#اختصاصی
#آیین_استادی
🌗 عوامل و موانعِ مؤثر بر فرایند تاثيرگذاری در تدریس
با تمرکز بر دروس معارف اسلامی
(کارگاه روشی)
4⃣ (قسمت چهارم)
✍️ استاد اکبر فرحزادی
3) جنسیت مخاطبان
▪️ توجه به «جنسیت مخاطبان» نیز امری است که نباید مورد غفلت واقع شود. برای مثال روحیه دختران و نیازهای روحی آنها تفاوت عمدهای با پسران و نیازهای ایشان دارد.
▫️مباحثی که مورد نیاز این دو جنسیت است بیتردید گاه با یکدیگر تفاوتهای فراوانی دارد.
▪️نکته دیگر «تفاوت رشتههای تحصیلی» است که توجه به آن ضروری است. برای مثال، دانشجوی رشته فلسفه و یا هنر را در نظر بگیرید؛ بی تردید جهت تأثیرگذاری بیشتر، بهرهگیری از مثالهای هنری و مباحث مرتبط با آن، در خصوص رشته هنر و بهرهگیری از مباحث عقلی و استدلالی قویتر، در خصوص رشته فلسفه میتواند در راستای حصول اثر، بیشتر کارآ و مؤثر باشد.
▫️از اینرو «سعه اطلاعات» استاد در زمینههای مختلف میتواند در این خصوص بسیار یاریرسان بوده و او را به کسب توفیقات بیشتری نایل نماید.
▪️نکته مهم و قابل توجهی که در این مجال تذکر آن ضروری است اینکه: از مجموع سخنان فوقالذکر نباید این نکته برداشت شود که: «تنوع ذائقهها و رشتههای تحصیلی» لزوماً باید موجب «تنوع محتوا»ی متون درسی شود؛ بلکه منظور از تذکرات فوق این است که همان «مباحث مهمّ و ریشهای» که باید به آنها پرداخت؛ به گونهای متنوع و زیبا و با عنایت به انواع ذائقهها ارائه شود.
▫️نگارنده منکر آن نیست که «تنوع متون» بر حسب «تنوع رشته»های تحصیلی امری شایسته است؛ امّا در عین حال معتقد است: این امر مستلزم در اختیار داشتن فرصتی طولانی و زمانی کافی است (نه دو واحد درسی ) تا پس از پرداختن به مباحث زیربنایی و مهم، به حواشی پرداخته و بر حسب ضرورتها مباحث دیگری را بیان نمود؛ اما در فرصت زمانی کوتاه، بنا بر قاعده «اَلاَهَمّ فالْاهم»، حق نداریم با پرداختن به امور غیر ضرور و مباحث درجه دو و سه، امور مهمتر را ضایع ساخته و از آن غفلت نماییم.
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
❇️ بسته دیجیتال ۵۷
▫️ فاطمیه
🔻محورهای این بسته عبارتند از:
| حرکت عمومی با محوریت جوان متعهد (کنشگری)
| تربیت حماسی نسل نوجوان در مکتب فاطمی
| آرمان فلسطین و جبهه مقاومت
| معجزه مادری (الگوی سوم زن و تبیین نقش زن در تربیت و تعالی خانواده، روایت فتح مادران غزه)
🔻 این بسته شامل مجموعههای:
• نذر ماندگار
• گرافیکی (فضاسازی هیأت و شهری و... )
• فیش منبر
• فیش مرثیه
• مجله ویدیویی هیأت
( مستند و فیلم جهت اکران )
• اشعار
• کتاب
• منشورات
• نوای هیأت
• ایده
• شعر و سبک نوحه
• دورههای آموزشی
• طرح استیکر
و... میباشد.
👇🏻دریافت رایگان بستهمحتوایی از طریق وبگاه جامعمحتواییهیأت:
▫️heyat.co/pst/333
❗️ این بسته در حال بروزرسانی است ...
#بسته_دیجیتال
#فاطمیه
💠 پایگاه جامع محتوایی هیأت
تلگرام | ایتا | بله | اینستاگرام | وبگاه
💠 جامعهایمانیمشعر
✅ @www1542org
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🌑 گزارش و تحلیل نویسندۀ مسیحی از قیام حضرت زهرا (س)!
👈 خطابه حضرت زهرا (س)؛ در حافظه تاریخ
▪️سلیمان کتّانی ( 2004 م)، اندیشمند مشهور مسیحی، با نگارش کتاب زیبای فاطمه زهرا (س)، وتر فی غمد (یعنی زهی در نیام) به خروش تاریخی آن حضرت پرداخته و مینویسد:
▫️در دوره حضرت فاطمه [سلام الله علیها] هیچگونه نوار صوتی یا فیلم وجود نداشت تا نطق ایشان در برابر خلیفه را در مسجد ضبط کند یا رنگ گوشهای ابوبکر را پس از استماع طنین تازیانۀ انتقادات وی، به تصویر کشد. با این وجود، گویا همۀ این ابزار ضبط امروزی بوده و آن را به دل تاریخ سپرده است؛ به طوری که نطق فاطمه [س] از خلال ماجرای فدک، عمیقاً و نسلی بعد از نسل به گوش رسید و حافظۀ دلها آن را در خود جای داد. داستان فدک خاموش نشد ولی حضرت فاطمه [س] از خلال این داستان، به صورت زهی در نیام درآمد.
📚 ر.ک: فاطمۀ زهرا (س) از نگاه دیگران ، علی اصغر رضوانی، انتشارات دلیل ما، قم 1389، ص70 – 72 (با تلخیص). به نقل از اسرار تاریخ.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
1589539420383.pdf
1.22M
⚫️ نسخه PDF
📚 کتاب زیبای دانشمند مسیحی: "سلیمان کتّانی" درباره #حضرت_زهرا سلام الله علیها
✍ فاطمه الزهرا؛ وتر فی غمد (زهی در نیام) | با مقدمه شیوای #امام_موسی_صدر
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🌗 مهندس جنگ هفتم اکتبر مثلث «نتانیاهو، گانتس و گالانت» را به زانو درآورد
🔻«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب در تمجید از «یحیی السنوار» رهبر حماس در غزه و «محمد الضیف» فرمانده گردانهای القسام نوشت که این دو شوکت، بازدارندگی، امنیت، ثبات، برتری نظامی، همسویی و حمایت بین المللی از رژیم صهیونیستی را بر باد دادند.
🔸عطوان در مطلبی در رای الیوم درباره تحولات پس از برقراری آتش بس در غزه آورده است: شاید هنوز زود باشد که درباره ارزیابی پنجاه روز اول از حمله دشمن صهیونیست به غزه و تبعات آن بحث کنیم؛ اما آنچه تاکنون میتوان گفت این است که السنوار مهندس این جنگ به همه خواسته های خود رسید و با زیرکی تمام عمل کرده است.
🔹وی می نویسد: السنوار و بازوی راست او محمد الضیف فرمانده نظامی گردانهای القسام این جنگ را به خوبی اداره و دشمنان و دوستان را با هم شگفت زده کردند و در مقابل مثلث اداره کننده دشمن صهیونیست یعنی «نتانیاهو، گانتس و گالانت» با ذهنیت انتقام جویانه وارد عمل شدند و آنها را متحمل خسارات سنگین در بُعد نظامی، سیاسی و دیپلماتیک کردند، آنها به هیچکدام از اهدافی که برای آن جنگ به راه انداختند، از جمله نابودی حماس و دیگر گروههای مقاومت پس از ۴۷ روز «بمباران فرشی وحشیانه» غیرنظامیان، دست نیافتند.
🔸این تحلیلگر می افزاید: قاعده و اصول نظامی میگوید که معیار پیروزی در جنگ، تعداد کشته و زخمی نیست، بلکه به آمادگی خوب برای آن در وهله اول، اداره آن در مرحله دوم و وجود فرماندهان محکم و با صلابت در مرحله سوم مربوط است. شمار کشته شدگان ویتنامی بیست بار بیشتر از همتایان آمریکایی آنها در جنگ ویتنام بود، اما در نهایت این ویتنامی ها بودند که پیروز شدند و موارد دیگر در تاریخ در این زمینه بسیار است.
🔹وی ادامه می دهد: آنچه جنگ کنونی غزه را از همه جنگهای عربی قبلی ضد اشغالگران متمایز میکند، در رهبری و فرماندهی آن است. ما به طور مشخص از فلسطین سخن میگوییم که برای اولین بار طی دهه هاست که رهبری با ویژگی های تمام دارد و او السنوار است که رژیم اشغالگر و ژنرالهای آن را قبل از سیاستمدارانش و نیز جو بایدن و ژنرالهایش را به شوک برد.
🔸عطوان می نویسد: یکی از ویژگی های بارز السنوار، توان تصمیم گیری بالا و اجرای جنگی پس از آمادگی مطلوب نظامی و اطلاعاتی در کنار عنصر غافلگیری است.
این تحلیلگر ادامه می دهد: السنوار و الضیف همانانی هستند که ملت فلسطین در برهه کنونی به آنها نیاز دارد و پیروزی نخست آنها در رخنه به عمق دشمن در پنج جنگ سابق اصلی و فرعی عربی رخ نداد. این دو یعنی السنوار و الضیف همه آنچه را این رژیم اشغالگر بر اساس آن استوار بود یعنی؛ شوکت، بازدارندگی، امنیت، ثبات، برتری نظامی، همسویی و حمایت بین المللی از رژیم صهیونیستی را بر باد دادند.
🔹وی آورده است: تن دادن شروط آتش بس از سوی نتانیاهو و ژنرالهایش به مثابه آشکار شدن اولین نشانه های شکست و تن دادن به شروط جناب السنوار و معاونش و به رسمیت شناختن آنها و جنبششان پس از تهدید به نابودی حماس و داعش و القاعده خواندن آنهاست. نتانیاهو و ژنرالهایش در اوج زبونی و ذلت، به مذاکره تن دادند. آنها در دام السنوار افتادند. رهبران جدید ملت فلسطین زیرزمین هستند و سوار خودروهای لوکس و هواپیماهای اختصاصی نمیشوند.
🔸این تحلیلگر می افزاید: همه سرویس های اطلاعاتی اسرائیلی و آمریکا و ماهواره ها آنها در تعیین مکان السنوار و اتاق عملیاتش و نیز کارخانه های موشکی و پهپادی زیرزمینی آنها ناکام ماندند. اشغالگران تا دیروز میگفتند که اتاق عملیات السنوار زیر بیمارستان شفاست و امروز احتمال میدهند که در جنوب غزه باشد و این اوج سردرگمی را نشان می دهد و شاید هم آماده جنگ پاکسازی نژادی جدید میشوند که تاوان سنگینی خواهند پرداخت.
🔹وی ادامه می دهد: ما نمیتوانیم پیش بینی کنیم که پس از انتهای آتش بس موقت، جنگ از سرگرفته خواهد شد یا آتش بس تمدید میشود؛ هرچند که احتمال گزینه دوم را میدهیم، اما آنچه مهم است، وجود رهبرانی شجاع است که پایگاه مردمی متحد را دارند و نمایانگر مرحله جدیدی از فرهنگ مقاومت است. دلیل نگرانی اسرائیلیها هم همین است. به طور حتم السنوار پس از تحمیل شروطش شادمان است. زمانه اوج گیری مقاومت با پشتیبانی امت عربی و اسلامی فرا رسیده است. منبع: ایرنا
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
✅ پیشنشستهای علمی کنگره؛
«بررسی مبانی قرآنی شبهاتی در حوزه حجاب از منظر امام خامنهای (مدظله)»
▪️ یازدهمین پیشنشست کمیته ویژه استادان معارف اسلامی کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(دامظله)، بر پایه مقالات ارائه شده به کنگره برگزار میگردد.
▪️عنوان: بررسی مبانی قرآنی شبهاتی در حوزه حجاب از منظر امام خامنهای (مدظله)
▪️ارائه کننده: سرکار خانم دکتر سیده سمیه خاتمی
(استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه حکیم سبزواری)
▪️زمان: دوشنبه ۶ آذر ۱۴۰۲ ـ ساعت ۱۰ تا ۱۱
▪️برای مشاهده خبر و ورود به نشست کلیک کنید:
https://maaref.ac.ir/elmi11/
https://congress.maaref.ac.ir/elmi11
معاونت پژوهشی دانشگاه معارف اسلامی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🔅پنجمین نشست تخصصی همایش گفتمان سازی تاثیر حجاب بر سلامت زن، خانواده 🔅
⚜️ عنوان نشست: پوشش، حریم و حیاء در معماری اسلامی
🎤ارایه دهندگان:
✓ دکتر حامد حیاتی؛ رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم و استادیار دانشگاه قم.
✓ دکتر ملیحه سلیمانی صدر؛ دانش آموخته مهندسی معماری دانشگاه اراک
✓ دکتر محمدمنان رئیسی؛ استادیار دانشگاه قم و مدیر مرکز مطالعات معماری و شهرسازی اسلامی دانشگاه قم.
📌 زمان و مکان برگزاری: دوشنبه ۶ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۳ تا ۱۵ در سالن جلسات ساختمان مرکزی دانشگاه حضرت معصومه(س)
🪩لینک مجازی نشست:
https://webinar.hmu.ac.ir/rahm2mbxyzeh
🖇 شرکت در نشست دارای امتیاز فرهنگی و با اعطای گواهی از سوی دفتر هم اندیشی اساتید و دبیرخانه همایش خواهد بود.
♦جهت دریافت گواهی از دبیرخانه همایش به سایت همایش مراجعه و با ثبت نام در همایش در بخش صورتحساب خدمات، عنوان نشست را انتخاب فرمائید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
💢به اهتمامِ «گروه کلام» مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، «سخنرانیهای پائیزه» این گروهِ پژوهشی برگزار میشود.
🔷چهارمین سخنرانی با موضوع «شجاعت زیستن؛ رهیافتی الهیاتی»
👤با ارائه «دکتر رسول رسولیپور» (عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی)
⏰زمان: دوشنبه 6 آذر ماه ۱۴۰۲ ساعت 16
🏛مکان: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان نوفل لوشاتو، خیابان آراکلیان، شماره 4، موسسه پژوهشى حكمت و فلسفه ايران
🌏لینک مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/irip/kalam
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
📌 مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه برگزار می کند!
◽️فلسفه تحلیلی و علوم انسانی اسلامی
▫️استاد مجتبی رستمی کیا
🔹 دوشنبه ۶ آذر ماه / ساعت ۱۵تا۱۷
🔸 برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام
💻 https://nsayeh.com/?p=6093
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#اختصاصی
#آیین_استادی
🌗 عوامل و موانعِ مؤثر بر فرایند تاثيرگذاری در تدریس
با تمرکز بر دروس معارف اسلامی
(کارگاه روشی)
5️⃣ (قسمت پنجم)
✍️ استاد اکبر فرحزادی
✅ 4) طرح مباحث استدلالی
▪️یکی دیگر از عوامل مؤثر بر تأثیرگذاری و تأثیرپذیری، بیان مباحث به شکلی کاملاً منطقی، استدلالی و دور از خرافات است. پرداختن به اموری غیر قابل اثبات و غیر مستند و گاه خرافی، میتواند خسارتهای جبران ناپذیری را در پی داشته باشد. باید توجه داشت که: «انسانها فطرتاً حقیقتجو و استدلال طلبند» بهاین معنا که برای ایجاد «تعبّد و سرسپردگی» در آنها باید ابتدا مبانی فکری موضوع مورد نظر را، صحیح و منطقی مطرح نمود و سپس از آنها توقع پذیرش و حتی «سرسپردگی» داشت.
🔻 متذکر میگردد: سخن فوق به این معنا نیست که در خصوص همه آموزههای دینی حتی اموری نظیر احکام و امور تعبدی نیز، نیاز به ارائه استدلال و منطق میباشد؛ بلکه حتی بر عکس؛ به این معنا که «در مورد آموزههای تعبدی اصلاً نباید مخاطب را به سمت استدلالخواهی رهنمون شد» و لازم است محدوده «تعبدیات» و «تعقّلیات» کاملاً متمایز از هم و به صورتی منطقی بیان گشته و فرق آن دو، برای مخاطبان واضح گردد.
▫️از اینرو استادانی که تلاش دارند برای جذب مخاطب و تأثیر بر افکار او و نمایانگر ساختن حقانیت اسلام حتی در خصوص «احکام شرعیه و عملیه»، استدلال و دلیل ذکر نمایند؛ بدون تردید به بیراهه رفته و گاه خسارات زیادی وارد ساختهاند؛ برای نمونه به برخی از تبعات منفی این روش اشاره میشود:
🔸اولاً گاه استاد به خاطر شنیدههای خود، به ادلهای علمی ولی اثبات نشده، استناد مینماید و فلسفه فلان حکم شرعی را منحصر در آن مینماید که: اولاً اقدامی بدون سند بوده و منحصر ساختن حکم خداوند متعال به آن نوعی افترا و نسبت ناروا به خداوند است. چنانکه خداوند در قرآن کریم میفرماید: «آللهُ اَذِنَ لَکُم اَم عَلَیاللهِ تَفترونَ؛ آیا خداوند به شما اجازه داده است یا به خداوند افتراء میبندید؟»
🔹 ثانیاً، در صورتیکه خلاف آن فرضیه علمی ثابت شود؛ استاد خلع سلاح شده و دانشجو نسبت به آموزههای دین بدبین و بی اعتماد میشود.
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
📚 دانلود ۲۲ کتاب رایگان درباره حضرت فاطمه سلام الله علیها
۱. عبور از تاریکی 👈 دانلود
۲. شخصیت شناسی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بر پایه کتاب و سنت 👈 دانلود
۳.شهادت مادرم زهرا افسانه نیست 👈 دانلود
۴. آموزه های تربیتی در زندگی حضرت فاطمه 👈 دانلود
۵. فاطمة الزهراء من المهد إلى اللحد 👈 دانلود
۶. فاطمه زهرا (س) از ولادت تا شهادت 👈 دانلود
۷. دانستنی های فاطمی 👈 دانلود
۸. زندگانی فاطمه زهرا سلام الله علیها 👈 دانلود
۹. فاطمه سلام الله علیها در آینه وحی 👈 دانلود
۱۰. دانشنامه شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) 👈 دانلود
۱۱. ترجمه بیت الأحزان شیخ عباس قمی 👈 دانلود
۱۲. متن و ترجمه خطبه فدکیه 👈 دانلود
۱۳. تجلی توحید در زندگانی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها 👈 دانلود
۱۴. اسرار فضائل فاطمه سلام الله علیها 👈 دانلود
۱۵. الفریدة في لوعة الشهيدة 👈 دانلود
۱۶. حضرت محسن اولین شهید امامت 👈 دانلود
۱۷. الصحیح فی کشف بیت فاطمه س 👈 دانلود
۱۸. بنور فاطمة اهتديت 👈 دانلود
۱۹. با نور فاطمه هدایت شدم 👈 دانلود
۲۰. بندگی، راز آفرینش (شرح خطبه فدکیه)👈 دانلود
۲۱. کشتی پهلو گرفته 👈 دانلود
۲۲. هذه فاطمه 👈دانلود
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
📗 جریانشناسی سیاسی ایران پس از انقلاب اسلامی (جلد1)
✍🏻 محمدعلی لیالی- محمد حقی
🔸در کلان طرح «جریانشناسی سیاسی ایران پس از انقلاب اسلامی» عنوان «جریانشناسی افراد و شخصیتهای تأثیرگذار پس از پیروزی انقلاب اسلامی» با دستهبندی: شخصیتهای سیاسی اپوزوسیون و ضد انقلاب، شخصیتهای ملی مذهبی، رهبران احزاب و حریانهای سیاسی داخل نظام، شخصیتهای سیاسی غیر حزبی و غیر سیاسی تأثیرگذار، موضوع بحث قرار گرفته است.
▪️در این کتاب -که جلد اول آن مجموعه است- با342 صفحه در شش فصل، ضمن طرح «مفاهیم و کلیات»، مفاهیم اصلی مرتبط به بحث و موضوع از جمله «مفهوم و چیستی جریان» و... را بررسی کرده و سپس در فصلهای بعدی موضوعات یاد شده را مورد بررسی قرار داده است.
🔻این کتاب توسط انتشارات شهید کاظمی با قیمت: 175/000 تومان انتشار یافته است.
کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🔰هشتمین جلسه از "کرسی های تخصصی مسئله شناسی، نقد و نظریه پردازی جمعیت"
🔹با موضوع:
روش طراحی شبکه مسائل حوزه جمعیت
🔻ارائه دهنده :
حجت الاسلام محمد حسین گلکار
🔻 دبیر علمی :
دکتر علی اکبر محزون
🔻ناقد اوّل :
دکتر حسین علیپور
🔻ناقد دوّم :
دکتر جواد شجاعی
🗓 سه شنبه 7 آذر ماه
🕰 ساعت ۱۰ الی ۱۲
👇لینک ثبت نام 👇
🌐https://survey.porsline.ir/s/KvnvBBT
⚠️لینک جلسه مجازی به شرح ذیل می باشد:
https://www.skyroom.online/ch/mtod/setadmellijameyat
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
💢گروه فلسفه اسلامی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار میکند:
✅کرسی ترویجی «اصل تنوع انسانها و دلالتهای انسانشناختی آن»
👤ارائه دهنده:
دکتر احمد شهگلی
(عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران)
👤ناقد:
حجتالاسلام والمسلمین دکتر مجید قربانعلی دولابی
(عضو هیئت علمی گروه فلسفه و عرفان دانشگاه مذاهب اسلامی)
👤دبیر نشست:
دکتر محمدجعفر جامهبزرگی
(عضو هیئت علمی مؤسسه حکمت و فلسفه ایران)
⏰زمان: سهشنبه ۷ آذرماه
ساعت ۱۰ صبح
🏛مکان : تهران، خیابان ولیعصر، خیابان نوفل لوشاتو. کوچه شهید آرکلیان، شماره ۴؛ مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🌏لینک شرکت در جلسه:
http://irip.ac.ir/u/136
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🔹 دومین نشست هم اندیشی تشکل های بین المللی با موضوع هوش مصنوعی در راستای تحقق اهداف کلان همایش بین المللی هوش مصنوعی، فرهنگ و علوم اسلامی
🔸 حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسینی کوهساری
- معاونت بین الملل حوزه های علمیه
🔸 دکتر محمد رضا قاسمی
- دبیر ستاد راهبری فناوری های هوشمند
🔸محمد مهدی زارع
معاون بین الملل ستاد راهبری فناوری های هوشمند
🏢 مکان: جمکران، مرکز مدیریت حوزه های علمیه ، طبقه دوم، سالن جلسات آیت الله حائری
📆 زمان: سه شنبه ۷ آذر، ساعت ۱۲:۳۰
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با مشارکت انجمن مدیریت اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می کند:
✳️کرسی علمی ترویجی تمرکز وعدم تمرکز در نظام اداری اسلام
✅ارایه دهنده: حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی آقا پیروز
✳️ناقدین:
حجت الاسلام دکتر مجتبی درودی
حجت الاسلام دکتر محمد مهدی شاه آبادی
✳️دبیر علمی:
دکترمحمدحسین باقری فرد
✳️زمان: سه شنبه 7/9/1402 ساعت 18
✳️مکان: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس قم، میدان رسالت، خیابان سمیه، خیابان شهید رجایی، پلاک 78
🌐 لینک شرکت مجازی: https://www.skyroom.online/ch/m.faghih64/cmir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#اختصاصی
#آیین_استادی
🌗 عوامل و موانعِ مؤثر بر فرایند تاثيرگذاری در تدریس
با تمرکز بر دروس معارف اسلامی
(کارگاه روشی)
6️⃣ (قسمت ششم)
✍️ استاد اکبر فرحزادی
✅ ثالثاً، این روش، موجب تضعیف روحیه مخاطبان در خصوص تعبّد در برابر معصومین؟عهم؟ گشته و «عقلمداری افراطی» را ترویج مینماید. به این معنا که در این صورت، دانشجو هرگز پذیرای امور تعبّدی نبوده و برای تکتک آنها استدلال و منطق طلب مینماید! که تبعات بسیار خطرناک و منفی آن، امری غیر قابل انکار است.
با توجه به نکات ذکر شده، منظور از «ذکر استدلالی و منطقی مباحث» روشن گشته و ضرورت تفکیک حوزه «تعبد و سرسپردگی در برابر خداوند و اولیاء دین» از حوزه «مباحث استدلالی و عقلی» به خوبی روشن میگردد.
▪️در اینجا مناسب است به نکته دیگری نیز اشاره شود: چنانکه خلط حوزههای ذکر شده خطرناک و خسارتبار است، خلط حوزههای «عاطفی و احساسی» با «مباحث اندیشهای و نظری» نیز، امری غلط و خسارتبار خواهد بود.
▫️از آنجا که بُعد عاطفی در بسیاری از انسانها خصوصاً افراد مؤنث، بسیار قوی میباشد؛ برخی از اساتید جهت تأثیرگذاری با استفاده غلط و ابزاری از این بعد انسانی، سعی در جذب مخاطب داشته و از این راه تلاش میکنند تا به اصطلاح آنها را به راه آورده و دستگیر باشند!
«تأثیرگذاری عاطفی» اگرچه در جای خود بسیار لازم و ضروری است؛ امّا بهرهگیری از آن، پیش از تقویت مبانی نظری و زیربنایی اندیشه مخاطب، امری غلط و خسارتبار خواهد بود.
▪️برای مثال، تقویت روحیه سیر و سلوک و گشودن فضاهای عرفانی در پیش روی مخاطبی که هنوز اندک شناختی در خصوص بدیهیات دین ندارد؛ اگرچه در کوتاه مدت [و در ظاهر] جذاب و تأثیرگذار خواهد بود؛ ولی در مثَل بمانند «بوته»ای است که با یک جرقّه و یا کبریت به راحتی روشن و فوری مشتعل میگردد و نیز بلافاصله خاموش گشته و اثری از حرارت پیشین دیده نمیشود!.
▫️متاسفانه برخی از سخنرانان، برای بازار گرمی و جذب مخاطب، بدون در نظر گرفتن این مطلب و خسارتهای متعاقب آن، طریق ذکر شده را برگزیده و حتی هنگام تدریس نیز از آن، بهره میگیرند.
▪️ظهور فرقههای گمراه و عرفانهای کاذب [که در زمان کنونی بسیار رایج و دایر گشته] نتیجه همین روش غلط و سستپایه است. یکی دیگر از مصادیق این روش غلط، «برگزاری جلسات مداحی و عزاداری و بهرهگیری ناصحیح از عشق مسلمانان به اهلبیت؟عهم؟ است. بسیار اتفاق افتاده که جوانی پاکضمیر، جذب اینگونه مراسم گشته و مدتی همصدا با شرکت کنندگان جهت ابراز محبت به اهلبیت؟عهم؟ بر سر و سینه خود کوفته ولی پس از مدتی کوتاه بهدلیل «عدم تقویت معرفت و باورهای اعتقادی» از این مجالس دور شده و گرفتار تردیدها و وسوسههای خناسان گشته و به گمراهی کشیده شده است. خسارتی جبران ناپذیر که نتیجه استفاده نابجا و غیر اصولی از عواطف و احساسات وی بوده است!.
▫️از اینرو استاد گرامی باید توجه داشته باشد از آنجا که: «هر چیز به جای خویش نیکوست» لذا بهرهگیری از مباحث عرفانی، ذکر کرامات عرفا و احوالات ایشان و....؛ گاه تنها در حدّ «چاشنی» مباحث و یک «تلنگر» لازم است و پرداختن بیشتر به این مباحث بدون تقویت زیربناها، در دراز مدت اثری کاملاً معکوس برجای گذاشته و در مثَل: به مانند «دوستی خالهخرسه» و یا «کورکردن چشم به قصد برداشتن زیرابرو» خواهد بود چنانکه امام صادق؟ع؟ فرموده است: «العاملُ عَلی غَیرِ بَصیرهٍ کَالسّائرِ عَلی غَیرِ الطّریقِ لایَزیدُهُ سُرعهُ السِّیرِ الّا بُعداً؛ عمل کننده بدون بصیرت مانند روندهای در غیر مسیر [اصلی] است که سرعت حرکت، چیزی جز دوری او از مقصد را در پی نخواهد داشت. »
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
📲مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان با همکاری مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی برگزار می کند.
🍃روندها و فناوری های نوظهور در تدریس دروس معارف🍃
⏪ارائه دهنده:
دکتر رحیم مرادی ( عضو هیات علمی گروه تکنولوژی آموزشی دانشگاه اراک)
🔶همراه با ارائه گواهی نامه معتبر هم اندیشی ویژه استادان و مدیران گروه های آموزشی معارف
⏰زمان : سه شنبه 1402/09/07
⌚️ساعت 18 تا 19.30
🌐لینک شرکت در وبینار
https://room.nahad.ir/ch/markaz
🔴نکته:برای ورود به وبینار، فیلتر شکن خود را خاموش نمایید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
✳️ سلسله نشست های تحلیلی احیا
🔹 ویژه اعضای ستادی جبهه مردمی فرهنگی انقلاب اسلامی(ستاد مرکزی، مجامع استانی و مجامع تخصصی)
🔸 نشست اول: امربه معروف و نهی از منکر لسانی (پاسخ به سوالات و شبهات)
👤 ارائه دهنده: دکتر علی تقوی؛ مولف کتاب و مدرس امر به معروف و نهی از منکر
⏱ چهارشنبه ۸ آذرماه ساعت ۱۰ صبح
🤳 لینک جلسه در اسکای روم ↙️
http://B2n.ir/k86996
🤳 لینک جلسه در آپارات ↙️
https://www.aparat.com/ehyagari/live
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
📣 دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث برگزار می کند؛
✅ کرسی علمی ترویجی "گستره معنایی حکیم بودن خداوند در اندیشه متکلمان امامیه".
ارائه کننده:
🎤 حجت الاسلام و المسلمین دکتر رنجبر حسینی(هیات علمی دانشگاه قرآن و حدیث)
ناقد:
🎤 حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد رکعی(هیات علمی پژوهشگاه قرآن و حدیث)
🎤مدیر جلسه: حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدعلی حسینی زاده(هیات علمی پژوهشگاه قرآن و حدیث)
🗓 زمان: چهارشنبه ۸ آذرماه 1402
🕚 ساعت: ۱۰ تا ۱۲
🔺 مکان: موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، سالن جلسات
🌐 لینک ورود به جلسه:
https://vc1.qhu.ac.ir/neshasteelmee
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir