویتهای دروس معارف اسلامی ـ از جمله درس تفسیر ـ طی نظرسنجی گسترده با مشارکت استادان و دانشجویان استخراج گردید و گزارشی از آن به دانشگاه معارف اسلامی اعلام شد. گروه معارف قرآن و حدیث معاونت پژوهشی بر پایه اولویتهای اعلامی مزبور، اثر حاضر را با مشارکت گروهی از استادان در نه فصل به شرح ذیل تدوین نموده است:
1.شناخت قرآن؛
2.انس با قرآن؛
3.خدا در قرآن؛
4.اهداف آفرینش؛
5.قرآن و علوم؛
6.قرآن و بهداشت روان؛
7.حقوق انسان؛
8.تکالیف انسان در برابر خدا؛
9.تفسیر سوره حمد.
دو فصل نخست با قلم حجت الاسلام دکتر ابراهیم کلانتری؛ فصل «خدا در قرآن» به قلم حجت الاسلام دکتر بهجت پور؛ سه فصل «اهداف آفرینش، قرآن و علوم و قرآن و بهداشت روان» به قلم حجت الاسلام دکتر محمدعلی رضایی اصفهانی؛ دو فصل «حقوق انسان و تکالیف انسان در برابر خدا» به قلم حجت الاسلام دکتر علی نصیری و فصل پایانی به قلم دکتر علیرضا کمالی نگارش یافته است.
این اثر پیش از انتشار با نگاه عالمانه جمعی از استادان فرهیخته معارف اسلامی دانشگاههای کشور؛ حجج اسلام: دکتر سید ضیاء الدین علیانسب، دکتر جواد اسحاقیان درچه، دکتر مصطفی محمودی صاحبی و سرکار خانم دکتر ناهید مشایی مورد سنجه علمی قرار گرفت.این کتاب در 216 صفحه و با قیمت 30 هزار تومان از سوی دفتر نشر معارف منتشر شده است.
Jame Nevisandehgan.pdf
2.02M
شناسنامه و فهرست کتاب درسی «تفسیر موضوعی قرآن کریم»
حيات دانشگاه به معارف اسلامي است
مشروح فرمایشات مرجع بصیر آيتالله العظمي صافي گلپايگاني (ره) در ديدار همکاران امور اساتید و دروس معارف اسلامی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با ایشان در سال 1388
از شما و زحمات شما تشكر ميكنم. اين توفيقي است كه شامل حال شما شده و از اين جهت تبريك عرض ميكنم و اميدوارم كه اين رشته امور انشاءالله بيشتر و بالندهتر شود. بدانيد كه اين نقطه شروع است و از همينجا بايد به سوي تكامل رفت. كل مطلب هم همين است كه معارف اسلام و قرآن و اهلبيت(عليهمالسلام) بايد در جامعه باشد و جامعه با اين معارف است كه تربيت ميشود. بايد مردم را با اين معارف آشنا كرد؛ مخصوصاً در دانشگاهها و در ميان اساتيد و نسل جوان و قشر تحصيل كرده.
اينها مسائلي است كه هميشه مورد توجه بوده و كم و بيش بايد فكري كرد كه حوزهها و روحانيت بتوانند وظيفه اصلي خودشان را در اين مراكز (دانشگاهها) انجام بدهند. ما معارفي داريم كه اگر در مجامع علمي عرضه شود بهتر و بيشتر جلوه ميكند. شايد نتوان بخشي از حقايق نهجالبلاغه را براي همه مردم بيان كرد ولي در دانشگاهها ميشود اينها را عرضه كرد. در بين دشمنان اسلام و كفّار و دانشمندان خارجي، افرادي بودهاند كه به مجرد آشنايي با معارف اسلامي، تحت تأثير قرار گرفته و مسلمان شده و ايمان آوردهاند. تأثير تعاليم اسلامي و هدايتهاي الهي در قشر دانشمند و تحصيلكرده، بيشتر است و اگر ما خودمان بتوانيم تبليغ كنيم و لوازم آن را داشته باشيم، بهتر ميتوان اين قشر را تحت تأثير قرار داد و هدايت نمود.
اين كار شما كار بسيار بزرگ و ارزشمندي است. بايد دانست كه در حوزه نسبت به دانشگاهها سوءظني وجود ندارد؛ يعني اينگونه نيست كه كسي معتقد باشد همه دانشگاهيان منحرفند! بلكه الحمدلله قشر دانشگاهي خوب هستند. بسياري از دانشگاهيها را ميشناسيم كه متديناند و حتي خارج از كشور هم اساتيدي داريم كه آنقدر متدين ميباشند كه آدم گاهي فكر ميكند شايد داخل كشور مانند آنها كمتر پيدا شود. هرچند گاهي هم مطالبي در دانشگاه ظاهر ميشود ولي نبايد بقيّه را با آنها قياس كرد؛ البته اين كمبودها گاهي در حوزهها هم وجود دارد.
دانشگاه و حوزه در يك مسير واحد هستند و همه ما، خطمان خطِ اسلام است و انشاءالله همه براي عزت اسلام عمل ميكنيم. دانشگاهيها هم گاهي كه اينجا ميآيند، بنده آنها را تشويق ميكنم كه ما بايد در همه رشتهها پيشرفت و ترقّي داشته باشيم. بايد ديگران به ما محتاج باشند و همانطوري كه حضرت رسول(ص) فرمودند، ديگران بايد به ما محتاج باشند، نه اينكه ما به ديگران محتاج باشيم. همه اينها به اين وابسته است كه دانشگاههاي ما خوب عمل كنند. حيات معنوي دانشگاهها هم به اين است كه معارف ديني داشته باشند و از حقايق اسلام استفاده كنند؛ يعني روح پيدا كنند، خلوص پيدا كنند؛ آن وقت است كه آنها خدمتگزاران حقيقي ملت ميشوند، ولي اگر اين روح معنوي وجود نداشته باشد، آنها نيز بيتفاوت خواهند شد. غرض اين است، علومي كه در دانشگاهها تدريس ميشود همه بايد در خدمت اسلام و منافع جامعه باشد؛ كه انشاء الله همينطور هم هست.
در حوزه هم بايد تلاش شود تا افرادي تربيت شوند كه در صورت نياز در دانشگاهها و ديگر اماكن علمي، حضور پيدا كنند و بتوانند حوائج آنها را برآورده نمايند. وقتي شرايط فراهم باشد و آمادگي لازم براي پذيرش معارف اسلامي وجود داشته باشد، اگر افرادي براي اين كار نداشته باشيم و يا در آن فضاها حضور پيدا نكنيم، شايد از نظر شرعي به تكليفمان عمل نكردهايم.
من مجدداً تشكر ميكنم و حقيقتاً خوشحال شدم. انسان تا وقتي فعاليتها و آمارهايي كه شما داريد را نشنيده باشد، يك حالت يأسي در او به وجود ميآيد، ولي وقتي ميشنويم كه چنين كارهايي در دانشگاهها صورت ميگيرد، خيلي اميدوار ميشويم كه برنامههايي هست و عزيزاني مثل شما دارند كار ميكنند و فعالند. اين موقعيتها و فرصتها هميشه فراهم نميشود. من در مورد انقلاب هميشه ميگفتم كه اين انقلاب مسئلهاي نيست كه هر سال اتفاق بيفتد. يك وقت ميبيني طي چند قرن، مقدمات يك حركت، فراهم ميشود و سرانجام آن حركت انجام ميگيرد. حالا اين حركت و مقدمات آن فراهم شد و نظام جمهوري اسلامي به وجود آمد و ما بايد اين را حفظ كنيم و حداكثر استفاده را در راه مقاصد صحيح اسلامي در آن ببريم؛ نه اينكه خيال كنيم كه اين نعمت كمي است و ما آن را دست كم بگيريم...
ادامه مطلب در سایت نشریه معارف
http://maarefmags.ir/node/1300
حيات دانشگاه به معارف اسلامي است
مشروح فرمایشات مرجع بصیر آيتالله العظمي صافي گلپايگاني (ره) در ديدار همکاران امور اساتید و دروس معارف اسلامی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با ایشان در سال 1388
از شما و زحمات شما تشكر ميكنم. اين توفيقي است كه شامل حال شما شده و از اين جهت تبريك عرض ميكنم و اميدوارم كه اين رشته امور انشاءالله بيشتر و بالندهتر شود. بدانيد كه اين نقطه شروع است و از همينجا بايد به سوي تكامل رفت. كل مطلب هم همين است كه معارف اسلام و قرآن و اهلبيت(عليهمالسلام) بايد در جامعه باشد و جامعه با اين معارف است كه تربيت ميشود. بايد مردم را با اين معارف آشنا كرد؛ مخصوصاً در دانشگاهها و در ميان اساتيد و نسل جوان و قشر تحصيل كرده...
ادامه مطلب در سایت نشریه معارف
http://maarefmags.ir/node/1300