اللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى🤲
الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ
وَحُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ
وَمَنْ تَحْتَ الثَّرى
الصِّدّیقِ الشَّهیدِ✨
صَلاةً کَثیرَةً تامَّةً زاکِیَةً
مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً
کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَد مِنْ اَوْلِیائِکَ
#صلوات_خاصه
#امام_رضا علیه آلاف التهیة و الثناء
7.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#استوری
یا امام رضا علیه آلاف التهیة و الثناء و السلام
AUD-20220605-WA0002.mp3
2.13M
🏡 خانه محل #تربیت است!
💠 خانه محل خودشناسی است!
🎙️ #استاد_عالی
#نهج_البلاغه | #حکمت ۸۱
🏷️ ميزان ارزش انسان ها
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
❁• وَ قَالَ عليهالسلام قِيمَةُ كُلِّ اِمْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ
✍️ قال الرضي و هي الكلمة التي لا تصاب لها قيمة و لا توزن بها حكمة و لا تقرن إليها كلمة
┅───────────────┅
☜ و درود خدا بر او، فرمود: ارزش هر كس به مقدار دانايى و تخصّص اوست.
(اين از كلماتى است كه قيمتى براى آن تصوّر نمىشود، و هيچ حكمتى هم سنگ آن نبوده و هيچ سخنى، والايىِ آن را ندارد)
─┅•═༅𖣔✾✾𖣔༅═•┅─
♻️ ترجمه فیضالاسلام: امام عليه السّلام (در بارۀ هنر) فرموده است: ارزش هر مرد (مقام او نزد مردم باندازۀ) چيزى (هنرى) است كه آنرا نيكو ميداند (و بكار مىبرد.)
🇯 🇴 🇮 🇳
📖 امام عليه السلام ارزش هر انسانى را در اين عبارت حكيمانۀ كوتاه به روشنى بيان كرده است مىفرمايد: «قيمت و ارزش هر كَس به اندازۀ كارى است كه مىتواند آن را به خوبى انجام دهد»؛ (قِيمَةُ كُلِّ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ).
👈 اشاره به اينكه حسَب و نسَب، مقام و مال و پُستهاى اجتماعى و رسمى هيچكدام دليل بر ارزش انسان نيست. ارزش واقعى انسان را كارهاى مهمى تشكيل مىدهد كه از عهدۀ آن بر مىآيد. جراحى بسيار ماهر، معلمى شايسته، شاعرى توانا، نويسندهاى قوىّ و فقيهى ماهر كه مىتواند مردم را به #احكام الهى آشنا سازد ارزش آنها به قدر همان كارى است كه به خوبى از عهدۀ آن بر مىآيند. نه تنها در نزد مردم چنين است، در نزد خداوند هم كسانى قيمت و ارزش دارند كه اعمال شايستهتر و مجاهدتهاى بيشتر و اصلاحات بهترى انجام مىدهند.
براى اين حديث شريف جز آنچه در بالا آمد تفسيرهاى ديگرى هم شده است. بعضى گفتهاند منظور از «مٰا يُحْسِنُهُ» علم و دانشهايى است كه شخص دارد، بنابراين ارزش هر انسان به مقدار #معرفت و علم و دانشى است كه به خوبى آن را فرا گرفته است.
بعضى اين دو را با هم آوردهاند: معرفت بالا و عمل با ارزش.
برخى ديگر تفسير چهارمى براى اين حديث شريف ذكر كردهاند و «ما يحسنُهُ» را به معنى احسان و نيكوكارى تفسير نموده گفتهاند: ارزش هر كَس به اندازۀ احسان و نيكوكارى اوست.
گرچه جمع بين هر چهار تفسير در مفهوم جمله امكانپذير است؛ زيرا استعمال لفظ در بيش از يك معنا كاملاً بىمانع است؛ ولى تفسير اول صحيحتر و مناسبتر به نظر مىرسد.
شاهد اين سخن حديث زيبايى است كه #امام_جواد عليه السلام از پدرانش از اميرمؤمنان عليهم السلام نقل كرده است كه فرمود: «چهار سخن را من گفتم و خداوند متعال تأييد آن را در كتابش نازل فرمود. من گفتم: «الْمَرْءُ مَخْبُوءٌ تَحْتَ لِسَانِهِ فَإِذَا تَكَلَّمَ ظَهَرَ؛ شخصيت انسان در زير زبانش نهفته است هنگامى كه سخن بگويد آشكار مىشود»
مباحث
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه ─┅•═༅ بند سی و چهارم ༅═•┅─ 🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْف
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه
─┅•═༅ بند سی و پنجم ༅═•┅─
🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ رَهِبْتُ بِهِ سِوَاکَ أَوْ عَادَیْتُ فِیهِ أَوْلِیَاءَکَ أَوْ وَالَیْتُ فِیهِ أَعْدَاءَکَ أَوْ خَذَلْتُ فِیهِ أَحِبَّاءَکَ أَوْ تَعَرَّضْتُ فِیهِ لِشَیْءٍ مِنْ غَضَبِکَ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ
┅───────────────┅
❖ «بار خدایا! از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که در آن از غیر تو ترسیدم، یا به وسیله آن با اولیایت دشمنی کردم یا با دشمنانت دوستی کردم، یا دوستانت را واگذاشتم، یا با آن خود را در مَعرض خشم و غضب در آوردم؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و آن را بر من بیامرز، ای بهترین آمرزندگان»
@ostadelahi
مباحث
#مطالعه #داستانهای_شگفت ۲۰ - پرهیز از لقمه شبهه ـــــــ ــ ـــ ـ ـــ ـــ ـــ ــ ـ ــ ــ ـــ ـ ـ و
#مطالعه
#داستانهای_شگفت
۲۱ - اخبار از آتیه
ـــــــ ــ ـــ ـ ـــ ـــ ـــ ــ ـ ــ ــ ـــ ـ ـ
مرحوم آقای رضوی فرمودند مرحوم بیدآبادی مذکور به قصد تشرف به مدینه منوره از طریق بوشهر به شیراز تشریف آوردند و قریب دوماه توقف فرمودند و در آن اوقات بین عموم طبقات مردم دودستگی ایجاد شده بود یعنی مشروطه خواهان و استبدادطلبان؛ و مرحوم بیدآبادی در مسئله اصلاح ذات بین و جلوگیری از فساد و تفرقه اهمیت زیادی می داد و در آن ساعی بود و در این اختلاف هم زیاد کوشش فرمود حتی اینکه شخصاً منزل مرحوم علامه حاج شیخ محمد باقر اصطهباناتی که از طرفداران مشروطه بود تشریف برد و هرچه کوشید این غائله را برطرف نماید سودی نبخشید؛ پس از آن ناگهان عازم حرکت از شیراز شد. هرچه اصرار کردیم که توقف نماید نپذیرفت و فرمود بزودی در این شهر آتش فتنه روشن می شود و در آن عده ای کشته و خونهایی ریخته می شود و خلاصه حرکت کرد و چند نفر از اخیار، خدمتشان حرکت کردند، از آن جمله مرحوم حاج سید عباس مشهور به دلال و مرحوم آقا میرزا محمدمهدی حسنپور که هر دو از اصحاب مسجد جامع بودند و برای بنده نقل کردند که تا دشت ارژن خدمت آقای بیدآبادی بودیم آنجا به ما فرمودند در شیراز آتش فتنه روشن شده و حاج شیخ محمد باقر اصطهباناتی کشته گردیده و عده ای دیگر، و اهل بیت شما ناراحتند و باید شما برگردید؛ لذا ما دو نفر و چند نفر دیگر( که بنده اسم آنها را فراموش کرده ام) به شیراز برگشتیم و صدق فرمایش ایشان را دیدیم.
╭═══════๛- - - ┅┅╮
│📳 @Mabaheeth
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - - -