📖 اين كلام حكمتآميز و پرمحتوا يكى از خبرهاى غيبى است كه امام عليه السلام از زمانهاى آينده بيان مىكند و هشدارى است به اصحاب و ياران و پيروانش.
◾ امام عليه السلام زمانى را پيشبينى مىكند كه سه گروه پست و بىارزش، باارزش و سه كار نيك و گرانبها، زشت و بد شمرده مىشوند و سه گروه نالايق زمام حكومت را به دست مىگيرند.
نخست مىفرمايد: «زمانى بر مردم فرا مىرسد كه تنها حيلهگرانِ سخنچين، مقرّب مىشوند و تنها فاجرانِ بدكار ظريف و لطيف شمرده مىشوند و افراد با انصاف، ضعيف و ناتوان محسوب خواهند شد»؛ (يَأْتِي عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ لَا يُقَرَّبُ فِيهِ إِلَّا الْمَاحِلُ، وَ لَا يُظَرَّفُ فِيهِ إِلَّا الْفَاجِرُ، وَ لَا يُضَعَّفُ فِيهِ إِلَّا الْمُنْصِفُ)
👈 اشاره به اينكه در آن زمان نظام ارزشى #اسلام و #احكام الهى و كتاب و سنت وارونه مىشود، افرادِ زشت سيرت و گنهكار و فاسد بر سر كار مىآيند و نيكان را از صحنۀ اجتماع به عقب مىرانند. در چنين شرايطى منكر معروف و معروف منكر مىگردد.
💡 تعبير به «مٰاحِل» از مادۀ «مَحْل» (بر وزن جهل) به معناى مكر و حيله و در اصل به معناى خشك و بىحاصل بودن زمين است. افراد حيلهگر و سخنچين و مكّار را به همين سبب ماحل گفتهاند.
«فٰاجِر» اشاره به افراد بىبند و بارى است كه هرچه بر زبانشان آمد مىگويند و از شوخىهاى ركيك و زشت ابا ندارند و آن را نوعى شوخطبعى و ظرافت و لطافت مىشمرند.
«مُنْصِف» كسى است كه حق مردم را به خوبى ادا مىكند؛ ولى در محيط زشتكاران چنين كسى را آدمى ضعيف و ناتوان و بى دست و پا شمرده مىشود؛ ولى در نظر آنها افرادى كه اموال و ثروت فراوانى از راه حرام و غصب حقوق مردم گردآورى مىكنند، آدمهاى زرنگ و لايقى هستند.
سپس مىافزايد: «(سه كار بسيار خوب، بد شمرده مىشود) در آن زمان كمك به نيازمندان خسارت و ضرر و #صلۀ_رحم (كه حق مسلم خويشاوندان است) منّت و عبادت (كه وظيفۀ هر انسانى در پيشگاه خداست) وسيلۀ برترىجويى بر مردم خواهد بود»؛ (يَعُدُّونَ الصَّدَقَةَ فِيهِ غُرْماً، وَ صِلَةَ الرَّحِمِ مَنّاً، وَ الْعِبَادَةَ اسْتِطَالَةً عَلَى النَّاسِ)
آرى در زمانى كه #ايمان و اخلاق از جامعه برچيده شود، مردم دليلى نمىبينند كه به نيازمندان كمك كنند و طبق محاسبههاى ظاهرى مىگويند: فلان مقدار به فلان نيازمند داديم و به همان اندازه از سرمايۀ ما كم شد و اين خسارت است و نيز هنگامى كه به ديدار بستگان خود مىروند آن را دِين شرعى و اخلاقى و انسانى به شمار نمىآورند، بلكه گويى #نعمت بزرگى به آنان دادهاند و بر آنان منّت مىنهند و هنگامى كه وظيفۀ عبادى خود را انجام مىدهند به جاى اينكه خضوع و تواضعشان بيشتر شود خود را از ديگران برتر و بلند مقامتر مىشمرند.
🔘 كوتاه سخن اينكه از اعمال به ظاهر نيك خود نتيجههاى وارونه مىگيرند.
✓ جملۀ امام عليه السلام «يَعُدُّونَ الصَّدَقَةَ فيٖهِ غُرْماً» شبيه چيزى است كه در قرآن مجيد آمده است كه دربارۀ عرب جاهلى مىفرمايد: «وَ مِنَ اَلْأَعْرٰابِ مَنْ يَتَّخِذُ مٰا يُنْفِقُ مَغْرَماً»؛ بعضى از عربهاى باديه نشين (كه از تعاليم اسلام دورند) آنچه را در راه خدا #انفاق مىكند غرامت و خسران براى خود مىپندارد».
✓ و جمله «صِلَةُ الرَّحِمِ مَنّاً» شبيه چيزى است كه در آيۀ 17 سورۀ «حجرات» آمده است: ««يَمُنُّونَ عَلَيْكَ أَنْ أَسْلَمُوا قُلْ لاٰ تَمُنُّوا عَلَيَّ إِسْلاٰمَكُمْ بَلِ اَللّٰهُ يَمُنُّ عَلَيْكُمْ أَنْ هَدٰاكُمْ لِلْإِيمٰانِ إِنْ كُنْتُمْ صٰادِقِينَ»؛ آنها بر تو منت مىنهند كه اسلام آوردند بگو اسلام آوردن خود را بر من منت ننهيد خداوند بر شما منت مىنهد كه شما را به سوى ايمان #هدايت كرده است اگر (در ادعاى ايمان) صادق هستيد».
✨ روشن است ايمان آوردن به پيامبر الهى وظيفه، بلكه برنامۀ سعادت و تكامل و افتخار است.
مباحث
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه ─┅•═༅ بند پنجاه و پنجم ༅═•┅─ 🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغ
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه
─┅•═༅ بند پنجاه و ششم ༅═•┅─
🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ یُوجِبُ سَوَادَ الْوُجُوهِ یَوْمَ تَبْیَضُّ وُجُوهُ أَوْلِیَائِکَ وَ تَسْوَدُّ وُجُوهُ أَعْدَائِکِ إِذْ أَقْبَلَ بَعْضُهُمْ عَلی بَعْضٍ یَتَلاوَمُونَ فَقِیلَ لَهُمْ لا تَخْتَصِمُوا لَدَیَّ وَ قَدْ قَدَّمْتُ إِلَیْکُمْ بِالْوَعِیدِ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ.
┅───────────────┅
❖ «بار خدایا از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که باعث روسیاهی میشود، در آن روزی که چهره دوستانت سفید و چهره دشمنانت سیاه میگردد. آن زمانی که گروهی یکدیگر را ملامت میکنند، پس گفته میشود: «نزد من با همدیگر مخاصمه نکنید، چرا که من این وعیدم را به شما رسانده بودم»؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این #گناه مرا بیامرز، ای بهترین آمرزندگان»
@ostadelahi
#مطالعه
#داستانهای_شگفت
42 - عنایت علوی (علیه السلام)
فاضل محقق آقای میرزا محمود شیرازی - که داستانهای 5 تا 9 از ایشان نقل گردید - فرمود : مرحوم شیخ محمد حسین جهرمی از فضلای نجف اشرف واز شاگردان مرحوم آقا سید مرتضی کشمیری - اعلی اللّه مقامه - بود و با شخص عطاری در نجف طرف معامله بود؛ یعنی متدرّجاً از او قرضالحسنه میگرفت و هرگاه وجهی به او می رسید میپرداخت .
مدتی طولانی وجهی به او نرسید که به عطار بدهد، روزی نزد عطار آمد و مقداری قرض خواست، عطار گفت آقای شیخ! قرض شما زیاد است و من بیش از این نمی توانم به شما قرض دهم.
شیخ مزبور ناراحت شده به حرم مطهر می رود و به حضرت #امیرالمؤمنین علیه السلام شکایت می کند و می گوید : یا مولای ! من در جوار شما و پناهنده به شما هستم ، قرض مرا ادا کنید.
بعد از چند روز، یک نفر جهرمی می آید و کیسه پولی به شیخ می دهد و می گوید این را به من داده اند که به شما بدهم و مال شماست، شیخ کیسه را گرفته فورا نزد عطار می آید و چنین قصد می کند که تمام قرض خود را بپردازد و بقیه را به مصرف فلان و فلان حاجت خود برساند. به عطار می گوید : چقدر طلب داری؟ می گوید زیاد است، شیخ گفت هرچه باشد می خواهم ادا کنم؛ پس عطار دفتر حساب را آورده جمع آوری می کند و می گوید فلان مقدار ( مرحوم میرزا مبلغ را ذکر نمود و بنده فراموش کرده ام )؛ پس کیسه پول را می دهد و می گوید این مبلغ را بردار و بقیه را بده .
عطار در حضور شیخ، پولها را می شمارد ، میبیند مطابق است با آنچه طلب داشته، بدون یک فلس کم یا زیاد. شیخ با دست خالی با کمال ناراحتی به حرم مطهر می آید و عرض می کند یا مولای ! مفهوم که حجت نیست ( یعنی اینکه عرض کردم قرض مرا ادا کنید، مفهوم آن که چیز دیگر نمی خواهم مراد من نبوده ) یا مولای من ! فلان و فلان حاجت دارم و بالجمله چون از حرم مطهر خارج می شود، وجهی به او می رسد مطابق آنچه که می خواسته و رفع احتیاجش می گردد.
نصیب شدن طیّالأرض
پدرم تویی_۲۰۲۲_۰۶_۲۱_۱۸_۴۶_۲۳_۵۲۸.mp3
10.92M
اگرم اَجَل ندهد اَمان ،
به مُحَرَمت برسم حسین..
تو اَمان بده که به روضهٔ تو بگیرد این
نفسم حسین...
کربلایی محمدحسین #پویانفر
#شب_جمعه | #شب_زیارتی
🔰 ادعیه و نماز و توسلات به امام جواد علیه السلام
📿 #صلوات_خاصه حضرت:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ مُوسَی عَلَمِ التُّقَی وَ نُورِ الْهُدَی وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِ وَ فَرْعِ الْأَزْکِیَاءِ وَ خَلِیفَةِ الْأَوْصِیَاءِ وَ أَمِینِکَ عَلَی وَحْیِکَ اللَّهُمَّ فَکَمَا هَدَیْتَ بِهِ مِنَ الضَّلالَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَیْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَی وَ زَکَّیْتَ بِهِ مَنْ تَزَکَّی فَصَلِّ عَلَیْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَی أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ وَ بَقِیَّةِ أَوْصِیَائِکَ إِنَّکَ عَزِیزٌ حَکِیمٌ.
📿 نماز حضرت:
دو رکعت است که در هر رکعت یک مرتبه سوره «حمد» و هفتاد مرتبه «توحید» خوانده میشود.
دعای پس از نماز:
🤲 اللَّهُمَّ رَبَّ الْأَرْوَاحِ الْفَانِیَةِ وَ الْأَجْسَادِ الْبَالِیَةِ أَسْأَلُکَ بِطَاعَةِ الْأَرْوَاحِ الرَّاجِعَةِ إِلَی أَجْسَادِهَا [أَحِبَّائِهَا] وَ بِطَاعَةِ الْأَجْسَادِ الْمُلْتَئِمَةِ بِعُرُوقِهَا وَ بِکَلِمَتِکَ النَّافِذَةِ بَیْنَهُمْ وَ أَخْذِکَ الْحَقَّ مِنْهُمْ وَ الْخَلائِقُ بَیْنَ یَدَیْکَ یَنْتَظِرُونَ فَصْلَ قَضَائِکَ وَ یَرْجُونَ رَحْمَتَکَ وَ یَخَافُونَ عِقَابَکَ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اجْعَلِ النُّورَ فِی بَصَرِی وَ الْیَقِینَ فِی قَلْبِی وَ ذِکْرَکَ بِاللَّیْلِ وَ النَّهَارِ عَلَی لِسَانِی وَ عَمَلا صَالِحا فَارْزُقْنِی
📿 #توسل به حضرت علیه السلام:
اَللّهُمَّ اِنّی أَسْئَلُکَ بِحَقِّ وَلِیِّکَ مُحمَّدِ بْنِ عَلِی عَلَیْهِ السَّلامُ إلاّ جُدْتَ بِهِ عَلَیَّ مِنْ فَضْلِکَ وَ تَفَضَّلْتَ بِهِ عَلیَّ مِنْ وُسْعِکَ وَ وَسَّعْتَ عَلَیَّ رِزْقَکَ وَ اَغْنَیْتَنی عَمَّنْ سِواکَ وَ جَعَلْتَ حاجَتی اِلَیْکَ وَ قَضاها عَلَیْکَ اِنَّکَ لِما تَشاَّءُ قَدیرٌ.
📿 دعای ساعت نهم هر روز که متعلق به #امام_جواد علیه السلام است:
ساعت نهم: از هنگام نماز عصر است تا دو ساعت پس از آن:
یا مَنْ دَعاهُ الْمُضْطَرُّونَ فَاَجابَهُمْ وَالْتَجَأَ اِلَیْهِ الْخائِفُونَ فَامَنَهُمْ وَ عَبَدَهُ الطّائِعُونَ فَشَکَرهُمْ وَ شَکَرَهُ الْمُؤْمِنُونَ فَحَباهُمْ وَ اَطاعُوهُ فَعَصَمَهُمْ وَ سَئَلُوهُ فَاَعْطاهُمْ وَ نَسُوْا نِعْمَتَهُ فَلَمْ یُخْلِ شُکْرَهُ مِنْ قُلُوبِهِمْ وَ امْتَنَّ عَلَیْهِمْ فَلَمْ یَجْعَلِ اسْمَهَ مَنْسِیّاً عِنْدَهُمْ اَسْئَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِی عَلَیهِمَا السَّلامُ حُجِّتِکَ الْبالِغَةِ وَ نِعْمَتِکَ السّابِغَةِ وَ مَحَجَّتِکَ الْواضِحَةِ وَ اُقَدِّمُهُ بَیْنَ یَدَیْ حَوآئِجی اَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تَفْعَلَ بی ...(حاجت خود را بگوید)
📿 #حرز حضرت:(یکی از حرزهای ایشان)
یا نور یا برهان یا مبین یا منیر، یا ربّ اکفنی الشّرور و آفات الدُهور و اسالک النّجاة یوم یُنفخ فی الصّور
📿 دعای حضرت برای رفع مشکلات:
برای گشایش مشکلات و رفع گرفتاری و برطرف شدن غم و اندوه، تداوم بر این ذکر که حضرت جواد علیه السّلام تعلیم فرموده بسیار سودمند است:
یَا مَنْ یَکْفی مِنْ کُلِّ شَیءٍ وَ لا یَکْفی مِنْهُ شَیءٌ اِکْفِنی ما اَهَمَّنی
📿 #تسبیح حضرت در روزهای ۱۲ و ۱۳ هر ماه قمری:
سُبْحَانَ مَنْ لَا يَعْتَدِي عَلَى أَهْلِ مَمْلَكَتِهِ سُبْحَانَ مَنْ لَا يُؤَاخِذُ أَهْلَ الْأَرْضِ بِأَلْوَانِ الْعَذَابِ سُبْحَانَ الله وَ بِحَمْدِهِ
📿 روز متعلق به حضرت، روز چهارشنبه است.
📿 دستور خواندن سوره قدر در هر شبانه روز:
از امام جواد علیه السّلام ثواب زیادی نقل شده برای کسی که #سوره_قدر را در شبانه روز، #هفتاد_و_شش مرتبه در هفت وقت به این صورت بخواند:
1⃣ بعد از اذان صبح و قبل از خواندن نماز صبح: #هفت مرتبه
2⃣ بعد از نماز صبح: #ده مرتبه
3⃣ بعد از زوال(وقت ظهر شرعی) و قبل از خواندن نافلههای ظهر: #ده مرتبه
4⃣ بعد از نافلههای ظهر(قبل از خواندن نماز ظهر): #بیست_و_یک مرتبه
5⃣ بعد از نماز عصر: #ده مرتبه
6⃣ بعد از نماز عشاء: #هفت مرتبه
7⃣ و در وقت خواب: #یازده مرتبه.
(مجموعا #76 مرتبه. برای هرکدام جداگانه و بصورت کلی ثوابهای فراوانی نقل شده که میتوانید به مفاتیح و کتب حدیث(بحار ج۸۹ ص۳۲۹) مراجعه کنید.)
@ostadelahi
#اطلاع_نگاشت: اعمال ماه ذی الحجه
ماه «ذی الحجّه»، آخرین ماه «سال هجری قمری» است و ماهی است بسیار پربرکت . بزرگان دین هنگامی که این ماه وارد می شد، اهمّیّت ویژه ای به عبادت در آن می دادند. مخصوصاً در دهه اوّل این ماه
فرصت ماه ذیالحجه را از دست ندهیم.
🕋 در ثواب حجّ حاجیان شریک شو...
📿 نماز بسیار پرفضیلت شبهای دهه اول ذیحجه:
✨ #امام_صادق علیه السلام میفرماید: پدرم حضرت #امام_باقر علیه السلام به من فرمود:
🔹 پسرم! در دهه نخست از ماه ذی الحجّه، هر شب بین نماز مغرب و عشا این دو رکعت نماز را ترک مکن:
🔸در هر رکعت سوره حمد و سوره قل هو الله را میخوانی، پس از آن این آیه (آیه ۱۴۲ سوره اعراف) را میخوانی:
«وَ واعَدْنا مُوسی ثَلاثینَ لَیْلَةً، وَ أَتْمَمْناها بَعَشْرٍ، فَتَمَّ میقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعینَ لَیْلَةً، وَ قالَ مُوسی لِأَخیهِ هارُونَ اخْلُفْنی فی قَوْمی وَ أَصْلِحْ وَلا تَتَّبِعْ سَبیلَ الْمُفْسِدینَ»
«و ما با موسی سی شب وعده گذاشتیم سپس آن را با ده شب دیگر تکمیل نمودیم، به این ترتیب میعاد پروردگارش (با او) چهل شب تمام شد و موسی به برادرش هارون گفت: جانشین من در میان قومم باش و (آنها را) اصلاح کن و از روش مفسدان پیروی منما»
🔸 اگر چنین کنی، در ثواب حاجیان، و اعمال حجّ آنها شریک میشوی.
📚 اقبال، صفحه ۳۱۷
مفاتیح الجنان
❗زمان این نماز از شب اول ذیحجه است تا شب #عید_قربان
@ostadelahi
[تهليلات روزانه دهه اول ذي الحجه از #اميرالمؤمنين عليه السّلام ]
📿 در هر روز اين دهه اين تهليلات را كه از امير المؤمنين عليه السّلام با ثواب بسيار روايت شده بخواند.و اگر روزى ده مرتبه بخواند بهتر است:
لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ عَدَدَ اللَّيَالِي وَ الدُّهُورِ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ عَدَدَ أَمْوَاجِ الْبُحُورِ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ رَحْمَتُهُ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ
لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ عَدَدَ الشَّوْكِ وَ الشَّجَرِ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَ الْوَبَرِ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَ الْمَدَرِ
لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُيُونِ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ فِي اللَّيْلِ إِذَا عَسْعَسَ وَ [فِي] الصُّبْحِ إِذَا تَنَفَّسَ
لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ عَدَدَ الرِّيَاحِ فِي الْبَرَارِي وَ الصُّخُورِ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ مِنَ الْيَوْمِ إِلَى يَوْمِ يُنْفَخُ فِي الصُّورِ.
معبودى جز خدا نيست به شمار شبها و روزگاران،معبودى جز خدا نيست به شمار امواج درياها،معبودى جز خدا نيست،و رحمت او از آنچه گرد مىآورند بهتر است،معبودى جز خدا نيست،به شمار خارها و درختان،معبودى جز خدا نيست به شمار موها و كركها،معبودى جز خدا نيست به شمار سنگها و كلوخها،معبودى جز خدا نيست به شمار بهمخوردن پلكها،معبودى جز خدا نيست در شب چون سياهى بنمايد و در صبح چون سپيدى سر برآورد،معبودى جز خدا نيست به شمار بادها در صحراها و كوهها،معبودى جز خدا نيست از امروز تا روز دميده شدن در صور.
مفاتیح الجنان/.
مباحث
🚨 بازنشر | رهبرانقلاب: من نمیخواهم این را در تلویزیون بگویم... شما خیال میکنید وقتی که آقای خاتمی با
🚫 اعتراض روحانی بصیر یزدی به ندای حمایت از باغیان انقلاب
🔹 در مسجد حضیره یزد، آقای مسیح مهاجری طی سخنانی از فتنه گران و باغیان بر انقلاب حمایت کرد. حاج آقای احسان زاده که از فعالین فرهنگی استان یزد است صبر کرد تا سخنرانی وی تمام شود. وی در پایان سخنرانی، خطاب به آقای مهاجری گفت بنده سوال دارم.
🔅 آقای مهاجری مانند سیره آقای هاشمی، حاضر به پاسخگویی نشده و از جایگاه پایین آمدند. گفتگوی چالشیای بین حاج آقای احسان زاده و این #حامی_فتنه شکل گرفت...
🔹حاج آقای احسان زاده، ضمن بیان دهها نکته دقیق و #انقلابی، در اعتراض به غلبه جریان فتنه بر مسجد حظیره، این مسجد را مسجد ضرار لقب داد.
🔹 حالا رسانه های جریان اصلاحات در یزد از جمله پیج خانم عامری با تقطیع این بخش از جملات آقای احسان زاده در پی القای آنند که اولاً وی سخنرانی آقای مهاجری را قطع کرده و ثانیاً به مسجد توهین کرده است❗️
💠 شانتاژ رسانه ای حامیان فتنه مهم نیست؛ حضور به موقع این روحانی بصیر و شجاع در صحنه تطهیر فتنه گران و باغیان خیانتکار، نشان داد که به موازات حضور عناصر حامی فتنه، نفس های شهید صدوقی و روح انقلاب هنوز در یزد جریان دارد.
@ponezs
صدا ۰۰۷.m4a
7.39M
🔹 صوت جلسه چالشی
🔻 تطهیر فتنه گران توسط جناب #مهاجری با #تحریف بیانات رهبر انقلاب
سندخواهی آقای #احسان_زاده از آقای مهاجری و طفره رفتن ایشان و ابا کردن از قبول خطای #فتنه گران.
🤔 آیا رواست که در #دولت_انقلاب و با ادعای حضور مسئولین دولتی، از فتنه گران و باغیان بر انقلاب حمایت شود و هیچ مسئولی اعتراض نکند؟ درود بر روحانی بصیر یزدی که به تنهایی پرچم #بصیرت را بلند کرد. آیا مسئولین امنیتی استان با عناصر حامی فتنه برخورد خواهند کرد❓
#هاشمی_زنده_است
#فتنه88
@ponezs
─┅•═༅𖣔✾✾𖣔༅═•┅─
♻️ ترجمه فیضالاسلام: و جامۀ كهنۀ وصله دارى بر تن امام (عليه السّلام) ديدند پس دربارۀ آن با آن حضرت گفتگو شد (پرسيدند چرا چنين جامهاى پوشيدهاى؟) آن بزرگوار (در بارۀ جامۀ كهنه) فرمود: با آن، دل متواضع و نفس امّاره رام ميشود و مؤمنين از آن پيروى ميكنند (با كهنه جامه فروتنى پيشه گرفته و به خواهشهاى نفس بىاعتنا ميشود بخلاف جامۀ نو و نيكو كه شخص را خودبين مىسازد و از حقّ غافل شده در #گناه مىافتد).
امام عليه السّلام (در بارۀ دنيا و آخرت) فرموده است: دنيا و آخرت دو دشمن ناجور و دو راه جدا (راه #بهشت و راه #دوزخ) هستند؛ پس كسيكه دنيا را دوست داشت و بآن دل بست آخرت را دشمن داشته و بآن دشمنى نموده (از آن چشم پوشيده) است و آن دو مانند خاور و باختر مىباشند كه روندۀ بين آنها هر چه به يكى نزديك شود از ديگرى دور گردد (دل بستۀ بدنيا هر چه بآن دل بندد همان اندازه از آخرت غافل ماند و دل بستۀ بآخرت بدنيا بىرغبت باشد) و آنها پس از اين اختلافشان بدو زن مانند كه يك شوهر داشته باشند (كه هرگز با يكديگر سازگار نشوند، چون نزديكى و دوستى با هر يك مستلزم دورى و دشمنى با ديگرى است).